Νέα

ΕΝΦΙΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mariath
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα κάνετε με τον δικό σας Ένφια?

• Δεν έχω κανένα ακίνητο, άρα δεν πληρώνω τίποτα.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά.

Ψήφοι: 32 15,8%
  • Δεν θα τα πληρώσω, γιατί δεν έχω να πληρώσω.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Θα τα πληρώσω με δόσεις, στην ώρα τους.

Ψήφοι: 70 34,5%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση, και να δούμε τι θα γίνει.

Ψήφοι: 20 9,9%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση και θα προσπαθήσω να πείσω κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ψήφοι: 19 9,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    203

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.640
Πόντοι
456
Δεν υφίσταται θεμα πρακτικής φοροδιαφυγής στην ελλαδα
Οι κυβερνήσεις τα εχουν υπολογισει και εχουν βαλει αντισταθμιστικους φορους Χ10.
Οποιος νομιζει οτι αν πιαστουν οι "φοροφυγάδες" αυτο θα συνεπαγεται μειωση της φορολογίας ειναι μπαμπουινος.
Το θεμα δεν ειναι η βρύση ειναι να μπει πάτος στον κουβα
αντι να κοιταμε τι πραγματικα συμβαινει μαλωνουμε για τα κομματα..Λοιπον σε εμενα ηταν ο ΕΝΦΙΑ 280 και σημερα 245.Ανεβηκαν ομως προσφατα οι αντικειμανικές αξίες τη περιοχη που εινι το ακινητο μου 25% με πρωτο αποτέλεσμα να χασω το κοινωνικο τιμολογιο ,και να εχω περιπου επιοβαρυνση το ετος εξτρα 110-120 ευρω.Και βεβαια του χρονου θα ειναι και ανεβασμενος ο ΕΝΦΙΑ αφου δεν προλαβε να μπει η νεα αντικειμανικη σε αυτον τον ΕΝΦΙΑ.Κατγαλαβατε τωρα πως γινεται το κόλπο και ναι αυτο το εκανε η ΝΔ,δεν κατάλαβα δγηλαδή να μην λέμε ποπιος.εγω πάντως οταν Ο Τσιπρτας αλαξε το δημοψηφισμα δεν πηγα να τον ψηφίσω γιατι το θεωρησα πως κοροιδεψε το κοσμο , το ιδιο λεω λοιπον καιο για αυτους

bill.amusement32

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2022
Like
42
Πόντοι
0
υποστηριζεις οτι ο ελληνας αγοραζει σε αλλες τιμες;
Όχι (προφανώς). Επιπρόσθετα, μετά από τόσα χρόνια κρίσης λογικό να κινηθεί λίγο παραπάνω η αγορά (και από ημεδαπούς). Απλά ένα καλό ποσοστό αγορών ακινήτων είναι από το εξωτερικό.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656

assofmaria

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2023
Like
212
Πόντοι
20
Τα εχεις μπλεξει. ο ΕΝΦΙΑ εχει μπει μεταγενεστερα αρα ο γιωργακης αποκλειεται να τον μειωσε.αυτος που τον μειωσε ηταν ο μητσοτακης.
και για να προλαβω πριν απο αυτον υπηρχε ο φορος που ερχοταν με το λογαριασμο της δεη.
και δεν θυμαμαι αν αυτον τον ειχε βαλει ο γιωργακης η καποιος μεταγενεστερος.
Τότε δεν λεγόταν ΕΝΦΙΑ, αλλά ΕΤΑΚ. Ο ΕΤΑΚ σταδιακά αυξανόταν, μέχρι που μεταμορφώθηκε σε ΕΝΦΙΑ. Στην ενδιάμεση περίοδο, ο Βενιζέλος τον έβαλε και στη ΔΕΗ...
Μεγάλο μπλέξιμο, η ΠΟΜΙΔΑ έχει καταγράψει την εξέλιξη αυτή. Υπάρχουν λεπτομέρειες στο https://www.pomida.gr/foros_akinitis_periousias.php
Προσωπικά, ο μικρότερος φόρος που έχω πληρώσει ήταν το 2009 επί Παπανδρέου, όταν για ένα και μόνο χρόνο ίσχυσε ο ΕΤΑΚ Για το έτος 2008 ίσχυσε το ΕΤΑΚ με μοναδικό συντελεστή 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις), και με απαλλασσόμενη την αξία της κύριας κατοικίας έως 300.000 ευρώ. Φυσικά, την επόμενη χρονιά ο φόρος αυξήθηκε (πλήρωσα ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά).

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.023
Πόντοι
6.515
Ανοικτή επιστολή του Αλεκου παπαδοπουλου για, την τραγική κατάσταση της, οικονομίας, που κρύβουν
Να, δουμε τι θα δουμε μετά τις εκλογές

assofmaria

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2023
Like
212
Πόντοι
20
Φορολογία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.
Πληρώνει φόρο ο εργαζόμενος στην ΕΡΤ ;
Να κλείσει η ΕΡΤ, να πάει στο διάολο, δεν τη χρειαζόμαστε, ζούμε χωρίς αυτή.
Πληρώνει φόρους αυτός που δουλεύει στον ΟΛΠ; Να κλείσει να πάει στο διάολο . Ζούμε χωρίς αυτόν.
Θα έρχονται ιδιωτικές εταιρείες νε ξεφορτώνουν τα πλοία.

Εσύ, αν γκαστρώσεις καμία, να την πας να γεννήσει ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ... ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ...........

Να σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι .... όχι οι επιτηδευματίες ελεύθεροι επαγγελματίες.

Θα έχεις και θηράματα για σαφάρι τσάμπα, στο δωμάτιο που θα γεννηθεί το παιδί σου.

Φορολογία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.
Πληρώνει φόρο ο εργαζόμενος στην ΕΡΤ ;
Να κλείσει η ΕΡΤ, να πάει στο διάολο, δεν τη χρειαζόμαστε, ζούμε χωρίς αυτή.
Πληρώνει φόρους αυτός που δουλεύει στον ΟΛΠ; Να κλείσει να πάει στο διάολο . Ζούμε χωρίς αυτόν.
Θα έρχονται ιδιωτικές εταιρείες νε ξεφορτώνουν τα πλοία.

Εσύ, αν γκαστρώσεις καμία, να την πας να γεννήσει ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ... ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ...........

Να σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι .... όχι οι επιτηδευματίες ελεύθεροι επαγγελματίες.

Θα έχεις και θηράματα για σαφάρι τσάμπα,

Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, ειλικρινά. Έχεις χρησιμοποιήσει ελέυθερο επαγγελματία και σου έκοψε απόδειξη; Αν όχι, όταν του ζήτησες πόσο παραπάνω από την τιμή χωρίς απόδειξη πλήρωσες; Ακόμα και αν ζεις στο εξωτερικό, θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάσταση...

Δες ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα. Τα 3/4 των ελευθέρω επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000€, δηλαδή κάτω από 850€ το μήνα. Όποτε μου έχει δώσει ρέστα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος το πάκο που είχε στην τσέπη του ήταν πάνω από 1000€. Αλλά, αν δεν πιστεύεις τα στατιστικά, σε διαβεβαιώνω ότι όσοι φίλοι μου είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μου έχουν ομολογήσει ότι φοροδιαφεύγουν. Αλλά πάλι, μπορεί να είμαι κακό παιδί και τα άτομα που συναναστρέφομαι να είναι τα μόνα που φοροδιαφεύγουν (δεν το πιστεύω, όπως κατά βάθος και εσύ...)

Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ΟΛΠ και της ΕΡΤ, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Δεν έχω κάποιο γνωστό που να εργάζεται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω οργανισμοί δηλώνουν στην ΑΑΔΕ το πραγματικό εισόδημα των υπαλλήλων τους, μέχρι λεπτό. Αν, τώρα με κάποιο τρυκ δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, ισχύει το ίδιο με τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι αυτούς.

Αλλά το σημαντικότερο που θέλω να πω, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες του forum είναι ότι υπάρχει ένα δημόσιο μαιευτήριο, που είναι υποδειγματικό. Πρόκειται για το Μαγγίνειο Μαιευτήριο, που βρίσκεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Και τα τρία μου παιδιά γεννήθηκαν εκεί και δεν χρειάστηκε να κάνω σαφάρι. Μάλιστα, κατά τον 2ο τοκετό της γυναίκας μου διακομίστηκε από το ΙΑΣΩ μια λεχώνα, επειδή παρουσίαζε επιπλοκές. Όταν ρώτησα το λόγο, οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι όποτε τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιον τοκετό ιδιωτικού μαιευτηρείου, το νεογνό και η λεχώνα μεταφέρονται στο Μαγγίνειο. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσα και από τρίτη πηγη, ψάξτο και εσύ, θα δεις ότι έχω δίκιο. Όπως και να έχει, όποιος γκαστρώσει κάποια, του συνιστώ να πάει στο Μαγγίνειο, είναι καλύτερο από τα ιδιωτικά.

Σε κάθε περίπτωση, αν με ρωτάς, προτιμώ να συνεργάζομαι με ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί. Ειδικά όσοι από αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία ή χρησιμοποιούν τις κοινωνικές παροχές του κράτους.

2--36-768x480.jpg

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, ειλικρινά. Έχεις χρησιμοποιήσει ελέυθερο επαγγελματία και σου έκοψε απόδειξη; Αν όχι, όταν του ζήτησες πόσο παραπάνω από την τιμή χωρίς απόδειξη πλήρωσες; Ακόμα και αν ζεις στο εξωτερικό, θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάσταση...

Δες ενδεικτικά τον παρακάτω πίνακα. Τα 3/4 των ελευθέρω επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000€, δηλαδή κάτω από 850€ το μήνα. Όποτε μου έχει δώσει ρέστα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος το πάκο που είχε στην τσέπη του ήταν πάνω από 1000€. Αλλά, αν δεν πιστεύεις τα στατιστικά, σε διαβεβαιώνω ότι όσοι φίλοι μου είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μου έχουν ομολογήσει ότι φοροδιαφεύγουν. Αλλά πάλι, μπορεί να είμαι κακό παιδί και τα άτομα που συναναστρέφομαι να είναι τα μόνα που φοροδιαφεύγουν (δεν το πιστεύω, όπως κατά βάθος και εσύ...)

Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ΟΛΠ και της ΕΡΤ, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Δεν έχω κάποιο γνωστό που να εργάζεται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω οργανισμοί δηλώνουν στην ΑΑΔΕ το πραγματικό εισόδημα των υπαλλήλων τους, μέχρι λεπτό. Αν, τώρα με κάποιο τρυκ δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, ισχύει το ίδιο με τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι αυτούς.

Αλλά το σημαντικότερο που θέλω να πω, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες του forum είναι ότι υπάρχει ένα δημόσιο μαιευτήριο, που είναι υποδειγματικό. Πρόκειται για το Μαγγίνειο Μαιευτήριο, που βρίσκεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Και τα τρία μου παιδιά γεννήθηκαν εκεί και δεν χρειάστηκε να κάνω σαφάρι. Μάλιστα, κατά τον 2ο τοκετό της γυναίκας μου διακομίστηκε από το ΙΑΣΩ μια λεχώνα, επειδή παρουσίαζε επιπλοκές. Όταν ρώτησα το λόγο, οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι όποτε τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιον τοκετό ιδιωτικού μαιευτηρείου, το νεογνό και η λεχώνα μεταφέρονται στο Μαγγίνειο. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσα και από τρίτη πηγη, ψάξτο και εσύ, θα δεις ότι έχω δίκιο. Όπως και να έχει, όποιος γκαστρώσει κάποια, του συνιστώ να πάει στο Μαγγίνειο, είναι καλύτερο από τα ιδιωτικά.

Σε κάθε περίπτωση, αν με ρωτάς, προτιμώ να συνεργάζομαι με ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί. Ειδικά όσοι από αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία ή χρησιμοποιούν τις κοινωνικές παροχές του κράτους.

2--36-768x480.jpg
Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μόνο οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι.

Είναι όλοι όσοι έχουν από ατομική εταιρεία μέχρι και αε. Εταιρείες που πολλές φορές από την φύση της δουλειάς τους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Έχεις πάρει ποτέ ρούχα από κατάστημα χωρίς απόδειξη? Και συνήθως αυτοί την πληρώνουν για όλους.

Από την άλλη και το κράτος με 60-70% φορολογία στα μπλοκάκια δεν σου δίνει και το κίνητρο να μην φοροδυαφύγεις ε?

Θα πάει δηλαδή ο άλλος να κάνει μια εργασία για 2 ώρες θα βγάλει 60 ευρώ και θα πληρώσει στο κράτος τα 40? Και μετά θα πάει το παιδί του στο ΙΚΑ της περιοχής του και θα του πουν έχουμε ραντεβού σε 2μισι μήνες αν δεν σου αρέσει πήγαινε στο ιδιωτικό νοσοκομείο?

Ε πουτσα του τα παίρνει μαύρα τα 60 και πάει μόνος στου στο ιδιωτικό...δε χρειάζεται να πληρώνουμε και τους κηφήνες του ΙΚΑ

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Όλα τα λεφτά πάνε για να
ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚαρας
το παλιό προνομιούχο ΠΑΣΟΚικό δημόσιο !

Δηλ.
ΔΕΚΟ , ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ , ΕΘΕΛ ,
πρώην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ , ΟΛΠ, ΕΛΣΤΑΤ

Στους μισθούς και τις συντάξεις αυτών πάνε !
Σημερινοί 60ρηδες του ΟΤΕ/ΔΕΗ.ΕΥΔΑΠ κοκ .... που παίρνουν πάνω από 10 χρόνια σύνταξη ....

κλαίνε που τώρα παίρνουν 3500€ σύνταξη Χ 12 ....

ΕΠΑΙΡΝΑΝ 4500€ Χ 14

Ιατροί , Δικηγόροι , Μηχανικοί , Λογιστές
σημερινοί
που πληρώνουν την χαμηλότερη κατηγορία ....

θα πάρουν
με 40 χρόνια ενσημα
630€ Σύνταξη ....
Νομιζω 596 ευρω ειναι για 40 χρονια στη χαμηλη
200 ευρω πανω απο τη συνταξη του ανασφαλιστου, δηλαδη καποιου που δεν πληρωσε ποτε ουτε σεντ στα ταμεια...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας . Και κόβω αποδείξεις.

Θα σου πω το απλό .

Ελεύθερος επαγγελματίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ και έχει ένα σπίτι που βρήκε από τον παππού του , παντρεμένος με παιδί και έχει και ένα αυτοκίνητο , ακόμη κι αν και αυτό το κληρονόμησε από τον πατέρα του
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ από 2500€ και πάνω.

Χωρίς να έχει εταιρεία .
Αν η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι εταιρεία και όχι ατομική, ο φόρος επιτηδευματία από 650€ γίνεται 1000€.

Ιατρός που έχει κάνει την επαγγελματική του δραστηριότητα εταιρεία και έχει 3 ιατρεία, πληρώνει μόνο φόρο επιτηδευματία 2200€ το χρόνο .

Από αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά με μνημόνια και κρίση ήταν κανένας δημόσιος υπάλληλος ;
Από αυτούς που αυτοκτόνησαν ; Μιλάμε για κάποιες χιλιάδες.
Από αυτούς που πούλησαν ακίνητα ;
Από αυτούς που ξεπούλησαν αυτοκίνητα ;

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81

2--36-768x480.jpg
Μάλλον σε άλλη χώρα ζούμε.
Γιατί εμένα οι πελάτες, μου σπάνε τα παπάρια να πληρώσουν μαύρα, ώστε να αποφύγουν το ΦΠΑ.
Αν πεις ότι δεν γίνεται, πολύ απλά πάνε στον άλλο.
Να συμπληρώσω σε αυτά που σου είπε ο tellystalone ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας , αποτελεί την εύκολη φορολογική λύση για το κράτος. Φαντάζομαι ότι δεν γνωρίζεις για τις περαιώσεις .
Ήταν της μόδας ένα φεγγάρι.
Κουστούμι για τους μεγάλους αγγούρι για τους μικρούς.
Τέλος ο ελεύθερος επαγγελματίας ότι και να έχει πληρώσει θεωρείται εν δυνάμει κλέφτης για την εφορία.
Φορολογικό ελεγχο σε ιδιώτη δεν έχω ακούσει , βάρδα που θα πέσεις μην σου κλείσει το σπίτι.
Παρόλα αυτά όλοι , δημόσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες στα ίδια σκατά κολυμπάμε και προσπαθούμε να έχουμε το κεφάλι έξω.
Το θέμα είναι να υπάρχει λελογισμένο σταθερό φορολογικό καθεστώς ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656
Πιστεύω ακράδαντα .... ότι αν διαχρονικά οι επαγγελματίες είχαν πληρώσει παραπάνω φόρους ..........

1)Στη ΔΕΗ ο μισθός το 2009 αντί για 4500€ θα ήταν 6000€ .
2)Θα είχαμε παραπάνω καμιά 150.000 δημοσίους.

Και τελικά τα μνημόνια θα ήταν πιο βάρβαρα και η χώρα θα χρώσταγε παραπάνω.

Το πρόβλημα που έθαψε τη χώρα, είναι ότι από το 1974 μέχρι το 1990 ... οι κρατικοδίαιτοι τετραπλασιάστηκαν
και πολλοί έγιναν προνομιούχοι .

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 , ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ........
ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .........

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ
και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο τελικά.

Εκτός κι αν εκλεγεί κάποιος αντισυστημικός.

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81
Πιστεύω ακράδαντα .... ότι αν διαχρονικά οι επαγγελματίες είχαν πληρώσει παραπάνω φόρους ..........

1)Στη ΔΕΗ ο μισθός το 2009 αντί για 4500€ θα ήταν 6000€ .
2)Θα είχαμε παραπάνω καμιά 150.000 δημοσίους.

Και τελικά τα μνημόνια θα ήταν πιο βάρβαρα και η χώρα θα χρώσταγε παραπάνω.

Το πρόβλημα που έθαψε τη χώρα, είναι ότι από το 1974 μέχρι το 1990 ... οι κρατικοδίαιτοι τετραπλασιάστηκαν
και πολλοί έγιναν προνομιούχοι .

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 , ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ........
ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .........

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ
και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο τελικά.

Εκτός κι αν εκλεγεί κάποιος αντισυστημικός.
Άποψη μου είναι ότι χρειάζονται τεχνοκράτες.
Με ισχυρή βούληση και κέφι για δουλειά κάτι στο στυλ του Πιερακάκη για παράδειγμα.
Αν ο κόσμος δει εμφανής και γρήγορες διαφορές στα απλά τα καθημερινά, θα ακολουθήσει και θα βάλει πλάτη.
Η αποχή και οι αναποφάσιστοι δείχνουν καθαρά ότι π κόσμος έχει μπουχτίσει.

givrgaras95

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2023
Like
1.020
Πόντοι
96
Ο φορος εισοδηματος ειναι πολυ μικρος στην ελλαδα,κανοΝικα πρεπει να αυξηθει κατακορυφα,για οσους εχουν πανω απο 2 ακινητα,αμα δεν βγαινουν,ας πανε να δουλεψουνε,γιατι θα επρεπε να μας νοιαζει εμας πως θα βρουν οι κακομοιροι μεγαλοιδιοκτητες λεφτα για το ενφια?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Άποψη μου είναι ότι χρειάζονται τεχνοκράτες.
Με ισχυρή βούληση και κέφι για δουλειά κάτι στο στυλ του Πιερακάκη για παράδειγμα.
Αν ο κόσμος δει εμφανής και γρήγορες διαφορές στα απλά τα καθημερινά, θα ακολουθήσει και θα βάλει πλάτη.
Η αποχή και οι αναποφάσιστοι δείχνουν καθαρά ότι π κόσμος έχει μπουχτίσει.
Το προγραμμα του Τζημερου το εχεις διαβασει; Με το 15% φλατ φορο εισοδηματος ανεξαρτητως ποσου και 15% ΦΠΑ?
Το προβλημα ειναι πως το 99,9 των ψηφοφορων, δεν εχει διαβασει ποτε ενα αρθρο του και δεν τον εχει δει ποτε εστω 5 λεπτα σε καναλι.
Απο οσους τον εχουν δει η εχουν διαβασει αρθρο του, το 75% ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ

Ο ανθρωπος ειναι οαση λογικης

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81
@George71 , ο Τζήμερος ωραία τα λέει.
Οι παρέες που κάνει δεν μου αρέσουν .

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656
Ο φορος εισοδηματος ειναι πολυ μικρος στην ελλαδα,κανοΝικα πρεπει να αυξηθει κατακορυφα,για οσους εχουν πανω απο 2 ακινητα,αμα δεν βγαινουν,ας πανε να δουλεψουνε,γιατι θα επρεπε να μας νοιαζει εμας πως θα βρουν οι κακομοιροι μεγαλοιδιοκτητες λεφτα για το ενφια?

Ο φόρος εισοδήματος , με τα ακίνητα, τι σχέση έχουν ;
Εσύ τι δουλειά κάνεις ;
Εποχικός στο δήμο είσαι και παίζεις stoiximan από τα pc του δήμου ;

ή έχεις κατάθλιψη με ποσοστό αναπηρίας 75% και παίρνεις 770€ το μήνα να τα ξύνεις ;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656
Το προγραμμα του Τζημερου το εχεις διαβασει; Με το 15% φλατ φορο εισοδηματος ανεξαρτητως ποσου και 15% ΦΠΑ?
Αυτά πως θα τα κάνει ; Θα απολύσει πρώτα 600.000 δημοσίους ; Γιατί αλλιώς δεν γίνεται .

Αν φτιαχνόταν ευρωστρατός και εγγυούνταν την ασφάλεια των συνόρων , με συνδρομή της ελλάδος μικρότερη από το κόστος του ελληνικού στρατού και μείωση αντίστοιχα των στρατιωτικών δαπανών στο μισό , συζητάγαμε.

Μία καλή αρχή θα ήταν να κοπούν όλες οι συντάξεις αντιστασιακών γεννημένων μετά το 1930. Απευθείας με ένα νόμο με άμεση ισχύ.
Επιδόματα αναπηρίας για κάτι ... καταθλιπτικούς .... άμεση διακοπή. Παίρνουν τον ελάχιστο μισθό να τα ξύνουν .

Επιδόματα σε ζωντοχήρες , άμεση διακοπή. Και να τους βρίσκει οποιαδήποτε δουλειά .

Κάπως έτσι ξεκινάς.

Φυσικά ανασφάλιστοι αλλοδαποί , καμία περίθαλψη .

Και σε εμβάσματα στο εξωτερικό σε τρίτες χώρες , φόρο εισοδήματος 20% και 24% ΦΠΑ.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Αυτά πως θα τα κάνει ; Θα απολύσει πρώτα 600.000 δημοσίους ; Γιατί αλλιώς δεν γίνεται .

Αν φτιαχνόταν ευρωστρατός και εγγυούνταν την ασφάλεια των συνόρων , με συνδρομή της ελλάδος μικρότερη από το κόστος του ελληνικού στρατού και μείωση αντίστοιχα των στρατιωτικών δαπανών στο μισό , συζητάγαμε.

Μία καλή αρχή θα ήταν να κοπούν όλες οι συντάξεις αντιστασιακών γεννημένων μετά το 1930. Απευθείας με ένα νόμο με άμεση ισχύ.
Επιδόματα αναπηρίας για κάτι ... καταθλιπτικούς .... άμεση διακοπή. Παίρνουν τον ελάχιστο μισθό να τα ξύνουν .

Επιδόματα σε ζωντοχήρες , άμεση διακοπή. Και να τους βρίσκει οποιαδήποτε δουλειά .

Κάπως έτσι ξεκινάς.

Φυσικά ανασφάλιστοι αλλοδαποί , καμία περίθαλψη .

Και σε εμβάσματα στο εξωτερικό σε τρίτες χώρες , φόρο εισοδήματος 20% και 24% ΦΠΑ.

Εχεις διαβασει καποια απο τα αρθρα του; Ακριβως αυτα λεει. Και ο ανθρωπος μιλαει ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Τα αρθρα του μοιαζουν με διπλωματικες εργασιες μικροοικονομιας η με τριμηνιαια ρεπορτ πολυεθνικης με αναλυση KPI's

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.187
Πόντοι
3.656
Εχεις διαβασει καποια απο τα αρθρα του; Ακριβως αυτα λεει. Και ο ανθρωπος μιλαει ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Τα αρθρα του μοιαζουν με διπλωματικες εργασιες μικροοικονομιας η με τριμηνιαια ρεπορτ πολυεθνικης με αναλυση KPI's

Ρε φίλε τσουβαλιάζει όμως.

Ίδια μείωση στη συνταξιούχο ολυμπιακης, δεη , οτε , 70 σήμερα , που είναι συνταξιούχος από το 1992 και παίρνει σύνταξη σήμερα 1800€ , ενώ το 2003 έπαιρνε 2500€ και ίδια ο βιοτέχνης , 80 σήμερα , που βγήκε σε σύνταξη το 2009 και παίρνει σήμερα 900€ ;;;

Ο υπάλληλος της δεη σήμερα, ο διορισθείς πριν το 2011 , παίρνει 35.000€ , δηλαδή καθαρά 2500€ το μήνα, Χ14, το ελάχιστο .
Ενώ παίρνει 2500€ καθαρά .... του λένε ότι .... τα μεικτά του .... είναι 4750€ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καταλαβαίνεις τι σύνταξη θα του δώσουν σε 10-15 χρόνια ;;;;;

Είναι δυνατόν ..... επαγγελματίας .... να δίνει εισφορές 2250€ ΤΟ ΜΗΝΑ ;;;;;;;;;

Γιατί η δουλειά αυτουνου, που είναι 07.30 με 15.30 .... ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ......

με .... ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ .... του λένε ότι αξίζει 4750€ το μήνα ;;;;;;;;;;;;

Και του ιατρού που έδωσε πανελλαδικές , μπήκε με 19.1/20 μεσο όρο (όχι σαν το χλεχλέ στο μπλοκ με λεφτά της οικογένειας)
σπούδασε 6 χρόνια .... αγροτικό ειδικότητα ..... άλλα 6 .... στα 34 του δίνει ..... 1500€ μεικτά .... 1150€ καθαρά ;;;;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom