Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας . Και κόβω αποδείξεις.
Θα σου πω το απλό .
Ελεύθερος επαγγελματίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ και έχει ένα σπίτι που βρήκε από τον παππού του , παντρεμένος με παιδί και έχει και ένα αυτοκίνητο , ακόμη κι αν και αυτό το κληρονόμησε από τον πατέρα του
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ από 2500€ και πάνω.
Χωρίς να έχει εταιρεία .
Αν η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι εταιρεία και όχι ατομική, ο φόρος επιτηδευματία από 650€ γίνεται 1000€.
Ιατρός που έχει κάνει την επαγγελματική του δραστηριότητα εταιρεία και έχει 3 ιατρεία, πληρώνει μόνο φόρο επιτηδευματία 2200€ το χρόνο .
Από αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά με μνημόνια και κρίση ήταν κανένας δημόσιος υπάλληλος ;
Από αυτούς που αυτοκτόνησαν ; Μιλάμε για κάποιες χιλιάδες.
Από αυτούς που πούλησαν ακίνητα ;
Από αυτούς που ξεπούλησαν αυτοκίνητα ;
Αφού κόβεις αποδείξεις, πάω πάσο. Συγχαρητήρια, είσαι από τους λίγους και ο πρώτος που γνωρίζω, έστω και έμμεσα. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα, δεν θα χρειάζονταν τα τεκμήρια.
Πάντως τα τεκμήρια ισχύουν για όλους. Δημόσιος ή Ιδιωτικός υπάλληλος που δηλώνει το μισθό του μόνο, ακόμα και εντός του αφορολόγητου και και έχει ένα καλό σπίτι, παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, αυτοκίνητο κλπ, που δεν δικαιολογούνται από το μισθό του, πληρώνει επιπρόσθετο φόρο, πέρα από το ποσό που του παρακρατείται. Προσωπικά το θεωρώ λάθος. Είμαι υπέρ του Αμερικανικού μοντέλου: Πιστεύω όσα μου δηλώσεις, αλλά αν δω κάτι περίεργο σε παρακολουθώ, συλλέγω στοιχεία και μετά σε ελέγχω εξονυχιστικά. Αν η περιουσία σου προέρχεται από κληρονομιές ή γονικές παροχές, για τις οποίες έχει πληρωθεί ο συναφής φόρος, κανένα θέμα. Αν, όμως έχεις κάνει κουτσουκέλα, έστω και την παραμικρή, σε εξαϋλώνω: Βαρύ πρόστιμο, αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για 2 χρόνια (την πρώτη φορά, την δεύτερη 5 και την τρίτη για πάντα) και φυλάκιση 6 μηνών, χωρίς αναστολή (την πρώτη φορά, τη δεύτερη δύτο έτη και την τρίτη πέντε έτη).
Αναφορικά με την κρίση, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος έχασε το 40% του εισοδήματός του. Μοιραία, πολλοί δεν ήταν σε θέση μετά και τις μειώσεις να ανταποκριθούν. Τα δάνεια που κοκκίνησαν λόγω της κρίσης ανήκαν και σε δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, οι τράπεζες αιφνιδιάστηκαν τόσο που από το 2010 προσπάθησαν να κάνουν ρυθμίσεις (δες αυτό το άρθρο: .
Δάνεια και Δημόσιοι Υπάλληλοι) Φυσικά, οι ρυθμίσεις δανείων, ποτέ δεν είναι προς όφελος του δανειζόμενου.
Για τις αυτοκτονίες, δεν έχω βρει στοιχεία. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όσοι προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα ήταν απελπισμένοι. Αποκλείεται μέσα σε αυτούς να μην ήταν και δημόσιοι υπάλληλοι, δεν ξέρω ωστόσο ποσοστά...
Όπως και να έχει, δεν δικαιούμαι να μιλάω για την κρίση και τις επιπτώσεις της, σε προσωπικό επίπεδο. Πριν την κρίση είχα μικρή επιχείρηση, αλλά γνωστοί μου με προειδοποίησαν για την επερχόμενη λαίλαπα. Την έκλεισα έγκαιρα, στο τέλος του 2009, έβγαλα ότι χρήματα είχα στην Ελβετία και βρήκα δουλειά σε μεγάλη εταιρεία, μέσω γνωριμιών. Δεν επηρεάστηκα, λοιπόν, από την κρίση και έτσι δεν έχω ηθικό δικαίωμα να μιλάω...
Σε κάθε περίπτωση αξίζεις και πάλι συγχαρητήρια που παρότι ελεύθερος επαγγελματίας κόβεις αποδείξεις. Μακάρι και άλλοι να σε μιμηθούν