tkinaliss
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 26 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 44
- Like
- 9.341
- Πόντοι
- 10.413
Σωστός και ωραίοςΦρεσκο και επικαιρο, 3 ωρων μολις:
Σωστός και ωραίοςΦρεσκο και επικαιρο, 3 ωρων μολις:
Aξιοπρεπεια και αυτοπραγματωση λέγεται. Να μη νιωθεις αχρηστος. Ουτε το να σε ταΐζουν ειναι μαγκια, ουτε το να κάθεσαι να σε τρέχουν. Ομως από το να είσαι στον πάτο των επιδομάτων και της ξάπλας, καλυτερα να ανέβεις μισό σκαλι. Έστω και μια στο τόσο.3 ευρώ την ώρα χωρίς ρεπο 10ωρα .....γιατί δεν πάνε άραγε τα παιδιά και προτιμούν το επίδομα ανεργίας ............πραγματικά ώρες ώρες σκέφτομαι γιατί κάποιος να μην ζει αποκλειστικά με τα επιδόματα.....γιατί ας πούμε είναι ντροπή κάποιος να πηγαίνει στο συσσίτιο να τρώει μακαρόνια ενώ άμα δουλεύει σαν σκλάβος για ψίχουλα μένει σε κάποια τρογλη και αναγκαστικά τρώει κάθε μέρα μακαρόνια πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του άξιο και ικανό ....?
Η αλήθεια είναι πως είμαι κοντά σε λύση με δραστηριοποίηση στον τομέα σπουδών μου από τα μέσα Ιουνίου περίπου άλλα έχεις δίκιο όσον αφορά τα εστιατόρια!Δε ξέρω πώς είναι τα πράγματα τώρα, δούλεψα εστίαση πριν πολλά χρόνια. Αλλά, με βάση το τότε, αν θες να δουλέψεις σέρβις σε βάθος χρόνου προσπάθησε για κάποιο καλό εστιατόριο. Είναι δύσκολο γιατί όλοι οι σερβιτόροι αυτό ψάχνουν αλλά αν το καταφέρεις (συνήθως) έχεις καλύτερο εργοδότη/ωράριο/τιπς από τουριστικά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες κλπ.
Όταν οι πελάτες είναι πιο φτωχοί από εμάς (πχ Πολωνοί) ούτε τις χάντρες από κομπολόγια δεν θα δειςΤυπε χαντρες απο κομπολογια σας αφηναν για μπουρμπουαρ;
Τετοιους πελατες ηθελαν μερικες περιοχες (πχ Χαλκιδικη), τετοιους εχουν. Φερνουν τα κωλοχαρτα και τα νερα απο τη χωρα τους. Ας τους λουστουν.Όταν οι πελάτες είναι πιο φτωχοί από εμάς (πχ Πολωνοί) ούτε τις χάντρες από κομπολόγια δεν θα δεις
Aπό κουπι ξέρεις ?Η μεγάλη ωμή αλήθεια αυτή είναι. Πλέον ζούμε σε εποχές που τα πρότυπα είναι κανε αρπαχτή για λεφτά. Γίνε influencer,πάρε bitcoin. Πόσους νέους βλέπεις να κάθονται με τις ώρες και να γυρίζουν βίντεο στην ματαιοδοξία της δόξας και των εύκολων χρημάτων. Στην εστίαση και ένσημα παίζουν,και δώρα επιδόματα και μισθοί που άνθρωποι με πτυχία κτλ δεν παίρνουν αλλά παντα ψάχνουν να βρουνε προσωπικό γιατί οι περισσότεροι νέοι δεν ψήνονται να κουραστούν.
Διαφωνω εδω!Το κρατος παντα ειναι κατω απο το Εθνος.Σου φταει η κυβερνηση λοιπον και οχι η χωρα.Με αυτη τη νοοτροπια κατ'εμε δε προκειται να παμε μπροστα και ειναι κριμα απο το θεο...Σκεψου το λιγο!Όταν ήμουν παιδι τυπε μου πίστευα και γω σε κάτι τέτοια ρομαντικά περί πατρίδος κλπ ...τώρα που μεγάλωσα και βλέπω πως αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους πολίτες της έχω γίνει οπαδός του " ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΓΩ " ....και μην μου πεις πως το κράτος δεν είναι η πατρίδα ....είναι οι Έλληνες που είναι κωλοφαρα και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ οπότε θα κοιτάξω το δικό μου καλό και θα την κάνω από δω και ας πάνε να γαμηθουν όσοι μείνουν πίσω
Κοροιδευε εσυ εξυπνακια...Εχω καπου αδικο σε οσα εχω πει???Εγω θα λεω την αληθεια και σε οποιον αρεσει.Στο πουτσο μου αν ενοχλειστε.Κατσε στον ηλιο να μαυρισεις και μετα κανε μια βολτα στον Εβρο και πες οτι μολις περασες το ποταμι και οτι σε λενε Χασαν. Θα σου δωσουν επιπλωμενο σπιτι με ολα τα κομφορ και επιδομα
Κάνε συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσεων, στείλε βιογραφικά, ψάξου μέσω γνωστών και φίλων.Με τι λεφτα θα πας ομως στο εξωτερικο?Αν δεν καταφερεις να στεριωσεις για ενα καλο διαστημα στην ιδια σου τη χωρα,με τι προοπτικες θα πας σε αλλη χωρα?Χρειαζεσαι δυνατο κομποδεμα για να φυγεις εξω γενικα...Δεν ειναι απλη υποθεση!Δουλευω εστιαση με καθηκοντα αποθηκαριου καβας και ξερω πως εχουν τα πραγματα.Η κατασταση ειναι το λιγοτερο τραγικη...
Δεκτο αυτο που λες.Χωρις καποια εξειδικευση ομως κομματακι δυσκολο...Με τις σπουδες τα'χω παρατησει λογω οικονομικων,οπότε και χωρις πτυχιο,ποια αξιολογη εταιρεια θα κοιταζε το βιογραφικο μου?Δε θα σηκωθείς να πας σε μια χώρα να μείνεις και μετά να ψάχνεις για δουλειά όντας εκεί.Στείλε βιογραφικό σε εταιρείες.Όσες περισσότερες μπορείς,κάποια θα ενδιαφερθεί.Θα κάνετε μια συνέντευξη μέσω skype και αν τους κάνεις θα σε καλέσουν με δικά τους έξοδα για δεύτερη συνέντευξη στην τοποθεσία της εταιρείας.
Αλλες οι συνθηκες τοτε...Μην εξισωνεις τους "τοτε" Ελληνες με τους τωρινους λαθροπουστες που μας εχουνε κατσικωθει στο σβερκο.Καταλαβαινομαστε πιστευω!Δικαιολογίες.....την δεκαετία του 50 και του 60 οι Έλληνες φεύγανε στη Γερμανία την Αμερική και την Αυστραλία με δανεικά τα ναύλα τους
Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι,ούτε όλοι είναι στην εκμετάλλευση και στην σκλαβιά. Προσωπική άποψη που κινούνται τα πράγματα.Aπό κουπι ξέρεις ?
Δεν είναι όλοι έτσι, πολλοί είναι
Ποιας τεμπελιας ρε φιλε???Με ξερεις και απο χθες και εισαι τοσο σιγουρος...???Σε ιδιωτικο κολεγιο ημουν όποτε καταλαβαινεις για τι ακριβεια μιλαμε...Και εγω και οι γονεις μου διναμε σε αυτους τους νεοταξιτες για περιπου 3 με 4 χρονια καπου στα 3,5 χιλιαρικα!Καποια στιγμη απο ενα σημειο και επειτα δεν εβγαινε το πραγμα...Ενταξει ειμαστε???Θες και αλλες λεπτομερειες???Που θα με ειρωνευτεις κιολας παλιομαλακα...Κοιτα λιγο τη ζωη σου καλυτερα για να μη σου πω τιποτα χειροτερο.Τις σπουδές τις παράτησες λόγω τεμπελιάς. Ένα αυτό. Ετσι έκανα κ εγώ τότε. Χωρίς εξειδίκευση πας πιάνεις δουλειά με μια άδεια ΚΕΚ σε δύο μήνες και ταυτόχρονα κάνεις τα χαρτιά σου ΑΣΕΠ, βγαίνουν και προκυρήξεις συνέχεια. Αλλιως βύσμα ιδιωτικά. Εν κατακλείδι θα εργαστείς. Όταν όμως κάθεσαι στο μπάνιο με βγάζεις σελφι και με πετάς και τη λεκάνη στα αριστερά σα τον μακαρίτη τον Αζιζ, μη περιμένεις χαΐρι. Είσαι και ριλέντλες πανάθεμα σε.
Άμα είναι προκοπή να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα να παίρνεις 900 ευρώ και να δίνεις 500 ενοίκιο τοτε καλύτερα να ζω με επιδόματα και στο πατρικό μου σπίτι ...η εκμετάλλευση και η μιζέρια των εργαζομένων δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουν και τιμή από πάνω
Kai τι σπούδασες ?Ποιας τεμπελιας ρε φιλε???Με ξερεις και απο χθες και εισαι τοσο σιγουρος...???Σε ιδιωτικο κολεγιο ημουν όποτε καταλαβαινεις για τι ακριβεια μιλαμε...Και εγω και οι γονεις μου διναμε σε αυτους τους νεοταξιτες για περιπου 3 με 4 χρονια καπου στα 3,5 χιλιαρικα!Καποια στιγμη απο ενα σημειο και επειτα δεν εβγαινε το πραγμα...Ενταξει ειμαστε???Θες και αλλες λεπτομερειες???Που θα με ειρωνευτεις κιολας παλιομαλακα...Κοιτα λιγο τη ζωη σου καλυτερα για να μη σου πω τιποτα χειροτερο.
αν στην ελλαδα θες ενα χερι και ενα ποδι για να δουλεψεις στον τουρισμο στο εξωτερικο δουλευεις και αναπηρος...Με τι λεφτα θα πας ομως στο εξωτερικο?Αν δεν καταφερεις να στεριωσεις για ενα καλο διαστημα στην ιδια σου τη χωρα,με τι προοπτικες θα πας σε αλλη χωρα?Χρειαζεσαι δυνατο κομποδεμα για να φυγεις εξω γενικα...Δεν ειναι απλη υποθεση!Δουλευω εστιαση με καθηκοντα αποθηκαριου καβας και ξερω πως εχουν τα πραγματα.Η κατασταση ειναι το λιγοτερο τραγικη...
Το ξερουν οτι πηγαινω με βιζιτες ανοητε...24 ειμαι,οχι 15.Και ναι εβαζα και εγω απο το δικο μου το κομποδεμα για να βγαινουν τα διδακτρα...Δε παρασιτω εις βαρος κανενος οσο και αν αυτο σε ενοχλει.Αλλά τετοια ποσα πλεον κανεις απο το οικογενειακο μου περιβαλλον δε βγαζει.Αιντε ρεντικολα που θα μου κανετε και μαθηματα ηθικης.Σκασε βρε μύξα... δημόσιο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ γιατί δε πέρασες; Πανελλήνιες γιατί δεν ξαναέδωσες; ΚΕΚ γιατί δε πήγες ως τώρα να πάρεις μια άδεια σεκιουριτι ή ξενοδοχεία να πας να δουλέψεις; δημόσιο ΙΕΚ γιατί δε δοκίμασες; δηλαδή οι γονείς σου οι φουκαράδες κόβανε απ το μερτικό τους για να πας στο κολλέγιο να περάσεις δύο μαθήματα και μετά τι; πτώχευσαν; άμα ήθελες θα έπιανες δουλειά να τους βοηθήσεις ενώ σπουδάζεις. Εγώ λέω σταμάτα να γίνεσαι ρεζίλι, τράβα βρες μια δουλειά, και δύο και τρεις, αναλόγως, και άσε τις βίζιτες, γιατί αν μάθουν οι δικοί σου ότι τριγυρνάς εδώ με το τσουτσούνι σου θα κάτσεις τιμωρία για κάνα μήνα. Άιντε αγόρι μου... που έχεις και άποψη.
ε πλεον λεμε "κρατος" τους πολιτικους και το συστημα...Διαφωνω εδω!Το κρατος παντα ειναι κατω απο το Εθνος.Σου φταει η κυβερνηση λοιπον και οχι η χωρα.Με αυτη τη νοοτροπια κατ'εμε δε προκειται να παμε μπροστα και ειναι κριμα απο το θεο...Σκεψου το λιγο!