Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Το ιδιο πιστευω κι εγω ποιο εύκολο το τζοκερ

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άντρες που παντρεύονται γιατί αλλιώς δεν βλέπουν γυναίκα ούτε με κυάλια.Και χωρίς να έχουν κατ'ανάγκη πρόβλημα εμφάνισης.Είναι αυτοί που 'δεν το έχουν' με τις γυναίκες.Σου λέει,ας έχω μια σίγουρη πρώτον για να μην είμαι μόνος,δεύτερον για σίγουρο γαμήσι και τρίτον για κοινωνικούς λόγους.

Αν μένεις χωρίς γυναίκα για μεγάλες περιόδους,μετά τα βλέπεις αλλιώς.Εκεί που έλεγες 'σιγά μην παντρευτώ ποτέ' μετά πιάνεις τον εαυτό σου να βλέπει ζευγάρια με μωρά και να λες 'μήπως κι εγώ θα ήμουν καλύτερα έτσι';

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Καλησπέρα συναγωνιστες είχαμε τη γιαγιά στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες.  Με μια βόλτα στο διάδρομο παρατηρεις τα εξής η έχεις οικογένεια και σε γηροκομει η γυρνάς και σε βρίσκουν πετάμενο σε μια γωνία...

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
Καλησπέρα συναγωνιστες είχαμε τη γιαγιά στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες.  Με μια βόλτα στο διάδρομο παρατηρεις τα εξής η έχεις οικογένεια και σε γηροκομει η γυρνάς και σε βρίσκουν πετάμενο σε μια γωνία...
ναι είναι από τα αρνητικά του να μην έχεις οικογένεια...
κάποιοι όμως λένε ότι όταν δεν έχεις οικογένεια ζεις σαν άνθρωπος και πεθαίνεις σαν σκυλί αλλά αν έχεις  ζεις σαν σκυλί και πεθαίνεις σαν άνθρωπος

paparakos7

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Πολύ δύσκολο ερώτημα το περί οικογένειας και συμφωνώ με όσους αναφέρουν το θεμα της κατάλληλης, δηλαδή αν τη βρεις προχώρα...

Έχω μια ερώτηση για τους πιό έμπειρους και αφορά στο οικονομικό. Πόσα πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι το μήνα για να ζήσει σχετικά καλά (πανω από το μέσο όρο) μια 4 μελής οικογένεις. Ας πούμε Αθήνα με δικό της σπίτι χωρίς δάνεια. ΚΑταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι σχετική αλλά ας πει ο καθένας τη δική του άποψη.

loutsos21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2016
Κριτικές
11
Like
394
Πόντοι
296
Πολύ δύσκολο ερώτημα το περί οικογένειας και συμφωνώ με όσους αναφέρουν το θεμα της κατάλληλης, δηλαδή αν τη βρεις προχώρα...

Έχω μια ερώτηση για τους πιό έμπειρους και αφορά στο οικονομικό. Πόσα πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι το μήνα για να ζήσει σχετικά καλά (πανω από το μέσο όρο) μια 4 μελής οικογένεις. Ας πούμε Αθήνα με δικό της σπίτι χωρίς δάνεια. ΚΑταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι σχετική αλλά ας πει ο καθένας τη δική του άποψη.
1500 είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά τα έξοδα θα αυξάνονται καθώς τα παιδιά θα μεγαλώνουν.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τύπε δεν έγραψα οτι θα προτιμούσα να ειμαι αποτυχημένος επαγγελματικά. Έγραψα πως ειναι καλυτερα να εισαι ο πιο αποτυχημένος ανάμεσα σε πετυχημένους παρα ο πιο πετυχημένος ανάμεσα σε αποτυχημένους. Επειδή στην πρώτη περίπτωση μπορει να λάβεις βοηθεια απο τους γύρω σου και να ανέβεις, ενω στη δεύτερη εισαι εντελώς μόνος. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκεις δρόμους πατημενους, ενω στη δεύτερη ανοίγεις τους δρόμους εσυ...
Ακριβως οπως το γραφεις !! Μπορει να λαβεις βοηθεια. Μπορει ομως και να μην λαβεις.

Τα δεδομενα γυρω μας μαλλον το δευτερο δειχνουν ως πιθανοτερο.

Τωρα στο κατα ποσο αρεσει στον καθενα να ανοιγει καινουργιους δρομους η να ακολουθει την πεπατημενη, αυτο ειναι μαλλον προσωπικο του καθενος. Σχετιζεται με τον χαρακτηρα του.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Aναφερομαι οχι σε σενα αλλα με αφορμη εσενα γιατι αυτο ακουγεται γενικα στον περιγυρο . Αλλα παντα μου ακουγοταν σα κενη υποκριτικη και ψευτο-ηθικιστικη αμπελοφιλοσοφια, επηρεασμενοι απο δηθεν ρευματα οτι ταχα μου δεν ειμαστε υποταγμενοι στον υλισμο και κατι δακρυβρεχτα μελο περι αγωνων στη ζωη και αυτοδημιουργητων .
Το να τα βρει κανεις στο πιατο δε το εθεσα ως αιτημα. Το εθεσα ως προτιμοτερη κατασταση απο το να μη τα ειχε και να εχει καταλαβει κοπο ,προσπαθεια ενεργεια για να τα αποκτησει και να καλλιεργειται η ψευδαισθηση οτι αυτο ειναι κατι προτιμετερο. guess what : οχι δεν ειναι η τουλαχιστον δεν εχει την ισχυ καποιου γενικου κανονα. Καποιοι ανθρωποι παντως- οπως καλη ωρα ο duskolieggrafi εχουν την ειλικρινια να λενε ανοιχτα τι θα προτιμουσαν και να μη κρυβονται απο δακρυβρεχτες μελοδραματικες αμπελοφιλοσοφιες .

Για να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Το να γεννηθεί κάποιος πλούσιος, υπο την έννοια ότι μπορεί να ζεί πολυτελώς χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται, είναι ένα λαχείο.

Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μην γούσταρε να κερδίσει ένα λαχείο.

Η διαφωνία μου λοιπόν δεν βρίσκεται σε αυτό.

Η διαφωνία μου βρίσκεται στο ότι μιλάς απαξιωτικά για την προσπάθεια ανθρώπων να δημιουργήσουν στη ζωή τους χωρίς να έχουν βρεί κάτι έτοιμο.

Πολλοί φιλόσοφοι και ποιητές όπως ο δικός μας Καβάφης για παράδειγμα μιλάνε για την αξία του ταξιδιού έναντι του τελικού προορισμου. Είναι όλοι αυτοί μελοδραματικοί αμπελοφιλόσοφοι ??

Πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί τόσο γεωγραφικά όσο και χρονολογικά μιλάνε για τη δημιουργία ως μια απο τις πιο ουσιαστικές απολαύσεις στη ζωή.

Η ίδια η γλώσσα μας θεωρεί τον ακαμάτη ( α στερητικόν και κάματος= κούραση ) δηλαδη αυτόν που δεν κοπιάζει, ως συνώνυμο του Αχρηστου.

Είναι όλοι αυτοί λάθος ?? Είναι μελοδραματικοί χαζοβιόληδες αμπελοφιλόσοφοι ??

paparakos7

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Νόμιζα ότι τα 1500 είναι ο μέσος όρος ίσως και λιγότερο από τον μέσο όρο για συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Για να είμαι πιό ξεκάθαρος μιλάω για να κάνει κανείς οικογένεια και να μπορεί να στέλνει τα παιδια σε δραστηριότητες και αργότερα φροντηστήρια ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να πηγαίνει 2 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι να να βγαίνει το Σ/Κ τις βόλτες και τις ταβέρνες. Δεν λέω να είναι Σ/Κ παρά Σ/Κ στο Λονδίνο αλλά μία εκδρομή ορεινή Ναυπακτία να μπορεί να την κάνει 1-2 φορές το χειμώνα. Ένα δύο κλικ πάνω από το μ.ο.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356

Σχετικο αυτο,ξερω οικογενειες που τα παιδια ουτε θελουν να ξερουν για τους γονεις.

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
36
Σχετικο αυτο,ξερω οικογενειες που τα παιδια ουτε θελουν να ξερουν για τους γονεις.
Με πρόλαβες. Αυτό ακριβώς θα έλεγα. Κι εγώ ξέρω τέτοιες οικογένειες. Και είναι πολύ άσχημο να έχεις 2 και 3 παιδιά και να μη θέλει να σε δει κανένα. Κάτι λάθος έχεις κάνει, ίσως και όχι... :think:

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Νόμιζα ότι τα 1500 είναι ο μέσος όρος ίσως και λιγότερο από τον μέσο όρο για συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Για να είμαι πιό ξεκάθαρος μιλάω για να κάνει κανείς οικογένεια και να μπορεί να στέλνει τα παιδια σε δραστηριότητες και αργότερα φροντηστήρια ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να πηγαίνει 2 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι να να βγαίνει το Σ/Κ τις βόλτες και τις ταβέρνες. Δεν λέω να είναι Σ/Κ παρά Σ/Κ στο Λονδίνο αλλά μία εκδρομή ορεινή Ναυπακτία να μπορεί να την κάνει 1-2 φορές το χειμώνα. Ένα δύο κλικ πάνω από το μ.ο.

Νομιζω θες τουλαχιςτον 2500-3000 εισόδημα το μηνα.

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.759
Πόντοι
216
..εν τελει μαγκες μου, κρινοντας απτα γραφομενα, πολύ απλα νομιζω πως ολοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα εξης:

1) πως ΚΑΝΕΝΑΣ ανδρας σε ηλικια 30-40, που βρίσκεται σε καλη φαση (εμφανισιακά, επαγγελματικα, οικονομικα, κλπ) δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί. Το γιατι εχει αναλυθει απειρες φορες από πολλους συναγωνιστες εδώ.

2) Οι περισσοτεροι σ αυτές τις ηλικιες που παντρεύονται, είναι ειτε γιατι (όπως σωστα ειπωθηκε) δεν το χουν με τις γυναικες, ειτε γιατι δεχθηκαν πιεσεις απτον κοινωνικο τους περιγυρο.

3) Πως η πλειοψηφια αυτων που παντρευτηκαν χαντακωθηκαν οικειοθελως με μπαζα γυναικες, ζωντας μεσα στην μιζερια και τον φθονο για τους ελευθερους.

Κοινως, το ολο εγχείρημα του γαμου στις μερες μας, εχει βουλιαξει εντελως για εμας τους ανδρες.
Για εμας, ο γαμος φανταζει ναυαγιο, για τις γυναικες φανταζει ένα σωσιβιο.

Προσωπικα εχω βρεθει 2 φορες σε σχεσεις οπου με ρωτησαν εάν 'εχω πλανο για ένα κοινο μελλον'.
Με την πρωτη απλα γελαω ακομα, καθως είμασταν μαζι σκαρτα 6 μηνες, οποτε απλα εριξα μερικους ακομα και 'γεια σας'.
Με την δευτερη είμασταν σχεδόν 3 χρονια μαζι, και οσο κι αν γελαω σκεποτομενος το ποσο κακη φαση είναι ο γαμος για εμενα, δεν την υποτιμησα και της ξηγηθηκα τιμια.
Εν τελει παντρευτηκε ένα 'καλο παιδι', και που και που την γαμαω ακομα...

Παρακατω, ισως να αξιζε να προσθεσουμε το γεγονός ότι οι παντρεμένες κανουν συνηθως φοβερα γαμησια.
Επισης, να παραθεσουμε τις λαικες κουβεντες:
1) 'άλλος γαμαει, άλλος πληρωνει'
2) 'παντρεψου να γαμησουμε'

Εν ετει 2017, δεν τίθεται ευκολα σεναριο γαμου και ομαλης συμβιωσης, για πολλους λογους.
Ένα απλο παράδειγμα θετω:
Εχετε από ένα fb ο καθενας. Εσεις θα χαζεύετε τα τσουλακια και θα προσπαθείτε μουλωχτα να τις ψησετε μπας και ριξετε κανεναν στην ζουλα.
Η γυναικα σας με την σειρα της θα χει το δικο της, οπου θα της την πεφτουν ολοι μερα διάφοροι. Οσο και να μην ψηνεται, 'μια του κλεφτη/δυο του κλεφτη' μια μερα μπορει να τσακωθείτε ασχημα ξερω γω, και να σου το κερατο συννεφο.
Δεν χρειαζεται πλεον κανενας εκ των δυο να ψαχτεί και πολύ για να πεταξει στην σχεση του στα σκουπίδια!
Είναι πλεον τοσο απλοποιημένα όλα αυτά, που μας κανουν να ξεχναμε την σημαντικοτητα τους.

Αν είναι να συζητάμε για ναυαγια, υπαρχει αυτό του Τιτανικου που εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
..εν τελει μαγκες μου, κρινοντας απτα γραφομενα, πολύ απλα νομιζω πως ολοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα εξης:

1) πως ΚΑΝΕΝΑΣ ανδρας σε ηλικια 30-40, που βρίσκεται σε καλη φαση (εμφανισιακά, επαγγελματικα, οικονομικα, κλπ) δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί. Το γιατι εχει αναλυθει απειρες φορες από πολλους συναγωνιστες εδώ.

2) Οι περισσοτεροι σ αυτές τις ηλικιες που παντρεύονται, είναι ειτε γιατι (όπως σωστα ειπωθηκε) δεν το χουν με τις γυναικες, ειτε γιατι δεχθηκαν πιεσεις απτον κοινωνικο τους περιγυρο.

3) Πως η πλειοψηφια αυτων που παντρευτηκαν χαντακωθηκαν οικειοθελως με μπαζα γυναικες, ζωντας μεσα στην μιζερια και τον φθονο για τους ελευθερους.

Κοινως, το ολο εγχείρημα του γαμου στις μερες μας, εχει βουλιαξει εντελως για εμας τους ανδρες.
Για εμας, ο γαμος φανταζει ναυαγιο, για τις γυναικες φανταζει ένα σωσιβιο.

Προσωπικα εχω βρεθει 2 φορες σε σχεσεις οπου με ρωτησαν εάν 'εχω πλανο για ένα κοινο μελλον'.
Με την πρωτη απλα γελαω ακομα, καθως είμασταν μαζι σκαρτα 6 μηνες, οποτε απλα εριξα μερικους ακομα και 'γεια σας'.
Με την δευτερη είμασταν σχεδόν 3 χρονια μαζι, και οσο κι αν γελαω σκεποτομενος το ποσο κακη φαση είναι ο γαμος για εμενα, δεν την υποτιμησα και της ξηγηθηκα τιμια.
Εν τελει παντρευτηκε ένα 'καλο παιδι', και που και που την γαμαω ακομα...

Παρακατω, ισως να αξιζε να προσθεσουμε το γεγονός ότι οι παντρεμένες κανουν συνηθως φοβερα γαμησια.
Επισης, να παραθεσουμε τις λαικες κουβεντες:
1) 'άλλος γαμαει, άλλος πληρωνει'
2) 'παντρεψου να γαμησουμε'

Εν ετει 2017, δεν τίθεται ευκολα σεναριο γαμου και ομαλης συμβιωσης, για πολλους λογους.
Ένα απλο παράδειγμα θετω:
Εχετε από ένα fb ο καθενας. Εσεις θα χαζεύετε τα τσουλακια και θα προσπαθείτε μουλωχτα να τις ψησετε μπας και ριξετε κανεναν στην ζουλα.
Η γυναικα σας με την σειρα της θα χει το δικο της, οπου θα της την πεφτουν ολοι μερα διάφοροι. Οσο και να μην ψηνεται, 'μια του κλεφτη/δυο του κλεφτη' μια μερα μπορει να τσακωθείτε ασχημα ξερω γω, και να σου το κερατο συννεφο.
Δεν χρειαζεται πλεον κανενας εκ των δυο να ψαχτεί και πολύ για να πεταξει στην σχεση του στα σκουπίδια!
Είναι πλεον τοσο απλοποιημένα όλα αυτά, που μας κανουν να ξεχναμε την σημαντικοτητα τους.

Αν είναι να συζητάμε για ναυαγια, υπαρχει αυτό του Τιτανικου που εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον...

Νομίζω ότι γενικευεις σε υπερθετικο βαθμο. Μάλλον οι προσωπικες επιλογες σου σε κατευθυνουν

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.759
Πόντοι
216
Νομίζω ότι γενικευεις σε υπερθετικο βαθμο. Μάλλον οι προσωπικες επιλογες σου σε κατευθυνουν

δεν διαφωνω μ αυτό που λες, ότι γενικευω, κι αυτό ισως λιγο αθελα μου!
Αλλα δεν εχω δει και κατι αξιολογο γυρω μου, που να μου εχει αλλαξει την γνωμη.

Κανενας δεν γουσταρει να πεθανει μονος, αλλα δεν νομιζω ότι γουσταρει και κανεις να ζησει μεσα στην μιζερια

loutsos21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2016
Κριτικές
11
Like
394
Πόντοι
296
Αν έχεις ζήσει την ζωή σου τότε επιλέγεις την γυναίκα που θα κανείς οικογένεια με αλλά κριτήρια. Η προσωπική άποψη όλων ειναι σεβαστή. Το ερώτημα οικογένεια η όχι δεν μπορεί να στο απαντήσεις κανείς. Μπορείς να ρωτήσεις και τις δυο πλευρές, παντρεμένους / ελεύθερους, να μάθεις θετικά και αρνητικά και να κρίνεις μόνος σου. Πάντως όλα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις να σου συμβούν.....

ntinosspa14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2014
Κριτικές
18
Like
765
Πόντοι
326
αν εσυ και η γυναικα σου εχετε λεφτα τοτε κανεις παιδια αλλιως οχι

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Αν έχεις ζήσει την ζωή σου τότε επιλέγεις την γυναίκα που θα κανείς οικογένεια με αλλά κριτήρια. Η προσωπική άποψη όλων ειναι σεβαστή. Το ερώτημα οικογένεια η όχι δεν μπορεί να στο απαντήσεις κανείς. Μπορείς να ρωτήσεις και τις δυο πλευρές, παντρεμένους / ελεύθερους, να μάθεις θετικά και αρνητικά και να κρίνεις μόνος σου. Πάντως όλα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις να σου συμβούν.....
Σωστα ,ξεχναμε οτι το ιδιο ερωτημα τιθεται και στις γυναικες πλεον,το να ζει μια γυναικα στην μιζερια απλως για να λεγεται παντρεμενη ,αξιζει??.Οπως τα γραφεις ,και οι δυο πλευρες παντρεμενοι ελευθεροι εχουν θετικα κα αρνητικα ,βεβαια ισχυει και στα δυο φυλλα

loutsos21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2016
Κριτικές
11
Like
394
Πόντοι
296
Σωστα ,ξεχναμε οτι το ιδιο ερωτημα τιθεται και στις γυναικες πλεον,το να ζει μια γυναικα στην μιζερια απλως για να λεγεται παντρεμενη ,αξιζει??.Οπως τα γραφεις ,και οι δυο πλευρες παντρεμενοι ελευθεροι εχουν θετικα κα αρνητικα ,βεβαια ισχυει και στα δυο φυλλα
έχεις απόλυτα δίκιο. Οι γυναίκες επιλέγουν επίσης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom