Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 482K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Συμφωνώ κι εγώ.Απλά τώρα με την κρίση,δεν παίρνουν διαζύγια γιατί δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους και διατροφές.Και μένουν αναγκαστικά στο ίδιο σπίτι βρίζοντας ο ένας τον άλλον όλη μέρα.

κανεις τεραστιο λαθος


το ειχα αναρτησει και πιο παλια


«Βρισκόμουν σε ένα περιποιημένο, όμορφα διακοσμημένο δικηγορικό γραφείο. Ο προσηνής δικηγόρος που καθόταν απέναντί μου με πληροφορούσε για την επιμέλεια, τη διατροφή, την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων, τις διακοπές των παιδιών κ.τ.λ. Οσο τον άκουγα, έτριβα το δάχτυλο του δεξιού χεριού - στο σημείο όπου κάποτε υπήρχε η βέρα μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρισκόμουν στη θέση να πάρω διαζύγιο, όχι επειδή πήγαινε καλά ο γάμος μου -κάθε άλλο-, αλλά επειδή ήταν κάτι το οποίο είχα δει να συμβαίνει μόνο σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. “Ωραία”, είπα από μέσα μου, “το έζησα και αυτό”». Μια φίλη μου χωρίζει. Δεν είναι η μόνη. Τα τελευταία χρόνια οι χωρισμοί είναι πολλοί. Το 2014 ο αριθμός των εκδοθέντων διαζυγίων εκτινάχθηκε στις 18.353 από τις 13.164 που ήταν το 2013, σύμφωνα με το Εθνικό Ληξιαρχείο.

Ο δημοφιλής ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ εξέδωσε πέρυσι το βιβλίο «Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί» (εκδ. Αρμός), το οποίο κάνει θραύση στα βιβλιοπωλεία. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Διαβάζουμε σ’ αυτό ότι το 50% των ανθρώπων χωρίζουν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια το ποσοστό των διαζυγίων έφτανε το 23%, ενώ σήμερα είναι 37%. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι σε πέντε χρόνια θα βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με αυτά του εξωτερικού. «Οι σχετικά καλοί γάμοι αγγίζουν ένα ποσοστό περίπου 20% και, κατά τη δική μου εμπειρία, μόλις το 5% με 10% είναι πραγματικά ευτυχισμένοι», δηλώνει ο ίδιος.

Είναι φανερό, λοιπόν, πως ο γάμος δεν «δουλεύει» σήμερα. Το ερώτημα είναι γιατί. «Ο γάμος φαίνεται κάτι απλό - ερωτεύεσαι κάποιον και περνάς την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του. Οι προπάπποι μας το έκαναν, οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Τότε γιατί στο διάολο δεν μπορούμε εμείς;» αναρωτιέται ο μπλόγκερ και πρόσφατα διαζευγμένος Anthony d’ Ambrosio στο αμερικανικό Huffington Post. Τι φταίει που δύο άνθρωποι δεν μένουν πια μαζί «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος»; Είναι τα οικονομικά προβλήματα; Εχει να κάνει με τη γενιά μας; Είναι η κρίση της μέσης ηλικίας (τα περισσότερα διαζύγια εκδίδονται μεταξύ 35 και 45 ετών); Είναι το πρόβλημα της μονογαμίας; Ή απλώς είναι θέμα εγωισμού; Ο 29χρονος Αμερικανός πιστεύει «ότι οι καινούργιες γενιές απλώς δεν είναι κατάλληλα “εξοπλισμένες” για να χειρίζονται το γάμο».

«Ολοι θέλουν να παίρνουν»

Μπορεί η είδηση ενός διαζυγίου να μη σοκάρει πλέον, παραμένει ωστόσο σημαντικό θέμα δημόσιας συζήτησης. Ξεκίνησα να το ψάχνω, προκειμένου να βρω απαντήσεις. «Προβλήματα αντιμετωπίζουν γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν τρέφουν πλέον αυταπάτες, έχει γιγαντωθεί το εγώ τους, καθώς και η ανάγκη τους για αυτοπραγμάτωση, ευτυχία και ανανέωση του έρωτα, οπότε αυτά μερικές φορές συγκρούονται με το θεσμό του γάμου», υποστηρίζει η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτις της «Καθημερινής». «Επίσης, θα λέγαμε ότι συνολικά οι κοινωνίες πάσχουν από παθολογικό ναρκισσισμό. Κανείς -δεν γενικεύω, είναι σχήμα λόγου- δεν επιθυμεί να δώσει, όλοι θέλουν να παίρνουν».

Οπότε έχει δίκιο ο Αμερικανός συνάδελφος όταν λέει ότι οι νεότερες γενιές δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για το γάμο; Η ψυχοθεραπεύτρια δείχνει να συμφωνεί: «Η δική μου γενιά καθώς και οι νεότερες είναι ενημερωμένες, ταξιδεμένες και καταρτισμένες, μας λείπει όμως η βαθιά γνώση για τη μητρότητα και την πατρότητα. Γυναίκες και άνδρες μπαίνουν στο γάμο εντελώς ανέτοιμοι».

Τα αίτια των διαζυγίων είναι πολλά και ποικίλα. Ο δικηγόρος Γιάννης Ψωμάς πιστεύει ότι αποτελούν συνδυασμό διαφορετικής κουλτούρας, οικονομικών δυσχερειών και άγχους. «Τα ζευγάρια δεν μπαίνουν εύκολα στη διαδικασία να κάνουν οικογένεια, οπότε είναι πιο εύκολος ο χωρισμός», λέει. Η κρίση επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο, κατά τη γνώμη του. Η έλλειψη χρημάτων δημιουργεί προστριβές, ενώ τα χρέη γονατίζουν τα ζευγάρια. «Σε πολλά σπίτια σήμερα εργάζεται η μητέρα και όχι ο πατέρας. Το γεγονός ότι εκείνη φέρνει τα χρήματα δημιουργεί ανισορροπία και αγκυλώσεις». Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι γυναίκες είναι εκείνες που συνήθως παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν. «Δεν έχουν οικονομική ανάγκη, όπως παλιότερα, ούτε τίθεται θέμα κοινωνικής κατακραυγής. Ο άνδρας μπορεί να μένει σε μια σχέση ακόμη και αν υπάρχουν προβλήματα», συμπληρώνει ο κ. Ψωμάς.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι γυναίκες είναι απογοητευμένες. Και έχουν κάθε λόγο να είναι: έχουν γίνει οι «κουβαλητές» της οικογένειας και, αντί να τους προσφέρουν την εφημερίδα και τις παντόφλες όταν σχολάνε από τη δουλειά, αντιμετωπίζουν την επικριτική διάθεση των συζύγων, οι οποίοι τις φορτώνουν με περισσότερες ενοχές, που τροφοδοτούνται από συντηρητικές νοοτροπίες περί παραδοσιακών ρόλων. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, τα διαζύγια αντανακλούν την εξέλιξη της φεμινιστικής επανάστασης. «Τώρα οι γυναίκες εργάζονται, έχουν δικό τους κύκλο, οπότε έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τους συζύγους - ερωτικές, συναισθηματικές και πρακτικές. Επίσης, επειδή είχαν ζωή και πριν από το γάμο, δυσκολεύονται να κάνουν υπομονή. Δεν εξετάζω εάν είναι καλό ή κακό, απλώς το “φωτογραφίζω”», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Μ. Σπυροπούλου.

Η Μαρία, 40 ετών, μητέρα δύο παιδιών, χώρισε ύστερα από δέκα χρόνια συμβίωσης. Τι συνέβη στη δική της περίπτωση; «Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω. Το οικονoμικό ήταν αιτία πολλών καβγάδων», λέει. «Δουλεύεις πολλές ώρες, αλλά δεν έχεις πολλά χρήματα. Υποτίθεται ότι σ’ αυτή την ηλικία πρέπει να βρίσκεσαι σε επαγγελματική ακμή, όχι σε τέλμα. Αυτό φέρνει προβλήματα στη σχέση. Ισως αν ήταν πιο σίγουρος ο σύζυγός μου στα επαγγελματικά του, να δούλευε καλύτερα η σχέση μας. Μετά, τίθεται και το ερώτημα: Ποιου η καριέρα έχει προτεραιότητα; Ο άνδρας μου ήθελε να είμαι χειραφετημένη, αλλά από την άλλη θα προτιμούσε να είμαι η “μανούλα” που γίνεται θυσία για όλα, όπως ήταν η δική του μητέρα».

Σοβαρό λόγο παίζει και η ελληνική οικογένεια, η οποία επηρεάζει την ευτυχία ενός ζευγαριού. Ενας από τους λόγους που χώρισε πέρυσι ο Γιώργος, 35χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ήταν επειδή οι γονείς της συζύγου του ανακατεύονταν πολύ στη ζωή τους. «Εμεναν στον επάνω όροφο. Είχα τις καλύτερες σχέσεις μαζί τους, αλλά με έκαναν να νιώθω ευνουχισμένος. Η γυναίκα μου πρώτα συζητούσε μαζί τους τα προσωπικά μας θέματα και έπειτα απλώς μου ανακοίνωνε τις αποφάσεις τους. Από τα πιο απλά πράγματα, όπως σε ποιο εστιατόριο θα πάμε να φάμε, μέχρι τα πιο σοβαρά, όπως πότε θα κάνουμε παιδί. Επίσης, δεν ήμασταν οικονομικά ανεξάρτητοι - μας υποστήριζαν οι γονείς της. Αυτό, όμως, συμβαίνει πάντα με ανταλλάγματα», αποκαλύπτει. Το φαινόμενο αυτό συνεπάγεται τη δυσκολία ανάληψης ευθυνών: η ελληνική οικογένεια νομίζει ότι βοηθάει το παιδί της, δυστυχώς όμως το «βρεφοποιεί». «Οι “δεμένες” οικογένειες ευθύνονται για πολλές δυσλειτουργίες. Οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται για να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι και να κάνουν τα δικά τους λάθη, και να πληρώνουν το τίμημα. Νομίζουμε ότι οι άνδρες -όπως και οι γυναίκες σήμερα-, επειδή φοράνε πιο μοντέρνα ρούχα, έχουν απόψεις, ξενυχτάνε ή σπούδασαν σε καλά πανεπιστήμια, απαγκιστρώθηκαν και από τη μαμά τους ή τον μπαμπά τους. Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι άλλη και αυτό αναδεικνύεται στο γάμο αυτού του ανθρώπου, στο πώς ασυνείδητα ή συνειδητά επηρεάζεται», σχολιάζει η Μ. Σπυροπούλου.

Γάμος σημαίνει δυστυχία;

Το περίεργο είναι ότι, ενώ ο γάμος δεν φαίνεται να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους, εκείνοι εξακολουθούν να παντρεύονται. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δεν πιστεύουν στο θεσμό. «Ο Τύπος και το σινεμά μάς παραμυθιάζουν με το “ένας και μοναδικός έρωτας”, δημιουργώντας μια καθολική φαντασίωση. Οταν φυσικά αυτή καταρρεύσει, δεν έχουμε τα μέσα να πραγματευτούμε άλλη βάση συμβίωσης και συνέχισης του γάμου. Τα διαζύγια λοιπόν προκύπτουν από τις αντιφάσεις του κοινωνικού συστήματος, δεν είναι επειδή εμείς είμαστε αποτυχημένοι ως σύζυγοι», λέει η συγγραφέας Αντζελα Δημητρακάκη, της οποίας το καινούργιο μυθιστόρημα «Aeroplast» μιλάει για μια μητέρα που αφήνει το παιδί της να το μεγαλώσει ο πατέρας του, προκειμένου εκείνη να ακολουθήσει την καριέρα της.

Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος με ένα γάτο στο σπίτι, αλλά φαίνεται πως οι σύγχρονοι άνθρωποι δυσκολεύονται να συμβιώνουν με άλλους ανθρώπους. Η απορία, επομένως, παραμένει. Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί; Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ πιστεύει ότι «δεν υπάρχει μια απάντηση. Ο γάμος αυτός καθαυτόν είναι σωστός. Είναι η πιο συμφερτική κατάσταση στη ζωή μας. Εχουμε κοινά χρήματα, κοινά παιδιά με κοινή ζωή, κοινή σεξουαλική ευχαρίστηση, κοινό φαγητό. Είναι μια όαση ασφάλειας... Εντούτοις, για πολλούς ανθρώπους είναι η βασική πηγή της δυστυχίας τους. Η άποψή μου είναι ότι ο γάμος δεν θα πεθάνει, αλλά θα υποστεί διάφορες αλλαγές, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής».
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Συμφωνώ κι εγώ.Απλά τώρα με την κρίση,δεν παίρνουν διαζύγια γιατί δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους και διατροφές.Και μένουν αναγκαστικά στο ίδιο σπίτι βρίζοντας ο ένας τον άλλον όλη μέρα.


Βιομηχανία Διαζυγίων
Η κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από 30ετίας με την ευημερία, την εύκολη κτήση χρημάτων, την λεγόμενη ‘πρόοδο’ σύμφωνα με τα δυτικο-ευρωπαϊκά και αμερικανικά δεδομένα και συνήθειες.
Ένα από τα ήθη της νέας τάξης πραγμάτων είναι και το διαζύγιο. Δηλαδή, με το πρόσχημα της γρήγορης λύσης του γάμου, της διευθέτησης των περιουσιακών και της λεγόμενης ‘ανεξαρτησίας’, χωρίζουν με την ευλογία της Πολιτείας και της Εκκλησίας, δίχως να υπάρχει κατάλληλη κουλτούρα για τα υπόλοιπα θέματα που κατά την άποψη των ειδικών είναι τα σπουδαιότερα: Τα παιδιά και το ηθικό μέρος της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης.
Ετσι, εμφανίζονται σήμερα, ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, 200.000 παιδιά εκτός γάμου, 20.000 επίσημα-νομικά διαζύγια το χρόνο.  Μαζί μ’αυτά, έχουμε διεκδικήσεις, κακοποιήσεις (ή δήθεν κακοποιήσεις, χάριν των συμφερόντων) και καθημερινές ιστορίες τρέλας που διαδραματίζονται στα δικαστήρια ή/και σε ψυχολόγους/κέντρα στήριξης.
Τα αποτελέσματα του μοντερνισμού έχουν και αυτή τη μορφή. Η νέα γενιά γαλουχείται με αυτά τα μοντέλα, με αυτές τις συνήθειες. Σ’αυτά προστέθηκαν και τα πρότυπα της τηλεόρασης που προβάλει συνεχώς και αδιαλείπτως τις ίδιες αυτές καταστάσεις, την μονογονική οικογένεια, την μάνα με παιδί, την δήθεν κακοποίηση.
Το Κράτος σε όλα αυτά έμεινε απαθές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται αλλά επιπλέον αρέσκονται να έχουν ανθρώπους εξαρτώμενους, υποτελείς και ψυχολογικά ασθενείς.

Οι μισές υποθέσεις που εκδικάζονται καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν σχέση με τα οικογενειακά θέματα. Οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι έχουν δουλειά. Ο κρατικός όμως μηχανισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής και το νομοθετικό πλαίσιο ελλιπές. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και της υγείας ανεπαρκείς και ανημέρωτοι, οι δάσκαλοι δίχως γνώσεις επί του θέματος, και καμία υπηρεσία δεν είναι σε θέση να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη και ελλείψεις.
Η νέα γενιά, μεγαλώνει σε ένα κυκεώνα αποστροφής του συστήματος, δίχως το πρότυπο του πατέρα/άνδρα, με ψυχολογικά προβλήματα, παραβατικότητα και μίσος για την κοινωνία δίχως να αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από όσα τους δώσανε ως πρότυπα, χθες, όση (μισή) εκπαίδευση τους πρόσφεραν, όσα χτυπήματα δέχθηκε η οικογένεια έως τώρα από την αδιαφορία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέρχεται από το ίδιο το κράτος και την κρατική εξουσία. Η ανικανότητα διαχείρισης του άκρως πολιτικού θέματος των διαζυγίων σε συνδυασμό με την κατασπατάληση του χρήματος στο θέμα αυτό, έφερε την κατάντια της χώρας μας.
Συγκεκριμένα: Ενώ στην Αμερική, υπολογίζεται το κόστος ενός διαζυγίου στα 50.000.000.000 $ το έτος, στην Ελλάδα δε, αυτό ξεπερνά το παραπάνω ποσό.

Κάθε παράσταση στο δικαστήριο μπορεί να κοστίσει από 200 έως 1500 ευρώ (παράβολα), συν τα δικηγορικά έξοδα, τα δικαστικά ένσημα, τα χαρτόσημα/μεγαρόσημα, έντυπα/φωτοτυπίες, φάκελοι, τετραπλότυπα, παραστάσεις δικηγόρου, αναβλητικά ένσημα, επιδόσεις, κτλ προστίθενται άλλα τόσα. Εάν υποθέσουμε ότι έχουμε τουλάχιστον μία αναβολή, τότε3 το κόστος ανέρχεται στα 5000 ευρώ το ελάχιστο, μόνο για το διαζύγιο. Το θέμα όμως δεν είναι το διαζύγιο μεταξύ των γονέων αλλά πολλαπλασιάζεται με τα θέματα επιμέλειας, επικοινωνίας, διατροφής των παιδιών. Εδώ, παίζονται πολλά άλλα πράγματα που είναι η ψυχολογία του γονέα που δεν θέλει να χάσει τα παιδιά του και δίνει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή του, πολύ περισσότερο τον χρόνο και το χρήμα του. Ο χρόνος που χάνουν και διαθέτουν οι διάδικοι, οι μάρτυρες και άλλοι παράγοντες της δίκης αποτελεί σημαντικό πρόβλημα σπατάλης χρήματος (ο χρόνος είναι χρήμα). Επιπλέον, η φθορά των ανθρώπων, η διακύβευση της αξιοπρέπειάς τους και η σπατάλη του δυναμικού της χώρας σε πάνε-έλα, χρονοβόρες διαδικασίες που αναγκάζουν να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους και η χώρα μας να χάνει έμψυχο δυναμικό που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά και δημιουργικά διότι στις ηλικίες αυτές (30-50) που χωρίζουν συνήθως, θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε εργασίες του κρατικού μηχανισμού και σε εποικοδομητικά θέματα.

Οι δικηγόροι κερδίζουν και τα ταμεία του κράτους γεμίζουν από τις εισπράξεις  δισεκατομμυρίων, ενώ εισπράττουν και οι δικηγορικοί σύλλογοι (20%) για τα ταμεία τους ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε πολιτικά τερτίπια και παρεμβάσεις. Δηλαδή κανένα κοινωνικό έργο παρά μόνο εισπρακτική τακτική. Εφόσον κανείς δεν μιλά, κανείς δεν διαμαρτύρεται για την κατασπατάληση αυτού του Εθνικού πλούτου που είναι χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό, το σύστημα καλά κρατεί.
Οι διατροφές δεν περνούν από κρατικό έλεγχο και δεν δηλώνονται στην εφορία (ούτε ως εισπράξεις από την γυναίκα ούτε ως έξοδα από τον άνδρα) έτσι, συνεχίζει να υπάρχει ‘μαύρο χρήμα’, αφορολόγητο που διακινείται ακόμα στη χώρα μας. Τα ποσά που υπολογίζονται έτσι (διατροφές) είναι της τάξεως του 200.000.000 ευρώ σαν μαύρο αφορολόγητο από διατροφές.
Οσο για τα περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν ακόμα και στον πλειστηριασμό από κακία/μίσος είναι χαρακτηριστικό της χώρας μας διότι και αυτό χρησιμοποιείται από απατεώνες δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές για κέρδος διότι χρεώνουν τα χρήματα στον πατέρα και σαν τα όρνεα κατασπαράσσουν περιουσίες που κάποιοι δυστυχισμένοι έκαναν χρόνια για να δημιουργήσουν. Φυσικά όλα αυτά αφορολόγητα έως προ τινος, στα χέρια των επιτήδειων, δίχως αποδείξεις, δίχως κανένα ηθικό φραγμό και ενδοιασμό.
Παλαιότερα, υπήρχαν και τα ‘κοράκια’ των πλειστηριασμών που συχνά ήταν οι ίδιοι. Αυτοί που με γραβάτες, σήμερα είναι στα έδρανα της Βουλής και συνεχίζουν ανενόχλητοι το ‘έργο’ τους δηλαδή της καταστροφής αυτής της χώρας.
Τώρα, αρχίζουν να συμμετέχουν στο ίδιο παιχνίδι και λειτουργοί της ψυχικής υγείας, παίζοντας το ίδιο παιχνίδι με τις ψυχές αθώων παιδιών που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν κατάλαβαν ότι παίζουν παιχνίδια ενάντια στη πατρίδα μας? Η χώρα μας έχει δείκτη γονιμότητας 1,00 δηλαδή αντιστοιχεί ένα παιδί (και αυτό προβληματικό) ανά οικογένεια. Η χώρα γερόντων που (δεν) μεγαλώνει, δεν αναπτύσσεται, δεν προοδεύει αλλά οπισθοδρομεί, έδωσε χώρο να πει αυτά σε ακραίους που λίγο αντιλαμβάνονται το τραγικό της υπόθεσης. Οι ίδιοι ανίκανοι βουλευτές που έχουν και εκτελεστική εξουσία και σχετίζονται με κάθε άλλη αρχή και εξουσία (δικαστική, εκκλησιαστική, κτλ) δεν επιθυμούν ή/και είναι ανίκανοι να λύσουν προβλήματα όπως αυτό που είναι το σοβαρότερο.
Και όμως θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα εάν διορθώνονταν κάποια πράγματα όταν από 15ετίας διατυμπανίζαμε, μέσω του ΣΥΓΑΠΑ, δηλαδή να αρχίσουν κάποιες αλλαγές όπως: Ο θεσμός του διαμεσολαβητή ώστε να μην οδηγούνται αυτόματα στα δικαστήρια, οι κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπική αυτοδιοίκηση, τοποθέτηση ειδικών πραγματογνωμόνων, ειδικών οικογενειακών δικαστών και δικαστηρίων, συνεπιμέλεια, εναλλασσόμενη κατοικία, τιμωρία άμεση σε γονείς που συκοφαντούν και δικηγόρους που συντάσσουν παράνομα ή συκοφαντικά έγγραφα. Γρήγορη επίλυση δίχως χρονοτριβή της επιμέλειας/επικοινωνίας, ερώτηση των τέκνων από ειδικούς την πρώτη στιγμή του διαζυγίου και όχι όταν τα παιδιά έχουν αποξενωθεί από τον συκοφάντη και ακατάλληλο γονέα. Μετά, τα παιδιά έχουν μίσος κατά των γονέων, κατά των δικαστηρίων, κατά της κοινωνίας και έτσι ήλθε η κατάντια της χώρας μας να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι αθώοι και ευεργέτες. Κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το μέλλον των παιδιών μας. Και η Παιδεία έχει μέρος της ευθύνης, όπως η Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι του Πολιτισμού, της Υγείας, της Ασφάλειας. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τα έχουν χαμένα όταν βρίσκονται  σε περιστατικά οικογενειακών υποθέσεων διότι δεν έχουν επίσης την κατάλληλη εκπαίδευση όπως και οι δάσκαλοι/καθηγητές.

Κανείς από τους δήθεν ειδικούς, εδώ, δεν γνωρίζει καλά πως προέρχεται το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης/Αποξένωσης το οποίο είναι ψυχιατρικό φαινόμενο που προκαλείται από τον αποξενωτή γονέα μέσω συκοφαντικής δυσφήμισης, πολλών δικαστηρίων, πλύσης εγκεφάλου, παιδιού που έχει στην επίβλεψη/επιμέλειά του. Το κακό που έχει γίνει με τη νεολαία αυτή η οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί το ζήτημα παρά μόνο όταν θα ενηλικιωθεί και όταν θα αποκτήσει το ίδιο πρόβλημα αλλά τότε θα είναι αργά. Η Ελλάδα όπως και οι γονείς του θα έχουν πεθάνει. Δεν θα ξέρει ότι έγινε πιόνι του συστήματος, ότι βοήθησε τους εχθρούς του να καταστραφεί η χώρα μας. Οσοι ακόμα είναι ενεργοί και ζωντανοί έφυγαν και άφησαν φελλούς να επιπλέουν και να συντηρούν την ανηθικότητα, να έχουν την εξουσία και να καταστρέφουν με την πλήρη ανικανότητά τους. Τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν με έλλειψη αυτοπεποίθησης (κυρίως τα αγόρια) και δίχως όνειρα και ιδανικά διότι τους τα έχουν καταστρέψει.
Τα τραύματα των παιδιών σε συγκρουσιακά διαζύγια δεν επουλώνονται ποτέ και το μαρτύριο του πατέρα που δεν βλέπει τα παιδιά του εξ αιτίας της μανίας της μαμάς ή/και του βρώμικου συστήματος αποτελούν σοβαρά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την Πολιτεία και τους ειδικούς.

Ο ΣΥΓΑΠΑ ενημερώνει και προσπαθεί με τα ολίγα μέσα που διατηρεί να οδηγήσει στο σωστό δρόμο μακριά από υλικά αγαθά και με ιδεολογία του μέλλοντος και των νέων. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές δημιουργήσαμε για το σκοπό αυτό το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ () που σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου μπορεί να δώσει λύσεις και στο Ελληνικό πρόβλημα. Φέτος, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει πρόθεση να διατηρήσει την ελπίδα στους νέους και να δώσει φως στους γηραιότερους.
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Για αυτο παντρευεσαι γυναικα να χει μπαγιοκο - σπιτια, ακινητα εισοδηματα επιχειρησεις και τελειωνει το παραμυθι. Αλλιως κατσε στα αβγα σου και ασε οικογενειες κλπ.

σωστος ο Ιπποτης  :headbaning2: :headbaning2: :headbaning2:
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.337
Κριτικές
61
Like
3.066
Πόντοι
7.216
η λογικη που επικρατει πλεον στον γυναικειο πλυθησμο είναι <βρες έναν να κανεις ένα παιδι και μετα αν δεν σου κανει-με ότι μπορει να σημαιει αυτό- χωρισε και ζηστε από κοινου τα παιδια με διατροφες κτλ>

Παίζει πολύ αυτό σε ηλικίες ανω των 30.
Είναι ένας απο τους λόγους που οι 30άρες γαμιούνται πιο εύκολα, με τον κατάλληλο άντρα πάντα, σε σχέση με τις πιτσιρίκες.
:thumbsup:
 

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Μηνύματα
1.165
Like
0
Πόντοι
16
η λογικη που επικρατει πλεον στον γυναικειο πλυθησμο είναι <βρες έναν να κανεις ένα παιδι και μετα αν δεν σου κανει-με ότι μπορει να σημαιει αυτό- χωρισε και ζηστε από κοινου τα παιδια με διατροφες κτλ>

Το ίδιο πράγμα μου έλεγε τις προάλλες φίλος γιατρός, γυναίκες γύρω στα 35 που για τους γνωστούς λόγους έχουν μείνει στο ράφι και το μόνο που ψάχνουν είναι η τεκνοποίηση χωρίς απαραίτητα να θέλουν να δεσμεύσουν τον άντρα με διατροφές και μαλακίες...
 

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.182
Like
192
Πόντοι
16
Το ίδιο πράγμα μου έλεγε τις προάλλες φίλος γιατρός, γυναίκες γύρω στα 35 που για τους γνωστούς λόγους έχουν μείνει στο ράφι και το μόνο που ψάχνουν είναι η τεκνοποίηση χωρίς απαραίτητα να θέλουν να δεσμεύσουν τον άντρα με διατροφές και μαλακίες...

Ποιο ίδιο ρε τύπε ....εσυ γράφεις κατι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διαφορετικό. Χωρις διατροφές λες...
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
489
Πόντοι
186
Ετσι του ειπαμ του γιατρου; Χωρις διατροφες;
 

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Μηνύματα
1.165
Like
0
Πόντοι
16
Ποιο ίδιο ρε τύπε ....εσυ γράφεις κατι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διαφορετικό. Χωρις διατροφές λες...

Το κοινό σημείο αφορά την τεκνοποίηση τύπε μου.Ολοένα και περισσότερες συμβιβάζονται-αποδέχονται την κατάσταση ότι θα μείνουν μόνες.Σου λέει ένα γαμήσι όλο και κάπου θα το βρίσκουν. Το ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν παιδί είναι ένα κενό κόντρα στη φύση τους που δεν μπορούν να το διαχειριστούν.
 
Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Μηνύματα
972
Like
895
Πόντοι
86
Πολύ σωστά.
Αυτό που δεν έχουν σκεφτεί καλά είναι που βρεθει κορόιδο μετά να το μεγαλώσει  :cheesy:
 

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
685
Like
42
Πόντοι
6
Το ίδιο πράγμα μου έλεγε τις προάλλες φίλος γιατρός, γυναίκες γύρω στα 35 που για τους γνωστούς λόγους έχουν μείνει στο ράφι και το μόνο που ψάχνουν είναι η τεκνοποίηση χωρίς απαραίτητα να θέλουν να δεσμεύσουν τον άντρα με διατροφές και μαλακίες...

δηλαδη εξωσωματικη με σπερμα απο δοτη και να το μεγαλωσουν ως ανυπαντρες μητερες ειναι δηλαδη συχνο το φαινομενο? γιατι δεν το νομιζω
 

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
685
Like
42
Πόντοι
6
βρες μια κανε παιδια και αν δεν μπορειτε μαζι μετα στειλε την διατροφή να την πληρωση η μητερα σου

ετσι εχει κανει ένα γειτονας μου μενει ακριβως απέναντι μου και είναι στα 55 πλεον με διδυμα παιδιακια 7 χρονων παρακαλω

αυτος εχει γκομενα και η μανα του πληρωνει την διατροφή των παιδιων μενει στο ιδιο σπιτι με την μητερα του και επειδή δεν εχει μια σταθερη εργασια (γκομενα εχει όμως) φερνει την γκομενα στο σπιτι για φικι-φικι 

ξεφτιλα ρε φιλε δηλαδη ουτε ο πικερ τοσο ξεφτιλισμενος αυτος τουλαχιστον παει εκτος σπιτιου να γαμισκει
 

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Μηνύματα
9.196
Like
767
Πόντοι
146
δηλαδη εξωσωματικη με σπερμα απο δοτη και να το μεγαλωσουν ως ανυπαντρες μητερες ειναι δηλαδη συχνο το φαινομενο? γιατι δεν το νομιζω
Μπορεί και με τον κλασσικό τρόπο ρε τύπε!!
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
πρεπει να δινεις σημασια σε κάθε μια ατακα που θα σου πεταξει μια γυναικα

απλα και μονο σαν σποντα (που της περισσοτερες ετσι τις πετανε) ή σαν αστειακη

να τις παιρνεις στα σοβαρα και όχι του στυλ <ενταξει μωρε το εχω το γκομενακι απλα κανει λιγο την δυσκολη σε μερικα θεματα>

εάν αυτην την <δυσκολη σε μερικα θεματα> την παντρευτης τοτε θα σου κανει τον βιο αβιωτο σε πολλα πολλα θεματα

ετσι καταληγουν σε διαζυγια και ειπαμε είναι σχεδόν 20.000 κάθε χρονο σε ολη την χωρα, δεν είναι και λιγα
λιγα είναι και είναι κακο που είναι τοσο λιγα. κανονικα τα διαζυγια θα επρεπε να είναι το 90% των γαμων που δεν πανε καλα και όχι μονο το 40% περιπου που είναι σημερα.
επισης είναι κακο που υπαρχει ως υπολειμα του παρελθόντος ο θεσμος του γαμου που εγινε για να προστατευει και να ταϊζει ο πατερας παιδια και μητερα, η δε μητερα ως εξαρτημενη από αυτόν να υποκυπτει. μεταπολεμικα η γυναικα επαψε να εχει αναγκη ταϊσματος, οποτε επαψε να ακουει τον αντρα, οποτε δεν εχει και νοημα ο γαμος. εκ των πραγματων θα καταργηθεί σε λιγες γενιες, όπως και αλλα εθιμα που δεν ειχαν νοημα, ηδη στην βορειο ευρωπη που εχουν προχωρησει σιγα σιγα επικρατουν οι μονογονεϊκες οικογενειες εναντι των παραδοσιακών, αλλα οσο υπαρχει θα δημιουργει προβλήματα κυριως και λιγοτερες περιπτώσεις ευτυχισμένων ζευγαριων (αυτό το 10% που ουτε χωριζουν ουτε υποφερουν μεσα στο γαμο)
 

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
685
Like
42
Πόντοι
6
λιγα είναι και είναι κακο που είναι τοσο λιγα. κανονικα τα διαζυγια θα επρεπε να είναι το 90% των γαμων που δεν πανε καλα και όχι μονο το 40% περιπου που είναι σημερα.
επισης είναι κακο που υπαρχει ως υπολειμα του παρελθόντος ο θεσμος του γαμου που εγινε για να προστατευει και να ταϊζει ο πατερας παιδια και μητερα, η δε μητερα ως εξαρτημενη από αυτόν να υποκυπτει. μεταπολεμικα η γυναικα επαψε να εχει αναγκη ταϊσματος, οποτε επαψε να ακουει τον αντρα, οποτε δεν εχει και νοημα ο γαμος. εκ των πραγματων θα καταργηθεί σε λιγες γενιες, όπως και αλλα εθιμα που δεν ειχαν νοημα, αλλα οσο υπαρχει θα δημιουργει προβλήματα κυριως και λιγοτερες περιπτώσεις ευτυχισμένων ζευγαριων (αυτό το 10% που ουτε χωριζουν ουτε υποφερουν μεσα στο γαμο)

φιλε μου επειδη εσυ εκανες την μαλακια δεν πα να πει πως μονο το δεκα τα κατο ειναι χαρουμενοι στον γαμο τους
 

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
685
Like
42
Πόντοι
6
λιγα είναι και είναι κακο που είναι τοσο λιγα. κανονικα τα διαζυγια θα επρεπε να είναι το 90% των γαμων που δεν πανε καλα και όχι μονο το 40% περιπου που είναι σημερα.
επισης είναι κακο που υπαρχει ως υπολειμα του παρελθόντος ο θεσμος του γαμου που εγινε για να προστατευει και να ταϊζει ο πατερας παιδια και μητερα, η δε μητερα ως εξαρτημενη από αυτόν να υποκυπτει. μεταπολεμικα η γυναικα επαψε να εχει αναγκη ταϊσματος, οποτε επαψε να ακουει τον αντρα, οποτε δεν εχει και νοημα ο γαμος. εκ των πραγματων θα καταργηθεί σε λιγες γενιες, όπως και αλλα εθιμα που δεν ειχαν νοημα, αλλα οσο υπαρχει θα δημιουργει προβλήματα κυριως και λιγοτερες περιπτώσεις ευτυχισμένων ζευγαριων (αυτό το 10% που ουτε χωριζουν ουτε υποφερουν μεσα στο γαμο)

επισης 11 σπετεμβρη σημερα ξεκινα το σχολικο ετος καλη αρχη
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
ευχαριστω. αλλα τοσο είναι 10% οι ευτυχισμένοι συγκεκριμένα 5-20% δινουν ολες οι μελετες αν το ψάχνεις.
στην δυση λοιπον χωριζουν 50% και υποφερουν 40%
στην μεση ανατολη χωριζει 1% και υποφερουν 89%
στην ελλαδα χωριζει 40% και υποφερει 50%
δεν είναι δικα μου νουμερα
και πριν παντρευτω εγω και χωρισω τα ιδια νουμερα ηταν, οι παλιοι λεγαν ο γαμος είναι σαν να βαζεις το χερι σε ένα βαρελι με φιδια που εχει και 1 χελι μεσα, τι πιθανοτητα να πιασεις το χελι αντι τα φιδια? ηξεραν και αυτοι για το 10% των ευτυχισμένων-ικανοποιοημενων από τον γαμο
 

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
685
Like
42
Πόντοι
6
ευχαριστω. αλλα τοσο είναι 10% οι ευτυχισμένοι συγκεκριμένα 5-20% δινουν ολες οι μελετες αν το ψάχνεις.
στην δυση λοιπον χωριζουν 50% και υποφερουν 40%
στην μεση ανατολη χωριζει 1% και υποφερουν 89%
στην ελλαδα χωριζει 40% και υποφερει 50%
δεν είναι δικα μου νουμερα
και πριν παντρευτω εγω και χωρισω τα ιδια νουμερα ηταν, οι παλιοι λεγαν ο γαμος είναι σαν να βαζεις το χερι σε ένα βαρελι με φιδια που εχει και 1 χελι μεσα, τι πιθανοτητα να πιασεις το χελι αντι τα φιδια? ηξεραν και αυτοι για το 10% των ευτυχισμένων-ικανοποιοημενων από τον γαμο

αν ειναι τετοια τα ποσοστα τοτε γιατι παντρευεστε ρε παιδια?
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
αν ειναι τετοια τα ποσοστα τοτε γιατι παντρευεστε ρε παιδια?
γιατι όχι? γουστάρουμε παντρευόμαστε, ξυνιζει μετα χωριζουμε. τοσο απλο. αν εσυ φοβάσαι τα διαζυγια ή τα παιδια δεν σε υποχρεωνει κανεις. μια εμπειρια είναι, εμενα μου αρεσε που το εζησα 1 φορα και αν ξαναζουσα θα το ξαναεκανα. δευτερη φορα δεν ξερω για την ωρα θα ελεγα όχι.

αλλα ξες ποσο καλυτερο είναι να εισαι χωρισμένος από ότι αγαμος?
δεν σε ξαναπρηζουν οι δικοι σου για γαμο.
οι γυναικες σε αντιμετωπιζουν ως πιο εμπειρο.
οι γυναικες σε αντιμετωπιζουν ως πιο φερεγγυο και σοβαρο.
μεχρι και κονε σου κανονιζουν οι γνωστες ή και ερχονται μονες τους ελευθερες και χωρισμένες που πριν δεν ασχολούνταν μαζι σου.
αν δεν εχεις οικονομικο θεμα εχω προτινω να παντρευτείς τουλάχιστον 1 φορα ετσι για την εμπειρια, μετα βλέπεις και κανεις τι θες στην ζωη σου. χωρις να το εχεις ζησει μπορει οι αλλοι να σου λενε ότι θελουν αν το εχεις περασει δεν σε κοροιδευει κανεις ξανα.
πολύ σωστα εγραψε και ενας άλλος αν δεν παντρευτείς 1 φορα μεχρι τα 40 σε θεωρουν προβληματικο κυριως οι γυναικες...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom