Νέα

Επιστράτευση 2018

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KavlomenosPoutanos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 638
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Djole77

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2017
Κριτικές
14
Like
731
Πόντοι
991
Να θυμηθουμε βεβαια οτι η Τουρκία δεν εχει ξεκινησει εκεινη πολεμο με την Ελλαδα ποτέ. Αντιθετως η Ελλαδα εχει ξεκινησει εκεινη πολεμο με την Τουρκια τρεις φορες (1897, 1912, 1919).

Το 1912 ο πόλεμος θα γινόταν έτσι και αλλιώς απο Βούλγαρους-Σερβους-Μαυροβουνιους ΕΥΤΥΧΩΣ πήραμε μέρος αλλιώς η Θεσσαλονίκη και πάνω θα ηταν Βουλγαρία ακόμα. Το 1919 ο πόλεμος ηταν μονόδρομος γιατί ήδη ήταν σε εξέλιξη η γενοκτονία των Ποντίων και άλλων Ελλήνων της Ανατολίας. Οι μόνοι που πιστεύουν οτι φταίμε εμείς που ξεκινήσαμε τον πόλεμο είναι οι ανθελληνες κομμουνιστές. Ολο και περισσότερο οι "φιλελεύθεροι" ασπάζονται τα άθλια επιχειρήματα των κομμουνιστών. Τυχαίο?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ο άνθρωπος θέλει ψυχιατρική εξέταση .. Ειναι Γιώτάς , μην ψάχνεις που ειναι
Μιλησαμε και αν ειναι αυτος που λεει,δεν ειναι καθολου ψυχακιας...Δεν το επιτρεπει η θεση του..

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.263
Πόντοι
2.356
Το 1912 ο πόλεμος θα γινόταν έτσι και αλλιώς απο Βούλγαρους-Σερβους-Μαυροβουνιους ΕΥΤΥΧΩΣ πήραμε μέρος αλλιώς η Θεσσαλονίκη και πάνω θα ηταν Βουλγαρία ακόμα. Το 1919 ο πόλεμος ηταν μονόδρομος γιατί ήδη ήταν σε εξέλιξη η γενοκτονία των Ποντίων και άλλων Ελλήνων της Ανατολίας. Οι μόνοι που πιστεύουν οτι φταίμε εμείς που ξεκινήσαμε τον πόλεμο είναι οι ανθελληνες κομμουνιστές. Ολο και περισσότερο οι "φιλελεύθεροι" ασπάζονται τα άθλια επιχειρήματα των κομμουνιστών. Τυχαίο?
το 12 μας διναν την κρητη σε ανταλλαγμα να μη πολεμησουμε...
πηραμε βορεια ηπειρο, μακεδονια.
μετα οι βουλγαροι με οντως αριθμητικα υπερτερο στρατο ηθελαν τη σαλονικα που προλαβαμε στο τσακ γιατι ο διαδοχος ηθελε μοναστηρι (βορεια) αντι για ανατολικη μακεδονια.
τον φαγαν απο μας τους σερβους και τους τουρκους.
και μετα ΠΠΠ και ουδετεροτητα μεχρι το τελος ωστε να παρουμε το εξτραδακι μας απο τον μεγαλο ασθενη.
και ο βενιζελος φταιει παντως στην καταληξη της ολης φασης. ατυχης οι συγκυριες ολες για το μικρασιατικο. η καημενη ανατολικη θρακη βαρεθηκε να αλλαζει χερια και να τρωει διωγμους και εθνοκαθαρσεις... και μετα γενετω οι ανταλλαγες πληθυσμων και τερμα οι εστιες αλλοθρησκων (πλην δυτικης θρακης οπως συμφωνησαμε και πλην πολης/ιμβορ/τενεδου που αργοτερα φαγαν τις πουστιες τους το 55)

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Μιλησαμε και αν ειναι αυτος που λεει,δεν ειναι καθολου ψυχακιας...Δεν το επιτρεπει η θεση του..

Δεν εχει καθόλου καλη ψυχολογία για ένστολος
Βασικά δε πληρώνω άπο τους φόρους μου ένστολους για να κλαίνε αλλα για να προστατεύουν την χώρα κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες
Εαν δε μπορει να παραιτηθεί κ να φυγει κ απο τη χώρα

Εγγρ.
14 Δεκ 2013
Κριτικές
1
Like
641
Πόντοι
86
Δεν εχει καθόλου καλη ψυχολογία για ένστολος
Βασικά δε πληρώνω άπο τους φόρους μου ένστολους για να κλαίνε αλλα για να προστατεύουν την χώρα κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες
Εαν δε μπορει να παραιτηθεί κ να φυγει κ απο τη χώρα
  Δεν θελω να μπενω σε αντιπαράθεσης με αλλα μελοι  , απλα θα σου αναφερω την θεση μου  απέναντι  από τον εχθρο  , και την  στρατιωτικη  και πολιτικη  υγεσια, ατομικα  εγω  δεν μπωρω να ενεργησω  χωρις να ενημερωσω  , αυτό σημενει  ότι  σε θερμο  επεισοδιο  αν αυτό γινει εγω η θα πεθανω  όπως  1996  η φιλοι μου, γιατι είναι παιδια  από την φρεγατα που είμαι τωρα  στελεχος  η θα παρω  εγω την ενεργεια  επανω μου  , στην περιπτωση του εβρου  δεν θα καθομουν να με κανει ο τουρκος σκυλι  και να με σερνει  ετσι , θα επεφτα νεκρος για την  πατριδα η θα γινομουν προδότης  της πατριδας  μου  καθως θα ζητουσα  πολιτικο ασυλο  στην τουρκια , γιατι αν ενας αξιωματικος  στην θαλασσα η στην ξηρα  τα παρει το θεμα πατριωτικα  εσυ  θα πρεπει να αφισεις τον καναπε μετα  και το τηλεκοντρόλ γιατι θα εχουμε πολεμο στην ελλαδα  , εξετιας  ενός η δυο θερμοκέφαλων  που θα γραψουν η κολοφυλαδες  που διαβαζετε και τα πορνο καναλα  που βλεπειε  στους κανεπεδες σας  , οποτε δεν χριαζεται να σας αναστατονουμαι  η τουρκια  πεζει το πεχνιδι της  στην μεσογειο  και στο αιγαιο  και εμεις απλα τους βλέπουμε και ενημερώνουμε  τους γονεις μας στο ΝΑΤΟ  όπως είπε μια ψυχη , γιατι η ελλαδα δεν εχει πλεων αμυντικη  βιομηχανια  και αγοραζει τα παντα από την αμερικη  και την ευρωπη  φιλε μου  ενώ η τουρκια  εχει  4  ναυπηγεια  και 3 βιομηχανιες  αμυντικες  και μια αναπτυξη  καλη.  Ο ελληνας για να  κατουριση  πρεπει να κανει ερωτηση πρωτα στην ευρωπη και μετα  φιλε μου να το κανει  από αναγκη  και μονο......

Εγγρ.
17 Αυγ 2017
Like
306
Πόντοι
21
Δες την αλληλουχια των γεγονοτων του 40. Λεμε οχι, αντιστεκομαστε στους ιταλους. Μπαινουν οι γερμανοι, ξεκιναει κατοχη- αντισταση, εμφυλιος, μετεμφυλιακο κρατος, χουντα, μεταπολιτευση, ΠΑΣΟΚ, χρεοκωπια .
Αν η Ελλαδα τοτε αφηνε να περασουν τα ιταλικα στρατευματα απο το ελληνικο εδαφος, στη χειροτερη περιπτωση θα ειχαμε μια μετασταθμευση η light  κατοχη ιταλικων στρατευματων σε ελληνικο εδαφος, που ισως ουτε καν να την ενοιωθε ο πληθυσμος. Για ενα μικρο διαστημα.
Θα τελειωνε ο πολεμος, θα αποχωρουσαν, δε θα χαμε ουτε κατοχες, ουτε αντιστασεις, ουτε εαμ, εμφυλιους, κλπ. Τραβηγμενο βεβαια, καθως ειναι ενα πολυ πολυ υποθετικο σεναριο.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα αφηνε η Ελλαδα την Ιταλια να περασει επειδη η Ελλαδα χειραγωγουταν απο την Αγγλια. Και το ΟΧΙ δε το πε ουτε ο  Μεταξας , ουτε ο λαος που αναμασνε ολοι. Το ειπε ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ο οποιος ηταν οργανο των Αγγλων. Το οτι η Ελλαδα ηταν αγγλικο χωραφι, αποδεικνυεται και 20 χρονια πριν περιπου, οταν τσαμπουκα οι αγγλογαλλοι εγκατασταθηκαν στη Θεσσαλονικη, με την Ελλαδα ουδετερη και εκαναν πολεμο με τους Γερμανοβουλγαρους, οι οποιοι βρισκοταν στην κατεχομενη τοτε Σερβια.
Ναι μην φας, το βράδυ θα έχει γλάρο.
Θα μας ξεζούμιζαν, όπως μας ξεζούμισαν, και μετά στην Γιάλτα θα μας δίναν στους Σοβιετικούς. 
Εκεί να δεις γλέντια!
Όσο για το ΟΧΙ, πιστεύεις ότι ο Γερμανικής καταγωγής βασιλιάς θα έλεγε όχι στους συμμάχους των Γερμανών;

info@123

Μέγας
Εγγρ.
23 Οκτ 2013
Κριτικές
68
Like
14.165
Πόντοι
4.926
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, σε περίπτωση επιστράτευσης, οι Αθηναίοι είμαστε τρίτο κύμα εφέδρων και η συντριπτική πλειοψηφία θα προωθηθεί στα νησιά.

ΥΓ: Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, μπορεί να με διορθώσει.

Επισκέπτης
  Δεν θελω να μπενω σε αντιπαράθεσης με αλλα μελοι  , απλα θα σου αναφερω την θεση μου  απέναντι  από τον εχθρο  , και την  στρατιωτικη  και πολιτικη  υγεσια, ατομικα  εγω  δεν μπωρω να ενεργησω  χωρις να ενημερωσω  , αυτό σημενει  ότι  σε θερμο  επεισοδιο  αν αυτό γινει εγω η θα πεθανω  όπως  1996  η φιλοι μου, γιατι είναι παιδια  από την φρεγατα που είμαι τωρα  στελεχος  η θα παρω  εγω την ενεργεια  επανω μου  , στην περιπτωση του εβρου  δεν θα καθομουν να με κανει ο τουρκος σκυλι  και να με σερνει  ετσι , θα επεφτα νεκρος για την  πατριδα η θα γινομουν προδότης  της πατριδας  μου  καθως θα ζητουσα  πολιτικο ασυλο  στην τουρκια , γιατι αν ενας αξιωματικος  στην θαλασσα η στην ξηρα  τα παρει το θεμα πατριωτικα  εσυ  θα πρεπει να αφισεις τον καναπε μετα  και το τηλεκοντρόλ γιατι θα εχουμε πολεμο στην ελλαδα  , εξετιας  ενός η δυο θερμοκέφαλων  που θα γραψουν η κολοφυλαδες  που διαβαζετε και τα πορνο καναλα  που βλεπειε  στους κανεπεδες σας  , οποτε δεν χριαζεται να σας αναστατονουμαι  η τουρκια  πεζει το πεχνιδι της  στην μεσογειο  και στο αιγαιο  και εμεις απλα τους βλέπουμε και ενημερώνουμε  τους γονεις μας στο ΝΑΤΟ  όπως είπε μια ψυχη , γιατι η ελλαδα δεν εχει πλεων αμυντικη  βιομηχανια  και αγοραζει τα παντα από την αμερικη  και την ευρωπη  φιλε μου  ενώ η τουρκια  εχει  4  ναυπηγεια  και 3 βιομηχανιες  αμυντικες  και μια αναπτυξη  καλη.  Ο ελληνας για να  κατουριση  πρεπει να κανει ερωτηση πρωτα στην ευρωπη και μετα  φιλε μου να το κανει  από αναγκη  και μονο......

Το πιο πιθανο να μας σκοτωσεις πρωτα εμας με την ορθογραφια σου  ...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Φιλε γαβρε τζολε, δεν ειναι ετσι. Οι γενοκτονιες ειχαν σταματησει το 1919, αφου η Τουρκια ειχε χασει και τον πολεμο και δεν ηταν σε θεση να κανει γενοκτονιες.
Το 1919 οπως και να χει δεν εκανες εισβολη συμφωνα με δικα σου σχεδια, ωστε να απελευθερωσεις πληθυσμους η να αποτρεψεις γενοκτονιες πληθυσμων. Αυτο που εγινε το 1919 , ηταν η εργολαβικη χρησιμοποιηση του ελληνικου στρατου, προσωρινα, ωστε να συμμετεχουν στρατυεμτατα στην αγγλογαλικη κατοχη των εδαφων της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, επειδη δεν εφταναν τα δικα τους στρατευματα. Ωστε να τα μοιρασουν με την ησυχια τους. Επειτα αφου τα μοιραζαν, δοσαν και οπλα στον Κεμαλ και μας ειπαν στο καλο. Για καμια απελευθερωση , κανενος Ελληνα δεν εστειλε ο Βενιζελος εκει τον ελληνικο στρατο και για να διασφαλισει οτι δε θα γινοταν και τιποτα περα απο τα ορια που του ειχαν βαλει, δηλαδη την εντολη των Αγγλων για προσωρινη κατοχη των εδαφων,  βαλαν και τον Στεργιαδη απο πανω.
Αν χρειαζοταν η επεμβαση του ελληνικου στρατου στα μικρασιατικα εδαφη, αυτο ειναι ενα θεμα ασχετο, με το γεγονος οτι ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΕΚΡΚΙΜΕΝΗ εκστρατεια εγινε κατ εντολη των Αγγλων- Γαλλων με εντελως διαφορετικο σκοπο. Για τον ιδιο που χρησιμοποιηθηκε το 1917, οταν μπηκε η Ελλαδα υπο την απειλη οπλων στον μακεδονικο μετωπο, το 1918 που εστειλε το στρατο της στην Ουκρανια, ετσι και το 1919 σταλθηκε με συγκεκριμενη αποστολη. Δεν ειναι δηλαδη οτι δεν επρεπε να γινει γενικα εκστρατεια, αλλα σιγουρα δεν επρεπε να γινει η συγκεκριμενη οπως εγινε.
Ο ελληνικος στρατος χρησιμοποιηθηκε εργολαβικα για τη Αγγλια / Γαλλια. Τεθηκε σαν ενα σωμα μισθοφορων, στη διαθεση των δικων τους σκοπων αποκλειστικα, στο διαστημα 1917-1920.Το 1920 ειχαν κανει ηδη τη δουλεια τους και μας αφησαν να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα μονοι μας, ενω ενισχυαν τον Κεμαλ.
Και θα γινοταν αυτο ηδη απο το 1914, οταν ο Βενιζελος ηθελε να στειλει τον ελληνικο στρατο να πολεμησει στο Δουναβη (!) κατα των Αυστριακων, και ακομη χειροτερα να στειλει τον ελληνικο στρατο και στολο στον ολεθρο των Δαρδανελλιων. Να αναψετε καμια λαμπαδα στον μεγιστο Ιωαννη Μεταξα, που αυτο ηταν το σημαντικοτερο ΟΧΙ που ειπε. Κατα του Βενιζελου στο να στειλει τον ελληνικο στρατο στο Δουναβη και κυριοτερα στα Δαρδανελλια. Εκει που οδηγηθηκαν στον ταφο 200.000 αγγλογαλλοι και καταστραφηκε ο στολος τους της Μεσογειου, μια τεραστια καταστροφη. Αν ειχε συμμετασχει η Ελλαδα σε αυτη την εκστρατεια, σημερα το πιθανοτερο θα ταν η Ελλαδα, να ταν κανα κρατιδιο στυλ Αλβανιας η Μαυροβουνιου περιορισμενο στην Πελοποννησο.
Η εκστρατεια λοιπον του 1919 οπως εγινε, δεν εγινε με πρωτοβουλια της Ελλαδας και για να εξυπηρετησει ελληνικους σκοπους, αλλα με εντολη των " συμμαχων" , για να εξυπηρετησει τους δικους τους . Ουτε ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι οι Τουρκοι ειναι " αδερφια μας" αλλα απο την αλλη θεωρω οτι μπορουσαμε να εχουμε μια αλλη σχεση, παντα με προυποθεση οτι η Ελλαδα διατηρει την ισχυ και κυριαρχια της και δε χαριζει ουτε κοκο σκονης.
Τα γραφω αυτα, γιατι η ιστορια επαναμβανεται και δεν αποκλειεται να δουμε κατι παρομοια στα προσεχη χρονια.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
για την αγγλια πολεμησες και για να παρεις πισω τα δωδεκανησα και την κυπρο
αλλιως θα ειχες γινει ΕΣΣΔ το 45 οταν η ρωσια σταματησε την συννενοημενη με τους αγγλους προελαση της στους μεταξαδες εβρου (θα γλυτωνες τον εμφυλιο και οι ανταρτες θα ειχαν αναιμακτα κυβερνηση)

Η Πολωνια δηλαδη που πολεμησε κατα των Γερμανων και ηταν συμμαχος με συνθηκες και εγγυησεις, γιατι οι Αγγλοι δε σταματησαν το Σοβιετικο Στρατο το 45? Το οτι οι Αγγλοαμερικανοι μετα το 45 δεν ηθελαν η Ελλαδα να γινει σοβιετικο χωραφι, ειναι ασχετο με το τι εκανε η Ελλαδα στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. Σε καθε περιπτωση θα απετρεπαν τους σοβιετικους απο το να εισελθουν στην Ελλαδα.

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Φιντέλ κανεις για διπλωμάτης στα λιντλ . Εαν δεν πολεμούσες τωρα δε θα έγραφες στο μπου , αλλα θα άκουγες καθε απόγεμα κασέτα απο μιναρέδες

Καλα τοςο μαλακας εισαι ρε εθνομηδενιστή;
Μπήκαν οι Γερμανοί κ θα τους άφηνες ;
Ποσο μαλακας εισαι ρε γιουσουφάκι

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φιντέλ κανεις για διπλωμάτης στα λιντλ . Εαν δεν πολεμούσες τωρα δε θα έγραφες στο μπου , αλλα θα άκουγες καθε απόγεμα κασέτα απο μιναρέδες

Καλα τοςο μαλακας εισαι ρε εθνομηδενιστή;
Μπήκαν οι Γερμανοί κ θα τους άφηνες ;
Ποσο μαλακας εισαι ρε γιουσουφάκι

Δε καταλαβαινω τι εννοεις. Ο λειτουργικος αναλφαβητισμος παντως ειναι ενα εμφανες ζητημα και ισως μεγαλυτερο απο οσο νομιζουν στην ελληνικη κοινωνια : δηλαδη οι ανθρωποι ξερουν μεν αναγνωση και γραφη, αλλα δεν μπορουν η δυσκολευονται στην κατανοηση και αντιληψη των οσων διαβαζουν.
Δε ξερω πραγματικα παντως σε ποιο ακριβως θεμα απαντας και σε τι ακριβως αναφερεσαι και που σε ποια σημεια ακριβως κριτικαρεις. Αν θες βοηθησε, για να σε βοηθησω.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Ήδη σταδιακά το πράγμα οργανώνεται στο χρώμα της Easyjet...όλα αυτό δείχνουν και καλά κάνουν,κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom