Νέα

Έδιωξε Σημίτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
φίλε μου εγώ θυμάμαι το 1981 την επομένη ημέρα της νίκης του ΠΑΣΟΚ που στλέχη του σε τοπικές οργανώσεις έλεγαν τόσα χρόνια έκλεβε η δεξιά καιρός να κλέψουμε και εμείς αυτή ήταν η εξουσία του ΠΑΣΟΚ...... 

το ίδιο λέμε με διαφορετικά λογια ;)

Arion1955®

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Να ψηφίζονται μικρά κόμματα.
Το 83% των δύο κομμάτων ήταν ενδεικτικό του...προβληματισμού
το ζήτημα είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής που θα αναγκάσει τα κόμματα σε πολιτικές συμμαχίες που θα δημιουργήσουν μια δυναμική για ποιο φιλολαϊκά μέτρα και ο λαός χρόνο με τον χρόνο θα δώσει στα μικρά κόμματα περισσότερη εμπιστοσύνη βλέποντας ότι αυτά είναι που τραβάνε και τα μεγαλύτερα σε κάτι καλύτερο και θα εξαναγκαστούν και τα μεγαλύτερα σε βελτίωση της πολιτικής τους μπροστά στον κίνδυνο να καταποντιστούν...    

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
φίλε μου εγώ θυμάμαι το 1981 την επομένη ημέρα της νίκης του ΠΑΣΟΚ που στλέχη του σε τοπικές οργανώσεις έλεγαν τόσα χρόνια έκλεβε η δεξιά καιρός να κλέψουμε και εμείς αυτή ήταν η εξουσία του ΠΑΣΟΚ...... 

Το '81, επειδή και εγώ το ψιλοέζησα, δεν ήταν μακριά από το '77, που το ΠΑΣΟΚ απαρτιζόταν από καθαρά αριστερά στελέχη. Οπότε μη κατηγορούμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανεδαφική νοτροπία και φιλοσοφία, ειδικά πια το 2008, όπου η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική

το ζήτημα είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής που θα αναγκάσει τα κόμματα σε πολιτικές συμμαχίες που θα δημιουργήσουν μια δυναμική για ποιο φιλολαϊκά μέτρα και ο λαός χρόνο με τον χρόνο θα δώσει στα μικρά κόμματα περισσότερη εμπιστοσύνη βλέποντας ότι αυτά είναι που τραβάνε και τα μεγαλύτερα σε κάτι καλύτερο και θα εξαναγκαστούν και τα μεγαλύτερα σε βελτίωση της πολιτικής τους μπροστά στον κίνδυνο να καταποντιστούν...   

Και περισσότερη δημοκρατία και έλλειψη διαφθορας

μπορεί να είναι μια ελπίδα, αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης.... Ψτ ψτ ψτ, θα βολέψω το γιο σου εκεί, την κόρη σου θα την βάλω στο ΙΚΑ, ελά μωρέ καλός είναι ο Γιωργάκης, καλός είναι ο Κωστάκης... Έχω σιχαθεί την ψευτιά αυτού του κόσμου και δυστυχώς επειδή λόγω δουλειάς αναγκάζομαι να λέω πολλά ψέμματα,pls δεν θέλω να τα ακούω ....

Κακώς. Φαντάζομαι όλοι βολεύτηκαν

Επισκέπτης
Το '81, επειδή και εγώ το ψιλοέζησα, δεν ήταν μακριά από το '77, που το ΠΑΣΟΚ απαρτιζόταν από καθαρά αριστερά στελέχη. Οπότε μη κατηγορούμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανεδαφική νοτροπία και φιλοσοφία, ειδικά πια το 2008, όπου η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική

Και περισσότερη δημοκρατία

Κακώς. Φαντάζομαι όλοι βολέυτηκαν

Αξιοκρατία. Είναι η λέξη κλειδί η οποία λείπει από το πολιτικό λεξιλόγιο των κομμάτων

OP
OP
P

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
πάντως αυτός που εδραίωσε στην Ελλάδα τη μίζα,τη ρεμούλα,τη λαμογιά,τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος,τη δωροδοκία,τη δωροληψία,τον πληρωμένο συνδικαλισμό,τους εργατοπατέρες-νονούς ήταν ο Ανδρεάς Παπανδρέου...σκάνδαλα ατέλειωτα επί των ημερών του,φαγοπότι από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο...οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ένα χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα...και όμως αυτός ο άνθρωπος θεοποιήθηκε ως λαοπρόβλητος ηγέτης και μας άφησε παρακαταθήκη ένα διεφθαρμένο κράτος και ένα δημόσιο τομέα σε αποσύνθεση...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δυστυχώς, η μαλάκυνση του Ανδρέα, συνέπεσε με τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ελέγχεται ολόκληρος κόσμος που επί 40 χρόνια ήταν στη μιζέρια και στην απαξίωση. 75000 ΔΥ το '81, 300000 το '89. Αυτά, συν την ανύπαρκτη πολιτική εκμετάλευσης των κoνδυλίων της ΕΕ.
O Ανδρέας, όταν δούλευε το μυαλό του ήταν πολύ μπροστά. Πριν τα Ίμια, είχε προσπαθήσει να περάσει τις βραχονησίδες ώς σταθμούς εμπορικού και άλλου ανεφοδιασμού.
Η πολιτική ίσχυε, όσο υπήρχαν δύο δυνάμεις. Μέτα, το '93 προσπάθησε να μαζέψει - ΗΠΑ - αλλά

Επισκέπτης
Ο Σημιτης ηταν η δεξια μουσιτσα του ΠΑΣΟΚ,και στην οκταετια του η πολιτικη κατευθυνση ακραια νεοφιλελευθερη,στην πραγματικοτητα συνεχεια της πολιτικης Μητσοτακη 1990-1993 δηλ.αναδιανομη του εισοδηματος προς οφελος των οικονομικα ισχυροτερων.Το προφιλ του σοβαρου και χρηστου διαχειριστη που καλλιεργουνταν για το ατομο του,και κυριως η συνεπεια που επεδειξε στην πολιτικη του συγκινουσε ακομη και αστοφιλελευθερους που παραδοσιακα ψηφιζαν κεντροδεξια δηλ.ΝΔ.Αλλωστε μπροστα στον,αστειο τοτε,δαμαλο ο Σημιτης φανταζε γιγαντας...

Τα κοινωνικα στρωματα αυτα,που με τον Ανδρεα εβγαζαν σπυρια,δεν ειχαν προβλημα να στηριξουν τον Σημιτη με την ψηφο τους.Ψηφιζαν Σημιτη,οχι ΠΑΣΟΚ,και μεχρι και η"Εστια"σημερα ψεγει τον Γιωργο για απρεπη,λεει,συμπεριφορα απεναντι στον πρωην πρωθυπουργο.

Τωρα,μπροστα στα ζορια της οικονομικης κρισης το ΠΑΣΟΚ του Γιωργακη ειναι λιγο για να το παιξει"σοσιαλιστικο"ξανα,και να συγκρατησει-οσο γινεται-την επερχομενη κοινωνικη θυελλα.Ριχνουμε λοιπον τον"λιγο"Γιωργο,επαναφερουμε εναν σοβαρο τυπο,γιατι αμα διαλυθει στα εξ ων συνετεθει το ΠΑΣΟΚ τι γινεται,που θα πανε ολοι αυτοι?

Η πολιτικη κατευθυνση του ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλαξει ποντο βεβαια,και ειναι χαρακτηριστικο οτι ο"Κινεζος"αναφερει στην επιστολη του την,δηθεν,αντιευρωπαικη πορεια που εχει παρει το κομμα και παπαρια μαντολες...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Όλα θέμα μάσας είναι, και μεις είμαστε τα θύματα που πιστεύουμε ότι κάθε κόμμα θα κοιτάξει το συμφέρον του απλού πολίτη κι όχι της κλίκας του.
Ο Σημίτης θα μπορούσε άνετα να είναι αρχηγός της ΝΔ, ίσως και ενός ακόμα πιο νεοφιλελεύθερου κόμματος.
Διαβάζω μερικούς που γράφουν για τα μεγάλα έργα.
Επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με τις κατασκευές, θα μπορούσαν να είχαν γίνει άλλα τόσα αν η ρεμούλα και η διαφθορά δεν είχε γιγαντωθεί επί πρωθυπουργίας του.
Ο πιο υποτελής πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα, και που μόνο στα γόνατα δεν έπεσε να προσκυνήσει, και όλα τα εθνικά θέματα πήγαν προς το χειρότερο.

Όχι ότι ο Γιωργάκης είναι καλύτερος.
Αν ο Καραμανλής 5 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα, ο Γιωργάκης δεν θα κάνει απολύτως τίποτα....

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
Όλα θέμα μάσας είναι, και μεις είμαστε τα θύματα που πιστεύουμε ότι κάθε κόμμα θα κοιτάξει το συμφέρον του απλού πολίτη κι όχι της κλίκας του.
Ο Σημίτης θα μπορούσε άνετα να είναι αρχηγός της ΝΔ, ίσως και ενός ακόμα πιο νεοφιλελεύθερου κόμματος.
Διαβάζω μερικούς που γράφουν για τα μεγάλα έργα.
Επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με τις κατασκευές, θα μπορούσαν να είχαν γίνει άλλα τόσα αν η ρεμούλα και η διαφθορά δεν είχε γιγαντωθεί επί πρωθυπουργίας του.
Ο πιο υποτελής πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα, και που μόνο στα γόνατα δεν έπεσε να προσκυνήσει, και όλα τα εθνικά θέματα πήγαν προς το χειρότερο.

Όχι ότι ο Γιωργάκης είναι καλύτερος.
Αν ο Καραμανλής 5 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα, ο Γιωργάκης δεν θα κάνει απολύτως τίποτα....

Και που το ξερεις οτι δεν θα ειχε κανει ο ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ περισσοτερα απο τον ΑΛΗ?
εχεις κληρονομικο χαρισμα?
μηπως το ριχνεις το γαλαζιο?

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Δεν το ρίχνω γαλάζιο ρε συ laplace, είμαι από την αριστερή μεριά, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι και λίγο στα 35 μου.
Βλέπω τι έχει κάνει στο κόμμα του.
Στον αυτόματο πιλότο το χει βάλει, κι όπου τον βγάλει ο καιρός.

Άν πιστεύεις ακόμα ότι θα αλλάξει κάτι με δαύτους, καλά κάνεις και ψηφίζεις έτσι  ;)

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
Δεν το ρίχνω γαλάζιο ρε συ laplace, είμαι από την αριστερή μεριά, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι και λίγο στα 35 μου.
Βλέπω τι έχει κάνει στο κόμμα του.
Στον αυτόματο πιλότο το χει βάλει, κι όπου τον βγάλει ο καιρός.

Άν πιστεύεις ακόμα ότι θα αλλάξει κάτι με δαύτους, καλά κάνεις και ψηφίζεις έτσι  ;)

ελεγα μηπως εισαι απο τους γαλαζιους ή απο αυτους του κκε κ του συν που ριχνουν λασπη μπας κ παρουν κανα ψηφαλακι απο το πασοκ..
δεν ψηφιζω πασοκ φιλε μου,ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ,αντι-δεξιος ειμαι κ αριστερος ανενταχτος αλλα δεν μαρεσει να χτυπουν εναν ανθρωπο οταν ειναι στα κατω του ..

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Μου αρέσει που όλοι  οι δεξιοί  αγαπήσατε τον Σημίτη που είναι τα ίδια σκατά με εσάς , και αφού ήταν καλός γιατί δεν τον ψηφίζατε ? εμείς παντός δεν τον θέλουμε , άμα θέλετε  πάρτε τον , να τον κάνετε ζευγάρι με τον Μητσοτάκη .

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.235
Πόντοι
506
ΚΑΛΑ έκανε και τον έδιωξε. 8 χρόνια οι άλλοι ΚΛΕΒΑΝΕ κι αυτός κοιτούσε. Ο Τσουκάτος κ ο Μαντέλης που τα πηραν απ΄τη Siemens δικοί του ήτανε. Δε σας λέει τίποτε το επίθετό του??

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
ΚΑΛΑ έκανε και τον έδιωξε. 8 χρόνια οι άλλοι ΚΛΕΒΑΝΕ κι αυτός κοιτούσε. Ο Τσουκάτος κ ο Μαντέλης που τα πηραν απ΄τη Siemens δικοί του ήτανε. Δε σας λέει τίποτε το επίθετό του??

Tι θυμήθηκα τώρα...

Από ΠΑΣΟΚοσυνέδριο των εκσυγχρονιστών στο ΣΕΦ κάπου στο 2000 ακούστηκε από τους ιδρωμένους, κατά το πλείστον μυστακιοφόρους

αλλά και καραφλο-γυαλάκηδες τεχνοκράτες:

"Κόμμα και κράτος, Θεόδωρος Τσουκάτος" :2funny: :2funny: :2funny:

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ακουσατε για τον Σημιτη........

Καποια πολλα εκατομμυρια ευρω πουτ ειχε παρει απο την ΕΕ για ναυπηγεια αν θυμαμαι καλα και τωρα η ΕΕ τα ζηταει πισω.

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.235
Πόντοι
506
Ήταν ό,τι χειρότερο για τη χώρα. Τη βύθισε στη διαφθορά και την υπανάπτυξη. Παρέδωσε ανεργία 11%!! Διέλυσε άμυνα, υγεία, παιδεία ενώ παράλληλα φαγώθηκαν δις (τσέπες ημετέρων). Ένας αποτυχημένος υπουργός ήταν. Πώς ήταν δυνατόν να πετύχει σαν πρωθυπουργός?? 

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ολοι αυτοι που μοστραρονται για πρωθυπουργοι δεν μπορω να καταλαβω με τι μουτρα βγαινουν και κοροιδευουν τοσα εκατομμυρια κοσμο.......
Ουτε χιλιοστο τσιπας πανω τους?

Ολοι μπαινουν στην πολιτικη για να πλουτισουνε.........
Και αυτο απο τους βουλευτες μεχρι υπουργους++.....

Σε μερικες χωρες νομιζω δεν πληρωνονται καν......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom