Δεν ξέρω ποσό είναι δεν είμαι ούτε στατιστικολόγος ούτε οικονομικός αναλυτής.Η αττική και η εύβοια ήταν κέντρα αρβανίτων την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και αργότερα ακόμα πριν η αττική γίνει αστικό κέντρο.Κόρινθος και αργολίδα έχουν επίσης Αρβανιτικο στοιχείο.Οι Αρβανίτες επίσης έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επανάσταση του 21 με αρκετά από τα μεγάλα κεφάλια να είναι αρβανίτικης καταγωγής.
Όσο σου λέω είναι Barry.
Υπάρχουν διαθέσιμες πηγές και έρευνες από αξιόλογους καθηγητές και ιστορικούς.
Γνωρίζω προσωπικά σχεδόν όλα τα χωριά και την ιστορία τους,όσον αναφορά την Πελοπόννησο και λιγότερο όσον αφορά την Στερεά.
Οι αρβανίτικες περιοχές ήταν η Αττική πλήν Μεγάρων (και γύρω περιοχών),νότια και ανατολική Βοιωτία,Εύβοια λίγοι κεντρικά και πολλοί νότια,Άνδρος το 1/4 περίπου(απο Εύβοια πέρασαν απέναντι),παραλιακός τομέας Φθιώτιδας.
Να τονίσω ότι αυτές οι περιοχές ήταν αρκετά αραιοκατοικημένες πλήν Εύβοιας.
Όσον αφορά την Πελοπόννησο όλη σχεδόν η παραλιακή Κορινθία είχε αρκετούς,η παράλια Αργολίδα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού πλήν Αίγινας(σχεδόν καθόλου) και Ύδρας όπου ήταν το 50% περιπου.
Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο είχε μικρούς θύλακες κυρίως σε Ηλεία και Αχαϊα.
Στην Μεσσηνία τα Σουλιμοχώρια(Κοπανάκι,Δώριο και πέριξ χωριά) και στην Λακωνία η περιοχή των Νιάτων.
Στην Αρκαδία σίγουρα ελάχιστοι.
Η αρβανίτικη διάλεκτος στα επαναστατικά ακόμα χρόνια είχε εκλείψει και ομιλούνταν μόνο στην Αττικοβοιωτία και στον Αργοσαρωνικό.
Αρβανίτες οπλαρχηγοί υπήρχαν σαφώς αλλά όχι από την Πελοπόννησο κάποιος σημαντικός.