You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ενοικίαση διαμερίσματος
- Μέλος που άνοιξε το νήμα xsxa
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 42
- Εμφανίσεις 5K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Να ζητήσεις και τα 20€ επειδή δεν σου απάντησαν τύπε...Χα-χα!
Νομίζεις!
Υπάρχει κενό νόμου.
Απ' τη μια ο νόμος λέει:
"είσαι υποχρεωμένος εντός μηνός να πας το ενοικιαστήριο για θεώρηση"
Αυτό σημαίνει να σου δώσουν πίσω ένα αντίγραφο που έχει σφραγίδα "ΕΘΕΩΡΗΘΗ".
Απ την άλλη λέει:
"αν είναι πάνω από 50m2 πρέπει να έχεις ενεργειακή παπαριά".
Απ' την τρίτη λέει:
"Κάθε πολίτης δικαιούται να απευθύνεται εγγράφως στις δημόσιες υπηρεσίες και αυτές υποχρεούνται να του απαντάνε".
Με βάση λοιπόν ΤΟ ΤΡΙΤΟ, τους πας μια αίτηση που λέει:
"Σας καταθέτω ενοικιαστήριο και παρακαλώ θεωρήστε το αντίγραφο και επιστρέψτε το μου".
Θα σου απαντήσουν
"Δεν το θεωρούμε, γιατί δεν έχετε ενεργειακό παπάρι".
Όμως, η υποχρέωσή σου ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ την εφορία για το ότι νοίκιασες το σπίτι, έχει εκπληρωθεί. Και έχεις και απόδειξη ότι το έκανες (τον αριθμό πρωτοκόλλου όταν κατέθεσες την αίτηση).
Εμένα (που το έκανα) δεν μου έχουν απαντήσει τίποτα (8 μήνες τώρα) γιατί δεν ξέρουν τι να απαντήσουν. Αλλά δεν μπορεί να μου πει κανένας ότι δεν ενημέρωσα την εφορία, όπως είχα υποχρέωση.
Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να τον τιμωρήσεις, είναι να εκχωρήσεις (με μία εύκολη διαδικασία) τα μη εισπραχθέντα ενοίκια στο Ελληνικό Κράτος.
Γλυτώνεις τη φορολόγηση για χρήματα που δεν έχεις (και ούτε πρόκειται) να εισπράξεις, και ο μπαταχτσής ενοικιαστής τα χρωστέι πλέον στη ΔΟΥ του, και άσε τον να καθαρίσει αυτός με την εφορία.......
+1,000
Χα-χα!
Νομίζεις!
Υπάρχει κενό νόμου.
Απ' τη μια ο νόμος λέει:
"είσαι υποχρεωμένος εντός μηνός να πας το ενοικιαστήριο για θεώρηση"
Αυτό σημαίνει να σου δώσουν πίσω ένα αντίγραφο που έχει σφραγίδα "ΕΘΕΩΡΗΘΗ".
Απ την άλλη λέει:
"αν είναι πάνω από 50m2 πρέπει να έχεις ενεργειακή παπαριά".
Απ' την τρίτη λέει:
"Κάθε πολίτης δικαιούται να απευθύνεται εγγράφως στις δημόσιες υπηρεσίες και αυτές υποχρεούνται να του απαντάνε".
Με βάση λοιπόν ΤΟ ΤΡΙΤΟ, τους πας μια αίτηση που λέει:
"Σας καταθέτω ενοικιαστήριο και παρακαλώ θεωρήστε το αντίγραφο και επιστρέψτε το μου".
Θα σου απαντήσουν
"Δεν το θεωρούμε, γιατί δεν έχετε ενεργειακό παπάρι".
Όμως, η υποχρέωσή σου ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ την εφορία για το ότι νοίκιασες το σπίτι, έχει εκπληρωθεί. Και έχεις και απόδειξη ότι το έκανες (τον αριθμό πρωτοκόλλου όταν κατέθεσες την αίτηση).
Εμένα (που το έκανα) δεν μου έχουν απαντήσει τίποτα (8 μήνες τώρα) γιατί δεν ξέρουν τι να απαντήσουν. Αλλά δεν μπορεί να μου πει κανένας ότι δεν ενημέρωσα την εφορία, όπως είχα υποχρέωση.
δεν έχεις δίκιο πως είσαι καλυμένος... απλά την έχεις γλυτώσει μέχρι τώρα
samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Μπορείς να μου πεις για ποιο πράμα θα με κυνηγήσουν και με βάση ποιο νόμο?δεν έχεις δίκιο πως είσαι καλυμένος... απλά την έχεις γλυτώσει μέχρι τώρα
Όπως το λες σκέτο είναι αστήρικτη γενικότητα.
απαντάω με βάση μόνο τα λεγόμενά σου που φαίνεται πως πρέπει να το ενοικιαστήριο να πάει για θεώρηση, καλυμμένος θα είσαι όταν πάρεις το σχετικό έγγραφο με τη θεώρηση ή με την μη θέωρηση με βάση κάποιο σκεπτικό (ή έλλειψη δικαιολογητικών)
η υποχρέωση σου δεν είναι να ενημερώσεις αλλά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για το πιστοποιητικό
η υποχρέωση σου δεν είναι να ενημερώσεις αλλά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για το πιστοποιητικό
samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Δεν καταλαβαίνω τι λες.απαντάω με βάση μόνο τα λεγόμενά σου που φαίνεται πως πρέπει να το ενοικιαστήριο να πάει για θεώρηση, καλυμμένος θα είσαι όταν πάρεις το σχετικό έγγραφο με τη θεώρηση ή με την μη θέωρηση με βάση κάποιο σκεπτικό (ή έλλειψη δικαιολογητικών)
Δεν είναι ελληνικά αυτά.
samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Κορακίστικα.τι είναι; κινέζικα;
Σε ρώτησα δυο πράματα, συγκεκριμένα.
Μπορείς να μου απαντήσεις?
Σε αυτά που ρώτησα εννοώ.
samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Μπορείς να μου πεις για ποιο πράμα θα με κυνηγήσουν και με βάση ποιο νόμο?απάντησα, με βάση αυτά που έγραψες σε προηγούμενο post
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
1. όσο αφορά το ενοίκιο... και λίγο είναι στην περιοχή. Αυτοί που θα νοικιάσουν εκεί δεν είναι η ελληνική οικογένεια που ψάχνει για σπίτι να μείνει.
2. Για τις σχέσεις ενοικιαστών-ιδιοκτητών. Με βάση και το (1) αν βρεις άνθρωπο να συνεννοείσαι στα ελληνικά ευχαριστημένος θα είσαι. Πόσο μάλλον να έχεις εκτίμηση και κατανόηση με αυτόν. Εάν το προορίζεις για μπουρδέλο, τότε ακόμα χειρότερα από θέμα φερεγγυότητας.
3. Το να γλυτώσεις 150-200 ευρώ για πιστοποιητικό και να μην ξέρεις από πού θα την βρεις από τον ενοικιαστή, είναι σαν λογική "γειά σου"
4. τι μπορεί να σου κάνει ο ενοικιαστής: να μη σου δίνει ούτε ένα νοίκι. Να σου κάνει το σπίτι κώλο. Να σου κατσικωθεί μέσα. Και άμα κάνεις κανά αστείο και μπεις μέσα χωρίς την έγκρισή του (ακόμα κι αν σου χρωστάει ένα σκασμό λεφτά) πας για καταπάτηση ιδ. χώρου και μπορεί να σε μηνύσει για ό,τι γουστάρει. Από κλοπή μέχρι φθορή περιουσίας. Και δεν το χάνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
2. Για τις σχέσεις ενοικιαστών-ιδιοκτητών. Με βάση και το (1) αν βρεις άνθρωπο να συνεννοείσαι στα ελληνικά ευχαριστημένος θα είσαι. Πόσο μάλλον να έχεις εκτίμηση και κατανόηση με αυτόν. Εάν το προορίζεις για μπουρδέλο, τότε ακόμα χειρότερα από θέμα φερεγγυότητας.
3. Το να γλυτώσεις 150-200 ευρώ για πιστοποιητικό και να μην ξέρεις από πού θα την βρεις από τον ενοικιαστή, είναι σαν λογική "γειά σου"
4. τι μπορεί να σου κάνει ο ενοικιαστής: να μη σου δίνει ούτε ένα νοίκι. Να σου κάνει το σπίτι κώλο. Να σου κατσικωθεί μέσα. Και άμα κάνεις κανά αστείο και μπεις μέσα χωρίς την έγκρισή του (ακόμα κι αν σου χρωστάει ένα σκασμό λεφτά) πας για καταπάτηση ιδ. χώρου και μπορεί να σε μηνύσει για ό,τι γουστάρει. Από κλοπή μέχρι φθορή περιουσίας. Και δεν το χάνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
5. να προσθέσω κάτι ακόμα. Σε αυτές τις περιοχές είναι συχνό το φαινόμενο να μαζεύονται πολλοί αλλοδαποί μαζί και να νοικιάζουν. Καμιά 10ριά Πακιστανοί μένοντας ο ένας πάνω στον άλλο, γύφτοι, Αλβανοί κλπ. Μην το πάρετε ρατσιστικά, απλά έτσι είναι προσφιλής συνήθεια προκειμένου να γλυτώνουνε χρήματα. Σε σπίτι που νοίκιαζα μέχρι πριν 6 χρόνια Αιγάλεω (μετά το πούλησα) μου είχανε έρθει Νιγηριανοί να το νοικιάσουνε. Μια χαρά οι άνθρωποι που μίλησα, αλλά δεν μου λέγανε πόσα ακριβώς άτομα θα μένουνε μέσα.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Γενικά η νομοθεσία είναι υπερβολικά φιλική προς τους ενοικιαστές. Γνωρίζω περίπτωση που πρέπει να έχει νοικιάσει 3-4 σπίτια στην ίδια περιοχή και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα νοίκι ή λογαριασμό κοινόχρηστων. Ούτε εισκομησθεντα δεν έχει. Η μόνη περίπτωση να την γλιτώσεις είναι στην θεώρηση της εφορίας και εκεί για να περιορίσεις τις ζημιές. Επίσης αυτή την εποχή σκάνε και οι μισθώσεις αλλοδαπών. Μια θεία μου έτρεχε στην ΔΕΗ γιατι είχαν παραβιάσει μετρητή και αυτό είναι παραποίηση δημοσίου εγγράφου.
Όσον αφορά την είσοδο του ιδιοκτήτη στο μισθιο, τα περισσότερα ενοικιαστηρια προβλέπουν δικαίωμα ελέγχου της καταστάσεως του. Μια χαρά μπαίνεις και στην μανουρα με αστυνομικούς. Όταν πας για λύση της μίσθωσης στέλνεις το εξωδικακι σου και μόνο εφόσον εξακολουθεί να παραμένει πας σε δεκαπέντε για διαταγή. Εννοείται εκχώρηση και για όσους θέλουν ανανέωση άδειας παραμονής τους στέλνεις να τραβιουνται τρέλα στην Εφορία.
Όσον αφορά την είσοδο του ιδιοκτήτη στο μισθιο, τα περισσότερα ενοικιαστηρια προβλέπουν δικαίωμα ελέγχου της καταστάσεως του. Μια χαρά μπαίνεις και στην μανουρα με αστυνομικούς. Όταν πας για λύση της μίσθωσης στέλνεις το εξωδικακι σου και μόνο εφόσον εξακολουθεί να παραμένει πας σε δεκαπέντε για διαταγή. Εννοείται εκχώρηση και για όσους θέλουν ανανέωση άδειας παραμονής τους στέλνεις να τραβιουνται τρέλα στην Εφορία.
txar
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.822
- Πόντοι
- 496
Κορακίστικα.
Σε ρώτησα δυο πράματα, συγκεκριμένα.
Μπορείς να μου απαντήσεις?
Σε αυτά που ρώτησα εννοώ.
Ρε τυπε παρεμβαινω ξανα,,, αλλα τι δε καταλαβαινεις δηλ....
Αυτο που κανεις ειναι σα να χτιζεις σπιτι χωρις ναχεις εκδοσει οικ. αδεια.
Το οτι μπορεις να το κανεις δε σημαινει οτι εισαι και νομιμος
Διαλεγεις και παιρνεις
vlachodeutsch
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2008
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
στην πραξη δυσκολαΌσον αφορά την είσοδο του ιδιοκτήτη στο μισθιο, τα περισσότερα ενοικιαστηρια προβλέπουν δικαίωμα ελέγχου της καταστάσεως του.
απλα δεν σε αφηνει να περασεις μεσα
τι θα κανεις;θα σπασεις την πορτα;
γενικα ο ιδιοκτητης το μονο που μπορει να κανει σε εναν κακο ενοικιαστη ειναι να του κλασει τα αρχιδια
txar
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.822
- Πόντοι
- 496
στην πραξη δυσκολα
απλα δεν σε αφηνει να περασεις μεσα
τι θα κανεις;θα σπασεις την πορτα;
γενικα ο ιδιοκτητης το μονο που μπορει να κανει σε εναν κακο ενοικιαστη ειναι να του κλασει τα αρχιδια
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το ανοιξεις με κλειδαρα οταν θα λειπει και να το αδειασεις
Το κανα προσφατα, γιατι ο ενοικιαστης με ειχε ενα χρονο στο δουλεμα
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
για την είσοδο - μην επιμένεις.Γενικά η νομοθεσία είναι υπερβολικά φιλική προς τους ενοικιαστές. Γνωρίζω περίπτωση που πρέπει να έχει νοικιάσει 3-4 σπίτια στην ίδια περιοχή και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα νοίκι ή λογαριασμό κοινόχρηστων. Ούτε εισκομησθεντα δεν έχει. Η μόνη περίπτωση να την γλιτώσεις είναι στην θεώρηση της εφορίας και εκεί για να περιορίσεις τις ζημιές. Επίσης αυτή την εποχή σκάνε και οι μισθώσεις αλλοδαπών. Μια θεία μου έτρεχε στην ΔΕΗ γιατι είχαν παραβιάσει μετρητή και αυτό είναι παραποίηση δημοσίου εγγράφου.
χρειάζεσαι τη συγκατάθεση και σε χρόνο που θα συμφωνηθεί!
εκτός αν το αναγράψεις κανονικά στο συμβόλαιο πως κάθε Χ μέρα και Χ ώρα πας για έλεγχο.
Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό καταρχάς λύει την εμπιστοσύνη μεταξύ συμβαλλομένων.
τόσο απλά
και απλά αντικλείδι να έχει ο ιδιοκτήτης....μπορεί να βρει πανεύκολα τον μπελά του.
γενικώς ο ενοικιαστής μπορεί να σου κάνει το βίο αβίωτο αν κακοπέσεις σαν ιδιοκτήτης.
και τέλος πάντων... γενικά αυτό που λέμε είναι πως είσαι τυπικός με το συμβόλαιο για να μην τρέχεις αργότερα
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 116
- Εμφανίσεις
- 6K
- Απαντήσεις
- 27
- Εμφανίσεις
- 19K
- Απαντήσεις
- 24
- Εμφανίσεις