Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 488K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16

Why the I.M.F. Isn't the Solution

Ειχαμε και εχουμε πολυ σοβαρα οπλα εναντια στην Υποδουλωση.

Πολιτικη Αξιοπιστια, Βουληση και Αποφασιστικοτητα δεν υπαρχουν.

Οι επιπτωσεις στους Τοκογλυφους θα ητανε Διεθνως καταστροφικες.

Εμεις ομως προτιμουμε Εθελοντικα να γινουμε Σκλαβοι. Παλι!

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.826
Πόντοι
6.515
οι ξενοι μας δανειζουν και παραλληλα κερδιζουν χρονο για να θωρακισουν τις τραπεζες τους.

Παραλληλα μερικοι (αναλογα με τα συμφεροντα τους) θα προσπαθησουν να μας βοηθησουν.

Ειναι αστειο να νομιζουν μερικοι οτι με σταση πληρωμων εμεις θα τους διαλυσουμε. Θα τους κλ...
τα αρχ...  και θα πεινασουμε.
Η εγχωρια παραγωγη δεν μπορει να θρεψει τον πληθυσμο. Οι αγροτες δεν θα βρισκουν ουτε καυσιμα για να οργωσουν τα χωραφια.

Η οικονομια δεν κινειται γιατι κανεις πια δεν πιστευει τους ελληνες πολιτικους. Καθε μερα αλλα ακους για φορους, για κατοικιες, για αυτοκινητα. Τα ιδια και τα ιδια. Και ψεματα :jerking:

Θα προτιμουσα να εχω ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, να μου πει την αληθεια, που θα παω, και τι θα κανω απο εδω και περα...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Τον μετρώ, τον μετρώ. Και τον διπλομετρώ μη σου πω...
Όι δεν ντρέπομαι.
Αυτό που είπα για το lakis33 είναι ότι δικαιούται να πιστεύει ότι το να απολύσεις 400.000 άτομα από το Δημόσιο θα μας σώσει διότι δεν είναι οικονομολόγος και δεν έχει πλήρη άποψη για κάτι τέτοιο.
Anything else?  :grin:

Κάνε μας τη χάρη τώρα που δε σου αρέσω κιόλας. Που δε σου κάνω και για Έλληνας.
Όποιος δε με γουστάρει να μη με κάνει παρέα, τα έχουμε ξαναπει.

ααααααααααααχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχααχαχαχ

Τραμου,ο νεοπας πηγε το αγκιστρι μεχρι την κοιλια λεμεεεεεεεε

πως τσιμπαει ρε ετσι;λαυρο λαυρακι ο Φ.Π

χαλαρωσε ρε Tomkat   χαχαχχαχαχαχαχχα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

ρε απόγονε του μπραίμη δεν σου είπα να αφήσεις τους νέους ήσυχους  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

τι σκατά ρε πούστη λόχας ήσουν στον στρατό ?????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

θα του δημιουργήσεις ψυχολογικά προβλήματα του νέοπα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
δεν ήταν μόνο ο Μάλλιος και ο Μπάμπαλης θύματα της 17Ν γκάμπα...

ναι ε;

δυσκολευομαι να βρω εναν που να μην ειχε την φωλια του χεσμενη σε σχεση με τα Εθνικα
 θεματα που τοσο υποστηριζετε εσεις οι Πατριωτες (κατα αποκλειστικη σας εργολαβια και δηλωση)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 ναι ε;

δυσκολευομαι να βρω εναν που να μην ειχε την φωλια του χεσμενη σε σχεση με τα Εθνικα
 θεματα που τοσο υποστηριζετε εσεις οι Πατριωτες (κατα αποκλειστικη σας εργολαβια και δηλωση)

το όνομα Αξαρλιάν σου λέει τίποτις ρεεεεεεεεεεε????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ααα συγνώμη.. αυτός ήταν collateral damage...

:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

μην ανεβάζεις πίεση στο καζάνι μου πουρνό πουρνό έχω και τις μαυρες μου .. συνέβη κάτι οικογενειακό χτές που ευτυχώς ξεπεράστηκε..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Ενώ εσύ ας πούμε που σου λέει ο tramountana για το Μπραΐμη Βαλή της Κρήτης ωρε και του Μωριά...

Είπαμε: Δύο γενιές άφησε ο Μπραϊμης κάτω. Μια με κεφαλή τους Γάλλους αξιωματικούς και μια με Φελάχους στρατιώτες του. Εγώ που είμαι κατάξανθος και καταγάλανος είμαι από τους στρατηγούς του Ναπολέοντα που δούλευαν για το Μπραΐμη. Εσύ από ποιούς είσαι;;;  :2funny:

ΑΑΧΑΧΧΑΧΑ!

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
κάποια ζώα δεν με πιστεύανε ότι η Ελλάδα έχει το πιστόλι στο χέρι της και όχι στον κρόταφο
αν πτωχεύσει θα πρέπει να πληρωθούν 3 τρις σε ασφάλιστρα και αντίο ζωή για πολλές προηγμένες χώρες.
Μισθούς και συντάξεις φτάνει και περισσεύει να πληρώσουμε με τα ήδη υπάρχοντα 53 δις από έμμεση και άμεση φορολογία.
Όλα τα άλλα είναι για τους τόκους και διεθνείς τραπεζίτες.
Αλλά τα ζώα δεν καταλαβαίνουν. Θέλουν ΤΣΟ+ΛΟ έτσι γουστάρουν :zfuck:
Διαβάστε κι αυτό

δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο,δυστυχως

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
το όνομα Αξαρλιάν σου λέει τίποτις ρεεεεεεεεεεε????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ααα συγνώμη.. αυτός ήταν collateral damage...

:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

μην ανεβάζεις πίεση στο καζάνι μου πουρνό πουρνό έχω και τις μαυρες μου .. συνέβη κάτι οικογενειακό χτές που ευτυχώς ξεπεράστηκε..

αντε σε αφηνω....δεν σε τσιγκλαω αλλο

θα ασχοληθω με τον μικρο μεχρι κεραιας,μεχρι να τον δω να αγορευει στο Συνταγμα!!!!!

Ενώ εσύ ας πούμε που σου λέει ο tramountana για το Μπραΐμη Βαλή της Κρήτης ωρε και του Μωριά...

Είπαμε: Δύο γενιές άφησε ο Μπραϊμης κάτω. Μια με κεφαλή τους Γάλλους αξιωματικούς και μια με Φελάχους στρατιώτες του. Εγώ που είμαι κατάξανθος και καταγάλανος είμαι από τους στρατηγούς του Ναπολέοντα που δούλευαν για το Μπραΐμη. Εσύ από ποιούς είσαι;;;  :2funny:

ΑΑΧΑΧΧΑΧΑ!

Say what?
  In English please,i don't katalabainei ellhnikos

aaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxax

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο,δυστυχως

καλό αυτό που έγραψε ο φίλος.. υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα... 53 δις υπάρχουν από έμμεση και άμμεση φορολογία και τα οποία επαρκούν για να πληρωθούν οι μισθοί  και οι συντάξεις.. το πρόβλημα είναι ότι αυτά θ απάψουν να υπάρχουνε εφόσον χρεωκοπήσουμε σαν κράτος γεγονός που θα έχει σαν φυσικό συνεπακόλουθο την κάθετη μείωση της παραγωγής και εμπορίου .. οπότε τα 53 δις θα πάψουν να υπάρχουν...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.332
Πόντοι
25.467
Οταν τελειωσεις με το"τι να κανουμε"των πορτοκαλι επαναστασεων  πες μου τι"αναλογικη αντιπροσωπευση"προβλεπεται για τους σιστες στο"πλαισιο ληψης πολιτικων αποφασεων"των"αγανακτισμενων".
Οτι αναγνωριζονται ως"συστατικο μερος της συμμαχιας",ειναι γνωστο...

Αξιότιμε κύριε.

Το κρίσιμο ερώτημα που θέσατε και συνεπώς πρέπει να απαντηθεί, είναι για το ποιες είναι οι ομάδες που χρειάζεται να τύχουν τέτοιας μεταχείρισης . Η βασική αρχή που διέπει την απάντηση της I.Young  είναι ότι η αντιπροσώπευση πρέπει να καθορίζεται από το αν η ιστορία της ομάδας και η κοινωνική της κατάσταση παρέχουν μιαν ιδιαίτερη οπτική πάνω στα ζητήματα , όταν ειδικά επηρεάζονται τα συμφέροντα των ίδιων των μελών της κι όταν οι αντιλήψεις της και τα συμφέροντά της δεν μπορούν να εκφραστούν χωρίς αυτήν την αντιπροσώπευση.

Όσον αφορά τώρα το κοινωνικό κίνημα των αγανακτισμένων θα σας γράψω τα εξής. Τα κοινωνικά κινήματα των "αποκλεισμένων" από την αντιπροσώπευση πολιτών, αγωνίσθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου και του 2Οού αιώνα για την πλήρη ένταξη στο πολιτικό σύστημα και την απόδοση του συνόλου των πολιτικών δικαιωμάτων στα άτομα και στις ομάδες που δεν είχαν πρόσβαση στα προνόμια που παρέχει η ιδιότητα του πολίτη. Όμως η τελευταία δεκαετία του 2Οού αιώνα, παρά τη θεσμική κατοχύρωση της πολιτικής ισότητας για όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις που στο παρελθόν ήταν αποκλεισμένες  από το πολιτικό σύστημα και παρά το θρίαμβο της δυτικού τύπου φιλελεύθερης δημοκρατίας επί των αντιπάλων της «λαϊκών δημοκρατιών» , βρίσκει πολλές κοινωνικές ομάδες και τάξεις να εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Το ερώτημα που θέτουν  τα κοινωνικά κινήματα των ομάδων και τάξεων αυτών είναι: γιατί η επέκταση των ίσων πολιτικών δικαιωμάτων δεν οδήγησε στην κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα; Αυτό είναι και το κύριο ερώτημα των πολιτών που βρίσκονται στην πλατεία.

Επίσης. Η ταξική συνείδηση είναι μια πολυσύνθετη διεργασία καθώς η κοινωνική τάξη προσδιορίζεται «από την αντικειμενική θέση των μελών της σε σχέση με τις παραγωγικές δυνάμεις και σε σχέση με τις άλλες τάξεις» και «οι άνθρωποι αποκτούν συνείδηση των κοινών συμφερόντων τους στη διαδικασία της πάλης εναντίον κοινών εχθρών, αυτή όμως η πάλη μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν προτού μπορεί κανείς να την ονομάσει ‘ταξική συνείδηση’».  Η ανάδυση μιας εργατικής ταξικής κουλτούρας δεν είναι αυτόματη ανταπόκριση στην οικονομική μεταβολή αλλά δυναμική και διαδραστική δημιουργία μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο ενός δεδομένου κοινωνικού σχηματισμού με κυρίαρχες καπιταλιστικές δομές που εξελίσσονται ιστορικά λόγω των αναγκών του κεφαλαίου αλλά και της κίνησης των μαζών αναδιαμορφώνοντας παλαιότερες αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Οι στάσεις των εργατών σχηματίζονται στο πλαίσιο ενός συνόλου συνηθισμένων προσδοκιών και οι ενέργειές τους αποτελούν μια ρεαλιστική μορφή δράσης μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος. Έτσι, η οικονομική βάση δεν προσδιορίζει απλώς την υπερδομή της πολιτικής και της κουλτούρας αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η κουλτούρα και η συνείδηση διαθέτουν σχετική αυτονομία και αντεπιδρούν.

Ο Γκραμσι πεθανε στη φυλακη,ξερεις.
Στην Ιταλια,ξερεις,απαγορευτηκαν απο τους τυπους που εστειλαν τον Γκραμσι στη φυλακη,τα πολιτικα κομματα.
Εκτος απο ενα.
Και τα πολιτικα συμβολα/σημαιες.
Εκτος απο ενα.

Και ο Giacomo Matteotti δολοφονήθηκε από τους ίδιους "τύπους". Αυτό όμως τι σχέση έχει με τις ιδέες που διατύπωσαν; Τις αναιρεί; Τις καθιστά πεπαλαιωμένες; Τις κάνει να φαντάζουν ανεφάρμοστες; Ειλικρινά δεν κατανοώ τον συλλογισμό σας. Εκτός αν εννοείται ότι αυτοί οι "τύποι" πρέπει να εξαλειφθούν. Τότε σας λέγω ότι ο ¨νέος άνθρωπος" δεν χρειάζεται τον φόνο (ως μορφή βίας) για να επιβληθεί. (Για άλλες μορφές βίας μπορούμε να το συζητήσουμε). Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η φαρέτρα του ¨νέου ανθρώπου" είναι γεμάτη από διαφόρων "μορφών" βέλη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την περίπτωση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αντε σε αφηνω....δεν σε τσιγκλαω αλλο

θα ασχοληθω με τον μικρο μεχρι κεραιας,μεχρι να τον δω να αγορευει στο Συνταγμα!!!!!

όχι μωρέ περαστικό ήταν ευτυχώς. .απλά δεν καλοκοιμήθηκα και δυό βράδυα και σήμερα έχω τις μαύρες μου.. λέγε εσύ αμα ακούς καντήλια να μην με παρεξηγείς...

Say what?
   In English please,i don't katalabainei ellhnikos

aaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxax

αρβανίτικα καταλαβαίνεις ρεεεεεεεεεε ????????????????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
αυτοι μασαν και εσεις χασαν

:2funny: :2funny: :2funny:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
όχι μωρέ περαστικό ήταν ευτυχώς. .απλά δεν καλοκοιμήθηκα και δυό βράδυα και σήμερα έχω τις μαύρες μου.. λέγε εσύ αμα ακούς καντήλια να μην με παρεξηγείς...

αρβανίτικα καταλαβαίνεις ρεεεεεεεεεε ????????????????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Γκλιούχα Αρβερίστε ήξερε ο Μπραΐμης θαρρώ. Ο νόθος γιός του Μεχμέτ Αλή είχε πατέρα τον Τουρματζή μπρε.

Άιντε βρε Γκάμπα, εγώ θα σου τα λέω; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ SITE. ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΔΕΧΘΟΥΝ, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
Φ Ι Λ Α Κ Ι Α !!!!

Τα οικογενειακά «ρουσφέτια» Γερουλάνου κοστίζουν 3,6 εκατ. ευρώ!

Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες.,

Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013!

Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης.

Και εμείς έχουμε τις εξής απορίες:

1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;

2. Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;

3. Το κυριότερο, πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος.

4. γιατί φυλάσσεται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα και μάλιστα δυο χρόνια πριν; Την ίδια στιγμή που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!

Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ. Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, κ. Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και. μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, κ. Μαρίνος Γερουλάνος!

Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; 'Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση;

Συνημμένα

• 5.jpg
    5.jpg
    57,3 KB · Εμφανίσεις: 21

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Αξιότιμε κύριε.

Το κρίσιμο ερώτημα που θέσατε και συνεπώς πρέπει να απαντηθεί, είναι για το ποιες είναι οι ομάδες που χρειάζεται να τύχουν τέτοιας μεταχείρισης . Η βασική αρχή που διέπει την απάντηση της I.Young  είναι ότι η αντιπροσώπευση πρέπει να καθορίζεται από το αν η ιστορία της ομάδας και η κοινωνική της κατάσταση παρέχουν μιαν ιδιαίτερη οπτική πάνω στα ζητήματα , όταν ειδικά επηρεάζονται τα συμφέροντα των ίδιων των μελών της κι όταν οι αντιλήψεις της και τα συμφέροντά της δεν μπορούν να εκφραστούν χωρίς αυτήν την αντιπροσώπευση.

Όσον αφορά τώρα το κοινωνικό κίνημα των αγανακτισμένων θα σας γράψω τα εξής. Τα κοινωνικά κινήματα των "αποκλεισμένων" από την αντιπροσώπευση πολιτών, αγωνίσθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου και του 2Οού αιώνα για την πλήρη ένταξη στο πολιτικό σύστημα και την απόδοση του συνόλου των πολιτικών δικαιωμάτων στα άτομα και στις ομάδες που δεν είχαν πρόσβαση στα προνόμια που παρέχει η ιδιότητα του πολίτη. Όμως η τελευταία δεκαετία του 2Οού αιώνα, παρά τη θεσμική κατοχύρωση της πολιτικής ισότητας για όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις που στο παρελθόν ήταν αποκλεισμένες  από το πολιτικό σύστημα και παρά το θρίαμβο της δυτικού τύπου φιλελεύθερης δημοκρατίας επί των αντιπάλων της «λαϊκών δημοκρατιών» , βρίσκει πολλές κοινωνικές ομάδες και τάξεις να εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Το ερώτημα που θέτουν  τα κοινωνικά κινήματα των ομάδων και τάξεων αυτών είναι: γιατί η επέκταση των ίσων πολιτικών δικαιωμάτων δεν οδήγησε στην κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα; Αυτό είναι και το κύριο ερώτημα των πολιτών που βρίσκονται στην πλατεία.

Επίσης. Η ταξική συνείδηση είναι μια πολυσύνθετη διεργασία καθώς η κοινωνική τάξη προσδιορίζεται «από την αντικειμενική θέση των μελών της σε σχέση με τις παραγωγικές δυνάμεις και σε σχέση με τις άλλες τάξεις» και «οι άνθρωποι αποκτούν συνείδηση των κοινών συμφερόντων τους στη διαδικασία της πάλης εναντίον κοινών εχθρών, αυτή όμως η πάλη μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν προτού μπορεί κανείς να την ονομάσει ‘ταξική συνείδηση’».  Η ανάδυση μιας εργατικής ταξικής κουλτούρας δεν είναι αυτόματη ανταπόκριση στην οικονομική μεταβολή αλλά δυναμική και διαδραστική δημιουργία μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο ενός δεδομένου κοινωνικού σχηματισμού με κυρίαρχες καπιταλιστικές δομές που εξελίσσονται ιστορικά λόγω των αναγκών του κεφαλαίου αλλά και της κίνησης των μαζών αναδιαμορφώνοντας παλαιότερες αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Οι στάσεις των εργατών σχηματίζονται στο πλαίσιο ενός συνόλου συνηθισμένων προσδοκιών και οι ενέργειές τους αποτελούν μια ρεαλιστική μορφή δράσης μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος. Έτσι, η οικονομική βάση δεν προσδιορίζει απλώς την υπερδομή της πολιτικής και της κουλτούρας αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η κουλτούρα και η συνείδηση διαθέτουν σχετική αυτονομία και αντεπιδρούν.

Και ο Giacomo Matteotti δολοφονήθηκε από τους ίδιους "τύπους". Αυτό όμως τι σχέση έχει με τις ιδέες που διατύπωσαν; Τις αναιρεί; Τις καθιστά πεπαλαιωμένες; Τις κάνει να φαντάζουν ανεφάρμοστες; Ειλικρινά δεν κατανοώ τον συλλογισμό σας. Εκτός αν εννοείται ότι αυτοί οι "τύποι" πρέπει να εξαλειφθούν. Τότε σας λέγω ότι ο ¨νέος άνθρωπος" δεν χρειάζεται τον φόνο (ως μορφή βίας) για να επιβληθεί. (Για άλλες μορφές βίας μπορούμε να το συζητήσουμε). Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η φαρέτρα του ¨νέου ανθρώπου" είναι γεμάτη από διαφόρων "μορφών" βέλη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την περίπτωση.

Βασικά τώρα η διαφορά είναι οτι δε μας ενδιαφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη ή η οποιαδήποτε εκπροσώπηση ή συμμετοχή σε νομή εξουσίας.Πάμε καθαρά για εξόντωση.Ο στόχος είναι ακριβώς αυτός.Να εξοντώσουμε τους απαλλοτριωτές να τους σπάσουμε τη σπονδυλική στήλη.Η χρεωκοπία είναι χρήσιμη στο βαθμό που αγριεύει τα ήθη,εξευτελίζει το σύστημα που δημιούργησαν και φέρνει την κατάσταση εκτός ελέγχου.Ο αφανισμός τους είναι μέσω της παράλληλης δράσης την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν ή να αντικρούσουν.Παράλληλη σημαίνει παράλληλη όχι κατ' αντίθεση οπότε χάνουν το μπούσουλα.

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ-ΦΑΣΙΣΤΑΡΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΚΟΥΣ.

Ο KΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Απέξω ήτανε καιρό και έσκουζε ο Παντέλας,
Επαναστατική φωνή σαν Νέλσονας Μαντέλας.
Έξω από το μνημόνιο, θα βρούμ’ ελευθερία
Η σύμβαση η δανειακή δεν έχει σωτηρία.

Αφού λοιπόν τα έχωνε σε facebook και twitter,
Και μάχες έδινε σκληρές ως τίμιος λαο – Leader
Και φώναζε πιο δυνατά απ’ άλλους μες το κόμμα
Πως πάμε straight στο γκρεμό, προχώρησε κι ακόμα…

…τα έψαλλε κι απ’ της Βουλής τα έδρανα και πάλι,
Πώς με το μεσοπρόθεσμο θα σηκωθεί κεφάλι,
όταν πληρώνουνε ξανά οι ίδιοι οι αδικημένοι;
Αυτό πια δεν αντέχεται, ΌΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!

στου ΔΝΤ και της ΕΕ τον άδικο ζυγό…
Ως βουλευτής πρέπει και γω γι’ αυτά ν’ αγωνιστώ.
Και τότε μέσα στο βαθύ κι ανείπωτο θυμό,
Χτυπάει το τηλέφωνο, ειν’ ο πρωθυπουργός!

Μάλιστα κε πρόεδρε, και βέβαια, εντάξει...!
Ε, μια πλακίτσα κάναμε, τίποτα δε θ’ αλλάξει!
Το μεσο-μακροπρόθεσμο βεβαίως θα το στηρίξω,
Για το λαό μου νοιάζομαι, με έργα θα το δείξω!

Και ‘κείνα τα μηνύματα delete όλα τα κάνω …
Γέμισε ο κόσμος hackers man, σε γνώσεις δεν τους φτάνω.
Μα πριν τελειώσουμε εδώ κε Πρωθυπουργέ μου,
Αλήθεια, από αύριο θα λένε: «Υφυπουργέ μου!»;

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
Ανάθεμά σε Παντελή, με πήρες στο λαιμό σου,
Με τις πικρές σου τις χολές, πονάς για το λαό σου…
Και ζήτησες, αν Έλληνας νιώθω έστω και λίγο,
Τις καταθέσεις μου ξανά στη χώρα μου να στείλω.

Το δάκρυ έτρεξε παχύ απ΄ το θολό μου μάτι.
Τύψεις με βασανίζουνε, δεν πέφτω στο κρεβάτι
Να κοιμηθώ πια δεν μπορώ, μαρτύριο μεγάλο!
Δεν την αντέχω τη ζωή, δεν την παλεύω άλλο…

Απ΄ το μπαλκόνι μου ‘ρχεται αμέσως να πηδήξω
Στο μάταιο κόσμο τώρα πια την πλάτη μου θα δείξω!
Τι νόημα έχει η ζωή, χωρίς τιμή, πατρίδα;
Είμαι ένας ανάξιος, έχασα την παρτίδα…

Βγάζω τα ρούχα γρήγορα, αμέσως , μάνι – μάνι
Γιατί είναι κρίμα να χαθεί το σκούρο μου το Αρμάνι
Βγάζω και τα παπούτσια μου που τ’ αγαπούσα πάντα
Τα πιο αγαπημένα μου απ’ όλα μου τα prada…

Και παίρνω την απόφαση, να πέσω απ’ το μπαλκόνι
Κλείνω τα μάτια μου σφιχτά, τίποτα δε με σώνει!
Το σώμα ρίχνω στο κενό, τι να ‘ναι από κάτω;
Με μιας ακούω ένα σπλατς! Έφτασα ως τον πάτο…

…της νέας της πισίνας μου, της πιο καλής μου φίλης!
Που μου ‘σωσε και τη ζωή, τι πια να της οφείλεις;
Άσε που και το σπίτι μου είν’ μονοκατοικία
Και το μπαλκόνι ήταν flat, έχω υψοφοβία…

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom