Νέα

Ενοίκιο ή αγορά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αγορά ή Ενοίκιο ?

• Αγορά. - π.χ " Ένα κεραμίδι να χωθώ"

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ενοίκιο - π.χ " Έιναι πολά τα λεφτά Άρη, και δεν θέλω να δεσμευτώ για 25 χρ

• Τα λεφτα της Αγοράς, θα τα επενδύσω "εξυπνοτερα".. πχ...?

• Δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Ψήφοι: 1 50,0%
  • Κλείσε ενα CG, γιατί μας τα ζάλησες !

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

troll

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
58
Πόντοι
0
Είναι όμως κάτι ανάμεσα στο νοίκι και την αγορά κατοικίας. Μόλις - αν - τελείωσει ψάξε για άλλο.

χχααχχα... τουλαχιστον εκει πληρωνεις σε ειδος με επιτοκιο κανενα κουτσουβελο !!!

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να δωσεις 200-300 χιλιαρικα για ενα διαμερισμα.
Αμα ανοιξετε την εφημεριδα θα δειτε και διαμερισματα των 500.000 ευρω και γενικα ειναι υπερβολικα τα χρηματα που ζητανε.

Για 'μενα αξιζει να δωσεις λεφτα για να φτιαξεις κατι σε στυλ μονης κατοικιας.

Επισκέπτης
Αν εχεις τα λεφτα, αγορα. Αν οχι, ενοικιο.
Μακρυα απο τραπεζες και δανεια. Στο λεει καποιος που την εχει πατησει.
Σκεψου και το αλλο. Ποσο χρονων εισαι ? Για ποσα χρονια θα πληρωνεις το δανειο? 10, 20 30 ? Ξερω περιπτωση γνωστου που πηρε δανειο στα 38 και εβαλε 25 χρονια δοσεις. Δηλαδη μεχρι τα 63 θα εχει την τραπεζα πανω απο το κεφαλι του. Ε, οχι ρε να γερασουμε, με οικονομιες, με στεριση για να πουμε οτι δεν μας πηρε η τραπεζα το σπιτι ? Κι αν γινει σεισμος? Αν πιασει φωτια ?

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
αν πιάσει φωτιά η γίνει σεισμός το έχεις ασφαλισμένο... το θέμα του κέρδους των εργολάβων έχει όντως διογκωθεί από τα μμε.μπορεί οι τιμές των ακινήτων να έχουν αυξηθεί,άλλα σε καμμία περίπτωση η αύξηση αυτή δεν περασε στην τσέπη του εργολάβου.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
1000€/τ.μ είναι μάλλον φτηνή τιμή, που σημαίνει φτηνιάρικη κατασκευή. Αφήστε τους κατασκευαστές, δεν τα φτιάχνουν για δικά τους, για πούλημα τα φτιάχνουν.
Όποιος έχει ασχοληθεί με οικοδομή χωρίς να την αφήσει στην τύχη της και χωρίς την επιστασία του μπαμπά ή της θείας, γνωρίζει ότι το κόστος έχει πάτωμα και όχι ταβάνι. 1000€/τ.μ ήταν πριν 4-5 χρόνια, όχι τώρα.
Και σκεφτείτε πριν πάρετε δάνειο, ότι από τη στιγμή που χρεώνεσαι για πολλά χρόνια, επιθυμείς να φτιάξεις και κάτι που να αξίζει το χρέος. Άρα, τα υλικά που θα βάλεις θα έχουν κόστος που δε θα είναι το χαμηλότερο.
Με προγραμματισμό και σύνεση, γίνεται. Και αξίζει σε πολλές περιπτώσεις.

Άντε, καλορίζικο  :)

Υ.Γ : οι ανύπαντροι μην και κάνετε καμμιά μλκια, μπορεί και να τα βρείτε έτοιμα ρε κορόιδααααααααα  :dancing:

takeItEasy

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
το θέμα του κέρδους των εργολάβων έχει όντως διογκωθεί από τα μμε.μπορεί οι τιμές των ακινήτων να έχουν αυξηθεί,άλλα σε καμμία περίπτωση η αύξηση αυτή δεν περασε στην τσέπη του εργολάβου.

χα-χα, αυτό ήταν μάλλον το ανέκδοτο της ημέρας!!!

takeItEasy

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Η αγορά κατοικίας σχετίζεται κατά τη γνώμη μου με δύο παράγοντες: τα επιτόκια δανεισμού και την ελαστικότητα ζήτησης.
Βραχυχρόνια οι τιμές είναι υψηλές λόγω της ανελαστικής ζήτησης, που ως ένα σημείο σχετίζεται και με τον συντηρηρισμό της Δύσης γενικά και της Ελλαδίτσας ακόμα περισσότερο.

Μακροπρόθεσμα όμως, οι τιμές θεωρώ θα διαμορφωθούν στο επίπεδο που θα δείξουν τα επιτόκια. Τα επιτόκια για διάφορους λόγους δεν αναμένω να μειωθούν την επόμενη 5ετία. Είναι επομένως αναμενόμενο οι τιμές να πέσουν. Άλλωστε, η αγορά δεν κινείται γιατί όλοι αυτό περιμένουν.

Οι κατασκευαστές είναι απλά κερδοσκόποι, που θα έπρεπε αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση να έχουν φορολογηθεί στο επίπεδο των πραγματικών τους εισοδημάτων, εξωμειώνοντας τις αντικειμενικές με τις πραγματικές τιμές. Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα στην φαιδρά πορτοκαλέα.

Όπως επίσης, ψιλά γράμματα είναι η μέριμνα με άτοκα δάνεια από την πλευρά του κράτους για την αγορά πρώτης κατοικίας για όλους.

Κατά τα άλλα, η επιλογή αγορά/ενοίκιο είναι απλά μαθηματικά. Σαφώς συμφέρει ενοίκιο.. Αλλά, ο ψυχισμός του Έλληνα θέλει αγορά.

Επίσης, οι αετοφωλιές που ζούμε στην Αθήνα δεν αξίζουν, όχι αγορά αλλά ούτε και φτύσιμο. Αν το σκεφτεί κανείς είναι θλιβερός αυτός ο τρόπος ζωής...

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.938
Πόντοι
6.925
Οι κατασκευαστές είναι απλά κερδοσκόποι, που θα έπρεπε αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση να έχουν φορολογηθεί στο επίπεδο των πραγματικών τους εισοδημάτων, εξωμειώνοντας τις αντικειμενικές με τις πραγματικές τιμές. Αλλά, ο ψυχισμός του Έλληνα θέλει αγορά.
Επίσης, οι αετοφωλιές που ζούμε στην Αθήνα δεν αξίζουν, όχι αγορά αλλά ούτε και φτύσιμο. Αν το σκεφτεί κανείς είναι θλιβερός αυτός ο τρόπος ζωής...

Οι αετοφωλιές της Αθήνας είναι σε καλύτερο επίπεδο από τις αντίστοιχες της Ιταλίας π.χ. από την άποψη των υλικών τελειωμάτων κλπ. Στην Ρουμανία χειρότερες πολυκατοικίες πωλούνται σε τιμές > 3500€/τ.μ. σαν πολυτελείς. Αξίζει αν πάτε να δείτε άθλια ποιότητα.

Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη ιδιοκατοίκησης αλλά νομίζω (χωρίς να έχω στοιχεία) ότι είναι λόγω 1. ψυχισμού ως ανέφερε ο takeItEasy και 2 λόγω των έως πριν 2-3 χρόνια προσιτών τιμών και εύκολων δανειοδοτήσεων.

Από τους εργολάβους (κακή λέξη έχει κατανήσει, φέρνει στο νου αδηφάγο ευρωφάγο πλάσμα) οι πλέον αισχροκερδείς είναι οι τράπεζες στο κομμάτι κατοικία

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Από τους εργολάβους (κακή λέξη έχει κατανήσει, φέρνει στο νου αδηφάγο ευρωφάγο πλάσμα) ....

Και που είναι το κακό δλδ? Λες κι αυτοί που βρίζουν τους εργολάβους, εαν μπορούσαν δεν θα έκαναν τα ίδια, μπορεί και χειρότερα...

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
και που είναι το κακό δλδ? Λες κι αυτοί που βρίζουν τους εργολάβους, εαν μπορούσαν δεν θα έκαναν τα ίδια, μπορεί και χειρότερα...

Παρεπιπτόντως, 8€/μ για σοβάδες είναι καλή τιμή ή να κοιτάξω και αλλού? :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Με γειά το EEE PC... έπρεπε όμως να δεις (και να προτιμήσεις) το MSI WIND... ΠΟΛΥ καλύτερο!

Ναι ε? Κρίμα...

Βέβαια, ήταν δώρο...οπότε...

[size=8pt](Thanks για το edit, με πρόλαβες)[/size]

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Την τιμή 1000 €/Μ κόστος κατασκευής την έχω ακούσει για ανέγερση εξοχικού με δικό σου το οικόπεδο. Δεν ξέρω εαν περιλαμβάνει ΙΚΑ και όταν μου την είπαν (πριν 2 χρόνια) δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για ΦΠΑ. Δεκτές οι απόψεις όσων γνωρίζουν  κάτι παραπάνω για το κατασκευαστικό κόστος της οικοδομής.

Rake

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Την τιμή 1000 €/Μ κόστος κατασκευής την έχω ακούσει για ανέγερση εξοχικού με δικό σου το οικόπεδο. Δεν ξέρω εαν περιλαμβάνει ΙΚΑ και όταν μου την είπαν (πριν 2 χρόνια) δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για ΦΠΑ. Δεκτές οι απόψεις όσων γνωρίζουν  κάτι παραπάνω για το κατασκευαστικό κόστος της οικοδομής.

Με σημερινες τιμες μια μετρια-καλη κατασκευη κοστιζει 1100-1200€/Μ χωρις να υπολογισουμε το κοστος της αγορας του οικοπεδου ή την αντιπαροχη. Το κοστος οικοπεδου κυμαινεται απο 900-1000 ευρω/τ.μ.(σε "λαικες συνοικιες")μεχρι ......(βαλε οποιο ποσο θελεις). Επισης , οταν ακους για αντιπαροχη ,πχ 50%, αυτο σημαινει οτι το καθε τμ  κοστιζει στον κατασκευαστη τα διπλασια  και  διαμορφωνει αναλογα την τιμη πωλησης.
Γενικα μιλωντας αυτο που πληρωνει καποιος ειναι η περιοχη,στην οποια αγοραζει το διαμερισμα του,δηλαδη το κοστος του οικοπεδου. Οι διαφορες στο κοστος κατασκευης οποιουδηποτε διαμερισματος ,μεχρι το σταδιο των επιχρισματων, ειναι μηδαμινες΄τα παραπανω εξοδα ερχονται με την επιλογη ακριβοτερων προφιλ πχ αλουμινιου , η την επιστρωση με μαρμαρο αντι για πλακακια και γενικα ολων το υλικων που διαμορφωνουν το εσωτερικο του δια/τος.

Παρεπιπτόντως, 8€/μ για σοβάδες είναι καλή τιμή ή να κοιτάξω και αλλού? :2funny:
Σημαντικο ειναι να ρωτησεις το τροπο που κανει το μετρημα. Ποσες φορες σου μετραει ενα δοκαρι? Πανω απο ποσα μετρα αφαιρει τα ανοιγματα,κλπ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom