Νέα

Ελεγκτές σε μετρό, λεωφορεία , τραμ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaboul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 76K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
τι λες μρε το σουβλακι ειναι με καλαμακι
ο γυρος ειναι το κομμενο κρεας
το καλαμακι ειναι το ξυλακι που εχει κομματια κρεατος πανω
το σουβλακι ειναι η πιτα με καποιο κρεας μεσα (καλαμακι, γυρο, μπιφτεκι) με λαχανικα και τζατζικι
γυρος ειναι το κρεας που ψηνεται σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
το καλαμακι ειναι το ξυλακι που εχει κομματια κρεατος πανω
το σουβλακι ειναι η πιτα με καποιο κρεας μεσα (καλαμακι, γυρο, μπιφτεκι) με λαχανικα και τζατζικι
γυρος ειναι το κρεας που ψηνεται σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες

γυρος ειναι αυτο π λες μεσα σε πιτα
το κρεας σε κομματακια απο το καλαμακι που το βαζουν μεσα στη πιτα λεγεται σουβλακι
το μπιφτεκι μεσα στη πιτα λεγεται μπιφτεκοπιτα

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
γυρος ειναι αυτο π λες μεσα σε πιτα
το κρεας σε κομματακια απο το καλαμακι που το βαζουν μεσα στη πιτα λεγεται σουβλακι
το μπιφτεκι μεσα στη πιτα λεγεται μπιφτεκοπιτα
γυρος ειναι σκετο κρεας, οχι μαζι με την πιτα
εαν το βαλεις σε πιτα δεν λεγεται παλι γυρος, λεγεται σουβλακι
αυτο που εσυ λες σουβλακι λεγεται καλαμακι, παιρνει το ονομα του απο το ξυλακι (παλιοτερα απο καλαμι) που καρφωνουν τα κομματια κρεατος
μπιφτεκοπιτα λεξη δεν υπαρχει στα ελληνικα
ισως να λεμε ετσι καμια χοντρη του στυλ "πως ειναι ετσι αυτη, σαν μπιφτεκοπιτα" παντως δεν το χρησιμοποιουμε για καποιο εδεσμα

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
γυρος ειναι σκετο κρεας, οχι μαζι με την πιτα
εαν το βαλεις σε πιτα δεν λεγεται παλι γυρος, λεγεται σουβλακι
αυτο που εσυ λες σουβλακι λεγεται καλαμακι, παιρνει το ονομα του απο το ξυλακι (παλιοτερα απο καλαμι) που καρφωνουν τα κομματια κρεατος
μπιφτεκοπιτα λεξη δεν υπαρχει στα ελληνικα
ισως να λεμε ετσι καμια χοντρη του στυλ "πως ειναι ετσι αυτη, σαν μπιφτεκοπιτα" παντως δεν το χρησιμοποιουμε για καποιο εδεσμα

δεν ειναι ετσι
γτ εγω εχω παραγγειλει μπιφτεκοπιτα πολλες φορες
το καλαμακι ειναι το σκετο κρεας στο καλαμακι οπως λες και οταν μπει στη πιτα λεγεται σουβλακι
ομως οταν ο γυρος μπει στη πιτα λεγεται γυρος
εχει τυχει να ζητησω σουβλακι αλλα να εννοω γυρο και μ εδωσαν κρεας σε κομματακια
εκτοτε το λεω γυρο κ ξερω τι παιρνω!

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
δεν ειναι ετσι
γτ εγω εχω παραγγειλει μπιφτεκοπιτα πολλες φορες
το καλαμακι ειναι το σκετο κρεας στο καλαμακι οπως λες και οταν μπει στη πιτα λεγεται σουβλακι
ομως οταν ο γυρος μπει στη πιτα λεγεται γυρος
εχει τυχει να ζητησω σουβλακι αλλα να εννοω γυρο και μ εδωσαν κρεας σε κομματακια
εκτοτε το λεω γυρο κ ξερω τι παιρνω!
δυστυχως υπαρχουν πολλοι αλβανοι ψηστηδες που μιλανε μισα αλβανικα μισα ελληνικα και πρεπει να περιγραψεις πολυ καλα αυτο που θελεις για να φας σωστα. παντως στην καθομιλουμενη ελληνικη γλωσσα:
καλαμακι = κομματια κρεατος περασμενα σε ξυλακι (μικρο καλαμι) και ψημενα στα καρβουνα
σουβλακι = πιτα με καποιου ειδους κρεας (καλαμακι η γυρο η μπιφτεκι η ντονερ η λουκανικο η πανσετα), λαχανικα και καποια σως (συνηθως τζατζικι)
γυρος = κομματια κρεατος που ψηνονται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβονται λεπτες φετες
ντονερ = κιμας με μυρωδικα που ψηνεται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες
σαντουιτς = ψωμι (2 φετες η φρατζολακι) με γεμιση καποιο κρεας η αλλαντικο, τυρι, λαχανικα και σως
τοστ = το ψημενο σαντουιτς

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
δυστυχως υπαρχουν πολλοι αλβανοι ψηστηδες που μιλανε μισα αλβανικα μισα ελληνικα και πρεπει να περιγραψεις πολυ καλα αυτο που θελεις για να φας σωστα. παντως στην καθομιλουμενη ελληνικη γλωσσα:
καλαμακι = κομματια κρεατος περασμενα σε ξυλακι (μικρο καλαμι) και ψημενα στα καρβουνα
σουβλακι = πιτα με καποιου ειδους κρεας (καλαμακι η γυρο η μπιφτεκι η ντονερ η λουκανικο η πανσετα), λαχανικα και καποια σως (συνηθως τζατζικι)
γυρος = κομματια κρεατος που ψηνονται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβονται λεπτες φετες
ντονερ = κιμας με μυρωδικα που ψηνεται με γκαζι σε ορθια σουβλα και κοβεται λεπτες φετες
σαντουιτς = ψωμι (2 φετες η φρατζολακι) με γεμιση καποιο κρεας η αλλαντικο, τυρι, λαχανικα και σως

δεν αντιλεγω αλλα δλδ τι θα ζητησεις ενα σουβλακι με γυρο,η με λουκανικο η με μπιφτεκι
αντι να πεις λουκανικοπιτα, μπιφτεκοπιτα, γυροπιτα ή γυρο?

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
δεν αντιλεγω αλλα δλδ τι θα ζητησεις ενα σουβλακι με γυρο,η με λουκανικο η με μπιφτεκι
αμα πω γυροπιτα μπορει να με κοιτανε σα βλαμμενο
οι πιτες ειναι συγκεκριμενες
ειναι η τυροπιτα, η κασεροπιτα, η ζαμπονοπιτα, η σπανακοπιτα, η κολοκυθοπιτα, η πρασοπιτα, η κοτοπιτα, η κιμαδοπιτα και 2-3 αλλες
γυροπιτες και μπιφτεκοπιτες δεν υπαρχουν καταγεγραμμενες
επισης η λουκανικοπιτα ειναι σφολιατοειδες, δεν ειναι σουβλακι

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
αμα πω γυροπιτα μπορει να με κοιτανε σα βλαμμενο
οι πιτες ειναι συγκεκριμενες
ειναι η τυροπιτα, η κασεροπιτα, η ζαμπονοπιτα, η σπανακοπιτα, η κολοκυθοπιτα, η πρασοπιτα, η κοτοπιτα, η κιμαδοπιτα και 2-3 αλλες
γυροπιτες και μπιφτεκοπιτες δεν υπαρχουν καταγεγραμμενες
επισης η λουκανικοπιτα ειναι σφολιατοειδες, δεν ειναι σουβλακι

βρε αμα πας στο σουβλατζιδικο π δεν εχουν σφολιατοειδη θα καταλαβουν τι θες και τουμπαλιν

εσυ τι παιρνεις συνηθως?

εγω οταν ειμαι ελλαδα παιρνω γυρο χοιρινο απολα με σος κ κετσαπ και το περιγραφω ετσι ακριβωςς λολ

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Like
269
Πόντοι
36

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Ο μη καπνιστης δεν σου παραβιαζει καμια ελευθερια,ακομη και στην Νιγηρια εφαρμοζεται ο νομος .
αν θες να καπνιζεις τυπε καπνιζε σπιτι σου,και αυτο παιζεται κιολας αν εχεις παιδια η ενηλικες που δεν συναινουν :S :S :S
όταν κάποιος σου επιβάλλει με το έτσι θέλω το πιστεύω του στην περίπτωση αυτή το να μην έχω ένα μαγαζί που μπορώ να βγω κ να κάνω το τσιγάρο μου υποχρεώνοντας με να μείνω σπίτι ναι ναι είναι παραβίαση της ελευθερίας μου θέλω κ εγώ να μπορώ να βγω όπως θέλει κ ο μη καπνιστής εγώ δεν είμαι εναντίον του να υπάρχουν μαγαζιά για μη καπνίζοντες το αντίθετο μάλιστα κ αν επιλέξω να πάω σε ένα τέτοιο μαγαζί απλά δεν θα το ανάψω αλλά θα είναι επιλογή μου δεν θα μου το επιβάλουν αλλά όταν κάποιος σε λέει λερα λες κ ξέρει τι άνθρωπος είσαι επειδή καπνίζεις καταλαβαίνεις ότι σε αυτή την χώρα το γκρι δεν υπάρχει όλα είναι άσπρο μαύρο

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
ευρω-ζωνη =>
european area

Τα ζα μ αργα εισαι
η Αγγλία δεν ήταν ποτέ στην ευρωζώνη ήταν στην ευρωπαϊκή ένωση ευρωζώνη είναι τα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ η Αγγλία είχε πάντα την λίρα

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
καλαμακι = κομματια κρεατος περασμενα σε ξυλακι (μικρο καλαμι) και ψημενα στα καρβουναστο κατσικοχωρη μου κ στην μισή Ελλάδα που είχα ταξιδέψει μέχρι την εφηβεία μου το λέγαμε σουβλάκι τώρα το πώς οι Αθηναίοι κατάφεραν κ το είπαν καλαμάκι κ θέλουν να το επιβάλουν ποτέ δεν το καταλαβα
σουβλακι = πιτα με καποιου ειδους κρεας (καλαμακι η γυρο η μπιφτεκι η ντονερ η λουκανικο η πανσετα), λαχανικα και καποια σως (συνηθως τζατζικι) αυτό το λέγαμε πίτα ... Πίτα με σουβλάκι πίτα με γύρο πίτα κεμπάπ εξού κ τα πιτογυρα
φίλε το σουβλάκι ονομάστηκε έτσι γιατί σουβλιζαν τα κομματάκια κρέας  με ξυλάκια από καλάμι(από εκεί το πήρατε κ το λέτε καλαμακι)ενώ το πίτα σουβλάκι πίτα γύρο παίρνει το όνομα του από το πιτακι που τυλίγεται... Εγώ θυμάμαι μέχρι τέλη δεκαετίας του 80 αρχές 90 κ στην Αθήνα πίτα τα ζηταγαμε όταν με φέρνανε οι δικοί μου τώρα εσείς πείτε τα κ παντεσπάνια της αγλαιας

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης

Αν θες γυρο κρεας, ζητας γυρο σκετο.
Αν θες καλαμακια, ζητας καλαμακια σκετα.

Αν θες σουβλακι με γυρο, ζητας πιτα-γυρο.
Αν θες σουβλακι με καλαμακι, ζητας πιτα-καλαμακι
Αν θες σουβλακι με μπιφτεκι, ζητας πιτα-μπιφτεκι

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
όταν κάποιος σου επιβάλλει με το έτσι θέλω το πιστεύω του στην περίπτωση αυτή το να μην έχω ένα μαγαζί που μπορώ να βγω κ να κάνω το τσιγάρο μου υποχρεώνοντας με να μείνω σπίτι ναι ναι είναι παραβίαση της ελευθερίας μου θέλω κ εγώ να μπορώ να βγω όπως θέλει κ ο μη καπνιστής εγώ δεν είμαι εναντίον του να υπάρχουν μαγαζιά για μη καπνίζοντες το αντίθετο μάλιστα κ αν επιλέξω να πάω σε ένα τέτοιο μαγαζί απλά δεν θα το ανάψω αλλά θα είναι επιλογή μου δεν θα μου το επιβάλουν αλλά όταν κάποιος σε λέει λερα λες κ ξέρει τι άνθρωπος είσαι επειδή καπνίζεις καταλαβαίνεις ότι σε αυτή την χώρα το γκρι δεν υπάρχει όλα είναι άσπρο μαύρο
ηλιθια λογικη καπνιστη. Τα καφε μπαρ κτλ ειναι δημοσιοι χωροι οχι ιδι τικοι. Απαγορευεται το καπνοσμα σε ολους τους δημοσιους χωρους . Τοσο απλο. Αν θες να καπνισεις εξω δε του γμφταιει κανεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom