Νέα

Δωδεκάθεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 294
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
ΟK Gatoulis0055.

Εφ' οσον δεν είχες σκοπό να με θίξεις, δε θίχτηκα και το θέμα τελείωσε. Τώρα αν ανοίξει κάπου θέμα "εμφύλιος" συζητάμε το ποιός και πως επέβαλε δοτή κυβέρνηση (Γ.Παπ.) για να φτιάξει στρατό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Στο άλλο. Οι "πιστοί" πολλές φορές φέρονται σαν πρόβατα. Για πολλές υπερβολές τους (για μένα όλες, αλλά εντάξει) υπάρχει ηθικός αυτουργός. Αυτή είναι η ηγεσία.

Όταν πχ οι μουσουλμάνοι (πρέπει να πω ότι σαν θρησκεία αυτή είναι πολύ πίσω, για να μη θίξω πίστη και συνείδηση κάποιων, γιατί δε θέλω) λιθοβολούν μέχρι θανάτου κάποια κακόμοιρη κοπέλα επαιδή βιάστηκε από κάποιον (ο οπόιος βγαίνει λάδι), υπακούοντας στον ιερό τους νόμο (ΣΑΡΙΑ) δεν έχουν ευθύνη οι θρησκευτικοί τους ηγέτες που δεν τους βάζουν πάγο τόσα χρόνια? Δεν είναι αυτοί ηθικοί αυτουργοί?

Εντάξει οι χριστιανοί δεν είναι ΤΩΡΑ τόσο κάφροι, αυτό έλειπε. Αλλά πχ η φιλόσοφος και μαθηματικός Υπατία στη Αλεξάνδρεια γδάρθηκε ζωντανή με όστρακα από πλήθος χριστιανών, υπό την καθοδήγηση του επισκόπου Αλεξανδρείας. Για τέτοιες συμπεριφορές φταίνε μόνο οι πιστοί και η ηγεσία είναι αμέτοχη?

Και για την Ιερή Εξέταση (ειδικά στη Ισπανία) φταίνε μόνο οι πιστοί? Οι εντεταλμένοι της εκκλησίας καταδίκαζαν...

Αν σου απαντήσω πιο αναλυτικά θα χρειαστούν μέρες...

Τελικά για μένα και η εκκλησία και το κάθε κόμμα και ο κάθε πρόεδρος ομάδας και γενικά κάθε πρόσωπο που επηρεάζει έντονα την κοινή γνώμη ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη συμπεριφορά της μάζας που επηρεάζουν.

Φιλικά
Φίλε μου εγω δεν ειπα οτι οι παπάδες είναι άψογοι!Αλίμονο!Δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποβράσματα!!Αυτο ομως ουτε σημαινει οτι ολοι ειναι σκαρτοι ουτε οτι για τις πράξεις των σκάρτων ευθύνεται η θρησκεία!Αυτό προσπαθω να πώ.Επειδη δεν νομιζω οτι στη τελική διαφωνουμε πες μου σε ποια σημεια της Καινής διαθήκης ή της διδασκαλίας του Χριστού διαφωνεις

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Ρε γαμώτο, το κόλλημα μερικών είναι απίστευτο.
Στόν αντίποδα της "πίστης" βάζεις την "επιστήμη" ρε ψώνιο?
Γιατί δε βάζεις τη "ΜΗ ΠΙΣΤΗ" ρε γαμώτο μου?
Οοοοοοοοοοοοχι!
Ευθύνεται για όλους τους βλάκες, συνολικά!
Για άλλη μια φορά παραθέτεις ατράνταχτα επιχειρήματα!!!
Αφού γενικα  τα λες εξω απ τα δόντια σε παρακαλώ πες μου τα παιδιά σου εχουν βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία??Σε εχω ξαναρωτησει αλλα το θεωρησες προσωπικο θεμα.Αλλα επειδη μεχρι τωρα μιλας για τις προσωπικες σο σκεψεις για πες μας...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Για άλλη μια φορά παραθέτεις ατράνταχτα επιχειρήματα!!!
Αφού γενικα  τα λες εξω απ τα δόντια σε παρακαλώ πες μου τα παιδιά σου εχουν βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία??Σε εχω ξαναρωτησει αλλα το θεωρησες προσωπικο θεμα. Αλλα επειδη μεχρι τωρα μιλας για τις προσωπικες σο σκεψεις για πες μας...[/size]

Gatouli,
Καλός είσαι, σε συμπαθώ, αλλα δε μπορώ να συζητάω μαζί σου.
Το "και σεις γιατι βασανίζετε τους νέγρους" το ξέρεις?
Αυτή είναι η περίπτωσή σου.

Κολώνω νομίζεις να πω για τα παιδιά μου? Να σου πω: Ναι, βαφτίστηκαν. Και εγώ, "βαφτισμένος" είμαι ξέρεις... Και ξέρεις γιατί βαφτίστηκαν? Γιατί το κολωσύστημα, στο οποίο εσύ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, μας υποχρέωσε (παρ ότι ούτε εγώ, ούτε η μάνα τους θέλαμε να κάνουμε το καραγκιοζιλίκι) να το κάνουμε. Δυστυχώς, η "κοινωνική πίεση" (με κύρια παράμετρο το να μη στενοχωρήσουμε τους γέρους μας) μας ΑΝΑΓΚΑΣΕ να το κάνουμε. Δε πειράζει, μισή ώρα υπόθεση ήταν. Σιγά τ' αυγά! Δε βαρυέσαι!
Και που βαφτίστηκαν τί σημαίνει? Και που και εγώ βαφτίστηκα τι σημαίνει? Συναίνεσα? Συναίνεσαν τα (κάτω του έτους) παιδιά μου? Μαλακίες. Τώρα που μεγάλωσαν (και καταλαβαίνουν τον κόσμο), καταλαβαίνουν και την απάτη (για την οποία γράφω εγώ εδώ), και γιατί κάποιο μισάωρο, όταν ήταν βρέφη, το πέρασαν μέσα σε μια "κολυμπήθρα".
Εσύ το καταλαβαίνεις?
Μάλλον όχι.

Και κάτι τελευταίο: "Επιχειρήματα" γιατί να σου παραθέσω φίλε μου? Έχεις την εντύπωση ότι προσπαθώ να σε πείσω για κάτι? Κάνεις λάθος. Πιστεύεις αυτά που πιστεύεις, καλά κάνεις. Μαγκιά σου.
Εγώ ΔΕΝ πιστέυω. Μπορώ? Η μήπως πρέπει να απολογούμαι γι αυτό?

'Αντε καλός πολίτης!

Επισκέπτης
stavros51....προσθεσε οτι κ υποχρωμενος να μην ησουν παλι υποχρεωμενος θα ησουν κ ξερεις γιατι??? Γιατι πολυ πολυ απλα ολοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ οι ελληνες δν εχουν μαθει να σεβονται τη διαφορετικοτητα του συνανθρωπου....
Για παραδειγμα...ας σκεφτει κανεις τα παιδια του να μην ειναι βαπτισμενα τι σχολιασμος θα πεσει....ξεκινηστε τη σκεψη σας απο το νηπιο κ τις κυρα-κατινες που θα το σχολιασουν μετα θα το πανε σπιτι μετα θα το ακουσει το παιδακι κ θα πεταξει αθελα μπηχτη στο αβαπτιστο παιδι κ μετα αντε να εξηγησεις στον(ην) πιτσιρικα οτι θα κανει μονος(η) την επιλογη...μετα πηγαιντε στο δημοτικο οταν ρωτα η κυρα-δασκαλα...κ μετα αντε σε ψυχολογους να κανουνε καλα το πιτσιρικι.....Α ρε ελλαδα....

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Φίλε mclein, 

εδώ είσαι 100% (+ κάτι ψιλά) σωστός!

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
σταυρο δεν θελω να ειμαι αδιακριτος,αλλα εισαι χριστιανος ορθοδοξος η κατι αλλο?εγκυκλοπεδικα.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Φιλε Σταυρο 2 πραγματα θα σου πω και αν θες καταλαβε τα.Για μενα κακως βαπτισες ενω δεν ηθελες!!Στα αρχιδια σου τι θα πει ο καθενας!Εγω φιλε δεν ανηκω σε αυτους.Για μενα αλλα και για τη θρησκεια που πιστευω ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος!!Και ο τελευταιος που θα σε κρινει ειμαι εγω!!Καταλαβαινεις τι θελω να πω??Οσο αντιπαθεις εσυ αυτους τους τυπους τους αντιπαθω και γω!Αυτο δε σημαινει πως ολοι οσοι πιστευουμε ειμαστε ιδιοι!!Προσπαθησε να το καταλαβεις!
Απ την αλλη οπως εγω σεβομαι τα δικαιωματα σου και τα πιστευω σου ετσι και συ δε θα πρεπε να αποκαλείς καραγκιοζιλικι κατι το οποιο εγω θεωρω ιερο οπως η βαπτιση.
Ο Χριστιανισμος πρεσβευει την ελευθερια του ανθρωπου και την αγαπη για τον συνανθρωπο.Δε νομιζω να διαφωνεις σε κατι απο αυτα.Οποτε δεν ευθυνεται η θρησκεια για τον καθε μαλακα που την ερμηνευει αλλιως.Ειμαι οπως και εσυ και εγω εναντιον τους!
Οσον αφορα τα επιχειρηματα το λεω στο πλαισιο του γενικοτερου διαλογου που κανουμε και οχι για να σε πεισω η να με πεισεις.
Αχ 7 μηνες εμειναν στο Π.Ν.

Υ.Γ.Απο κατι αλλους τυπους που γουσταρουν να σπανε και να καινε τις ιδιοκτησιες συνανθρωπων μας δεν περιμενω κατι καλυτερο!Ετσι mclein?

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
δεν ειχα το χρονο να το διαβασω ολο.δε βοηθας λιγο?
δεν ειχα το χρονο να το διαβασω ολο.δε βοηθας λιγο?

Καλά έκανες δημόσιο σχόλιο για κάποιον χωρίς να έχεις διαβάσει τι γράφει;

Δεν είμαι ο Σταύρος και δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του.

Είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις λιγα posts πιο πρίν θα βρεις την απάντηση που ζητάς.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]σταυρο δεν θελω να ειμαι αδιακριτος,αλλα εισαι χριστιανος ορθοδοξος η κατι αλλο?εγκυκλοπεδικα.[/size]

Τώρα τι ερώτηση είναι αυτή? Προφανώς βαφτίστηκα, όπως έχουμε βαφτιστεί και όλοι μας. Μας ρώτησε κανείς τότε? Κι αν μας ρώτησε, ξέραμε να μιλάμε για να απαντήσουμε?
Τι θες να πάω και να δηλώσω "ξεβαφτίζομαι?" Τι θα κερδίσω?

Απο κει και πέρα, το τι ΠΙΣΤΕΥΩ απο όλα αυτά τα πράματα, το έχετε καταλάβει νομίζω...
Θες κι άλλη ανάλυση? Ρώτα με.

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
Τώρα τι ερώτηση είναι αυτή? Προφανώς βαφτίστηκα, όπως έχουμε βαφτιστεί και όλοι μας. Μας ρώτησε κανείς τότε? Κι αν μας ρώτησε, ξέραμε να μιλάμε για να απαντήσουμε?
Τι θες να πάω και να δηλώσω "ξεβαφτίζομαι?" Τι θα κερδίσω?

Απο κει και πέρα, το τι ΠΙΣΤΕΥΩ απο όλα αυτά τα πράματα, το έχετε καταλάβει νομίζω...
Θες κι άλλη ανάλυση? Ρώτα με.
καλα,δεν εχει και τοση σημασια,αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαφτισες τα παιδια σου αφου δεν ηθελες.σε ελευθερη χωρα ζουμε.

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
Καλά έκανες δημόσιο σχόλιο για κάποιον χωρίς να έχεις διαβάσει τι γράφει;

Δεν είμαι ο Σταύρος και δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του.

Είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις λιγα posts πιο πρίν θα βρεις την απάντηση που ζητάς.
ποιο σχολιο?!.ερωτηση εκανα.προσβαλα κανεναν?τι αρπαζεσαι?

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Πολλούς βολεύει να μην υπάρχει Θέος έτσι ωστέ να κάνουν ότι γουσταρουν και να έχουν για Θεό την πάρτη τους!Ωραια που έιναι να κάνεις οτι γουστάρεις ετσί?Κοίτα ΄μέγαλε  είτε το γουστάρεις είτε όχι δεν είσαι ο πιο μάγκας στο συμπάν!καποιός σε έφτιαξε(μεγάλη μαλάκια βέβαια)  οτι και να λες .Εκτος αν φυτρωσες οπότε συγνώμη.

ευτυχως τωρα που υπαρχει (οπως λες) ολοι εχουν χεστει απ τον φοβο τους..
τα καρτελ ηρωηνης εκλεισαν, τα παιδια στην αιθιοπια δεν πεινουν πια, και οι πολεμοι για το πετρελαιο σταματησαν..

τι λες ωρεεεεεεεεεεεε!!

τι λες!!??

ναι, εχεις δικιο.. καποιος με εφτιαξε.. η μανα μου κι ο πατερας μου..

και δεν ειμαι πουτανα αρα δεν εχω αναγκη απο προστατες..

εσυ που εχεις αναγκη, και εφευρησκεις θεους, η παναγιά μαζι σου..

και ειμαι και μαγκας, γιατι πιστευω αυτα που βλεπω, και οχι θεους και οπτασιες..

εσυ
πιστευε και μη ερευνα..

μαγκα του πεους..

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Η φιλική εταιρεία και ο Κολοκοτρώνης ιδιαίτερα, ήταν αναβιωτές, και έλεγαν στους 'Ρωμιούς' να αυτοαποκαλούνται πλέον Έλληνες. Μάλιστα ο Τεό φορούσε και κράνος (καλά δεν βρήκε το σωστό, αλλά ήθελε παραπομπή στους Έλληνες). Είχε κάνει ναύτης στο Ρωσικό στόλο και ήταν σε επαφή απο παλιά με τους Φιλικούς. Αποφάσισαν συνηδητά το Ελλάδα απο το Γρεκία ή Ρωμανία που ήταν στο τραπέζι. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι εμπνευστές της επανάστασης και αναβίωσης είχαν γαμήσει Ρωσίδες!  :dancing:

Η περικεφαλαία με την οποία εμφανίζεται ο Κολοκοτρώνης είναι αυτή που δίνανε τιμητικά οι ʼγγλοι (μαζί με το βαθμό του ταγματάρχη) επειδή οργάνωσε ειδικό ελληνικό σώμα που βοήθησε την Ιόνιο Πολιτεία (κατά του Αλή Πασά, των Γάλλων και των λοιπών κινδύνων). Δεν την έφτιαξε ο ίδιος.

Εκεί απέκτησε και την πολεμική εμπειρία που χρησιμοποίησε στην ελληνική στρατιωτική επανάσταση.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Επειδή κάποιοι θέτουν το θέμα του βαφτίσματος.

1. Το βάφτισμα δεν το επιβάλλει η εκκλησία στα νήπια, το επιλέγουν οι γονείς τους. Χωρίς την συναίνεση του γονέα, βάφτιση δεν μπορεί να γίνει. Επίσης, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα αν είσαι αβάπτιστος. Το πολύ πολύ στην ταυτότητα σου να γράψεις αντί για όνομα ΑΚΟ (δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά γενικώς το συνάντησα πολύ στο στρατό σε αβάπτιστους ομογενείς της τέως ΕΣΣΔ). Αντί λοιπόν να τα ρίχνουμε στους παπάδες, ας τα ρίξουμε στους γονείς.

2. Ότως, όπως αναφέρθηκε, ο καθένας μπορεί να αλλάξει ελεύθερα θρησκεία, όσες φορές θέλει, με κάποιες διατυπώσεις. Πρακτικά, αυτό περιορίζει την σημασία της βάπτισης, διότι δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα (εκτός και αν κάποιος την θεωρεί μίασμα). Ο (μη πλέον) πιστός, πηγαίνει στον εφημέριο της ενορίας του, και κάνει μια απλή (πιθανώς και γραπτή) δήλωση ότι δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται στο πλήρωμα της εκκλησίας. Η δήλωση γίνεται μπροστά σε αυτόν και μόνο και δεν δημοσιεύεται. Έκτοτε, καταλύεται κάθε πνευματική σχέση μεταξύ πιστού και εκκλησίας και αυτός παύει να θεωρείται ορθόδοξος.

That being said, το θεωρώ αστείο να λέει κάποιος "ε καλά, τζάμπα κόπος", γιατί δεν είναι κόπος. Επίσης, ατάκες του στυλ "δεν έχω σκοπό να τους δώσω τόση σημασία" είναι άνευ αντικειμένου, πρωτίστως διότι δείχνουν μια ανακολουθία μεταξύ των λεγομένων και των πραττομένων και δευτερευόντως δίοτι στο τέλος, όταν (κούφια η ώρα) πεθάνει αυτός που τις λέει, οι παπάδες θα πούνε την εξόδιο, θα τον αποχαιρετήσουν και θα τελέσουν τα μνημόσυνα (τσιμπώντας το παραδάκιον), όσο και να γυρίζει μέσα στην κάσα ή να τρίζουν τα κόκκαλα του.

3. Για το αν μπορεί ο γονέας να επιβάλλει τις θρησκευτικές του απόψεις στο παιδί του, έχει κριθεί πως ναι, κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ και του ΕΔΑΔ. Το ίδιο ισχύει και για την γλώσσα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί ότι οι γονείς του τον έκαναν ορθόδοξο (ενώ ήταν παγανιστής) ή ότι τον έβαλαν να μάθει ελληνικά (ενώ θα προτιμούσε τα κογκολέζικα).

4. Παρομοίως, έχει κριθεί ότι αποστολή του κάθε κράτους είναι (μεταξύ των άλλων) να διατηρήσει την πολιτισμική, γλωσσική, θρησκευτική, παραδοσιακή και κάθε τύπο σχετική (εξαιρείται η αστυνομική) ταυτότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγκαστεί το κράτος να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν μπορεί όμως και να το επιβάλλει σε όλους τους μαθητές, ακόμα και αυτούς που δεν θέλουν.

Αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ πολύ.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]καλα,δεν εχει και τοση σημασια,αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαφτισες τα παιδια σου αφου δεν ηθελες.σε ελευθερη χωρα ζουμε.[/size]
Οσο για το τελευταίο, χωράει κάποια συζήτηση...
Ολοι λέμε ότι ζούμε σε ελέυθερη χώρα, και το λέμε απ το 1821 που διώξαμε τους Τούρκους.
Με μικρά διαλείματα, εν τάξει (Γερμανοί, Χούντα, κλπ).
Είναι έτσι όμως?
Ας το δούμε ιστορικά:
ΠΡΙΝ ξεκουμπιστεί η βασιλεία απ την Ελλάδα, ήηηηησουν ελεύθερος να πεις (όχι να βρίσεις, ΝΑ ΠΕΙΣ): "Δε γουστάρω μοναρχία, καλύτερα να το αλλάξουμε και να βάλουμε πρόεδρο"?
'Η: "η Φρειδερείκη βάζει χέρι στο ταμείο απόρων κορασίδων" (το οποίο διαχειριζόταν ανεξέλεγκτα)?
Σας πληροφορώ πως όχι.
Μόλις το λεγες, πήγαινες μέσα για 2-3 χρόνια (με απόφαση διακστηρίου, όχι έτσι), και επί πλέον σου "γράφανε" μια ρετσινιά, που την κουβάλαγες μέχρι να πεθάνεις, και τα παιδιά σου, και επηρέαζε και το άμεσο συγγενικό σου περιβάλλον.
Και τότε, λέγαμε (λέγανε, δεν υπήρχαμε οι περισσότεροι): "Σε ελεύθερη χώρα ζούμε".
Τώρα, αυτά έληξαν.
Ο Κοκός γραφικά περιφέρεται, και κανείς δεν ασχολείται.
Υπάρχουν όμως άλλοι "θεσμοί", οι οποίοι όπως τότε ο Κοκός και το σόϊ του, έτσι και τώρα αυτοί "δε θίγονται".
Ένας απ αυτούς είναι η εκκλησία.
Τα πράματα είναι πιό ελαστικά βέβαια, αλλά το σκοτάδι (που πρέπει να υπάρχει όπως υπήρχε γύρω απ το παλάτι) υπάρχει.
Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια "ανωθεν" επιβολή (με στρατιωτικό νόμο, απειλή κυρώσεων κλπ) αλλά στην ΑΝΟΧΗ των κατοίκων αυτής της χώρας σε αυτή την κατάσταση.
Διαβάστε προηγούμενα post μου, εξηγώ ότι είμαι μειοψηφία, δε τρέφω αυταπάτες. Η πλειοψηφία, ΑΝΕΧΕΤΑΙ (αν όχι ικανοποιείται και ανακουφίζεται) από αυτό το καθεστώς. Δεν την ενοχλεί (σίγουρα). Δες τε εδώ, στην παρέα των μπουδελιάρηδων, ΠΟΣΟΙ υπερασπίζονται "την πίστη", και με πόσο πάθος.
Και πόσο κωφεύει σε οτιδήποτε αντίθετο ακούσει, no matter πόσο λογικό είναι αυτό.
Η πλειοψηφία αυτή ΔΕ ΘΕΛΕΙ να μένουν τα παιδιά αβάφτιστα.
Τα επιχειρήματά μου (και τά ίδια όλων όσων εδώ μέσα συμφωνούν με μένα, π.χ. sds) ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ να τα καταλάβει.
Και η ίδια, ξυνίζει τα μούτρα της όταν στο στενό της περιβάλλον εμφανίζονται τέτοια περιστατικά "απείθειας".
Οι γονείς μου (και της γυναίκας μου) δεν είναι θρήσκοι, δε πάνε εκκλησία, μπορώ να πω δεν πιστεύουν σε τίποτα, αλλά δεν είναι και επαναστάτες όμως.
Είναι "συντηρητικοί" σε τέτοιες "εκδηλώσεις".
Δε τους νοιάζει αυτή καθ' εαυτή η έλλειψη του "μυστηρίου" (τρομερή λέξη κι αυτή), αλλά θα τους πείραζε τα εγγόνια τους να ήταν "δακτυλοδεικτούμενα". ΑΝ ήταν. Η πιθανότητα και μόνο, τους είναι ενοχλητική.
Θα φοβόντουσαν ότι "η εμμονή μου σε αυτή την υπόθεση" θα δημιουργούσε προβλήματα.
Επρεπε να τους στενοχωρήσω για να (μην) το κάνω.
Αξιζε τον κόπο?
Αποφάσισα πως όχι.
Matrurelover, "σε ελεύθερη χώρα ζούμε", αλλά....
'Ολα αυτά τα αλλά...

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Σταυρο το τελευταιο ποστ που εκανα δεν το σχολιασες.Να υποθεσω οτι συμφωνεις?

SATYROS

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
Μάγκες μας έχουν βάλει στο λούκι και μας αρέσει και από πάνω. Βολευόμαστε δυστυχώς και δε μιλάμε. Μη νομίζουμε ότι οι ανάγκες που έχουμε είναι αληθινές, όπως ρούχα καλά, αυτοκίνητα κλπ.
Δεν είμαστε ελεύθεροι αλλά πιστεύω θα μπορούσαμε να ήμαστε, είναι στο χέρι μας. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που είναι. Μην ψαρώνουμε ότι χωρίς αυτά που μας υπαγορεύει η κοινωνία δε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Όσον αφορά τις θρησκείες έχω πει τις απόψεις μου σε προηγούμενο post αλλά θα ήθελα ακόμα να πω ότι μιλάω με πολύ κόσμο όπου πιστεύει πως το δωδεκάθεο είναι παραμύθια και ανόητο. Βγαίνω από τα ρούχα μου!!
Έχει γίνει τρελή πλύση εγκεφάλου παιδιά. Η κοσμοαντίληψη των αρχαίων ελλήνων είναι πολλά επίπεδα ανώτερη (μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση) με τη χριστιανική φιλοσοφία.
Και γω δε γουστάρω να παντρευτώ στην εκκλησία και να βαπτίσω το παιδί που θα κάνω,
ʼλλα δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του φανατισμού (αυτό είναι χαρακτηριστικό των χριστιανών). Είναι και το κοινωνικό θέμα στη μέση δηλαδή θα μπορούσαμε να δούμε το γάμο στην εκκλησία σαν κοινωνική συνήθεια ? έθυμο. Δεν είναι ανάγκη να περιθωριοποιούμε τους εαυτούς μας.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Μάγκες μας έχουν βάλει στο λούκι και μας αρέσει και από πάνω. Βολευόμαστε δυστυχώς και δε μιλάμε. Μη νομίζουμε ότι οι ανάγκες που έχουμε είναι αληθινές, όπως ρούχα καλά, αυτοκίνητα κλπ.
Δεν είμαστε ελεύθεροι αλλά πιστεύω θα μπορούσαμε να ήμαστε, είναι στο χέρι μας. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που είναι. Μην ψαρώνουμε ότι χωρίς αυτά που μας υπαγορεύει η κοινωνία δε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Όσον αφορά τις θρησκείες έχω πει τις απόψεις μου σε προηγούμενο post αλλά θα ήθελα ακόμα να πω ότι μιλάω με πολύ κόσμο όπου πιστεύει πως το δωδεκάθεο είναι παραμύθια και ανόητο. Βγαίνω από τα ρούχα μου!!
Έχει γίνει τρελή πλύση εγκεφάλου παιδιά. Η κοσμοαντίληψη των αρχαίων ελλήνων είναι πολλά επίπεδα ανώτερη (μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση) με τη χριστιανική φιλοσοφία.
Και γω δε γουστάρω να παντρευτώ στην εκκλησία και να βαπτίσω το παιδί που θα κάνω,
ʼλλα δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του φανατισμού (αυτό είναι χαρακτηριστικό των χριστιανών). Είναι και το κοινωνικό θέμα στη μέση δηλαδή θα μπορούσαμε να δούμε το γάμο στην εκκλησία σαν κοινωνική συνήθεια ? έθυμο. Δεν είναι ανάγκη να περιθωριοποιούμε τους εαυτούς μας.
Φιλε μου ο γάμος δεν ειναι εθιμο.Τουλαχιστον για οποιον πιστευει ειναι ευλογια Θεου.Δεν προσπαθω να στο επιβαλλω καλώς εχεις τη γνωμη που εχεις.Απλα να ξερεις δεν ειναι εθιμο.Τα λογια που λεγονται κατα τη διαρκεια του μυστηριου αν τα δεις θα καταλαβεις οτι εχω δίκιο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom