Σου αρέσει να διρθώνεις ακόμη και όταν δεν υπάρχουν λάθη! Το σεξοχόλικ είναι σύντμηση του (πρωτοτύπου) σεξαλκοόλικ!
Προφανώς ισχύει και για τα δύο φύλα, αλλά για πες μου πόσες γυναίκες ξέρεις σεξ μάνιακ και πόσες σόπινγκ μάνιακ;!
Και, κάτι άσχετο, πια νομίζεις πως είναι η σχέση αντρών/γυναίκες στην σοπινγκμάνια; ;) ;)
λάθος και οι δύο, είναι σεξΑχόλικ
και μην επιμένεις για τη σύντμηση, είναι παιχνίδι με τη λέξη αλκοχόλικ, όχι κάτι που το κοτσάρουμε με το αλκοχόλικ. αλκοχόλικ δε σημαίνει εξαρτημένος, σημαίνει εξαρτημένος από το αλκοόλ, εξ ου και τσοκαχόλικ (εξαρτημένος απ'τη σοκολάτα), γουορκαχόλικ (εξαρτημένος από τη δουλειά), και φυσικά σεξαχόλικ (εξαρτημένος από το σεξ).
αλλά δεν έχουν τόση σημασία αυτά, ήθελα περισσότερο να τονίσω το πόσο επιφανειακά το αντιμετωπίζεις. οτιδήποτε κάνει κάποιον να χάνει τον έλεγχο του εαυτού του, του δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά με τα οποία χαχανίζει ένα 12χρονο.
πολύ πιο σωστό είναι το σόπινγκ/σεξ μάνια που λες, με αυτό θα συνεχίσω.
σεξομανείς ξέρω άντρες και γυναίκες. ανθρώπους που απολαμβάνουν το σεξ, που θέλουν συνέχεια να κάνουν σεξ, που έχουν κάνει πολλά πράγματα στη σεξουαλική ζωή τους, που βρίσκουν στο σεξ ισορροπία και ηρεμία ακόμη. φυσικά και ξέρω ότι αυτό δεν είναι το σύνολο. όμως το ότι ένας άντρας κοκρεύεται για το πόσο γαμιάς είναι σε καμία περίπτωση για μένα δεν είναι δείγμα σεξομανούς.
όσο για το σόπινγκ μάνια, είναι κοινωνικό φαινόμενο, άλλη μία προσπάθεια κάλυψης του κενού που έχει ο σημερινός άνθρωπος. άλλος το ρίχνει στο φαΐ, άλλος στη δουλειά, άλλος στα ψώνια. και ναι, ούτε αυτό έχει φύλο. ένα παράδειγμα είναι η κρίση μέσης ηλικίας των ανδρών, που αγοράζουν το κάμπριο και μετά από ένα χρόνο το πουλάνε γιατί δεν αντέχει η μέση τους. αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι μία γυναίκα που ψωνίζει για να νιώσει καλύτερα δεν είναι κατά κανένα τρόπο διαφορετική από έναν άντρα που πάει στο καζίνο για να ξεχαστεί. δεν είναι απαραίτητο να είναι καταστροφική καμία ανάγκη, όμως είναι και τα δύο κάλυψη ενός κενού. η κοινωνία έχει υπαγορεύσει ότι είναι πιο "θηλυκό" το σόπινγκ και πιο "αρσενικό" το γκάμπλινγκ.
επαναλαμβάνω, το να χαχανίζουμε με τέτοιους όρους δείχνει τουλάχιστον ανωριμότητα