Νέα

Ενοίκιο ή αγορά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Αγορά ή Ενοίκιο ?

• Αγορά. - π.χ " Ένα κεραμίδι να χωθώ"

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ενοίκιο - π.χ " Έιναι πολά τα λεφτά Άρη, και δεν θέλω να δεσμευτώ για 25 χρ

• Τα λεφτα της Αγοράς, θα τα επενδύσω "εξυπνοτερα".. πχ...?

• Δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Ψήφοι: 1 50,0%
  • Κλείσε ενα CG, γιατί μας τα ζάλησες !

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Επισκέπτης
Τα λεφτά για 95 τ.μ. είναι > 240,000 με παράνομα τ.μ. μέσα του (ημιυπαίθριους) Θα τα κλείσεις με 6% στην καλύτερη αλλά με πληθωρισμό 4% και δείκτη αύξησης οικοδομικών υλικών τον περασμένο μήνα 9% χάνεις τρελά, το κεφάλαιο σου εξανεμίζεται δυστυχώς.
το ιδιο πραγμα λεμε αν λεω αν τα εχεις τα λεφτα μετρητα και ποσο αν ειναι 250χιλιαρικα ειναι η μεγαλυτερη μαλακια να αγορασεις σπιτι με τους τοκους νοικιαζεις σπιταρωνα με κηπο και οτι αλλο θες. και το σημαντικοτερο σου μενει το κεφαλαιο.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Πόσο τόκο σου αποφέρει ετησίως μια προθεσμιακή για 200.000€;Τώρα είδα ότι είναι περίπου 5% ονομαστικό,χωρίς πληθωρισμό,και χωρίς φόρους για προθεσμιακή κατάθεση ενός έτους.Δηλαδή στα 200.000€ θα πάρεις 10.000€ τόκο ήτοι 833€/μήνα.Μετά το επαναδιαπραγματεύεσαι το επιτόκιο με την τράπεζα,μπορεί να είναι και χαμηλότερο.Με τα ίδια περίπου λεφτά αγοράζεις ένα σπίτι και πληρώνεις δόση δανείου.Κι έχεις και ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μείνει και στα παιδιά σου.

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945
Οποιος δεν εχει σταθερη δουλεια και παιρνει δανειο ειναι η τρελος η βλακας.
Εγω πιστευω οτι καποιος που δεν του περισευουν και θελει να αγορασει οπωσδηποτε σπιτι, καλυτερα να παει να μεινει στην επαρχια.

Επισκέπτης
Πόσο τόκο σου αποφέρει ετησίως μια προθεσμιακή για 200.000€;Τώρα είδα ότι είναι περίπου 5% ονομαστικό,χωρίς πληθωρισμό,και χωρίς φόρους για προθεσμιακή κατάθεση ενός έτους.Δηλαδή στα 200.000€ θα πάρεις 10.000€ τόκο ήτοι 833€/μήνα.Μετά το επαναδιαπραγματεύεσαι το επιτόκιο με την τράπεζα,μπορεί να είναι και χαμηλότερο.Με τα ίδια περίπου λεφτά αγοράζεις ένα σπίτι και πληρώνεις δόση δανείου.Κι έχεις και ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μείνει και στα παιδιά σου.
σκεψου με 900 ευρω τι σπιτι νοικιαζεις. τα παιδια σου μετα απο 20 και πλεον χρονια θα εχουν ενα σπιτι που η αξια του θα εχει πεσει τουλαχιστον στο μισο. αντιθετα οπως ειπα θα νοικιαζεις μια σπιταρωνα θα αλλαζεις οποτε γουσταρεις και θα εχεις και τα 250 για τα παιδια σου που θα ειναι πιο χρησιμα απο ενα σπιτι 20ετιας. ;)

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.937
Πόντοι
6.925
σκεψου με 900 ευρω τι σπιτι νοικιαζεις. τα παιδια σου μετα απο 20 και πλεον χρονια θα εχουν ενα σπιτι που η αξια του θα εχει πεσει τουλαχιστον στο μισο. αντιθετα οπως ειπα θα νοικιαζεις μια σπιταρωνα θα αλλαζεις οποτε γουσταρεις και θα εχεις και τα 250 για τα παιδια σου που θα ειναι πιο χρησιμα απο ενα σπιτι 20ετιας. ;)

Θα έχει πέσει στο μισό ???? Μάλλον όχι μπορεί σήμερα να είναι φούσκα η αξία της γης αλλά γιατί να μειωθεί αργότερα που θα είναι όλο και πιο σπάνια? Σε 20 χρόνια δεν θα είναι το μισό αυτό σημαίνει ότι σε πολυκατοικίες του 1990 βρίσκεις διαμέρισμα με 125,000. Πες μου που είναι να πάω να το πάρω τώρα.
Ισως να είσαι νέος φρέσκος χωρίς παιδιά αλλά μεγαλώνοντας θα δεις ότι το να αλλάζεις σπίτι δεν θα θες ούτε να το σκέφτεσαι.

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945

Ποσες φορες εχεις κανει μετακομιση?
Το να νοικιαζεις ειναι σα να καις τα λεφτα σου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Το βλέπεις εντελώς λάθος το θέμα.Με 900€ μπορεί να νοικιάζεις καλό σπίτι σήμερα,αλλά σε 10 χρόνια μπορεί να νοικιάζεις τρώγλη.Και μη νομίζεις ότι πάντα τα επιτόκια θα είναι στο 5%.Επίσης,τα σπίτια δεν απαξιώνονται τόσο εύκολα όσο νομίζεις.Αν κάνεις μια βόλτα για μεταχειρισμένα σπίτια 10ετίας θα δεις πόσο κοστίζουν.Μπορεί φθηνότερα από τα καινούρια,αλλά πιο ακριβά από το κόστος αγοράς τους πριν 10 χρόνια.Δεν είναι αμάξι.Τα παιδιά σου σε 20 χρόνια πολύ πιθανόν να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε γκαρσονιέρα με 250.000€,όπως δεν μπορείς να αγοράσεις πλέον σπίτι με 150.000€-50.000.000 δρχ-όπως πριν 15 χρόνια.Τουλάχιστον δεν μπορείς να αγοράσεις το ίδιο σπίτι με τότε.

Χώρια ότι με τις μετακομίσεις δεν μπορείς να έχεις μια σειρά.Άλλα έπιπλα στο ένα σπίτι άλλα στο άλλο.Ακόμα και τα χαλιά δε θα ταιριάζουν.Άσε που αν αλλάξεις και περιοχή θα είσαι συνεχώς νέος,και θα ψάχνεις γνωριμίες.Και για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Θέλω να παραθέσω κι εγω τις απόψεις μου ως τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην στεγαστική πίστη και στις προσημειώσεις ακινήτων.
1) Εαν έχεις λεφτά στο χέρι μπορείς να εκμεταλευτείς την αδυναμία κάποιου και να αγοράσεις ακίνητο σε τιμή ευκαιρίας, για παράδειγμα ενας επιχειρηματίας που θέλει να καλύψει επιταγές και δεν έχει ρευστό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή "σκοτώνει" ενα ακίνητο.
2) Εαν αποφασίσεται να πάρεται δάνειο υπολογίστε οτι στην 25 ετία θα έχετε πληρώσει περίπου το διπλό ποσό. Να γνωρίζεται πως για ολη την διάρκεια του δανείου είστε υποχρεωμένοι να το ασφαλίζεται για φωτιά και σεισμό. Τα επιτόκια σήμερα είναι ψηλά, σε μερικά χρόνια μπορεί να ξαναπέσουν, αυτό σημαίνει κυμαινόμενο.
3) Υπάρχει μεγάλη κερδοσκόπια απο πλευράς εργολάβων και κατά την ταπεινή μου άποψη οι τιμές τωνα κινήτων είναι φούσκα. Στην τράπεζα βλέπουμε τόσο την  εμπορική αξία όσο και την κατασκευαστική αξία ενός ακινήτου, δεν μπορειται να φανταστείτε διαφορά, υπολογίστε κατασκευαστική αξία 1000 €/Μ για καλη κατασκευή. Ενα διαμέρισμα 90 ΤΜ που το πουλά ο μάγκας 250,000.00 ε του έχει στοιχίσει περίπου 90,000.00 € (300% κέρδος περίπου ο εργολάβος)
4) Η τράπεζα σε χρηματοδοτεί συνήθως για το 70 -80% της αξίας του ακινήτου, δηλάδή πρέπει να έχεις μετρητά. Εαν πάρεις δάνειο 100,000.00 € θέλουμε εξασφάλιση 120,000.00 €. Καμία τράπεζα δεν σου βγαζει το σπίτι σε πληστηριασμό με μια ή δυο δόσεις απλήρωτες, αντίθετα διευκολύνουμε τους πελάτες με περιόδους χάριτος, αυξήσεις διάρκειας, πληρωμή μόνο τόκων για μερικους μήνες. Μην ακούτε τους καμένους που βγαίνουν στην τηλεόραση, αυτοί έχουν εγκαταλείψει τα δάνεια τους στην τύχη και δεν χρωστάνε λίγα, θα σας πω και κατι, ο μισθωτός κι ο μεροκαματιάρης πληρώνει τις υποχρεώσεις του, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κάνουν καλή ζωή είναι αυτοί που χρωστάνε (και τα μελλοντικά εισοδήματα των παιδιών τους) στις τράπεζες. 
5) Να βάλεις δόσεις για 30 και 40 χρόνια είναι μαλακία, είναι πολλά τα χρόνια παιδιά  σε τρώνε οι τόκοι και δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή στο μέλλον.
6) Τα παλιά σπίτια απαξιώνονται οικονομικά, μην σας παρασύρουν και αγοράσετε σπίτι 25 ετίας και 35 ετίας.
7) Στο ενοίκιο τώρα, είναι γεγονός πως τα μικρά σπίτια έχουν ζήτηση λόγω μεγάλου αριθμού μονογονεικών νοικοκυριών και για αυτό τα ενοίκια είναι συγκριτικά υψηλά, αντίθετα τα μεγάλα σπίτια έχουν αναλογικά χαμηλό ενοίκιο. Ας δούμε ενα παράδειγμα, για νεόδμητο διαμέρισμα 70 ΤΜ στον Αλιμο θες μινιμουν 300,000.00 € αγοραστική αξία, δηλαδή 2,242.00 € τον μήνα με επιτόκιο 6.5% και διάρκεια αποπληρωμής 240 μήνες. Ενας φίλος όμως νοικιάζει τον εν λόγω διαμέρισμα 700 € μηνιαίως!!! Μια γκαρσονιέρα σε φτήνη περιοχή μπορεί να κάνει και 350 € τον μήνα.
8)Εαν ο ιδιοκτήτης σου ζητήσει καμιά εξωφρενική αύξηση του λες απλά να παει να γαμηθει και νοικιαζεις αλλο. Εαν το βαρεθείς διότι παλιωσε κανεις το ίδιο. Οσοι απο εμάς εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα ξέρουμε πεαν θα εργαζόμαστε πάντα στην ίδια επιχείρηση? π.χ. εγώ μένω νότια προάστια και ενδέχεται να με πανε στο Μαρούσι, τότε θα νοικιάσω καπου επάνω για να είμαι κοντά στην δουλεία μου, εαν όμως εχω ιδιοκτητο το γίνεται?
9) Οι τιμές των ακινήτων στην επαρχία είναι ακόμα σε προσιτά επίπεδα, στην Αθήνα είναι πανάκριβες παρά το γεγονός πως υπάρχουν χιλιάδες απούλητα.
10) Συμπερασματικά είμαι υπέρμαχος του ενοικίου στην περίπτωση που είμαι κάτοικος Αθήνας και της αγοράς στην περίπτωση που μένω επαρχία. Ο φίλος που παραπανω πρότεινε την αγορά οικοπέδου το οποίο μετά χτίζεις όπως θές μιλάει πολύ σοφά. 

Με εκτίμηση

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
παιδια στην αθηνα δεν υπαρχει νοημα να αγορασεις σπιτι παρα μονο σε πολυ λιγες περιπτωσεις...νοικι και κανα πατρικο σε περιπτωση που ερθουν τα σκουρα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
3) Υπάρχει μεγάλη κερδοσκόπια απο πλευράς εργολάβων και κατά την ταπεινή μου άποψη οι τιμές τωνα κινήτων είναι φούσκα. Στην τράπεζα βλέπουμε τόσο την   εμπορική αξία όσο και την κατασκευαστική αξία ενός ακινήτου, δεν μπορειται να φανταστείτε διαφορά, υπολογίστε κατασκευαστική αξία 1000 €/Μ για καλη κατασκευή. Ενα διαμέρισμα 90 ΤΜ που το πουλά ο μάγκας 250,000.00 ε του έχει στοιχίσει περίπου 90,000.00 € (300% κέρδος περίπου ο εργολάβος)
Έχεις ξεχάσει τα ακόλουθα βασικά:
α) κόστος οικοπέδου...Το διαμέρισμα αιωρείται?
β) κόστος κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων.....Αφού μιλάμε για διαμέρισμα, κατά κανόνα συνεπάγεται και πολυκατοικία.
γ) κόστος υπογείων.....βλ. το β
δ) κόστος έκδοσης και περαίωσης πολεοδομικής άδειας (έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2006)

Επιπλέον στα 1000€/Μ2 που αναφέρεις, δεν διευκρινίζεις εάν περιλαμβάνει Φ.Π.Α. και Ι.Κ.Α. Εάν μιλάς για καλή κατασκευή, τότε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό, οπότε υπολόγισέ τα στην παραπάνω λίστα. Εάν απεναντίας μιλάς για 1000€/Μ2 κόστος κατασκευής incl. Ι.Κ.Α. και Φ.Π.Α., τότε η κατασκευή είναι lowest bidder και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται καλή.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
το τελευταιο διαστημα ειναι πολυ εντονο το φαινομενο της αποκεντρωσης!! η λογικη οτι το ψωμι βρισκεται στην Αθηνα 'μονο' (οχι οτι δεν εχει) για μενα δε ισχυει! δεν ειναι λιγα τα πραδειγματα που ειδα και στην τηλεοραση και απο γνωστους που πηγανε να μεινουνε σε μερη οπως η Σαμοθρακη! το νησι ειναι πολυ δυσκολο ιδιως οταν ειναι και τοσο μικρο! ας ειναι καλα οι γονεις που ολο και κατι θα αφησουνε ή για αλλους μπορει να αφησανε και να τα βρηκανε ετοιμα ή τουλαχιστον ειχανε ενα πατημα!!!!
εγω απο τα λιγα που εχω καταλαβει και που εχω δει το να αγορασει-χτισεις ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπιτι ειναι παρα πολυ δυσκολο αν δεν εχεις ενα πατημα!ακουσα τις προαλες στην τηλεοραση οτι οπως εχουνε γινει ετσι τα πραγματα καλυτεα λεει να μενεις στο ενοικιο παρα να παρεις δανειο και να χεις δικο σου σπιτι!!
ναι αλλά!! για ρωτηστε και καποιον (οχι πιτσιρικα) 50αρη (κατα προτιμιση καραβανα) που χει νιωσει στο πετσι του το ΝΟΙΚΙ και να ΨΑΧΝΕΙ σπιτια και να τα ΑΛΛΑΖΕΙ καθε τρεις και λιγο!!για ρωτηστε τον τι μαλακες εχει συναντησει! τι τρωγλες εχουν δει τα ματακια του! ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ? τα φορτηγα?τα φορτωνε ξεφορτωνε!μια ζωη σαν τον αθιγγανο! αντε το προσπερναω αυτο με τον καραβανα γιατι στο κατω κατω της γραφης επιλογη του ηταν να γινει.....!
και μενα με προβληματιζει το γεγονος οτι μπορει (πρωτα ο Θεος) στα 35 μου με 40 να θελησω να παρω ενα δανειο για ενα διαμερισμα......ΑΛΛΑ θα δω τις αναγκες μου τα τοτε 'θελω',υποχρεωσεις κλπ κλπ κλπ και μετα θα γινει η οποιαδηποτε κινηση!!με προβληματιζει επισης και το γεγονος οτι αν παρω δανειοο και παθω κατι.....ποιος θα το ξεχρεωσει? η γυναικα μου? τα παιδια μου? ο αδερφος μου?(αν δεν εχω οικογενεια)
ναι αλλα με αυτο το σκεπτικο δεν θα πρεπει σχδον ποτε να γινει τετια κινηση!!ουτε ενα καλουτσικο αυτοκινητο θα παρω ποτε....αν ζω με το σκεπτικο οτι αρωστησω βαρια και δεν ξαναπαω στην δουλεια μου και ποιος θα μου το ξεχρεωσει.......γαματα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΑΤΑ!!
θελει και λιγο ρισκο! ο τολμων νικα!
στην θεωρια ξερω οτι ακουγονται καλα αλλα ναι μεν αλλα!

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
παιδια το σιδερο σε ενα ετος ανεβηκε 70%, το τσιμεντο 30%, μπηκε φπα, ετακ.
τι να σου κανουν και οι εργολαβοι.
ετσι οπως εγινε μονο ενοικιο, οι ιδιοκτητες τιμωρουνται

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Συνηθως οι αποφασεις που παιρνουμε πρεπει να συμβαδιζουν με τον τροπο ζωης μας. Η αγορα ενος ακινητου ειναι σιγουρα ορθοτερη επιλογη αν σκοπευεις να κανεις παιδια. Κι'αυτο γιατι τα παιδια σου πρεπει να εχουν μια βαση. Δεν γινεται καθε τρεις και λιγο να εισαι στο ψαξιμο. Αντιθετως, αν η εννοια της οικογενειας σου προκαλει αλλεργια,τοτε προτιμησε το ενοικιο. Εισαι πιο ελευθερος και ανα πασα στιγμη ετοιμος για αλλα. Τωρα, οσον αφορα καποια πραγματα που γραφτηκαν για κλειστα επιτοκια καταθεσεων,υπολογιστε παντα κι'ενα 10% των τοκων που παει υπερ δημοσιου. Ετσι για να παρεις στο χερι ενα καθαρο 5%,θελεις επιτοκιο της ταξης του 5,55%. Τετοιο μπορουν να δωσουν καποιες κωλοτραπεζες συνηθως σε ποσα ανω των 300.000 ευρω σε δωδεκαμηνη προθεσμια. Τωρα βεβαια, το να δεσμευσεις ενα ποσο για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα το θεωρω μαλακια. Το κανεις μονο αν μπορεις να ερμηνευεις το πως κινειται η οικονομια διεθνως και καταλαβαινεις πιθανη επερχομενη πτωση των επιτοκιων.

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Θέλω να παραθέσω κι εγω τις απόψεις μου ως τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην στεγαστική πίστη και στις προσημειώσεις ακινήτων.
1) Εαν έχεις λεφτά στο χέρι μπορείς να εκμεταλευτείς την αδυναμία κάποιου και να αγοράσεις ακίνητο σε τιμή ευκαιρίας, για παράδειγμα ενας επιχειρηματίας που θέλει να καλύψει επιταγές και δεν έχει ρευστό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή "σκοτώνει" ενα ακίνητο.
...
...
...

Με εκτίμηση
Με αφορμή το άνωθεν παρατιθέμενο post, να ευχαριστήσω τους συμετάσχοντες του Topic, για του προβληματισμούς και τις τοποθετήσεις τους. Καθώς και για το καλό επίπεδο(προσέγγιση)που έχουν.
Γεγονός που με κάνε να πιστεύω ότι εν τέλει θα καταλήξουμε σε ουσιώδη και χρηστικά συμπεράσματα και γνώμες.
Επειδή δεν σας κρύβω ότι η τακτική " ένα κεραμίδι να χωθώ ..." , ίσως πλέον να κρύβει παγίδες. Προσωπική γνώμη που θα αναλύσω και εγώ με τη σειρά μου. :-
Καλό βράδυ.

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
....με προβληματιζει επισης και το γεγονος οτι αν παρω δανειοο και παθω κατι.....ποιος θα το ξεχρεωσει? η γυναικα μου? τα παιδια μου? ο αδερφος μου?(αν δεν εχω οικογενεια)
ναι αλλα με αυτο το σκεπτικο δεν θα πρεπει σχδον ποτε να γινει τετια κινηση!!ουτε ενα καλουτσικο αυτοκινητο θα παρω ποτε....αν ζω με το σκεπτικο οτι αρωστησω βαρια και δεν ξαναπαω στην δουλεια μου και ποιος θα μου το ξεχρεωσει.......γαματα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΑΤΑ!!
θελει και λιγο ρισκο! ο τολμων νικα!
στην θεωρια ξερω οτι ακουγονται καλα αλλα ναι μεν αλλα!

Καθόλου ρίσκο δεν θέλει. Πλέον όλες οι τράπεζες συνεργάζονται με σοβαρές ασφαλιστικές εταιρείες, και καλύπτουν αυτά τα άτυχα ενδεχώμενα. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν πάθει κάτι ο "συμβαλόμενος" του δανείου, και αδυνατείται η αποπληρωμή, το όποιο χρεωστικό σου πρός την Τράπεζα, εξυπηρετείται από την ασφαλιστική (που ως αντισυμβαλόμενη μαζί με την τράπεζα, έχουν αναλάβει το "ρίσκο" της δανειοδοτησής σου).

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Καλημερα !

Θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε παλιες οικοδομες . Θα μπορουσαν να να μαζευτουν οι διοκτητες να την κατεδαφισουν και να κτισουν μια καινουργια ?

Μπορει να γινει ? Εχει γινει ?

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.937
Πόντοι
6.925
3) Υπάρχει μεγάλη κερδοσκόπια απο πλευράς εργολάβων και κατά την ταπεινή μου άποψη οι τιμές τωνα κινήτων είναι φούσκα. Στην τράπεζα βλέπουμε τόσο την   εμπορική αξία όσο και την κατασκευαστική αξία ενός ακινήτου, δεν μπορειται να φανταστείτε διαφορά, υπολογίστε κατασκευαστική αξία 1000 €/Μ για καλη κατασκευή. Ενα διαμέρισμα 90 ΤΜ που το πουλά ο μάγκας 250,000.00 ε του έχει στοιχίσει περίπου 90,000.00 € (300% κέρδος περίπου ο εργολάβος)

Σωστά τα λέει ο συνφορουμίστας τραπεζικός - διαφωνώ για το μόνιμο ενοίκιο ως έχω αναφέρει παραπάνω. Θα σταθώ στην καραμέλα της κερδοφορίας των εργολάβων αγαπημένη έκφραση των ΜΜΕ. Ναι μία μέτρια πλέον κατασκευή κοστίζει 1000€/τ.μ. αλλά το οικόπεδο πόσο??? Αυτή είναι η φούσκα που ανεβάζει το κόστος τελικά γιαυτό και σε κάποιες περιοχές διαφοροποιείται η τελική τιμή. Το κόστος πλέον του οικοπέδου κοντευει να φτάσει τα 1400-1500€/τ.μ. διαμερίσματος που αγοράζεις ήτοι 1000+1400 = 2400 €/τ,μ, κόστος εργολάβου. Βάλε ΦΠΑ και κέρδος η τιμή των 3000 φαντάζει ρεαλιστική οριακή για κερδοφορία επιχείρησης της τάξης του 15-20% και με τόσα ρίσκα (καταγγελίες, παράνομα, διακοπή εργασιών, ατυχήματα, υπερκέραση προυπολογισμού λόγω τρελών αυξησεων στα οικοδομικά υλικα)

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.937
Πόντοι
6.925
Καλημερα !

Θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε παλιες οικοδομες . Θα μπορουσαν να να μαζευτουν οι διοκτητες να την κατεδαφισουν και να κτισουν μια καινουργια ?

Μπορει να γινει ? Εχει γινει ?

Φυσικά και ο καθένας θα μπορεί κτίσει το αναλογούν μερίδιο από την συνιδιοκτησία του στο οικόπεδο ως αναφερεται στην σύσταση.

troll

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
58
Πόντοι
0
παιδια πολυ σωστα αυτα που αναφερονται αλλα..... υπαρχει και αλλη λυση ....και λεγεται......γυναικα με προικα!!!

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.937
Πόντοι
6.925
παιδια πολυ σωστα αυτα που αναφερονται αλλα..... υπαρχει και αλλη λυση ....και λεγεται......γυναικα με προικα!!!

Είναι όμως κάτι ανάμεσα στο νοίκι και την αγορά κατοικίας. Μόλις - αν - τελείωσει ψάξε για άλλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom