You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
ΕΝΦΙΑ
- Μέλος που άνοιξε το νήμα mariath
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 39K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Στους εμπνευστές και υποστηρικτές του ΕΝΦΙΑ, ευχηθήκαμε κακό και επώδυνο ψόφο
αφού έχουν θάψει όλη τους τη φάρα ;
Κακό ψόφο καριόλια. Ανυπομονούμε να ΧΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΣΑΣ.
αφού έχουν θάψει όλη τους τη φάρα ;
Κακό ψόφο καριόλια. Ανυπομονούμε να ΧΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΣΑΣ.
Y13
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Σεπ 2007
- Like
- 5.164
- Πόντοι
- 1.056
γιατι μου ηρθε ενα 10% πανω ο ενφια φετος?
Ποιοι θα πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ
Ωστόσο, πιο «βαριά» θα είναι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέτος για μια σειρά από ιδιοκτήτες ακινήτων.Συγκεκριμένα για όσους:
- Απέκτησαν ακίνητο για πρώτη φορά και επιβαρύνονται με τον φόρο κατοχής ακινήτων που αναλογεί.
- Απέκτησαν επιπλέον ακίνητο.
- Διόρθωσαν την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης στο Ε9, στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, που ήταν ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαρτίου και προέκυψε αύξηση της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους, λόγω δήλωσης αυθαιρέτων κατασκευών που νομιμοποιήθηκαν ή ευθυγράμμισαν τα δηλωθέντα στο Ε9 με τα στοιχεία που δήλωσαν στο Κτηματολόγιο και τα οποία εμφανίζουν αυξημένη επιφάνεια των ακινήτων.
- Αυξήθηκαν τα εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να χάνουν την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατά 50% ή κατά 100%.
- Μεταβλήθηκε η οικογενειακή τους κατάσταση και εκ του λόγου αυτού χάνουν τη μερική ή την ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Like
- 10.922
- Πόντοι
- 3.556
Σε καποιες περιοχες ανεβηκαν οι αξιες
Σε καποιες αλλες μειωθηκαν
rantanplangr30
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Σεπ 2013
- Κριτικές
- 39
- Like
- 5.050
- Πόντοι
- 2.696
Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι μου ήρθε η λυπητερή...380€ για το σπίτι που έχω αγοράσει και δε χρωστάω ούτε σεντ.Μουνόπανα...
Easy Rider
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2020
- Κριτικές
- 15
- Like
- 20.707
- Πόντοι
- 6.946
Υπάρχουν χειρότερα και πολύ χειρότερα.... Γαμήσε τα.Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι μου ήρθε η λυπητερή...380€ για το σπίτι που έχω αγοράσει και δε χρωστάω ούτε σεντ.Μουνόπανα...
Δυστυχώς! Για σπίτι-σπίτια που μας ανήκουν και που έχουμε αγοράσει και πληρώσει τα πάντα κανονικά, έχουμε και ΕΤΗΣΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ....
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι μου ήρθε η λυπητερή...380€ για το σπίτι που έχω αγοράσει και δε χρωστάω ούτε σεντ.Μουνόπανα...
Το παν είναι τύπε, ότι δεν έχεις συνταγματάρχες, χωροφύλακες, φασίστες και γλυξμπουργκ .
Τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.
Μη σκας για τον ΕΝΦΙΑ τα 380€ το χρόνο .
Με τα μελλοντικά δημοτικά τέλη .... και τον ένφια ανά μήνα ....
θα δίνεις μόνο 250€ ....
το μήνα ....
rantanplangr30
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Σεπ 2013
- Κριτικές
- 39
- Like
- 5.050
- Πόντοι
- 2.696
Δίνουν ένα σκασμό λεφτά δεξιά και αριστερά και τα παίρνουν από εμάς που έχουμε σπίτι.Δηλαδή θέλουν να μείνουμε χωρίς σπίτι να νοικιάζουμε στους έξυπνους που θα τα κρατήσουν και σε κάποιους τύπου Παπαδημούλη που έχουν πολλά σπίτια.Να πάνε να γαμηθούν.Έχω περιορίσει τα έξοδα σε άλλα πράγματα,διακοπές πάω στο εξωτερικό για να μη δίνω λεφτά και φόρους στους εδώ απατεώνες.
rantanplangr30
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Σεπ 2013
- Κριτικές
- 39
- Like
- 5.050
- Πόντοι
- 2.696
Άσχετα αυτά που λες.Και οι Γλύξμπουργκ και λοιποί από το λαό πληρώνονταν.Και όχι δε γουστάρω συνταγματάρχες δε γουστάρω να με περιορίζουν.Τουλάχιστον τώρα δε δίνω λογαριασμό που πάω και ούτε κινδυνεύω να βρεθώ σε τμήμα επειδή μαζευτήκαμε με τους φίλους μου στο σπίτι μου ή σε κάποιου άλλου το σπίτι να περάσουμε καλά.Το παν είναι τύπε, ότι δεν έχεις συνταγματάρχες, χωροφύλακες, φασίστες και γλυξμπουργκ .
Τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.
Μη σκας για τον ΕΝΦΙΑ τα 380€ το χρόνο .
Με τα μελλοντικά δημοτικά τέλη .... και τον ένφια ανά μήνα ....
θα δίνεις μόνο 250€ ....
το μήνα ....
Accountant
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2021
- Like
- 2.226
- Πόντοι
- 441
Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικα του ΕΝΦΙΑ 2024 στο taxisnet πριν από λίγο..
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Άσχετα αυτά που λες.Και οι Γλύξμπουργκ και λοιποί από το λαό πληρώνονταν.Και όχι δε γουστάρω συνταγματάρχες δε γουστάρω να με περιορίζουν.Τουλάχιστον τώρα δε δίνω λογαριασμό που πάω και ούτε κινδυνεύω να βρεθώ σε τμήμα επειδή μαζευτήκαμε με τους φίλους μου στο σπίτι μου ή σε κάποιου άλλου το σπίτι να περάσουμε καλά.
Ωραία τύπε.
Άντε σε λίγο καιρό να μην έχεις ούτε σπίτι , ούτε αμάξι .
Θέλει δουλίτσα ακόμη ....
Ούτε ξενύχτια, ούτε άδεια.
16ωρο θα δουλεύεις 12 μήνες το χρόνο.
Και την άδεια ο φασίστας ο μεταξάς τη θέσπισε.
Πρέπει να καταργηθεί όπως και η σύνταξη .
rantanplangr30
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Σεπ 2013
- Κριτικές
- 39
- Like
- 5.050
- Πόντοι
- 2.696
Αν ήταν καλές οι χούντες δε θα έπεφταν ποτέ...
Stefzenios41
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Μαΐ 2022
- Like
- 6.540
- Πόντοι
- 1.056
Όσο ζεις και εργάζεσαι ελλαντα θα σου συμπεριφέρεται το κράτος όπως ο νταβατζης στην πόρνη ...δεν μπορείς να ξεφύγεις ....μια είναι η λύση αν δεν έχεις βαρητα και υποχρεώσεις με οικογένειες κλπ τα πουλάς όλα και ψάχνεις για άλλες πολιτείες και άσε τον ΕΝΦΙΑ τον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ να κουρεύονταιΔίνουν ένα σκασμό λεφτά δεξιά και αριστερά και τα παίρνουν από εμάς που έχουμε σπίτι.Δηλαδή θέλουν να μείνουμε χωρίς σπίτι να νοικιάζουμε στους έξυπνους που θα τα κρατήσουν και σε κάποιους τύπου Παπαδημούλη που έχουν πολλά σπίτια.Να πάνε να γαμηθούν.Έχω περιορίσει τα έξοδα σε άλλα πράγματα,διακοπές πάω στο εξωτερικό για να μη δίνω λεφτά και φόρους στους εδώ απατεώνες.
Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Like
- 10.922
- Πόντοι
- 3.556
Όσο ζεις και εργάζεσαι ελλαντα θα σου συμπεριφέρεται το κράτος όπως ο νταβατζης στην πόρνη ...δεν μπορείς να ξεφύγεις ....μια είναι η λύση αν δεν έχεις βαρητα και υποχρεώσεις με οικογένειες κλπ τα πουλάς όλα και ψάχνεις για άλλες πολιτείες και άσε τον ΕΝΦΙΑ τον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ να κουρεύονται
Σωστο εν μερει, αλλα συχνα ο μεταναστης Ελληνας πληρωνει τα μαλλιοκεφαλα του σε ενοικια στο εξωτερικο σε τρυπες του Λονδινου, Αμστερνταμ, κλπ
Και εκει του πιανουν τον κωλο
kontolagnos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 35.917
- Πόντοι
- 6.256
Αγορασες προσφατα βιλα στη μυκονο και το ξεχασες
Stefzenios41
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Μαΐ 2022
- Like
- 6.540
- Πόντοι
- 1.056
Καλύτερα υψηλό ενοίκιο σε ακίνητο που δεν σου ανήκει παρά ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που μπορεί ακόμα να πληρώνεις τις δόσεις του στεγαστικού ....συν ότι σε ορισμένες χώρες αν εχεις χαμηλό εισόδημα σου δίνουν επίδομα ενοικίου ...εδώ ελλαντα στην πούτσα τους είτε έχεις εισόδημα είτε είσαι άνεργος αν έχεις ένας σπίτι πχ που κληρονόμησες απο γονείς πρέπει να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ .... για αυτό σου λέω αυτή η πολιτική του ΕΝΦΙΑ πως θα πληρώσεις και στην πούτσα μας αν έχεις ή όχι είναι ο ορισμός του νταβατζηΣωστο εν μερει, αλλα συχνα ο μεταναστης Ελληνας πληρωνει τα μαλλιοκεφαλα του σε ενοικια στο εξωτερικο σε τρυπες του Λονδινου, Αμστερνταμ, κλπ
Και εκει του πιανουν τον κωλο
Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Like
- 10.922
- Πόντοι
- 3.556
Καλύτερα υψηλό ενοίκιο σε ακίνητο που δεν σου ανήκει παρά ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που μπορεί ακόμα να πληρώνεις τις δόσεις του στεγαστικού ....συν ότι σε ορισμένες χώρες αν εχεις χαμηλό εισόδημα σου δίνουν επίδομα ενοικίου ...εδώ ελλαντα στην πούτσα τους είτε έχεις εισόδημα είτε είσαι άνεργος αν έχεις ένας σπίτι πχ που κληρονόμησες απο γονείς πρέπει να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ .... για αυτό σου λέω αυτή η πολιτική του ΕΝΦΙΑ πως θα πληρώσεις και στην πούτσα μας αν έχεις ή όχι είναι ο ορισμός του νταβατζη
Δε διαφωνω, αλλα αυτο δεν αναιρει πως σε πολλα μερη στο εξωτερικο τα ενοικια που αναγκαζεσαι να πληρωνεις για να εισαι απλα κοντα στη δουλεια σου (αν εμενες 100χλμ πιο περα θα εδινες το 25%) ειναι εξωφρενικα υψηλα και αδικα. Και οσο ναναι και εκεινα τσουζουν
1500-2000 λιρες για μια αξιοπρεπη γκαρσονιερα Λονδινο. 20000 το χρονο. 100.000 λιρες στην πενταετια. 115000 ευρω δηλαδη. 2 Σπιτια ελληνικη επαρχια
KALLIMAXOS
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 9 Νοε 2013
- Κριτικές
- 26
- Like
- 11.729
- Πόντοι
- 6.166
Φορος για τα κυβικα φορος ΕΝΦΙΑ ΦΠΑκλπ για να τα τρωει η Κουλα και η μπουμπουκα στην Βουλη αυτα τα μουνοπανα πληρωνουμε και οταν θελεις ασφαλεια για να πας σπιτι σου σου λενε παρε ταξι πληρωσε για χειρουργειο κλπ
Stefzenios41
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Μαΐ 2022
- Like
- 6.540
- Πόντοι
- 1.056
Το σκέφτεσαι πολύ ελληνικά φίλε ...στο εξωτερικό δεν υπάρχει τόσο αυτή η νοοτροπία της ιδιοκατοικισης οποιος θέλει να μένει Λονδίνο είτε πρέπει να χει καλή δουλειά με 4000+ λίρες το μήνα είτε θα συγκατοικήσει αλλιώς όπως το λες προάστιο και κάθε μέρα 2-3 ώρες δρομολόγια με τρένα λεωφορεία κλπ .....οικονομικά δεν ξέρω αλλά ο ΟΑΣΑ λέει πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοικισης ακινήτων και αυτό δεν είναι καλό και πρέπει να πέσειΔε διαφωνω, αλλα αυτο δεν αναιρει πως σε πολλα μερη στο εξωτερικο τα ενοικια που αναγκαζεσαι να πληρωνεις για να εισαι απλα κοντα στη δουλεια σου (αν εμενες 100χλμ πιο περα θα εδινες το 25%) ειναι εξωφρενικα υψηλα και αδικα. Και οσο ναναι και εκεινα τσουζουν
1500-2000 λιρες για μια αξιοπρεπη γκαρσονιερα Λονδινο. 20000 το χρονο. 100.000 λιρες στην πενταετια. 115000 ευρω δηλαδη. 2 Σπιτια ελληνικη επαρχια
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 11
- Εμφανίσεις
- 3K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 65
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 46