Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Ο γάμος είναι θεσμός από άλλες εποχές ρε παιδιά που οι ανάγκες ήταν τελείως διαφορετικές και τα δεδομένα κυριολεκτικά σαν άπο άλλον πλανήτη σε σχέση με το τώρα.

Μέχρι και πριν 70-80 χρόνια ο μέσος όρος ζωής ηταν χαμηλότατος. Το "για πάντα" ηταν πολύ πιο μικρό.
Το σεξ εκτός γάμου ηταν επιστημονική φαντασία και ουσιαστικά επικίνδυνο ειδικά για την γυναίκα!
Τα παιδιά είχαν πρακτική και οικονομική αξία γιατί ήταν χέρια για τα χωράφια και τις εργασίες της οικογένειας.
Οι άνθρωποι δεν είχαν στην ουσία άλλη επιλογή ζωής και δεν είχαν και εικόνες κάποιας άλλης εναλλακτικής.
Παντρεύονταν και γεννοβολούσαν απ'τα 20.

Δεν υπήρχαν ουσιαστικά σπουδές/χομπυ/ταξιδια/εμπειρίες για το 99% του πληθυσμού.

Στο σήμερα το για πάντα είναι τεράστιο με το μέσο όρο ζωής άνω των 80 ετών.
Οι άνθρωποι σπουδάζουν και έχουν γούστα και απαιτήσεις για βελτίωση τους και την καλοπέραση τους.
Το σεξ ειναι παντού και το πιο εύκολο πράγμα να κάνει κάποιος όταν το θέλει.
Τα παιδιά είναι οικονομική ζημία πλέον ενώ παλιά επιβάρυναν ελάχιστα οικονομικά και σύντομα βοηθούσαν κιόλας οικονομικά σαν εργατικά χέρια.
Οι άνθρωποι έχουν τόσες άλλες επιλογές και εναλλακτικές και όταν απλά εξερευνούν κάποιες από αυτές έχουν περάσει ήδη σε ηλικία τα 30-35 τους με αποτέλεσμα ο γάμος μετά να φαίνεται κάτι δύσκολο και πάρα πολύ άβολο και ασύμφορο.

Ξεπερασμένος θεσμός και σε ένα απ'τα λίγα που συμφωνώ με το ΚΚΕ είναι αυτό που είπε σε σχέση με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Αντί να πάμε για ολική κατάργηση του θεσμού των επεκτείνουμε και σε άλλους!!

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Τα παιδιά είναι οικονομική ζημία πλέον ενώ παλιά επιβάρυναν ελάχιστα οικονομικά και σύντομα βοηθούσαν κιόλας οικονομικά σαν εργατικά χέρια.
Οι άνθρωποι έχουν τόσες άλλες επιλογές και εναλλακτικές και όταν απλά εξερευνούν κάποιες από αυτές έχουν περάσει ήδη σε ηλικία τα 30-35 τους με αποτέλεσμα ο γάμος μετά να φαίνεται κάτι δύσκολο και πάρα πολύ άβολο και ασύμφορο.

Οι άντρες τι επιλογές έχουν στην Ελλάδα;Μόνο πουτάνες.Αυτό είναι...το εύκολο σεξ τους

Επίσης,στην Ελλάδα 30-40+ χωρις γκόμενα/οικογένεια,ουσιαστικά μπαίνεις στο περιθώριο και ζεις σαν φάντασμα

• Like
Αντιδράσεις: vladgr

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Οι άντρες τι επιλογές έχουν στην Ελλάδα;Μόνο πουτάνες.Αυτό είναι...το εύκολο σεξ τους

Επίσης,στην Ελλάδα 30-40+ χωρις γκόμενα/οικογένεια,ουσιαστικά μπαίνεις στο περιθώριο και ζεις σαν φάντασμα
Διαφωνώ κάθετα. Είμαι εργένης στα 38 ηλικιακά και η κοινωνική και σεξουαλική μου ζωή ειναι μια χαρά. Το ίδιο και των περισσότερων μη παντρεμένων στον κύκλο μου.
Βασικό ρόλο και στην δημιουργία οικογένειας και στην εργένικη ζωή παίζει ρε παιδιά και το οικονομικό και το βιοτικό επίπεδο που έχει κάποιος και φυσικά και η προσωπικότητα του και οι κοινωνικές του δεξιότητες.

Ένας εργένης με χαμηλά εισοδήματα χάλια θα περνάει ως επί το πλείστον...ένας παντρεμένος με χαμηλά εισοδήματα χάλια θα περνάει.
Το βάρος της δύσκολης οικονομικά επιβίωσης και διαβίωσης γαμάει την κοινωνική και την οικογενειακή κατάσταση όποιες και αν είναι αυτές για τον καθένα.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.491
Πόντοι
456
Ο γάμος είναι θεσμός από άλλες εποχές ρε παιδιά που οι ανάγκες ήταν τελείως διαφορετικές και τα δεδομένα κυριολεκτικά σαν άπο άλλον πλανήτη σε σχέση με το τώρα.

Μέχρι και πριν 70-80 χρόνια ο μέσος όρος ζωής ηταν χαμηλότατος. Το "για πάντα" ηταν πολύ πιο μικρό.
Το σεξ εκτός γάμου ηταν επιστημονική φαντασία και ουσιαστικά επικίνδυνο ειδικά για την γυναίκα!
Τα παιδιά είχαν πρακτική και οικονομική αξία γιατί ήταν χέρια για τα χωράφια και τις εργασίες της οικογένειας.
Οι άνθρωποι δεν είχαν στην ουσία άλλη επιλογή ζωής και δεν είχαν και εικόνες κάποιας άλλης εναλλακτικής.
Παντρεύονταν και γεννοβολούσαν απ'τα 20.

Δεν υπήρχαν ουσιαστικά σπουδές/χομπυ/ταξιδια/εμπειρίες για το 99% του πληθυσμού.

Στο σήμερα το για πάντα είναι τεράστιο με το μέσο όρο ζωής άνω των 80 ετών.
Οι άνθρωποι σπουδάζουν και έχουν γούστα και απαιτήσεις για βελτίωση τους και την καλοπέραση τους.

Ξεπερασμένος θεσμός και σε ένα απ'τα λίγα που συμφωνώ με το ΚΚΕ είναι αυτό που είπε σε σχέση με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Αντί να πάμε για ολική κατάργηση του θεσμού των επεκτείνουμε και σε άλλους!!
Το σκεπτικό σου είναι ολόσωστο αρκεί κάποιος ή κάποια συνειδητά να αποφασίσει πως δεν θέλει παιδιά και να μην αλλάξει γνώμη αργότερα. Ειδικά για τις γυναίκες το βιολογικό ρολόι δεν αλλάζει και ας πάνε και 100 χρονών μετά.
Το να παντρευτείς μόνο για το σεξ ή τη συντροφικότητα είναι περσινά ξινά σταφύλια στις μέρες μας ειδικά για εμάς τους άντρες.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Διαφωνώ κάθετα. Είμαι εργένης στα 38 ηλικιακά και η κοινωνική και σεξουαλική μου ζωή ειναι μια χαρά. Το ίδιο και των περισσότερων μη παντρεμένων στον κύκλο μου.
Βασικό ρόλο και στην δημιουργία οικογένειας και στην εργένικη ζωή παίζει ρε παιδιά και το οικονομικό και το βιοτικό επίπεδο που έχει κάποιος και φυσικά και η προσωπικότητα του και οι κοινωνικές του δεξιότητες.

Ένας εργένης με χαμηλά εισοδήματα χάλια θα περνάει ως επί το πλείστον...ένας παντρεμένος με χαμηλά εισοδήματα χάλια θα περνάει.
Το βάρος της δύσκολης οικονομικά επιβίωσης και διαβίωσης γαμάει την κοινωνική και την οικογενειακή κατάσταση όποιες και αν είναι αυτές για τον καθένα.

Όταν λες μια χαρά,τι εννοείς;Ότι γαμάτε διαφορετικές ή ότι έχετε μια σταθερή σχέση και τη βγάζετε μόνο μ'αυτήν;Σαφώς,και η σχέση μπορεί να σε σώσει απ'την περιθωριακή ζωή,όχι απαραίτητα ο γάμος.

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Όταν λες μια χαρά,τι εννοείς;Ότι γαμάτε διαφορετικές ή ότι έχετε μια σταθερή σχέση και τη βγάζετε μόνο μ'αυτήν;Σαφώς,και η σχέση μπορεί να σε σώσει απ'την περιθωριακή ζωή,όχι απαραίτητα ο γάμος.

Μικροσχέσεις 2-3 μηνών και παράλληλα σκηνικά με διάφορες περιπτώσεις. Στην ίδια φάση είμαστε με τους 4 κολλητούς μου εργένηδες. Εχουμε και άλλους που ειναι απλα σε σχέσεις αλλά ποτέ μεγαλης διαρκείας γιατι υπάρχουν αλλες απαιτήσεις μετά και δεν επιθυμούν.
Εχω και παντρεμένους φίλους φυσικά και παραδόξως οι περισσότεροι ειναι καλά γιατί το κάνανε συνειδήτα.
Εχουμε φυσικά και 2 χωρισμένους και άλλους 3 που ειναι σε χάλια γάμους αλλά αυτές οι περιπτώσεις όλως τυχαίως ειναι και οικονομικά δύσκολα.

Οσους ξέρω οτι οικονομικά είναι μια χαρά είτε παντρεμένοι είτε ελεύθεροι μια χαρά ζωάρα κάνουν με εξαίρεση έναν μίζερο κλάψα.

Αν εισαι καλα οικονομικά το σεξ σαν εργένης ειναι πανευκολο με μικρότερες αρκεί φυσικά να μην εισαι κανας παρατήμενος πατσοκοιλιάς που δεν ξέρει να αρθρώσει 2 κουβέντες.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Μικροσχέσεις 2-3 μηνών και παράλληλα σκηνικά με διάφορες περιπτώσεις. Στην ίδια φάση είμαστε με τους 4 κολλητούς μου εργένηδες. Εχουμε και άλλους που ειναι απλα σε σχέσεις αλλά ποτέ μεγαλης διαρκείας γιατι υπάρχουν αλλες απαιτήσεις μετά και δεν επιθυμούν.
Εχω και παντρεμένους φίλους φυσικά και παραδόξως οι περισσότεροι ειναι καλά γιατί το κάνανε συνειδήτα.
Εχουμε φυσικά και 2 χωρισμένους και άλλους 3 που ειναι σε χάλια γάμους αλλά αυτές οι περιπτώσεις όλως τυχαίως ειναι και οικονομικά δύσκολα.

Οσους ξέρω οτι οικονομικά είναι μια χαρά είτε παντρεμένοι είτε ελεύθεροι μια χαρά ζωάρα κάνουν με εξαίρεση έναν μίζερο κλάψα.

Αν εισαι καλα οικονομικά το σεξ σαν εργένης ειναι πανευκολο με μικρότερες αρκεί φυσικά να μην εισαι κανας παρατήμενος πατσοκοιλιάς που δεν ξέρει να αρθρώσει 2 κουβέντες.

Αθήνα ζείτε;

Γιατί...μικροσχέσεις και σκηνικά σε τέτοιες ηλικίες...επαρχία δεν παίζουν εύκολα

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Αθήνα ζείτε;

Γιατί...μικροσχέσεις και σκηνικά σε τέτοιες ηλικίες...επαρχία δεν παίζουν εύκολα

Εγώ ειμαι σε διαφορα μέρη μεσα στη χρονια. Σαλονικη-νησι και εξωτερικο συνεχής εναλλαγες με 20 μερες εδω 5 εκει 7 αλλου και ξανα απ'την αρχη.
Οι φίλοι οι περισσότεροι Θεσσαλονικη και Ηράκλειο.

Έχεις δίκιο ειναι πιο δυσκολα επαρχία...βέβαια επαρχία από επαρχία διαφέρει. Άλλο το Κιλκίς και η Τρίπολη και άλλο Πατρα-Βολος-Λαρισα-Ηρακλειο που εχουν μια χαρά μέγεθος και Γιαννενα που έχουν πολύ νεαρόκοσμο και μπορεί άνετα κάποιος που έχει τα φόντα να κάνει ζωάρα.

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Ότι και να ναι 1 παιδί πρέπει να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του.αλλο πως θα πας με τη γυναίκα,χωρίσεις δε χωρίσεις.

Τα πρέπει ειναι για ανόητους. Ο καθένας κάνει οτι γουστάρει δεν υπάρχει κανένα πρέπει σε αυτή τη ζωή σε επιλογές ανθρώπων όσο αυτές δεν βλάπτουν κανέναν άλλον.

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Οι άνδρες που παντρεύονται είναι εκείνοι που φέρουν μέσα τους την επιθυμία να παντρευτούν. Είτε για τον κοινωνικό περίγυρο, είτε για να τους πλένουν τα σώβρακα επειδή είναι μαμάκηδες, είτε επειδή είναι αγάμητοι
και πιστεύουν ότι θα βρουν σταθερό μουνί το οποίο σύντομα θα βρεθούν, είτε για πολλούς άλλους λόγους. Κανείς άνδρας δεν είναι ευτυχισμένος σε γάμο εκτός αν είναι υπερσπάνια εξαίρεση που βρήκε πολύ καλό πακέτο γυναίκας. Δείτε όσους θυσιάστηκαν και μην κάνετε πειράματα με τον εαυτό σας.

:rockon:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Τι είναι ο γάμος; μια νομική δέσμευση με πλήθος υποχρεώσεων κι ελάχιστα δικαιώματα. Βρείτε μια φίλη σας που δεν γουστάρεστε (γιατί αλλιώς θα σας αντιμετωπίζει ως σιτιστή της):2funny: και μοιραστείτε υποχρεώσεις κτλ.
Κάνετε ο καθένας την ζωή του και αυτό είναι όλο. Αν ποτέ βρεθεί κάτι εξαιρετικό ως πακέτο, θα το καταλάβετε. Πολύ δύσκολο στον σημερινό γυναικοκεντρισμό. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Αν βρείτε και μέχρι να βρείτε, όλα στον πούτσο σας.

assofmaria

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2023
Like
212
Πόντοι
20
Η οικογένεια είναι ένα ρίσκο, όπως όλες οι μεγάλες αποφάσεις της ζωής. Το αν αξίζει να παρθεί ως ρίσκο ή όχι καθορίζεται από το αποτέλεσμα, κυρίως σε ότι αφορά στα παιδιά. Αν τα παιδιά εξελιχθούν σε φιλοπρόοδα και ικανά, το ρίσκο άξιζε. Διαφορετικά όχι.

Δυστυχώς, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να γνωρίζει κανείς το τελικό αποτέλεσμα εξαρχής. Για μένα το ρίσκο άξιζε, όχι μόνο λόγω της προόδου παιδιών, αλλά και χάρις στην γυναίκα μου, η οποία φυσικά δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αρκετά καλή ώστε να συμβιώνει ένας μέσος άνδρας μαζί της.

Στην πορεία πολλές φορές αμφισβητούσα αν τα παιδιά προοδεύσουν, κυρίως λόγω της κόρης μου, που ήταν (επιεικώς) δύσκολη ως παιδί και ως έφηβος. Αρκετές φορές απελπιζόμουν, άλλες ήθελα να την πετάξω από το μπαλκόνι και ας πήγαινα μετά φυλακή (σοβαρολογώ, δεν είναι σχήμα λόγου). Τέλος πάντων, τώρα πια έχει ηρεμήσει, καθιστώντας το ρίσκο μου δικαιολογημένο.

Η ερώτηση που σίγουρα έχει δημιουργηθεί σε μερικούς είναι τι θα συμβούλευα έναν νεώτερο. Συγνώμη, δεν θα ήθελα να δώσω συμβουλή επί του θέματος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν εγώ γινόμουν πάλι νέος, θα παντρευόμουν μεν την ίδια γυναίκα (δεν είναι αυτό που γράφουν ορισμένοι "ιδανικό πακέτο", αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή), αλλά δεν θα έκανα παιδιά. Η πατρική αγάπη είναι τόσο ισχυρή που σε γεμίζει έννοιες και ανησυχίες, οι οποίες σου διαλύουν τη ζωή...

Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.853
Πόντοι
3.656
Οι άνδρες που παντρεύονται είναι εκείνοι που φέρουν μέσα τους την επιθυμία να παντρευτούν. Είτε για τον κοινωνικό περίγυρο, είτε για να τους πλένουν τα σώβρακα επειδή είναι μαμάκηδες, είτε επειδή είναι αγάμητοι
και πιστεύουν ότι θα βρουν σταθερό μουνί το οποίο σύντομα θα βρεθούν, είτε για άλλους πολλούς λόγους. Κάνε ας άνδρας δεν είναι ευτυχισμένος σε γάμο εκτός αν είναι υπερσπάνια εξαίρεση που βρήκε πολύ καλό πακέτο γυναίκας. Δείτε όσους θυσιάστηκαν και μην κάνετε πειράματα με τον εαυτό σας.

Απλά κάποιοι θεωρούν ότι απ'το να'ναι...αιώνια μπακούρια,καλύτερα να φορτωθούν μία και να κάνουν οικογένεια,να'χει κι ένα νόημα η ζωή τους

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.938
Πόντοι
6.946
Ότι και να ναι 1 παιδί πρέπει να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του.αλλο πως θα πας με τη γυναίκα,χωρίσεις δε χωρίσεις.
Η πατρότητα είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή, αλλά η Ζωή τα φέρνει άλλοτε έτσι και άλλοτε αλλιώς.

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Απλά κάποιοι θεωρούν ότι απ'το να'ναι...αιώνια μπακούρια,καλύτερα να φορτωθούν μία και να κάνουν οικογένεια,να'χει κι ένα νόημα η ζωή τους
Μπακούρι ονομαζεται αυτός που δεν έχει γυναίκα πλάι του
κι όχι αυτός που δεν παντρεύτηκε. Αλλά και να άλλαζε ο ορισμός, θα μας ήταν αδιάφορο. Ας βρει λοιπόν γκόμενα να μην είναι μπακούρι χωρίς να παντρευτεί διότι αν παντρευτεί ήθελε
να παντρευτεί. Αυτό είναι όλο.
Η λέξη νόημα είναι θολή και απροσδιόριστη χωρίς νόημα. Αντίθετα σε όλους αρέσουν
οι λέξεις υγεία, χαρά, ευτυχία, λεφτά, γαμήσι, βόλτες, ξάπλα, φαί κτλ. Ωραίες λέξεις
με ποιότητα και "νόημα".

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Στην ζωή τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αυτή η φράση είναι απόλυτη. :rockon:
Αν παντρευτεί κάποιος,
οι πιθανότητες
να διαλυθεί η να περνάει χάλια, θα πλησιάσουν
το απόλυτο σύμφωνα
με όσα βλέπουμε γύρω μας. Κατά συνέπεια αφού πλησιάζουμε το απόλυτο
με αρνητικό πρόσημο,
δεν συμφέρει ο γάμος.
Είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα αυτό.

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.367
Πόντοι
4.746
Το κυριότερο είναι να έχει λιγότερα λεφτά απο σένα
Άμα σε καπελώνει οικονομικά,κάποια στιγμή θ'αρχίσει να σου φέρεται σαν σκουπίδι
Οι περισσοτερες ομως που εχουν λιγοτερα χρηματα απο τους αντρες τους τοτε γιατι τους καπελωνουν και τους φερονται σαν να ειναι σκουπιδια οι συζυγοι. Αρα δεν ειναι θεμα χρηματων οσο νοοτροπιας και κακομαθημενης συμπεριφορας.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Στην ψυχολογία ψυχιατρική υπάρχει ένας όρος που δεν θυμάμαι το όνομα.

Τέλος πάντων. Εν τάχει, αν ακούς κάποιο να αναφέρεται συνεχώς μα συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο θέμα ας το πούμε στην γλώσσα του bou κόλλημα. Το φέρνει από εδώ το φέρνει από εκεί, του ξυνιζει του μυρίζει τον ενοχλεί. Τον γαργαλαει να μιλάει για αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Παράδειγμα εγώ λέω συνεχώς πόσο κακα αυτοκίνητα είναι τα skoda. Και τα skoda καίνε λάδια, τα skoda είναι αναξιόπιστα, τα skoda χαλάνε, τα skoda βρωμάνε.

Σε μελοντικο χρόνο θα με δείτε με skoda.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.263
Πόντοι
5.006
Στην ψυχολογία ψυχιατρική υπάρχει ένας όρος που δεν θυμάμαι το όνομα.

Τέλος πάντων. Εν τάχει, αν ακούς κάποιο να αναφέρεται συνεχώς μα συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο θέμα ας το πούμε στην γλώσσα του bou κόλλημα. Το φέρνει από εδώ το φέρνει από εκεί, του ξυνιζει του μυρίζει τον ενοχλεί.

Παράδειγμα εγώ λέω συνεχώς πόσο κακα αυτοκίνητα είναι τα skoda. Και τα skoda καίνε λάδια, τα skoda είναι αναξιόπιστα, τα skoda χαλάνε, τα skoda βρωμάνε.

Σε μελοντικο χρόνο θα με δείτε με skoda.
δηλαδη παιζει ο λακης να ψηφισει κουλη?
:think::confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom