Νέα

Δωδεκάθεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 294
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Γιατι οι αρχαίοι θεοί ήταν καλύτεροι?

δεν διαφωνω, αλλα ποιος σου ειπε οτι ειν αυτο το θεμα μας?!

το θεμα μας ειναι η υπαρξη τους ή οχι.

οχι το ποιος ηταν καλυτερος..

;-)

και μεταξυ μας, μου ειναι πολυ πιο συμπαθητικοι οι δικοι μας απο τον χριστιανικο..

και μονο που δεν ειχαν δογμα, και επετρεπαν επιστημες και τεχνες μου αρκει..

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ..

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ

σε 200 χρονια θα ναι τελειωμενοι..

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Στα μάτια μου ο υπήρξαν 'κομμουνισμός' ήταν τύπου θρησκεία με τον Πάπα της στη Μόσχα. Έτσι μου φαίνεται, γιατί λειτουργούσε με δόγματα και προπαγάνδα και δεν ήθελε άλλες θρησκείες. Στα @@μου για τέτοια, δηλ. αρχαίους Θεούς ή Εβραίο Θεό και άλλες κλίκες πολιτικές δεξιές και αριστερές απο καραψωνάρες αρπάχτρες δολοφόνους της ιστορίας όπως και κάθε υλιστικό ή πνευματικό σύστημα λατρείας. Τον άνθρωπο που βλέπω μέσα μου και δίπλα μου και την σκληρή του επιβίωση και ιστορία, ποιός τον λατρεύει και τον βοηθάει ρεεεεεεεεε? Αυτόν που είναι στην πίπα? Όλοι για εργατάκο/πελατάκο/φανταράκο μας θέλανε. Ούστ!

Πράγματι ο κομμουνισμός θεωρείται η τέταρτη μονοθεϊστική θρησκεία. πχ ιερατείο=κόμμα, βιβλος=κεφάλαιο του Μαρξ, δευτερα παρουσία=επανασταση, παράδεισος=αταξική κοινωνία, μάρτυρες της πίστης έχουν και οι δυο όπως και "αγιούς". Τώρα όσον αφορά τις θρησκείες καθ'αυτές, νομίζω ότι καμμία δεν έκανε τον κόσμο καλύτερο. Εύκολα αποδεικτέο αυτό. Η θρησκείες είναι για το επέκεινα, το μετά την ζωή και κυρίως είναι συστήματα οργάνωσης της σκέψης. Υπάρχουν κάποιες που εκ των πραγμάτων είναι μισσαλόδοξες, αυτό δεν νομίζω ότι κάνει την ζωή μας καλύτερη. Όσον αφορά την σύγκρουση υλισμού-πνευματισμού νομίζω ότι στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχε μια κάποια ισόροπία μεταξύ τους. Δεν ήταν ουτε αποκλειστικά υλιστές ούτε στείροι ιδεαλιστές.
Αυτά έτσι για συμπλήρωμα.

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Η οργάνωση της σκέψης δεν πρέπει να δρέπει πρόοδο στην εδώ ζωή (για άλλη δεν ξέρω) αν εξυψώνει τον φωτισμένο? Σαν θετική παρενέργεια? Αυτό δεν είναι για πολλούς το επιχείρημα κατα των Θρησκειών του μ.Χ. κόσμου?

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Φιλε sds δε μου ειχες πει οτι δεν εισαι του σκληρου κομμουνισμου αλλα της δημοκρατικης αριστερας. Πού να το ξερω εγω... Αν ειναι ετσι τοτε εννοειται οτι αναιρω τα εγκληματα που σου ..."φορτωσα"
Και αυτα περι Ανωτατης Οντοτητας ειναι τα δικα μου πιστευω, ενα αποσταγμα ατελειωτων μελετων που εχω κανει. Δεν τα διαβασα πουθενα αυτουσια. Σε αυτα τα συμπερασματα κατεληξα προσπαθοντας να συγκερασω πολλες διαφορετικες γνωμες
Φιλε tomito εγω πρωτος ειπα οτι δεν πρεπει να φορτωνουμε στις θρησκειες τα εγκληματα που γινονται στο ονομα των θρησκειων. Και στην Αρχαια Θρησκεια "φορτωσα" εγκληματα οχι γιατι το εννοω αλλα ως αναλογια αυτου που κανουν αλλοι για το Χριστιανισμο, για να καταδειξω πόσο αδικο ειναι αυτο...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
Ο Marx είπε:

"H θρησκεία είναι το όπιο του λαού"

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς μαρξιστής για να συμφωνήσει. Το να έχει τα μάτια του ανοιχτά φτάνει. Και ισχύει για κάθε θρησκεία. Και το κόμμα-θρησκεία είναι το ίδιο ακριβώς.

(Τώρα αν το όπιο μου είναι η Πανάθα, άλλο θέμα)......

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
κι εγω εχω το οπιο μου..

http://[URL unfurl="true"]www.super3.gr/images/sima/theos.gif[/img[/URL]]

:dancing: :dancing: :dancing:

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Επι της ουσιας ομως δεν μπορουμε να αφορισουμε την Ορθοδοξια εστω και αν καποιος θα μπορουσε να καταλογησει πολλα κακα και λαθη στην παροδο των αιωνων.
Επισης την σημαντικοτητα του γεγονοςτος οτι η  χριστιανικη πιστη εφερε επανασταση στην κοινωνικη θεωρηση της ζωής, με εφαρμογη στο παρον, ποσο μαλλον οταν πρωτοελεχθει 2000 χρονια πριν. Ειναι γεγονος τελος  οτι και ο Ελληνισμος αλλα και και ο αρχαιος ελληνικος και ελληνιστικος πολιτισμος διασωθηκαν λογω της προσπαθειας καποιων Ορθοδοξων λογιων.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
κι εγω εχω το οπιο μου..

http://[URL unfurl="true"]www.super3.gr/images/sima/theos.gif[/img[/URL]]

:dancing: :dancing: :dancing:
[/quote]

Αλλά εμείς το πληρώνουμε μόνοι μας και δεν το διδάσκουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα σχολεία...

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Ο Marx είπε:

"H θρησκεία είναι το όπιο του λαού"

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς μαρξιστής για να συμφωνήσει. Το να έχει τα μάτια του ανοιχτά φτάνει. Και ισχύει για κάθε θρησκεία. Και το κόμμα-θρησκεία είναι το ίδιο ακριβώς.

(Τώρα αν το όπιο μου είναι η Πανάθα, άλλο θέμα)......
Ο Μαρξ εχει πει πολλές μαλακιες και η ιστορια τον διεψευσε!!Για οσους εχουν διαβασει το κεφαλαιο θα ξερουν!
Απο κει και περα κανενας ξερολας εδω μεσα δεν απαντησε στο γεγονος οτι δεν μπορει να επιβαρύνεται η εκάστοτε θρησκεία απο βλακώδεις πράξεις των τάχα πιστων!Και συγκεκριμενα ο Χριστιανισμός καταδικάζει πολλές από τις πράξει ταχα πιστών!!
Η πλάκα είναι οι περισσότεροι που ειναι αθεοι και κατηγορουν ειναι και αυτοι που λένε λευτερια στο Σάββα Ξηρό και τριγυρνάνε με κουκουλες και σπάνε!

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η οργάνωση της σκέψης δεν πρέπει να δρέπει πρόοδο στην εδώ ζωή (για άλλη δεν ξέρω) αν εξυψώνει τον φωτισμένο? Σαν θετική παρενέργεια? Αυτό δεν είναι για πολλούς το επιχείρημα κατα των Θρησκειών του μ.Χ. κόσμου?
Σύμφωνοι. Αλλά τι γίνεται όταν είσαι δογματικός?Ή όταν διεκδικείς την αποκλειστική γνώση της αλήθειας? Δεν γίνεσαι ένας επικύνδυνος με παρωπίδες κιόλας?
Ούτε παρωπίδες προκατασκευασμένων ιδεολογιών λοιπόν ούτε αδιαλλαξία και μισσαλοδοξία

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
Για άλλον μιλάς φιλαράκο.

Τον αν διαψεύστηκε στην κοινωνική του ανάλυση ο Μαρξ , δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να το διαπιστώσεις. Όμως (για μένα) αυτό για τη θρησκεία ισχύει 100%. Και αν δεν το διάβασες, θεωρώ ότι το κόμμα τα ίδια κάνει. ʼρα τα περί Σ.Ξ. είναι φίδια.

Και η στάση των κάθε λογής θρησκόληπτων σε κάθε θέμα αποδεικνύει ότι είναι αλήθεια.

Όσο για κουκούλα δεν έχω βάλει ούτε στις Απόκρηες. Και να είσαι σίγουρος, πως αν θελησω να τα σπάσω, θα το κάνω για πολύ σοβαρό λόγο και ΧΩΡΙΣ κουκούλα.

Αυτή άλλοι την φορούσαν το 41-44.......

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Επι της ουσιας ομως δεν μπορουμε να αφορισουμε την Ορθοδοξια εστω και αν καποιος θα μπορουσε να καταλογησει πολλα κακα και λαθη στην παροδο των αιωνων.
Επισης την σημαντικοτητα του γεγονοςτος οτι η  χριστιανικη πιστη εφερε επανασταση στην κοινωνικη θεωρηση της ζωής, με εφαρμογη στο παρον, ποσο μαλλον οταν πρωτοελεχθει 2000 χρονια πριν. Ειναι γεγονος τελος  οτι και ο Ελληνισμος αλλα και και ο αρχαιος ελληνικος και ελληνιστικος πολιτισμος διασωθηκαν λογω της προσπαθειας καποιων Ορθοδοξων λογιων.
Κανέναν δεν αφορίζουμε. Το προνόμιο αυτό το αφήνουμε εκεί που ανήκει...
Ομως αυτά που λένε ότι άλλαξαν δεν άλλαξαν...
Η θέση της γυναίκας άλλαξε τα τελευταία-ζορι- 100 χρόνια, εκτός και αν θεωρούμε πρόοδο να κλείνονται στα μοναστήρια.
Οι δούλοι έγιναν δουλοπάροικοι για να μην γίνω ακραίος και πω ότι υπάρχουν ακόμη...
Η λάσπη για την ομοφυλλοφιλία-στην αρχαία ελλάδα- ακόμη να ξεπλυθεί.
Εκτος και αν κάποιοι ισχυρίζεστε ότι πριν την έλευση του Ιησού η ηθική ήταν λέξη άγνωστη
Για την διάσωση του έλληνισμού συνέβαλάν και άλλο τόσο δυτικοί όσο και ανατολικοί

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Για άλλον μιλάς φιλαράκο.

Τον αν διαψεύστηκε στην κοινωνική του ανάλυση ο Μαρξ , δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να το διαπιστώσεις. Όμως (για μένα) αυτό για τη θρησκεία ισχύει 100%. Και αν δεν το διάβασες, θεωρώ ότι το κόμμα τα ίδια κάνει. ʼρα τα περί Σ.Ξ. είναι φίδια.

Και η στάση των κάθε λογής θρησκόληπτων σε κάθε θέμα αποδεικνύει ότι είναι αλήθεια.

Όσο για κουκούλα δεν έχω βάλει ούτε στις Απόκρηες. Και να είσαι σίγουρος, πως αν θελησω να τα σπάσω, θα το κάνω για πολύ σοβαρό λόγο και ΧΩΡΙΣ κουκούλα.

Αυτή άλλοι την φορούσαν το 41-44.......
Το 41-44 τη φορούσαν όντως κάποιοι την κουκούλα αλλά από ότι είδες δεν κατάφεραν τίποτα!!!!!Ο εμφύλιος εγινε!Θες να πεις κατι με αυτο?Εχει καμμια σχεση?Μηπως στειλαν με το παιδομαζωμα κανένα συγγενη σου στην Αλβανια??Ασε τωρα μην ακούω για τους συμορίτες!Ασχετο ειναι με αυτα που λέμε εδω!

livermak

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
8
Like
423
Πόντοι
281
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΘΕΟ ΣΑΣ.............ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;
                               ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
      (που λεει και καποιος φιλος)

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Αν και Χριστιανος το δικο μου ...οπιο ειναι απο την Αρχαια Ελλαδα
Ο ενας και μοναδικος ...Σωκρατης και η ομαδα του... Φανταζομαι φιλε sxsitegr συμφωνεις. ;) ;)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
Μήπως δεν πας καλά φιλαράκο Gatoulis0025?

Δεν μίλησα για συγγενείς σου. Δεν είχαμε την "τιμή" ως οικογένεια (στην Αθήνα ήταν δυνατό, στην επαρχία δυστυχώς αδύνατο) να συμμετάσχουμε στον Εμφύλιο από καμμία πλευρά.

Αυτό δεν σημαίνει πως κλείνω τα μάτια μου στην πραγματικότητα.

"Συμμοριτοπόλεμος" είναι λέξη των μοναρχοφασιστών. Αν είσαι, δικαίωμά σου. Αν είσαι ελληνοχριστιανός, πάλι δικαίωμά σου.

Το να λες αυτά όμως για Αλβανίες και τέτοια, ενώ δε γνωριζόμαστε και δεν σε έβρισα είναι μαλακισμένη φράση και καλό θα ήταν να χαρακτηριστεί ως "άτυχη στιγμή" (εγώ τις έχω όταν παθιάζομαι με την Πανάθα) και να λήξει εδώ το ζήτημα.

Φιλικά

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Μήπως δεν πας καλά φιλαράκο Gatoulis0025?

Δεν μίλησα για συγγενείς σου. Δεν είχαμε την "τιμή" ως οικογένεια (στην Αθήνα ήταν δυνατό, στην επαρχία δυστυχώς αδύνατο) να συμμετάσχουμε στον Εμφύλιο από καμμία πλευρά.

Αυτό δεν σημαίνει πως κλείνω τα μάτια μου στην πραγματικότητα.

"Συμμοριτοπόλεμος" είναι λέξη των μοναρχοφασιστών. Αν είσαι, δικαίωμά σου. Αν είσαι ελληνοχριστιανός, πάλι δικαίωμά σου.

Το να λες αυτά όμως για Αλβανίες και τέτοια, ενώ δε γνωριζόμαστε και δεν σε έβρισα είναι μαλακισμένη φράση και καλό θα ήταν να χαρακτηριστεί ως "άτυχη στιγμή" (εγώ τις έχω όταν παθιάζομαι με την Πανάθα) και να λήξει εδώ το ζήτημα.

Φιλικά
Απο πότε ο Ελληνικός στρατός χαρακτηρίζεται ως μοναρχοφασίστες δεν το καταλαβαίνω!!!Μου αναφέρθηκες στο 41-44 γι αυτο σου εγραψα για το παιδομάζωμα!!Αλλιώς εγω δεν αναφέρθηκε σε κεινη τη μαύρη για τους Ελληνες εποχη!Και δεν το ειπα με σκοπο να σε θίξω!Ειλικρινα!
Απο κει και πέρα εγω ερωτηση σου εκανα για το αν ευθυνεται μια θρησκεια για οποια βλακεια κανουν καποιοι ταχα πιστοι και κανενας εδω μεσα δεν απανταει!!
Υ.Γ.Εσυ livermak εχεις μπορω να πω φοβερα επιχειρηματα!!!Μπράβο αγόρι μου!!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Κανέναν δεν αφορίζουμε. Το προνόμιο αυτό το αφήνουμε εκεί που ανήκει...
Ομως αυτά που λένε ότι άλλαξαν δεν άλλαξαν...
Η θέση της γυναίκας άλλαξε τα τελευταία-ζορι- 100 χρόνια, εκτός και αν θεωρούμε πρόοδο να κλείνονται στα μοναστήρια.
Οι δούλοι έγιναν δουλοπάροικοι για να μην γίνω ακραίος και πω ότι υπάρχουν ακόμη...
Η λάσπη για την ομοφυλλοφιλία-στην αρχαία ελλάδα- ακόμη να ξεπλυθεί.
Εκτος και αν κάποιοι ισχυρίζεστε ότι πριν την έλευση του Ιησού η ηθική ήταν λέξη άγνωστη
Για την διάσωση του έλληνισμού συνέβαλάν και άλλο τόσο δυτικοί όσο και ανατολικοί

Αρα το προβλημα δεν ειναι οι διδαχες της καθε θρησκειας αλλα τα προβληματα που ανακηπτουν απο τους εκφραστες τους. Δεν διαφωνεις φανταζομαι οτι ο Χριστος ηταν ο πρωτος που μιλησε για ισοτητα, αγαπη, κοινοκτημοσυνη, αλληλοπαραδοχη.
Η ηθικη δεν ειναι δογματικη - ειναι αποτελεσμα των κοινωνικων αποδοχων σε συγκεκριμενες συνθηκες. Επισης δεν ειναι συνολικη, ειναι τμηματικη σε τομεις αναφορας. Η ηθικη απεναντι στην κοινωνια/οικογενεια/κρατος στο Νομο κλπ.
Σε καμια περιπτωση δεν απορριπτεται η Ηθικη σαν συνολο οπως εκφραστηκε στην αρχαια Ελλαδα. Ειναι ομως τμηματικα αμφισβητησιμη.
Τωρα για τις καλογριες κλπ δε νομιζω οτι θελεις απαντηση, οπως και επισης για το γενικευμενο ''Για την διάσωση του έλληνισμού συνέβαλάν και άλλο τόσο δυτικοί όσο και ανατολικοί'' . Ιδιαιτερα οι δυτικοι το 1204 στην Πολη..

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
ΟK Gatoulis0055.

Εφ' οσον δεν είχες σκοπό να με θίξεις, δε θίχτηκα και το θέμα τελείωσε. Τώρα αν ανοίξει κάπου θέμα "εμφύλιος" συζητάμε το ποιός και πως επέβαλε δοτή κυβέρνηση (Γ.Παπ.) για να φτιάξει στρατό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Στο άλλο. Οι "πιστοί" πολλές φορές φέρονται σαν πρόβατα. Για πολλές υπερβολές τους (για μένα όλες, αλλά εντάξει) υπάρχει ηθικός αυτουργός. Αυτή είναι η ηγεσία.

Όταν πχ οι μουσουλμάνοι (πρέπει να πω ότι σαν θρησκεία αυτή είναι πολύ πίσω, για να μη θίξω πίστη και συνείδηση κάποιων, γιατί δε θέλω) λιθοβολούν μέχρι θανάτου κάποια κακόμοιρη κοπέλα επαιδή βιάστηκε από κάποιον (ο οπόιος βγαίνει λάδι), υπακούοντας στον ιερό τους νόμο (ΣΑΡΙΑ) δεν έχουν ευθύνη οι θρησκευτικοί τους ηγέτες που δεν τους βάζουν πάγο τόσα χρόνια? Δεν είναι αυτοί ηθικοί αυτουργοί?

Εντάξει οι χριστιανοί δεν είναι ΤΩΡΑ τόσο κάφροι, αυτό έλειπε. Αλλά πχ η φιλόσοφος και μαθηματικός Υπατία στη Αλεξάνδρεια γδάρθηκε ζωντανή με όστρακα από πλήθος χριστιανών, υπό την καθοδήγηση του επισκόπου Αλεξανδρείας. Για τέτοιες συμπεριφορές φταίνε μόνο οι πιστοί και η ηγεσία είναι αμέτοχη?

Και για την Ιερή Εξέταση (ειδικά στη Ισπανία) φταίνε μόνο οι πιστοί? Οι εντεταλμένοι της εκκλησίας καταδίκαζαν...

Αν σου απαντήσω πιο αναλυτικά θα χρειαστούν μέρες...

Τελικά για μένα και η εκκλησία και το κάθε κόμμα και ο κάθε πρόεδρος ομάδας και γενικά κάθε πρόσωπο που επηρεάζει έντονα την κοινή γνώμη ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη συμπεριφορά της μάζας που επηρεάζουν.

Φιλικά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom