Νέα

Δωδεκάθεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 294
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Κάποιες παρατηρήσεις πάνω στα παραπάνω posts.

1. έχω γράψει και σε προηγούμενο thread, ότι η θεωρία της συνέχειας του ελληνικού πολιτισμού είναι σχετικά καινούργιο (όρα Παπαρηγόπουλος) και πλέον αχρείαστο φρούτο. Χρησίμευσε για να παράσχει ιδεολογικό υπόβαθρο στην Μεγάλη Ιδέα, τώρα πλέον που αυτή μας τελείωσε με το πιο επώδυνο τρόπο, νομίζω ότι και αυτή δεν μας χρειάζεται.

Όπως πολύ σωστά το έθεσε και φίλος παραπάνω, το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" πέθανε στην Πύδνα, και κάθε προσπάθεια να το επαναφέρουμε, πέραν του ότι καταλήγει σε κακέτυπα, καταντάει στο τέλος και γραφική.

2. το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι οι νεοέλληνες απέχουν πάρα πολύ από το να θεωρηθούν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Προφανώς γιατί στην περιοχή αυτή της γης έχει περάσει κάθε καρυδιάς καρύδι (και η Σμαράγδα), από τους γότθους του Αλάριχου και την καταλανική εταιρεία του ντε Φλωρ, μέχρι τους φίλτατους τούρκους που αναφερθήκανε πλειστάκις.

Και για όσους νομίζουν ότι διατηρήσαμε τα αρχεία ελληνικά χαρακτηριστικά μας, μια ματιά εδώ. Στο ίδιο τεταρτημόριο με τους αλβανούς και τους τούρκους είμαστε (και διάφορους άλλους λαούς της στέπας).

(Έτσι εξηγείται και η προτίμηση στο ορφικό κατά τα άλλα "με την κοιλίτσα έξω").

3. για την σχέση ελληνισμού και ορθοδοξίας, μπορώ να πω ότι είναι αμφίδρομη. Είναι ενδιαφέρον να διαβάζεις μελέτες πάνω στις στωικές και νεοπλατωνικές επιδράσεις της πρώιμης χριστιανοσύνης, όπως επίσης και στην συμβολή της ορθοδοξίας στην διάδοση του ελληνισμού και της ελληνικής ταυτότητας στα βαλκάνια, την εποχή της τουρκοκρατίας.

Νομίζω ότι ήταν μια αμοιβαία επωφελής σχέση. Γιατί κακά τα ψέμματα, με σημερινούς όρους και ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός είναι open source.

:) :) :)

markman

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ρε markman,

'Ελεος!
Ποιός θα κάτσει να τα διαβάσει όλα αυτά?
Το forum του bourdela.com είναι εδώ, είπαμε, να λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα, αλλά copy-paste απο δε ξέρω που και ένα μέτρο post δε λέει!
Είλικρινά, δε κάθησα να το διαβάσω!

φιλε σταυρο έχεις δίκιο για το μέγεθος του post
αλλα φανταστικά ότι σε αυτή την κόντρα το πλήρες κείμενο του αφορισμού της επανάστασης θα είχε κάποιο ενδιαφέρον

αγαπητέ αντισθένη
με εντυπωσίασε το site - προγραμματάκι και το χρησιμοποίησα

σε ευχαριστώ

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
?Ασ? τα φίλε, αν πιάσεις με τη λογική να υποστηρίξεις την ύπαρξη «θεών», έχουν χάσει (οι θεοί). Δε βγαίνει το πράμα.
Αν πιστεύεις, πιστεύεις, τελείωσε. Δε το ψάχνεις παραπέρα. Αν το ψάξεις, παύεις (λέω εγώ) να πιστεύεις.

Όπως έχω γράψει και πιο πριν θεωρώ ότι είσαι λάθος.

Η αθεΐα έχει φιλοσοφική και όχι επιστημονική βάση. Αντιθέτως, οι περισσότεροι επιστήμονες δέχονται ανεπιφύλακτα την ύπαρξη του Θεού (όχι κατά ανάγκη του Χριστιανικού), πλη ίσως των κομμουνιστικών (διότι εκεί δεν μπορούσες να έχει γνώμη, σου την υπαγορεύανε).

Θυμάμαι πρόσφατη συνέντευξη στο Ε ενός πολύ γνωστού Έλληνα μαθηματικού (έτσι μας τον παρουσίαζε - μου διαφεύγει το όνομα). Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως:

- Πιστεύεται στον Θεό;
(Υποθέτω ότι όλοι έχουμε τα φετίχ μας και τραβάμε τα ζόρια μας, όπως και ο Σεραφείμ).
- Ναι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει Θεός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει άνθρωπος.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Απάντηση #105 στις: Χθες στις 10:43:03
...Κάτι τέτοιο όμως είναι σφόδρα απίθανο.

sxsitegr, στο ?χω ξαναπεί, χαίρομαι να σε διαβάζω. Εύγε.
Στα σύντομα:

«η ιδέα της ύπαρξης του θεού ξεκινάει από την απλή σύγκριση του ανθρώπου με το περιβάλλον γύρω του.» Διαφωνώ. Η ΑΝΑΓΚΗ (και όχι ιδέα) «ύπαρξης» θεού πηγάζει από την ανασφάλεια του ανθρώπου σε σχέση με την αβέβαιη ( ?, ! ) εξέλιξή του στο μέλλον. Και από τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον θα πάψει να υπάρχει (διότι κάποια στιγμή θα πεθάνει ? πως να το κάνουμε).

«Γιατί ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει, ενώ αντιθέτως, το περιβάλλον του (σύμπαν αν προτιμάτε), έχει ατελεύτητο χαρακτήρα; Και κυρίως, τι είναι αυτό που διασφαλίζει, την ενότητα του περιβάλλοντος, τον ατελεύτητο χαρακτήρα του, και την υποταγή του ανθρώπου σε αυτό; Στο σημείο αυτό γεννιέται και η ιδέα του Θεού.» Μήπως με άλλα λόγια εννοείς αυτό που λέω και εγώ? Στα μισά τουλάχιστον - γιατί ποιος μας «διασφαλίζει» την άπειρη διάρκεια του σύμπαντος? Και τι θα πει «την υποταγή του ανθρώπου στο σύμπαν»? Κατ? αρχήν τα όρια της υποταγής αυτής έχουν αλλάξει μέσα στην περίοδο της γνωστής και επιβεβαιωμένης ιστορίας κατά πολύ (και θα αλλάξουν στο μέλλον και θα συνεχίσουν να αλλάζουν, μέχρι να εξαφανιστεί (ίσως, κάποτε) το ανθρώπινο είδος), και κατά δεύτερον όλοι οι έμβιοι οργανισμοί έχουν κάποιο περιβάλλον που τους «ορίζει». Αν δηλαδή εγώ έχω ένα χρυσόψαρο σε μια γυάλα, την οποία «ορίζω», τι σημαίνει αυτό, ότι είμαι ο «θεός» του χρυσόψαρου? Και ο θεός της μέλισσας ποιός είναι, ο μελισσοκόμος?

«Η ιδέα του Θεού λοιπόν υπάρχει, όχι μόνο στον θάνατο, αλλά σε κάθε έκφανση της ζωής» Δε βλέπω πως προκύπτει αυτό από τα υπόλοιπα που λες, επομένως το «λοιπόν» (ως συμπερασματικός σύνδεσμος εδώ) μάλλον ως παραπλανητικό πρέπει να χαρακτηριστεί.

«A contrario, η μη αποδοχή της ύπαρξης του Θεού, οδηγεί στην πεποίθεση ότι ο άνθρωπος είναι το κομβικό σημείο στο ευρύτερο περιβάλλον του, ότι έχει απόλυτες δυνατότητες επιρεασμού του και διαμόρφωσης του, και ότι, με το τέλος αυτού, τελειώνει και το ίδιο αυτό το περιβάλλον. Κάτι τέτοιο όμως είναι σφόδρα απίθανο» Εντελώς μη λογικά συμπεράσματα, με το συμπάθειο. Για να μη παρεξηγηθώ, να επαναδιατυπώσω πως εννοώ εγώ αυτά που λές:

Η μη αποδοχή της ύπαρξης του Θεού ΔΕΝ οδηγεί στην πεποίθεση ότι ο άνθρωπος είναι το κομβικό σημείο στο ευρύτερο περιβάλλον του.
Η μη αποδοχή της ύπαρξης του Θεού ΔΕ σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει απόλυτες δυνατότητες επιρεασμού και διαμόρφωσης του περιβάλλοντός του.
Η μη αποδοχή της ύπαρξης του Θεού, ΔΕΝ οδηγεί στην πεποίθεση ότι με το τέλος του τελειώνει και το ίδιο αυτό το περιβάλλον.
Τα αντίθετα (που είπες εσύ), από που τα βγάζεις? (και σε παρακαλώ μη με στείλεις πάλι στη Wikipedia! Πες μου ΕΣΥ από που τα βγάζεις!)

Φιλικά

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
2. το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι οι νεοέλληνες απέχουν πάρα πολύ από το να θεωρηθούν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Προφανώς γιατί στην περιοχή αυτή της γης έχει περάσει κάθε καρυδιάς καρύδι (και η Σμαράγδα), από τους γότθους του Αλάριχου και την καταλανική εταιρεία του ντε Φλωρ, μέχρι τους φίλτατους τούρκους που αναφερθήκανε πλειστάκις.

Και για όσους νομίζουν ότι διατηρήσαμε τα αρχεία ελληνικά χαρακτηριστικά μας, μια ματιά εδώ. Στο ίδιο τεταρτημόριο με τους αλβανούς και τους τούρκους είμαστε (και διάφορους άλλους λαούς της στέπας).

(Έτσι εξηγείται και η προτίμηση στο ορφικό κατά τα άλλα "με την κοιλίτσα έξω").

:) :) :)
Το ζητημα της φυλετικης συνεχειας των ελληνων ειναι πολυ μεγαλο και  ειναι καλο να συζητηθει σε ξεχωριστο θεμα...Πολυ περιληπτικα θΑ σου απαντησω γιατι αν πιασω ιστορικα και επιστημονικα στοιχεια ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ως εθνος, χρειαζεται να γραψω ολοκληρο βιβλιο...

Ειμαστε απογονοι των αρχαιων ελληνων κατα πολυ μεγαλο ποσοστο,περαν του 90%,επιμιξιες σιγουρα συνεβησαν και θα συμβαινουν παντα,αλλα συνολικα η ανθρωπολογικη οψη των ελληνων δεν αλλαξε με το περασμα του χρονου...Με τους τουρκους δεν μπασταρδευτηκαμε για πολλους λογους...Οι τουρκοι ειναι μπασταρδευμενος λαος,ο οποιος σημερα δεν εχει καμια σχεση με τους προγονους του μογγολικης οψης,που αφησαν τα οροπεδια και τις στεππες της κεντρικης ασιας...Οι τουρκοι τις ωραιες ελληνιδες τις επαιρναν στα χαρεμια και τα παιδια που γεννιοντουσαν τα μεγαλωναν ως τουρκους,οπως εκαναν και με το παιδομαζωμα...Οι ελληνες δεν παντρευοντουσαν ποτε τουρκαλες,ενω τα παιδια προιοντα βιασμων απο τους τουρκους,τα θανατωναν για λογους ηθικους και λογους καθαρα φυλετικους...Αλλιως θα ειμασταν μογγολοφατσες σημερα...
Για να καταλαβεις φυλετικα που ανηκουμε,βγες μια βολτα στην αθηνα ,στο κεντρο...9/10 ελληνες δεν τους γνωριζεις μονο και μονο απο την οψη τους?ε τοσο ειναι περιπου και το ποσοστο φυλετικης μας καθαροτητας...Η πραγματικοτητα ειναι το μεγαλυτερο αποδειχτικο στοιχειο...Αλβανοι ,αραβες ,ελληνες,σλαβοι(ρωσσοι,σερβοι κλπ), τους ξεχωριζεις πολυ ευκολα με μια ματια γιατι ειναι λαοι φυλετικα καθαροι σε πολυ μεγαλο ποσοστο...Τους ισπανους και τους τουρκους που να τους καταλαβεις κοιτωντας τους?Ειναι λαοι,που εχουν δημιουργηθει απο πολλα εθνη γι αυτο...Τι σχεση φυλετικη εχει ο Βασκος με τον καταλανο?Καμια...
Ο Τουρκος που μενει στον Ποντο και ειναι απογονος εξισλαμισθεντα ελληνα με τον τουρκο που μενει στην ατταλεια και εχει αραβικη καταγωγη και οψη?καμια ...Αυτα και αν γουσταρετε συνεχιζουμε τη κουβεντα σε αλλο θεμα  με πραγματικα επιστημονικα στοιχεια...

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Συμφωνω απολυτα...Και το οτι οι ελληνες στην αρχαιοτητα ηταν αρκετα εκατομμυρια,π.χ πολεις οπως οι συρακουσες και η αθηνα ειχαν μισο εκατομμυριο πληθυσμο,ενω σημερα ειμαστε 25-30 εκατομμυρια παγκοσμιως και πολλους εβαλα,δεν σας λεει τιποτα?Οι τουρκοι που ηταν καποιες φυλες μερικων χιλιαδων και τωρα εμφανιζονται 50 εκατομμμυρια στη τουρκια (αν αφαιρεσουμε τους κουρδους ) + τους τουρκους του εξωτερικου...Που βρεθηκαν τοσοι τουρκοι?Η επιμιξια με αλλους λαους και η τουρκοποιηση των τεκνων ηταν παγια τακτικη των τουρκων...Ενω οι ''ελληνοποιησεις'' ειναι σημερινο φρουτο,που σε πολλες περιπτωσεις ισχυει και για παλλινοστουντες,ατομα με οντως ελληνικη καταγωγη...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Φίλε μου με όλο τον σεβασμό αλλά υπάρχουν βιβλία και βιβλία. ʼλλο να διαβάζεις ένα βιβλίο του Λιακόπουλου άλλο ενός ακαδημαϊκού και τελείως άλλο να διαβάζεις μια "πηγή" δηλαδη καθαρά πρωτογενές υλικό, πχ Θουκυδίδη.
Επίσης υπάρχουν και τα αδιάψευστα γεγονότα πχ οτι κερδίσαμε στον Μαραθώνα (προφανώς αυτό δεν είναι άποψη).[/size]

Ρε tomito,

Εν τάξει, δε θα διαφωνήσω. Πες μου μόνο: Την "αγία γραφή" (αυτό που βρίσκεις παντού, στα κομοδίνα ξενοδοχείων, στα βιβλιοπωλεία, κλπ) τι την θεωρείς? Πρωτογενές υλικό, ή κάτι άλλο?
(θα σε ρώταγα και για το κοράνι, μη νομίζεις, απλά αυτό δεν έχει τύχει να το πιάσω ποτέ στα χέρια μου).

Και (ερώτηση δεύτερη): Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αναφέρει μέσα η αγία γραφή ότι έγιναν, τα θεωρείς και αυτά "αδιαψευστα"?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=7pt]Sincity δεν ειμαι θρησκοληπτος. Απλως ομολογω Πιστη. Σου μοιαζω για θρησκοληπτος και να πηγαινω μπουρδελοτσαρκες? Δε νομιζω . Ποτε θα ξεκαθαριστουν αυτα τα πραγματα. Ειμαι ενας Διαβασμενος Χριστιανος.Δεν αναβω απλως ενα καιρι, να λεω πιστευω στο Θεο και να μην ξερω τιποτα αλλο για τη θρησκεια μου και για το Τί ακριβως πρεσβευει η θρησκεια μου. Αυτο κανουν οι 99 στους 100 Ελληνες και αμα καποιος ειναι διαβασμενος τον λενε Θρησκοληπτο. Παντως σε  Εκκλησια εχω 3 μηνες να παω[/size]
germaon,
1) Εγώ δηλαδή που έχω να πάω 30 χρόνια, έχω χάσει τίποτα?
2) Πες μου τη διαφορά μεταξύ του "θρησκόληπτος" και "ομολογώ πίστη", γιατί δε τη καταλαβαίνω.
3) Μπουρδελότσαρκες πάνε και ιεράρχες (πάσης θρησκείας). Μόνο που ΠΑΝΤΑ το κάνουν σε άλλη χώρα, όχι στη δική τους. Η μπουρδελότσαρκα δεν είναι κριτήριο θρησκευτικότητας, άλλωστε οι περισσότερες πουτάνες είναι θρήσκες. Έχετε μυρίσει ποτέ λιβάνι σε μπουρδέλο? Εγώ έχω, και μου είπαν "κάναμε ένα τρισάγιο πριν απο λίγο".
Οι ιεράρχες που πάνε μπουρδελότσαρκες (ψέμματα, CT παίρνουν, μη το ξεφτυλίσουμε κι όλας) ΔΕΝ είναι "θρησκόληπτοι"? Αμα δεν είναι αυτοί, ποιός είναι?

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...κανουν και ωραια συζητηση, οπως πχ ο stavros51.

Thanks man!

Να εισαι Αθεος το καταλαβαινω και το δεχομαι. Να εισαι 12θειστης ομως? Δηλαδη αντε και δεχομαστε οτι δεν υπαρχει Χριστος κ οτι ειναι παραμυθι. Δηλαδη υπαρχει "εκει πανω" Διας θες να μου πεις?

'Ελα ντε! Βίτσιο κι αυτό!!!

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
τζερμαον, εχω διαβασει παπαριες και εχω δωσει τοπο.. αλλα σε τοσο μεγαλες δεν μπορω

θα απαντησω..

τελικα καλα το εθιξες στο τελος.. μιλησες για το μιασμα του κομμουνισμου ή καπως ετσι, και εθεσες το προβλημα στην σωστη του βαση..
το θεμα με τις θρησκειες ειναι πολιτικο, και ολα τ αλλα ειναι ιστοριες..
η χριστιανικη θρησκεια ηταν ανεκαθεν συντηρητικη και αντιθετη σε καθε νεοτερισμο και επιστημη..
μας ειπες για καποια ψεμματα που οι αθρησκοι λενε!!
ποια ψεμματα ρε τζερμαον?
ψεμματα ειναι οτι σε ολα τα πανεπηστημια του κοσμου γραφουν οτι η βιβλιοθηκη της αλεξανδριας πυ φιλοξενουσε ολα τα αρχαια ελληνικα κειμενα, καταστραφικε απο χριστιανους??

ρε αιντε τραβα απο δω. και βρες καναν πανεπηστημιακο στο ιστορικο-αρχεολογικο να σε ξεστραβωσει..

λοιπον

ο,τι γραψω απο δω και περα, διδασκεται στα πανεπιστημια της χωρας μας.

οκ?

παμε..

κωνσταντινος και ελενη, δυο καριοληδες δολοφονοι που σκοτωσαν και τεμαχισαν την φαυστα. για τις χριστιανικες τους υπηρεσιες ομως τους βγαλατε αγιους!!!

κατα την περιοδο του βρωμοβυζαντιου, τεχνες και θετικες επιστημες ηταν παρανομες. ψεμμα κι αυτο ε?
2000 χιλιαρικακια ευρω εγω κι εσυ σε στοιχημα, για το ποιος λεει ψεμματα.
το ΑΠΘ και η βιβλιοθηκη του ειναι πολυ κοντα.
ελα αν εχεις χριστιανικα @@..

παμε παρακατω

κατα την ιδια περιοδο, καθε τι αρχαιορελληνικο διοκωταν ως ειδολολατρικο..

τον ιουλιανο τον βγαλατε "παραβατη" επειδη εκανε το τραγικο λαθος να μην σας γουσταρει, και να γουσταρει τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο..

οι χριστιανοι οταν πηραν την εξουσια στο βρωμοβυζαντιο, εκαναν εκκαθαρισεις οσων θεωρουνταν υπαρμαχοι του αρχαιοελληνικου "ειδωλολατρικου" τροπου ζωης..
τραγικο παραδειγμα η Υπατια, την οποια οι κληρικοι μαζι με τον οχλο λιθοβολησαν και τεμαχισαν ζωντανη..

απειρα παραδειγματα εχω, αλλα για να μην κουραζω, βαλε εσυ το στοιχημα και σου γραφω οοοοσα θες..

παμε 1821

ο καριολης ο π.πατρων γερμανος ηταν εναντια στην επανασταση

βολεμενος οπως ηταν απο την τουρκοκρατια, οπως και ολος ο ανωτερος κληρος και ολο το ΦΑΝΑΡΙ!

τα 2000 χιλιαρικακια ισχυουν λεμε, αν το αμφισβιτησεις χριστιανε.

ο κολοκοτρωνης του κολλησε το οπλο στον κροταφο για να το σηκωσει το γαμημενο το λαβαρο..

ΔΥΣΤΥΧΩς ΓΙΑ ΣΕΝΑ χΡΙΣΤΙΑΝΕ ο μακρυγιαννης και οι  συγχρονοι ιστορικοι ειναι με την μερια μου..

απειρα παραδειγματα κι εδω, αλλα θα κουρασω..

ακου δεξιε χριστιανε (αυτα πακετο πανε τελικα)

το δογμα της θρησκειας σου ειναι αντιθετο στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο που προηγαγε την ελευθερια του πνευματος..
οσο παραλογοι κι αν ηταν οι 12 θεοι.. οσο παραμυθι, ειχαν ενα καλο..

αφηναν το πνευμα ελευθερο

ενα πνευμα που το χριτιανικο βρωμοβυζαντιο επνιξε, και μας οδηγεισε μεσω του "μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι" στον μεσαιωνικο σκοταδισμο, και

ως φυσικο επακολουθο της φλωροθρησκειας που υποστηρισεις

στην επι μιση χιλιετια τουρκοκρατια..

διοτι ρε μαγκα

αν ειχαμε σωκρατη και περικλη και αριστοτελη στα χρονια του βρωμοβυζαντιου

οι τουρκοι θα επαιρναν τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ

δεν τολμω να συλλογιστω τι αλματα θα ειχαν κανει οι επιστημες
ακομα και οι πολεμικες
αν ζουσε ακομα 1500 χρονια το αρχαιο ελληνικο πνευμα.. μεχρι το 1454 δηλαδη που εγινε η αλωση..

αλλα δεν εζησε χριστιανε

δεν εζησε γιατι βρηκες ευκαιρια και το επνιξες, φερνοντας τον εβραιο θεο σου στην ελλαδα. τον θεο που δεν τον πιστευουν ουτε στην μητρικη του χωρα..

και ξερεις γιατι βρηκες την ευκαιρια?

γιατι ηρθες στην ελλαδα την ωρα που το ασυλληπτο ελληνικο πνευμα, εφτασε ν αμφισβητισει  με την μεγαλειωδη του αναπτυξη -δικαια φυσικα- ακομη και αυτη την υπαρξη των θεων που πλεον φανταζαν "λιγοι" για την επιστημογενη θεωρηση των πραγματων που ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος ειχε καταφερει..

θα εβγαιναν οι πρωτοι αθεοι στην αρχαια ελλαδα αν δεν υπηρχε ο θεος σου, που ηρθε να τους δωσει αλλη προοπτικη..

ποια? αυτη που ελεγε: ναι, ωραια, το καταλαβατε οτι οι δωδεκα θεοι ειναι μοντελο που μπαζει, κατι δεν παει καλα.. αλλα μην στεναχωριεστε, οπως λεει κι ο Σωκρατης που την ειδε απ τους πρωτους την δουλεια, τελικα ενας θεος υπαρχει! 12 σε ενα! και..
by the way..
εγω ο αποστολος παυλος! σας εχω εναν ετοιμο! τον χριστο!

καπως ετσι μας ηρθες στην ελλαδα χριστιανε

καταλαθος.. και σε πιστεψαμε

και πηραμε τ αρχιδια μας με την μαλακια που καναμε..

μαλακια που την πληρωνουμε ακομα και σημερα που

σαν λαος

το μονο που εχουμε να περηφανευομαστε

ειναι ο πολιτισμος μας 2000 χρονια πριν

πριν πατησει το μιασμα του χριστιανισμου στην ελλαδα..

ααα ρε κολοφαρδοι τουρκοι.. μας πετυχατε κοιμησμενους και αλωνησατε..

ας σας εβγαινε μπροστα κανας μεγαλεξανδρος, και να δεις τι πιπες ειχατε να φατε..

και που σαι, παραμυθολογε τζερμαον??

τα 2 χιλιαρικα ισχυουν..

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
εδω ρε γελιοι κυνηγουσατε και τον ντα βιντσι!

και σας εγραφε στα παπαρια του και σας κοροιδευε μεσα απο τα εργα του, κι εσεις, ως μειωμενης αντιλιψης ατομα που ειστε,

δεν παιρνατε χαμπαρι!!

και -το χω ξαναγραψει οτι ιδρωνετε ως φιλοσοφια, γιατι αυτο ειστε, να παρακολουθησετε την εξελιξη- ολα τα κακως κειμενα που κανατε τα ερμηνευετε ως παρερμηνεια των αγιων κειμενων σας!!!

παρερμηνευτηκε εκεινο.. παρερμηνευτηκε το αλλο.. μας εγραφε ο τζερμαον λιγες σελιδες πριν..!

ισα ρε τζερμαον!!

να σ εβλεπα να τα λες αυτα οταν επρεπε! στην ωρα που συνεβαιναν..

οχι τωρα, 500 χρονια μετα..

να τα λεγες ρε τραγικη φιγουρα οταν κυνηγουσαν επιστημονες ως μαγους και "μαγισες" οι δικοι σου στον μεσαιωνα..

φλωρε

τωρα τζαμπα μαγκας.. ως και την εξελιξη και την βιολογια αμφησβητησες..

και μας λες και παπαριες του στυλ: και οι επιστημονες ειναι θρησκευομενοι

λες και οι επιστημονες δεν ειναι ανθρωποι, και δεν εχουν ανασφαλιες που θελουν να λυσουν..

αιντε λεμε

ολα τα καταστρεψατε

αλλα που θα παει

θα αφανιστητε και τελος

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.113
Πόντοι
17.085
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
και ξαναδιαβασε τζερμαον ολο το κειμενο που παρεθεσε ο markman στην σελιδα 11..

ειναι ο αφορισμος της επαναστασης του 21 απο τους.. δικους σου

και ειπαμε

εχεις @@  ??

2 χιλιαρικακια..

σκεψου με ποσες θα μπορεσεις να πας αν λες αληθεια..

;-)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.113
Πόντοι
17.085
Τί μαλακίες [edit μετά από σχετική παράκληση] είναι αυτές που γράφεις ρε sds; Τελείς εν πλήρη συγχύσει. Ή μήπως σε κατάσταση ένθεης μανίας και έξαλλου ενθουσιασμού;

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
μανιας και ενθουσιασμου..

καλα το πες.

οσο για τις μαλακιες, αυτες γραφονται μονο απο χριστιανους νομιζω..

τι νομιζω δηλαδη?

ειμαι σιγουρος..

ειναι ειδικοι στην μαλακια τα παλικαρια, μια που το δογμα τους του επιτρεπει να πηδανε μονο για αναπαραγωγη..

η κανω λαθος?!

;-)

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
το κανες εντιτ το "μαλακιες" βλεπω..

το κανες "αηδιες"

μαλιστα..

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.113
Πόντοι
17.085
Αηδίες είχα γράψει και στην αρχή. Μπορώ να το αλλάξω όμως έχεις δίκιο... θα βάλω μαλακίες.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Όπως έχω γράψει και πιο πριν θεωρώ ότι είσαι λάθος.
Δικαίωμά σου, φίλε μου, ούτε με στενοχωρείς, ούτε σε κακίζω, ούτε με μειώνεις, ούτε σε μειώνει αυτό που λες. No problem, αλλά εγώ ο ίδιος δε το πιστεύω (ότι είμαι λάθος). Πείσε με.

Η αθεΐα έχει φιλοσοφική και όχι επιστημονική βάση.
Δε ξέρω τους ορισμούς, πάντως η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ η αθεϊα (δηλαδή η πεποίθησή μου ότι εκεί πάνω δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτά που λένε μερικοί - λάθος - οι περισσότεροι) είναι προϊόν ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ αποκλειστικά σκέψεων και προβληματισμού, όχι τώρα, πριν από αρκετά χρόνια (νομίζω στα έχω ξαναγράψει αυτά), είναι αποτέλεσμα συζητήσεων με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κατάλληλους για το θέμα ανθρώπους (αρχιεπίσκοπος! σου φτάνει?), και όχι καθοδήγησης απο κάποιον "θεωρητικό" της αθεϊας, είτε διαβάζοντας, είτε ακούγοντας.

Αντιθέτως, οι περισσότεροι επιστήμονες δέχονται ανεπιφύλακτα την ύπαρξη του Θεού (όχι κατά ανάγκη του Χριστιανικού), πλη ίσως των κομμουνιστικών (διότι εκεί δεν μπορούσες να έχει γνώμη, σου την υπαγορεύανε).
(εννοείς των κομμουνιστών (επιστημόνων). "Κομμουνιστικοί" επιστήμονες δεν είναι Ελληνικά, έτσι?)
Απ: Δε με νοιάζει. Δεν ακολουθώ κανέναν, και (βέβαια) δε ζητάω από κανέναν να με ακολουθήσει.
ʼλλοι το ζητάνε. Φορτικά μάλιστα.

Θυμάμαι πρόσφατη συνέντευξη στο Ε ενός πολύ γνωστού Έλληνα μαθηματικού (έτσι μας τον παρουσίαζε - μου διαφεύγει το όνομα). Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως:
- Πιστεύεται στον Θεό;
(Υποθέτω ότι όλοι έχουμε τα φετίχ μας και τραβάμε τα ζόρια μας, όπως και ο Σεραφείμ).
- Ναι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει Θεός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει άνθρωπος.
Κοίτα, sxsitegr, μη λες τέτοια, ξεπέφτεις. Τι μπαρούφα είναι πάλι αυτή, που την μεταφέρεις και εδώ? Τι θέλει να πει ο μαθηματικός του Ε? Απο τέτοιες παπαρολογίες (και αοριστίες) βρωμάει ο τόπος... ʼπειρες λέγονται κάθε μέρα!
Ας είναι σίγουρος ότι υπάρχει θεός. Καλά κάνει ο άνθρωπος. Δικαίωμά του. Και μένα δικαίωμά μου να είμαι σίγουρος για το αντίθετο.
Έτσι δεν είναι?

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
θα ορκιζομουν οτι ειδα το "μαλακιες"

ποιος ξερει?.. ισως και να με βολευε..

καλα εκανες!