Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 488K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Ρε φιλε Βολδεμορτη ,αν θελεις απαντας :Πόσα χρήματα χαλας το μήνα ,όταν είσαι έτσι κλεισμένος συνεχεια στο σπίτι και δουλεύεις με τον υπολογιστη?

Κανα 100αρι ευρω το πολυ τυπε
και αυτα σε σκατολοιδια ξερεις
το μηνα. Εχω να βγω για καφε
καμια 10αρια μερες να φανταστεις

καμια μπαλιτσα παιζουμε πλεον φιλε
στο παλιο μας λυκειο  :2funny: :2funny: :2funny:
και αραζουμε μετα πλατεια με τιποτα μπυρονια
και αν εχουμε ορεξη παμε και καμια τσαρκα
αν και εχω και εκει να πατησω πολυ καιρο.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
τι να σου πω ρε φιλε
εχω να ασχοληθω και να ανοιξω τηλεοραση
καμια βδομαδα!

δεν κανεις και ασχημα παντως... τι να ακουσεις απο κει  ;)
παντως φιλε πρεπει να φανε πουτσα, μιλαμε για εσχατους προδοτες.. δοσιλογους.. πιονια

και μην γελιέσαι Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ... (η κακια) και πρεπει να ΦΥΓΕΙ..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
δεν κανεις και ασχημα παντως... τι να ακουσεις απο κει  ;)
παντως φιλε πρεπει να φανε πουτσα, μιλαμε για εσχατους προδοτες.. δοσιλογους.. πιονια

και μην γελιέσαι Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ... (η κακια) και πρεπει να ΦΥΓΕΙ..

Κοιτα εγω εχω πει εξαρχης πως ειμαι υπερ της Χουντας
αλλα ρε φιλε μιας και δεν εισαι μονος σου στην κοινωνια
η χουντα ειναι απατηλο ονειρο... δεν την γουσταρουν οι αλλοι
οποτε και εμεις προσαρμοζομαστε.

Καταλαβες δεν γουσταρει ο ελληναρας να του κοψεις
τις τσαρκες στην παραλιακη εχει να πουλησει μουρη
στα χαζογκομενακια της σειρας. ΟΠοτε δεν του αρεσουν τα χουντο-σκηνικα
δεν ειναι τρεντυ

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Ρε φίλε Βολδεμόρτη ,είσαι πολύ οικονόμος ,μπράβο.

τυπε εγω ειμαι της χουντας εχω σειρα στη ζωη μου!
ΓΙα αυτο αν και εμφανισημος τυπος δεν μπορεσα ποτε
να ταιριαξω με τις πιο πολλες ελλεηνιδες.  :2funny: :2funny: :2funny:

ειχαμε καταστασεις μεν κτλπ αλλα τελειωναν προωρα σιγα μην αφησω
εγω την αλλη να μου καταστρεψει τη ζωη και τα σχεδια
δεν γαμιουντε να ασπρισουν?

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.493
Πόντοι
2.886
Φιλε Βολδεμόρτη ,σπουδάζεις υπολογιστές .Αν επιτρέπεται ,σε ΤΕΙ ?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Κοιτα εγω εχω πει εξαρχης πως ειμαι υπερ της Χουντας
αλλα ρε φιλε μιας και δεν εισαι μονος σου στην κοινωνια
η χουντα ειναι απατηλο ονειρο... δεν την γουσταρουν οι αλλοι
οποτε και εμεις προσαρμοζομαστε.

Α οχι δικέ μου.. εγω με αυτά που βλεπω είμαι ΑΠΡΟΣΑΡΟΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ  :uglystupid:

:2funny: :2funny:

ακου... το προβλημα που ΒΛΕΠΩ εγω ειναι ΔΟΜΙΚΟ.. δεν εχει να κανει με αποψεις (κατ εμε)

απο κει και περα το μονο που κρινω ειναι πραξεις και οχι ΛΟΓΙΑ (χορτασα βασικα)

Εσυ με αυτα που βλεπεις γυρω σου τι πιστευεις.. ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ή οτι μπορει να μας σωσει το ΥΠΑΡΧΟΝ Πολιτικο ΣΚΗΝΙΚΟ (Συζητηση κανουμε)

και δεν μιλαω εγω για ΧΟΥΝΤΑ.. κατ αρχην ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΤΕ... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ.. και σου κλεινει το ΣΠΙΤΙ  :uglystupid:

Τοτε μπορει να αρπαζεσ καμια ψιλη.. τωρα οχι

ΤΩΡΑ περναει ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ στα ονειρα σου (λογω της "διαμορφωμένης" "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".. και αυτο το λεμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Ε  οχι δικέ μου ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΙ ΕΓΩ :uglystupid:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Φιλε Βολδεμόρτη ,σπουδάζεις υπολογιστές .Αν επιτρέπεται ,σε ΤΕΙ ?

Οχι τελειωσα. ΑΕΙ τελειωσα αλλα δεν θα πω ποιο  :grin:

Δεν σου μαθαινουν και τιποτα της προκοπης φιλε
μονο τα εισαγωγικα και αυτα σε πανεπιστημιακο στυλ
που δεν θα σε ωφελησουν και πολυ στην αγορα εργασιας
πλεον εχω τελειωσει και ασχολουμαι καιρο μονος μου
οποτε η αποψη μου ειναι πως οι καθηγητες εχουν δικη τους φαμπρικα
και ειναι σε αλλο κοσμο. Η υλη τους ενδιαφερει να βγει και ως εκει
Ουτε αν θα σε εχουν ετοιμασει να βγεις να δουλεψεις και να μπορεσεις
να σταθεις ουτε τιποτα. Αν τα ηξερα αυτα εξαρχης θα εφευγα εξω να σπουδασω

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Πιλοτο δεν σε κανει η σχολη, αλλα οι ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ και αυτο ισχύει και Εντος και εκτος ελλαδας..  ;)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Α οχι δικέ μου.. εγω με αυτά που βλεπω είμαι ΑΠΡΟΣΑΡΟΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ  :uglystupid:

:2funny: :2funny:

ακου... το προβλημα που ΒΛΕΠΩ εγω ειναι ΔΟΜΙΚΟ.. δεν εχει να κανει με αποψεις (κατ εμε)

απο κει και περα το μονο που κρινω ειναι πραξεις και οχι ΛΟΓΙΑ (χορτασα βασικα)

Εσυ με αυτα που βλεπεις γυρω σου τι πιστευεις.. ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ή οτι μπορει να μας σωσει το ΥΠΑΡΧΟΝ Πολιτικο ΣΚΗΝΙΚΟ (Συζητηση κανουμε)

και δεν μιλαω εγω για ΧΟΥΝΤΑ.. κατ αρχην ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΤΕ... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ.. και σου κλεινει το ΣΠΙΤΙ  :uglystupid:

Τοτε μπορει να αρπαζεσ καμια ψιλη.. τωρα οχι

ΤΩΡΑ περναει ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ στα ονειρα σου (λογω της "διαμορφωμένης" "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".. και αυτο το λεμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Ε  οχι δικέ μου ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΙ ΕΓΩ :uglystupid:

τυπε απλα η χουντα που εχουμε τωρα δεν ειναι ξεκαθαρη.
Οι περισσοτεροι ξεγελιουντε με την επιφανεια σπανια
μπορουν να φανταστουν πως πισω απο ενα διπλωματικο προσωπειο
μπορει να κρυβοντε ολων των ειδων οι μηχανοραφιες και οι εξαπατησεις.

Η χουντα τοτε ηταν ξεκαθαρη για αυτο και δεν ευδοκιμησε πολυ καιρο
κουρασε τον κοσμο. Η σημερινη "χουντα" θα κρατουσε για χρονια ακομη
αν καποιοι δεν εκαναν την μαλακια να φανε περισσοτερα απο οσα επρεπε.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.493
Πόντοι
2.886

Εχεις απόλυτο δίκιο ,για τους καθηγητές .
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ,δεν χρειαζόταν να πήγαινες έξω. Αρκεί από το πρώτο έτος να διάβαζες μόνος σου πράγματα που θα σου χρειαζόντουσαν για δουλειά.
Στους υπολογιστές ,όπως και στα μαθηματικά ,μπορεί κανείς να μάθει μόνος του σχεδόν τα πάντα ,άν στρωθεί.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Πιλοτο δεν σε κανει η σχολη, αλλα οι ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ και αυτο ισχιει και Εντος και εκτος ελλαδας..  ;)

σιγουρα μονο που εξω εχουν και οι καθηγητες
εκτος απο θεωρητικη θεμελιωση και τεχνογνωσια .
Δεν τους ρωτας κατι πρακτικο και σου λενε "ψαξτο"
ή "δεν ασχολουμαι εγω με αυτα" και ξερεις γιατι γινεται αυτο?
Διοτι εμεις βγαλαμε την αρμονια και το μετρο και τελικα
αυτοι την εφαρμοσαν  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ο ξενος σου λεει θα μαθω 1 βδομαδα την θεωρια δικτυων
και μετα θα παω να υλοποιησω DOS attack. Σε προετοιμαζουν
δηλαδη πολυ πριν βγεις στην αγορα. Αλλα εδω πουλαμε αερα
στα αρχιδια τους... νομιζουν με τα διπλωματικα ολοι
και τις λαμογιες θα πανε μπροστα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Εχεις απόλυτο δίκιο ,για τους καθηγητές .
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ,δεν χρειαζόταν να πήγαινες έξω. Αρκεί από το πρώτο έτος να διάβαζες μόνος σου πράγματα που θα σου χρειαζόντουσαν για δουλειά.
Στους υπολογιστές ,όπως και στα μαθηματικά ,μπορεί κανείς να μάθει μόνος του σχεδόν τα πάντα ,άν στρωθεί.

σωστος εισαι και εσυ στο 2ο σκελος.  :grin:
Παλι καλα που ειχα ξεκινησει πριν μπω στην σχολη!!!!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Αφιερωμενο το παρακατω κειμενο, σε οσους ονειρευονται Χουντες.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ
Δεν γελάω, οργίζοµαι
Ακούω (και διαβάζω) διάφορους µυστήριους τύπους να αναφέρονται σε µια νέα χούντα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αν και γεννήθηκα το1971, έχω κι εγώ κάποιες µικροαναµνησούλες από τη χούντα. Θυµάµαι την ΕΙΡΤ και την ΥΕΝΕ∆ να µοστράρουν φαρδύ πλατύ τον, αλήστου µνήµης, φοίνικα. Μια φορά µάλιστα που µε παιδική αφέλεια είχα ρωτήσει τον πατέρα µου «τι είναι αυτό;», εκείνος µου απάντησε µε σοβαρότητα: «Είναι το κακό πουλί».

Οσο απίστευτο καιαν φαίνεται, θυµάµαι και την επόµενη ηµέρα του Πολυτεχνείου.Τα παντζούρια στο σπίτιµας (Κυψέλη, πολύ κοντά στηνΠατησίων) κλειστά µέρα µεσηµέρι και απ’ έξω να ακούγονται σποραδικοί πυροβολισµοί. Ηµουν µόλις 2 ½ ετών – φυσικά, δεν µπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Ηξερα όµωςαόριστα πως κάποιοι είχαν σκοτωθεί ήσκοτώνονταν.

Από µικρό παιδίάκουγα τη γιαγιά µου να µου µιλάει για την Κατοχή. Γιατο πόσο δύσκολα ήταν τα πράγµατα,για τον κόσµο που πέθαινε από την πείνα ή εκτελούνταν µε συνοπτικές διαδικασίες. Για το ότι οι Γερµανοί στρατιώτες που είχαν επιτάξει το σπίτι µας ήταν αγενείς και κακοί, αντίθετα από τουςΑυστριακούςπου ακολούθησαν, οι οποίοι ήταν κύριοι. Αργότερα,ο θείοςµου µού διηγήθηκε την περιπέτειά του, τότε που ήταν να εκτελεστεί στον Εµφύλιο. Μου αποκάλυψε πώς ένιωθε, κάνοντας αναφορά στους «συντρόφους» του που δενστάθηκαν τόσο τυχεροί όσο αυτός.

Tόσο εγώ όσο και όλα τα «παιδιά της Μεταπολίτευσης» δεν ζήσαµε τίποτε από τα παραπάνω. Και σίγουρα δενπρέπει ναέχουµε κανένα παράπονο γι’ αυτό.Ωστόσο, συχνά πυκνάακούω πως τα πράγµατα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακούω (καιδιαβάζω) διάφορους µυστήριους τύπους στα καφενεία, στις εφηµερίδες, τατσατ ρουµ και ταµπλογκνα αναφέρονται σε µια νέα χούντα, µια νέα κατοχή, στα νέα «∆εκεµβριανά» κ.λπ., κ.λπ. Μερικοί µάλιστα υπερθεµατίζουν κιόλας!

Τώρα είναιχειρότερα,λέει, γιατί τότε ξέραµε τον εχθρό. Φυσικά. Τότε τουςβλέπαµε τους Ναζήδες, ενώ σήµερατο ύπουλο και αδηφάγο τέρας της µασονοσιωνιστικής Λέσχης (µπόντι) Μπίλντερµπεργκ (σε αγαστή συνεργασία µε τους ντόπιους Γκαουλάιτερ) κινείταιστο απόλυτο σκότος µε στόχο να γονατίσει τον Ελληνισµό. Βεβαίως, βεβαίως, δεν λείπουν και οι καλοθελητές που χαλαρά υποστηρίζουν πως πρέπει να γυρίσουµε σε εκείνες τιςπαλιές, καλές εποχές.Πως η Ελλάδα χρειάζεται έναν νέο Παπαδόπουλο, έναν νέο Μποκάσα ή έναν νέο Νταρθ Βέιντερ… Τέτοιες ισοπεδώσεις δεν σπανίζουν στην όµορφή µας χώρα. Και τι δεν έχουν ακούσει ταέρµα τααυτάκια µας κατά καιρούς…Πως ταΙµια είναι οι δικοί µας «δίδυµοι πύργοι». Πως ο Μπιλ Κλίντον ήταν χιλιάδες φορές χειρότερος από τον Χίτλερ, ενώο Σλόµπονταν Μιλόσεβιτς (May god rest his soul) ο νέος Τσε Γκεβάρα. Πως η ελληνική νεολαία είναι πιοδυστυχισµένη από αυτήν της Παλαιστίνης κ.ο.κ. Φυσιολογικά, η αντίδρασή µου θα έπρεπε ναείναι ένα χαµόγελο. Μια σκέψη του στυλ: «Πω πω πω, τι λέει ο άνθρωπος…».∆εν γελάω καθόλου όµως. Οργίζοµαι. Οσο αδυσώπητη και αν είναι (ή γίνει στοµέλλον) ηοικονοµική κρίση πουδιανύουµε,όσο χτυπητές και αν είναι οι αδυναµίες της κυβέρνησης, των κοµµάτων και γενικώς τουπολιτικούµας συστήµατος, ζούµε σε καθεστώς δηµοκρατίας.

Ο ελεύθερος πολίτης έχει(εδώ και πάνωαπό τρεισήµισι δεκαετίες) την ευχέρεια νααλλάξει τα πάντα µεµια απλή κίνηση: την ψήφο του. Αν αυτό δεν έγινε και φτάσαµε εδώ που φτάσαµε, σίγουρα φέρει και ο ίδιος µεγάλη ευθύνη. Ακόµα κι έτσι, όµως, το Σύνταγµα έχει προβλέψει να εξακολουθεί να του δίνει ευκαιρίες να προχωρήσει στην πολυπόθητη (;) ανατροπή –όσο και αν πλέον τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς.

∆εν ακολουθώ τη λαϊκίστικη µόδα. Πιστεύω πως δεν χρωστάµε απολύτως τίποτα στις επόµενες γενιές. Η Ιστορία µας έχει διδάξει πως κάθε γενιά χαράζειτη δική τηςπορεία, βάσει των επιλογών της. Αντίθετα, και ειδικά σε αυτή τη χώρα, οφείλουµε σετεράστιο βαθµό κάτι σεόλους αυτούς πουέζησαν πριν από εµάς. Που βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, έζησαν µε τονφόβο καιχωρίς βασικές ελευθερίες σε σκοταδιστικά και αποκρουστικά καθεστώτα, µόνο και µόνο για να µπορούµε εµείς σήµερα να πούµε τη σαχλαµάρα µας χωρίς να καταλήξουµε σε κάποιο µπουντρούµι.

Οφείλουµε σεβασµό.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.493
Πόντοι
2.886
Έχω τελειώσει τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών του ΕΜΠ και σε διαβεβαιώνω ότι ήταν χάλια !
Μηχανική επίλυση ασκήσεων ,χωρίς να καταλαβαίνει κανείς σε βάθος τα μαθήματα ,και βέβαια έξω από την πράξη ,έξω από την βιομηχανία και την παραγωγή ,έξω από την αιχμή της έρευνας.
Καθηγητές χωρίς καθόλου μεταδοτικότητα ,με σπαστική συμπεριφορά .
Καμία σχέση με ένα καλό Αμερικανικό ,ή Γερμανικό κτλ ΑΕΙ

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
τυπε απλα η χουντα που εχουμε τωρα δεν ειναι ξεκαθαρη.
Οι περισσοτεροι ξεγελιουντε με την επιφανεια σπανια
μπορουν να φανταστουν πως πισω απο ενα διπλωματικο προσωπειο
μπορει να κρυβοντε ολων των ειδων οι μηχανοραφιες και οι εξαπατησεις.

Η χουντα τοτε ηταν ξεκαθαρη για αυτο και δεν ευδοκιμησε πολυ καιρο
κουρασε τον κοσμο. Η σημερινη "χουντα" θα κρατουσε για χρονια ακομη
αν καποιοι δεν εκαναν την μαλακια να φανε περισσοτερα απο οσα επρεπε.

Φυσικα και ηταν καλυτεροι απο του σημερινους δεν το ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΝ ΑΥΤΟ..

και..

Οχι φιλε το προβλημα δεν ειναι μονο τα κλεψιμαίικα τους, αλλα και η Νοοτροπία
την οποια διαμορφωσαν γενιες.. ολοκληρες..

Πως βλεπεις εσυ τωρα άσχετους σε κύρια πόστα να παίρνουν παχυλούς μισθούς
και εσύ να ψάχνεις για δουλειά..

πως βλεπεις αυτη τη χωρα να μην παραγει τιποτα επειδη βρηκε τα ΔΑΝΕΙΚΑ ευκολα..και τα πηρε..
και ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.. ξερεις --> δεν πειραξει που δεν παραγεις  θα σε δανεισει η Ε.Ε
και θα παρεις ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προιοντα και θα καθεσαι εσυ..  :jerking:

Τι νοημα εχει να σπουδαζεις COMPUTER SCIENCE οταν παιρνει περισσοτερα απο σενα ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ π.χ
(εν ελλαδι συμβαινει και αυτο)

Τι νοημα εχει να σπουδαζεις οταν θα παιρνεις 600 ΕΥΡΩ..

και μύρια όσια ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ που την γενιά μας (απο τη πουτσα που θα φαει)
θα την κανουν να βλεπουμε τις προηγουμενες και να τις φτυνουμε στα μουτρα...

Ειδικά κάτι "μαγκάκια" της "ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" (ΨΩΜΙ Παιδεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  :jerking:)  :jerking:

και πολλα  αλλα.. που βαριεμαι να γραφω ;)

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.493
Πόντοι
2.886
Τι είπες Αλεξ71 ,"σε καθεστώς Δημοκρατίας " ?
Σε καθεστώς κλικοκρατίας ,Μαφιοζοκρατίας ,κοροϊδίας του Πολίτη ,υποκρισίας ,Ολιγαρχιας ,Τενεκεδοκρατιας ,παρεοκρατίας ,κολλητοκρατιας ,νεο-φεουδαρχίας συγκεκαλλυμένης ,οικογενειοκρατίας έξη οικογενειών ψηλά και άλλων 200 στο αμέσως κατώτερο επίπεδο ,με άλλα λόγια ΨΕΥΤΟ -δημοκρατίας .
Φωτιά και Τσεκούρι  για τους Ψευτοδημοκράτες .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Τι είπες Αλεξ71 ,"σε καθεστώς Δημοκρατίας " ?
Σε καθεστώς κλικοκρατίας ,Μαφιοζοκρατίας ,κοροϊδίας του Πολίτη ,υποκρισίας ,Ολιγαρχιας ,Τενεκεδοκρατιας ,παρεοκρατίας ,κολλητοκρατιας ,νεο-φεουδαρχίας συγκεκαλλυμένης ,οικογενειοκρατίας έξη οικογενειών ψηλά και άλλων 200 στο αμέσως κατώτερο επίπεδο ,με άλλα λόγια ΨΕΥΤΟ -δημοκρατίας .
Φωτιά και Τσεκούρι  για τους Ψευτοδημοκράτες .
Ακομη κι ετσι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αφιερωμενο το παρακατω κειμενο, σε οσους ονειρευονται Χουντες.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ
Δεν γελάω, οργίζοµαι
Ακούω (και διαβάζω) διάφορους µυστήριους τύπους να αναφέρονται σε µια νέα χούντα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αν και γεννήθηκα το1971, έχω κι εγώ κάποιες µικροαναµνησούλες από τη χούντα. Θυµάµαι την ΕΙΡΤ και την ΥΕΝΕ∆ να µοστράρουν φαρδύ πλατύ τον, αλήστου µνήµης, φοίνικα. Μια φορά µάλιστα που µε παιδική αφέλεια είχα ρωτήσει τον πατέρα µου «τι είναι αυτό;», εκείνος µου απάντησε µε σοβαρότητα: «Είναι το κακό πουλί».

Οσο απίστευτο καιαν φαίνεται, θυµάµαι και την επόµενη ηµέρα του Πολυτεχνείου.Τα παντζούρια στο σπίτιµας (Κυψέλη, πολύ κοντά στηνΠατησίων) κλειστά µέρα µεσηµέρι και απ’ έξω να ακούγονται σποραδικοί πυροβολισµοί. Ηµουν µόλις 2 ½ ετών – φυσικά, δεν µπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Ηξερα όµωςαόριστα πως κάποιοι είχαν σκοτωθεί ήσκοτώνονταν.

Από µικρό παιδίάκουγα τη γιαγιά µου να µου µιλάει για την Κατοχή. Γιατο πόσο δύσκολα ήταν τα πράγµατα,για τον κόσµο που πέθαινε από την πείνα ή εκτελούνταν µε συνοπτικές διαδικασίες. Για το ότι οι Γερµανοί στρατιώτες που είχαν επιτάξει το σπίτι µας ήταν αγενείς και κακοί, αντίθετα από τουςΑυστριακούςπου ακολούθησαν, οι οποίοι ήταν κύριοι. Αργότερα,ο θείοςµου µού διηγήθηκε την περιπέτειά του, τότε που ήταν να εκτελεστεί στον Εµφύλιο. Μου αποκάλυψε πώς ένιωθε, κάνοντας αναφορά στους «συντρόφους» του που δενστάθηκαν τόσο τυχεροί όσο αυτός.

Tόσο εγώ όσο και όλα τα «παιδιά της Μεταπολίτευσης» δεν ζήσαµε τίποτε από τα παραπάνω. Και σίγουρα δενπρέπει ναέχουµε κανένα παράπονο γι’ αυτό.Ωστόσο, συχνά πυκνάακούω πως τα πράγµατα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακούω (καιδιαβάζω) διάφορους µυστήριους τύπους στα καφενεία, στις εφηµερίδες, τατσατ ρουµ και ταµπλογκνα αναφέρονται σε µια νέα χούντα, µια νέα κατοχή, στα νέα «∆εκεµβριανά» κ.λπ., κ.λπ. Μερικοί µάλιστα υπερθεµατίζουν κιόλας!

Τώρα είναιχειρότερα,λέει, γιατί τότε ξέραµε τον εχθρό. Φυσικά. Τότε τουςβλέπαµε τους Ναζήδες, ενώ σήµερατο ύπουλο και αδηφάγο τέρας της µασονοσιωνιστικής Λέσχης (µπόντι) Μπίλντερµπεργκ (σε αγαστή συνεργασία µε τους ντόπιους Γκαουλάιτερ) κινείταιστο απόλυτο σκότος µε στόχο να γονατίσει τον Ελληνισµό. Βεβαίως, βεβαίως, δεν λείπουν και οι καλοθελητές που χαλαρά υποστηρίζουν πως πρέπει να γυρίσουµε σε εκείνες τιςπαλιές, καλές εποχές.Πως η Ελλάδα χρειάζεται έναν νέο Παπαδόπουλο, έναν νέο Μποκάσα ή έναν νέο Νταρθ Βέιντερ… Τέτοιες ισοπεδώσεις δεν σπανίζουν στην όµορφή µας χώρα. Και τι δεν έχουν ακούσει ταέρµα τααυτάκια µας κατά καιρούς…Πως ταΙµια είναι οι δικοί µας «δίδυµοι πύργοι». Πως ο Μπιλ Κλίντον ήταν χιλιάδες φορές χειρότερος από τον Χίτλερ, ενώο Σλόµπονταν Μιλόσεβιτς (May god rest his soul) ο νέος Τσε Γκεβάρα. Πως η ελληνική νεολαία είναι πιοδυστυχισµένη από αυτήν της Παλαιστίνης κ.ο.κ. Φυσιολογικά, η αντίδρασή µου θα έπρεπε ναείναι ένα χαµόγελο. Μια σκέψη του στυλ: «Πω πω πω, τι λέει ο άνθρωπος…».∆εν γελάω καθόλου όµως. Οργίζοµαι. Οσο αδυσώπητη και αν είναι (ή γίνει στοµέλλον) ηοικονοµική κρίση πουδιανύουµε,όσο χτυπητές και αν είναι οι αδυναµίες της κυβέρνησης, των κοµµάτων και γενικώς τουπολιτικούµας συστήµατος, ζούµε σε καθεστώς δηµοκρατίας.

Ο ελεύθερος πολίτης έχει(εδώ και πάνωαπό τρεισήµισι δεκαετίες) την ευχέρεια νααλλάξει τα πάντα µεµια απλή κίνηση: την ψήφο του. Αν αυτό δεν έγινε και φτάσαµε εδώ που φτάσαµε, σίγουρα φέρει και ο ίδιος µεγάλη ευθύνη. Ακόµα κι έτσι, όµως, το Σύνταγµα έχει προβλέψει να εξακολουθεί να του δίνει ευκαιρίες να προχωρήσει στην πολυπόθητη (;) ανατροπή –όσο και αν πλέον τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς.

∆εν ακολουθώ τη λαϊκίστικη µόδα. Πιστεύω πως δεν χρωστάµε απολύτως τίποτα στις επόµενες γενιές. Η Ιστορία µας έχει διδάξει πως κάθε γενιά χαράζειτη δική τηςπορεία, βάσει των επιλογών της. Αντίθετα, και ειδικά σε αυτή τη χώρα, οφείλουµε σετεράστιο βαθµό κάτι σεόλους αυτούς πουέζησαν πριν από εµάς. Που βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, έζησαν µε τονφόβο καιχωρίς βασικές ελευθερίες σε σκοταδιστικά και αποκρουστικά καθεστώτα, µόνο και µόνο για να µπορούµε εµείς σήµερα να πούµε τη σαχλαµάρα µας χωρίς να καταλήξουµε σε κάποιο µπουντρούµι.

Οφείλουµε σεβασµό.

ΠΑΛΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ (καθωσπρεπισμού)

Αλεξακο.. εσυ με την γενια του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (που αυτο-χρυσωθηκε μετα) ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ;;;  :cheesy:

ΕΓΩ ΟΧΙ  ;)

Δεν τους ΤΙΜΩ...ΛΟΙΠΟΝ (για τους "αγωνες" τους ΚΑΘΟΛΟΥ)  να πανε στο ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ

και δεν με απασχολει αν ειναι πρεπον ή ΟΧΙ ή καθως πρεπει...

ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Α.. και για να μην το ξεχασω  :cheesy:

Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ (Η αγωνίστρια) λεει μεσοπροθεσμο... ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ....ALEX;;

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.493
Πόντοι
2.886
Και βέβαια ο βασικός θεσμός για την Δημοκρατία ,της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ,είναι σε μεγάλη παρακμή. Δεν υπάρχουν πια ιδεολογοι Δικαστές .Μόνο σχολαστικές Δικαστίνες ,που διεκπαιραιώνουν με πνεύμα γραφειοκράτη τις υποθεσεις .

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom