Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Αυτό  λέω  και εγώ
διότι  εδώ  λένε  φταίει  ο απληροφόρητος  αγανακτισμένος
Μάλιστα
Ποιος  έπρεπε να τα  πει , τα  έλεγε   και  ο μάλαξ  δεν  τα  διάβαζε ?

Ο κ. Δκτης  της  ΤτΕ
Που  τα  λεγε

Πουθενά .

Ο αγανακτισμένος  φταίει .
Συμφωνω μαζι σου οτι δεν ελεγε κανεις την πραγματικοτητα.
και με τα νουμερα που σου εδειξα, αυτο που φαινεται ειναι πως οχι μονο δεν εξηγουσαν,
αλλα ελεγαν και ψεματα.
ελπιζω να μην πιστευεις οτι εκει διαφωνουσαμε...

και δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο.
εγω θυμαμαι το σημιτη το 99 να λεει οτι το χρηματιστηριο αντανακλα την οικονα της
ελληνικης οικονομια και να ενθαρυνουν ολα τα μεγαλα κεφαλια να ριξει ο κοσμος λεφτα μεσα το βαρελι...
αλλα το βαρελι δεν ειχε πατο τελικα...
τωρα, αν επρεπε ο κοσμος να μπλεχτει με κατι που δεν ξερει... ? μαλλον οχι...
αλλα αν ολοι οι ¨εγκυροι" και "υπευθυνοι" σου λενε να το κανεις... το κανεις μαλλον...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Κοίτα το ότι τα στοιχεία των δημοσίων δαπανών αναλυτικά δε σημαίνει ότι κρύβαν από τον έλληνα τα μεγάλα μυστικά. Απλά ήταν δημοσιευμένα αλλού.
Σου είπα ότι έλεγαν οι εκθέσεις ότι κάτι δε πάει καλά. Σε περιόδους πλήρους ευφορίας. Όταν όλοι ζητωκραυγάζαν. Σου έλεγε ότι βασίζεται η ανάπτυξη στην ιδιωτική κατανάλωση. Αλλά σου έλεγε ότι το έλλειμα ισοζυγίου επιδεινώνεται, και τόνιζε πολύ ότι επιδεινώνεται το εμπορικό έλλειμα. Σου έλεγε ότι η ανάπτυξη ήταν ευάλωτη. Σου τόνιζε ότι χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή.
κοιτα, εμενα μου πηρε 4 χρονια προπτυχιακες και 1 χρονο μεταπτυχιακες σπουδες στα οικονομικα, και κυριως μακροοικονομικα, δημοσια οικονομικη και μακροοικονομικη λογιστικη για
να μπορω να καταλαβω τι ακριβως σημαινουν ολα αυτα και πως μπορουν να εξελιχθουν..
.
ο μεσος ανθρωπος που δεν εχει συγκεκριμενες γνωσεις οικονομικων δε μπορει να τα αποκρυπτογραφησει αυτα. και οφειλεις να του τα πεις απλα και χωρις οικονομικους ορους
που πιο πολυ μπερδευουν παρα ενημερωνουν.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Κοίτα το ότι τα στοιχεία των δημοσίων δαπανών αναλυτικά δε σημαίνει ότι κρύβαν από τον έλληνα τα μεγάλα μυστικά. Απλά ήταν δημοσιευμένα αλλού.
Σου είπα ότι έλεγαν οι εκθέσεις ότι κάτι δε πάει καλά. Σε περιόδους πλήρους ευφορίας. Όταν όλοι ζητωκραυγάζαν. Σου έλεγε ότι βασίζεται η ανάπτυξη στην ιδιωτική κατανάλωση. Αλλά σου έλεγε ότι το έλλειμα ισοζυγίου επιδεινώνεται, και τόνιζε πολύ ότι επιδεινώνεται το εμπορικό έλλειμα. Σου έλεγε ότι η ανάπτυξη ήταν ευάλωτη. Σου τόνιζε ότι χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή.

Ρώτησα  συγκεκριμένα
Που  το  λεγε  ο Κεντρικός  Τραπεζίτης ότι  το εξωτερικό χρέος  διογκώνεται , πού  λέει  ότι  πελερώνουμε  με  δανεικά  μισθούς  και συντάξεις .
Που  τό λεγε  και μπορούσε  να   το διαβάσει  ο Κύριος Μήτσος
Μου  λες  πουθενά
Λέω  να  το  παιδί  δεν είναι  πείσμων τουλάχιστον
(σαν μερικούς  μερικούς )

Λες  τώρα  ότι  τόλεγε  με  δικά  του  λόγια
Απαντώ
Δεν  το καταλαβαίνει  ο Κύριος  Μήτσος  αυτό

Λοιπόν  κάπου  είσαι  φάουλ  μαζί με  τον  Κεντρικό Τραπεζίτη .

Υ.Γ.
Άντε  μην  πάμε  στο ένα  ένα  τώρα  που μου  δείξατε  που  να  τα  βρίσκω  τα  ντοκουμέντα , όχι  μόνο  τις  εκθέσεις , και  κλάψουνε  μανούλες .

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
κοιτα, εμενα μου πηρε 4 χρονια προπτυχιακες και 1 χρονο μεταπτυχιακες σπουδες στα οικονομικα, και κυριως μακροοικονομικα, δημοσια οικονομικη και μακροοικονομικη λογιστικη για
να μπορω να καταλαβω τι ακριβως σημαινουν ολα αυτα και πως μπορουν να εξελιχθουν..
.
ο μεσος ανθρωπος που δεν εχει συγκεκριμενες γνωσεις οικονομικων δε μπορει να τα αποκρυπτογραφησει αυτα. και οφειλεις να του τα πεις απλα και χωρις οικονομικους ορους
που πιο πολυ μπερδευουν παρα ενημερωνουν.

Αντε  γεια  σου
Ο μέσος  ψηφοφόρος  δεν  είναι  διδάκτορας  του  London School of Economics

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Eίναι σε PDF .Στη σελίδα 24 της έκθεσης του 2002, γράφει καθαρά ότι χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή και τονίζει το ότι το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας . Επίσης ότι η ανάπτυξη οφείλεται στα ολυμπιακά έργα και τις εισροές από τα ευρωπαικά ταμεία. σελ 24 λοιπόν τρίτη παράγραφος της έκθεσης του 2002 ( μια ΚΑΛΗ χρονιά) γράφει επι λέξει : "από τις παραπάνω παρατηρήσεις προκύπτει ότι απαιτούνται πρόσθετες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να επιτευχθεί πραγματική σύγκλιση με τις άλλες χώρες τις ζώνης του ευρώ" .

Στην τρίτη παράγραφο της επόμενης σελίδας γράφει ότι πρέπει να αρθούν οι ανασχετικοί παράγοντες των επενδύσεων στην Ελλάδα. Και στην επόμενη παράγραφο γράφει καθαρότατα ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν γιατί είναι απαραίτητη προυπόθεση για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες , όταν δε θα υπάρχει αυτή η " ατμομηχανή" και επίσης θα έχουν μειωθεί οι πόροι από τα ευρωπαικά διαρθρωτικά ταμεία.

Τι άλλο θες να σου πει?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ρώτησα  συγκεκριμένα
Που  το  λεγε  ο Κεντρικός  Τραπεζίτης ότι  το εξωτερικό χρέος  διογκώνεται , πού  λέει  ότι  πελερώνουμε  με  δανεικά  μισθούς  και συντάξεις .
Που  τό λεγε  και μπορούσε  να  το διαβάσει  ο Κύριος Μήτσος
Μου  λες  πουθενά
Λέω  να  το  παιδί  δεν είναι  πείσμων τουλάχιστον
(σαν μερικούς  μερικούς )

Λες  τώρα  ότι  τόλεγε  με  δικά  του  λόγια
Απαντώ
Δεν  το καταλαβαίνει  ο Κύριος  Μήτσος  αυτό

Λοιπόν  κάπου  είσαι  φάουλ  μαζί με  τον  Κεντρικό Τραπεζίτη .

Υ.Γ.
Άντε  μην  πάμε  στο ένα  ένα  τώρα  που μου  δείξατε  που  να  τα  βρίσκω  τα  ντοκουμέντα , όχι  μόνο  τις  εκθέσεις , και  κλάψουνε  μανούλες .

Η έκθεση του Διοικητή ΔΕΝ απευθύνεται στον κυρ Μήτσο αλλά στους μετόχους της ΤτΕ.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
παντως και γω που ειμαι γιδι, θυμαμαι οποτε εβγαινε στη τηλεοραση ο τυπος της ΤτΕ τα'λεγε μαυρα και αραχνα και τον γιουχαρανε τον τυπο  :think:
και τον αλλο τον παλιο που ψοφησε επισης

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Eίναι σε PDF .Στη σελίδα 24 της έκθεσης του 2002, γράφει καθαρά ότι χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή και τονίζει το ότι το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας . Επίσης ότι η ανάπτυξη οφείλεται στα ολυμπιακά έργα και τις εισροές από τα ευρωπαικά ταμεία. σελ 24 λοιπόν τρίτη παράγραφος της έκθεσης του 2002 ( μια ΚΑΛΗ χρονιά) γράφει επι λέξει : "από τις παραπάνω παρατηρήσεις προκύπτει ότι απαιτούνται πρόσθετες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να επιτευχθεί πραγματική σύγκλιση με τις άλλες χώρες τις ζώνης του ευρώ" .

Στην τρίτη παράγραφο της επόμενης σελίδας γράφει ότι πρέπει να αρθούν οι ανασχετικοί παράγοντες των επενδύσεων στην Ελλάδα. Και στην επόμενη παράγραφο γράφει καθαρότατα ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν γιατί είναι απαραίτητη προυπόθεση για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες , όταν δε θα υπάρχει αυτή η " ατμομηχανή" και επίσης θα έχουν μειωθεί οι πόροι από τα ευρωπαικά διαρθρωτικά ταμεία.

Τι άλλο θες να σου πει?

Σε  ρώτησα  κάτι  απλό
Όχι  τί θέλω  να  μου  πει
Όχι  παπατζηλίκια
Όχι  μου  σου  του
Λέω για  το  εξωτερικό  χρέος
όχι  παπάρια  μάντολες .

Αυτό  που  λες  εσύ  λέει  σε  9 χρόνια  βάνουμε  φαλιμέντο ?
Λεει  αυτό  που  ρώτησα
Πλερώνουμε  με  τράκα  μισθούς και συντάξεις ?

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
παντως και γω που ειμαι γιδι, θυμαμαι οποτε εβγαινε στη τηλεοραση ο τυπος της ΤτΕ τα'λεγε μαυρα και αραχνα και τον γιουχαρανε τον τυπο  :think:
και τον αλλο τον παλιο που ψοφησε επισης

ΟΚ 
Για  το χρέος  τί  έλεγε  να  μου  πούνε

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.849
Πόντοι
6.515
μηπως εμαθαν σε εναν πολυ ακριβο τρόπο ζωης που τωρα βλέπουν οτι τελειώνει και γι αυτο "αγανακτουν"?

100% σωστος.
  Με μονη εξαιρεση τους απολυμενους του ιδιωτικου τομεα. Αυτοι εχουν δικιο να φωναζουν. Δεν εχουν ισως καταλαβει οτι αυτοι που τους κατεστεψαν ειναι οι Φωτοπουλοι, οχι οι Τροικανοι

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Στις σελ 245 κ.ε. της ίδιας έκθεσης γράφει αναλυτικά για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Η έκθεση του Διοικητή ΔΕΝ απευθύνεται στον κυρ Μήτσο αλλά στους μετόχους της ΤτΕ.

Όχι  παπατζηλίκια  με  εμένα
Το  μπιρι μπίρι το χω  σπουδάσει  στα  καλύτερα  κωλόμπαρα
Είπαμε  as  to the steak

Όχι  ο κ. Μήτσος  είναι  μαλάκας  που  δεν ενημερωνόταν , απο ποιόνανε . Πετάω  και  το Δκτη  της  ΤτΕ . Μα  ναι  λες  τάλεγε  ο κ.Δκτης  , όλα  τα λεγε .

Που  τα λεγε

Μετά  από  μιάμιση  ώρα , λες  ναι  δεν ταλεγε  έτσι  ακριβώς  αλλά  αυτά  ενόγαγε .

Ρωτώ  , τα  καταλαβαίνει  αυτά ο κ. Μήτσος
Απάντηση  ο κ. Δκτης  δεν απευθύνεται στον κύριο Μήτσο

Οπότε  ο κύριος  Μήτσος  έπρεπε να  μυρίσει  τα  νύχια  του  και  να  μη  ζητάει  αύξηση  .
Και  μετά  φταίει  επειδή  ζήταγε  αύξηση  παρ΄όλο που  ήτανε  πλεροφορημένος .

ΟΚ
Εν τάξει .

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Στις σελ 245 κ.ε. της ίδιας έκθεσης γράφει αναλυτικά για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου.

Πάλι  ανάποδη  αερότουμπα  τώρα .
Λέω  που  έλεγε  ότι  φουντέρνουμε

Αντε  να  στα  πω  τρούμπα  στάι  σε  πενηνταράκια , μήπως  βγάλουμε  άκρη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Σε  ρώτησα  κάτι  απλό
Όχι  τί θέλω  να  μου  πει
Όχι  παπατζηλίκια
Όχι  μου  σου  του
Λέω για  το  εξωτερικό  χρέος
όχι  παπάρια  μάντολες .

Αυτό  που  λες  εσύ  λέει  σε  9 χρόνια  βάνουμε  φαλιμέντο ?
Λεει  αυτό  που  ρώτησα
Πλερώνουμε  με  τράκα  μισθούς και συντάξεις ?

Kαταρχήν έχεις μπερδέψει τις έννοιες. Άλλο εξωτερικό χρέος, άλλο δημόσιο χρέος. Ε τώρα να λέει μια έκθεση διοικητή Κεντρικής τράπεζας επί λέξει ότι σε 9 χρόνια βαράμε φαλιμέντο, όχι δε το λεγε. Από την περιγραφή της οικονομίας σου δινε όλα τα στοιχεία για να κρίνεις και να καταλάβεις πως κάτι δε πάει καλά.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Μήπως έμαθαν  έτσι , διότι  μέχρι  πριν  από  20  μήνες είχαμε  ισχυρή  οικονομία ?
απο την ημερα που γραφτηκα στο σαιτ διαβαζω ποστ του περσονα οτι η Ελλαδα ετσι οπως παει θα χρεοκοπησει
ειναι οικονομικη διανοια;
και παρα πολλοι στην πολιτικη σκηνη τα ιδια λεγανε αλλα τους αντιμετωπιζαν σαν γραφικους πχ Ανδρουλακης,Αλεκος Παπαδοπουλος και αλλοι
ο Ελληνας απλα γουσταρε τα παραμυθια

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Πάλι  ανάποδη  αερότουμπα  τώρα .
Λέω  που  έλεγε  ότι  φουντέρνουμε

Αντε  να  στα  πω  τρούμπα  στάι  σε  πενηνταράκια , μήπως  βγάλουμε  άκρη.

Προσπαθώ τόση ώρα να σου πω πως δεν είναι δυνατόν να σου πει το 2002 ότι το 2011 θα βρεθείς κοντά στην στάση πληρωμών. Δε ξέρω ειλικρινά πως θα μπορούσε να γίνει. Σου λεγε πάντως ότι χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή. Γιατί στο λεγε άραγε? Για να γεμίζει τις σελίδες?

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.849
Πόντοι
6.515
σταρχιδια του ανθρωπακου η ολυμπιαδα ρε. κατι φιλοι ιταλοι με κοροϊδευανε οταν ανακοινωσε ο μαλακας οτι πηραμε την ολυμπιαδα. οσες χωρες τις κανανε φεσωθηκαν. αλλα νταξει εμεις ειμαστε πιο οργανωτικοι απο τους αλλους  :2funny:

Τα εργα μαυσωλεια της ολυμπιαδας και το ολο κοστος ειναι σκανδαλο μεγαλυτερο απο των υποβρυχιων της siemmens κλπ
Τα καναλια των εργολαβων δεν το αναδεικνυουν γιατι εκτος απο τα αφεντικα τους ειναι χωμενοι σχεδον ολοι οι μεγαλοδημοσιογραφοι με αργομισθιες του ειδους "γραφειο τυπου"

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Όχι  παπατζηλίκια  με  εμένα
Το  μπιρι μπίρι το χω  σπουδάσει  στα  καλύτερα  κωλόμπαρα
Είπαμε  as  to the steak

Όχι  ο κ. Μήτσος  είναι  μαλάκας  που  δεν ενημερωνόταν , απο ποιόνανε . Πετάω  και  το Δκτη  της  ΤτΕ . Μα  ναι  λες  τάλεγε  ο κ.Δκτης  , όλα  τα λεγε .

Που  τα λεγε

Μετά  από  μιάμιση  ώρα , λες  ναι  δεν ταλεγε  έτσι  ακριβώς  αλλά  αυτά  ενόγαγε .

Ρωτώ  , τα  καταλαβαίνει  αυτά ο κ. Μήτσος
Απάντηση  ο κ. Δκτης  δεν απευθύνεται στον κύριο Μήτσο

Οπότε  ο κύριος  Μήτσος  έπρεπε να  μυρίσει  τα  νύχια  του  και  να  μη  ζητάει  αύξηση  .
Και  μετά  φταίει  επειδή  ζήταγε  αύξηση  παρ΄όλο που  ήτανε  πλεροφορημένος .

ΟΚ
Εν τάξει .

Ότι δεν απευθυνόταν δε πάει να πει ότι δεν ήταν και διαθέσιμα σε αυτόν . Απλά δεν ήταν γραμένα στο ύφος για να μιλήσει στον κυρ μήτσο. Είναι προφανές ότι πάντα γράφεις σε ανάλογο ύφος με το ακροατήριό σου.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πάλι  ανάποδη  αερότουμπα  τώρα .
Λέω  που  έλεγε  ότι  φουντέρνουμε

Αντε  να  στα  πω  τρούμπα  στάι  σε  πενηνταράκια , μήπως  βγάλουμε  άκρη.

Πούθενα. Αν και σποραδικά διάβαζα οικονομικές εφημερίδες, άρχισα να τη ψιλιάζομαι πριν 2-3 χρόνια όταν ο Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι από 40 δις € που ήταν ο προυπολογισμός τελικά δανειστήκαμε 60 και ότι δανειζόμαστε 10/1 για τους μισθούς των ΔΥ

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom