Νέα

Ενα μήνυμα ανθρωπιάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lepando
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 50
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

arximidis

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
σε καταλαβαινω απολυτα.καμμια φορα και ενα ζωο μπορει να γινει ο καλυτερος μας φιλος, αφου και οι ανθρωποι δεν ειναι και λιγες φορες που μας πληγωνουν. Και εγω το ιδιο θα εκανα....
πηγαινε τον σε αλλο γιατρό μη τυχον εχει κανει λαθος διαγνωση.

Επισκέπτης
κ.κ. Συναδελφοι και Συναδελφισσες,
Συμπαραστεκομενοι στην λυπη του συναδελφου μας, και μιας και το φερε η κουβεντα για ζωα και "ζωα", πως γινεται να υπαρχουν τοσα αδεσποτα στις μεγαλες τουλαχιστον πολεις? γιατι?
Μην μου πειτε κατι για το κρατος, τους φορεις, τα υποργεια διοτι θα θυμωσω και θα σας στειλω απειλητικα πμ. (π.χ. θα σου φορμαρω το δισκο & και θα σε κανω κεμπαπ, θα σου γρατσουνισω τα cd)

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ηταν κουκλος ?

Συνημμένα

• dogie.jpg
    dogie.jpg
    63,9 KB · Εμφανίσεις: 18

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Συμπαραστεκομενοι στην λυπη του συναδελφου μας, και μιας και το φερε η κουβεντα για ζωα και "ζωα", πως γινεται να υπαρχουν τοσα αδεσποτα στις μεγαλες τουλαχιστον πολεις? γιατι?
Μην μου πειτε κατι για το κρατος, τους φορεις, τα υποργεια διοτι θα θυμωσω και θα σας στειλω απειλητικα πμ. (π.χ. θα σου φορμαρω το δισκο & και θα σε κανω κεμπαπ, θα σου γρατσουνισω τα cd)

τα οποια μυστηριωδως εξαφανιστηκαν μεσα σε μια νυχτα λιγο πριν τους ολυμπιακους....να μη μιλησω για τους ανευθυνους ιδιοκτητες.....θελει το παιδακι σκυλακι? να παρουμε σκυλακι.......βαρεθηκε το παιδακι σκυλακι? ας παρατησουμε σκυλακι δρομο.......δεν ξερεις ποιος ειναι το ζωο τελικα....

Επισκέπτης
κ. kronos,
Να προτιμησετε την ευθανασια διοτι ειναι καλυτερο για το ζωακι.
"Φαινεται οτι τουλαχιστον δεν υποφερει παρα πολυ, πλεον."
Το ζωακι εαν δεν μπορει να ζησει πλεον κανονικα, (εστω και σε διαμερισμα πολυκατοικιας) τοτε υποφερει.

"Απο τη μια βλεπω τα λυπημενα ματια του που 13 χρονια τωρα με κοιταζουν με αδολη αγαπη, απο την αλλη σκεφτομαι την ευθανασια και ειμαι σε φοβερο διλημμα.... Εχω το δικαιωμα να σκοτωσω ενα πλασμα γιατι ετσι λεει η "λογικη" και η "επιστημη" και να το γλυτωσω απο ενα οδυνηρο θανατο"
Οχι, κανενας δεν εχει δικαιωμα να σκωτωσει ενα πλασμα. Ομως, καμμια φορα πρεπει να παιρνουμε και δυσκολες αποφασεις, και αν ειναι να το γλυτωσετε απο οδυνηρο θανατο, τοτε να το κανετε. Η ευθανασια ειναι απλη: μια υπνωτικη ενεση απο την οποια δεν θα ξυπνησει ποτε.

"η πρεπει να αφησω τη φυση να βρει το δρομο της και να ζησει οσο ζησει εστω και υποφεροντας ..."
Ο ανθρωπος μπορει να κανει αρκετα πραγματα, οχι ομως πολλα. Η φυση απο μονη της ειναι και σκληρη. Αν βλεπετε το ζωακι σας να υποφερει και το αφηνετε ετσι μονο και μονο για να συνεχισετε να το εχετε, τοτε ειστε μαλλον σαδιστης.
Τι περιεργο, αρκετα απο αυτα που γραφουμε εδω ισχυουν και για ανθρωπους...
Υ.Γ.: ειστε σιγουρος οτι ειστε φιλοζωος?

OP
OP
L

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Πριν ενα μηνα περιπου πηγα το γέρο σκυλο μου σε γνωστο μου κτηνιατρο. Διαγνωση "καρκινος πεπτικου".Μου ειπε να του κανει ευθανασια, να μην υποφερει...
Αρνηθηκα.Σταματησα να του δινω ολες αυτες τις κωλο-σκυλοτροφες και του μαγειρευω καθε μερα.Φαινεται οτι τουλαχιστον δεν υποφερει παρα πολυ, πλεον.
Απο τη μια βλεπω τα λυπημενα ματια του που 13 χρονια τωρα με κοιταζουν με αδολη αγαπη, απο την αλλη σκεφτομαι την ευθανασια και ειμαι σε φοβερο διλημμα....
Εχω το δικαιωμα να σκοτωσω ενα πλασμα γιατι ετσι λεει η "λογικη" και η "επιστημη" και να το γλυτωσω απο ενα οδυνηρο θανατο,η πρεπει να αφησω τη φυση να βρει το δρομο της και να ζησει οσο ζησει εστω και υποφεροντας...
Οσοι εχουν περασει αναλογες καταστασεις μπορουν να με καταλαβουν....
(Οποιος συναγωνιστης μπορει να δωσει μια αποψη,δεκτη...)
Οταν ΟΛΟΙ οι γιατροι που την πηγα & μιλαω & για γιατρους εξιδεικευμενους με τετοια, μου ειπαν οτι με τον καρκινο (& ιδιαιτερα του νωτιαιου μυελου, δεν υπαρχει ελπιδα. Μια στο δισεκατομυριο μου δωσανε. & για αυτη τη μια ελπιδα ζουσα ολες αυτες τις μερες. Μα το τελειταιο βραδυ πριν της κανω μαγνητικη τομογραφια την επομενη, κτυπησε παντου ο καρκινος & της εσκισε τον νωτιαιο μυελο. Αυτο που θα σου ελεγα ειναι καντου μια μαγνητικη τομογραφια, να ξερεις αν & τι μπορει να γινει. Αν ποναει, απαλαξε τον. & η δικια μου με ενεση εφυγε τελικα. Flyeron,η κουβντα σου  εχει μεγαλη αληθεια. Εκει ειναι η αθανασια τους. Στη μνημη & τη καρδια οσων αγαπησανε αυτους που χασανε.
Οσο υπαρχουν εκει εξω ολοι αυτοι που νομιζουν οτι τα ζωακια εινα σαν μια κουκλα & μολις λερωσουν, κανουν ζημια,μεγαλωσουν σε μεγεθος η οτι αλλο τα πετανε στον δρομο. Αυτοι λεγονται ανθρωποι!!! Να ξερες τι αγαπη & τι χαρα μου εδωσε & μου δινει εκεινο το αλλο σκυλακι που μαζεψα απο τον δρομο.Ας το κανανε ολο & περισοτεροι αυτο. Να μαζευουν ενα ζωακι, απο τον δρομο. Ποσο καλυτερα θα νοιωθανε μετα σαν ανθρωποι & ποσο πιο ομορφη θα γινοτανε η ζωη τους...

Επισκέπτης
"ας παρατησουμε σκυλακι δρομο.."
Ναι, τα γατακια μια εποχη τα αφηναν στις νησιδες της Μεσογειων ετσι ωστε οταν κατεβουν στον δρομο να γινουν γραμματοσημο (στην καλυτερη περιπτωση, ακαριαιος θανατος) απο καποιο αυτοκινητο. Το πιο μεγαλα ζωακια στην εθνικη οδο η καπως πιο κοντα, (π.χ. Λεωφορος Μαραθωνος) για τον ιδιο λογο.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.879
Πόντοι
3.506
κ. kronos,
Να προτιμησετε την ευθανασια διοτι ειναι καλυτερο για το ζωακι.
"Φαινεται οτι τουλαχιστον δεν υποφερει παρα πολυ, πλεον."
Το ζωακι εαν δεν μπορει να ζησει πλεον κανονικα, (εστω και σε διαμερισμα πολυκατοικιας) τοτε υποφερει.

"Απο τη μια βλεπω τα λυπημενα ματια του που 13 χρονια τωρα με κοιταζουν με αδολη αγαπη, απο την αλλη σκεφτομαι την ευθανασια και ειμαι σε φοβερο διλημμα.... Εχω το δικαιωμα να σκοτωσω ενα πλασμα γιατι ετσι λεει η "λογικη" και η "επιστημη" και να το γλυτωσω απο ενα οδυνηρο θανατο"
Οχι, κανενας δεν εχει δικαιωμα να σκωτωσει ενα πλασμα. Ομως, καμμια φορα πρεπει να παιρνουμε και δυσκολες αποφασεις, και αν ειναι να το γλυτωσετε απο οδυνηρο θανατο, τοτε να το κανετε. Η ευθανασια ειναι απλη: μια υπνωτικη ενεση απο την οποια δεν θα ξυπνησει ποτε.

"η πρεπει να αφησω τη φυση να βρει το δρομο της και να ζησει οσο ζησει εστω και υποφεροντας ..."
Ο ανθρωπος μπορει να κανει αρκετα πραγματα, οχι ομως πολλα. Η φυση απο μονη της ειναι και σκληρη. Αν βλεπετε το ζωακι σας να υποφερει και το αφηνετε ετσι μονο και μονο για να συνεχισετε να το εχετε, τοτε ειστε μαλλον σαδιστης.
Τι περιεργο, αρκετα απο αυτα που γραφουμε εδω ισχυουν και για ανθρωπους...
Υ.Γ.: ειστε σιγουρος οτι ειστε φιλοζωος?
Δεν μπορω να σε καταλαβω....
Παιζεις με το πονο μου...ρωτας αν ειμαι φιλοζωος οταν εχω 13 χρονια αυτο το πλασμα και καθε μερα εχω την αγωνια εαν θα το βρω ζωντανο.?
ΥΓ.Εγω φιλοζωος ειμαι εσυ μαλλον φιλανθρωπος δεν εισαι....

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Savala, μαλλον θα μυριζες "γατακι"  :2funny: :2funny: :2funny:

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Έχω χάσει τρία σκυλιά από φόλα εδώ που μένω!!!!!!!! Τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχω ξαναπάρει...........

Ποιος καριόλης με σκατένια ψυχή έχει το
θάρρος και κάνει αυτήν την ενέργεια;;

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ενα καρο μαλακες που υπαρχουν μεταξυ μας

OP
OP
L

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Δεν μπορω να σε καταλαβω....
Παιζεις με το πονο μου...ρωτας αν ειμαι φιλοζωος οταν εχω 13 χρονια αυτο το πλασμα και καθε μερα εχω την αγωνια εαν θα το βρω ζωντανο.?
ΥΓ.Εγω φιλοζωος ειμαι εσυ μαλλον φιλανθρωπος δεν εισαι....
Eλα, ηρεμηστε. Δε σε κατηγορει.Δε καταλαβαινεις? Μαλλον  εζησε κατι αναλογο που το ζωακι του θα υπεφερε & το καλυτερο για αυτο θα ηταν να ξεκουραστει, να μη ποναει. Σε καταλαβαινω & εσενα ποσο δυσκολο ειναι να παρεις μια τετοια αποφαση, μα αν ακομα & η μαγνητικη σου δειξει οτι δεν γινεται κατι, απλλαξετο, λυτρωσε το. Κανενα πλασμα δε πρεπει να ποναει. Αν ομως εχεις εστω & μια πιθανοτητα να κανεις κατι, καντο αμεσα. Ξερεις, οι δυο τελευταιες νυχτες της που ο καρκινος εκοβε στα δυο το κορμακι της ποναγε τοσο, βογγαγε, ουρλιαζε & εγω εκει ανημπορος να σπαρταραω να κλαιω , να της κανω συνεχομενες ενεσεις & να με κοιταει στα ματια, σα να μου ζηταγε να της παρω τον πονο. Χριστε μου, δε μπορεις να φανταστεις τι τρομερο ητανε. Δε μπορεις, αν δε το ζησεις, που δε το ευχομαι. & ξερεις κατι? 4 ενεσεις της κανανε για να φυγει. Ισως να φανει χαζο αυτο, μα ξερω οτι δεν εφευγε για μενα. Επειδη εβλεπε τον πονο μου. Κανε κατι, παντως,ΑΜΕΣΑ. Το ξερω ,ειμαι σιγουρος οτι το πονας & το νοιαζεσαι, απλα δε ξερεις τι να κανεις, εισαι μπερδεμενος.

Επισκέπτης
κ. kronos,
Αρκετες φορες, τα ζωα ξεπερνουν μια μετρια περιπετεια, π.χ. ακρωτηριασμος ποδιου μετα απο ατυχημα. Τετοια πραγματα με την φροντιδα μας τα ξεπερνουν περιπου ευκολα.
Ομως:
Τα ζωακια δεν εχουν την πειθαρχεια που εχει ενας ανθρωπος, που μπορει να ειναι π.χ. κατακοιτος η να πρεπει να κανει κατι κατι η να μην κανει κατι αλλο. Εαν καποιο ζωακι δεν μπορει να ζησει κανονικα και ειναι π.χ. κατακοιτο, τοτε υποφερει και ειναι καλυτερα να γινει ευθανασια. Οχι επειδη το λει η λογικη και η επιστημη αλλα το συναισθημα.
Τωρα ξαναγραφοντας απο προηγουμενο ποστ, θα γινω βαρετος:
Σε πολλες περιπτωσεις, η ιατρικη δεν μπορει να κανει και πολλα. Προκειμενου να βλεπετε το ζωακι σας να υποφερει, η ακομα χειροτερα να ποναει και σιγα σιγα να σβηνει, και εσεις να μην μπορειτε να κανετε κατι παρα μονο να το κοιτατε, τοτε τερματιστε τον πονο του. Αν ειχε μιλια, τοτε το και ιδιο μπορει να σας το ζητουσε. Μερικες φορες πρεπει να παιρνουμε και δυσκολες αποφασεις.

Δεν παω να σας κανω τον εξυπνο εδω. Ειχα και εγω καποτε ζωακι. Ειχα και καλες αναμνησεις απο τοτε. Καθως τα ζωα ειναι εκδηλωτικα, οταν γυρνουσα στο σπιτι χοροπηδουσε γυρω-γυρω (και εγω μαζι) και γινοταν επανασταση. Καποια στιγμη, (απο δηλητηριαση ειπε ο κτηνιατρος) αρχισε να σβηνει. Στην αρχη δεν μπορουσε να σηκωθει μονον,  αλλα εστω και λιγο ετρωγε κατι. Ζουσε.
Μετα χειροτερεψε και δεν μπορουσε ουτε να μου μιλησει, οταν το φωναζα απλα ανοιγοκλεινε λιγο το στομα. Υποψιαζομαι οτι πρεπει να πονουσε, η και αν πονουσε να μην πειραζε τοτε και πολυ. Εγω δε δεν μπορουσα να κανω ΤΙΠΟΤΑ. ΘΕΑΤΗΣ. Τελικα μην εχοντας το σθενος της ενεσης, το αφησα να βασανιζεται ωσπου στο τελος εσβησε.
Θες και εσυ να το αφησεις να βασανιζεται μονο και μονο για να το βλεπεις ακινητο στο καλαθακι του? κατι σαν μια γουνα πανω σε μαξιλαρι?
Παρε την σωστη αποφαση.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
από: sonyp900 στις Σήμερα στις 00:01:31
Έχω χάσει τρία σκυλιά από φόλα εδώ που μένω!!!!!!!! Τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχω ξαναπάρει.. .........

Ποιος καριόλης με σκατένια ψυχή έχει το θάρρος και κάνει αυτήν την ενέργεια;;

Δεν είναι θέμα θάρρους. Υπάρχουν πολλών ειδών άρρωστοι και καθήκια.
Αυτό που έχω πει εγώ είναι ότι αν πιάσω κάποτε ένα τέτοιο, θα του δώσω να φάει τη φόλα που πετάει στο δρόμο...

Smogi

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
8
Like
169
Πόντοι
1
Δεν ξερω..ισως ακουστω γραφικος...αλλα λιγο πριν γραφτει το 1ο ποστ με ειχαν παρει τηλ να βγω για ποτο..και ειπα οχι...αλλα μετα κατι μεσα μου αλλαξε...μου θυμισε τι ειναι να χανεις το φιλο σου...εκεινον που ηξερε ποτε ησουν καλα η οχι...Θυμαμαι οταν εχασα την γιαγια μου...για μια εβδομαδα δεν εφυγε απο το κρεββατι μου...η στις πανελληνιες...ολη μερα διπλα μου..να διαβαζω και αυτος στα ποδια μου...αυτα τα ζωα ειναι λες και ξερουν ποτε τα χρειαζεσαι...παντα εκει..διπλα σου...τελικα δεν αντεξα..πηγα να πιω μπας και φτιαξει λιγο η διαθεση...αλλα παλι εδω...με τις αναμνησεις του Αργου........αλλα κοντα ειναι οι μερες που θα ξαναβρω τη σκυλιτσα μου..να παιξουμε παλι..παρεουλα...δεν ξερω,ισως ακουστει καπως...αλλα νομιζω οτι η σκυλα μου τωρα εχει κρατησει κατι απο τα αλλα σκυλια...τα καλα...και τα βλεπω ολα σε ενα...σαν να εχεις ενα σκυλι και να τα εχεις ολα μαζι..οσα περασαν απο τη ζωη σου!!!

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Πρίν 4 μήνες πήρα κι εγώ ένα σκυλο,περισσότερο για το παιδί μου,που το ζητούσε επισταμένως.Η γυναίκα μου είχε μία ανεξήγητη φοβία με τα σκυλιά και αυτό με προβλημάτιζε.
Τώρα που βλέπω την επίδραση αυτής της τσαχπινοψυχούλας στην οικογένειά μου έχω μείνει έκπληκτος,η γυναίκα μου ξεπέρασε τη φοβία της και τώρα δέν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς το νέο μας φίλο,όσο για το παιδί μου: άλλαξε όλη του η συμπεριφορά,έγινε πιό υπεύθυνο και ο χαρακτήρας του πιό ολοκληρωμένος.
Καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα τους φίλους που έχασαν τους αγαπημένους τους συντρόφους και ελπίζω και για μένα αυτή η ημέρα να είναι μακριά

Επισκέπτης
Αυτο το μηνυμα απευθυνεται σε οσους, ετυχε & περασε καποια στιγμη απο τη ζωη τους, ενα ζωακι. Προχθες το μεσημερι, αφησε τη τελευταια της αναπνοη, μεσα στην αγκαλια μου η σκυλιτσα μου. Χτυπημενη απο καρκινο του νωτιαιου μυελου, μεσα σε 5 ημερες παρελυσε.Οτι & αν εκανα ηταν αδυνατο, να τη σωσω. Ολες αυτες τις ημερες & νυχτες που ημουν ολο το 24ωρο, κυριολεκτικα πλαι της, ενοιωθα ποσο ανοητα & ασκοπα ειναι καποια πραγματα. Εκεινα τα τελευταια λεπτα πριν φυγει, παραλυτη εντελως πια, με τα ματακια της καρφωμενα επανω μου, επαιρνα ενα μεγαλο μαθημα ζωης, απο αυτον τον υπεροχο συντροφο που επι 8 χρονια ομορφαινε καθε στιγμη τη ζωη μου. Ενα μαθημα που με εκανε (& θα με κανει μερα με την ημερα) καλυτερο ανθρωπο. Μια συμβουλη, λοιπον για ολους εσας που εχετε εναν τεοιο συντροφο στη ζωη σας ειναι να του δειχνετε καθε στιγμη την αγαπη σας. Να του μιλατε, εστω να ακουει τη φωνη σας. Εσεις εχετε τους φιλους σας, τις παρεες σας. Αυτο ΜΟΝΟ εσας. Ακομα & αν κανει καποια ζημια, μη ξεχνατε οτι δε το εκανε επιτηδες, μην ειστε πολυ αυστηροι μαζι του. Αυτα! Αυτο που συνεβη ευχομαι να μη το περασει κανεις ποτε στη ζωη του, οπως & ευχομαι να μπορεσουμε ολοι να μαθουμε μεσα απο τη καλωσυνη & την απλοτητα τους. Ισως ετσι, γινουμε ολοι καλυτεροι ανθρωποι. Στη μνημη της, λοιπον μοιραζομαι αυτο το τελευταιο & μεγαλο μαθημα που μου εδωσε.Αυτο....

ʼστα φίλε μου κι εγώ έχω χάσει 2 σκυλιά. Από τότε που θυμάμαι την ζωή μου, από 4 χρονών, είχαμε σκύλο. Ο πρώτος ήταν διασταύρωση τσοπανόσκυλου με Αγ. Βερνάρδου. ΚΤΗΝΟΣ, φοβερός φύλακας (κοιμόμασταν με πόρτες-παράθυρα ορθάνοιχτα) αλλά και αγαθός γίγαντας με εμάς. Ψόφησε στα 12 του χρόνια αφού είχε ξεπεράσει την νόσο του Καλαζάρ (μιλάμε για ΤΟΣΟ κτήνος - είχε φάει και φώλα μια φορά και πάλι έζησε!). Μετά πήραμε μια θηλυκιά, διασταύρωση Κόλλεϊ με κοπρίτη. Τέλειο σκυλί κι αυτή, πολύ αγαπησιάρα. Ψόφησε πριν από 4 χρόνια στα 14 της χρόνια από γεράματα.

Τώρα έχουμε μία φοβερή Golden Retriever που είναι 4 χρονών. Με αυτό το σκυλί συνεννοούμαστε κανονικότατα! Είναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ. Της μιλάς, σε κοιτάει στα μάτια και σε καταλαβαίνει κανονικότατα χωρίς να χρειαστείς να επαναλάβεις τίποτα.

Που θέλω να καταλήξω? Πάρε άλλο σκυλί φίλε. Από ότι βλέπω είσαι κι εσύ πολύ φιλόζωος. Κι εμείς, μετά τον χαμό του πρώτου, λέγαμε ότι δεν θα ξαναπάρουμε σκυλί. Ξεπεράσαμε όμως τον θάνατό του ότι μπήκε άλλο σκυλί στο σπίτι. Πολλοί δεν παίρνουν ξανά για να μην στεναχωριούνται όταν ψοφήσει. Για μένα αυτό είναι εγωϊστικό. Την χαρά, την αφοσίωση και την παρέα που σου δίνει όλα αυτά τα χρόνια δεν την αλλάζω με τίποτα. Ακουσέ με και κάντο... πάρε άλλο σκυλάκι. Να είσαι σίγουρος ότι θα το λατρέψεις και θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να ξεπεράσεις τον θάνατο της σκυλίτσας σου.

peskandritsos

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2007
Κριτικές
8
Like
3
Πόντοι
6
Λοιπον απο την ηλικια των 12 χρονων υπαρχει παντα ενα σκυλι η και δυο στην οικογενεια παντα.Αυτο το γραφω για να μην κατηγορηθω ως μη φιλοζωος.Ακομα και τωρα αυριο συγκεκριμενα παιρνω ενα ελληνικο ποιμενικο και την αλλη βδομαδα ενα μαστινο, ομως να ξερετε το εξης: α σκυλια δεν μας αγαπανε με την ενοια που ενοουμε εμεις την αγαπη.Ειναι ζωα αγελης και μας κοιτανε σαν τον αρχηγο της αγελης που παντα τρωει πρωτος και μετα αμα περισεψει δινει και στους αλλους. Ετσι ειναι το ενστικτο του σκυλου και ετσι πρεπει να ειναι. Και αν σας κοιταει μεσα στα ματια την ωρα που του κανουν τη ενεση (δυο εχω χασει με αυτο τον τροπο) ειναι γιατι οντως καταλαβαινουν με την εκτη αισθηση που εχουν οτι κατι τετοιο γινεται και περιμενουν απο τον αρχηγο να τα σωσει.Ξερω οτι πολλοι δεν θα συμφωνησουν μαζι μου αλλα δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα. Οταν ο φυλακας σκυλος δεν αφησει τον κλεφτη να μπει στο σπιτι ειναι γιατι ζει αυτος σε αυτο το σπιτι και πρεπει να δειξει στην αγελη δηλ. εσας οτι προσφερει.

gent007

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Φίλοι μου...

Έχω χάσει 3 σκυλιά. Προτιμώ την λέξη πέθανε παρά ψόφησε. Θα μου πεις το ίδιο είναι... Για μένα προσωπικά όχι.
Για τα της αγέλης και αρχηγού μπορεί ενδεχομένως να ισχύουν αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι το κάθε ζώο και ειδικά ο σκύλος, έχει νοημοσύνη και συναισθάνεται. Έτυχε να χάσω φίλο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ήταν μαζί του ο σκύλος του ο οποίος αν και δεν είχε κτυπήσει, μόλις διαπίστωσε ότι το αφεντικό του ή αρχηγός είχε πεθάνει, κούρνιασε δίπλα του και πέθανε κι αυτό. Αυτό πως το εξηγείτε???

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom