Νέα

Δωδεκάθεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 294
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ρε τομιτο τουλαχιστον παραδεξου οτι εισαι 12θειστης και μη μας ζαλιζεις με ιστορικα γεγονοτα.Ο germaon τουλαχιστον το παραδεχεται.Για ολα σας φταινε οι χριστιανοι, και προσπαθειτε με ατοπες και μη επικαιρες παπατζες να κανετε τον κοσμο να στραφει πισω στην αρχαιοτητα.Μονο που η αρχαια Ελλαδα δεν ηταν ο Διας,ο Πανας και οι Τιτανες αλλα η τεχνη,η δημοκρατια και ο πολιτισμος.Αντε μπραβο τωρα που σας φταιει ο Χριστος που οι ανθρωποι δε πιστευουν οτι οταν κλανει ο Διας δημιουργειται κεραυνος.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Κάποιες σύντομες παρατηρήσεις:

α. δεν έχω σκοπό να προμοτάρω καμία θρησκεία. Όπως είπα και αλλού, δεν πρόκειται να γράψω ότι "ο Χριστός σώζει", άσχετο αν κατά την άποψη μου, είναι ιδιαιτέρως αληθές. Και φυσικά, δεν έχω σκοπό να θύσω στον Βάκχο!

β. σε προηγούμενο thread, η συζήτηση δεν περιστράφηκε τόσο στην θρησκεία, όσο στο γιατί πληρώνουμε τους παπάδες. Pacta sunt servanda λοιπόν.

γ. τα περί Πύρρου και λοιπών, ανήκουν σε άλλο θέμα. Μην ακούσω μόνο εδώ ότι οι Αλβανοί είναι οι αρχαίοι Ιλλυριείς, γιατί θα συφιλιαστώ!

δ. ο germaon,έχει πολύ δίκιο σε πράγματα που γράφει. Ο Χριστιανισμός, όπως τον ξέρουμε τώρα, είναι περισσότερο θέμα πολιτικής παρά θεολογικής ή φιλοσοφικής διαμόρφωσης. Και δεν μπορείς να αποδίδεις, τα έργα των λίγων, στο σύνολο.

ε. το να λάβω υπόψη μου το έργο ενός εθνικού και μάλιστα του Λιβάνιου, είναι μάλλον overstatement. Η αντιπολίτευση της εποχής, έχει λίγη αντικειμενική αξία, άσε που τείνει να μεγενθύνει τα πράγματα, όπως συνήθως και κάθε αντιπολίτευση. Εδώ αν κλάσει ο Κωστάκης, τα Νέα θα γράψουν ότι "δηλητηριάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας".

στ. το ότι οι εθνικοί υπέστησαν διωγμούς, δεν μου κάνει εντύπωση. Γενικά, κάθε προηγούμενη θρησκεία, υφίσταται διωγμούς από τις επόμενες. (Ωραίο σχετικά ήταν και μια μελέτη που είχα διαβάσει, πάνω στο πως οι άθλοι του Ηρακλή, συμβολίζουν την μάχη του δωδεκάθεου εναντίον των παλαιότερων παγανιστικών θρησκειών). Θέμα είναι, η ένταση των διωγμών.

Χμ... το όνομα του Ιουλιανού, σου λέει κάτι tomito;

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Βεβαίως πολλά μου λέει. Τι ακριβώς όμως?
Και φυσικά δεν επιρρίπτω όλα τα συγχρονα δεινά στον χριστιανισμό. Στον δογματισμό τα ρίχνω και όπου αυτός βρίσκεται.
Το Δόγμα μου είναι ένα Οχι στα Δόγματα

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
Φίλοι,

Επειδή αμφισβητήθηκε η διαταγή κατεδάφισης των ναών, παραθέτω το απόσπασμα του αυτοκρατορικού διατάγματος (399, του ηληθιοδέστατου Αρκάδιου, μετά από προτροπή του βραδύγλωσσου αγίου των χριστιανών Ιωάννη του "χρυσόστομου" (sic)):

"si qua in agris templa sunt, sine turba ac tumultu diruantur. His enim deiectis atque sublatis omnis superstitioni materia consumentur"

Ελεύθερη απόδοση:

"Αν υπάρχουν εισέτι στην ύπαιθρο όρθιοι ναοί, να ισιπεδωθούν χωρίς θόρυβο και ταραχές. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί η υλική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η δεισιδαιμονία των εθνικών"

(Από το βιβλίο του Β Ρασσιά "Ες Έδαφος Φέρειν...", εκδ. Ανοικτή Πόλη, Β έκδοση (2000), σελ 52-53.

Ο νόμος αυτός ήταν το κερασάκι στην τούρτα, όπου ο ένας νόμος μετά τον άλλον απαγόρευαν τη λατρεία στους μη χριστιανούς και δίωκαν τους κρατικούς αξιωματούχους που ΔΕΝ έδειχναν τον απαιτούμενο ζήλο στη δίωξη των εθνικών (μιλάμε για ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ) και άλλα τέτοια όμορφα...

Και επιδή κάτι ειπώθηκε για προσυλητισμό:

12 χρόνια στο σχολείο τα παιδιά έχουν υποχρεωτικό μάθημα, στο οποίο δίνουν εξετάσεις και μάλιστα μετράει στο μέσο όρο της βαθμολογίας, το μάθημα των Θρησκευτικών. Πάρτε όποιο βιβλίο απ' όλα θέλετε, δείτε τι (ΔΕΝ το χαρακτηρίζω γιατί ΔΕΝ έχω τίποτα καλό να πω) γράφει και αν αυτά δεν είναι προσυλητισμός, εγώ είμαι ο Πάπας.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα αίσχη τα πληρώνουμε με τη φορολογία μας.

Και προς αποφυγή παραξήγησης:

Είμαι εντελώς ανεξίθρησκος και άθεος. Σέβομαι όλους όσους δεν με ενοχλούν και βέβαια δικαιούμαι και απαιτώ το ίδιο για μένα.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Χαιρομαι που επιτελους συμφωνουμε σε κατι. ΟΧΙ στα δογματα
Παντως δεν καταλαβαινω κατι. Δεν εχω προβλημα με τους Αθεους. Ισα ισα που εχω αρκετους φιλους, αλλα κανουν και ωραια συζητηση, οπως πχ ο stavros51. Να εισαι Αθεος το καταλαβαινω και το δεχομαι. Να εισαι 12θειστης ομως? Δηλαδη αντε και δεχομαστε οτι δεν υπαρχει Χριστος κ οτι ειναι παραμυθι. Δηλαδη υπαρχει "εκει πανω" Διας θες να μου πεις? Ομολογω μου φαινεται τελειως ανισορροπο για το ετος 2006.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Με αυτο που ειπες φιλε sxsitegr οτι αν κλασει ο Καραμανλης  τα Νέα θα γράψουν ότι "δηλητηριάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας" ομολογω οτι γελαγα κανενα 10λεπτο. Μπραβο...Παντα τετοια :2funny: :2funny: :2funny:

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Βεβαίως πολλά μου λέει. Τι ακριβώς όμως?

Λοιπόν, ο Ιουλιανός είναι ο τελευταίος παγανιστής ρωμαίος αυτοκράτορας. Υποθέτω ότι το γνωρίζεις.

Το τι πίστευε δεν είναι το ζητούμενο εδώ, ας ήταν και βουδιστής. Σημασία έχει, ότι είναι ο πρώτος ο οποίος, μετά τον Μ. Κωνσταντίνο, διοργάνωσε διωγμούς κατά της χριστιανικής θρησκείας, είτε κλείνοντας τις εκκλησίες, είτε εξορίζοντας τους παπάδες, είτε απαγορεύοντας την εκπαίδευση στους ποταπούς "γαλιλαίους" (εδώ). Για πιο kinky καταστάσεις (ξεκοιλιάσματα, ανασκολοπισμούς και ξεθαψίματα), μπορείς βέβαια να διαβάσεις τον (εθνικό) Σωζόμενο, που περιγράφει τα χαρούμενα που έγιναν με την ανοχή ή ακόμα και την παρότρυνση του Ιουλιανού. Υποθέτω ότι δεν ήταν και το καλύτερο για την χριστιανική θρησκεία, που μόλις πριν μισό αιώνα είχε σταθεροποιηθεί και ηρεμίσει από τους διωγμούς.

Κάποτε (ευτυχώς νωρίς) πέθανε. Υποψιάζομαι ότι οι χριστιανοί δεν θα ήταν και οι πιο ευνοϊκά διακείμενοι, λόγω των (έστω μικρής διαρκείας) διωγμών που διοργάνωσαν οι εθνικοί. Αλλά πες, θα τους είπαν "εντάξει, μαλακία κάναμε, θα κάτσουμε ήσυχοι, φίλοι από δω και πέρα".

Ακολούθησε μια σειρά "μικρών" αυτοκρατόρων, μέχρι που φτάσαμε στον Θεοδόσιο (εδώ). Ο οποίος φυσικά, δεν ήταν ήταν αρχικά τόσο αρνητικός κατά των εθνικών. Έλα όμως που δεν τον αφήσανε ν' αγιάσει! Νέα επανάσταση των εθνικών, από τον Ευγένιο (εδώ), την οποία και συνέτριψε στην Φρύγινδο (εδώ). Ε λοιπόν, αν ήμουν στην θέση του, και μου είχαν ζαλίσει την πούτσα έτσι, φυσικά και θα τα έκλεινα όλα.

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Ρε  :jerking:  μη τσακωνεστε για τον Πυρρο Δημα...Ο πατερας του ειναι ελληνας,βερος βορειοηπειρωτης και η μανα του αλβανιδα...Αρα ειναι μισος ελληνας και μισος Αλβανος...Απο την στιγμη ομως που ο ιδιος αισθανεται ελληνας και εχει προσφερει τοσα μεταλλια στην ελλαδα,μπορεις να του πεις τιποτα?ολοι οι αλλοι στην αρση βαρων ειναι αλβανοι.Στην προπονηση της εθνικης μου ειχε πει ατομο απο μεσα,μονο αλβανικα ακουγες...Ο καχι ειναι γεωργιανος με γιαγια ελληνιδα,εκει πατησαν και τον εφεραν στην ελλαδα...

Επισκέπτης
Όπως έχω πει και σε άλλο παρόμοιο post, για μένα οι θρησκείες (όλες) είναι απλά "κατασκευάσματα" και "θεωρίες" των ίδιων των ανθρώπων για να υπάρχει διαχωρισμός.

Ουσιαστικά η θρησκεία είναι που χωρίζει τους ανθρώπους πιο πολύ και από την ράτσα και από το χρώμα.

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Για να το κλείνουμε καθώς η αντιπαράθεση στοιχειών θα το διαιωνίζει για πάρα πολύ καιρό, και όταν το άνοιξα δεν έιχα τέτοιο σκοπό δηλώνω ότι σέβομαι την πίστη του καθένα αλλά περιμένω τα ίσα και όμοια. Δεν απαντώ σε όσα εκκρεμουν όχι γιατι δεν μπορώ, αλλά γιατί δεν θέλω, όχι επειδή το παίζω ανωτέρω άλλα γιατί όπως είπα ξέφυγε από το αρχικό σκοπό.
Φιλικά και με σεβασμό

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Όπως έχω πει και σε άλλο παρόμοιο post, για μένα οι θρησκείες (όλες) είναι απλά "κατασκευάσματα" και "θεωρίες" των ίδιων των ανθρώπων για να υπάρχει διαχωρισμός.

Ουσιαστικά η θρησκεία είναι που χωρίζει τους ανθρώπους πιο πολύ και από την ράτσα και από το χρώμα.
H φυση απο μονη της κανει διακρισεις και διαχωριζει τα παντα...Μεγαλυτερος διαχωρισμος απο τα φυλετικα χαρακτηριστικα δεν υπαρχει...Καθε φυλη διαθετει δικη της ιδιοσυγκρασια,αλλοι ειναι πιο εξυπνοι,αλλοι πιο χαζοι,αλλοι εχουν εφεση στον πολεμο,αλλοι στον πολιτισμο,αλλες φυλες ειναι πιο ικανες,αλλοι λαοι ειναι ''ψυχροι''και ουτω καθεξης ...Η
θρησκεια και η γλωσσα ειναι δευτερευοντα χαρακτηριστικα τα οποια εχουν γινει απο τους ιδιους τους ανθρωπους και τους διαχωριζουν μονο εν μερει...
Δηλαδη αν ειχες μια κορη και ηθελε να παντρευτει εναν μαυρο,αν ηξερε ελληνικα και ηταν χριστιανος ορθοδοξος δεν θα ειχες κανενα προβλημα?

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6

Έτσι είναι. Η θρησκεία υπάρχει μόνο για να χωρίζει τους ανθρώπους.

Γιατί εδώ, αντίθετα με άλλα μαγαζιά, δέ μπορείς να πας δίπλα και να ψωνίσεις. Εδώ θα κάτσεις. Και αμα δεν κάτσεις θα πας στην κόλαση.

Όπως τα καλλυντικά πουλάνε τρίχες βασιζόμενα στην ανασφάλεια των γυναικών όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση, οι διάφορες θρησκείες βασιζόμενες στο ότι ο άνθρωπος δε μπορει να αντέξει το τι γίνεται "μετά", προσφέρουν ένα κατασκευασμένο στήριγμα κάνοντας διάφορες προσφορές - παράδεισος με αγγέλους ο ένας, ουρί και πιλάφι ο άλλος και τα ρέστα.

Οι θρησκείες χωρίζουν τους ανθρώπους - τέλος

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36

Το motto φίλου, στο οποίο αναφέρθηκα πριν και το οποίο έχει πλέον αλλάξει ο ίδιος, είναι του Stephen Roberts:

"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

Χωρίς το παραμικρό σχόλιο

Φιλικά

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
AVE Φίλε Mclein,

Εισηγητή του εξαιρετικού ανωτέρω motto!

Το έβγαλες/άλλαξες και επειδή μου αρέσει ιδιαίτερα το έβγαλα ξανά στον "αέρα".

The CREDIT is all yours!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ενδιαφέρον thread αν και δεν μου αρέσει ο τρόπος που ξεκίνησε..Τέσπα, ας περάσουμε στην ουσία...

1. Προς τους "άθεους"...Μάγκες, ξεκαθαρίστε μέσα σας τί πραγματικά είστε: Πολέμιοι κάθε έννοιας θείου και μεταφυσικού ή δηλωμένοι- αλά Σηφουνάκης, Δαμανάκη και Σια- πολέμιοι του Χριστόδουλου (ούτε καν του Χριστανισμού)..Διότι αν αρνείστε την ύπαρξη θείου και μεταφυσικού- και καλά κάνετε -και εγώ την αρνούμαι με μια μικρή μονάχα επιφύλαξη διότι σε αυτή τη ζωή δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος για τίποτε- τότε ο πραγματικός σας αντίπαλος θα έπρεπε να είναι πρωτίστως κάθε κομπογιαννίτης τσαρλατάνος νεοπαγανιστής ή και νεοεποχίτης ο οποίος εκμεταλλεύται στο δεκαπλάσιο απ' ό,τι οι περισσότερες χριστιανικές εκκλησίες την αφέλεια των αδαών και την ανάγκη τους να πιστέυσουν κάπου...
Είναι τουλάχιστον αντιφατικό τη στιγμή που στηλιτεύετε τη χριστανική θρησκεία στο όνομα της όποιας αθείας σας να ανέχεστε προκλητικά την έλευση όλου του συμφερτού των νεοπαγανιστών - νεοεποχιτών στο όνομα της ανεξιθρησκέιας..Κινδυνευετε να εκτεθείτε σαν δύο πολύ γνωστούς έλληνες πανεπιστημιακούς πι οποίοι ενώ καθημερινά έβγαζαν φιλιππικούς κατά του Χριστούδουλου, την ίδια στγμή έγραφαν γνωματεύσεις υπέρ γνωστής χολυγουντιανής σέκτας- ψευδοθρησκείας- ψευδοεπιστήμης της οποίας οι μέθοδοι κάνουν το Χριστόδουλο και τον Πάπα και το Όπους ντέι μαζί να μοιάζουν με κυριακάτικο κατηχητικό μπροστά της...
Ας μην είναι επιλεκτική η αθεία σας και γίνεται ένας  στείρος αντιχριστιανισμός- αντικληρηκαλισμός..

2. Θαυμάζω την αρχαία ελληνική θρησκέια...Σε αντίθεση με τον ΙουδαΊσμό- Χριστανισμό δεν έκανε τον άνθρωπο καθ' εικόνα και ομοιώση του θεού αλλά το αντίστροφο, με αποτέλεσμα η αρχαία ελληνική μυθολογία να είναι γεμέτη από απίστευτα διδακτικές αλληγορίες...Ωστόσο η θρησκεία αυτή έκλεισε τον κύκλο της εδώ και 1700 χρόνια περίπου, όπως κάποια στιγμή θα τον κλείσει και ο Χριστανισμός..
Οι σημερινοί 12θεϊστές δεν αποτελούν συνέχεια των παλαιών..Εντάσσονται στο ρεύμα του νεοπαγανισμού που γνωρίζει άνθηση παγκοσμίως...Στην Αγγλία ντύνονται δρυίδες και κάνουν τελετές στο Στούουνχετζ, οι "δικοί" μας φοράνε κελεμπίες και κάνουν τελετές στον Όλυμπο...Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και το μόνο που δείχνει είναι η ιδεολογική - ηθική κοινωνική κρίση των κοινωνιών μας και η ανάγκη των άνθρώπων να πιστέψουν σε ο,τιδήποτε...ʼλλοι πιστεύουν σε εξωγηίνους, σε κούφιες γαίες, σε καλικάντζαρους, στην Ατλαντίδα, στους Λεμούριους και στη μαγική δύμανη του κουάρτζ..
Αυτό που με πειράζει είναι η διαρκώς αυξανόμενη εχθρότητα όλων αυτών των φρούτων στον ορθό λόγο και στην παράδοση του διαφωτισμού, τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και η χριστανική θρησκεία τα έχει αποδεχθεί (σχεδόν)...ʼνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν με τόση ευκολία στο Δία, στο Δημιουργισμό κτλ. μπορούν να πιστέυσουν σε ο,τιδήποτε άλλο..Και όταν αυτό συνδυάζεται με υψηλή τεχνολογία γίνεται επικίνδυνο..Θυμηθείτε τους Ναζί οι οποίοι συνδύαζαν παγανιστικές δοξασίες με τζετ και βαλλσιτικούς πυραύλους, δείτε τους Ευαγγελιστές που παίρνουν τοις μετρητοίς τη βίβλό, καβάλα σε F-15....
Καλό το καρναβάλι αλλά έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό και επώδυνο...

3. Καλά ρε, ξέρετε απ' έξω αποσπάσματα της βιβλου; Get a Life!!!!!!!!! Και κάθεστε και διαβάζετε και το κυριότερο παίρνετε στα σοβαρά και τοις μετρητοίς αρχαία μυθολογικά κείμενα (ελληνική, ιουδαϊκή μυθολογία) και ούτε καν σαν αλληγορίες;

4. Οι θρησκείες είναι ανθρώπινες επινοήσεις για να καλύψουν ανθρώπινες ανάγκες και φόβους..Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, ειδικά όταν πλωρώνετε αδρά για τα βιβλία του κάθε Σωτήρος, Λιακούπολου, Βελόπολου (εξαιρώ από τον κύκλο αυτό τον ʼδωνι...καμία σχέση) κτλ...Εμπόριο φόβου και ελπίδας είναι..Αλλά δεν μπορώ να εξομοιώσω και το χριστανισμό όπως είναι σήμερα με τις χλάμύδες των παγανιστών ή τα ούφο των νεοεποχιτων!

Αυτά τα ολίγα..Ήθελα να γράψω και άλλα αλλά τα ξέχασα..Ρε ποιος μου κάνει μάγια γαμώτο βυζί της Ήρας;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Α, ναι θυμήθηκα τί ήθελα να γράψω...Ποιος σας είπε παγάνια μου ότι η παρακμή του Ελληνισμού άρχισε μόλις εγκαταλείψαμε το 12θεο; Ξεχνάτε ότι έιμασταν υπόδουλοι στους Ρωμαίους από το 146 Προ Χριστού; Τους ομόθρησκούς μας τότε ρωμαίους για να μην ξεχνιόμαστε; Και ότι ο Χριστανισμός έγινε επίσημη θρησκεία του Ρωμαικού Κράτους (Βυζάντιο= Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) περί το 400 Μετά Χριστόν; ʼρα μάλλον δεν φταέι η αλλαγή θρησκείας για την παρακμή μας και μάλλουν δεν μπορεί να αποδοθεί και η ακμή μας σε θρησκευτικούς λόγους όπως υποστηρίζουν οι παγάνες...

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Κανείς δεν θα λύσει τα ανθρωποκεντρικά θέματα του 2006μ.Χ. με θρησκείες, και πόσο μάλλον με θρησκείες του 2006π.Χ. Αυτά είναι χόμπυ σήμερα, έτσι απλά. Αφού τα δυτικά συντάγματα είναι ανεξήθρησκα, αυτά τα θέματα είναι λειγμένα.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

παιδια απ'οτι διαβαζω δεν βλεπω καποιον απο εμας να πιστευει στον ιησου χριστο ως διττη φυση,δηλ.ως θεανθρωπο,ως αληθινο σωτηρα του κοσμου τουτου!το εχετε αποκλεισει παντελως βλεπω!μηπως θα επρεπε να προβληματιστουμε λιγο παραπανω και να αφησουμε κατα μερος τις απολυτες και στομφικες φρασεις του τυπου"οι θρησκειες χωριζουν τους ανθρωπους κλπ..?"αυτο φιλοι μου που χωριζει τους ανθρωπους δεν ειναι καμμια θρησκεια απο αυτες που ως τωρα εχουν αναγνωρισθει ετσι απο την καταβολη του κοσμου!μια θρησκεια υπαρχει παντου!ο θεος μαμμωνας!!!!!!!!!!!!οποιος καταλαβε καταλαβε.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
επιτέλους αναγνωρίστηκε σαν θρησκεία και το δωδεκάθεο..μία θρησκεία πραγματικά ανθρώπινη.. χωρίς να επαγγέλεται τον φόβο θεού αλλά τον σεβασμό.. ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τον όρο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.. τι σχέση έχει ο χριστιανισμός με τον ελληνικό πολιτισμό (τελείως αντίθετα)

σχετικα με το δευτερο σκελος εχεις δικιο,αλλα για το πρωτο απλα θα σου κανω μια ερωτηση:γιατι φοβομαστε τον θεο?και ποιος σας ειπε οτι φοβομαστε τον θεο?επειδη υπαρχουν καποιοι λαικοκληρικοι που μεταδιδουν λανθασμενα ιδεες  και γραφομενα?ελεος πια με το φοβο προς το θεο!κανεις δεν πρεπει να φοβαται τον θεο,απλα να εχει φοβο θεου!ειναι τελειως διαφορετικες εννοιες!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom