Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδηλωτής και χώρα στην εντατική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kompe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 906
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Το σύστημα καταρέει και πλέον με ανθρωποθυσίες νομίζει ότι θα νεκραναστηθεί.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για να ανακεφαλαιώσουμε...
Δεν ξέρουμε τί έγινε, ως συνήθως πέφτει ράδιο αρβύλα εκατέρωθεν (τονίζω το εκατέρωθεν) και οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμερτο...
Ελπίζω το παλικάρι να διαφύγει τον κίνδυνο...
Αυτά.

πάντως στο "έγκριτο" Indymedia υπάρχει αυτό

Πανεπιστημίου. Ένα πλήθος διαδηλωτών αποτελούμενο από σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς έχει γίνει μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να καλυφθεί από λυσσασμένα γκλόμπς αστυνομικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που κατευθύνονται μόνο στα κεφάλια μας. Άνθρωποι γύρω μου καταρρέουν και ποδοπατούνται από αστυνομικές μπότες. Όταν καταφέρνω να δω τριγύρω, βλέπω έναν διαδηλωτή με πρόσωπο πλημμυρισμένο στο αίμα. Τρέχω κοντά του, τον τραβάω απ’ το χέρι, προσπαθώ να τον ηρεμήσω, να απομακρυνθούμε από εκεί.

-Δεν μπορώ να τρέξω, μου λέει, πονάει το αφτί μου.

- Ηρέμησε, θα μπούμε σε αυτό το δρομάκι.

Στρίβουμε μου στην Αμερικής. Ο μαζεμένος κόσμος στο πεζοδρόμιο μας λέει ότι μέσα στην στοά υπάρχει φαρμακείο. Μπαίνουμε, του ξεπλένω το ματωμένο κεφάλι.

- Μην ανησυχείς, λέω, έχεις ένα τραύμα ψηλά στο κεφάλι. Πονάς;

- Ναι, πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.

Κάθεται, με τρομερή δυσκολία προσπαθεί να πιέζει το τραύμα στο κεφάλι. Οι μαγαζάτορες βγαίνουν έξω, το αφτί αιμορραγεί συνεχώς, το ΕΚΑΒ μας λέει ότι δέχεται συνεχώς κλήσεις για ανοιγμένα κεφάλια, θα αργήσει.

- Πως σε λένε;

- Γιάννη.

-  Ήσουν σε κάποιο μπλοκ;

- Στο πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Μαζεύεται κόσμος, ο Γιάννης χλομιάζει, προσπαθούμε να τον χαλαρώσουμε, να το κρατήσουμε ξύπνιο. Κάποιοι καταφέρνουν να σταματήσουν ένα ασθενοφόρο στη Σταδίου. Αρχικά δεν τον παίρνει, γιατί χτυπημένοι άνθρωποι περιμένουν πιο κάτω, αλλά ο κόσμος όλος τον σηκώνουμε στα χέρια και τον οδηγούμε εκεί, ενώ το πλήθος που έχει μαζευτεί γιουχάρει οργισμένα τις διμοιρίες που προσπερνάνε χαρωπά από μπροστά.

- Άντε για κανένα ραμματάκι, γελάει ένας μπάτσος.

Προθανάτια κατάσταση, λένε όταν ο Γιάννης φτάνει στο νοσοκομείο.

ΥΓ και που είσαι υπερπόντικα... δεν είναι στο κρυμμένα αυτή την στιγμή που το γράφω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και μια χαρά ξεχάστηκε ο 44χρονος.
Στο ίδιο έργο θεατές.
σιγά μην ασχοληθούν ρε με έναν 44χρονο αστό...

πλουτοκράτης που ζούσε σε διαμέρισμα 150 τμ στην αριστοκρατική γειτονιά της Ηπείρου και ήταν μεγαλοστέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας... και η γυναίκα του γιατρός..

σιγά μην ασχοληθούν..

Επισκέπτης
Για να σκασουν στην επομενη πορεια καμια 20ρια ατομα με καραμπινες και δικανα να δεις πως θα τρεχουν οι μπατσοι.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κανενας διαδηλωτης δεν προσευχεται τετοιο πραμα ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΕ.
Αντε τωρα να ποσταρεις για τον Ιουστινιανο πριν ζητησεις"δεκα νεκρους και εκατο τραυματιες".

αυτό πάλι εσύ που το ξέρεις??? εκπρόσωπος τύπου των διαδηλωτών είσαι ? ή μήπως εκπρόσωπος τύπου καμμιάς "πρωτοβουλίας κατοίκων και φορέων"...??

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Για να σκασουν στην επομενη πορεια καμια 20ρια ατομα με καραμπινες και δικανα να δεις πως θα τρεχουν οι μπατσοι.

Νομίζω ότι η λαική συμμετοχή-μαζικότητα στις διαδηλώσεις είναι καλύτερη από την οπλόχρησία.

άλλωστε οι δοσίλογοι που μας κυβερνούνε, τρέμουν τον λαό.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μπορείς να το σημειώσεις και να το επικαλείσαι σε κάθε διάλογο...
Και δεν αναφέρομαι σε διαδηλωτές αλλά σε άτομα που βγαίνουν αποφασισμένα να κάνουν μπαχαλο και να προκαλέσουν επεισόδια.
Θέλω να πιστευω ότι όταν κατεβαίνεις σε πορείες δεν είσαι με αυτούς....

εγώ πάλι γιατί δεν το πιστεύω όσο και να θέλω  :think: :think: :think: :think: :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αντιστοίχως, ελάχιστα ενδιαφέρει κι αυτούς το σπασμένο αυτοκίνητο του φούφουτου.
επειδή όμως ενδιαφέρει τον φούφουτο να μην κλαίτε αν βρεθεί κανένας από αυτούς που το σπάνε με σπασμένο κεφάλι...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
επειδή όμως ενδιαφέρει τον φούφουτο να μην κλαίτε αν βρεθεί κανένας από αυτούς που το σπάνε με σπασμένο κεφάλι...

Μα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εφ'όσον δεν ενδιαφέρει εσάς ο "αγώνας" τους όπως είπε ο άλεξ, δεν ενδιαφέρουν κι αυτούς τα αυτοκίνητά σας, και μετά εσείς του σπάτε το κεφάλι και μετά αυτοί σας σπάνε τα δικά σας και πάει κλαίγοντας.

Φαύλος κύκλος που ξεκινάει (σχεδόν) πάντα από ένα "Και τι με ενδιαφέρει εμένα!!!???".....

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Θα πρότεινα στους μοντς σε ένδειξη σεβασμού, προς τον νεκρό/δολοφονημένο όσο και τον Διαδηλωτή να μπουν με τα ονόματα τους στα θρέντ και όχι αορίστως,τώρα που μάθαμε . Πιστεύω έχει σημασία.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Kαι ενώ η χώρα βρίσκεται στην εντατική............... ο ΓΑΠ αγωνίζεται :jerking:

Στο Οσλο ο Παπανδρέου
Στην διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση με θέμα την «ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερα» αναμένεται να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στο Οσλο της Νορβηγίας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το 2009 δεν ψηφισε το 50%, αλλά το 80%.
Και φυσικα ειναι δημοκρατια να σε κυβερναει το αυτοδυναμο εκλεγεν κομμα.
Οσοι απειχαν, χεστηκαμε. Τα εχουμε ξαναπει αυτα. Δεν δικαιουνται να ομιλουν και εκπροσωπουνται απο αυτους που ψηφισαν. Τοσο απλα.
Οσο για το 56%, ας ομονοουσε για να κυβερνησει.
Αυτα ειναι βασικα πραγματα, κακως τα λεμε ξανα. Τι θελεις να μου πεις, οτι αμφισβητειται η δημοκρατικη νομιμοποιηση της παρουσας κυβερνησης. Μα σε παρακαλω, ελεος.
Το ότι άλλα εκαναν μετα και άλλα ειπαν πριν, ειναι θεμα πολιτικης ευθυνης.
Που αποδιδεται στις επομενες εκλογες.
Με νικη φυσικα της αντιπολιτευσης. Ολα τα αλλα ειναι θεωριες.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εφ'όσον δεν ενδιαφέρει εσάς ο "αγώνας" τους όπως είπε ο άλεξ, δεν ενδιαφέρουν κι αυτούς τα αυτοκίνητά σας, και μετά εσείς του σπάτε το κεφάλι και μετά αυτοί σας σπάνε τα δικά σας και πάει κλαίγοντας.

Φαύλος κύκλος που ξεκινάει (σχεδόν) πάντα από ένα "Και τι με ενδιαφέρει εμένα!!!???".....

δεν υπάρχει λόγος να γίνεται διάλογος.
η κοινωνία έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει εξαιτίας της ύπαρξης απο τη μια του ΠΑΜΕ και των ΔΕΗτζήδων κι απο την αλλη του ισιου και του τράμου.

αφήστε τους να αλληλοεξοντωθούν μπας και δούμε καμμιά άσπρη μέρα οι λοιποί.

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αυτή η φωτό είναι από Ελλάδα δλδ?

_41450728_protest_ap416.jpg

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
το ΜΠΑΤΣΟΚ  μας τελειωνει ...ευτυχως

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.815
Πόντοι
3.715
[size=10pt]«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να σωθεί το παιδί και να συμμετάσχει σε άλλες διαδηλώσεις δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον 31χρονο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.[/size]

[size=10pt][size=10pt] :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:[/size][/size]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom