Δεν πρόκειται να καταργηθεί...Θα τον ξανακαταργήσει ; Αφού τον κατήργησε το 2015 ... έτσι δεν είχε πεί ;
Ολο έτσι λένε
Δεν πρόκειται να καταργηθεί...Θα τον ξανακαταργήσει ; Αφού τον κατήργησε το 2015 ... έτσι δεν είχε πεί ;
αντι να κοιταμε τι πραγματικα συμβαινει μαλωνουμε για τα κομματα..Λοιπον σε εμενα ηταν ο ΕΝΦΙΑ 280 και σημερα 245.Ανεβηκαν ομως προσφατα οι αντικειμανικές αξίες τη περιοχη που εινι το ακινητο μου 25% με πρωτο αποτέλεσμα να χασω το κοινωνικο τιμολογιο ,και να εχω περιπου επιοβαρυνση το ετος εξτρα 110-120 ευρω.Και βεβαια του χρονου θα ειναι και ανεβασμενος ο ΕΝΦΙΑ αφου δεν προλαβε να μπει η νεα αντικειμανικη σε αυτον τον ΕΝΦΙΑ.Κατγαλαβατε τωρα πως γινεται το κόλπο και ναι αυτο το εκανε η ΝΔ,δεν κατάλαβα δγηλαδή να μην λέμε ποπιος.εγω πάντως οταν Ο Τσιπρτας αλαξε το δημοψηφισμα δεν πηγα να τον ψηφίσω γιατι το θεωρησα πως κοροιδεψε το κοσμο , το ιδιο λεω λοιπον καιο για αυτουςΔεν υφίσταται θεμα πρακτικής φοροδιαφυγής στην ελλαδα
Οι κυβερνήσεις τα εχουν υπολογισει και εχουν βαλει αντισταθμιστικους φορους Χ10.
Οποιος νομιζει οτι αν πιαστουν οι "φοροφυγάδες" αυτο θα συνεπαγεται μειωση της φορολογίας ειναι μπαμπουινος.
Το θεμα δεν ειναι η βρύση ειναι να μπει πάτος στον κουβα
Όχι (προφανώς). Επιπρόσθετα, μετά από τόσα χρόνια κρίσης λογικό να κινηθεί λίγο παραπάνω η αγορά (και από ημεδαπούς). Απλά ένα καλό ποσοστό αγορών ακινήτων είναι από το εξωτερικό.υποστηριζεις οτι ο ελληνας αγοραζει σε αλλες τιμες;
Αυτόν που είχε καταργήσει ο Σαμαράς το 2012, όπως έταζε στο Ζάπειο ;;Θα τον ξανακαταργήσει ; Αφού τον κατήργησε το 2015 ... έτσι δεν είχε πεί ;
Τότε δεν λεγόταν ΕΝΦΙΑ, αλλά ΕΤΑΚ. Ο ΕΤΑΚ σταδιακά αυξανόταν, μέχρι που μεταμορφώθηκε σε ΕΝΦΙΑ. Στην ενδιάμεση περίοδο, ο Βενιζέλος τον έβαλε και στη ΔΕΗ...Τα εχεις μπλεξει. ο ΕΝΦΙΑ εχει μπει μεταγενεστερα αρα ο γιωργακης αποκλειεται να τον μειωσε.αυτος που τον μειωσε ηταν ο μητσοτακης.
και για να προλαβω πριν απο αυτον υπηρχε ο φορος που ερχοταν με το λογαριασμο της δεη.
και δεν θυμαμαι αν αυτον τον ειχε βαλει ο γιωργακης η καποιος μεταγενεστερος.
Φορολογία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.
Πληρώνει φόρο ο εργαζόμενος στην ΕΡΤ ;
Να κλείσει η ΕΡΤ, να πάει στο διάολο, δεν τη χρειαζόμαστε, ζούμε χωρίς αυτή.
Πληρώνει φόρους αυτός που δουλεύει στον ΟΛΠ; Να κλείσει να πάει στο διάολο . Ζούμε χωρίς αυτόν.
Θα έρχονται ιδιωτικές εταιρείες νε ξεφορτώνουν τα πλοία.
Εσύ, αν γκαστρώσεις καμία, να την πας να γεννήσει ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ... ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ...........
Να σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι .... όχι οι επιτηδευματίες ελεύθεροι επαγγελματίες.
Θα έχεις και θηράματα για σαφάρι τσάμπα, στο δωμάτιο που θα γεννηθεί το παιδί σου.
Φορολογία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.
Πληρώνει φόρο ο εργαζόμενος στην ΕΡΤ ;
Να κλείσει η ΕΡΤ, να πάει στο διάολο, δεν τη χρειαζόμαστε, ζούμε χωρίς αυτή.
Πληρώνει φόρους αυτός που δουλεύει στον ΟΛΠ; Να κλείσει να πάει στο διάολο . Ζούμε χωρίς αυτόν.
Θα έρχονται ιδιωτικές εταιρείες νε ξεφορτώνουν τα πλοία.
Εσύ, αν γκαστρώσεις καμία, να την πας να γεννήσει ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ... ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ...........
Να σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι .... όχι οι επιτηδευματίες ελεύθεροι επαγγελματίες.
Θα έχεις και θηράματα για σαφάρι τσάμπα,
Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μόνο οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι.Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, ειλικρινά. Έχεις χρησιμοποιήσει ελέυθερο επαγγελματία και σου έκοψε απόδειξη; Αν όχι, όταν του ζήτησες πόσο παραπάνω από την τιμή χωρίς απόδειξη πλήρωσες; Ακόμα και αν ζεις στο εξωτερικό, θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάσταση...
Δες ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα. Τα 3/4 των ελευθέρω επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000€, δηλαδή κάτω από 850€ το μήνα. Όποτε μου έχει δώσει ρέστα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος το πάκο που είχε στην τσέπη του ήταν πάνω από 1000€. Αλλά, αν δεν πιστεύεις τα στατιστικά, σε διαβεβαιώνω ότι όσοι φίλοι μου είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μου έχουν ομολογήσει ότι φοροδιαφεύγουν. Αλλά πάλι, μπορεί να είμαι κακό παιδί και τα άτομα που συναναστρέφομαι να είναι τα μόνα που φοροδιαφεύγουν (δεν το πιστεύω, όπως κατά βάθος και εσύ...)
Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ΟΛΠ και της ΕΡΤ, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Δεν έχω κάποιο γνωστό που να εργάζεται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω οργανισμοί δηλώνουν στην ΑΑΔΕ το πραγματικό εισόδημα των υπαλλήλων τους, μέχρι λεπτό. Αν, τώρα με κάποιο τρυκ δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, ισχύει το ίδιο με τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι αυτούς.
Αλλά το σημαντικότερο που θέλω να πω, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες του forum είναι ότι υπάρχει ένα δημόσιο μαιευτήριο, που είναι υποδειγματικό. Πρόκειται για το Μαγγίνειο Μαιευτήριο, που βρίσκεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Και τα τρία μου παιδιά γεννήθηκαν εκεί και δεν χρειάστηκε να κάνω σαφάρι. Μάλιστα, κατά τον 2ο τοκετό της γυναίκας μου διακομίστηκε από το ΙΑΣΩ μια λεχώνα, επειδή παρουσίαζε επιπλοκές. Όταν ρώτησα το λόγο, οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι όποτε τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιον τοκετό ιδιωτικού μαιευτηρείου, το νεογνό και η λεχώνα μεταφέρονται στο Μαγγίνειο. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσα και από τρίτη πηγη, ψάξτο και εσύ, θα δεις ότι έχω δίκιο. Όπως και να έχει, όποιος γκαστρώσει κάποια, του συνιστώ να πάει στο Μαγγίνειο, είναι καλύτερο από τα ιδιωτικά.
Σε κάθε περίπτωση, αν με ρωτάς, προτιμώ να συνεργάζομαι με ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί. Ειδικά όσοι από αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία ή χρησιμοποιούν τις κοινωνικές παροχές του κράτους.
Νομιζω 596 ευρω ειναι για 40 χρονια στη χαμηληΌλα τα λεφτά πάνε για να
ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚαρας
το παλιό προνομιούχο ΠΑΣΟΚικό δημόσιο !
Δηλ.
ΔΕΚΟ , ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ , ΕΘΕΛ ,
πρώην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ , ΟΛΠ, ΕΛΣΤΑΤ
Στους μισθούς και τις συντάξεις αυτών πάνε !
Σημερινοί 60ρηδες του ΟΤΕ/ΔΕΗ.ΕΥΔΑΠ κοκ .... που παίρνουν πάνω από 10 χρόνια σύνταξη ....
κλαίνε που τώρα παίρνουν 3500€ σύνταξη Χ 12 ....
ΕΠΑΙΡΝΑΝ 4500€ Χ 14
Ιατροί , Δικηγόροι , Μηχανικοί , Λογιστές
σημερινοί
που πληρώνουν την χαμηλότερη κατηγορία ....
θα πάρουν
με 40 χρόνια ενσημα
630€ Σύνταξη ....
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας . Και κόβω αποδείξεις.Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, ειλικρινά. Έχεις χρησιμοποιήσει ελέυθερο επαγγελματία και σου έκοψε απόδειξη; Αν όχι, όταν του ζήτησες πόσο παραπάνω από την τιμή χωρίς απόδειξη πλήρωσες; Ακόμα και αν ζεις στο εξωτερικό, θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάσταση...
Δες ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα. Τα 3/4 των ελευθέρω επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000€, δηλαδή κάτω από 850€ το μήνα. Όποτε μου έχει δώσει ρέστα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος το πάκο που είχε στην τσέπη του ήταν πάνω από 1000€. Αλλά, αν δεν πιστεύεις τα στατιστικά, σε διαβεβαιώνω ότι όσοι φίλοι μου είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μου έχουν ομολογήσει ότι φοροδιαφεύγουν. Αλλά πάλι, μπορεί να είμαι κακό παιδί και τα άτομα που συναναστρέφομαι να είναι τα μόνα που φοροδιαφεύγουν (δεν το πιστεύω, όπως κατά βάθος και εσύ...)
Μάλλον σε άλλη χώρα ζούμε.Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, ειλικρινά. Έχεις χρησιμοποιήσει ελέυθερο επαγγελματία και σου έκοψε απόδειξη; Αν όχι, όταν του ζήτησες πόσο παραπάνω από την τιμή χωρίς απόδειξη πλήρωσες; Ακόμα και αν ζεις στο εξωτερικό, θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάσταση...
Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ΟΛΠ και της ΕΡΤ, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Δεν έχω κάποιο γνωστό που να εργάζεται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω οργανισμοί δηλώνουν στην ΑΑΔΕ το πραγματικό εισόδημα των υπαλλήλων τους, μέχρι λεπτό. Αν, τώρα με κάποιο τρυκ δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, ισχύει το ίδιο με τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι αυτούς.
Αλλά το σημαντικότερο που θέλω να πω, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες του forum είναι ότι υπάρχει ένα δημόσιο μαιευτήριο, που είναι υποδειγματικό. Πρόκειται για το Μαγγίνειο Μαιευτήριο, που βρίσκεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Και τα τρία μου παιδιά γεννήθηκαν εκεί και δεν χρειάστηκε να κάνω σαφάρι. Μάλιστα, κατά τον 2ο τοκετό της γυναίκας μου διακομίστηκε από το ΙΑΣΩ μια λεχώνα, επειδή παρουσίαζε επιπλοκές. Όταν ρώτησα το λόγο, οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι όποτε τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιον τοκετό ιδιωτικού μαιευτηρείου, το νεογνό και η λεχώνα μεταφέρονται στο Μαγγίνειο. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσα και από τρίτη πηγη, ψάξτο και εσύ, θα δεις ότι έχω δίκιο. Όπως και να έχει, όποιος γκαστρώσει κάποια, του συνιστώ να πάει στο Μαγγίνειο, είναι καλύτερο από τα ιδιωτικά.
Σε κάθε περίπτωση, αν με ρωτάς, προτιμώ να συνεργάζομαι με ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί. Ειδικά όσοι από αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία ή χρησιμοποιούν τις κοινωνικές παροχές του κράτους.
Άποψη μου είναι ότι χρειάζονται τεχνοκράτες.Πιστεύω ακράδαντα .... ότι αν διαχρονικά οι επαγγελματίες είχαν πληρώσει παραπάνω φόρους ..........
1)Στη ΔΕΗ ο μισθός το 2009 αντί για 4500€ θα ήταν 6000€ .
2)Θα είχαμε παραπάνω καμιά 150.000 δημοσίους.
Και τελικά τα μνημόνια θα ήταν πιο βάρβαρα και η χώρα θα χρώσταγε παραπάνω.
Το πρόβλημα που έθαψε τη χώρα, είναι ότι από το 1974 μέχρι το 1990 ... οι κρατικοδίαιτοι τετραπλασιάστηκαν
και πολλοί έγιναν προνομιούχοι .
ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 , ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ........
ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .........
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ
και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο τελικά.
Εκτός κι αν εκλεγεί κάποιος αντισυστημικός.
Το προγραμμα του Τζημερου το εχεις διαβασει; Με το 15% φλατ φορο εισοδηματος ανεξαρτητως ποσου και 15% ΦΠΑ?Άποψη μου είναι ότι χρειάζονται τεχνοκράτες.
Με ισχυρή βούληση και κέφι για δουλειά κάτι στο στυλ του Πιερακάκη για παράδειγμα.
Αν ο κόσμος δει εμφανής και γρήγορες διαφορές στα απλά τα καθημερινά, θα ακολουθήσει και θα βάλει πλάτη.
Η αποχή και οι αναποφάσιστοι δείχνουν καθαρά ότι π κόσμος έχει μπουχτίσει.
Ο φορος εισοδηματος ειναι πολυ μικρος στην ελλαδα,κανοΝικα πρεπει να αυξηθει κατακορυφα,για οσους εχουν πανω απο 2 ακινητα,αμα δεν βγαινουν,ας πανε να δουλεψουνε,γιατι θα επρεπε να μας νοιαζει εμας πως θα βρουν οι κακομοιροι μεγαλοιδιοκτητες λεφτα για το ενφια?
Αυτά πως θα τα κάνει ; Θα απολύσει πρώτα 600.000 δημοσίους ; Γιατί αλλιώς δεν γίνεται .Το προγραμμα του Τζημερου το εχεις διαβασει; Με το 15% φλατ φορο εισοδηματος ανεξαρτητως ποσου και 15% ΦΠΑ?
Αυτά πως θα τα κάνει ; Θα απολύσει πρώτα 600.000 δημοσίους ; Γιατί αλλιώς δεν γίνεται .
Αν φτιαχνόταν ευρωστρατός και εγγυούνταν την ασφάλεια των συνόρων , με συνδρομή της ελλάδος μικρότερη από το κόστος του ελληνικού στρατού και μείωση αντίστοιχα των στρατιωτικών δαπανών στο μισό , συζητάγαμε.
Μία καλή αρχή θα ήταν να κοπούν όλες οι συντάξεις αντιστασιακών γεννημένων μετά το 1930. Απευθείας με ένα νόμο με άμεση ισχύ.
Επιδόματα αναπηρίας για κάτι ... καταθλιπτικούς .... άμεση διακοπή. Παίρνουν τον ελάχιστο μισθό να τα ξύνουν .
Επιδόματα σε ζωντοχήρες , άμεση διακοπή. Και να τους βρίσκει οποιαδήποτε δουλειά .
Κάπως έτσι ξεκινάς.
Φυσικά ανασφάλιστοι αλλοδαποί , καμία περίθαλψη .
Και σε εμβάσματα στο εξωτερικό σε τρίτες χώρες , φόρο εισοδήματος 20% και 24% ΦΠΑ.
Εχεις διαβασει καποια απο τα αρθρα του; Ακριβως αυτα λεει. Και ο ανθρωπος μιλαει ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Τα αρθρα του μοιαζουν με διπλωματικες εργασιες μικροοικονομιας η με τριμηνιαια ρεπορτ πολυεθνικης με αναλυση KPI's
Αγαπητέ συνταξιούχε!
Αγαπητέ συνταξιούχε, έχεις δίκιο ό,τι κι αν πεις. Το κράτος σού έδωσε μια υπόσχεση που δεν την κράτησε. Προγραμμάτισες τη ζωή σου ανάλογα με την κρατική εγγύηση για το εισόδημα που θα είχες αποσυρόμενος από την αγορά εργασίας, και τώρα όλα τα σχέδιά σου πέφτουν έξω. Ακόμα κι αν είσαι κάτω από τα...www.capital.gr