Νέα

Δημοψήφισμα/Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 117K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ...???

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 157 34,5%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 298 65,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    455

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
καλά, θες και τα γράφεις ή σου ξεφεύγουν; πού να το βρω το ιστορικό αφού δεν υπάρχει προηγούμενο; οι συνθήκες σήμερα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ από εκείνης της εποχής. τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις και να μη συγκρίνεις μύδια με γίδια; ξαναλέω: πες μου τι ποσοστό του πληθυσμού απασχολούσε ο δευτερογενής κι ο τριτογενής τομέας τότε και τι τώρα; απάντα σε αυτό και συνεχίζω

Οκ. Οι διαφορες που αναφέρεις σε τι επιδρούν στο ότι σήμερα θα ταν λάθος μια αποδεύσμευση απόσκληρό νόμισμα θα χε καταστροφικές και όχι ευνοικές επιδράσεις? Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό?

Λες μόνος σου πως τέτοιο παράδειγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ωστόσο επιμένεις πως κάτι τέτοιο θαταν καταστροφή για τη χώρα. Εγώ δε θα διαφωνούσα αλλά θέλω να δω ένα επιχείρημα ΓΙΑΤΙ θα γινόταν αυτό. Εγώ λέω καποια , ανέφερεα και μερικά παραδείγματα. Εσείς πείτε μου ένα γαμημένο κολο-επιχείρημα που να βασίζεται κάπου. Όχι αυθαιρεσίες του τύπου " η δραχμή θα πάει τόσο και δε θα μπορούμε να εισάγουμε"

Επισκέπτης
αφού εδώ λένε πως θα σβηστεί το χρέος...
τι; δεν θα γίνει αυτό;
μπα;;;;
τι λες;
σοβαρά;
λοιπόν, εγώ που έιμαι αγράμματος θα σου πω εσένα που ξέρεις οικονομικά και νογάς
ΤΙΠΟΤΑ δεν σε προδιαθέτει για την υποτίμηση που έρχεται.
και άμα ήταν μόνο να πάμε στο χιλιάρικο καλά θα ήτανε, αλλά φευ

το λινκ που παρέθεσα αναφέρει ισοτιμία 1 ευρώ=750 Δρχ...εγώ είπα θα κυμανθεί μεταξύ 750 και 1000 Δρχ...τώρα δεν αποκλείω μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση να πάει και λίγο ψηλότερα( π.χ 1200-1500 Δρχ)...σε καμιά περίπτωση πάντως στις 12.000 και 30.000 Δρχ που έγραψε ο λάκης :sunglasses:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Συνημμένα

• imagesCAKHQ5UN.jpg
    imagesCAKHQ5UN.jpg
    15 KB · Εμφανίσεις: 11

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Εσύ τι περιμένεις πως θα γίνει εδώ δηλαδή? Πες μου με λίγα λόγια.
Το πλάνο είναι περικοπές μισθών κ συντάξεων μέχρι εκεί που αντέχει η κοινωνία(εδώ φτάσαμε),πάταξη φοροφυγάδων(αρχίδια εδώ :jerking:) κ να βγούνε τα νουμεράκια τώρα που μας κουρέψανε το χρέος...

Ίσως δούμε κ δεύτερο κούρεμα.......

Πάντως μαλακία που δεν διαπραγματευόμαστε,στην πλάκα κ μόνο να βγει το δημοψήφισμα αρνητικό τα παίξανε οι αγορές. ;)

Το πρωτογενεές πλεόνασμα που'πε ο Μπενύ κατά την ανοιξή ισχύει ακόμα;;; :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
το λινκ που παρέθεσα αναφέρει ισοτιμία 1 ευρώ=750 Δρχ...εγώ είπα θα κυμανθεί μεταξύ 750 και 1000 Δρχ...τώρα δεν αποκλείω μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση να πάει και λίγο ψηλότερα( π.χ 1200-1500 Δρχ)...σε καμιά περίπτωση πάντως στις 12.000 και 30.000 Δρχ που έγραψε ο λάκης :sunglasses:

Αφου εσύ μπορείς να καθορίσεις ισοτιμία αν το θέλεις  ;)

τιποτα δεν ειναι προβλεψιμο ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Αυτό με τα κόμματα θα μπορούσε κάλλιστα ναναι αντεπιχείρημα! Δηλαδή οι υπεύθυνοι της ως τώρα πορείας θα θελες να σου ... παρουσιάσουν και λύση? Πες μου πως και με ποιες διαδικασίες η χώρα θα γίνει μπαγκλαντες . Και ανέφερε μου παράδειγμα χώρας που φεύγοντας από σκληρό νόμισμα υπό συνθήκες κρίσης και ύφεσης πήγε χειρότερα
Οχι η μπαλα στην εξεδρα.
Ποιο κομμα ειναι υπερ της δραχμης?
Δεν ειναι δυνατον το 100% του πολιτικού κοσμου να ειναι υπερ του ευρω και εσυ να μιλας για δραχμη.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
α ναι?μονο τοσο?α ειπα και εγω... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: τι καθεστε και συζητατε ρε!!η θα τον αλλαξουμε η θα βουλιαξουμε τελικα.αυτο ηταν το εξαρχης το διακιδευμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά δεν πρόκειται για νομοσχέδιο
πρόκειται για εντολή δημοψηφίσματος από τους Γ-Γ
Ποια εντολη?
Αφου αυτοί δεν ηθελαν κανενα δημοψηφισμα.
Προ τετελεσμενου τους εφερε ο ΓΑΠ.
Και σου λενε "πολυ καλα, αφου θελετε δημοψηφισμα καντε το, μονο που αν πειτε ΟΧΙ ειστε εκτος ευρωζωνης". Ασχημα ειπαν? Τι πιο λογικο?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Οχι η μπαλα στην εξεδρα.
Ποιο κομμα ειναι υπερ της δραχμης?
Δεν ειναι δυνατον το 100% του πολιτικού κοσμου να ειναι υπερ του ευρω και εσυ να μιλας για δραχμη.

Καλα εσυ ΠΑΝΤΩΣ παιρνεις βαση αυτους που σε εφεραν ΕΔΩ..

Οποτε ασε τα σαπια.. ;)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Οκ. Οι διαφορες που αναφέρεις σε τι επιδρούν στο ότι σήμερα θα ταν λάθος μια αποδεύσμευση απόσκληρό νόμισμα θα χε καταστροφικές και όχι ευνοικές επιδράσεις? Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό?

Λες μόνος σου πως τέτοιο παράδειγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ωστόσο επιμένεις πως κάτι τέτοιο θαταν καταστροφή για τη χώρα. Εγώ δε θα διαφωνούσα αλλά θέλω να δω ένα επιχείρημα ΓΙΑΤΙ θα γινόταν αυτό. Εγώ λέω καποια , ανέφερεα και μερικά παραδείγματα. Εσείς πείτε μου ένα γαμημένο κολο-επιχείρημα που να βασίζεται κάπου. Όχι αυθαιρεσίες του τύπου " η δραχμή θα πάει τόσο και δε θα μπορούμε να εισάγουμε"

τα 'χω γράψει 100 φορές κι εγώ κι άλλοι. απλά εσύ έχεις φορέσει τις παρωπίδες σου

Επισκέπτης
Απλά ο Λάκης είπε ότι από κάποια έγκυρη πηγή εξωτερικό το διάβασε,οπότε από την δικιά σου είναι κάπως πιο έγκυρη....εκτός αν είσαι κ συ οικονομολόγος ή ειδικός.

Ωστόσο για να υπερισχυσείς πρέπει να μας προσκομίσετε το βιογραφικό σας. :boobies:

κάνεις λάθος εγώ παρέθεσα και πηγή αν και οικονομολόγος, ο λάκης όχι...ξαναπαραθέτω το λινκ λοιπόν και ένα απόσπασμα :cool2:

Σε μια υποθετική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφής της στη δραχμή, το νέο νόμισμα θα πρέπει να υποτιμηθεί δραστικά σε ποσοστό 120% προς το ευρώ, ώστε να συμβάλει στη μείωση των ελλειμμάτων της χώρας. Οι εκτιμήσεις ανήκουν στο ερευνητικό ίδρυμα Roubini Global Economics. Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει μια απόκλιση από το ανά μονάδα εργατικό κόστος σε ποσοστό 38% συγκριτικά με την Ευρωζώνη και κατά 62% από το αντίστοιχο της Γερμανίας. “Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περιορίσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών με μια κατά προσέγγιση υποτίμηση σε ποσοστό 50%, υπόΣ τον όρο πως όλες οι υπόλοιπες παράμετροι διατηρούνται αμετάβλητες”, επισημαίνει ο διευθυντής συναλλαγματικής στρατηγικής του ιδρύματος, Mάικλ Χαρτ.

Εντούτοις, οι αγορές εξαιτίας της κρίσης πλέον δείχνουν πολύ λιγότερη επιείκεια, οπότε και το 50% δεν θεωρείται πιθανό.

Με μια πραγματική ισοτιμία δραχμής-ευρώ 120% ασθενέστερη από την ισχύουσα, το ευρώ θα ενδυναμωθεί 2,2 φορές συγκριτικά με την αρχική ισοτιμία ευρώ/δραχμής (περίπου 750 δραχμές προς 1 ευρώ). Αυτό το ποσοστό δεν θεωρείται ούτε παράλογο ούτε υπερβολικό, εφόσον θα αντιμετωπίσει άμεσα τα βάρη της χώρας. Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί απλώς σημείο εκκίνησης, εάν μία επιτάχυνση του πληθωρισμού εξαλείψει τα αρχικά οφέλη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Αναρωτιεμαι γιατι σου ΑΠΑΝΤΑΩ ακομη  :headbang:

Να στο πω και αλλως "εξυπνε"  ;)

η ΔΡΑΧΜΗ φταιει που εισαι ΒΛΑΚΑΣ;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει για την  κακοδιαχειριση ;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει για τίς μίζες;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει που δεν παταχθικε η φοροδιαφυγή;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει που εσυ την υποτιμουσες;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει που τα εκλεισες ολα απο τη ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και μετα;;;
η ΔΡΑΧΜΗ φταει που αφου τα εκλεισες ΟΛΑ τους εβαλες ολους στο ΔΗΜΟΣΙΟ;;

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;;;
Αν αντι για ΔΡΑΧΜΗ, βαλουμε στις ερωτησεις σου την λεξη ΕΥΡΩ, τι συμπερασμα βγαινει?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom