αντε να σου κανω τη χαρη ισιε...θες να μιλησουμε για βια?για σενα βια μπορει να ειναι μια πετρα που την εξισωνεις με ενα ξυλοδαρμο απο τα ματ,μια μολοτωφ που την εξισωνεις με μια σφαιρα ασφαλιτη,μια "παρανομη" εισοδος μεταναστη που την εξισωνεις με τις ριπες ενος συνοριοφυλακα...αλλα υπαρχει ισιε και μια αλλη μορφη βιας που δεν χρειαζεται να πας σε μια συγκεντρωση για να την νοιωσεις ουτε να 'σαι "παρανομος"...ειναι η βια που ασκειται καθημερινα,στους χωρους δουλειας,ο εκφοβισμος της απολυσης,η κλαψα του αφεντικου που επεσαν τα υπερκερδη του,η "αξιολογηση" της παραγωγικοτητας με κριτηρια τη ρουφιανια και την υποταγη...ειναι η βια που ασκειται εξω απο τα γραφεια του οαεδ σε χιλιαδες "αχρηστους"-"μη παραγωγικους"-"τεμπεληδες" που καθονται στην ουρα για το επιδομα πεινας και η εναλλακτικη τους ειναι ενα επιδομα πεινας που καποιοι το ονομασαν βασικο μισθο(επιχορηγησιμος πια!)...
ειναι η βια που ασκειται στα σχολεια,σε χιλιαδες παιδια,με την εντατικοποιηση,το σφιχτο προγραμμα,τα εξοντωτικα φροντιστηρια με προσχημα το παραμυθι της προσωπικης ανελιξης και της επαγγελματικης καρριερας...ειναι η βια που νιωθει ενας ανθρωπος στα 65-70 του χρονια,οταν ανοιγει μια επιταγη των 600-700 ευρω,που πισω της κρυβονται 35 και 40 χρονια δουλειας...
αυτη ειναι βια, κυριε ισιε...προστατη της δημοκρατιας τους
Αυτό ακριβώς και άλλα πολλά.
Ετσι ακριβως αλλα δεν ειναι μονον θεμα βιας.
Ειναι κυριως οτι η συγκεντωσεις του ειδους"απολιτικ αγανακτισμενοι"ειναι ενας αχταρμας χωρις αρχη και τελος.
Οποτε δυο τινα παιζει να συμβουν με τα σκηνικα αυτα,εδω και στην Ισπανια.
α)οι φιλοτιμοι κουραζονται,οι μοδατοι ποζεραδες την κανουν για παραλια,φινιτο λα μουζικα πασατο λα φιεστα(πιθανοτερο σεναριο).
β)ο αχταρμας καθαριζει απο τους οτιναναιτζηδες και πολιτικοποιειται ειτε προς τα αριστερα,ειτε προς τα δεξια(λιγοτερο πιθανο σεναριο).
Το α θα γίνει.
Μοναδική περίπτωση να γίνει κάτι άλλο είναι το να παρερμηνευθεί αυτή η κίνηση και να γυρίσει στον κώλο μας σα μπούμερανγκ κάποιου ψωλαρά αβορίγινα.
Διαφωνείς με το να αποκτήσει ηγέτη και στόχους;
Γιατί το κάνεις γαργάρα; Δεν είναι σημαντικής σημασίας η ύπαρξη αποδεκτής (ή ικανής να εμπνεύσει) ηγεσίας;
Και μετά να αρχίσει η κλάψα περί καπελώματος.
Στα γρήγορα να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου για το θέμα.
Συμφωνώ μέσες άκρες με νάτσο, σουπερμαους, και κάποια άλλα ποστ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σε διαδηλώσεις τέτοιου τύπου είναι ότι λείπει το ιδεολογικό υπόβαθρο.
Η βάση η οποία παίζει το βασικότερο ρόλο της επόμενης ημέρας. Όταν δεν υπάρχει αυτό μιλάμε απλά για ένα συμπαθητικό και καθόλου αρνητικό βήμα μεν, αλλά επί της ουσίας για ένα "ψωλάρισμα-βιολάρισμα".
Είμαι αντίθετος με τέτοιου είδους διαδηλώσεις και το έχω δηλώσει στο παρελθόν (νομίζω και στο θρεντ του Γρηγορόπουλου περί των φεισμπουκάδων που έδιναν λουλούδια στους μπάτσους).
Η διαδήλωση τύπου κάθομαι στο πεζοδρόμιο (μέσα-μέσα κιόλας να μην ενοχλώ και τους πεζούς) και κρατάω την ανάσα μου μέχρι να σκάσω κατ'εμέ είναι απλά αναποτελεσματική (για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερες λέξεις).
Διαδήλωση στην οποία (εάν δεν είχαν προηγηθεί κανά δυο γιαούρτια και ένα καντάρι ξύλο) μπορεί να κατέβαιναν μέχρι και πολιτικοί για να το παίξουν παιδιά του λαού και να εκφράσουν τις "αντιρρήσεις τους" εμένα δε μου λέει κάτι.
Στις διαμαρτυρίες όπως και στις εκλογές (για να μη στενοχωρώ και τον ΦΠ), πρέπει να υπάρχει ιδεολογική βάση. Αν λείπει αυτή τότε μιλάμε είτε για μπάχαλα άνευ ουσίας (που όμως μπορεί να έχουν κάποια χρησιμότητα αλλά αυτό ειν'άλλο θέμα) είτε για φεισμπουκοδιαδηλώσεις.
Δε βλέπω με κακό μάτι τη συγκεκριμένη διαδήλωση με την έννοια του να διαφωνήσω με όσους το κάνουν.
Μαγκιά τους, γούστο τους, καπέλο τους. Καλά ξηγιούνται και ορθώς πράττουν αν έτσι θεωρούν ότι πρέπει να πράξουν.
Κατ'εμέ όμως, επανάσταση με λευκά μπλουζάκια και για πολιτικό μανιφέστο το προφίλ της "ΜaRySuCkalOtxoxoxoxoxο" στο φατσοβιβλίο δε γίνεται.