Νέα

Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Εγώ πάλι λέω πως το προσωπικό είναι λαχείο και πρέπει να έχεις ικανότητα να διακρίνεις συμπεριφορές για να υπάρχει ισορροπία, τα υπόλοιπα είναι θεωρίες. Μπορεί να προσφέρεις τις ιδανικές συνθήκες και να είναι μουνοπανα, μπορεί να τους έχεις απλά καλά αλλά να νοιάζονται και να έχουν όρεξη για δουλειά.
Τζόκερ είναι τύπε.....και δυστυχώς υπάρχουν άπειροι μαλάκες και λίγοι σωστοί εκεί έξω.

πολλοί εξ αυτών δε...δεν κάνουν ούτε για να δέσουν τα κορδόνια από τα παπούτσια τους

όσα και να τους δώσεις θα μείνουν για πάντα γίδια...:confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Είναι Κυκλάδες όχι μυκονο σαντορινη παρο ναξο οπότε όπως καταλαβαίνεις καινή δουλειά καινή ζωή είναι χαλαρή επίσης αν μ βρεις εσύ άτομα σωστά με 1500 ευρώ το μήνα με 5νθημερξ και 8ωρο στείλτα μου σε παρακαλώ πολυ
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Δυστυχώς όπως τα λες φίλε μου
Και δίνεις δηλαδή 1500 καθαρά 8ωρο και στέγη και φαγητό και δεν έρχονται για χαλαρή δουλειά 3 μήνες το καλοκαίρι?????

Εγγρ.
1 Οκτ 2017
Like
5.062
Πόντοι
1.046
Και δίνεις δηλαδή 1500 καθαρά 8ωρο και στέγη και φαγητό και δεν έρχονται για χαλαρή δουλειά 3 μήνες το καλοκαίρι?????
Πιο χαλαρή από τα 4 μεγάλα νησιά που γίνετε πανικός δεν ε οω ότι θα έρθουν να ξινοντε σαιζόν σε νησί δουλειά υπάρχει και τρέξιμο απλά δεν υπάρχει η πίεση των άλλων νησιών

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Εμεις το προσωπικο ακολουθουμε παντα ενα σταθερο ικανοποιητικο ρυθμο εργασιας.
Ουτε να κοροιδευουμε, ουτε και εξαντλητικο.
Αμα δεν σας αρεσει να μας απολυσετε.
Θα δωσετε αποζημιωση.
Και απο την εμπειρια μου στη δουλεια, ο ενας ερχεται ο αλλος φευγει.
Κατι μικρος ο μισθος για νεους υπαλληλους , κατι απαιτητικη (κατ αυτους) η δουλεια, λακιζουν.
πως έβγαλες συμπέρασμα ότι όλοι οι εργαζόμενοι ακολουθούν πάντα ένα σταθερό και ικανοποιητικό ρυθμό παραγωγής? Είσαι σίγουρος για όλους δεν υπάρχουν τεμπέλιδες? Επίσης το ικανοποιητικό ποιος το κρίνει? :confused:

Μα άμα δεν μας αρέσει σας απολύουμε :coffee:

Και δεν δίνουμε αποζημίωση γιατί έχετε σύμβαση ορισμένου χρόνου κάτω του ενός έτους που ανανεώνεται :sunglasses:

για να μη σου πω ότι δε θα ανανεώσουμε τίποτα και θα πάρουμε κόσμο από εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού που έρχονται και δεν ζητάνε ούτε νερό να πιούν τα φροντίζει όλα ο εργοδότης τους :rockon:

Εγγρ.
1 Οκτ 2017
Like
5.062
Πόντοι
1.046
Και όχι δεν ερχοντε 1500 ευρώ φίλε μου είναι 50 ευρώ η μέρα πιστευεις ότι ακόμα και αν έχει το γεύμα του από εμένα και τη διαμονή του βγαίνει οικονομικά?όταν δουλεευει 8 βρες και 5νθημερο σε νησί..τις υπόλοιπες ώρες και μέρες τι θα κάνει θα κάθεται κλεισμένος στο δωμάτιο του?όχι οπότε θα βγει οπότε αν βγει με την ακρίβεια π υπάρχει στη καλύτερη περίπτωση τα μισά του λεφτά θα τα φάει οπότε οντως δεν αξίζει σαιζόν ο κόσμος που έχει ανάγκη πάει να δουλέψει για να βγάλει παραπάνω λεφτά από ότι στη πόλη του οπότε να σκέφτεστε και πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά υπάρχει τεράστια διαφορα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Πιο χαλαρή από τα 4 μεγάλα νησιά που γίνετε πανικός δεν ε οω ότι θα έρθουν να ξινοντε σαιζόν σε νησί δουλειά υπάρχει και τρέξιμο απλά δεν υπάρχει η πίεση των άλλων νησιών
Μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκεις....μήπως σε αυτές τις 8 ώρες πρέπει να καλύψουν πόστα που εσύ θα ήθελες άλλους 2 για να καλύψουν? Γιαυτό και με τα 2.5Κ λέει ο άλλος δε γαμιέται ας το κάνω???

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Και όχι δεν ερχοντε 1500 ευρώ φίλε μου είναι 50 ευρώ η μέρα πιστευεις ότι ακόμα και αν έχει το γεύμα του από εμένα και τη διαμονή του βγαίνει οικονομικά?όταν δουλεευει 8 βρες και 5νθημερο σε νησί..τις υπόλοιπες ώρες και μέρες τι θα κάνει θα κάθεται κλεισμένος στο δωμάτιο του?όχι οπότε θα βγει οπότε αν βγει με την ακρίβεια π υπάρχει στη καλύτερη περίπτωση τα μισά του λεφτά θα τα φάει οπότε οντως δεν αξίζει σαιζόν ο κόσμος που έχει ανάγκη πάει να δουλέψει για να βγάλει παραπάνω λεφτά από ότι στη πόλη του οπότε να σκέφτεστε και πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά υπάρχει τεράστια διαφορα
Ντάξει εγώ προσωπικά αν είχα σκοπό να πάω 3-4 μήνες να δουλέψω σεζόν θα πήγαινα με σκοπό να βγάλω λεφτά όχι να πάω για χαλαρό 8ωρο.οπότε 10-12 ώρες τη μέρα δουλειά θα σου ζήταγα με ρεπό 1 μέρα την εβδομάδα.Τον υπόλοιπο χρόνο της μέρας ξεκούραση και ένα μπάνιο στα γρήγορα μέχρι εκεί.Αλλιώς κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουν ντόπιοι.Εκτός και όλοι είναι επιχειρηματίες.Τι να πω.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
50 ευρώ η μέρα αλλά δεν θα βγει κάθε μέρα....αφού θα δουλεύει τις μέρες της βδομάδας.

Δηλαδή δε κατάλαβα αθήνα όποιος δουλέυει το καλοκαίρι είναι κάθε βράδυ στο island και ανοίγει μπουκάλια?

Δεν είπα να του παρέχεις ένα γεύμα....είπα να του παρέχεις το φαγητό δηλαδή πρωινό μεσημεριανό βραδινό όπως όλοι άνθρωποι.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
πως έβγαλες συμπέρασμα ότι όλοι οι εργαζόμενοι ακολουθούν πάντα ένα σταθερό και ικανοποιητικό ρυθμό παραγωγής? Είσαι σίγουρος για όλους δεν υπάρχουν τεμπέλιδες? Επίσης το ικανοποιητικό ποιος το κρίνει? :confused:

Μα άμα δεν μας αρέσει σας απολύουμε :coffee:

Και δεν δίνουμε αποζημίωση γιατί έχετε σύμβαση ορισμένου χρόνου κάτω του ενός έτους που ανανεώνεται :sunglasses:

για να μη σου πω ότι δε θα ανανεώσουμε τίποτα και θα πάρουμε κόσμο από εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού που έρχονται και δεν ζητάνε ούτε νερό να πιούν τα φροντίζει όλα ο εργοδότης τους :rockon:
Για τον εαυτο μου μιλησα, το διορθωνω αν θες.
Και για να ειμαι αντικειμενικος, υπαρχουν καποιοι υπαλληλοι που ειναι ικανοι χωρις επιβλεψη, να μην δουλεψουν καθολου. Να καθονται σε ολη τη βαρδια τους. Κινητο, κουβεντα, να βριζουν την κακια εργοδοσια, μονο για δουλεια μην τους πεις.
Αυτο πραγματικα με εξοργιζει, πρωτον γιατι δεν σεβονται την εταιρεια, το ψωμι που τρωνε, θεωρουν δεδομενο το μισθο, λες και ειναι στο Δημοσιο.
Και δευτερον, επειδη χωνουν τους συναδελφους τους που δουλευουν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Τυπε η θεση εργασιας δεν εχει να κανει τοσο με την τοπθεσια αλλα με την επιχειρηση την ιδια

Αμα ενα γυραδικο στη Μυκονο πουλαει 1000 γυρους και εχει 5 τυλιχτες, καθε τυλιχτης θα φτιαξει 200 γυρους

Σε ενα μικρο και ηρεμο νησι που το γυραδικο πουλαει 300 γυρους, αν ο τυλιχτης ειναι μονος του, θα φτιαξει 300 γυρους, δηλαδη περισσοτερη δουλεια

Και αυτο δεν ειναι φαντασια αλλα γινεται παντου και συχνα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Για τον εαυτο μου μιλησα, το διορθωνω αν θες.
Και για να ειμαι αντικειμενικος, υπαρχουν καποιοι υπαλληλοι που ειναι ικανοι χωρις επιβλεψη, να μην δουλεψουν καθολου. Να καθονται σε ολη τη βαρδια τους. Κινητο, κουβεντα, να βριζουν την κακια εργοδοσια, μονο για δουλεια μην τους πεις.
Αυτο πραγματικα με εξοργιζει, πρωτον γιατι δεν σεβονται την εταιρεια, το ψωμι που τρωνε, θεωρουν δεδομενο το μισθο, λες και ειναι στο Δημοσιο.
Και δευτερον, επειδη χωνουν τους συναδελφους τους που δουλευουν.
Σε γενικές γραμμές....το να βρεις καλούς συνεργάτες είναι δύσκολο

όχι μόνο γιατί πρέπει να βρεις στην χρυσή τομή ανάμεσα στα συμφέροντα σου και στα δικά τους

αλλά επειδή θα πρέπει και να φροντίσεις να τα πάνε καλά μεταξύ τους.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Σε γενικές γραμμές....το να βρεις καλούς συνεργάτες είναι δύσκολο

Ειναι πολυ ευκολο, απλα ειναι ακριβο

Αμα σου ερθουν 30 υποψηφιοι, οι 29 ζητησουν 5 ευρω την ωρα και ο 30ος 8 ευρω την ωρα επειδη ειναι καλος, εαν απορριψεις τον 8ευρω, το εχεις κανει εσυ δυσκολο, δε φταιει η αγορα

Οι Αμερικανοι λενε "Αμα πληρωνεις φυστικα θα παρεις μαιμουδες" και δεν εχουν αδικο

Στη φτωχομπινεδικη ελληνικη αγορα εργασιας, το 99% των εργοδοτων σκεφτεται τα λεφτα και οχι την ποιοτητα και ετσι προσλαμβανει συνηθως τον κατιμα και μετα πασχιζει να τα μπαλωσει

Οι καλοι τελικα φευγουν εξω, και ολοι στο τελος μενουν ικανοποιημενοι

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.079
Πόντοι
1.056
Εξωτερικό έχουν υπερβολικά πολλά δικαιώματα οι εργαζόμενοι σε σχέση με Ελλάδα δεν μπορεί ο Ελληνας εργοδότης να συναγωνιστεί.Π.χ. Γερμανία τα εστιατόρια κλείνουν από τις 14:30 μέχρι τις 17:00 για να κάνει διάλλειμμα και να ξεκουραστεί το προσωπικό,υπάρχει περίπτωση να γίνει Ελλάδα κάτι τέτοιο?Να πάει ο άλλος μεσημέρι σε ώρα αιχμής να φάει και να τα βρει ΄΄΄όλα κλειστά?
Οπότε όσοι εργαζόμενοι έχουν ικανότητες και φιλοδοξίες επιλέγουν χαλαρά εξωτερικό.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ο Ελληνας έχει φυσική νοοτροπία σκλάβου,ραγιά που του δίνει τεράστια δυναμική σε σχέση με τους άλλους ξένους ως υπερπολύτιμο εργαλείο.

Εγω παλι ως γνησιος Μακεδονας εχω νοοτροπια παγκοσμιου κατακτητη, τους βλεπω ολους σαν κατσαριδακια, αγγλους, ολλανδους και γαλλους, γερμανους και πορτογαλους :headbaning1::headbaning1::headbaning1:

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.079
Πόντοι
1.056
Εγω παλι ως γνησιος Μακεδονας εχω νοοτροπια παγκοσμιου κατακτητη, τους βλεπω ολους σαν κατσαριδακια, αγγλους, ολλανδους και γαλλους, γερμανους και πορτογαλους :headbaning1::headbaning1::headbaning1:

Ο Ελληνας έχει αυτό το μεγαλείο σκλάβου που άφησε η ρωμαική,οθωμανική κατάκτηση.Είναι ένας τρόπος που χτίζονται αυτοκρατορίες.Οι Δυτικοί ήταν ελεύθεροι βάρβαροι δεν έχουν αυτό το μεγαλείο δηλαδή την ιστορική παράδοση.
Το νούμερο ένα ο πιο επικίνδυνος στη Ρωμαική,Βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία που φόβιζε και προβλημάτιζε τους ξένους ήταν ο Ελληνας.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ο Ελληνας έχει αυτό το μεγαλείο σκλάβου που άφησε η ρωμαική,οθωμανική κατάκτηση.Είναι ένας τρόπος που χτίζονται αυτοκρατορίες.Οι Δυτικοί ήταν ελεύθεροι βάρβαροι δεν έχουν αυτό το μεγαλείο δηλαδή την ιστορική παράδοση.

Ο μονος τροπος να χτισεις αυτοκρατορια ειναι να τους υποταξεις ολους

megas-alexandros_0.jpg

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456

Αμα σου ερθουν 30 υποψηφιοι, οι 29 ζητησουν 5 ευρω την ωρα και ο 30ος 8 ευρω την ωρα επειδη ειναι καλος, εαν απορριψεις τον 8ευρω, το εχεις κανει εσυ δυσκολο, δε φταιει η αγορα

Οι Αμερικανοι λενε "Αμα πληρωνεις φυστικα θα παρεις μαιμουδες" και δεν εχουν αδικο

Στη φτωχομπινεδικη ελληνικη αγορα εργασιας, το 99% των εργοδοτων σκεφτεται τα λεφτα και οχι την ποιοτητα και ετσι προσλαμβανει συνηθως τον κατιμα και μετα πασχιζει να τα μπαλωσει

Οι καλοι τελικα φευγουν εξω, και ολοι στο τελος μενουν ικανοποιημενοι
Δεν ισχύει πάντα.Εχω πληρώσει τυπαδες και 8 και 10 ευρώ όταν οι άλλοι ζητάνε 5-6 με αυτή τη λογική και έχουν κάνει χειρότερη δουλειά.Ειναι στον άνθρωπο.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Δεν ισχύει πάντα.Εχω πληρώσει τυπαδες και 8 και 10 ευρώ όταν οι άλλοι ζητάνε 5-6 με αυτή τη λογική και έχουν κάνει χειρότερη δουλειά.Ειναι στον άνθρωπο.

Δεκτο, αλλα υπαρχει ισχυρη συσχετιση μεταξυ της ποιοτητας και των χρηματων που ζηταει καποιος. Εξαιρεσεις θα υπαρχουν

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Χίλιες φορές να μαζεύεις τουλίπες στα θερμοκήπια των Κάτω χωρών ή να σερβίρεις κοιλαραδες πλούσιους στα χειμερινά θέρετρα των Άλπεων ή να ψήνεις πίτσες σε κάποια πιτσαρία στον Καναδά ή τις ΗΠΑ παρα σκλάβος σεζόν στον μέσο ελληναρα .....είναι όπως τα λέει πιο πάνω ο φίλος ...στην Ελλάδα που τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομεα ο εργοδότης μπορεί να τον κάνει ότι θέλει προφανώς και δεν πρόκειται να βρίσκουν προσωπικό ..... υπάρχουν μαλακες εργοδότες που δεν ντρέπονται να δηλώσουν στους ενδιαφερόμενους πως δεν παρέχουν ΡΕΠΟ !!!!!!! πως διάολο θέλουν κάποιος να πάει να δουλέψει non stop 4-5 μήνες ....σόρρυ αλλά αυτό είναι μισθωτή σκλαβιά και μακάρι να μην πάει κανείς

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656

Οι καλοι τελικα φευγουν εξω, και ολοι στο τελος μενουν ικανοποιημενοω

από την μικρή εμπειρία που έχω όλοι όταν έρχονται παρουσιάζονται ως καλοί και ζητάνε όχι 8 αλλά 10 ευρώ...

και στο τέλος καταλήγουν να μην κάνουν δουλειά ούτε για 3.5....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom