Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (4 μέλη και 9 επισκέπτες)

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Παιδία εγώ δυστηχώς θα συμφωνήσω εν μέρη, παρολο τον τραβηγμένο τρόπο γραφής, με τον κωσταςασχημος.

Και το λέω μετα λόγου γνώσεως.

Προήλθα απο οικογένεια φτωχική εργατών. Δεν μου λείψαν ποτέ τα βασικά αλλά λόγο της οικονομικής τάξης της οικογένειας μου και κάποιων ατυχιών δεν είχα ποτέ το κάτι παραπάνω. Το εισοδημά μας, επειδή τοτε είχε δραχμές, πρέπει να ήταν της τάξης των 1.000-1.200 ευρώ σημερινή αξία για μια 4μελή οικογένεια με δικό της σπίτι.
Μιλάμε για μια φορά την βδομάδα κρέας, ενδυση κατα κυριο λόγο απο τον πάγκο της λαϊκής και μπάνιο με τον κουβά με ζεστό νερο σε κατσαρόλα απο το πετρογκάζ. Οι παλιοι σίγουρα το έχουν σαν αναμνηση γιατί ο θερμοσίφωνα την δεκαετία του 70-80 ήταν χαϊλίκι.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως πιτσιρικάς υπήρχε ζόρισμα εως ότου έφτασα εφηβος και καταλαβα οτι αν δεν βοηθησω την κατάσταση δεν προκειται να βελτιωθει. Ετσι τα καλοκαίρια δουλευα απο το γυμνάσιο και έτσι κατάφερα να πάρω τα πρώτα μου ρούχα μάρκας (μια μπλούζα diesel την κρατώ ακόμα ως ενθύμιο), και να έχω και ενα χιλιάρικο επιπλέον (σε δρχ) για την Σαββατιάτικη εξοδο μου.

Ο καιρός πέρασε και μετά απο αρκετές θυσιες και προσπάθεια καταφέραμε να σπουδάσουμε και να μεταβούμε σε μια κλάση παραπάνω ας πούμε στην μικρομεσαία τάξη.
Πλέον ως ελ. επαγγελματίας αρκετά χρόνια έχω καταφέρει να μην πέσει ποτέ το μηνιαίο εισοδημά μου, ακομα και τα τελαυτάια χρόνια της κρίσης, κατώ απο το 1.400-1.500 με δικό μου διαμέρισμα. Προφανώς προ κρίσης ήταν και μεγαλύτερο.
Το ζήτημα λοιπόν είναι οτι έχοντας πλέον φτιάξει λιγο την ζωη μου δεν θα ήθελα επουδενή να γυρίσω στην προτέρα κατάσταση.
Σιγουρα υπάρχουν οικογένειες που την βγάζουν με έναν μισθό του 1.000 αλλά με τι στερήσεις?
Εγώ λοιπόν αν δεν μπαίνει στο σπίτι τουλάχιστον αλλο 1.000 απο την γυναίκα οικογένεια δεν κάνω.
Ιδανικά θα ήταν 1.500.
:hi:

πες τα φιλε
γιατι εδω τα φτωχαδακια πανε να μας βγαλουνε ολους τρελους

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.041
Πόντοι
5.506

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
σε συμπαθω ρε τυπε...αλλα μην γαμας Δευτερα

γαμησε με ρε
και οικονομια κανω

επαιρνα 4-5 την βδομαδα και τωρα μαξ να παρω 2

με εχει χτυπησει και εμενα η κριση

τι νομιζεις ετσι ευκολα ειναι για ολους ?

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
να σου πω ρε συ...θα μου φερεις μια πιτσα να δω φορμουλα η να παρω αλλο ντελιβερι?

φιλε δεν οδηγαω μηχανακι

μονο μπεμπα 2 χιλιαδες κυβικα αν θες ερχομαι με αυτην

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Like
42
Πόντοι
6
γιατι να παει κομμωτηριο ρε τρελε?? ποσες πηγαινουν συχνα κομμωτηριο?????
τα βαφει μονη της κάθε μηνα με 10 ευρω βαφη και κουρευεται 2-3 φορες το χρονο.
εγω τα παιρνω εδώ και 5 χρονια με μηχανή των 50 ευρω δεν σκαω κάθε μηνα 10ρικο για κουρεματα αυτά είναι σπαταλες, το ιδιο μαλλι κανω όπως και όταν με κουρευε η κωμμωτρια με το δεκαρικο, με την ψιλη τα γυρω και αφηνω μακρυτερα τα πανω.

εσυ αν θες 2 φορες τον μηνα κομμωτηριο για κατι που μπορεις να κανεις σχεδόν τζαμπα σπιτι σου κατσε πληρωνε κερατιάτικα.

φιλε τωρα καταλαβα γιατι σε σχολασε η αλλη πανω στο τριμηνο με τετοια τσιγγουνια και πολυ αντεξε η κακομοιρα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
φιλε τωρα καταλαβα γιατι σε σχολασε η αλλη πανω στο τριμηνο με τετοια τσιγγουνια και πολυ αντεξε η κακομοιρα
την τσιγγουνιά την ειχε από πριν, αντίθετα εγω της ελεγα να αλλαξει αμαξι και ακομη εχει αυτοκινητο 25 χρονων.

επισης εγω εκανα την αιτηση διαζυγίου λογω γκρινιας η ιδια δεν ηθελε, απλα συνεναισε για λογους αξιοπρεπειας.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
πες τα φιλε
γιατι εδω τα φτωχαδακια πανε να μας βγαλουνε ολους τρελους
εσενα βγαζουμε τρελο που θελεις 4.χιλιαρο.
ο τυπος μια χαρα τα λεει 1500 βγαζει και αν κανει οικογενεια θα είναι στα ισα και θα ζοριζεται, οποτε θελει άλλο 1 χιλιαρικο από την γυναικα για να ξεκινησει ανετος όχι αλλα που λες εσυ και σπουδες εξωτερικα και διεθνη κουζινα να θες 50.000 για να σπυδασεις παιδι

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
καβαλα την παπια και φερε 2 ζαμπον μπεικον ρε...αρχιζει ο αγωνας...
αντε και σουχω 20λεπτο φιλοδωρημα

φιλε το πιστευεις δεν εχω ανεβει ποτε σε παπακι ?

για την εμπειρια θα ηθελα παντως να δοκιμασω μια φορα εστω για 2-3 λεπτα να δω πως ειναι

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Like
42
Πόντοι
6
την τσιγγουνιά την ειχε από πριν, αντίθετα εγω της ελεγα να αλλαξει αμαξι και ακομη εχει αυτοκινητο 25 χρονων.

δηλαδη ακιομα πιο τσιγγουνα και απο σενα? κυλησε ο ντετζερης και βρηκε το καπακι

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
61
Like
3.081
Πόντοι
7.216
ο τυπος μια χαρα τα λεει 1500 βγαζει και αν κανει οικογενεια θα είναι στα ισα και θα ζοριζεται, οποτε θελει άλλο 1 χιλιαρικο από την γυναικα για να ξεκινησει ανετος όχι αλλα που λες εσυ και σπουδες εξωτερικα και διεθνη κουζινα να θες 50.000 για να σπυδασεις παιδι

O τυπος τα λεει λιγο τραβηγμενα αλλα έχει πει οτι χρειάζεσαι τόσα, αν θελεις να διατηρήσεις τον τρόπο ζωής σου.
Υπο αυτή την έννοια συμφωνώ μαζι του.
Ασχέτος αν ειμαι της αποψης οτι αν πατρευτείς δεν συνεχίζεις την ζωή που έκανες.

Γιατί κι εμενα τώρα που ειμαι σόλο το 1.500 δεν μου περισσευει. Μια χαρα το τρώω όλο.
Αλλα δεν κόβω. Και τις εξόδους μου τις κάνω και κανα call girl παιρνω και τις διακοπές μου...

Αν λοιπον κανω οικογένεια και συνεχίζω να χρειάζομαι 1.500 και θέλει και η γυναικα μου άλλα τόσα, οπως καταλαβαίνεις με 2.500 δεν βγαίνει...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
δηλαδη ακιομα πιο τσιγγουνα και απο σενα? κυλησε ο ντετζερης και βρηκε το καπακι
τσιγγούνης είναι αυτος που στερείται απολαυσεις για να βγαζει στην ακρη. εγω δεν στερηθηκα τιποτα και ταβέρνες πηγαινα και βολτες και κουρεμένος είμαι.
απλα δεν πηρα καμπριο αμαξι που μ αρεσει να χωσω αλλα 10.000 αερα για να κανω την ιδια δουλεια όπως με το μικρομεσαιο οικογενειακο. ουτε τρωω σε εστιατοριο να πληρωσω 7 ευρω για να φαω 2 σουβλάκια που τα ψηνω σπιτι μου με 1 ευρω.
τσιγγούνης είναι αυτος που δεν κερναει πχ την γκομενα και την χανει για αυτό το λογο. αυτος που την διωχνει και τα τρωει στις πουτανες λεγεται μπουρδελιαρης και την βρισκει όπως του αρεσει.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326

το ξερεις οτι για ενα απλο first class αθηνα-νεα υορκη θες 3.5 χιλιαρικα ετσι ?

θα σπουδαζει το παιδι ωραια

δεν θα πας να το βλεπεις 3 φορες τουλαχιστον τον χρονο ?

εφυγε το 10χιλιαρο μονο για τα αεροπορικα

εκει που θα μενεις ? δεν θες ξενοδοχειο ? δεν σου λεω four seasons και χλιδες ενα απλο hilton να πας θες ενα 200αρι minimum

δεν θα κατσεις μια βδομαδα τουλαχιστον ? αρα για ξενοδοχεια εχουνε φυγει τις 3 φορες αλλα 4.500 χιλιαρικα

δεν θα βγαινετε εκει εξω να συζητατε πως τα παει στο πανεπιστημιο φαγητα κτλπ ? δεν θα φερεις κανενα μπιχλιμπιδι πισω ?

αρα θες 20.000 και αυτα για την παρτη σου

βαλε για το ΕΝΑ σου παιδι τουλαχιστον 20.000 τον χρονο στο πιο απλο δημοσιο πανεπιστημιο της Αμερικης

για ιδιωτικο 50.000 +

φιλαρακο θες μονο 100.000 για εκπαιδευση τον ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!!!!

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.041
Πόντοι
5.506
τσιγγούνης είναι αυτος που στερείται απολαυσεις για να βγαζει στην ακρη. εγω δεν στερηθηκα τιποτα και ταβέρνες πηγαινα και βολτες και κουρεμένος είμαι.
απλα δεν πηρα καμπριο αμαξι που μ αρεσει να χωσω αλλα 10.000 αερα για να κανω την ιδια δουλεια όπως με το μικρομεσαιο οικογενειακο. ουτε τρωω σε εστιατοριο να πληρωσω 7 ευρω για να φαω 2 σουβλάκια που τα ψηνω σπιτι μου με 1 ευρω.
τσιγγούνης είναι αυτος που δεν κερναει πχ την γκομενα και την χανει για αυτό το λογο. αυτος που την διωχνει και τα τρωει στις πουτανες λεγεται μπουρδελιαρης και την βρισκει όπως του αρεσει.
το παρακανεις και εσυ τωρα....εισαι το αλτερ εγκο του ασχημου

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
ναι με 900 τον μηνα τωρα είναι 130 φορος τον χρονο συν ένα εμφια 130 =260 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
αν καποιος πληρωνει φορο 2.000 ευρω αυτος βγαζει 15.000-20.000 ή και παραπανω αν εχει μαυρα για ριξε μια ματια στην φορολογικη σου δηλωση και τους συντελεστες σε τι εισοδηματα αναλογουν.

τυπε γιατι δεν πας γερμανια η αυστρια η ελβετια καθηγητης?ξεκινανε με 3χιλ γερμανια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom