Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.805
Πόντοι
216
Πολύ σωστό. Με αφορμή αυτό θέλω να γράψω κάτι και όποιος θέλει ας το διαβάσει.

Τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο σε ένα γάμο. Ωστόσο, υπό μία εντελώς ρεαλιστική άποψη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις σύντροφο αν δεν είσαι οικονομικά ασφαλής - πολλώ δε μάλλον για να κάνεις και οικογένεια.

Δεν λέω για να είσαι πλούσιος αλλά αν είσαι κοντά στα 35 πχ ή κοντά στα 40 και είσαι χωρίς σοβαρή περιουσία και με μοναδικό εισόδημα κάτι 700άρια και 800άρια ευρώ (και αν) του κλώτσου και του μπάτσου - τότε εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσεις να κρατήσεις μια οικογένεια - ειδικά αν δεν έχεις δικό σου σπίτι ή κάποιο παράλληλο παθητικό εισόδημα. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ θα είναι και για εσένα και για την οικογένειά σου. Επίσης, έχουν αλλάξει οι εποχές. Καμία κοπέλα δεν θα κάτσει να κάνει υπομονή μαζί σου αν τα βρει σκούρα στα οικονομικά.... Καμία όμως.

ΟΛΕΣ οι γυναίκες είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ και ψάχνουν μια κάποιου είδους ασφάλεια και σταθερότητα. Και εδώ που τα λέμε καλά κάνουν. Ωστόσο όμως περάσαν οι καλές εποχές. Πλέον λίγοι (αλλά όχι πολύ λίγοι) έχουν την δυνατότητα να κάνουν οικογένεια (Μιλάω οικονομικά). Και όταν λέω οικονομικά δεν εννοώ να σπουδάσεις τα παιδιά σου σε πανάκριβα κολλέγια κλπ. Εννοώ να τους παρέχεις βασικά εφόδια. Αν είσαι μια στο καρφί μαι στο πέταλο με δουλειές του κώλου και ανά τακτά διαστήματα άνεργος πχ τι οικογένεια να κάνεις; Εδώ ούτε μπουρδέλο δεν μπορείς να πας...

Προσωπικά, θεωρώ πως πρέπει να έχουν μεγάλο βάρος στη συνείδησή τους, όσοι ΜΠΟΡΟΥΝ αλλά δεν κάνουν οικογένεια γιατί δεν θέλουν να ξεβολευτουν...

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα στον κόσμο από το να έχεις οικογένεια και παιδιά ή παιδί. Δεν το έχω ζήσει προσωπικά και μάλλον δεν θα το ζήσω, καθώς ούτε οι οικονομικές συνθήκες μου το επιτρέπουν ούτε καν οι συγκυρίες.

ΥΓ. Φυσικά φταίω και εγώ για την όποια κατάντια μου - ωστόσο αυτό δεν είναι το θέμα μας. Καλημέρα σε όλους!
Τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές.
Δεν υπάρχει πατρικό ένστικτό, ούτε αντρικό βιολογικό ρολόϊ.
Είναι κάτι που προπαγανδίζουν παρατρεχάμενοί της γυναίκας με λύσσα, για να μην αναλαμβάνει όλα τα βάρη της ανατροφής του παιδιού μόνη της.
Με το που μπει η κουλούρα, ο άντρας έχει βάλει μια θηλιά στο λαιμό και προχωράει όσο του επιτρέψει η γυναίκα.
Δεν ξέρω γιατί αποκαλείς κατάντια το γεγονός ότι είσαι μόνος σου.
Κατάντια είναι οι ομηρικές μάχες του ζευγαριού πίσω από κλειστές πόρτες, η συνεχής κλάψα της γυναίκας, οι απαιτήσεις, οι υπερβολές, το κέρατο.
Δεν είναι καθόλου πρόθυμη την εποχή που ζεις η γυναίκα να δουλέψει για να κρατήσει γάμο, ίσως ένα 5% και πολύ λέω, και άντε ψάξε βρες το αν το επιθυμείς. Τουναντίον, άπειροι οι πρόθυμοι δουλευταράδες που θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο επί της ουσίας. Η δημιουργία οικογένειας είναι μια παρωχημένη κατάσταση που έχει προ πολλού ξεπεραστεί και αυτό αφορά όλους - φραγκάτους και μη.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές.
Δεν υπάρχει πατρικό ένστικτό, ούτε αντρικό βιολογικό ρολόϊ.
Είναι κάτι που προπαγανδίζουν παρατρεχάμενοί της γυναίκας με λύσσα, για να μην αναλαμβάνει όλα τα βάρη της ανατροφής του παιδιού μόνη της.
Με το που μπει η κουλούρα, ο άντρας έχει βάλει μια θηλιά στο λαιμό και προχωράει όσο του επιτρέψει η γυναίκα.
Δεν ξέρω γιατί αποκαλείς κατάντια το γεγονός ότι είσαι μόνος σου.
Κατάντια είναι οι ομηρικές μάχες του ζευγαριού πίσω από κλειστές πόρτες, η συνεχής κλάψα της γυναίκας, οι απαιτήσεις, οι υπερβολές, το κέρατο.
Δεν είναι καθόλου πρόθυμη την εποχή που ζεις η γυναίκα να δουλέψει για να κρατήσει γάμο, ίσως ένα 5% και πολύ λέω, και άντε ψάξε βρες το αν το επιθυμείς. Τουναντίον, άπειροι οι πρόθυμοι δουλευταράδες που θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο επί της ουσίας. Η δημιουργία οικογένειας είναι μια παρωχημένη κατάσταση που έχει προ πολλού ξεπεραστεί και αυτό αφορά όλους - φραγκάτους και μη.

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο για το άπταιστο συντακτικό. (Σοβαρολογώ, μην τυχόν και νομίζεις πως ειρωνεύομαι.)
Δεν θα το χαρακτήριζα ως "πατρικό ένστικτο" υπό την στενή έννοια του όρου - αλλά ρε παιδάκι μου δεν είναι υπέροχο να έχεις παιδί; Να το βλεπεις στα μάτια, να μεγαλώνεις μαζί του; Να κλαις μαζί του; να είσαι φίλος του; - Καταλαβαίνω πως ίσως αυτά που γράφω είναι γλυκανάλατα ή δεν ξέρω τι άλλο αλλά εγώ κάπως έτσι νιώθω.

Τώρα, ως προς τη "προπαγάνδα" που αναφέρεις, των γυναικών, των γονιών μας ή των παλαιοτέρων που λένε "κάνε οικογένεια" κλπ δεν μπορώ να πω πως έχεις και άδικο.
Με ρωτάς γιατί αποκαλώ ως "κατάντια" την φάση της "ελευθερίας" - και ο λόγος είναι πως χωρίς οικογένεια, νιώθεις στην ουσία σαν κάτι να σου λείπει - σίγουρα όσο μεγαλώνεις το νιώθεις όλο και πιο πολύ. Όχι, δεν είμαι ούτε χαζοπιρφόρος ούτε συναισθηματίας αλλά για να αποφύγεις το ενδεχόμενο των "ομηρικών καυγάδων" κλπ θα πρέπει να αποφύγεις να έχεις την οποιαδήποτε σχέση με γυναίκες. - ακόμα και γκομενικές....

Για το κέρατο που αναφέρεις, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο, μα πόσο όμως συμφωνώ. Πραγματικά τα 2/3 των παντρεμένων αλληλοκερατώνονται. Ισχύει και στο υπογράφω.

Η δημιουργία της οικογένειας, κατά την δική μου ερμηνεία δεν πρέπει να είναι προσταγή αλλά μια αποστολή. Αν είσαι φραγκάτος ή κατά κάποιο τρόπο έχεις κάποια εξασφαλισμένα "στάνταρ" μπορείς να κάνεις τη "ριξιά". - Εγώ όμως πχ που είμαι μια άνεργος μια με 600 και 700 ευρώ δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ. Και ναι ανήκω σ εαυτούς που πραγματικά θα ήθελα να έχω μια άλφα σταθερότητα και να είχα παιδιά.

Το αν είναι πρόθυμη ή δεν είναι πρόθυμη αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες πλέον είναι εύκολο να φύγουν - δεν κάθονται - εξαφανίζονται στο μπαμ. (Επίσης γιγαντιαίο ρόλο, σε ένα γάμο παίζει η ΜΑΝΑ της γυναίκας σου - αυτή είναι που επί της ουσίας σε κρατάει όμηρο - για να μιλήσω και στη γλώσσα σου.)

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να κάνεις οικογένεια - ειδικά αν θα έχεις παιδιά. Πραγματικά αν είχα μια σταθερή εργασία πχ και κάποια σταθερά πράγματα όπως περιουσία και λεφτά στην άκρη θα το επεδίωκα άγρια - όχι να πέσω σαν θύμα κάποιας - αλλά ρε σεις αυτή η αηδία του να είσαι σαν τον Πορνομετανάστη σας αρέσει; Καλό είναι το μπακουριλίκι και το γκομενιλίκι αλλά μέχρι κάποια ηλικία - Και ας πάει να γαμηθεί το στερεότυπο και το παρωχημένο του θεσμού "Γάμος". Το λέω εντελώς ανθρώπινα - χωρίς ίχνος αυτή νεοελληνικής απαίσιας "ενδυμασίας" που έχει πάρει ο θεσμός του γάμου εδώ και μερικές δεκαετίες.

ΥΓ1 : Ναι, πραγματικά ζηλεύω όσους έχουν τη δυνατότητα να έχουν οικογένεια - με όλα τα προβλήματα - και να είναι πιστοί σύζυγοι - όχι να ξενογαμάνε κλπ. Προσωπικά αν παντρευόμουν -αλλά και όταν είχα σχέση ποτέ δεν κοίταγα και δεν θα κοίταγα αλλού. Είναι απόφαση. Ναι όλα έχουν κόστος στη ζωή και απλά επιλέγεις.

ΥΓ2.: Προσωπικά, ως Μενέδημος, δεν νομίζω να καταφέρω να κάνω ποτέ οικογένεια καθώς η "συνακολουθία" (οικονομικά, επαγγελματικά) που έχω πάρει δεν θα μου το επιτρέψει - εκτός αν γίνει κανα θαύμα - πράγμα λίγο απίθανο.

Τελευταία τροποποίηση:

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι θα ασχολουνται με τα παιδια μεχρι τα 18 τους...κι ομως ακομα και στα 38+ ισως χρειαστουν στενη υποστηριξη λογω ανεργιας...οσοι αποφασισουν να κοψουν το σεξ και εχουν λεφτα για να συντηρουν αλλους ανθρωπους ας κανουν οικογενεια.Οι υπολοιποι αν εχουν την αξιοπρεπεια να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους παλι πετυχημενοι ειναι...αλλιως μιλαμε για ναυαγια.
Πέρα για πέρα αλήθεια, τι κατάλαβα ε και εμείς που κάναμε οικογένεια και παιδιά, το σεξ το χρησιμοποιεί σαν όπλο οπότε και εγώ βαρέθηκα να το ζητάω και πάω για αλλά.. Βλέπε call girls, ενώ τα παρέχω όλα όλο γκρίνια γκρίνια και φέρνει και τον ιπποπόταμο τη μάνα της μέσα στο δικό μου σπίτι που πληρώνω να μου έχουν τον έλεγχο για τα πάντα, γι αυτό σας λέω καλά μεν τα παιδιά αλλά στη σύγχρονη εποχή θέλει γερό στομάχι για να αντέξεις και από ότι κατάλαβα δεν είμαι ο μόνος...

ub45

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2020
Like
365
Πόντοι
21
Κατ' αρχήν να κάνουμε όλοι αυτό που τραβάει η καρδιά μας (η δική μας καρδιά).

Το θέμα όμως έχει και κοινωνιολογική διάσταση, αν μιλάμε για παραδοσιακές οικογένειες (δηλ. με μπαμπά και μαμά). Ποιοί μας λένε "αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη γη;" Πρώτα πρώτα το έλεγε ο Χίτλερ στις γερμανίδες. Γιατί ήθελε φαντάρους. Όλες οι πολιτικές ηγεσίες σε όλες τις χώρες το έλεγαν. Διότι η κάθε "πατρίδα" χρειάζεται δύο πράγματα: (1) φαντάρους και (2) φορολογούμενους. Τα δικά σας παιδιά θα είχαν ακριβώς αυτά τα δύο δικαιώματα: να πληρώνουν φόρους και να πεθαίνουν στη μάχη για να δοξαστεί ο βασιλιάς.΄Τα παιδιά των ελίτ έχουν ένα μόνο δικαίωμα: να σας κυβερνήσουν.

Ποιός άλλος το έλεγε; Το έλεγαν οι θρησκείες. Όλες σχεδόν. Γιατί το έλεγαν; Θα είχαν το λόγο τους. Ρωτήστε τον Πάπα, ξέρει Αυτός.

Ποιός ΔΕΝ μας λέει να πολλαπλασιαζόμαστε; Ή να το πώ αλλιώς, ποία η άποψη BILLY GATES επ' αυτού; Εδώ αρχίζουν τα κακά νέα. Η τεχνολογία, όπως εξελίχτηκε, δημιουργεί μια κατάσταση όπου, οι ελίτ, ΔΕΝ χρειάζονται μια φαντάρους (έχουν τα ρομπότ) και σύντομα δεν θα χρειάζονται και φορολογούμενους (έχουν bitcoins). Παύει λοιπόν αυτή η πίεση στους ανθρώπους για να δημουργούν παραδοσιακού τύπου οικογένειες. Αντίθετα, σας ενθαρρύνουν να γίνεται ΛΟΑΤΚΙ.

Οι σαουδάραβες είχαν παλιά ένα σχέδιο, να κατακτήσουν την Ευρώπη μέσω της μαζικής μετανάστευσης ανθρώπων που αναμένετο να τεκνοποιούν με μεγαλύτερους ρυθμούς από τους Ευρωπαίους. Είναι αυτό το "κατακυρριεύσατε τη γη" μέσω γεννήσεων. Τελικά αυτό δε δούλεψε, διότι η τρίτη, αν όχι η δεύτερη γενιά μεταναστών, δεν κάνουν πάνω από δύο παιδιά, ενώ έχουν και πολλούς μερακλήδες που το ρίχνουν σε άλλου τύπου απολαύσεις.

Τι να κάνουμε εμείς; Όπως προείπα, ότι τραβάει η καρδιά μας.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
ρε παιδάκι μου δεν είναι υπέροχο να έχεις παιδί; Να το βλεπεις στα μάτια, να μεγαλώνεις μαζί του; Να κλαις μαζί του; να είσαι φίλος του;
OXI,

εμας μεγαλωνει η κορη των ματιων μας οταν βλεπουμε 20χρονες με μπικινι.

αυτα που λες συγκινουν και αρεσουν στις γυναικες, λογω ορμονων που δρουν στον δικο τους εγκεφαλο.

για κανε μια εξεταση μηπως εχεις αυξημενη προγεστερονη, οκυτωκινη οι αλλες τετοιες ορμονες που φουντωνουν τον γυναικειο εγκεφαλο.
(μην παρεξηγηθεις μεταξυ σοβαρου κι αστειου λεω την αληθεια)

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Και κάτι άλλο, όσα λεφτά και αν βγάζουν και οι 2 αν υπάρχουν προβλήματα, είναι πολύ δύσκολα, αν υπάρχει αγάπη και σεβασμός δύσκολο στη σημερινή εποχή το πρόβλημα των χρημάτων αντιμετωπιζεται

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
OXI,

εμας μεγαλωνει η κορη των ματιων μας οταν βλεπουμε 20χρονες με μπικινι.

αυτα που λες συγκινουν και αρεσουν στις γυναικες, λογω ορμονων που δρουν στον δικο τους εγκεφαλο.

για κανε μια εξεταση μηπως εχεις αυξημενη προγεστερονη, οκυτωκινη οι αλλες τετοιες ορμονες που φουντωνουν τον γυναικειο εγκεφαλο.
(μην παρεξηγηθεις μεταξυ σοβαρου κι αστειου λεω την αληθεια)
Κοίταξε αδερφέ, έχεις δίκιο σε αυτό αν είσαι μέχρι 25 ετών. Φυσικά και εμείς και καυλωμένοι είμαστε κλπ αλλά μιλάμε για κάτι άλλο. Νομίζω πρέπει να δείχνουμε και να είμαστε ώριμοι. Μια χαρά εξετάσεις έχω όπως και εσύ. Φυσικά δεν σε παρεξηγώ - συζητάμε εδώ.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Και κάτι άλλο, όσα λεφτά και αν βγάζουν και οι 2 αν υπάρχουν προβλήματα, είναι πολύ δύσκολα, αν υπάρχει αγάπη και σεβασμός δύσκολο στη σημερινή εποχή το πρόβλημα των χρημάτων αντιμετωπιζεται
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, έχω όμως να σου πω κάτι που μου είπαν γνωστοί μου είναι άνθρωποι της ψυχικής υγείας: "Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν λόγω οικονομικών. Απο εκεί ξεκινάνε όλα. (ΟΛΑ ΟΜΩΣ!)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
40 ειμαι (και με διαζυγιο), και πιστεψε με εχουν δει τα ματια και εμενα , αντιθετα τα ρομαντικα που λες θα περιμενα εγω να τα λεει κανενας 20ρης που δεν εχει πειρα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Και κάτι ακόμα. Ναι, συμφωνώ πως ο γάμος είναι μια μπαναλαρία ως "λογική" αλλά το αντιστάθμισμα από το να είσαι σαν μόνος σα σκύλος από εδώ και απο εκεί είναι πολύ μεγάλο. Κάποιοι, όπως εγώ, θα είμαστε ως μόνοι σκύλοι "δικαιολογημένα", για τους λόγους που εξήγησα (οικονομικά) - κάποιοι θα είστε σκύλοι λόγω καλοπέρασης και "αδικαιολόγητα". Μαντέψτε ποιοι θα βαράνε το κεφάλι τους μετά τα 50; - (Αυτό ήθελα να πω)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
40 ειμαι (και με διαζυγιο), και πιστεψε με εχουν δει τα ματια και εμενα , αντιθετα τα ρομαντικα που λες θα περιμενα εγω να τα λεει κανενας 20ρης που δεν εχει πειρα
Ρε συ Νικ. Ναι, μαζί σου. Παιδί έχεις; Δεν είπε κανείς πως είναι λάθος τα όσα λες αλλά εγώ μπορεί να είμαι 38 αλλά με το πουλί πλέον δεν σκέφτομαι. Τα έχω ξεχωρίσει αυτά.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
δεν εχω παιδι και λεω ΕΥΤΥΧΩΣ.
γιατι βλεπω σε τι χαλια ειναι το 90% των πατεραδων ειτε παρουν διαζυγιο ειτε οχι

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
δεν εχω παιδι και λεω ΕΥΤΥΧΩΣ.
γιατι βλεπω σε τι χαλια ειναι το 90% των πατεραδων ειτε παρουν διαζυγιο ειτε οχι
Δεκτό αυτό και υπογράφω την ισχύ του από δικούς μου κύκλους. Ναι ισχύει απόλυτα. Αλλά το ότι μου αρέσει να κάνω οικογένεια δεν με κατατάσσει στους μειωμένους άντρες ούτε σε αυτούς που ψάχνονται να γίνουν θύματα. Το ποιον θα επιλέξεις να έχεις δίπλα σου φυσικά εξαρτάται και απο τις δικές σου "δεξιότητες". Αν ψάχνεις μουνάρες όπως ρικα πιπίνια που περιέγραψες ή τσαούσες (που κάνουν μπαμ) τότε λογικό είναι να γίνει πόλεμος σοβαρός μια μέρα. Ναι, πράγματι ελάχιστες είναι πλεόν οι γυναίκες για οικογένεια - αυτό ισχύει όσο δεν φαντάζεσαι. - Αλλά μη τα κάνουμε όλα ίσιωμα όμως.

Όταν κάνεις γάμο κάνεις θυσίες - δυστυχώς πολλοί, αν και οικονομικά εύρωστοι (όπου οικονομική ευρωστία μη νομίζετε να είσαι πλούσιος απλά να έχεις κα΄ποια εισοδήματα νορμάλ) επιλέγουν τον εύκολο δρόμο τον εγωϊκό: Την καλοπέραση. Μετά φτάνουν στα 55 (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ) και με συμβουλευουν: Ρε Μενέδημε προσπάθησε να βρεις μια γυναίκα, είναι βαριά η μοναξιά ρε συ - καλά αν είχες και παιδί θα ήταν παράδεισος..." Αυτό θα λέτε στα 55 σας όσοι ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ τα μούτρα σας και να κάνετε παιδιά και δεν το κάνατε.

Προς θεου Νικ δεν απευθύνομαι σε σένα - γενικά μιλάω. Ξαναλέω. Μην παρεξηγηθούμε. Σε σέβομαι γιατί δεν σε γνωρίζω και γιατί έτσι πρέπει.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και κάτι ακόμα. Ναι, συμφωνώ πως ο γάμος είναι μια μπαναλαρία ως "λογική" αλλά το αντιστάθμισμα από το να είσαι σαν μόνος σα σκύλος από εδώ και απο εκεί είναι πολύ μεγάλο. Κάποιοι, όπως εγώ, θα είμαστε ως μόνοι σκύλοι "δικαιολογημένα", για τους λόγους που εξήγησα (οικονομικά) - κάποιοι θα είστε σκύλοι λόγω καλοπέρασης και "αδικαιολόγητα". Μαντέψτε ποιοι θα βαράνε το κεφάλι τους μετά τα 50; - (Αυτό ήθελα να πω)
Καλύτερα σκύλος καλοζωισμένος και με λεφτά στην άκρη παρά καταχρεωμένος και τελειωμένος από το άγχος. Πλέον είναι για λίγους και ικανούς η οικογένεια.

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα, από τη μια μοναξιά από την άλλη καυγάδες και προσβολές, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που οι άλλοι κάθονται για να αποφύγουν τη μοναξιά και στα 55 - 60 η σύζυγος τους μιλάει άσχημα μπροστά σε συγγενείς κτλ, όλα έχουν ένα τιμημα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Καλύτερα σκύλος καλοζωισμένος και με λεφτά στην άκρη παρά καταχρεωμένος και τελειωμένος από το άγχος. Πλέον είναι για λίγους και ικανούς η οικογένεια.
Διογένη φυσικά αυτό που γράφεις πολλές φορές το λέω μέσα μου για να με καθησυχάσω. Ναι ισχύει. Με μία μικρή διαφορά, εγώ ούτως ή αλλως δεν μπορώ να κάνω οικογένεια.
Οι λίγοι που λες εγώ τους προσδιορίζω μόνο με ένα κριτήριο, το οικονομικό. ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. Ναι, έχει καριόλες που θα σου κάνουν τη ζωή μαύρη - αλλά αν έχεις λυμένα τα οικονομικά και ψάξεις πολύ γερά ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΝΑΙ ΚΑΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.)

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Δεν θα το χαρακτήριζα ως "πατρικό ένστικτο" υπό την στενή έννοια του όρου - αλλά ρε παιδάκι μου δεν είναι υπέροχο να έχεις παιδί; Να το βλεπεις στα μάτια, να μεγαλώνεις μαζί του; Να κλαις μαζί του; να είσαι φίλος του; - Καταλαβαίνω πως ίσως αυτά που γράφω είναι γλυκανάλατα ή δεν ξέρω τι άλλο αλλά εγώ κάπως έτσι νιώθω.

Και ναι ανήκω σ εαυτούς που πραγματικά θα ήθελα να έχω μια άλφα σταθερότητα και να είχα παιδιά.

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να κάνεις οικογένεια - ειδικά αν θα έχεις παιδιά.

Η πουστια ξεκιναει απο το γεγονος οτι απο τη στιγμη που θα ερθει το παιδι στον κοσμο, η γυναικα θα εχει παντα περισσοτερα δικαιωματα επανω του απο εσενα, σε συντριπτικο βαθμο. Με αποκορυφωμα την επιμελεια σε περιπτωση που χωρισετε.

Δηλαδη σκεψου το εξης:
Ο βασικοτερος λογος για να παντρευτει ενας ανδρας, ειναι το να κανει παιδια, ομως απο τη στιγμη που θα τα κανει, θα εχει συντριπτικα λιγοτερα δικαιωματα επανω τους.
Βλεπεις ποιο ειναι το παραδοξο και το αδιεξοδο για εναν αντρα;

Δηλαδη ο αντρας καλειται να συμμετασχει σε ενα βιολογικο-κοινωνικο παιχνιδι οπου οι γυναικες εχουν ισα δικαιωματα σε εργασια-χρημα, κλπ αλλα ο αντρας, λογω πατρικου ενστικτου που ειναι ας πουμε 10 φορες μικροτερο απο το μητρικο, καλειται να συμμετασχει κατα πολυ περισσοτερο στην οικονομικη στηριξη τοσο των παιδιων οσο και της γυναικας, παροτι η τελευταια εχει ακριβως τα ιδια δικαιωματα στην εργασια, οικονομια, αγορα, δημιουργια χρηματος. Δηλαδη παρθηκαν στον 20ο αιωνα με τις ισοτητες και τον φεμνισμο, ολα τα δικαιωματα/πλεονεκτηματα του ανδρα στην οικονομια και το χρημα που ειχε επι χιλιετιες, αλλα δεν του δοθηκε κανενα επιπλεον δικαιωμα μεσα στο γαμο, ενω διατηρηθηκαν ολες οι υποχρεωσεις μεσα σε αυτον.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Η πουστια ξεκιναει απο το γεγονος οτι απο τη στιγμη που θα ερθει το παιδι στον κοσμο, η γυναικα θα εχει παντα περισσοτερα δικαιωματα επανω του απο εσενα, σε συντριπτικο βαθμο. Με αποκορυφωμα την επιμελεια σε περιπτωση που χωρισετε.

Δηλαδη σκεψου το εξης:
Ο βασικοτερος λογος για να παντρευτει ενας ανδρας, ειναι το να κανει παιδια, ομως απο τη στιγμη που θα τα κανει, θα εχει συντριπτικα λιγοτερα δικαιωματα επανω τους.
Βλεπεις ποιο ειναι το παραδοξο και το αδιεξοδο για εναν αντρα;

Δηλαδη ο αντρας καλειται να συμμετασχει σε ενα βιολογικο-κοινωνικο παιχνιδι οπου οι γυναικες εχουν ισα δικαιωματα σε εργασια-χρημα, κλπ αλλα ο αντρας, λογω πατρικου ενστικτου που ειναι ας πουμε 10 φορες μικροτερο απο το μητρικο, καλειται να συμμετασχει κατα πολυ περισσοτερο στην οικονομικη στηριξη τοσο των παιδιων οσο και της γυναικας, παροτι η τελευταια εχει ακριβως τα ιδια δικαιωματα στην εργασια, οικονομια, αγορα, δημιουργια χρηματος. Δηλαδη παρθηκαν στον 20ο αιωνα με τις ισοτητες και τον φεμνισμο, ολα τα δικαιωματα/πλεονεκτηματα του ανδρα στην οικονομια και το χρημα που ειχε επι χιλιετιες, αλλα δεν του δοθηκε κανενα επιπλεον δικαιωμα μεσα στο γαμο, ενω διατηρηθηκαν ολες οι υποχρεωσεις μεσα σε αυτον.
Άρα, κατα κάποιο τρόπο, είναι τεράστια κορόιδα όσοι παντρεύονται ή θα παντρευονται; Αυτό καταλαβαίνω. Το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας Τζορτζ. Συμπέρασμα βγάζω. Δεν σου φαίνεται απόλυτα ισοπεδωτική αυτή η σκέψη όμως;

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.805
Πόντοι
216
Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο για το άπταιστο συντακτικό. (Σοβαρολογώ, μην τυχόν και νομίζεις πως ειρωνεύομαι.)

Τώρα, ως προς τη "προπαγάνδα" που αναφέρεις, των γυναικών, των γονιών μας ή των παλαιοτέρων που λένε "κάνε οικογένεια" κλπ δεν μπορώ να πω πως έχεις και άδικο.
Με ρωτάς γιατί αποκαλώ ως "κατάντια" την φάση της "ελευθερίας" - και ο λόγος είναι πως χωρίς οικογένεια, νιώθεις στην ουσία σαν κάτι να σου λείπει - σίγουρα όσο μεγαλώνεις το νιώθεις όλο και πιο πολύ. Όχι, δεν είμαι ούτε χαζοπιρφόρος ούτε συναισθηματίας αλλά για να αποφύγεις το ενδεχόμενο των "ομηρικών καυγάδων" κλπ θα πρέπει να αποφύγεις να έχεις την οποιαδήποτε σχέση με γυναίκες. - ακόμα και γκομενικές....

Για το κέρατο που αναφέρεις, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο, μα πόσο όμως συμφωνώ. Πραγματικά τα 2/3 των παντρεμένων αλληλοκερατώνονται. Ισχύει και στο υπογράφω.

Η δημιουργία της οικογένειας, κατά την δική μου ερμηνεία δεν πρέπει να είναι προσταγή αλλά μια αποστολή. Αν είσαι φραγκάτος ή κατά κάποιο τρόπο έχεις κάποια εξασφαλισμένα "στάνταρ" μπορείς να κάνεις τη "ριξιά". - Εγώ όμως πχ που είμαι μια άνεργος μια με 600 και 700 ευρώ δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ. Και ναι ανήκω σ εαυτούς που πραγματικά θα ήθελα να έχω μια άλφα σταθερότητα και να είχα παιδιά.

Το αν είναι πρόθυμη ή δεν είναι πρόθυμη αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες πλέον είναι εύκολο να φύγουν - δεν κάθονται - εξαφανίζονται στο μπαμ. (Επίσης γιγαντιαίο ρόλο, σε ένα γάμο παίζει η ΜΑΝΑ της γυναίκας σου - αυτή είναι που επί της ουσίας σε κρατάει όμηρο - για να μιλήσω και στη γλώσσα σου.)

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να κάνεις οικογένεια - ειδικά αν θα έχεις παιδιά. Πραγματικά αν είχα μια σταθερή εργασία πχ και κάποια σταθερά πράγματα όπως περιουσία και λεφτά στην άκρη θα το επεδίωκα άγρια - όχι να πέσω σαν θύμα κάποιας - αλλά ρε σεις αυτή η αηδία του να είσαι σαν τον Πορνομετανάστη σας αρέσει; Καλό είναι το μπακουριλίκι και το γκομενιλίκι αλλά μέχρι κάποια ηλικία - Και ας πάει να γαμηθεί το στερεότυπο και το παρωχημένο του θεσμού "Γάμος". Το λέω εντελώς ανθρώπινα - χωρίς ίχνος αυτή νεοελληνικής απαίσιας "ενδυμασίας" που έχει πάρει ο θεσμός του γάμου εδώ και μερικές δεκαετίες.

ΥΓ1 : Ναι, πραγματικά ζηλεύω όσους έχουν τη δυνατότητα να έχουν οικογένεια - με όλα τα προβλήματα - και να είναι πιστοί σύζυγοι - όχι να ξενογαμάνε κλπ. Προσωπικά αν παντρευόμουν -αλλά και όταν είχα σχέση ποτέ δεν κοίταγα και δεν θα κοίταγα αλλού. Είναι απόφαση. Ναι όλα έχουν κόστος στη ζωή και απλά επιλέγεις.

ΥΓ2.: Προσωπικά, ως Μενέδημος, δεν νομίζω να καταφέρω να κάνω ποτέ οικογένεια καθώς η "συνακολουθία" (οικονομικά, επαγγελματικά) που έχω πάρει δεν θα μου το επιτρέψει - εκτός αν γίνει κανα θαύμα - πράγμα λίγο απίθανο.
Έβαλες πολλά θέματα μέσα.
Η αποστολή του άντρα είναι να γαμάει μέχρις ότου να μην του σηκώνεται, όχι να παντρεύεται. Άλλωστε και η ίδια η λέξη το λέει, τιθεμαι υπό του ανδρός. Ποια το κάνει αυτό; Καμία. Προσπάθησε και δες το λίγο διαφορετικά: Να απέχεις (οι μιγκτάο, ίνσελς κλπ. το πολεμάνε κιόλας) από τις συνηθισμένες κοινωνικές νόρμες και συμβάσεις. Το γεγονός ότι μπορεί να σε αποφεύγουν οι παντρεμένοι, είναι ένδειξη υγείας για σένα και αρρώστιας για εκείνους (ζήλεια). Δεν είναι θέμα χρημάτων, όσα και αν έχει κάποιος, η γυναίκα που θα έχει ως σύντροφό θα κοιτάξει να του τα μασήσει και να γκαστρωθεί. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Επομένως πολύ σωστά γράφεις ότι θα υπάρχουν καυγάδες, αλλά είναι άλλο να περνάς απλά στιγμές και ευχάριστες εμπειρίες με κάποια και να μη σε δεσμεύει τίποτα και άλλο να ιδρώνεις μη τυχόν ξυπνήσεις μια μέρα και το παιδί σου σε έχει εγκαταλείψει.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Έβαλες πολλά θέματα μέσα.
Η αποστολή του άντρα είναι να γαμάει μέχρις ότου να μην του σηκώνεται, όχι να παντρεύεται. Άλλωστε και η ίδια η λέξη το λέει, τιθεμαι υπό του ανδρός. Ποια το κάνει αυτό; Καμία. Προσπάθησε και δες το λίγο διαφορετικά: Να απέχεις (οι μιγκτάο, ίνσελς κλπ. το πολεμάνε κιόλας) από τις συνηθισμένες κοινωνικές νόρμες και συμβάσεις. Το γεγονός ότι μπορεί να σε αποφεύγουν οι παντρεμένοι, είναι ένδειξη υγείας για σένα και αρρώστιας για εκείνους (ζήλεια). Δεν είναι θέμα χρημάτων, όσα και αν έχει κάποιος, η γυναίκα που θα έχει ως σύντροφό θα κοιτάξει να του τα μασήσει και να γκαστρωθεί. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Επομένως πολύ σωστά γράφεις ότι θα υπάρχουν καυγάδες, αλλά είναι άλλο να περνάς απλά στιγμές και ευχάριστες εμπειρίες με κάποια και να μη σε δεσμεύει τίποτα και άλλο να ιδρώνεις μη τυχόν ξυπνήσεις μια μέρα και το παιδί σου σε έχει εγκαταλείψει.
Ας φύγει ρε συ, ποτέ μου δεν ένιωθα πως έχω ανθρώπους υπό την ιδιοκτησία μου. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Φυσικά όμως καταλαβαίνω και τι γράφεις και όλο το σκεπτικό σου το οποίο με προβληματίζει ομολογώ. Πολύ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom