Δ
Διαγραμμένο μέλος 131614
Επισκέπτης
Το ιδιο πιστευω κι εγω ποιο εύκολο το τζοκερ
ναι είναι από τα αρνητικά του να μην έχεις οικογένεια...Καλησπέρα συναγωνιστες είχαμε τη γιαγιά στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες. Με μια βόλτα στο διάδρομο παρατηρεις τα εξής η έχεις οικογένεια και σε γηροκομει η γυρνάς και σε βρίσκουν πετάμενο σε μια γωνία...
1500 είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά τα έξοδα θα αυξάνονται καθώς τα παιδιά θα μεγαλώνουν.Πολύ δύσκολο ερώτημα το περί οικογένειας και συμφωνώ με όσους αναφέρουν το θεμα της κατάλληλης, δηλαδή αν τη βρεις προχώρα...
Έχω μια ερώτηση για τους πιό έμπειρους και αφορά στο οικονομικό. Πόσα πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι το μήνα για να ζήσει σχετικά καλά (πανω από το μέσο όρο) μια 4 μελής οικογένεις. Ας πούμε Αθήνα με δικό της σπίτι χωρίς δάνεια. ΚΑταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι σχετική αλλά ας πει ο καθένας τη δική του άποψη.
Ακριβως οπως το γραφεις !! Μπορει να λαβεις βοηθεια. Μπορει ομως και να μην λαβεις.Τύπε δεν έγραψα οτι θα προτιμούσα να ειμαι αποτυχημένος επαγγελματικά. Έγραψα πως ειναι καλυτερα να εισαι ο πιο αποτυχημένος ανάμεσα σε πετυχημένους παρα ο πιο πετυχημένος ανάμεσα σε αποτυχημένους. Επειδή στην πρώτη περίπτωση μπορει να λάβεις βοηθεια απο τους γύρω σου και να ανέβεις, ενω στη δεύτερη εισαι εντελώς μόνος. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκεις δρόμους πατημενους, ενω στη δεύτερη ανοίγεις τους δρόμους εσυ...
Aναφερομαι οχι σε σενα αλλα με αφορμη εσενα γιατι αυτο ακουγεται γενικα στον περιγυρο . Αλλα παντα μου ακουγοταν σα κενη υποκριτικη και ψευτο-ηθικιστικη αμπελοφιλοσοφια, επηρεασμενοι απο δηθεν ρευματα οτι ταχα μου δεν ειμαστε υποταγμενοι στον υλισμο και κατι δακρυβρεχτα μελο περι αγωνων στη ζωη και αυτοδημιουργητων .
Το να τα βρει κανεις στο πιατο δε το εθεσα ως αιτημα. Το εθεσα ως προτιμοτερη κατασταση απο το να μη τα ειχε και να εχει καταλαβει κοπο ,προσπαθεια ενεργεια για να τα αποκτησει και να καλλιεργειται η ψευδαισθηση οτι αυτο ειναι κατι προτιμετερο. guess what : οχι δεν ειναι η τουλαχιστον δεν εχει την ισχυ καποιου γενικου κανονα. Καποιοι ανθρωποι παντως- οπως καλη ωρα ο duskolieggrafi εχουν την ειλικρινια να λενε ανοιχτα τι θα προτιμουσαν και να μη κρυβονται απο δακρυβρεχτες μελοδραματικες αμπελοφιλοσοφιες .
Καλησπέρα συναγωνιστες είχαμε τη γιαγιά στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες. Με μια βόλτα στο διάδρομο παρατηρεις τα εξής η έχεις οικογένεια και σε γηροκομει η γυρνάς και σε βρίσκουν πετάμενο σε μια γωνία...
Με πρόλαβες. Αυτό ακριβώς θα έλεγα. Κι εγώ ξέρω τέτοιες οικογένειες. Και είναι πολύ άσχημο να έχεις 2 και 3 παιδιά και να μη θέλει να σε δει κανένα. Κάτι λάθος έχεις κάνει, ίσως και όχι...Σχετικο αυτο,ξερω οικογενειες που τα παιδια ουτε θελουν να ξερουν για τους γονεις.
Νόμιζα ότι τα 1500 είναι ο μέσος όρος ίσως και λιγότερο από τον μέσο όρο για συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Για να είμαι πιό ξεκάθαρος μιλάω για να κάνει κανείς οικογένεια και να μπορεί να στέλνει τα παιδια σε δραστηριότητες και αργότερα φροντηστήρια ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να πηγαίνει 2 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι να να βγαίνει το Σ/Κ τις βόλτες και τις ταβέρνες. Δεν λέω να είναι Σ/Κ παρά Σ/Κ στο Λονδίνο αλλά μία εκδρομή ορεινή Ναυπακτία να μπορεί να την κάνει 1-2 φορές το χειμώνα. Ένα δύο κλικ πάνω από το μ.ο.
..εν τελει μαγκες μου, κρινοντας απτα γραφομενα, πολύ απλα νομιζω πως ολοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα εξης:
1) πως ΚΑΝΕΝΑΣ ανδρας σε ηλικια 30-40, που βρίσκεται σε καλη φαση (εμφανισιακά, επαγγελματικα, οικονομικα, κλπ) δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί. Το γιατι εχει αναλυθει απειρες φορες από πολλους συναγωνιστες εδώ.
2) Οι περισσοτεροι σ αυτές τις ηλικιες που παντρεύονται, είναι ειτε γιατι (όπως σωστα ειπωθηκε) δεν το χουν με τις γυναικες, ειτε γιατι δεχθηκαν πιεσεις απτον κοινωνικο τους περιγυρο.
3) Πως η πλειοψηφια αυτων που παντρευτηκαν χαντακωθηκαν οικειοθελως με μπαζα γυναικες, ζωντας μεσα στην μιζερια και τον φθονο για τους ελευθερους.
Κοινως, το ολο εγχείρημα του γαμου στις μερες μας, εχει βουλιαξει εντελως για εμας τους ανδρες.
Για εμας, ο γαμος φανταζει ναυαγιο, για τις γυναικες φανταζει ένα σωσιβιο.
Προσωπικα εχω βρεθει 2 φορες σε σχεσεις οπου με ρωτησαν εάν 'εχω πλανο για ένα κοινο μελλον'.
Με την πρωτη απλα γελαω ακομα, καθως είμασταν μαζι σκαρτα 6 μηνες, οποτε απλα εριξα μερικους ακομα και 'γεια σας'.
Με την δευτερη είμασταν σχεδόν 3 χρονια μαζι, και οσο κι αν γελαω σκεποτομενος το ποσο κακη φαση είναι ο γαμος για εμενα, δεν την υποτιμησα και της ξηγηθηκα τιμια.
Εν τελει παντρευτηκε ένα 'καλο παιδι', και που και που την γαμαω ακομα...
Παρακατω, ισως να αξιζε να προσθεσουμε το γεγονός ότι οι παντρεμένες κανουν συνηθως φοβερα γαμησια.
Επισης, να παραθεσουμε τις λαικες κουβεντες:
1) 'άλλος γαμαει, άλλος πληρωνει'
2) 'παντρεψου να γαμησουμε'
Εν ετει 2017, δεν τίθεται ευκολα σεναριο γαμου και ομαλης συμβιωσης, για πολλους λογους.
Ένα απλο παράδειγμα θετω:
Εχετε από ένα fb ο καθενας. Εσεις θα χαζεύετε τα τσουλακια και θα προσπαθείτε μουλωχτα να τις ψησετε μπας και ριξετε κανεναν στην ζουλα.
Η γυναικα σας με την σειρα της θα χει το δικο της, οπου θα της την πεφτουν ολοι μερα διάφοροι. Οσο και να μην ψηνεται, 'μια του κλεφτη/δυο του κλεφτη' μια μερα μπορει να τσακωθείτε ασχημα ξερω γω, και να σου το κερατο συννεφο.
Δεν χρειαζεται πλεον κανενας εκ των δυο να ψαχτεί και πολύ για να πεταξει στην σχεση του στα σκουπίδια!
Είναι πλεον τοσο απλοποιημένα όλα αυτά, που μας κανουν να ξεχναμε την σημαντικοτητα τους.
Αν είναι να συζητάμε για ναυαγια, υπαρχει αυτό του Τιτανικου που εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...
Νομίζω ότι γενικευεις σε υπερθετικο βαθμο. Μάλλον οι προσωπικες επιλογες σου σε κατευθυνουν
Σωστα ,ξεχναμε οτι το ιδιο ερωτημα τιθεται και στις γυναικες πλεον,το να ζει μια γυναικα στην μιζερια απλως για να λεγεται παντρεμενη ,αξιζει??.Οπως τα γραφεις ,και οι δυο πλευρες παντρεμενοι ελευθεροι εχουν θετικα κα αρνητικα ,βεβαια ισχυει και στα δυο φυλλαΑν έχεις ζήσει την ζωή σου τότε επιλέγεις την γυναίκα που θα κανείς οικογένεια με αλλά κριτήρια. Η προσωπική άποψη όλων ειναι σεβαστή. Το ερώτημα οικογένεια η όχι δεν μπορεί να στο απαντήσεις κανείς. Μπορείς να ρωτήσεις και τις δυο πλευρές, παντρεμένους / ελεύθερους, να μάθεις θετικά και αρνητικά και να κρίνεις μόνος σου. Πάντως όλα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις να σου συμβούν.....
έχεις απόλυτα δίκιο. Οι γυναίκες επιλέγουν επίσης.Σωστα ,ξεχναμε οτι το ιδιο ερωτημα τιθεται και στις γυναικες πλεον,το να ζει μια γυναικα στην μιζερια απλως για να λεγεται παντρεμενη ,αξιζει??.Οπως τα γραφεις ,και οι δυο πλευρες παντρεμενοι ελευθεροι εχουν θετικα κα αρνητικα ,βεβαια ισχυει και στα δυο φυλλα