Επισκέπτης
Η Σημαία ανέμιζε χάραμα ...
Δεν την είχαν κατεβάσει ....
Οι Γερμανοί καθόλου τυπολάτρες ...
Η Σημαία ανέμιζε χάραμα ...
Δεν την είχαν κατεβάσει ....
Οι Γερμανοί καθόλου τυπολάτρες ...
Ρωτα τον φιλο σου τον ποσοπαει,που ειναι και"αγανακτισμενος",να σου πει.
Για πε ρε Αλεξφραν,κυματιζει η σημαια στην Βουλη?
Πόντικα
Αναγνωρίζουμε και την ευαισθησία σου και τις ανησυχίες σου.
Θαυμάζουμε και τις γνώσεις σου και τη συλλογιστική σου .
Δε μηδενίζουμε ούτε τις γνώσεις σου , ούτε τις απόψεις σου , ακόμη και όταν , κατ΄ εμέ , βυθίζεσαι σε ένα αριστερό μαλθουσιανικό μοντέλο το οποίο εκπηγάζει από έναν παροξυσμικού τύπου ιδεολογικό μανιχαϊσμό .
Και αν καμμιά φορά αντιπαραθέτουμε απόψεις με τρόπο ολίγον απρεπή , ο οποίος είναι κυρίως φιλοσκώμων και όχι προσβλητικός , αυτό γίνεται προς χάριν της απλούστευσης , για να καταλαβαίνει ο κόσμος τί λέμε .
Ούτε φαντάσματα αναζητάμε , ούτε στοχοποιούμε προσωπικότητες και απόψεις .
Κρίνουμε μεθόδους και πρακτικές .
Οι όποιοι φόβοι σου είναι μετρήσιμοι και υπολογίσμοι .
Σου έχω εξηγήσει ότι εγώ το ρίσκο το οποίο εσύ αναδεικνύεις το παίρνω .
Διότι σε όλα τα λαϊκά κινήματα , υπήρχε και η φάση του ουρανίου τόξου . Της ομογενοποίησης . Δεν θα καθίσω εγώ να μιλήσω για τους φασίστες .
Εκεί δεν έχω σχέση , είναι άλλος κόσμος .
Δεν εντοπίζω όμως φασίστες στον κόσμο της πλατείας .
Ακραίους βλέπω .
Θερμόαιμους βλέπω .
Ανθρώπους που στον παροξυσμό της απελπισίας και της αγανάκτησης λένε και κάνουν κάτι παραπάνω βλέπω .
Τη φασίζουσα νοοτροπία δεν βλέπω .
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά .
Δεν μπαίνω και στην κατ΄ εμέ βλακώδη αντιπαράθεση σημαία - ακροδεξιός , κάψιμο σημαίας - αριστερα .
Δεν είναι έτσι τα πράγματα .
Διότι δεν είναι όλα άσπρο μάυρο στη ζωή .
Και σε γενικές γραμμές όταν στενοχωρηθήκαμε μεταξύ μας γι αυτές τις εμμονές στενοχωρηθήκαμε .
Δεν είναι οι επαναστάσεις προϊόντα συνεδρίων .
Πήρταμε απόφαση αύριο 8.20 το πρωϊ πάμε να πάρουμε τα όπλα και κάνουμε Λαϊκή Δημοκρατία .
Ό,τι προκύπτει , προκύπτει κατά την εξέλιξη του φαινομένου .
Ακομη και όταν η κινηματική εξέλιξη δεν έχει λάβει καθαρό ιδεολογικό χαρακτήρα , αυτό δεν αναιρεί τη λαϊκότητα του κινήματος
Διότι η αρχική όσμωση της κινηματικής λογικής απόδέχεται αυτή την κατάσταση .
Το ζήτημα είναι η μετεξέλιξη
Αν εσύ έχεις απορρίψει τα πάντα επειδή ο κόσμος δεν τραγουδά τη διεθνή , υπάρχουνε δύο σημαίες , πουλάει ένας σουβλάκια και καφέδες . Δεν μπορώ να πω κάτι
Αν και σουβλάκια και καφέδες πουλάνε και έξω από το Πολυτεχνείο , και όταν μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί και η Αλέκα και ο Αλέξης .
Επαναλαμβάνω την πρότασή μου .
Πάμε παρέα να ζυμωθούμε με τον κόσμο
Όπως ζυμώνομαι εγώ .
Να ανταλλάξουμε απόψεις , και που ξέρεις ? Ο κόσμος απ΄ ότι βλέπω ξυπνάει και καταλαβαίνει αρκετά πράγματα .
Να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε .
Ταμπουρωμένοι σε ιδοληψίες δεν πάμε πουθενά .
Συγγνώμη που σου το λέω έτσι .
Μπορεί να είμαι εγώ ο αφελής
Μπορεί να είσαι εσύ ο ακραίος
Πέρα από την αλληλοκαταγγελία , και την προς αλλήλους προτροπή για αυτοκριτική δεν μπορούμε να βρούμε πλατφόρμα ?
Πρέπει ντε και καλά το νόημα της ζωής μας να είναι να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο ότι κάνει λάθος ?
Δεν είναι καλύτερο όσοι συμφωνούμε σε 5 πράγματα να κάνουμε ένα πολιτικό μπλοκ και να προσπαθήσουμε να περάσουμε μια πλατφόρμα συνεννόησης που να ακυρώνει και τις αντιλαϊκές δυνάμεις , αν αυτές παρειφρύουν λάθρα ?
Πόντικα
Αναγνωρίζουμε και την ευαισθησία σου και τις ανησυχίες σου.
Θαυμάζουμε και τις γνώσεις σου και τη συλλογιστική σου .
Δε μηδενίζουμε ούτε τις γνώσεις σου , ούτε τις απόψεις σου , ακόμη και όταν , κατ΄ εμέ , βυθίζεσαι σε ένα αριστερό μαλθουσιανικό μοντέλο το οποίο εκπηγάζει από έναν παροξυσμικού τύπου ιδεολογικό μανιχαϊσμό .
Και αν καμμιά φορά αντιπαραθέτουμε απόψεις με τρόπο ολίγον απρεπή , ο οποίος είναι κυρίως φιλοσκώμων και όχι προσβλητικός , αυτό γίνεται προς χάριν της απλούστευσης , για να καταλαβαίνει ο κόσμος τί λέμε .
Ούτε φαντάσματα αναζητάμε , ούτε στοχοποιούμε προσωπικότητες και απόψεις .
Κρίνουμε μεθόδους και πρακτικές .
Οι όποιοι φόβοι σου είναι μετρήσιμοι και υπολογίσμοι .
Σου έχω εξηγήσει ότι εγώ το ρίσκο το οποίο εσύ αναδεικνύεις το παίρνω .
Διότι σε όλα τα λαϊκά κινήματα , υπήρχε και η φάση του ουρανίου τόξου . Της ομογενοποίησης . Δεν θα καθίσω εγώ να μιλήσω για τους φασίστες .
Εκεί δεν έχω σχέση , είναι άλλος κόσμος .
Δεν εντοπίζω όμως φασίστες στον κόσμο της πλατείας .
Ακραίους βλέπω .
Θερμόαιμους βλέπω .
Ανθρώπους που στον παροξυσμό της απελπισίας και της αγανάκτησης λένε και κάνουν κάτι παραπάνω βλέπω .
Τη φασίζουσα νοοτροπία δεν βλέπω .
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά .
Δεν μπαίνω και στην κατ΄ εμέ βλακώδη αντιπαράθεση σημαία - ακροδεξιός , κάψιμο σημαίας - αριστερα .
Δεν είναι έτσι τα πράγματα .
Διότι δεν είναι όλα άσπρο μάυρο στη ζωή .
Και σε γενικές γραμμές όταν στενοχωρηθήκαμε μεταξύ μας γι αυτές τις εμμονές στενοχωρηθήκαμε .
Δεν είναι οι επαναστάσεις προϊόντα συνεδρίων .
Πήρταμε απόφαση αύριο 8.20 το πρωϊ πάμε να πάρουμε τα όπλα και κάνουμε Λαϊκή Δημοκρατία .
Ό,τι προκύπτει , προκύπτει κατά την εξέλιξη του φαινομένου .
Ακομη και όταν η κινηματική εξέλιξη δεν έχει λάβει καθαρό ιδεολογικό χαρακτήρα , αυτό δεν αναιρεί τη λαϊκότητα του κινήματος
Διότι η αρχική όσμωση της κινηματικής λογικής απόδέχεται αυτή την κατάσταση .
Το ζήτημα είναι η μετεξέλιξη
Αν εσύ έχεις απορρίψει τα πάντα επειδή ο κόσμος δεν τραγουδά τη διεθνή , υπάρχουνε δύο σημαίες , πουλάει ένας σουβλάκια και καφέδες . Δεν μπορώ να πω κάτι
Αν και σουβλάκια και καφέδες πουλάνε και έξω από το Πολυτεχνείο , και όταν μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί και η Αλέκα και ο Αλέξης .
Επαναλαμβάνω την πρότασή μου .
Πάμε παρέα να ζυμωθούμε με τον κόσμο
Όπως ζυμώνομαι εγώ .
Να ανταλλάξουμε απόψεις , και που ξέρεις ? Ο κόσμος απ΄ ότι βλέπω ξυπνάει και καταλαβαίνει αρκετά πράγματα .
Να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε .
Ταμπουρωμένοι σε ιδοληψίες δεν πάμε πουθενά .
Συγγνώμη που σου το λέω έτσι .
Μπορεί να είμαι εγώ ο αφελής
Μπορεί να είσαι εσύ ο ακραίος
Πέρα από την αλληλοκαταγγελία , και την προς αλλήλους προτροπή για αυτοκριτική δεν μπορούμε να βρούμε πλατφόρμα ?
Πρέπει ντε και καλά το νόημα της ζωής μας να είναι να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο ότι κάνει λάθος ?
Δεν είναι καλύτερο όσοι συμφωνούμε σε 5 πράγματα να κάνουμε ένα πολιτικό μπλοκ και να προσπαθήσουμε να περάσουμε μια πλατφόρμα συνεννόησης που να ακυρώνει και τις αντιλαϊκές δυνάμεις , αν αυτές παρειφρύουν λάθρα ?
Στην Βουλη παντως ανεμιζει νυχτιατικα κανονικοτατα.
Και υπαρχουνε και τα τσολιαδακια για φρουρα-εκτος απο τα ΜΑΤ.
Είναι οι πουτάνων γιοί αναρχικοί των Εξαρχείων.
Έχουν κάψει ελληνικές σημαίες
και το 2002 έκαναν διαδήλωση ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ 17Ν
βρίζοντας χυδαία τα θύματά της.
On second thoughts, he is not an economist...
You can hardly blame him...
και μετρας τον εαυτο σου και για Ελληνα,τρομαρα σου
μιλα Ελληνικα ρε,ντρεπεσαι να γραψεις αυτο που εγραψες στα Ελληνικα;
Ναι ρε Λακη,εχεις δικιο,συγκινηθηκα
Αφου σκεφτομαι Μαλλιο-Μπαμπαλη ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ρε ουσσσττττττττ
σκατα στον ταφο τους οι σκατοψυχοι
Aν ήξερες βέβαια γιατί δολοφονήθηκαν οι συγκεκριμένοι ....
ήξεραν πολλά ονόματα χουντικών που έγιναν σοσιαληστάδες προς ΠΑΣΟΚ μεριά.
Θυμάσαι το Βρέντζο ;;
Τέτοια λεβεντόπαιδα.
Ήταν πολλά τέλη δεκαετίας του 1970.
Και αν κελαηδούσαν αυτοί οι δύο
θα γίνονταν γνωστοί.
Αλλά η καλή νεράιδα (17Ν) του ΠΑΣΟΚ
το φρόντισε ...
ελα φιλε,ολα καλα?και μετρας τον εαυτο σου και για Ελληνα,τρομαρα σου
μιλα Ελληνικα ρε,ντρεπεσαι να γραψεις αυτο που εγραψες στα Ελληνικα;
ελα φιλε,ολα καλα?
"you can hardly blame him"...
Μην χαλάτε τις καρδιές σας μωρέ, η ζωή είναι μικρή.
ρε συ ειδα ενα μορτη φιλο ηρθε διακοπες μενει γερμανια αυτος. μου λεει οτι εχουνε πλακωσει τα γερμανια και ερχονται ορδες εδω για να αγορασουν αυτοκινητα