Φίλε μου δεν θέλω να μειώσω την αξία της εκκλησίας. Ο σκοπός της εκκλησίας είναι να μαζεύεται ο κόσμος μαζί και αυτό είναι πού σημαντικό, είναι να νιώσουν όλοι ότι δεν είναι μόνοι, να κοινωνικοποιηθούν. Το έθιμο δηλαδή που είπα δεν είναι μικρό πράγμα. Αυτά είναι που μας κρατάν και μας δίνουν θάρρος: η συμμετοχή μας σε όλα αυτά τα έθιμα που συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η εκκλήσία είναι για τον άνθρωπο και είναι εντελώς άσχετο το ότι έχει μια ταμπέλα χριστιανική, αυτό συμβαίνει σήμερα, μετά από 500 χρόνια μπορεί να έχει ταμπέλα μιας άλλης θρησκείας SATYRISMOS για παράδειγμα , αλλά εκκλησία θα υπάρχει και ο σκοπός θα είναι ο ίδιος.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δωδεκάθεο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 294
- Εμφανίσεις 18K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
κριμα πολυ κριμα για τα χαλια του καθενος εδω περα και απο τι καταλαβα καταλαβα ενα πραμα και μονο ενα υπαρχουν πολλοι ψευτοκουλτουριαδες οπου θελουν να το παιξουν επαναστατες κριμα ρε μαγκες λιγοι ειναι αυτοι που κανουν την διαφορα σημερα! και επειδη μερικοι αναφερθηκανε στην αμερικη και την σχετισανε με το χριστιανισμο λεω μηπως εχει καμια 350 χρονια οπου εγινε κρατος η αμερικη απο αποικιες φυλακισμενων που ερχονταν απο την αγγλια? και κατι ακομα αυτο για το θανατο που ειχε πει ο σταυρος 51 ισως να εχει να μικρο δικιο μιας και ειναι το μονο που ο ανθρωπος αδυνατει να νικησει αλλα κριμα ρε φιλε γιατι δεν σκεφτηκες οτι απο την πρωτη στιγμη ο ανθρωπος βρηκε τροπο να αντιμετωπισει το θανατο και να τον νικησει δες και κανα ντοκιμαντερ.ωστοσο υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που διηγουνται ιστοριες ειτε που ηταν σε κομα ειτε πεθαναν και επανηλθαν ειτε εζησαν απο καποιο θαυμα που δεν ειναι και ψεματα αλλωστε.Οπως και να χει ενα ειναι το σιγουρο οτι η εκκλησια οντως ΝΑΙ βοηθησε πολυ κοσμο στην τουρκοκρατια διοτι φερθηκε πολυ εξυπνα γιατι αν δεν εκανε αυτα που λετε θα ησουν εσυ στο site να γραφεις για τα γαμισια σου η θα ησουν σε κανα χαμαμ?
καπιοι ελεινοι εδω μεσα ειπαν οτι η θρησκεια αφησε πισω την επιστημη και ανακατεπψαν και το βυζαντιο (ΕΛΕΟΣ) που το βυζαντιο την αποδεχθηκε και την εκανε επισημη θρησκεια και μην πει κανεις για ανατολικη ρωμαικη και τετοια γιατι αυτα ειναι πιπες δεν μου λετε η θρησκεια αφησε πισω την επιστημη η μερικοι παπες οι οπιοι ηταν μπλεγμενοι πολυ βαθια μεσα οπως το βατικανο που αντι να λειτουργει ως εκλλησια λειτουργησε ως κομμα και εκανε σχημα με το βυζαντιο και ενω ειχε πει οτι θα μας βοηθουσε μας αφησε στο ελεος του θεου και οχι μονο αλλα μας εκανε και επιθεση (φραγκοι 1204 αλωση πολης) και μετα ελευθερωθηκαμε μονοι μας? και το σχησμα το εκανε γιατι το βυζαντιο ηταν χριστιανικο καθαρα η μηπως ξεχνατε τον 2 δασκαλους του βυζαντιου οι οπιοι βοηθησαν τα γειτονικα κρατη να γινουν χριστιανοι και κυριως τους σερβους και το 1080μΧ κυριχθηκαν αγιοι?θελετε και αλλα παρτε να γουσταρετε η μηπως ξεχασατε το εν τουτω νικα οπου απο κανεναν και ποτε δεν εχει αμφισβητηθει.καπιοι μιλησαν για αλλιωση της ιστοριας λογω θρησκειας δεν μου λετε αν υπηρχε αλλιωση ιστοριας εχετε καταλαβει το τι θα γινοταν??? και κατι ακομα
πολυ ειπαν οτι με το δωδεκαθεο η ελλαδα ηταν ανικητη μηπως ξεχασατε και τον μεγα αλεξανδρο οπου εφτασε μεχρι την μεση ανατολη και βαλε και μετα απο μαλακιες που κανανε τα χασαμε ολα? ας πουμε οι εμφιλιοι που εγιναν! αλλα οχι δεν φταινε οι εμφυλιοι η θρησκεια που τοτε επι μεγα αλεξανδρου και λιγο πριν κατακτηθουμε απο την ρωμη και για πολλα χρονια μεταειχαμε 12θεο! μα καλα μιλαμε η κλανουμε? α και κατι ακομα υπαρχουν και αριστεροι που πιστευουν.εδω μεχρι και ο χιτλερ πιστευε τι μου λετε τωρα μεχρι και ο αινσταιν παντως εχω παρατηρησει κατι ολοι οι αθεοι μα ολοι μιλανε με ενα ανεξηγητο μισος για ολεεεες τι θρησκειες νομιζοντας οτι τα ξερουν ολα τι κριμα ομως που κανεις δεν ειναι τελειος. α και κατι ακομα υπαρχουν και διεστραμενοι παπαδες αλλα και παπαδες που κανουν πραγματικο εργο κριμα που αυτοι που κανουν εργο ειναι περισσοτεροι και επειδη ειπατε οτι τρεχουν στις τηλεορασεις και σ ολα αυτα εχουν και site και ραδιωφωνο και απο ολα εσας τι σας κοφτει κανουν κατι κακο κατσε την μια λετε οι παπαδες εχουν αρχαιες αντιληψεις και δεν αφησαν την επιστημη να παει μπροστα και την αλλη τους κραζετε επειδη εχουν internet,sites,ραδιοφωνικους σταθμους και πανε σε εκπομπες δλδ ελεος μην κανετε σαν παιδια μια μ αρεσει την αλλη οχι.τελος κοιταχτε να το παιξετε μαγκες και να βρειτε τα αρχιδια να το παιξετε επαναστατες και αντιδραστικοι την ωρα που οι τραπεζες σας κλεβουν την ωρα που η εφορια σας πηδαει την ωρα που ο αμερικανος σας εχει ενα δορυφορο πανω απο κεφαλι σας και την ωρα που πανε οι αλλοι να σας "γαμησουν" με το ετσι θελω κριμα που η λεξη επανασταση κουλτουρα αντιδραση εχουν χασει την ουσια τους!
καπιοι ελεινοι εδω μεσα ειπαν οτι η θρησκεια αφησε πισω την επιστημη και ανακατεπψαν και το βυζαντιο (ΕΛΕΟΣ) που το βυζαντιο την αποδεχθηκε και την εκανε επισημη θρησκεια και μην πει κανεις για ανατολικη ρωμαικη και τετοια γιατι αυτα ειναι πιπες δεν μου λετε η θρησκεια αφησε πισω την επιστημη η μερικοι παπες οι οπιοι ηταν μπλεγμενοι πολυ βαθια μεσα οπως το βατικανο που αντι να λειτουργει ως εκλλησια λειτουργησε ως κομμα και εκανε σχημα με το βυζαντιο και ενω ειχε πει οτι θα μας βοηθουσε μας αφησε στο ελεος του θεου και οχι μονο αλλα μας εκανε και επιθεση (φραγκοι 1204 αλωση πολης) και μετα ελευθερωθηκαμε μονοι μας? και το σχησμα το εκανε γιατι το βυζαντιο ηταν χριστιανικο καθαρα η μηπως ξεχνατε τον 2 δασκαλους του βυζαντιου οι οπιοι βοηθησαν τα γειτονικα κρατη να γινουν χριστιανοι και κυριως τους σερβους και το 1080μΧ κυριχθηκαν αγιοι?θελετε και αλλα παρτε να γουσταρετε η μηπως ξεχασατε το εν τουτω νικα οπου απο κανεναν και ποτε δεν εχει αμφισβητηθει.καπιοι μιλησαν για αλλιωση της ιστοριας λογω θρησκειας δεν μου λετε αν υπηρχε αλλιωση ιστοριας εχετε καταλαβει το τι θα γινοταν??? και κατι ακομα
πολυ ειπαν οτι με το δωδεκαθεο η ελλαδα ηταν ανικητη μηπως ξεχασατε και τον μεγα αλεξανδρο οπου εφτασε μεχρι την μεση ανατολη και βαλε και μετα απο μαλακιες που κανανε τα χασαμε ολα? ας πουμε οι εμφιλιοι που εγιναν! αλλα οχι δεν φταινε οι εμφυλιοι η θρησκεια που τοτε επι μεγα αλεξανδρου και λιγο πριν κατακτηθουμε απο την ρωμη και για πολλα χρονια μεταειχαμε 12θεο! μα καλα μιλαμε η κλανουμε? α και κατι ακομα υπαρχουν και αριστεροι που πιστευουν.εδω μεχρι και ο χιτλερ πιστευε τι μου λετε τωρα μεχρι και ο αινσταιν παντως εχω παρατηρησει κατι ολοι οι αθεοι μα ολοι μιλανε με ενα ανεξηγητο μισος για ολεεεες τι θρησκειες νομιζοντας οτι τα ξερουν ολα τι κριμα ομως που κανεις δεν ειναι τελειος. α και κατι ακομα υπαρχουν και διεστραμενοι παπαδες αλλα και παπαδες που κανουν πραγματικο εργο κριμα που αυτοι που κανουν εργο ειναι περισσοτεροι και επειδη ειπατε οτι τρεχουν στις τηλεορασεις και σ ολα αυτα εχουν και site και ραδιωφωνο και απο ολα εσας τι σας κοφτει κανουν κατι κακο κατσε την μια λετε οι παπαδες εχουν αρχαιες αντιληψεις και δεν αφησαν την επιστημη να παει μπροστα και την αλλη τους κραζετε επειδη εχουν internet,sites,ραδιοφωνικους σταθμους και πανε σε εκπομπες δλδ ελεος μην κανετε σαν παιδια μια μ αρεσει την αλλη οχι.τελος κοιταχτε να το παιξετε μαγκες και να βρειτε τα αρχιδια να το παιξετε επαναστατες και αντιδραστικοι την ωρα που οι τραπεζες σας κλεβουν την ωρα που η εφορια σας πηδαει την ωρα που ο αμερικανος σας εχει ενα δορυφορο πανω απο κεφαλι σας και την ωρα που πανε οι αλλοι να σας "γαμησουν" με το ετσι θελω κριμα που η λεξη επανασταση κουλτουρα αντιδραση εχουν χασει την ουσια τους!
Καλά όσο για την τουρκοκρατία τα έχουμε ξανά πεί:
Τον παλαιών πατρών γερμανό σηκωτό τον πήραν να πάει στην επανάσταση και μην ψαρώνετε με κρυφά σχολιά, κανονικά η εκκλησία ήταν μια χαρά με τους τούρκους.
Για το βυζάντιο; Ξεφτίλα!! Η Ελένη η μητέρα του Κωνσταντίνου που οι χριστιανοί την έχουν κάνει και αγία ΕΒΡΑΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ την κοπέλα που αγαπούσε ο Κωνσταντίνος.
ΜΑΥΡΙΛΑ!!
Και τελος πάντων ο σκοπός του χριστιανισμού ήταν να εξαπλώσει την αγάπη, την ταπεινότητα, το αντίθετο του εγωισμού κλπ, αυτό έπρεπε να κάνουν και οι απόστολοι.
Για δείτε τον κόσμο σήμερα! Μόνο αγάπη και ταπεινότητα δεν υπάρχει! Με 2 λόγια μιλάμε για ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ αυτής της θρησκείας. Σκοπός του χριστιανισμού ήταν ένας στην ουσία και τον κατάφερε: εξουσιάζει ανθρώπους.
Για σκεφτείτε λίγο αυτό το «ήταν θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει» με 2 λόγια «μεγάλε το είπε ο θεός να πάρουν την πόλη οι τούρκοι, μην το ψάχνεις κάτσε στα αυγά σου και μη μιλάς και άσε με εμένα που είμαι αυτοκράτορας να τα κάνω πλακάκια με τους τούρκους»
Τον παλαιών πατρών γερμανό σηκωτό τον πήραν να πάει στην επανάσταση και μην ψαρώνετε με κρυφά σχολιά, κανονικά η εκκλησία ήταν μια χαρά με τους τούρκους.
Για το βυζάντιο; Ξεφτίλα!! Η Ελένη η μητέρα του Κωνσταντίνου που οι χριστιανοί την έχουν κάνει και αγία ΕΒΡΑΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ την κοπέλα που αγαπούσε ο Κωνσταντίνος.
ΜΑΥΡΙΛΑ!!
Και τελος πάντων ο σκοπός του χριστιανισμού ήταν να εξαπλώσει την αγάπη, την ταπεινότητα, το αντίθετο του εγωισμού κλπ, αυτό έπρεπε να κάνουν και οι απόστολοι.
Για δείτε τον κόσμο σήμερα! Μόνο αγάπη και ταπεινότητα δεν υπάρχει! Με 2 λόγια μιλάμε για ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ αυτής της θρησκείας. Σκοπός του χριστιανισμού ήταν ένας στην ουσία και τον κατάφερε: εξουσιάζει ανθρώπους.
Για σκεφτείτε λίγο αυτό το «ήταν θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει» με 2 λόγια «μεγάλε το είπε ο θεός να πάρουν την πόλη οι τούρκοι, μην το ψάχνεις κάτσε στα αυγά σου και μη μιλάς και άσε με εμένα που είμαι αυτοκράτορας να τα κάνω πλακάκια με τους τούρκους»
Σταυρο το τελευταιο ποστ που εκανα δεν το σχολιασες. Να υποθεσω οτι συμφωνεις?
Οχι, θα είναι λάθος υπόθεση.
Πως να συμφωνήσω ρε φίλε μαζί σου, όταν γράφεις:
Ε? Πως?[size=9pt]Ο Χριστιανισμος πρεσβευει την ελευθερια του ανθρωπου και την αγαπη για τον συνανθρωπο.[/size]
Να σου παραθέσω μερικά ακόμα απο το post σου (με σχόλιά μου):
Και για μένα. Και αν δε μου είχες πει ποια είναι η θρησκεία σου, θα σε πίστευα και γι αυτήν. Αρα, αν αφήσουμε τη θρησκεία απ έξω, συμφωνούμε.[size=8pt]Για μενα αλλα και για τη θρησκεια που πιστευω ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος!![/size]
Οχι.[size=8pt]Και ο τελευταιος που θα σε κρινει ειμαι εγω!! Καταλαβαινεις τι θελω να πω??[/size]
Ούτε και μείς που δε πιστεύουμε είμαστε όλοι ίδιοι. Λογικό δε σου φαίνεται? Θα πρεπε να μαστε?[size=8pt]Οσο αντιπαθεις εσυ αυτους τους τυπους τους αντιπαθω και γω!Αυτο δε σημαινει πως ολοι οσοι πιστευουμε ειμαστε ιδιοι!! [/size]
Και ποιός σου είπε ότι "αντιπαθώ" "αυτούς τους τύπους"? Και ποιούς τύπους εννοείς? Τους παπάδες? Κατ αρχήν ναι, τους αντιπαθώ, όπως αντιπαθω π.χ. και τους βοθρατζήδες (ως επάγγελμα όμως, όχι ως άτομα). Αλλά αυτό ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ανάμεσά τους δε βρίσκεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ανθρώπους. Σε πληροφορώ δε ότι έχω ΦΙΛΟΥΣ που είναι παπάδες, και μάλιστα σε ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ αξιώματα της ιεραρχίας της εκκλησίας! (Ενας δε ήταν και "οχτάρι" μου στο ΠΝ, και λάβε το υπ όψη σου, καλύτερο οχτάρι δεν υπάρχει!)
Προσπαθώ, αλλά.... Δε βοηθάς και συ, δε βοηθάς!Προσπαθησε να το καταλαβεις!
Κοίτα, ε, basta!Απ την αλλη οπως εγω σεβομαι τα δικαιωματα σου και τα πιστευω σου ετσι και συ δε θα πρεπε να αποκαλείς καραγκιοζιλικι κατι το οποιο εγω θεωρω ιερο οπως η βαπτιση.
Μη κάνεις παραλληλισμούς που δεν έχουν εφαρμογή. Εγώ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ να σεβαστείς ΚΑΝΕΝΑ "πιστεύω μου" για τον απλό λόγο ότι εγώ δεν έχω πιστεύω! Σε τι πιστεύει ένας άθεος? Σε τίποτα! (τις θεωρίες περί του ότι όταν κάποιος δε πιστεύει σε θεό πιστεύει στον εαυτό του που γράφτηκαν εδώ δε τις θεωρώ σωστές, νομίζω τα είπα μάλιστα). Επομένως, ΠΩΣ σέβεσαι τα πιστεύω μου? Αφού δεν έχω πιστεύω?
Οσο για το καραγκιοζιλίκι, κοίτα φίλε, έχω έναν κολλητό που ιερό πράμα θεωρεί τη Τζούλη Μπάρκα. Θα πρέπει να σέβομαι και τη Τζούλη Μπάρκα?
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά (τα περί "ιερών" πραγμάτων), πήγαινε στο παλιό forum, είναι εκεί. Μη ξαναλέμε τα ίδια!
Κάπως "προεκλογικό" μου ακούγεται αυτό. Δε συμφωνείς? Πάντως δε διαφωνώ, δηλαδή η πρόταση είναι σωστή και γραμμένη ως εξής:Ο Χριστιανισμος πρεσβεύει την ελευθερια του ανθρωπου και την αγαπη για τον συνανθρωπο.
"Ο stavros51 πρεσβευει την ελευθερια του ανθρωπου και την αγαπη για τον συνανθρωπο."
Δε φαντάζομαι νάχεις αντίρρησι σ' αυτό?
Σου γράφω εδώ πως βλέπω εγώ τα πράματα. Οπως βλέπεις, σε πολλά συμφωνώ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ ΣΕ ΟΛΕΣ τις θέσεις που διατυπώνεις σε αυτό το post σου. Πάμε παρακάτω.Δε νομιζω να διαφωνεις σε κατι απο αυτα.
Σωστό. Δεν ευθύνεται. Ευθύνεται συνολικά για όλους τους μαλάκες, είτε την ερμηνεύουν, είτε όχι. Το έχω ξαναγράψει αυτό, μη με αναγκάζεις να επαναλαμβάνομαι.Οποτε δεν ευθυνεται η θρησκεια για τον καθε μαλακα που την ερμηνευει αλλιως.
Τι λες ρε Γατούλη? Εϊπα εγώ ποτέ ότι "είμαι εναντίον" κάποιου? Τι νομίζεις δηλαδή, ότι θα πάρω κανένα δόρυ και θα τους καρφώνω? Γιατι με παρεξηγείς λεβέντη μου?Ειμαι οπως και εσυ και εγω εναντιον τους!
Επιχειρηματολογείς δηλαδή. Δεκτόν. Γι αυτό είμαστε εδώ. Καλά κάνεις. Πες μου όμως (γιατί κάπου έχω χάσει το τραίνο), επιχειρηματολογείς για κάτι συγκεκριμένο? Και αν ναι, τι είναι αυτό? Την κεντρική ιδέα δηλαδή, πες τη στα ίσα, μη το φέρνεις γύρω-γύρω το πράμα!Οσον αφορα τα επιχειρηματα το λεω στο πλαισιο του γενικοτερου διαλογου που κανουμε και οχι για να σε πεισω η να με πεισεις.
Αυτά.
Ελπίζω σε κάλυψα.
[size=6pt]κριμα πολυ κριμα για τα χαλια του καθενος εδω περα και απο τι καταλαβα καταλαβα ενα πραμα και μονο ενα υπαρχουν πολλοι ψευτοκουλτουριαδες οπου θελουν να το παιξουν επαναστατες κριμα ρε μαγκες λιγοι ειναι αυτοι που κανουν την διαφορα σημερα! και επειδη μερικοι αναφερθηκανε στην αμερικη και την σχετισανε με το χριστιανισμο λεω μηπως εχει καμια 350 χρονια οπου εγινε κρατος η αμερικη απο αποικιες φυλακισμενων που ερχονταν απο την αγγλια? και κατι ακομα αυτο για το θανατο που ειχε πει ο σταυρος 51 ισως να εχει να μικρο δικιο μιας και ειναι το μονο που ο ανθρωπος αδυνατει να νικησει αλλα κριμα ρε φιλε γιατι δεν σκεφτηκες οτι απο την πρωτη στιγμη ο ανθρωπος βρηκε τροπο να αντιμετωπισει το θανατο και να τον νικησει δες και κανα ντοκιμαντερ.ωστοσο υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που διηγουνται ιστοριες ειτε που ηταν σε κομα ειτε πεθαναν και επανηλθαν ειτε εζησαν απο καποιο θαυμα που δεν ειναι και ψεματα αλλωστε.Οπως και να χει ενα ειναι το σιγουρο οτι η εκκλησια οντως ΝΑΙ βοηθησε πολυ κοσμο στην τουρκοκρατια διοτι φερθηκε πολυ εξυπνα γιατι αν δεν εκανε αυτα που λετε θα ησουν εσυ στο site να γραφεις για τα γαμισια σου η θα ησουν σε κανα χαμαμ?
πολυ ειπαν οτι με το δωδεκαθεο η ελλαδα ηταν ανικητη μηπως ξεχασατε και τον μεγα αλεξανδρο οπου εφτασε μεχρι την μεση ανατολη και βαλε και μετα απο μαλακιες που κανανε τα χασαμε ολα? ας πουμε οι εμφιλιοι που εγιναν! αλλα οχι δεν φταινε οι εμφυλιοι η θρησκεια που τοτε επι μεγα αλεξανδρου και λιγο πριν κατακτηθουμε απο την ρωμη και για πολλα χρονια μεταειχαμε 12θεο! μα καλα μιλαμε η κλανουμε? α και κατι ακομα υπαρχουν και αριστεροι που πιστευουν.εδω μεχρι και ο χιτλερ πιστευε τι μου λετε τωρα μεχρι και ο αινσταιν παντως εχω παρατηρησει κατι ολοι οι αθεοι μα ολοι μιλανε με ενα ανεξηγητο μισος για ολεεεες τι θρησκειες νομιζοντας οτι τα ξερουν ολα τι κριμα ομως που κανεις δεν ειναι τελειος. α και κατι ακομα υπαρχουν και διεστραμενοι παπαδες αλλα και παπαδες που κανουν πραγματικο εργο κριμα που αυτοι που κανουν εργο ειναι περισσοτεροι και επειδη ειπατε οτι τρεχουν στις τηλεορασεις και σ ολα αυτα εχουν και site και ραδιωφωνο και απο ολα εσας τι σας κοφτει κανουν κατι κακο κατσε την μια λετε οι παπαδες εχουν αρχαιες αντιληψεις και δεν αφησαν την επιστημη να παει μπροστα και την αλλη τους κραζετε επειδη εχουν internet,sites,ραδιοφωνικους σταθμους και πανε σε εκπομπες δλδ ελεος μην κανετε σαν παιδια μια μ αρεσει την αλλη οχι.τελος κοιταχτε να το παιξετε μαγκες και να βρειτε τα αρχιδια να το παιξετε επαναστατες και αντιδραστικοι την ωρα που οι τραπεζες σας κλεβουν την ωρα που η εφορια σας πηδαει την ωρα που ο αμερικανος σας εχει ενα δορυφορο πανω απο κεφαλι σας και την ωρα που πανε οι αλλοι να σας "γαμησουν" με το ετσι θελω κριμα που η λεξη επανασταση κουλτουρα αντιδραση εχουν χασει την ουσια τους![/size]
[size=11pt]Παναγία μου![/size]
[size=8pt](Στό τέλος μπορεί να αρχίσω και να πιστεύω με αυτά που διαβάζω εδώ!)[/size]
gatos19811981
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2006
- Like
- 7
- Πόντοι
- 1
Α ρε Σταυρο ορισμενες φορες αισθανομαι οτι απλα σπας πλακα.Οταν αναφερομαι σε τυπους που αντιπαθω οπως και εσυ εννοώ αυτους που πιθανώς να σε κατέκριναν αν δεν βαπτιζες τα παιδια σου!!!Οκ??
Για το τι πρεσβευει ο Χριστιανισμος διαβασε την Καινη Διαθηκη και θα καταλάβεις!Βασικές αρχες ειναι η αγάπη και η ελευθερία!!Διαβασε και θα δεις.
Για το τι πρεσβευει ο Χριστιανισμος διαβασε την Καινη Διαθηκη και θα καταλάβεις!Βασικές αρχες ειναι η αγάπη και η ελευθερία!!Διαβασε και θα δεις.
ρε γαμωτο δεν καταλαβες κατι φιλε ο παλαιων πατρων γερμανος απλα ηταν αρνιτικος λογω εξοπλισμου που ηταν ελειπης που αν η εκλλησια δεν τα ειχε καλα με τους τουρκους ουτε αυτα δεν θα ειχαμε και εκτος αυτου πως να στο πω την λεξη ηττοπαθεια την ξερεις αμα την ξερεις θα καταλαβεις οσο για την κοπελα του κωσταντινου τι να κανουμε καλα εκανε η κυρα αν και αυτη ηταν ψιλοπουτανιτσα τι να κανουμε!?ωστοσο και ηταν θελημα θεου να τουρκεψει αλλα και θα γινοταν διοτι ειχε περασει ηδη μια αλλωση απο τους φραγκους ηδη ειχε αναξιους αυτοκρατορες ηδη ειχε σχισμα με τον παπα και την δυση και ηδη ειχε εξαντληθει οικονομικακαι και βεβαια προσλαβε μισοφορους να πολεμησουν λογω προβληματων στο στρατο! και τωρα οσον αφορα "ειναι θελημα θεου η πολη να τουρκεψει" και αναφερομαι στην συγκεκριμενη και μονο φραση τη λεξη κερκοπορτα την ξερεις οπου καποιος ρουφιανος τους ειδηξε την πορτα και βρεθηκαν πισω τους με λιγα λογια τους επιασαν στα πρασα που λεμε? ισως λεω ισως εαν δεν γινοταν αυτο πιθανον να ηταν αλλιως η εξελιξη.
ωστοσο κατηγορεις μια θρησκεια η οποια το μονο που κανει ειναι να αναφερετε στη ελευθερη βουληση του ανθρωπουολες οι αλλες θρησκειες δεν νομιζω οτι το κανουν αυτο ουτε καν ο βουδισμος και πως μπορεις και κατηγορεις καποιον αλλο για τις δικες σου πραξεις δλδ η θρησκεια και ο χριστος φταει που εσυ δεν αγαπας και κοιτας την παρτη σου (οχι εσυ προσωπικα ολοι μας) πως να υπαρξει αγαπη οπως απο την στιγμη που θα κανει κατι ο αλλος κοιταμε να του βγαλουμε το ματι η να του φαμε την γκομενα η ακομα καλυτερα απο την στιγμη που κοιταμε πως να κανουμε λεφτα με αθεμιτα μεσα γιατι πολυ απλα τα θελουμε ολα δικα μας?δλδ λιγο σκεψη θελει!
ωστοσο κατηγορεις μια θρησκεια η οποια το μονο που κανει ειναι να αναφερετε στη ελευθερη βουληση του ανθρωπουολες οι αλλες θρησκειες δεν νομιζω οτι το κανουν αυτο ουτε καν ο βουδισμος και πως μπορεις και κατηγορεις καποιον αλλο για τις δικες σου πραξεις δλδ η θρησκεια και ο χριστος φταει που εσυ δεν αγαπας και κοιτας την παρτη σου (οχι εσυ προσωπικα ολοι μας) πως να υπαρξει αγαπη οπως απο την στιγμη που θα κανει κατι ο αλλος κοιταμε να του βγαλουμε το ματι η να του φαμε την γκομενα η ακομα καλυτερα απο την στιγμη που κοιταμε πως να κανουμε λεφτα με αθεμιτα μεσα γιατι πολυ απλα τα θελουμε ολα δικα μας?δλδ λιγο σκεψη θελει!
[size=8pt]
Επειδή κάποιοι θέτουν το θέμα του βαφτίσματος.
1. Το βάφτισμα δεν το επιβάλλει η εκκλησία στα νήπια, το επιλέγουν οι γονείς τους. Χωρίς την συναίνεση του γονέα, βάφτιση δεν μπορεί να γίνει. Επίσης, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα αν είσαι αβάπτιστος. Το πολύ πολύ στην ταυτότητα σου να γράψεις αντί για όνομα ΑΚΟ (δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά γενικώς το συνάντησα πολύ στο στρατό σε αβάπτιστους ομογενείς της τέως ΕΣΣΔ). Αντί λοιπόν να τα ρίχνουμε στους παπάδες, ας τα ρίξουμε στους γονείς.
2. Ότως, όπως αναφέρθηκε, ο καθένας μπορεί να αλλάξει ελεύθερα θρησκεία, όσες φορές θέλει, με κάποιες διατυπώσεις. Πρακτικά, αυτό περιορίζει την σημασία της βάπτισης, διότι δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα (εκτός και αν κάποιος την θεωρεί μίασμα). Ο (μη πλέον) πιστός, πηγαίνει στον εφημέριο της ενορίας του, και κάνει μια απλή (πιθανώς και γραπτή) δήλωση ότι δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται στο πλήρωμα της εκκλησίας. Η δήλωση γίνεται μπροστά σε αυτόν και μόνο και δεν δημοσιεύεται. Έκτοτε, καταλύεται κάθε πνευματική σχέση μεταξύ πιστού και εκκλησίας και αυτός παύει να θεωρείται ορθόδοξος.
That being said, το θεωρώ αστείο να λέει κάποιος "ε καλά, τζάμπα κόπος", γιατί δεν είναι κόπος. Επίσης, ατάκες του στυλ "δεν έχω σκοπό να τους δώσω τόση σημασία" είναι άνευ αντικειμένου, πρωτίστως διότι δείχνουν μια ανακολουθία μεταξύ των λεγομένων και των πραττομένων και δευτερευόντως δίοτι στο τέλος, όταν (κούφια η ώρα) πεθάνει αυτός που τις λέει, οι παπάδες θα πούνε την εξόδιο, θα τον αποχαιρετήσουν και θα τελέσουν τα μνημόσυνα (τσιμπώντας το παραδάκιον), όσο και να γυρίζει μέσα στην κάσα ή να τρίζουν τα κόκκαλα του.
3. Για το αν μπορεί ο γονέας να επιβάλλει τις θρησκευτικές του απόψεις στο παιδί του, έχει κριθεί πως ναι, κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ και του ΕΔΑΔ. Το ίδιο ισχύει και για την γλώσσα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί ότι οι γονείς του τον έκαναν ορθόδοξο (ενώ ήταν παγανιστής) ή ότι τον έβαλαν να μάθει ελληνικά (ενώ θα προτιμούσε τα κογκολέζικα).
4. Παρομοίως, έχει κριθεί ότι αποστολή του κάθε κράτους είναι (μεταξύ των άλλων) να διατηρήσει την πολιτισμική, γλωσσική, θρησκευτική, παραδοσιακή και κάθε τύπο σχετική (εξαιρείται η αστυνομική) ταυτότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγκαστεί το κράτος να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν μπορεί όμως και να το επιβάλλει σε όλους τους μαθητές, ακόμα και αυτούς που δεν θέλουν.
Αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ πολύ. [/size]
Στα πολύ σύντομα:
1) Είπαμε πως «επιλέγουν» οι γονείς το βάφτισμα. Παράδειγμα εγώ (ως γονέας).
2) Να τα ρίχνουμε στα νήπια καλύτερα αντί στους γονείς?
3) Οχι ότι με ενδιαφέρει γιατί θα το κάνω, αλλά ξέρει κανείς ΠΟΙΕΣ είναι οι διατυπώσεις για αλλαγή θρησκείας? (Εχω κάτι υποψίες).
4) Sorry φίλε, δε θα τους κάνω τη χάρη. «Πλήρωμα» της εκκλησίας έχω πάψει να είμαι πάνω από 30 χρόνια. Τότε πήδηξα την κουπαστή του καραβιού.
5) Σοβαρολογείς? Θέλει δήλωση στον εφημέριο για να «καταλυθεί» κάθε πνευματική σχέση?
5.1) Δηλαδή εγώ που δεν έχω κάνει δήλωση, έχω πνευματική σχέση?
5.2) Πότε έκανα δήλωση ότι έχω σχέση, και τώρα πρέπει να πάω να το ξε-δηλώσω?
5.3) Και τι είναι ο «εφημέριος» που πρέπει να πάω να κάνω «δήλωση» ενώπιόν του? Κάποιας μορφής αρχή?
5.4) Από ποιόν «παύει να θεωρείται ορθόδοξος» ο πολίτης μετά τη δήλωση?
6) Το αν είναι κόπος, θα το μάθουμε αν κάποιος ξέρει τη διαδικασία και μας την πει.
7) Ποια είναι η ανακολουθία?
8) Από πρόσφατο περιστατικό (πέθανε γέρων θείος), σου λέω ότι μια κηδεία με όλες τις «νορμάλ» προδιαγραφές (χωρίς μητροπολίτη και τέτοιες ακρότητες δηλαδή) πάει ίσα με 10 χιλιαρικάκια. Το που πάνε αυτά, κανείς δε ξέρει, γιατί τα εισπράττει όλα το «γραφείο», και τα μοιράζει παραπέρα. 2.000 ας πούμε (ναι τους απατεώνες) κάνει το φέρετρο. Τόσο το λάδι, τόσο το ξύδι, τόσο ο πολυέλαιος, τόσο το λαδόξυδο, τόσο το καφενείο (κονιακάκι ? παξιμαδάκι), τόσο το σκάψιμο, τόσο το μπάζωμα, τόσο τα «παιδιά» με τα κουστουμια που κουβαλάνε, σύνολο 10k. Για ευρώ μιλάω, όχι για bytes. Ποια θα κόψεις με την «πολιτική» κηδεία? Αν είσαι αποφασισμένος (μιλάω για πράματα που εσύ ορίζεις - αν εσύ είσαι ο ξάπλα, άλλοι ορίζουν και πληρώνουν) να πας κόντρα στο σύστημα, πήγαινε σε ένα μαραγκό, δώσε σκαρίφημα και μέτρα, και με euro 100 σου ετοιμάζει το κουστουμάκι, σανιδένιο, καρφωτό. Χρειάζεται λούστρο? Γιατί, για να γυαλίζει εκεί που θα μπει?
Θέλω να πω ότι «το σύστημα» είναι μεγάλο, βαθύ και πλατύ, και η «δήλωση» από μόνη της ΔΕ σε γλυτώνει απ τα έξοδα... Απ τα 10k, άντε τα 500 να ήταν της εκκλησίας.
Το «γραφείο» εκδίδει και ΔΠΥ. Σαν τους εκτελωνιστές. «Δαπάνες καταβληθείσες δια λογαριασμόν»...
Γιατί υπάρχουν εκτελωνιστές ξέρετε? Για να λαδώνουν τους τελωνειακούς.
«Γραφεία τελετών» γιατί υπάρχουν, ξέρετε? Για να ταϊζουν τους παπάδες.
Δεν είναι μόνο «σύστημα» είναι και «κύκλωμα».
Ασχετο, αλλά γεγονός: Έχουν ξεφυτρώσει διάφορα ?catering? που έχουν μια αίθουσα, και οργανώνουν «δεξιώσεις» μετά από γάμους και βαφτίσια (να πούμε και κάτι ευχάριστο, όχι μόνο για κοράκια). Ξέρετε ότι ο παπάς της εκκλησίας που «κάνει τα χαρτιά» και «κλείνει» το ναό για την τελετή έχει «βαρύνουσα άποψη» για το σε ποιό catering θα γίνει η δεξίωση? Και ότι αν δε... συναινέσει ο τελετώμενος, μπορεί και να μη βρει την ημερομηνία που θέλει?
Είναι πολλά τα λεφτά ʼρη, που έλεγε κι ο Παπαγιαννόπουλος στην ταινία...
Και για να το κλείσω,
9), ας έχει κριθεί ότι ο γονέας μπορεί να επιβάλλει στο παιδί του θρησκεία. Και μπορεί, σίγουρα όταν αυτό είναι μηνών ακόμα, και το βαφτίζει. Και μετά? Μπορεί να του πει «πήγαινε τώρα στην εκκλησία, είναι Κυριακή», όταν δε μπορεί να του πει σε ποιό αυτί θα βάλει και σε ποιό όχι σκουλαρίκι?
Sxsitegr, σου έδωσα τροφή για να βαράς πλήκτρα, ΟΚ?
[size=8pt]Επειδη δεν νομιζω οτι στη τελική διαφωνουμε πες μου σε ποια σημεια της Καινής διαθήκης ή της διδασκαλίας του Χριστού διαφωνεις[/size]
Ρε μπαγάσα,
Forum είναι εδω, ρωτάς κάποιον, απαντάει άλλος. Να σου πω εγώ.
Τι είναι αυτή η λύσσα που σ έχει πιάσει, και πρέπει να σου πούμε τι δε μας αρέσει στα βιβλία σου και στη "διδασκαλία" σου?
Τίποτα δε μας αρέσει.
Δε μας απασχολεί.
Γιατί δηλαδή πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα?
Κάποιοι τά γραψαν, κάποιοι τα διαδίδουν, κάποιοι τα πιστεύουν, όλοι καλά κάνουν. Εγώ μπορώ να έχω αντίθετη, ή εν πάσει περιπτώσει ΚΑΜΜΙΑ άποψη?
Πρέπει οπωσδηποτε να ασχοληθώ, και να βγάλω συμπέρασμα τι λέει ο κάθε απατεώνας?
Τον κάνω πέρα, και τελείωσε η υπόθεση.
Δε μπορείς να το χωνέψεις αυτό?
Τι τρώγεσαι?
[size=8pt]Φιλε μου ο γάμος δεν ειναι εθιμο.....Τα λογια που λεγονται κατα τη διαρκεια του μυστηριου αν τα δεις θα καταλαβεις οτι εχω δίκιο[/size]
Αγαπητέ γατούλη, τα μόνα λόγια που λέγονται κατα τη διάρκεια του
Δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται (πάντα) όμως...
Που είναι ένα ακόμα δείγμα γιατί έχει ξεπέσει η θρησκεία...
gatos19811981
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2006
- Like
- 7
- Πόντοι
- 1
Στ προκειμενη η λεξη φοβείται έχει την εννοια του σεβασμου!Και δεν ειναι κακο αυτο!Αγαπητέ γατούλη, τα μόνα λόγια που λέγονται κατα τη διάρκεια τουχαβαλέσυγγνώμη μυστηρίου ήθελα να πω και είναι σωστά, είναι αυτά που λένε: "η δε γυνή να φοβείται τον άνδραααααααααααα".
Δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται (πάντα) όμως...
Που είναι ένα ακόμα δείγμα γιατί έχει ξεπέσει η θρησκεία...
[size=8pt]Επειδή διάβασα αντεγκλήσεις μεταξύ αριστεράς δεξιάς: Η Ελληνική αριστερά είχε την ιστορική μοίρα να βρίσκεται σε μία προσυμφωνημένη ...... έλεγαν στους παραδοσιακούς συντηριτικούς Έλληνες ιστορίες για τους ανθέλληνες κομμουνιστές και τον καλό Χριστούλη. .....Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.[/size]
Ropalofore, και σήμερα ακόμα, η κατάσταση που σε λυπεί έχει αλλάξει μόνο κατα 50% απ ότι περιγράφεις. Το υπόλοιπο 50% (της κατάστασης) παραμένει ΑΘΙΚΤΟ.
Γι αυτό κυκλοφορείς μέ ρόπαλο?
Στ προκειμενη η λεξη φοβείται έχει την εννοια του σεβασμου!Και δεν ειναι κακο αυτο!
Γατούλη, ειλικρινά με κουράζεις!
Είπα εγώ ότι είναι κακό?
Δεν είπα ότι είναι τα μόνα λόγια που λέγονται και είναι σωστά?
Μα δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις τέλος πάντων?
Απορώ πως λες στους άλλους να διαβάσουν αγία γραφή! Αν δε καταλαβαίνεις δυό γραμές εδώ, καταλαβαίνεις την αγία γραφή?
Μπα σε καλό μου! Τρελλός είμαι ρε παιδιά? Η πα να με τρελλάνει αυτός?
gatos19811981
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2006
- Like
- 7
- Πόντοι
- 1
Οταν αρχικα το αναφέρεις ως χαβαλέ ενα μυστηριο φυσιολογικο ειναι πιστευω να εκλαμβάνω ειρωνικά οτι λες στη συνέχειαΓατούλη, ειλικρινά με κουράζεις!
Είπα εγώ ότι είναι κακό?
Δεν είπα ότι είναι τα μόνα λόγια που λέγονται και είναι σωστά?
Μα δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις τέλος πάντων?
Απορώ πως λες στους άλλους να διαβάσουν αγία γραφή! Αν δε καταλαβαίνεις δυό γραμές εδώ, καταλαβαίνεις την αγία γραφή?
Μπα σε καλό μου! Τρελλός είμαι ρε παιδιά? Η πα να με τρελλάνει αυτός?
καλα παυω να ασχολουμαι πιστευετε οτι θελετε στο διαολο να πατε αντε χαβαλες το μυστηριο του γαμου αλλα οποιος δεν ξερει απο αγαπη τι να πει κανεις??? εναν ειναι το σιγουρο οτι το παλικαρι γουσταρει να βριζει οκ θα κανω και γω το ιδιο!