P_a_u_l_i_n_a{24}.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιαν 2016
- Κριτικές
- 4
- Like
- 216
- Πόντοι
- 346
Για να βγαζουν σοκολατούχο?
δε ξερω γιαυτο εγινε πρωην
Για να βγαζουν σοκολατούχο?
το καλαμακι ειναι το ξυλακι που εχει κομματια κρεατος πανωτι λες μρε το σουβλακι ειναι με καλαμακι
ο γυρος ειναι το κομμενο κρεας
το καλαμακι ειναι το ξυλακι που εχει κομματια κρεατος πανω
το σουβλακι ειναι η πιτα με καποιο κρεας μεσα (καλαμακι, γυρο, μπιφτεκι) με λαχανικα και τζατζικι
γυρος ειναι το κρεας που ψηνεται σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες
γυρος ειναι σκετο κρεας, οχι μαζι με την πιταγυρος ειναι αυτο π λες μεσα σε πιτα
το κρεας σε κομματακια απο το καλαμακι που το βαζουν μεσα στη πιτα λεγεται σουβλακι
το μπιφτεκι μεσα στη πιτα λεγεται μπιφτεκοπιτα
γυρος ειναι σκετο κρεας, οχι μαζι με την πιτα
εαν το βαλεις σε πιτα δεν λεγεται παλι γυρος, λεγεται σουβλακι
αυτο που εσυ λες σουβλακι λεγεται καλαμακι, παιρνει το ονομα του απο το ξυλακι (παλιοτερα απο καλαμι) που καρφωνουν τα κομματια κρεατος
μπιφτεκοπιτα λεξη δεν υπαρχει στα ελληνικα
ισως να λεμε ετσι καμια χοντρη του στυλ "πως ειναι ετσι αυτη, σαν μπιφτεκοπιτα" παντως δεν το χρησιμοποιουμε για καποιο εδεσμα
δυστυχως υπαρχουν πολλοι αλβανοι ψηστηδες που μιλανε μισα αλβανικα μισα ελληνικα και πρεπει να περιγραψεις πολυ καλα αυτο που θελεις για να φας σωστα. παντως στην καθομιλουμενη ελληνικη γλωσσα:δεν ειναι ετσι
γτ εγω εχω παραγγειλει μπιφτεκοπιτα πολλες φορες
το καλαμακι ειναι το σκετο κρεας στο καλαμακι οπως λες και οταν μπει στη πιτα λεγεται σουβλακι
ομως οταν ο γυρος μπει στη πιτα λεγεται γυρος
εχει τυχει να ζητησω σουβλακι αλλα να εννοω γυρο και μ εδωσαν κρεας σε κομματακια
εκτοτε το λεω γυρο κ ξερω τι παιρνω!
δυστυχως υπαρχουν πολλοι αλβανοι ψηστηδες που μιλανε μισα αλβανικα μισα ελληνικα και πρεπει να περιγραψεις πολυ καλα αυτο που θελεις για να φας σωστα. παντως στην καθομιλουμενη ελληνικη γλωσσα:
καλαμακι = κομματια κρεατος περασμενα σε ξυλακι (μικρο καλαμι) και ψημενα στα καρβουνα
σουβλακι = πιτα με καποιου ειδους κρεας (καλαμακι η γυρο η μπιφτεκι η ντονερ η λουκανικο η πανσετα), λαχανικα και καποια σως (συνηθως τζατζικι)
γυρος = κομματια κρεατος που ψηνονται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβονται λεπτες φετες
ντονερ = κιμας με μυρωδικα που ψηνεται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες
σαντουιτς = ψωμι (2 φετες η φρατζολακι) με γεμιση καποιο κρεας η αλλαντικο, τυρι, λαχανικα και σως
τοστ = το ψημενο σαντουιτς
αμα πω γυροπιτα μπορει να με κοιτανε σα βλαμμενοδεν αντιλεγω αλλα δλδ τι θα ζητησεις ενα σουβλακι με γυρο,η με λουκανικο η με μπιφτεκι
αντι να πεις λουκανικοπιτα, μπιφτεκοπιτα, γυροπιτα ή γυρο?
αμα πω γυροπιτα μπορει να με κοιτανε σα βλαμμενο
οι πιτες ειναι συγκεκριμενες
ειναι η τυροπιτα, η κασεροπιτα, η ζαμπονοπιτα, η σπανακοπιτα, η κολοκυθοπιτα, η πρασοπιτα, η κοτοπιτα, η κιμαδοπιτα και 2-3 αλλες
γυροπιτες και μπιφτεκοπιτες δεν υπαρχουν καταγεγραμμενες
επισης η λουκανικοπιτα ειναι σφολιατοειδες, δεν ειναι σουβλακι
διαγραψου μονη σουπαιρνω γυρο χοιρινο απολα με σος κ κετσαπ και το περιγραφω ετσι ακριβωςς λολ
διαγραψου μονη σου
βασικα οι φοιτητες δικαιουμαστε μιση τιμη, ειτε ειναι απλο εισητήριο ειτε ενιαία καρτα κτλ :S :S :Sοι φοιτητες δικαιουνται δωρεαν μετακινηση,ασε τις πιπες :S :S :S
όταν κάποιος σου επιβάλλει με το έτσι θέλω το πιστεύω του στην περίπτωση αυτή το να μην έχω ένα μαγαζί που μπορώ να βγω κ να κάνω το τσιγάρο μου υποχρεώνοντας με να μείνω σπίτι ναι ναι είναι παραβίαση της ελευθερίας μου θέλω κ εγώ να μπορώ να βγω όπως θέλει κ ο μη καπνιστής εγώ δεν είμαι εναντίον του να υπάρχουν μαγαζιά για μη καπνίζοντες το αντίθετο μάλιστα κ αν επιλέξω να πάω σε ένα τέτοιο μαγαζί απλά δεν θα το ανάψω αλλά θα είναι επιλογή μου δεν θα μου το επιβάλουν αλλά όταν κάποιος σε λέει λερα λες κ ξέρει τι άνθρωπος είσαι επειδή καπνίζεις καταλαβαίνεις ότι σε αυτή την χώρα το γκρι δεν υπάρχει όλα είναι άσπρο μαύροΟ μη καπνιστης δεν σου παραβιαζει καμια ελευθερια,ακομη και στην Νιγηρια εφαρμοζεται ο νομος .
αν θες να καπνιζεις τυπε καπνιζε σπιτι σου,και αυτο παιζεται κιολας αν εχεις παιδια η ενηλικες που δεν συναινουν :S :S :S
η Αγγλία δεν ήταν ποτέ στην ευρωζώνη ήταν στην ευρωπαϊκή ένωση ευρωζώνη είναι τα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ η Αγγλία είχε πάντα την λίραευρω-ζωνη =>
european area
Τα ζα μ αργα εισαι
φίλε το σουβλάκι ονομάστηκε έτσι γιατί σουβλιζαν τα κομματάκια κρέας με ξυλάκια από καλάμι(από εκεί το πήρατε κ το λέτε καλαμακι)ενώ το πίτα σουβλάκι πίτα γύρο παίρνει το όνομα του από το πιτακι που τυλίγεται... Εγώ θυμάμαι μέχρι τέλη δεκαετίας του 80 αρχές 90 κ στην Αθήνα πίτα τα ζηταγαμε όταν με φέρνανε οι δικοί μου τώρα εσείς πείτε τα κ παντεσπάνια της αγλαιαςδυστυχως υπαρχουν πολλοι αλβανοι ψηστηδες που μιλανε μισα αλβανικα μισα ελληνικα και πρεπει να περιγραψεις πολυ καλα αυτο που θελεις για να φας σωστα. παντως στην καθομιλουμενη ελληνικη γλωσσα:
καλαμακι =κομματια κρεατος περασμενα σε ξυλακι (μικρο καλαμι) και ψημενα στα καρβουναστο κατσικοχωρη μου κ στην μισή Ελλάδα που είχα ταξιδέψει μέχρι την εφηβεία μου το λέγαμε σουβλάκι τώρα το πώς οι Αθηναίοι κατάφεραν κ το είπαν καλαμάκι κ θέλουν να το επιβάλουν ποτέ δεν το καταλαβα
σουβλακι =πιτα με καποιου ειδους κρεας (καλαμακι η γυρο η μπιφτεκι η ντονερ η λουκανικο η πανσετα), λαχανικα και καποια σως (συνηθως τζατζικι)αυτό το λέγαμε πίτα ... Πίτα με σουβλάκι πίτα με γύρο πίτα κεμπάπ εξού κ τα πιτογυρα
γυρος = κομματια κρεατος που ψηνονται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβονται λεπτες φετες
ντονερ = κιμας με μυρωδικα που ψηνεται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες
σαντουιτς = ψωμι (2 φετες η φρατζολακι) με γεμιση καποιο κρεας η αλλαντικο, τυρι, λαχανικα και σως
τοστ = το ψημενο σαντουιτς
δεν αντιλεγω αλλα δλδ τι θα ζητησεις ενα σουβλακι με γυρο,η με λουκανικο η με μπιφτεκι
αντι να πεις λουκανικοπιτα, μπιφτεκοπιτα, γυροπιτα ή γυρο?
Το γαμήσατε το θέμα
ηλιθια λογικη καπνιστη. Τα καφε μπαρ κτλ ειναι δημοσιοι χωροι οχι ιδι τικοι. Απαγορευεται το καπνοσμα σε ολους τους δημοσιους χωρους . Τοσο απλο. Αν θες να καπνισεις εξω δε του γμφταιει κανειςόταν κάποιος σου επιβάλλει με το έτσι θέλω το πιστεύω του στην περίπτωση αυτή το να μην έχω ένα μαγαζί που μπορώ να βγω κ να κάνω το τσιγάρο μου υποχρεώνοντας με να μείνω σπίτι ναι ναι είναι παραβίαση της ελευθερίας μου θέλω κ εγώ να μπορώ να βγω όπως θέλει κ ο μη καπνιστής εγώ δεν είμαι εναντίον του να υπάρχουν μαγαζιά για μη καπνίζοντες το αντίθετο μάλιστα κ αν επιλέξω να πάω σε ένα τέτοιο μαγαζί απλά δεν θα το ανάψω αλλά θα είναι επιλογή μου δεν θα μου το επιβάλουν αλλά όταν κάποιος σε λέει λερα λες κ ξέρει τι άνθρωπος είσαι επειδή καπνίζεις καταλαβαίνεις ότι σε αυτή την χώρα το γκρι δεν υπάρχει όλα είναι άσπρο μαύρο