Νέα

Επεισόδια με αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mitsios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ρε παιδιά εξηγήστε επιτέλους τι εννεοίται με τη μεταναστευτική πολιτική!! και πως αυτή θα υλοποπιείται! ποιο θα είναι το περιεχόμενό της!!!
Δεν είμαι κοινωνιολόγος, μηχανικός είμαι. Σκόρπιες σκέψεις - καταγράφεις όσουν μπαίνουν, έχουν κάνει κανα εμβόλιο στη ζωή τους?

Έχουν όνομα? Διαβατήριο? Είναι πρόσφυγες, έρχονται από εμπόλεμη ζώνη ή καβάλησαν το πρώτο δουλεμπορικό που βρήκαν?

Τι ηλικίες είναι? Γέροι? Νέοι - τι επαγγέλματα έκαναν? Σε τι θα προσφέρουν - έχουμε βαριά βιομηχανία σοσιαλιστικού τύπου όπως είχε η ΕΣΣΔ κάποτε που τα μισά όπλα φτιάχνονταν στη Ρωσία και τα άλλα μισά στην Ουκρανία?

Ή θα δουλεύουν στα περιβόλια στην Κόρινθο για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς ΙΚΑ μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες ώστε το καθήκι το αφεντικό να πίνει ούζα στο καφενείο?

Που τους πας? Εχεις κέντρα υποδοχής? Γιατρούς? Τις έγκυες τι τις κάνεις? Θα μορφώσεις τα παιδιά τους να μάθουν τη γλώσσα ή θα τους αφήνεις να πεθαίνουν στην Ευριπίδου από τις αρρώστιες?

Έχεις κωλο-Ελλάδα σχέδιο για όλα αυτά, τι τ' αρχίδια μου έχεις? Να συνεχίσω? :rolleyes:

Επισκέπτης
Όποια χώρα αλλοδαπού μου δώσει και μένα δικαίωμα νόμιμης παραμονής στη χώρα του θα πάρει και αυτός εδώ. Με άλλα λόγια οι όροι παραμονής των υπηκόων δύο χωρών θα είναι αμοιβαίοι. Αυτό δεν είναι το δίκαιο?
Σωστο αυτο,δεν εχω αντιρρηση-και δεν βλεπω καμμια αντιφαση με οσα εγραψα προηγουμενως.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
επειδή μένεις στο μεταξουργείο και στον κολωνό πρέπει εγώ να αλλάξω τις απόψεις μου;
εσύ όντως μπορεί να έχεις πρόβλημα αλλά στο έχω πει ένα εκατομμύριο φορές και δεν λες να το καταλάβεις...
δε σου φταίω ούτς εγώ ούτε οι ελεεινοί λαθρομετανάστες. αυτοί που ψηφίζεις φταίνε.......

Απάντα σε παρακαλώ κάτι. Άμα ψηφίζαμε διαφορετικούς τι θα έκαναν? Μια λύση δε γίνεται ρε παιδιά να προτείνετε? Λένε όλοι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Επιτέλους εξηγήστε πως την εννοείτε!Όπως οι Η.Π.Α.? Που έληξε η βίζα του φίλου μου και του λένε σε δύο μέρες φεύγεις από τη χώρα? Μα... Δεν έχει μα και ξεμα... σε μπουζουριάζει το FBI. Και έβγαλε άρον άρον εισιτήρια 1 500 δολλάρια one way και άντε γεια... Άμα ήθελε ας έμενε. Σα τη Ρωσία? Σα την Κίνα? Σα τη Σουηδία? Σα του Πακιστάν ? Των Η.Α.Ε.? Εξηγήστε τι εννοείται και πείτε μια γαμημένη λύση επιτέλους!

Εγγρ.
23 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
0
αμα   θες να εισαι  μπορεις  βλαχοντοιτς εμεις ομως γιατι να γινουμε ετσι δηλαδη?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σωστο αυτο,δεν εχω αντιρρηση-και δεν βλεπω καμμια αντιφαση με οσα εγραψα προηγουμενως.

Θεωρητικά είναι σωστό. Πρακτικά όμως εγώ μπορώ να μείνω με τους ίδιους όρους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αλλοδαποί οι οποίοι ζητάνε τα αντίστοιχα εδώ?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε φιλαράκι άσε τα ξέρω. Θα σου τα δείξω και κατ ιδίαν. Δεν υπάρχει ευρωπαική " πολιτειότητα". Δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα. Εννοεί το χαρτί " χώρας μέλους". Άμα τελικά ψηφιζόταν ή ψηφιστεί ευρωπαικό σύνταγμα ίσως αρχίσει να σφυρηλατείται κάτι τέτοιο

ρε άμα δεν ήταν η ΕΕ πολλά ελληνάκια θα κλαίγανε τώρα..........

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν είμαι κοινωνιολόγος, μηχανικός είμαι. Σκόρπιες σκέψεις - καταγράφεις όσουν μπαίνουν, έχουν κάνει κανα εμβόλιο στη ζωή τους?

Έχουν όνομα? Διαβατήριο? Είναι πρόσφυγες, έρχονται από εμπόλεμη ζώνη ή καβάλησαν το πρώτο δουλεμπορικό που βρήκαν?

Τι ηλικίες είναι? Γέροι? Νέοι - τι επαγγέλματα έκαναν? Σε τι θα προσφέρουν - έχουμε βαριά βιομηχανία σοσιαλιστικού τύπου όπως είχε η ΕΣΣΔ κάποτε που τα μισά όπλα φτιάχνονταν στη Ρωσία και τα άλλα μισά στην Ουκρανία?

Ή θα δουλεύουν στα περιβόλια στην Κόρινθο για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς ΙΚΑ μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες ώστε το καθήκι το αφεντικό να πίνει ούζα στο καφενείο?

Που τους πας? Εχεις κέντρα υποδοχής? Γιατρούς? Τις έγκυες τι τις κάνεις? Θα μορφώσεις τα παιδιά τους να μάθουν τη γλώσσα ή θα τους αφήνεις να πεθαίνουν στην Ευριπίδου από τις αρρώστιες?

Έχεις κωλο-Ελλάδα σχέδιο για όλα αυτά, τι τ' αρχίδια μου έχεις? Να συνεχίσω? :rolleyes:

εμ άνα μπράβο! Είπες κάτι συγκεκριμένο βρε αδερφέ να καταλαβαινόμαστε!Όλοι οι άλλοι λένε ή αμπελοφιλοσοφίες, ή εξυπνάδες ή τσακώνονται! Δε χρειάζεται να σαι κοινωνιολογος, αρκεί που είσαι πολίτης για να έχεις άποψη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αμα   θες να εισαι  μπορεις  βλαχοντοιτς εμεις ομως γιατι να γινουμε ετσι δηλαδη?

γιατί βλέπεις αυτή τη στιγμή να είστε κάτι διαφορετικό;
'η βλέπεις ότι έχετε δυναμική να το αλλάξετε;
εγώ προτείνω να το πάρεις απόφαση και να αρχίσεις να το απολαμβάνεις.

Επισκέπτης
Θεωρητικά είναι σωστό. Πρακτικά όμως εγώ μπορώ να μείνω με τους ίδιους όρους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αλλοδαποί οι οποίοι ζητάνε τα αντίστοιχα εδώ?
Με 700 Ευρω τον μηνα εισαι και γαμω τους αρχοντες στο Καρατσι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ρε άμα δεν ήταν η ΕΕ πολλά ελληνάκια θα κλαίγανε τώρα..........

άλλο λέω εγώ. Και πολλά θα κλαίγανε, πολλά θα γελάγανε. Βασικά οι τραπεζίτες γελάνε και μερικά λαμόγια που μοιράζονται τα πακέτα.

Τέσπα δεν έχει να κάνει αυτό με αυτό που είπα. Ιδιότητα του πολίτη της Ε.Ε. ξεχωριστά ως ξεχωριστό μόρφωμα της Ε.Ε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Μην αναγκαστώ τώρα εδώ να ποστάρω συνθέκες Μάαστριχτ, Άμστερνταμ, Νίκαιας και Ρώμης και σε βάζω να ψάχνεις να μου βρεις που το το γράφει!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Απάντα σε παρακαλώ κάτι. Άμα ψηφίζαμε διαφορετικούς τι θα έκαναν? Μια λύση δε γίνεται ρε παιδιά να προτείνετε? Λένε όλοι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Επιτέλους εξηγήστε πως την εννοείτε!Όπως οι Η.Π.Α.? Που έληξε η βίζα του φίλου μου και του λένε σε δύο μέρες φεύγεις από τη χώρα? Μα... Δεν έχει μα και ξεμα... σε μπουζουριάζει το FBI. Και έβγαλε άρον άρον εισιτήρια 1 500 δολλάρια one way και άντε γεια... Άμα ήθελε ας έμενε. Σα τη Ρωσία? Σα την Κίνα? Σα τη Σουηδία? Σα του Πακιστάν ? Των Η.Α.Ε.? Εξηγήστε τι εννοείται και πείτε μια γαμημένη λύση επιτέλους!

Ρε συ, το θέμα είναι να υπάρχει μια κάποια οργάνωση... προς το παρόν απλώς τους κυνηγάνε πανικόβλητοι με τη σκούπα, όποιους και όσους προλαβαίνουν, και ανάλογα το πότε έχουν ανάγκη θα να καθησυχάσουν τον κόσμο. Τσαπατσουλιές, ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα απολύτως.
Εγώ δεν ξέρω ποια πολιτική είναι καλύτερη, αλλά δεν πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ πολιτική;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
επειδή μένεις στο μεταξουργείο και στον κολωνό πρέπει εγώ να αλλάξω τις απόψεις μου;
εσύ όντως μπορεί να έχεις πρόβλημα αλλά στο έχω πει ένα εκατομμύριο φορές και δεν λες να το καταλάβεις...
δε σου φταίω ούτς εγώ ούτε οι ελεεινοί λαθρομετανάστες. αυτοί που ψηφίζεις φταίνε.......
όχι βέβαια δε πρέπει να αλλάξεις τις απόψεις σου. Εγώ γουστάρω να λέει ο καθένας την άποψη του και να είναι ειλικρινής. Είχα πει στην αρχή της συζήτησης ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε για αυτή τη κατάσταση γιατί όταν πρωτοήρθαν εδώ οι μετανάστες τους εκμεταλευτήκαμε. Το θέμα είναι και δε μπορείς να καταλάβεις ότι αν ζούσες εδώ οι απόψεις σου μπορεί να ήταν διαφορετικές όταν ζεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον επηρεάζεσαι ανάλογα, εσύ μιλάς σαν να είσαι ψάρι μεσα στη γυάλα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ρε συ, το θέμα είναι να υπάρχει μια κάποια οργάνωση... προς το παρόν απλώς τους κυνηγάνε πανικόβλητοι με τη σκούπα, όποιους και όσους προλαβαίνουν, και ανάλογα το πότε έχουν ανάγκη θα να καθησυχάσουν τον κόσμο. Τσαπατσουλιές, ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα απολύτως.
Εγώ δεν ξέρω ποια πολιτική είναι καλύτερη, αλλά δεν πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ πολιτική;

Ωραία και πολιτική να  υπάρχει πάλι δε θα κυνηγήσουν κάποιους? Πάλι αυτό δε θα σημαίνει ότι θα ελέγχουν? Πάλι δε συνεπάγεται κάποιου είδους κατά το μάλλον ή ήττον βίας? Και τι θα πει "κάποια πολιτική?" Δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες! Κάποιες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
εμ άνα μπράβο! Είπες κάτι συγκεκριμένο βρε αδερφέ να καταλαβαινόμαστε!Όλοι οι άλλοι λένε ή αμπελοφιλοσοφίες, ή εξυπνάδες ή τσακώνονται! Δε χρειάζεται να σαι κοινωνιολογος, αρκεί που είσαι πολίτης για να έχεις άποψη.
Δε με ξέρεις, αλλά προσπαθώ γενικώς να επιχειρηματολογώ και όταν ο κάθε ένας κλαψομουνιάζει εδώ μέσα - ρωτάω τι προτείνεις.

Τότε έρχονται όλοι στα νερά τους... κάπως. :rolleyes:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
όχι βέβαια δε πρέπει να αλλάξεις τις απόψεις σου. Εγώ γουστάρω να λέει ο καθένας την άποψη του και να είναι ειλικρινής. Είχα πει στην αρχή της συζήτησης ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε για αυτή τη κατάσταση γιατί όταν πρωτοήρθαν εδώ οι μετανάστες τους εκμεταλευτήκαμε. Το θέμα είναι και δε μπορείς να καταλάβεις ότι αν ζούσες εδώ οι απόψεις σου μπορεί να ήταν διαφορετικές όταν ζεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον επηρεάζεσαι ανάλογα, εσύ μιλάς σαν να είσαι ψάρι μεσα στη γυάλα

σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό γιατί μπορεί να φύγει ένας άνθρωπος από την χώρα που μεγάλωσε;
ή νομίζεις ότι έτσι απλά ξυπνάς μια μέρα και λές φεύγω;

ή νομίζεις ότι δε σιχάθηκα τη βρώμα, τη μπίχλα, και το χάλι το μαύρο που επικρατεί στο κέντρο;
που νομίζεις ότι μεγάλωσα; στο μον ρεπό;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δε με ξέρεις, αλλά προσπαθώ γενικώς να επιχειρηματολογώ και όταν ο κάθε ένας κλαψομουνιάζει εδώ μέσα - ρωτάω τι προτείνεις.

Τότε έρχονται όλοι στα νερά τους... κάπως. :rolleyes:

Εδώ φαίνεται και η διαφορά. Ή έχεις επιχειρήματα και λες κάτι συγκεκριμένο , δεν είναι δύσκολο να το κάνεις. Ή δεν έχεις και το γυρνάς από εδώ και από εκεί, ή δε θες να αποκαλύψεις τις πραγματικές σου απόψεις.

Επισκέπτης
Μακάρι να μπορούσα να μείνω, δεν έχω αντίρρηση. Μπορώ ή όχι? Και με τι όρους? Πραγματικά δε ξέρω.
Ουτε εγω ξερω,αλλα το κοστος ζωης ειναι πολυ χαμηλοτερο σιγουρα.

Xωρις πλακα Chevaliere,κανε το βασικο-και λογικο-πρωτα.
Δωσε χαρτια σε αυτους τους ανθρωπους,ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να αντιμετωπιζονται ως λαθραια τσιγαρα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ουτε εγω ξερω,αλλα το κοστος ζωης ειναι πολυ χαμηλοτερο σιγουρα.

Xωρις πλακα Chevaliere,κανε το βασικο-και λογικο-πρωτα.
Δωσε χαρτια σε αυτους τους ανθρωπους,ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να αντιμετωπιζονται ως λαθραια τσιγαρα.

Μα ρε φιλαράκο δεν είναι δυνατό να δόσεις χαρτιά έτσι άνευ όρων. Άμα σου έρθουν εδώ 20 000 000 τι θα κάνεις? Από τη στιγμή που καμιά άλλη χώρα δε το κάνει. Εγώ που μπορώ να πάω και να πάρω έτσι χαρτιά? Τι είναι τα χαρτιά και τα παίρνω έτσι? χαρτομάντηλα? Να πεις υπάρχει ελευθερία κινήσεων παγκοσμίως άνευ όρων και η Ελλάδα είναι η εξαίρεση να πω ναι. Και μακάρι να υπήρχε. Από τη στιγμή όμως που αυτό δε γίνεται πουθενά, δε μπορεί να το κάνεις μονομερώς. Είναι βλακεία, τι άλλο να πω?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom