Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 479K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κούλης Χρυσός

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Μηνύματα
6.215
Κριτικές
19
Like
7.171
Πόντοι
3.346
να ξερες ποσες φορες ειχα σκεφτει πως αν ζουσα εξω θα ειχα μια πιο υγιης σεξουαλικη και προσωπικη ζωη..αλλα το καταλαβα αργα!..και το καταλαβα οταν αρχιζα να ταξιδευω να εχω παρε δωσε με πολλες ξενες.

Αυτό το λέμε πολλοί και πρώτος εγώ

Δυστυχώς στα 20+ δεν είχα μυαλό και έμεινα εδώ να ασχολούμαι με ελλεεινίδες και να τρωω τζάμπα λεφτά σε μαλακίες τύπου μπακουροδιακοπές.Αν είχα τώρα αυτά τα λεφτά,θα πήγαιναν όλα σε ταξίδια.

Κι εγώ πολλές φορές σκέφτομαι πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα ζήσει έξω,το what if που λένε

η διαφορα μιας ξενης που ζει στο εξωτερικο και οχι εδω στην ελλαδα γιατι και οι ξενες που ζουν εδω στην ελλαδα συνηθως αφομοιωνουν συμπεριφορες ιδιες και χειροτερες με τις ελληνιδες πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

η ξενη γυναικα λοιπον μεσα απο την τριβη στην σχεση μπορει σε παει στο επομενο level και να σε κανει πολυ καλυτερο σε πολλα επιπεδα, η ελληνιδα αντιθετως αντι να σε βελτιωσει και να βελτιωθει και η ιδια απο την σχεση συνηθως στο τελος της σχεσης δεν μενει απολυτως τιποτα παρα μονο ενα κενο

συνηθως αυτος ειναι ο κανονας αλλά παντα βεβαια θα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα.

γιατι μπορει να βγει καποιος και να πει οτι εγω σε σχεση που ειχα με ελληνιδα πηγα σε αλλο level τοτε αυτο θα αποτελει την εξαιρεση και οχι τον κανονα
 
  • Like
Αντιδράσεις: cool11

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Ακολουθει ψευδοφιλοσοφικο σεντονι προβατου.

Πολυ ωραια τα τελευταια ποστ που βλεπω παραπανω, να αναφερω και εγω την εμπειρια μου εχοντας μια 8ετια+ εξω και εχοντας και μια σχεση στο παρελθον που εφτασε πολυ κοντα στο να παει προς κατι παρα πολυ σοβαρο (με ξενη)

Δεν ειναι μονο οι Ελληνιδες κακομαθημενες. Και οι ξενες ετσι ειναι απλα οχι τοσο πολυ. Γενικα αυτη η γενια 27-35 παιζει να ειναι και η πιο κακομαθημενη εβερ. Αυτο που ειναι παραλογο με τις ελληνιδες ειναι οτι δεν καταλαβαινουν τα κυβικα τους (δηλαδη και η τελευταια χοντρη πιστευει πως μετραει) καθως και οτι στο σεξ , σε σχεση με ξενες, ειναι παντελως ξενερωτες. Επισης οι ξενες εχουν πιο υψηλα στανταρ απο πνευματικη/εμφανισιακη/κρεβατικη αποψη. Δηλαδη εκει που η Ελληνιδα γαμιεται με καθε μπαρμαν ενω μπορει ο τυπος να ειναι και 1.67, οι ξενες δεν το εχουν τοσο αυτο. Οι ξενες(να ξεκαθαρισω δε μιλαω για βρωμο ρωσιδες/ουκρανες) γουσταρουν τυπους που μετρανε και τις κανουν να χυνουν, τοσο απλα. Ελληνιδα μπορει να δεις 8αρι με 5αρι (και χωρις να εχει λεφτα). Απο ξενες θα δεις αντε με 7αρι.Ασε που τις ελληνιδες τις θεωρω ψιλο ανεραστες/ανοργασμικες. Τελος οι ελληνιδες ειναι τσακωμενες με την ασκηση. Εξω βλεπω γυναικες 40+ (αλλα και αντρες) που γυμναζονται. Αν γυρνας σπιτι και βλεπεις την ορκα με το μουστακι πως να την γαμησεις μετα? Παρομοιως αν αυτη βλεπει το Μπαμπη με τη κωλοχαραδρα εξω, πως να χυσει (οχι οτι οι ελληνιδες χυνουν αλλα τεσπα).

Και κατι ακομα για τις ελληνιδες. Τις θεωρω βαρετες. Πηγα σε 2 ραντεβου φετος το καλοκαιρι (ειχα κατεβει για ενα μηνα και δουλευα απο σπιτι) χωρις να εχω σκοπο να γαμησω ετσι για το χαβαλε. Βαρεθηκα μεχρι εκει που δεν παει. Βαρετες και μιλαμε για γκομενες με σπουδες, περιζητητες και τα λοιπα. Επισης τρομερο τουπε. Αλλα τις γειωσα. Η μια μου ελεγε οτι εχει μεγαλη σεξουαλικη αξια λογω δουλειας/σπουδων και οταν τις ειπα οτι ειναι 31 και δεν την εχει παρει κανενας και μενει με γονεις μου ελεγε μαλακιες. Γενικα ψωνια οι Ελληνιδες χωρις να ειναι μουναρες.

Εχω βγει με ξενες μουναρες που ηταν ψωνια αλλα τουπε δεν ειχαν. Τεσπα ξεφευγουμε αλλα ηθελα να το αναφερω.

Ειναι δυσκολο πραγμα να συμβιωσεις με ανθρωπο. Κανεις δεν ειναι τελειος. Πρεπει να γουσταρει ο ενας τον αλλο στο πηδημα/εμφανισιακα, να συννενοουνται και να μπορουν να κανουν και οι δυο πισω. Ταυτοχρονα να ειναι και στο σωστο ταιμινγκ για να κατασταλαξουν. Τα δυο τελευταια ειναι και τα πιο δυσκολα. Γιατι ανετα ταιριαζεις με ανθρωπο (να κανεις κουβεντες κλπ) αλλα το να μπορεις να κανεις πισω και να κανει και ο αλλος πισω σε ενα τσακωμο ειναι δυσκολο να βρεθει.

Ελλαδα θεωρω σχεδον αδυνατο να βρεις τετοια ζευγαρια και εξηγω γιατι. Πολλοι νεοι/νεες δεν εχουν καταρχας χωρο να πανε να γαμηθουν. Απο παλιους γνωστους πολλοι τη βγαζουν σε ξενοδοχεια. Και μιλαμε για ανθρωπους στην ηλικια μου 30-32. Τωρα αν εχεις παει τοσο, βγαζεις λιγο πανω απο χιλιαρικο και μενεις ακομα με γονεις, τι ωριμοτητα να εχεις να ανοιξεις σπιτι. Ο αλλος λογος ειναι οτι (σε αντιθεση με οτι πολλοι γαμιαδες του σαιτ λενε) στην Ελλαδα ΔΕΝ γαμας ευκολα. Αν εχεις παει 28 χρονων και εχεις φαει 3-4 γκομενες, τι εμπειριες να εχεις να μαθεις τον εαυτο σου πρωτα απο ολα.

Τελος εχεις μαλακισμενες μαναδες κυριως να θελουν εγγονια. Μωρη γαμιολα εχεις παιδι 30 χρονων που παει σε ξενοδοχεια για να χυσει και θες να κανει και παιδι? Εδω αυτος ο ανθρωπος ειναι ο ιδιος παιδι. Υπαρχει πιεση στο κοσμο να παει να γκαστρωσ/θει.

Οποτε οταν βρισκεις την πρωτη περιπτωση που σου αρεσει λιγο παραπανω, εχεις και την πιεση κλπ, πας και χυνεις μεσα.

Τωρα, οπως λεει και ενα φιλαρακι μου, η γυναικα βαζει τα βυζια, ο αντρας τα λεφτα. Βλεποντας και απο τη δικη μου σχεση που τελικα δεν εγινε γαμος (ευτυχως) οτι εξοδα βγηκαν τα πληρωσα εγω. Ειτε γιατι ο αντρας ειναι ο αντρας και πληρωνει, ειτε επειδη εχει παραπανω λεφτα, ειναι σε χειροτερη θεση. Αν η γυναικα ειναι και λιγο καργιολα γαμησε τα. Γνωριζω ομως και αλλες περιπτωσεις (διαφορετικης γενιας παντως). Γυναικα που ο αντρας δεν της φερθηκε καλα, μα ηταν καλος πατερας και η γυναικα (και η οικογενεια της) το εκτιμησε απολυτα αυτο. Υπαρχουν και αυτα αν και πιστευω ειδικα σημερα ειναι εξαιρεσεις.

Επισης κατι ακομα που παιζει. Βρισκεις μια, σου φερεται καλα, ειναι καλο μουνι, εισαι σε ηλικα να κατασταλαξεις αλλα δεν σε τρελαινει. τι κανεις τοτε? Περιμενεις την επομενη η δεχεσαι? Γιατι σαν ανθρωποι ψαχνουμε το τελειο αλλα ταυτοχρονα υπαρχει και το εφικτο.

Γενικα οι σχεσεις ειναι δυσκολο πραγμα.Παντως ενας απο τους εφιαλτες μου ειναι να παντρευτω, να χωρισω και να πληρωνω λεφτα σε μια καργιολα και να με μισουν τα παιδια μου. Γιατι οταν σε γουσταρουν, ολες καλες ειναι. Οταν ομως γινει η μαλακια/χωρισμος πολλες ειναι αδιστακτες. Γενικα οι γυναικες ειναι πιο αδιστακτες.
Εχω περιπτωση αντρα μανατζερ στη δουλεια μου. Ηταν στο υψος μου, 1.81 . καμια ενενηνταρια κιλα. Οταν πηρε διαζυγιο, εμεινε 68. Εχει ανακαμψει τωρα και γαμαει ενα σωρο μουνακια (45αρης, Βελγος αλλα αντικειμενικα ωραιος αντρας) αλλα οπως μας ελεγε του στοιχισε παρα πολυ. Πιστευω η γυναικα του (μια σουηδεζα) θα σκαρφαλωνει τωρα στα καβλια οπως τα μαιμουδια στα μπαμπου.

Ενα απο τα κριτηρια που κοιταω σε μια γυναικα ειναι να καταλαβω αν σε περιπτωση που ειμαι γαμημενος μαλακας και την κερατωσω ενω εχουμε παιδια, αν θα φερθει, μετα απο καποιο καιρο, σαν κυρια. Απο τις γκομενες που ειχα, ισως μονο μια σλοβακα να το εκανε.Ολες οι αλλες πιστευω θα μου παιρνανε και τα σωβρακα

 

astakos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Μηνύματα
136
Κριτικές
2
Like
174
Πόντοι
281
Η ερώτηση του θέματος θα μπορούσε να τεθεί και σε ψηφοφορία αν και μαντεύω το αποτέλεσμα.
 

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Μηνύματα
361
Like
894
Πόντοι
81
το αν αξιζει η δημιουργια οικογενειας ειδικα την σημερινη εποχη εξαρταται απο χιλιους παραγοντες.....ξερω 25 χρονους-ες παντρεμενους με 1-2-3 παιδια που ζουνε στο ιδιο σπιτι με τους γονεις του ενος.....ξερω 25 χρονους που παλεβουν οικονομικα να συζησουν μονοι τους σε νοικιασμενο καλυβι με 400 ευρω νοικι και να παιρνουν και οι 2 1200 μαξ....ξερω 30-35 αρηδες που ενω δουλευουν ολη μερα μενουν με τους γονεις τους ακομα....για τους τεμπεληδες και χαραμοφαηδες δεν θα μιλησω....ξερω 60 αρηδες παντρεμενους με παιδια που ακομα ξενογαμανε ....ξερω και 60 αρηδες που εχουν ζησει τη ζωη τους ειναι μονοι τους και δεν μετανιωνουν για τιποτα.....οι εποχες που ζουμε γενικα ειναι για το πουτσο σε πολλα θεματα και αυτο επηρεαζει και τις σχεσεις-οικογενειες-παιδια.....το θεμα ειναι να ειμαστε καλα με τον εαυτο μας και τις επιλογες που εχουμε κανει και ολα τα υπολοιπα ειτε θα ρθουν καποια στιγμη ειτε δεν θα ρθουν ποτε....τελος μια γιαγια τις προαλλες μου χε πει ξερεις αγορι γιατι δεν στεριωνει σχεση σημερα....γιατι ρε γιαγια της λεω ?? γιατι σημερα η γυναικα δεν κοιταει τη δουλεια της και γιατι οταν μιλαει ο αντρας της δεν το κλεινει....
 

Eric(4)

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Μηνύματα
3.883
Like
3.030
Πόντοι
1.706
Οχι δεν αξιζει , γιατι να μπεις σε μια φυλακη ; Η ελευθερια ειναι το πολυτιμότερο πραγμα
 

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.460
Κριτικές
1
Like
6.139
Πόντοι
2.356
Η οικογένεια είναι μόνο για συνειδητοποιημένα ζευγάρια που έχουν ένα πλάνο για τη ζωή, έχουν όραμα, στόχους και κοινό ορίζοντα για το μέλλον. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν βάλει στην άκρη πεθερικά, γαμπρούς, κουνιάδους αντίστοιχα κλπ.

Αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τέτοια θέματα, όπως και τα περιουσιακά, την έχεις γαμίσει. Ο καθένας στο σπίτι του ή αλλιώς τον πούλο.

Επειδή όμως σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν τολμάει να θίξει τέτοια θέματα εκ των προτέρων, καταλήγει στα δικαστήρια με αποτέλεσμα οι κερδισμένοι της υπόθεσης να είναι η συμπαθής τάξη των δικηγόρων.

Με τόσους μαλάκες που υπάρχουν εδώ χάμω, τα άτομα έχουν ανοίξει φάμπρικα. Καλά ξηγιούνται, βέβαια. :S
 

Reporter

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2006
Μηνύματα
138
Κριτικές
1
Like
106
Πόντοι
1
Ας πω κι εγώ την άποψή μου.
 

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.888
Like
1.426
Πόντοι
216
Μαθηματα ζωης εδω μεσα ρε παιδια.
Να ειστε καλα.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.107
Πόντοι
1.496
Βλεπω καμια φορα στη γειτονια μου πρωην συναδελφο. Τη τελευταια φορα τον ειχα δει με τη κοπελα του που ηταν μαζι 1 χρονο. Εκεινος ιδιωτικος υπαλληλος 800 ευρω μισθο. Εκεινη νηπιαγωγος, μετρια εμφανιση, και πολυ συνεσταλμενη. Φαινοταν καλα μαζι σαν ζευγαρι. Ισως το πηγαιναν σοβαρα, αφου ηλικια και των 2 πριν τα 40. Ξανασυνανταω τον πρωην συναδελφο, τον ρωταω Τι κανει η κοπελα. Μου λεει Χωρισαμε. Του λεω Πως κι ετσι; Μου απανταει Δε με ηθελαν οι γονεις της!
 

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Μηνύματα
52.124
Like
50.831
Πόντοι
12.756
Βλεπω καμια φορα στη γειτονια μου πρωην συναδελφο. Τη τελευταια φορα τον ειχα δει με τη κοπελα του που ηταν μαζι 1 χρονο. Εκεινος ιδιωτικος υπαλληλος 800 ευρω μισθο. Εκεινη νηπιαγωγος, μετρια εμφανιση, και πολυ συνεσταλμενη. Φαινοταν καλα μαζι σαν ζευγαρι. Ισως το πηγαιναν σοβαρα, αφου ηλικια και των 2 πριν τα 40. Ξανασυνανταω τον πρωην συναδελφο, τον ρωταω Τι κανει η κοπελα. Μου λεει Χωρισαμε. Του λεω Πως κι ετσι; Μου απανταει Δε με ηθελαν οι γονεις της!
μην σου κανει εντυπωση..παρα πολλες καριολες ακουνε τους γονεις..αλλο αν συνηθψς μετα χαντακωνουν τις καριολες τους..μιλαω και απο προσωπικη εμπειρια
 

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.069
Like
3.712
Πόντοι
606
Βλεπω καμια φορα στη γειτονια μου πρωην συναδελφο. Τη τελευταια φορα τον ειχα δει με τη κοπελα του που ηταν μαζι 1 χρονο. Εκεινος ιδιωτικος υπαλληλος 800 ευρω μισθο. Εκεινη νηπιαγωγος, μετρια εμφανιση, και πολυ συνεσταλμενη. Φαινοταν καλα μαζι σαν ζευγαρι. Ισως το πηγαιναν σοβαρα, αφου ηλικια και των 2 πριν τα 40. Ξανασυνανταω τον πρωην συναδελφο, τον ρωταω Τι κανει η κοπελα. Μου λεει Χωρισαμε. Του λεω Πως κι ετσι; Μου απανταει Δε με ηθελαν οι γονεις της!

Μπορεί να τον κεράτωνε αλλά ντρεπόταν να σ'το πει
 

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.069
Like
3.712
Πόντοι
606
Πως τα φερνει η ταναπου η ζωη, πριν απο χρονια διαβαζα το συγκεκριμενο τοπικ και διαφορες ιστοριες απο εδω μεσα και ελεγα μακρυα απο τις σημερινες καριολες.τελικα την πατησα και εγω (και με παιδι μαλιστα).Μετα απο 1 χρονο γαμου χωρισαμε (δεν ηθελε να μεινει στην πολη),πηρε το παιδι και εξαφανιστηκε στο στο κωλοχωριο της μαζι τους κωλοβλαχους γονεις της.ο λογος και καλα οτι δεν φτανανε τα λεφτα (η ιδια ανεργη φυσικα οτι ειχε ηταν απο τους δικους της).μακρυα παιδες οι γυναικες εχουν αποτρελαθει πλεον,προσεχετε ΠΟΛΥ τι κανετε.η ζωη ειναι τροχος ομως και θα καταληξει κι αυτη ακομα ενα ναυαγιο τιγκα στα μουρλοχαπα

Πρόσεχε φίλε μην καταλήξεις εσύ στα μουρλόχαπα κι αυτή να γλεντάει με τους επόμενους
 
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.282
Κριτικές
8
Like
7.315
Πόντοι
2.636
Μια γκομενα μεχρι τωρα μου χε γαμησει το μυαλο,τρελη καψουρα,ομως την εκανε με αλλον,κοινως κερατο.

Μιλαμε για γκομενα και οχι πολυχρονη σχεση.Περασαν τα χρονια,κ εχει λιγο καιρο που ηπια τον κωλο μου και την εστειλα μνμ.Τα τυπικα αλλα την εστειλα.

Μετα απο καιρο (αφοτου της ειχα στειλει) λαμβανω μνμ της,οτι με σκεφτεται τρελα κ θελει να ειμαστε μαζι και και και.

Την στελνω απαντηση και γω σε σκεφτομαι,δεν σ εχω ξεχασει κλπ κλπ.

Μιλαμε μυστες μου εφτα χρονια εχουν περασει απο τοτε π ενοιωσα μαλακαρος και ταρανδος.

Ομως εχω κανει τα καλυτερα γαμησια της ζωης μου μ αυτην,τσοντα φαση,τοσο που εκοψα στο απειροελαχιστο τις εκδιδομενες,αν κ πιο πολυ κωλ γκερλ προτιμουσα.

Τι θελω να πω!Επιβεβαιωνω οτι οι γκομενες ειναι τρελες,γιατι ενωσο μ στειλε το τελευταιο της μνμ ειναι σε σχεση και συζει με τον τυπο,παρολο αυτα εμενα σκεφτεται και καλα.

Εχω κατασταλαξει οτι κατα 85% δεν θα χω συντροφο ,οποτε το τι λεγαμε στα μνματακια το θεωρω να χαμε να λεγαμε.
 

piii

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2019
Μηνύματα
111
Κριτικές
6
Like
318
Πόντοι
281
Ας πεί και την γνώμη του αυτός που έχει περάσει όλα τα στάδια, δηλαδή παντρεύτηκε μικρός, έκανε 2 παιδιά και μετά απο 20 σχεδόν χρόνια γάμου τετέλεσθαι...
Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να αλλάξω στο παρελθόν. Εκείνο όμως που δεν θα άλλαζα με τίποτα είναι τα παιδιά μου.
Ωρες ώρες κάθομαι και σκέφτομαι πόσα φορτώθηκα σε δάνεια(σπίτι-ένας θεός ξέρει πότε θα το αποπληρώσω), αμάξι και πάει λέγοντας.
Αλλά για κάποιο λόγο βλέπω τα παιδιά δίπλα μου και ηρεμώ.
Αν με ρωτούσατε αν θα έκανα οικογένεια αν ήξερα ότι θα είχα αυτή την κατάληξη η απάντηση που θα έλεγα θα ήταν δεν ξέρω.
Αυτό που αποκόμισα μετά απο 20 χρόνια είναι ότι μπορεί να είσαι δεμένος μέχρι εκεί που δεν πάει στην αρχή και να ανταλλάζεται όρκους και υποσχέσεις ότι δεν θα χωρίσει ο ένας τον άλλο, αλλά στο τέλος, δεν ξέρω, είναι η ρουτίνα, η όλη κατάσταση, αυτό το πράγμα χάνεται...
 
  • Like
Αντιδράσεις: cool11

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Μηνύματα
745
Like
588
Πόντοι
86
Στατιστικά η επιθυμία ενός ανθρώπου να κάνει οικογένεια έχει πολύ ισχυρή συσχέτιση με την οικογένεια στην οποία μεγάλωσε.

Σαφώς δεν είναι απόλυτο, αλλά ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε "υγιή" οικογένεια έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να θέλει να κάνει και ο ίδιος οικογένεια σε σχέση με κάποιον άλλο που μεγάλωσε σε οικογένεια ψιλο-μπουρδελο.

Κοινώς, ο θεσμός της οικογένειας έχει μπουρδελεψει στην Ελλάδα από τα 80s. Αυτό που ζούμε τώρα είναι απλά η λογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Δε λέω ότι είναι η μοναδική παράμετρος αυτή, αλλά είναι η πιο σημαντική νομίζω. Δεκτά και τα οικονομικά προβλήματα, οι ελλεηνιδες κλπ αλλά νομίζω είναι δευτερεύοντα.

 

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
23.060
Κριτικές
123
Like
50.854
Πόντοι
27.261
Στατιστικά η επιθυμία ενός ανθρώπου να κάνει οικογένεια έχει πολύ ισχυρή συσχέτιση με την οικογένεια στην οποία μεγάλωσε.

Σαφώς δεν είναι απόλυτο, αλλά ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε "υγιή" οικογένεια έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να θέλει να κάνει και ο ίδιος οικογένεια σε σχέση με κάποιον άλλο που μεγάλωσε σε οικογένεια ψιλο-μπουρδελο.

Κοινώς, ο θεσμός της οικογένειας έχει μπουρδελεψει στην Ελλάδα από τα 80s. Αυτό που ζούμε τώρα είναι απλά η λογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Δε λέω ότι είναι η μοναδική παράμετρος αυτή, αλλά είναι η πιο σημαντική νομίζω. Δεκτά και τα οικονομικά προβλήματα, οι ελλεηνιδες κλπ αλλά νομίζω είναι δευτερεύοντα.

+1 και απο μενα στον παιχτη @Wrath_# , συμφωνω με αυτην την τοποθετηση.
αν και πανω απολα, ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου πιστευω.
αν θελει η' δε θελει δηλαδη.
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.790
Like
14.505
Πόντοι
3.656
Ας πεί και την γνώμη του αυτός που έχει περάσει όλα τα στάδια, δηλαδή παντρεύτηκε μικρός, έκανε 2 παιδιά και μετά απο 20 σχεδόν χρόνια γάμου τετέλεσθαι...
Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να αλλάξω στο παρελθόν. Εκείνο όμως που δεν θα άλλαζα με τίποτα είναι τα παιδιά μου.
Ωρες ώρες κάθομαι και σκέφτομαι πόσα φορτώθηκα σε δάνεια(σπίτι-ένας θεός ξέρει πότε θα το αποπληρώσω), αμάξι και πάει λέγοντας.
Αλλά για κάποιο λόγο βλέπω τα παιδιά δίπλα μου και ηρεμώ.
Αν με ρωτούσατε αν θα έκανα οικογένεια αν ήξερα ότι θα είχα αυτή την κατάληξη η απάντηση που θα έλεγα θα ήταν δεν ξέρω.
Αυτό που αποκόμισα μετά απο 20 χρόνια είναι ότι μπορεί να είσαι δεμένος μέχρι εκεί που δεν πάει στην αρχή και να ανταλλάζεται όρκους και υποσχέσεις ότι δεν θα χωρίσει ο ένας τον άλλο, αλλά στο τέλος, δεν ξέρω, είναι η ρουτίνα, η όλη κατάσταση, αυτό το πράγμα χάνεται...

Έγραψες ....Αλλά για κάποιο λόγο βλέπω τα παιδιά δίπλα μου και ηρεμώ..... Ξέρεις πόσοι, εκτός από την οικονομική καταστροφή, δεν βλέπουν τα παιδιά τους; πόσες δηλητηριάζουν τα παιδιά εναντίον του πατέρα τους; Υπάρχουν δύο σύλλογοι πατεράδων με χιλιάδες μέλη που προσπαθούν για το αυτονόητο, την επικοινωνία με τα παιδιά τους

 

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
790
Like
1.408
Πόντοι
206
Κοινώς, ο θεσμός της οικογένειας έχει μπουρδελεψει στην Ελλάδα από τα 80s. Αυτό που ζούμε τώρα είναι απλά η λογική εξέλιξη των πραγμάτων.
Πολύ σωστό . Ουσιαστικά το παλιό πρότυπο οικογένειας κατέρρευσε. Δεν το επιθυμούν πια οι άνθρωποι, κυρίως οι γυναίκες. Επειδή όμως στην Ελλάδα πάντα υπάρχει η παράδοση ότι πρέπει να κάνεις γάμο, παιδιά κλπ οι γυναίκες άθελά τους μπαίνουν στο τριπάκι του γάμου. Και εδώ γεννιέται το πρόβλημα γιατί ουσιαστικά πάνε κόντρα στη (νέα) φύση τους.
Το μέλλον των ανθρωπινων σχέσεων είναι διαφορετικός σύντροφος για κάθε περίοδο της ζωής. Πάνε πια αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε . Ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά, η κλασική νεοελληνική οικογένεια
 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Να προσθεσω οτι υπαρχουν και οι ανθρωποι που επειδη μεγαλωσαν σε σκατα οικογενεια θελουν να κανουν δικια τους επειδη τους εχει λειψει να μην εχουν ενα σωστο περιβαλλον. Μπορει να παει και αντιθετα δηλαδη
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom