Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και νομίζω ότι έχω και εγώ μια άποψη, μιας και είχα και σχέσεις και πουτάνες και σχέσεις με πουτάνες...
Το τελευταίο είναι το πιο ακριβό, δε νομίζω ότι χωράει συζήτηση...
Λοιπόν, σοβαρά τώρα, εγώ γενικά βλέπω ότι όλες οι προσεγγίσεις που έχουνε γίνει μέχρι στιγμής είναι αρκετά φιλοσοφημένες, απλώς ο καθένας το κοιτάει από άλλη σκοπιά και είναι αρκετά υποκειμενικό όπως αναφέρθηκε...
Με απλά λόγια, συμφωνώ, ας πούμε, με την αρχική τοποθέτηση ότι η πουτάνα κοστίζει πιο φτηνά ανά γαμήσι στις 2-3 μέρες (βραχυπρόθεσμη σχέση κόστους ωφέλους), ότι με μια κοπέλα που θα κάνεις ελεύθερη σχέση για κάποιο διάστημα 1-2 μηνών ας πούμε μπορεί να σου κοστίσει πιο φτηνά ανά γαμήσι (μεσοπρόθεσμη ανάλυση) και φαντάζομαι ότι σε μακροχρόνιο επίπεδο θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η σχέση κοστίζει πιο ακριβά, αν μιλάμε για σοβαρή σχέση με σκοπό το γάμο κλπ κλπ.
Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά, γιατί μετράνε πολλά άλλα πέρα από τα χρήματα... Μια πουτάνα μπορεί να σου βγάλει γούστα που η γκόμενα δε θα στα βγάλει ποτέ στο κρεβάτι. Επίσης μπορείς να έχεις πολλές πουτάνες, ακόμη και ταυτόχρονα, ενώ και η πιο τελειωμένη γκόμενα δε θα δεχτεί να ξέρει ότι εσύ έχεις κάτι άλλο παράλληλα.
Στον αντίποδα, σε επίπεδο αυταρέσκειας και σε συναισθηματικό επίπεδο μια πουτάνα ποτέ δε θα σου δώσει την ικανοποίηση ότι γουστάρει να είναι μαζί σου όσο μια κοπέλα που έχετε σχέση. Ούτε συναισθηματικά θα νιώθεις γεμάτος όσο καλή σχέση και να έχεις με μια κοπέλα του χώρου.
Αλλά κι αυτά όλα πάλι σχετικά είναι, γιατί όταν μιλάμε για επένδυση και ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολο να κάνεις χρηματοοικονομική ανάλυση. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όσοι έχετε γονείς ή παππούδες που είναι χωρισμένοι ή χήροι και βρίσκονται σε μία ηλικία άνω το 55-60 ετών θα έχετε δει πόσο μόνοι και ανασφαλείς νιώθουν, να μην τους συμβεί κάτι, να έχουν την ανάγκη να είναι με έναν άνθρωπο για παρέα ή φροντίδα "κάποιον να τους κοιτάξει στα γηρατειά τους". Μπορεί ο γάμος να είναι μια ακριβή επένδυση για σεξ, όμως δίνει πολύ περισσότερα από το σεξ... Θέλετε να το αποδείξω και οικονομικά; να σε φροντίζει η σύζυγος άμα χέζεσαι και τα κάνεις πάνω σου, δωρεάν, να πάρεις γυναίκα να σε φροντίζει, τουλάχιστον 500-600 ευρώ το μήνα, ακόμα και σήμερα που έχουνε πέσει οι τιμές... Και σας το λέω εκ πείρας.
ΑΝ θα μπορούσαμε να κάνουμε ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ που να είχε ΝΟΗΜΑ ξέρετε τι θα μπορούσε να συγκρίνουμε;
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, έστω είσαι ξέρω γω 35-40αρης οικονομημένος ή και 50αρης και σου αρέσουν τα πιπίνια 18-20 χρονών. Βραχυπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα σε συμφέρει να πηγαίνεις με πιτσιρίκες που είναι μη επαγγελματίες πουτάνες (τα λεγόμενα τσουλάκια) που θα τους κάνεις δώρα και θα τα κερνάς, ή μήπως συμφέρει να πηγαίνεις με πουτάνες και να τις κλείνεις με άνεση χρόνου σε κάποιο ξενοδοχείο; εδώ σας θέλω... Μιλώντας καθαρά οικονομικά στη σχέση απόδοσης τιμής. Γιατί κακά τα ψέματα, καμία 20χρονη δε θα αγαπήσει τον 40αρη ή τον 50αρη, και στις 2 περιπτώσεις αυτό που κερδίζεις εσύ είναι το σεξ, δεν υπάρχει συναισθηματική επένδυση, όπως με μία συνομήλικη και το ξέρεις εξαρχής...