Δεν επιμένω εγώ, οι δημοσκόποι το κάνουν. Ή μάλλον το έκαναν μέχρι τώρα. Υποθέτω ότι θα ξύσουν τα μολύβια τους και να δουν τα θέματα μεθοδολογίας, εν προκειμένω της υποεκπροσώπησης (αν και δεν είναι το μόνο, πρέπει γενικότερα να εκσυγχρονίσουν το "εργαλείο" τους). Αυτό πρέπει να το κάνουν γενικά, ανεξαρτήτως, δηλαδή, πολιτικού φάσματος. Αυτό ήταν και η ουσία της προηγούμενης απάντησής μου.
Σκέψου, εδώ, και το εξής (γενικότερο, για τον τρόπο που λειτουργούν): Για την τεράστια διαφορά μεταξύ πρώτου/δεύτερου κόμματος, για την οποία σε ΟΛΕΣ τις μετρήσεις (δηλαδή όλων των εταιρειών) έπεσαν έξω, δήλωσαν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ότι την έβλεπαν, αλλά δεν τον έλεγαν φοβούμενοι ότι θα τους επιτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος άλλος. Προσωπικά ΔΕΝ το πιστεύω, αλλά, ΑΝ είναι αλήθεια, αποκαλύπτει άλλο πρόβλημα: Δηλαδή, οι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ δημοσκοπικές εταιρείες, μετρούν/βλέπουν την αλήθεια και αντί να την πουν ευθαρσώς (αυτό είναι η ουσία της δουλειάς τους, άλλωστε), για λόγους σκοπιμότητας (οποιασδήποτε, δεν ενδιαφέρει εδώ ποιας ακριβώς) λένε άλλα ή την λένε μισή, κουτσουρεμένη κλπ. Αν δεν είναι πρόβλημα αυτό για σένα, ΟΚ.
- Τώρα για το "όσο περισσότερο..." κλπ. : Από αυτό το άσχετο με το θέμα που συζητάμε τσιτάτο, προκύπτει ότι δεν κατάλαβες τί ακριβώς σου έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Αν φταίω εγώ που υπήρξα ασαφής, ελπίζω να στο ξεκαθάρισα με την τωρινή. Εκτός αν το θέμα στο κεφάλι σου είναι άλλο...
- Ορίστε, λίγο με τσίγκλησες. Ευχαριστημένος;