Νέα

Δωδεκάθεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 294
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
Κάποιες παρατηρήσεις πάνω στα παραπάνω posts.

2. το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι οι νεοέλληνες απέχουν πάρα πολύ από το να θεωρηθούν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Προφανώς γιατί στην περιοχή αυτή της γης έχει περάσει κάθε καρυδιάς καρύδι (και η Σμαράγδα), από τους γότθους του Αλάριχου και την καταλανική εταιρεία του ντε Φλωρ, μέχρι τους φίλτατους τούρκους που αναφερθήκανε πλειστάκις.

Και για όσους νομίζουν ότι διατηρήσαμε τα αρχεία ελληνικά χαρακτηριστικά μας, μια ματιά εδώ. Στο ίδιο τεταρτημόριο με τους αλβανούς και τους τούρκους είμαστε (και διάφορους άλλους λαούς της στέπας).

(Έτσι εξηγείται και η προτίμηση στο ορφικό κατά τα άλλα "με την κοιλίτσα έξω").

Εδώ φίλε μου θα διαφωνίσω μαζί σου.Τυχαίο είναι νομίζεις ότι παρόλο τους τόσους λαούς  που πέρασαν σήμερα δεν υπάρχουν τα ίχνη των περισσοτέρων;Αύτο που σε κάνει ποιος είσαι δεν είναι το αίμα σου αλλά το περιβάλλον σου και οι Πλούσιοι πολιτισμικά λαοί έχουν την τάση της πλήρης αφομοίωσης των μεινοτήτων....Αυτό δεν είναι μοναδικό προνόμιο της Ελλάδος αλλά ότι και να κάνεις όσο και να μας ανακετέψεις σε λιγότερο από 2 γενιές όλοι αυτοί οι ξένοι θα αίσθάνονται Έλληνες.ΣΤην Αμερική και γενικά στο εξωτερικό βλέπεις τόσα χρόνια μετά τις μειονότητες να διατηρούν την ταυτότητα τους όσο μπορούν..

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ρε tomito,

Εν τάξει, δε θα διαφωνήσω. Πες μου μόνο: Την "αγία γραφή" (αυτό που βρίσκεις παντού, στα κομοδίνα ξενοδοχείων, στα βιβλιοπωλεία, κλπ) τι την θεωρείς? Πρωτογενές υλικό, ή κάτι άλλο?
(θα σε ρώταγα και για το κοράνι, μη νομίζεις, απλά αυτό δεν έχει τύχει να το πιάσω ποτέ στα χέρια μου).

Και (ερώτηση δεύτερη): Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αναφέρει μέσα η αγία γραφή ότι έγιναν, τα θεωρείς και αυτά "αδιαψευστα"?

Φίλε μου η απάντηση δεν είναι απλή και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο...
Το θέμα είναι ότι οι δογματικοί την θεωρούν θεόπνευστη και από εκεί προκύπτουν όλα τα προβλήματα γιατί είναι γεμάτη αντιφάσεις που δεν λύνονται ευκολα. ʼλλωστε αυτή είναι και η αιτία που προκύπτουν όλες αυτές οι παραφυάδες του χριστιανισμού που τείνουν να την ερμηνευουν διαφορετικά μεταξύ τους. Η συζήτηση για την ιστορικότητα του Ιησού δεν έχει κλείσει και ούτε πρόκειται. Γνώμη μου είναι ότι σε πολλά πράγματα η Καινή Διαθήκη έχει υποστεί αλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Παραδείγματα πολλά...
Αλλά σε κάποια βάση πρέπει να συζητήσεις και για αυτό την επικαλούμε. Το "δράμα" του χριστιανισμού είναι όταν ξεκινά να ερμηνευει αλληγορικά τα κείμενα αυτά ότι αρχίζουν τα λογικά κενά, ενώ μιας εξ'αποκαλύψεως αλήθεια δεν επιδεχεται φιλοσοφικούς ακροβατισμούς. Στο τέλος το γυρνάνε και λένε ότι η θρησκεία τους είναι βίωμα. Αυτό βέβαια ειναι αλήθεια αλλά ισχύει για όλες τις θρησκείες όχι μόνο για αυτούς.
Για όποιον θέλει το κοράνι στα ελληνικά (να περιμένει πολλές εκπλήξεις !!!)

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Μια γρήγορη τοποθέτηση για όλα όσα έχουν ειπωθεί εως τώρα.
1: Για τον Ιουλιανό που αναφέρθηκε ο Σωζομενός που περιγράφει τις "αγριοτητές" του. Ο Σωζομενός δεν ήταν εθνικός. Γιατί? Γιατι απλούστατα έχει γράψει στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Patrologia Graeca τ.67, βιβλ. Ε'). ʼρα?
2: Πολλοί φίλοι τείνουν να ερμηνευουν όλα τις θρησκείες με την "συγχρονη ματιά". Και κάποιες να τις θεωρούν κατώτερες από κάποιες άλλες ή όλες ίδιες. Γνώμη μου είναι πως "κάθε δέντρο από τους καρπούς του κρίνεται" με ότι συνεπάγεται αυτό.
3: Ειπώθηκε πως έχουμε ανεξιθρησκεία. Μέγα λάθος. Γιατί εκκρεμμουν έξι αιτήσεις ναων δωδεκαθεϊστων από το 2002( Με αρνητική απόφαση της αρχιεπισκοπής). Ενώ οι ξενόφερτοι μουσουλμάνοι "πήραν" το τζαμί τους με λεφτά "δικά μας".
4: Το πρόβλημα δεν είναι για μένα η όποια θρησκεία. Είναι -κυρίως- οι υπερεθνικές ιδεολογίες. Δηλαδή όσες υπεράνω του έθνους τείνουν να βάζουν ιδεολογικά κατασκευάσματα συνήθως δε ουτοπικά. Μεταξύ αυτων είναι και ο χριστιανισμός όπως και ο κομμουνισμός όσο και ο καπιταλισμός/φιλελευθερισμός. πχ ένας έλληνας πεντηκοστιανός νοιώθει καλύτερα να κάνει παρέα με έναν ιταλό πεντηκοστιανό παρα με έναν έλληνα λχ ορθόδοξο και ούτω καθεξης.
5: Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα λογικό να λέμε πχ ότι ναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν κορυφαιοι σε όλα αλλά ξέρετε σε θέματα θρησκείας ήταν λίγο πιο πάνω από τους μπαμπουϊνους.
6: Οι Θεοί δεν είναι πρόσωπα αλλά ιδέες-δυνάμεις-αρχέτυπα. Και όσοι "ασπάζονται" το 12θεο απλά εμπνέονται από την αρχαιότητα δεν θέλουν να την επαναφέρουν.
7: Το να χρησιμοποιούμε ως επιχείρηματα βιβλία έμμισθων υπαλλήλων του ιερατείου (Μεταλληνος) είναι σαν να χρησιμοποιούμε το βιβλίο του Σημίτη για υπερασπιστούμε την κυβέρνηση του Πασοκ.

Αυτά
Φιλικά και με εκτίμηση

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Καποια πραγματα που βλεπω να προσαπτουν στο Χριστιανισμο πιστευω οτι χρηζουν απαντησης.
-«Η εκκλησια ηταν εναντια στην Επανασταση του 1821»
Αφορμη γι?αυτη την αισχρη συκοφαντια δινεται απο την πραξη αφορισμου της Επαναστασης που υπεγραψε ο Εθνομαρτυρας Πατριαρχης Κωνσταντινουπολεως Γρηγοριος Ε?.  Παραβλεπουν μια ...μικρη λεπτομερεια. Τη πραξη αφορισμου την υπεγραψε με το πιστολι στο λαιμο,οχι μονο του δικου του αλλα και ολου του Ελληνισμου της Πολης. Αφορμη εψαχναν οι Τουρκοι για να μας καθαρισουν απο εκει.(τελικα αφορμη δεν  βρηκαν ποτέ ,οποτε μας καθαρισαν ετσι απλα το Σεπτεμβρη του 1955) . Δεν μπορουσε ο Γρηγοριος να υποστηριξει ανοικτα τον αγωνα. Δεν θα προσεφερε τιποτα ουσιαστικο (η Πολη ηταν μακρια απο την εστια της Επαναστασης) και θα ρισκαρε τις ζωες χιλιαδων Ελληνων. Βεβαιως με μυστικες επιστολες στους οπλαρχηγους του Αγωνα τους εξηγουσε τους λογους του Αφορισμου και τους ευχοταν καλη επιτυχια. Αυτο ομως το καταλαβαν οι Τουρκοι και γι?αυτο τον κρεμασαν(αμα ηταν τσιρακι τους ρε μαγκες γιατι τον κρεμασαν?) λιγες μερες μετα την 25 Μαρτιου.Ευτυχως οι επιστολες αυτες σωζωνται και τις παραθετει ο Χατζηφωτης σε ενα βιβλιο του (μου διαφευγει ο τιτλος,οποιος φιλος το ξερει ας το πει)
-«Τα παιδια μας διδασκονται τα Θρησκευτικα απο μικρα στο σχολειο»
Ρε μαγκες ,η ωρα του παιδιου και του χαβαλε ειναι τα Θρησκευτικα. Να τους το κοψουμε και αυτο? Ασε που ανεβαζει και το μεσο ορο γιατι κατα κανονα οι πιο πολλοι μαθητες παιρνουν μεγαλους βαθμους. Και δε νομιζω να επηρρεαζουν τις μελλοντικες αποψεις τους. Εσεις γιατι γινατε Αθεοι τοτε.
-«Ο Χριστιανισμος οπισθοδρομισε στην Ελλαδα»
Σας θυμιζω οτι η Ελλαδα δεν ειναι η μονη Χριστιανικη χωρα του πλανητη. Απο τις 8 πιο ανεπτυγμενες χωρες (G8) οι 7 ειναι Χριστιανικες και μαλιστα οι 3 με εντονο θρησκευτικο συναισθημα : ΗΠΑ , Ρωσία  , Ιταλία. Αυτες δηλαδη γιατί δεν οπισθοδρομησαν. Αρα μαλλον στο ...Ελλαδισταν δεν φταιει ο Χριστιανισμος για τον ξεπεσμο. Μαλλον η κομματοκρατια μας κρεμασε....
-«Η επιστημη συγκρουεται με τη θρησκεια»
Λαθος. Η επιστημη συγκρουεται με τη θρησκοληψια. Οχι με τη θρησκεια. Βεβαια αν πιστευεις οτι ο Θεος εφτιαξε τον ανδρα απο πηλο και μετα πηρε μαχαιρι και  εκοψε κομματι απο τα πλευρα και εφτιαξε τη γυναικα,τοτε ναι ,εχεις προβλημα. Συνοπτικα η συνισταμενη Επιστημης ,Θεολογιας δεχεται οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε απο καποια Ανωτατη Οντοτητα.η οποια προυπηρχε(προ παντων των αιωνων) και η οποια  Οντοτητα βρισκεται σε αυλη μορφη (με τα δικα μας δεδομενα) και σε μια αλλη διασταση(απολυτως ξενη προς το δικο μας γνωστο χωροχρονο). Δημιουργησε τα παντα (τα παντα εν σοφια εποιησας) και καπως (μεσω Big Bang?) εθεσε σε κινηση το Συμπαν για να φτασουμε στη σημερινη ημερα με το περασμα των αιωνων. Δεν νομιζω οτι καποιος που πιστευει σε αυτα τα πραγματα βλεπει καποια συγκρουση Επιστημης ? Θρησκειας. Ειπαμε ομως,αν εισαι θρησκοληπτος....
Επιπλεον,για τους Χριστιανους αυτη η Ανωτατη Οντοτητα ελαβε υλικη μορφη (σαρκωθηκε) και βγηκε στη Γη και κυρηξε μια συγκεκριμενη διδασκαλια.
Και αφου ο φιλος κομμουνιστης sds μας κανει κηρυγμα ηθικης και αρχαιολατρειας ,(αληθεια πότε η αρχαιολατρεια ειναι καλή και πότε είναι σωβινισμος?) και μας μιλαει για ... «δολοφονους» Χριστιανους που πιστευουμε ας του θυμισω καποια μπουμπουκια της δικης του.. κοσμοθεωριας
Πολ Ποτ ,Αιμοσταγης ..συντροφος με 2.000.000 νεκρους στην Καμποτζη. Ειχε τη συνηθεια να φτιαχνει οικοδομηματα οπου χρησιμοποιουσε αντι για τουβλα,κρανια αντιφρονουντων!!!
Νικολαι Τσαουσεσκου, Απλα αναφερω οτι η εκτελεση του μεταδοθηκε ζωντανα απο τη Ρουμανικη τηλεοραση και ο κοσμος κατα εκατομμυρια πανηγυριζε στους δρομους
Μαο Τσε Τουνγκ, 30.000.000 νεκροι στην Κινα!!!
Ιωσηφ Σταλιν,17.000.000 νεκροι στην ΕΣΣΔ, περισσοτεορι απο οσους κοστισε ο Β? Παγκοσμιος Πολεμος. Στην Ουκρανια υποδεχονταν με ροδοπεταλα τον Χιτλερ ως λυτρωτη απο τον Σταλιν!!
Βαριεμαι να συνεχιζω, τα παραδειγματα παρα πολλα, Ζιφκοφ, Καστρο, κλπ κλπ
Αφου ακομα τολματε και μιλατε συντροφια...
Δεν πειραζει...Πώς το ελεγε εκεινο ο Σταλιν για τον Πάπα?
«Πόσες μεραρχιες έχει ο Πάπας?», Εμ δεν ηξερες, εμ δε ρωταγες?
Συγγνωμη αν κουρασα αλλα ηθελα καποια πραγματα να ξεδιαλυνθουν 

liferider

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
52
Πόντοι
1
Καποιος γνωστος μου μπερδευει τη λεξη "φανατικος" με το "θανατικος" , τελικα συμπεραινω οτι ειναι ο πιο σοφος αγραμματος  επιστημονας!!!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
1)Φίλε tomito μην αρνεισαι οτι ο Ιουλιανος  εκανε διωξεις στο Χριστιανισμο!
Τετοια ομαδικη πλανη να παθαν ολοι οι ιστορικοι δε νομιζω.
2) Δε  σου ειπα να διαβασεις την αποψη του π.Μεταλληνου . Σου ειπα απο το βιβλιο του Μεταλληνου να διαβασεις αποψεις ΑΛΛΩΝ,και της εποχης εκεινης και σημερινων ΜΗ χριστιανων επιστημονων (καθηγητων πρωτοβυζαντινης ιστοριας κλπ). Θα ηταν τελειως αφελέςνα σου πω να διαβασεις την αποψη ενος Χριστιανου Ιερεα για το Χριστιανισμο. Προφανως,οπως ειπες, θα ειναι σαν να διαβασεις τον Σημιτη για το ΠΑΣΟΚ. Δεν ειμαι τοσο αφελης. Και τις δικες μου αποψεις δεν τις διαμορφωσα μελετωντας μονο Χριστιανους.
Δυστυχως ο Βλασσης Ρασιας δεν παραθετει αποψεις Χριστιανων(αλλη περιπτωση Σημιτη)!!

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
"Συνοπτικα η συνισταμενη Επιστημης ,Θεολογιας δεχεται οτι ο κοσμος δημιουργηθη κε απο καποια Ανωτατη Οντοτητα"

re germaon, αρχιζεις και το χανεις!

σε ποιο συγγραμμα τα διαβασες ολ αυτα ρε?

καλα ρε. ειναι δυνατον να πιανεις στο στομα σου την επιστημη, εσυ που την κατεστρεφες, και να μιλας εξ ονοματος της?

και να λες και παπαριες?! ακου "Συνοπτικα η συνισταμενη Επιστημης ,Θεολογιας δεχεται οτι ο κοσμος δημιουργηθη κε απο καποια Ανωτατη Οντοτητα" ????!!

χαχαχαχαχαχαχαχ

απιστευτος! αλλα τι σκαω? ολοι ετσι ειστε.. παπαρολογιες απ το μυαλο σας..

σε ρωτουσα για τον π.π. γερμανο, και μου απαντησες για τον γρηγοριο τον ε

και ποιος ρε ρωτησε ρε για τον γ. τον ε??

και ποιος σου ειπε το αντιθετο. για τον π.π. γερμανο ομως θα μας πεις?

και στο τελος, αρχισες την γνωστη παπαρολογια, που καθε δεξιος κανει, απο τοτε που θυμαμαι τον ευτο μου πριν 20 χρονια, στο λυκειο:

εσεις, που σφαξατε.. που κανατε το ενα.. το αλλο...

ειστε φυσικα τοσο αμορφωτοι, που ποτε δεν μπορεσατε να καταλαβετε τις διοφορες του Συν. και του κκε, αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα..

το βασικο ειναι οτι οταν σας στιμωχνουν και δεν ξερετε τι να πειτε, το γυρνατε στα κακα που εκανε ο ψευτοκομουνισμος στις ανατολικες χωρες,
λες και υποστιρηξα εγω τον μαλακα τον σταλιν ή τον καπιταλιστικο "κομμουνισμο" που εκαΝαν οι ξεφτιλες στην ρωσια..
τους βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι και.. τελιωσατε!

τεσπα, οταν σε ρωταω κατι, θα μου απαντας σε αυτο που ρωτησα.. και οχι αλλανταλλων..
για τον π.π. γερμανο πες μας, οχι τον γρηγοριο τον ε..

αν και ολα τ αλλα τα θεματα που εθεσα τα εκανες γαργαρα..

gargara που λεν και οι αλβανοι..

και πες την ανωτατη οντοτητα που ολα τα κανει, να φτιαξει αν εχει @@ μια πετρα τοσο μεγαλη, ωστε να μην μπορει να την σηκωσει.. αν εχει τ @@..

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
και ξαναδιαβασε τζερμαον ολο το κειμενο που παρεθεσε ο markman στην σελιδα 11..

ειναι ο αφορισμος της επαναστασης του 21 απο τους.. δικους σου

(100 φορες να το γραψω, 100 φορες θα κανει πως δεν το βλεπει..)

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Φίλε -το εννοώ- Germaon σίγουρα αν τα λέγαμε πίνωντας ένα καφεδάκι θα συμφωνούσαμε σε αρκετά.
Επι της ουσίας τώρα.
Αν δέχεσαι ότι υφίσταται έστω εως ένα βαθμό καταπίεση και παραμόρφωση της ιστορικής αλήθειας λόγω της κυριαρχικής θέσης του χριστιανισμού στις δυτικές κοινωνίες εγώ παω πάσο.
Όπως όμως δεν θελετε να κατηγορούμε τον Χριστιανισμό για εγκλήματα  χριστιανών-συλλογική ευθύνη- έτσι μην κατηγορείτε τον Παγανισμό για εγκλήματα παγανιστών.
Και όπως φτάνετε εως την άλλη άκρη της γης για προσυλυτισμο στην Ορθόδοξία, αφήστε τουλάχιστον να υπάρχουμε στην πατρίδα μας.
Και όταν δίνεται το οκ για τζαμί τεραστίων διαστάσεων με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου στους ξενοφερτους και λαθρόφερτους μωαμεθανούς αφήστε να χτιστεί και ένας ναος στον Δία ή οποιον άλλο Θεό ή Θεά, δεν χάθηκε δα και ο κόσμος.
Εκτος και αν κάνω λάθος

Φιλικά

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
κοιτα, κι εγω τον παω τον τζερμαον! αλλα η κοντρα κοντρα.. ;-)

Επισκέπτης
Sds εχεις ξεφυγει λιγο και προσεχε τι γλωσσα σου.Και αν εσυ εισαι κομουνιστης ή οτι αλλο εισαι δεν εχεις το δικαιωμα να βριζεις θεσμους και πραγματα που για αλλους ειναι ιερα. Αυτο οσο αφορα τη πετρα και τα @@ που ειπες.Εισαι και μεγαλος ανθρωπος τρομαρα σου....επαναστατες ολοι του καναπε.

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
συμφωνω τομιτο. ασχετα αν ασπαζεται καποιος η οχι το δωδεκαθεο, το να φτιαχτει ενας ναος του Δια, δειχνει σεβασμο στην ιστορια του πολιτισμου μας..

απλα, καποιοι αλλοι ναοι πρεπει να αραιοσουν, και να γινουν σχολεια και γυμναστηρια.. ;-)

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
α δεν εβρισα ρε αντρεα. απλα ειπα αν εχει τα @@ ο θεος του ας το κανει..

και λεω @@ γιατι σε καθε αναπαρασταση του θεου, τον παρουσιαζουν ως αντρα.. λες και με το ζορι πρεπει να μας μοιαζει κι αυτος..

δες φωτο της αγιας τριαδας και θα με καταλαβεις..

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Λοιπόν για να μη λέμε μπουρδες!Θα παραδεχτω οποιον πιστευει οτι δεν υπάρχει Θεός οταν αποδειξει πως φτιαχτηκαν όλα γυρω μας!!!Κάμμια επιστημονικη θεωρια δεν το εχει αποδειξει συνολικα!!
Δευτερον οντως πολλοι χριστιανοι βοηθησαν στην καταστροφη του αρχαιοΕλληνικου πολιτισμου αλλα επιτελους ξεχωριστο το απ τον ιδιο τον Χριστιανισμο!!!Δεν ευθυνεται η θρησκεια για τον καθε βλάκα!!!Ο Χριστιανισμος σε κανενα ιερο βιβλιο δεν πρεσβευει τετοιες πράξεις!!!

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
και επιτελους! πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε τους παπαδες με τους φορους μας!

εχει τοσες χαζες γιαγιακες που τους γραφουν τις περιουσιες τους, αντι να βοηθησουν κανα ιδρυμα..

δεν εχουν αναγκη.. ολοι χορτατοι ειναι..

ειδατε ποτε αδυνατο παπα?

αν βγεις μια βολτα, δυο στους δεκα ελληνες ειναι παχυσαρκοι..

αν πας σε καμια εκκλησια, ολοι ειναι ντοφαλοι

ολοι..

υ.γ. απ την πολλη νηστεια..

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπόν για να μη λέμε μπουρδες!Θα παραδεχτω οποιον πιστευει οτι δεν υπάρχει Θεός οταν αποδειξει πως φτιαχτηκαν όλα γυρω μας!!!Κάμμια επιστημονικη θεωρια δεν το εχει αποδειξει συνολικα!!

καλη ερωτηση! δεν εχει απαντηθει ακομα

αλλα μην ξεχνατε οτι οι επιστημες εχουν μια ιστορια μολις 4000 βαρια χρονων..

οταν ο πολιτισμος μας φτασει να υπαρχει 10 000 χρονια μετα, θα εχει απαντηθει κι αυτο.. μπι σουρ..

το αντιστρεφω τωρα:

Θα παραδεχτω οποιον αποδειξει ποιος εφτιαξε τον ιδιο τον θεο, που ολα μπορει να τα κανει, αλλα δεν γεννηθηκε ποτε..!

ποιος εφτιαξε τον θεο? και ποτε ειδατε για τελευταια φορα θεο εσεις?

και που τον ειδατε? στην πλαζ? στην εξοχη? στο γραφειο? στο πικ νικ? που??!!

;-)

Επισκέπτης
Για τους παπαδες και τις κοιλιες τους θα συμφωνησω.Αλλα δεν αντιπροσωπευουν αυτοι τον Χριστιανισμο.Αντιθετα εκτος απο λιγων εξαιρεσεων αυτοι ειναι η αιτια που ο κοσμος εχει χασει τη πιστη του.850 εκ. ευρω φορολογικη απαλλαγη εδωσε το κρατος στην εκκλησια της Ελλαδος.Μονο αυτα φτανουν για να φανε και να στεγαστουν ολοι οι φτωχοι της Ελλαδος.Ντροπη....ρε γαμωτο....ντροπη.

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Στα μάτια μου ο υπήρξαν 'κομμουνισμός' ήταν τύπου θρησκεία με τον Πάπα της στη Μόσχα. Έτσι μου φαίνεται, γιατί λειτουργούσε με δόγματα και προπαγάνδα και δεν ήθελε άλλες θρησκείες. Στα @@μου για τέτοια, δηλ. αρχαίους Θεούς ή Εβραίο Θεό και άλλες κλίκες πολιτικές δεξιές και αριστερές απο καραψωνάρες αρπάχτρες δολοφόνους της ιστορίας όπως και κάθε υλιστικό ή πνευματικό σύστημα λατρείας. Τον άνθρωπο που βλέπω μέσα μου και δίπλα μου και την σκληρή του επιβίωση και ιστορία, ποιός τον λατρεύει και τον βοηθάει ρεεεεεεεεε? Αυτόν που είναι στην πίπα? Όλοι για εργατάκο/πελατάκο/φανταράκο μας θέλανε. Ούστ!

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
να μας απαντησει και ο "δικαιος" θεος σας που εβοσκε, οταν οι εμποροι ναρκωτικων αγοραζαν φερραρι και βιλλες με πισινες, ενω τα παιδακια στην σομαλια πεθαιναν απ την πεινα..

μαλλον ειχε καλυτερες δουλειες να κανει...

ρε αιντε απο δω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom