απο εσενα εχω περισσοτερους να ξερεις.μπράβο ρε arcans έχεις πολλούς φίλους στο site!!!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Θά έλεγα πως καταρχήν το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά γενικό, ως προς τον τίτλο του. Ποιοι θεωρούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι; οι εργαζόμενοι στον ''στενό'' δημόσιο τομέα μόνο; περιλαμβάνονται και οι δικαστικοί, οι στρατιωτικοί και οι κληρικοί ακόμη (που πληρώνονται από το κράτος); και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις δημόσιες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα; και όλοι οι παραπάνω είναι συλλήβδην άχρηστοι; πολύ αφοριστικό το βρίσκω, όπως και την άποψη πως οι υπηρετούντες στο Δημόσιο είναι αντιπαραγωγικοί. Όσοι στελεχώνουν διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο, καθώς και οι ένστολοι εν γένει και οι δικαστικοί, προφανώς και δεν προσελήφθησαν στις θέσεις τους για να οργώνουν χωράφια ή να χτίζουν στις οικοδομές. Προσελήφθησαν ο καθένας για να κάνουν κάποια δουλειά, καθένας στον τομέα του, για την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Το εάν έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ή το εάν λειτουργεί σωστά το Δημόσιο, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Και παρεμπιπτόντως πιστεύω πως ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (λ.χ. με καθολική μηχανογράφηση) θα είναι αυτός που θα επιφέρει και τη μείωση του απαιτούμενο αριθμού υπαλλήλων στις εν γένει δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, μείωση των υπαλλήλων θα επιφέρει και η χρήση των όποιων δυνατοτήτων έχει ο πολίτης ώστε να κάνει χρήση των νέων μεθόδων συναλλαγής (λ.χ. ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων) και όχι να πηγαίνουμε μαζικά να στηνόμαστε σε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας που μάλλον μας αρέσουν οι ουρές, συνήθως στο τέλος καταληκτικών προθεσμιών, βρίζοντας όλοι μαζί συλλήβδην το κακό κράτος και την κακούργα την κοινωνία.
Δε θα διαφωνήσω πως υπάρχουν άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πολύ άχρηστοι εάν θέλετε, και που δεν θα έπρεπε να ασκούν το επάγγελμα για το οποίο προσελήφθησαν. Και όλοι μας εδώ μέσα πιστεύω έχουμε να διηγηθούμε παραδείγματα κακών δημόσιων υπαλλήλων. Και εγώ έχω, αλλά έχω και πολύ καλά παραδείγματα, που έκαναν παραπάνω από όσα θα έπρεπε για να με βοηθήσουν.
Από την άλλη πλευρά, και πέραν των κακών παραδειγμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έχω και κακά παραδείγματα άχρηστων δικηγόρων, που δεν ξέρουν να συντάξουν μία αίτηση και στους οποίους οι αδαείς πολίτες εμπιστεύονται την τύχη των υποθέσεών τους και τους πληρώνουν αδρότατα, και αλμπάνηδων γιατρών που σφάζουν τον κόσμο ''γδέροντάς'' τον οικονομικά, και ταξιτζήδων που κλέβουν τους πελάτες, και εργολάβων οικοδομών που βάζουν ότι πιο άχρηστο υπάρχει για να τα κονομήσουν αδιαφορώντας για την ασφάλεια αυτών που θα μείνουν μέσα, και εστιατόρων που μαζεύουν τα αποφάγια του προηγούμενου για να ταΐσει τον επόμενο, και μανάβηδων- μπακάληδων- χασάπηδων- αρτοποιών που κλέβουν στο ζύγι, και βενζινάδων που νοθεύουν τα καύσιμα, και γενικά κάθε κλάδος έχει τα δικά του κακά παραδείγματα προς αποφυγή. Επομένως, κάθε κλάδος πρέπει να ''βαφτιστεί'' ανάλογα με τα ''κατορθώματα'' κάποιον επίλεκτων μελών του. Προσωπικά πάντως, διαφωνώ με τέτοιου είδους αφορισμούς, αν και είμαστε εθισμένοι σε τέτοιους μάλλον ως λαός.....
Η πιο ολοκληρωμένη άποψη ως τώρα...
Επισκέπτης
απο εσενα εχω περισσοτερους να ξερεις.
ναι τους κλώνους!!!
επειδη δεν εχω αδερφη.αν θελεις φερε εσυ την δικια σου να την δοκιμασω εγω.τελος παντων δεν το συνεχιζω.παντως αν κρινω απο το επιπεδο σου τελικα εχω δικιο για την β.κορεα.καταλαβες φτωχομπινε δασκαλε,και μονο που μιλας ετσι φαινετε τι μαλακας εισαι,και τι κομπλεξικους δασκαλους εχει στα σχολεια.το είπα για να καταλάβεις πόσο μαλακία ήταν το ''να μαζεύετε τις γόπες από τις παραλίες''. κι όταν λες ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αγάμητοι και μάλιστα αυτό είναι γνωστό, αυτό είναι σοβαρή τοποθέτηση; γιατί αν το έγραψες σοβαρά, θα σου πω να μου φέρεις την αδερφή σου για να δοκιμάσεις αν η θεωρία σου είναι σωστή
Επισκέπτης
επειδη δεν εχω αδερφη.αν θελεις φερε εσυ την δικια σου να την δοκιμασω εγω.τελος παντων δεν το συνεχιζω.παντως αν κρινω απο το επιπεδο σου τελικα εχω δικιο για την β.κορεα.καταλαβες φτωχομπινε δασκαλε,και μονο που μιλας ετσι φαινετε τι μαλακας εισαι,και τι κομπλεξικους δασκαλους εχει στα σχολεια.
για πες μας και εσύ το επάγγελμά σου ρε έξυπνε!!!
φίλε, δίκιο έχεις στις κατηγορίες που προσάπτεις στους εκπαιδευτικούς. εγώ που είμαι στο χώρο γνωρίζω και χειρότερα, είμαι όμως βέβαιος ότι το ποσοστό αυτών είναι μικρό. τα ίδια άλλωστε υπάρχουν και σε άλλους κλάδους. όσον αφορά τα έξτρα μαύρα χρήματα, κι εδώ δίκιο έχεις, αλλά εδώ η μισή Ελλάδα (και λίγο λέω) από κάπου παίρνει μαύρα χρήματα. αν είναι να καρατομήσουμε τους εκπαιδευτικούς λοιπόν, ας το κάνουμε αλλά να το κάνουμε και για όλους τους άλλους
Η διαφορά σου με τους άλλους κλάδους είναι ότι εσύ έχεις στα χέρια σου παιδιά. Επομένως, πρέπει να είσαι ευσυνείδητος στο μάξιμουμ. Αν ένα παιδί έχει 2-3 χρόνια μάπα δάσκαλο και το σπίτι του δεν μπορεί να το βοηθήσει μπορεί να καταστραφεί.
Όσον αφορά τα μαύρα λεφτά: Αναγνωρίζω ότι παίρνετε λίγα λεφτά και πρέπει να τρέχετε και στις επαρχίες για μερικά χρόνια κλπ. Από την άλλη, όμως, είναι επιλογή σου να πας στο δημόσιο. Ξέρω έναν καθηγητή αγγλικών που βγάζει 150 ευρώ μεροκάματο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μαγκιά του.
Αφού, όμως, επιλέγεις να πας στο δημόσιο ξέροντας το ότι θα βγάλεις λιγότερα απ' ότι σαβ ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να αρκεστείς στο μισθό σου και να κάνεις καλά τη δουλειά σου, έστω και με μικρότερες απολαβές, αφού εσύ το επέλεξες. Δεν με ενοχλεί τόσο που τα λεφτά από τα έξτρα μαθήματα είναι αφορολόγητα (καλά λες ότι η μισή Ελλάδα κάνει το ίδιο). Με ενοχλεί όμως που αρκετοί εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο δημόσιο και μετά γράφουν τη δουλειά τους στ' αρχίδια τους για να τα τσεπώνουν από έξτρα μαθήματα.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
φίλε, αυτά που έγραψες, όχι ότι είναι λάθος, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν ολόκληρο μήνα όλων των εκπαιδευτικών, που είναι πραγματικά πάρα πολλοί. συν τοις άλλοις η περίοδος του καλοκαιριού είναι δύσκολη για να γίνει οτιδήποτε, μιας και σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα νεκρώνουν αυτήν την περίοδο (εκτός του τουρισμού βεβαίως)
είτε αυτά που έγραψε ο Kemal.Έχει δίκιο. Το επάγγελμα αυτό είναι σημαντικό γιατί έχεις να κάνεις με παιδιά! Δεν είναι παίξε γέλασε! Μάλιστα ο δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι και πιο δύσκολο επάγγελμα! δλδ να μην επεκταθεί "ποσοτικά" το επάγγελμα αλλά ποιοτικά! Να κάνουν αυτό που κάνουν όσο το κάνουν αλλά να το κάνουν καλά!
georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
με καταδίκασε ο Μέγας Κριτής του σάιτ. δεν έχω λόγο ύπαρξης πλέον
Επισκέπτης
με καταδίκασε ο Μέγας Κριτής του σάιτ. δεν έχω λόγο ύπαρξης πλέον
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Συνέχισε να μιλάς με αυτό το nick. Είναι απορίας άξιον πώς απέκτησες τόσο δημοκρατικά δικαιώματα προερχόμενος από μια χώρα, που όλοι προσκυνάνε χωρίς αντίρηση. Λυπάμαι ειλικρινά που σου απευθύνεται ο λόγος
Νομίζω είναι οφ τόπικ να μιλάμε για το νικ κάποιου. Εν πάσει περιπτώσει ας κοιτάμε την ουσία δλδ τις απόψεις που έχει κάποιος και όχι το νικ του!
georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
Η διαφορά σου με τους άλλους κλάδους είναι ότι εσύ έχεις στα χέρια σου παιδιά. Επομένως, πρέπει να είσαι ευσυνείδητος στο μάξιμουμ. Αν ένα παιδί έχει 2-3 χρόνια μάπα δάσκαλο και το σπίτι του δεν μπορεί να το βοηθήσει μπορεί να καταστραφεί.
συμφωνώ, αλλά ο εκπαιδευτικός είναι κι αυτός άνθρωπος και μοιραία έχει και τα μειονεκτήματα του μέσου ανθρώπου. δύσκολο να βρούμε αγγέλους και να τους κάνουμε εκπαιδευτικούς. ότι θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτεροι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτό είναι σίγουρο. αλλά στην Ελλάδα γενικώς πάσχουμε από τέτοιους, οπότε και στην εκπαίδευση τα ίδια γευόμαστε.
το τελευταίο είναι 1000% κατακριτέο. στην περίπτωση όμως που ο εκπαιδευτικός κάνει και καλά τη δουλειά του, αλλά και κονομάει έξτρα, το ξαναλέω: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτωΌσον αφορά τα μαύρα λεφτά: Αναγνωρίζω ότι παίρνετε λίγα λεφτά και πρέπει να τρέχετε και στις επαρχίες για μερικά χρόνια κλπ. Από την άλλη, όμως, είναι επιλογή σου να πας στο δημόσιο. Ξέρω έναν καθηγητή αγγλικών που βγάζει 150 ευρώ μεροκάματο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μαγκιά του.
Αφού, όμως, επιλέγεις να πας στο δημόσιο ξέροντας το ότι θα βγάλεις λιγότερα απ' ότι σαβ ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να αρκεστείς στο μισθό σου και να κάνεις καλά τη δουλειά σου, έστω και με μικρότερες απολαβές, αφού εσύ το επέλεξες. Δεν με ενοχλεί τόσο που τα λεφτά από τα έξτρα μαθήματα είναι αφορολόγητα (καλά λες ότι η μισή Ελλάδα κάνει το ίδιο). Με ενοχλεί όμως που αρκετοί εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο δημόσιο και μετά γράφουν τη δουλειά τους στ' αρχίδια τους για να τα τσεπώνουν από έξτρα μαθήματα.
ειχα διαβασει παλια,οτι ειχε γινει μια ερευνα στα ελληνικα σχολεια,και ελεγε οτι πολλοι ειναι οι εκπαιδευτικοι που εχουν ψυχολογικα προβληματα,και οτι ειναι πολλους λογο αυτων των προβληματων δεν τους αφηνουν να διδασκουν αλλα τους εχουν σε θεσει γραφειου.(δηλαδη παροπλισμενοι,)υπολογιζετε οτι ειναι γυρω στα 1500 ατομα ολοι αυτοι στην ελλαδα.δηλαδη 1500Χ1200=1800000 ευρω το μηνα.180000Χ12 μηνες=21600000 ευρω πεταμενα σε τρελους που δεν δουλευουν.καλα παμε.
Νομίζω είναι οφ τόπικ να μιλάμε για το νικ κάποιου. Εν πάσει περιπτώσει ας κοιτάμε την ουσία δλδ τις απόψεις που έχει κάποιος και όχι το νικ του!
ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ βρίσκεται στη Ελλάδα. Και δεν του δίνεται κανένα δικαίωμα να προσβάλει.
Άμα θέλει να κάνει το μάγκα, να πάει στη χώρα του και να βγει ως Βενιζέλος
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
συμφωνώ, αλλά ο εκπαιδευτικός είναι κι αυτός άνθρωπος και μοιραία έχει και τα μειονεκτήματα του μέσου ανθρώπου. δύσκολο να βρούμε αγγέλους και να τους κάνουμε εκπαιδευτικούς. ότι θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτεροι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτό είναι σίγουρο. αλλά στην Ελλάδα γενικώς πάσχουμε από τέτοιους, οπότε και στην εκπαίδευση τα ίδια γευόμαστε.
το τελευταίο είναι 1000% κατακριτέο. στην περίπτωση όμως που ο εκπαιδευτικός κάνει και καλά τη δουλειά του, αλλά και κονομάει έξτρα, το ξαναλέω: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω
Mόνου που αλλού αμα έχεις μειονεκτήματα τρως σουτ δε χαμπιαριάζουν και πολύ απο μειονεκτήματα τα αφεντικά βλέπεις...
georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
είτε αυτά που έγραψε ο Kemal.Έχει δίκιο. Το επάγγελμα αυτό είναι σημαντικό γιατί έχεις να κάνεις με παιδιά! Δεν είναι παίξε γέλασε! Μάλιστα ο δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι και πιο δύσκολο επάγγελμα! δλδ να μην επεκταθεί "ποσοτικά" το επάγγελμα αλλά ποιοτικά! Να κάνουν αυτό που κάνουν όσο το κάνουν αλλά να το κάνουν καλά!
φίλε, δεν αντιλέγω. ειδικά το επάγγελμα του δασκάλου (η πρωτοβάθμια δηλαδή εκπαίδευση) είναι απείρως σημαντικό γιατί αυτή είναι η ηλικία που διαπλάθεται ο χαρακτήρας του παιδιού. πόσο μάλλον σήμερα που οι γονείς δεν έχουν πολύ χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά
georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
Mόνου που αλλού αμα έχεις μειονεκτήματα τρως σουτ δε χαμπιαριάζουν και πολύ απο μειονεκτήματα τα αφεντικά βλέπεις...
μα το έγραψα ότι πάσχουμε από ελεγκτικούς μηχανισμούς στο δημόσιο. στην εκπαίδευση, πάντως, είναι σχετικά πιο δύσκολο από άλλους κλάδους να βρεις αντικειμενικά κριτήρια για να κάνεις αξιολόγηση
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
μα το έγραψα ότι πάσχουμε από ελεγκτικούς μηχανισμούς στο δημόσιο. στην εκπαίδευση, πάντως, είναι σχετικά πιο δύσκολο από άλλους κλάδους να βρεις αντικειμενικά κριτήρια για να κάνεις αξιολόγηση
Mια χαρά βρίσκεις... Σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες έχουν εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη?
vlachodeutsch
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2008
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
αλλη μια πονεμενη ιστορια.Τα τρελοχαρταειχα διαβασει παλια,οτι ειχε γινει μια ερευνα στα ελληνικα σχολεια,και ελεγε οτι πολλοι ειναι οι εκπαιδευτικοι που εχουν ψυχολογικα προβληματα,και οτι ειναι πολλους λογο αυτων των προβληματων δεν τους αφηνουν να διδασκουν αλλα τους εχουν σε θεσει γραφειου.(δηλαδη παροπλισμενοι,)υπολογιζετε οτι ειναι γυρω στα 1500 ατομα ολοι αυτοι στην ελλαδα.δηλαδη 1500Χ1200=1800000 ευρω το μηνα.180000Χ12 μηνες=21600000 ευρω πεταμενα σε τρελους που δεν δουλευουν.καλα παμε.
θυμαμε πριν 3-4 χρονια ειχε γινει θεμα η ιστορια για μια υπηρεσια(εαν θυμαμε καλα η υπηρεσια για τις υιοθεσιες)ενα60% ή 80%(!)δεν δουλευε γιατι ειχε ψυχολογικα προβληματα
georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
Mια χαρά βρίσκεις... Σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες έχουν εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη?
μην συγκρίνεις με τις άλλες χώρες δίχως να λάβεις υπόψη τα γενικότερα κοινωνικά, οικονομικά κ.λπ. στοιχεία και τις νοοτροπίες που επικρατούν εκεί. παράδειγμα, σε κάποιες χώρες η επιλογή των εκπαιδευτικών ανήκει στον διευθυντή του σχολείου. άντε να το εφαρμόσουμε αυτό στην Ελλάδα να δεις τι λαμογιά έχει να πέσει
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 60
- Εμφανίσεις
- 4K