Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Αυτα που ανεφερες δεν ειναι οσο τυχαια θελουν να μας περασουν οι νεοταξιτικες πουστρες.

Δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν χωρες που οι κοπελες δεν σκεφτονται καν να γαμηθουν με αραπηδες και αλλες που το εχουν ριξει στον πειραματισμο..

Οποτε ρολο παιζει και η ανατροφη.
Αν αφησεις το παιδι σου ερμαιο στους μουτσιναδες και τις τατιανες,μπορει να αρχισει να βαζει κουτσουρα στο κωλο του για πειραματισμο.

Απο ολα αυτά που ζω,δε θεωρω οτι αξιζει ειδικα αν καποιος εχει καβατζαρει τα 40 και δεν μπορει ουτε ο ιδιος να σταθει στα ποδια του.
Θελει πολυ τυχη να βρεις το σωστο ατομο,να εισαι ετοιμος να μπεις σε δευτερη μοιρα για τα παιδια,κ.λ.π.

Σωστός τύπε...

Οσον αφορά αν αξίζει η δημιουργία οικογένειας ή όχι, θα έλεγα Ναι αν σου τύχει το κατάλληλο άτομο και Οχι αν δεν το έχεις βρει και φυσικά πάλι Οχι σε επιλογές απελπισίας.

Nik455

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
3
Like
62
Πόντοι
1
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
Η οικογενεια ειναι οτι καλυτερο οσο αφορα το να κανεις παιδια και μονο παιδια. Καλυτερα να παντρευτεις μικρος γιατι οταν γερασεις και πατησεις τα 50 φευγα και εσυ,τοτε μοιραια θα ξεπεσεις στις πουτανες για να γαμησεις........ κλπ κλπ κλπ....  

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Μετα τα 40, αν την γλιτωσεις απο την κοινωνικη παγιδα του γαμου' αρχιζεις να καταλαβαινεις
πολλα περισσοτερα.. και να βλεπεις ξεκαθαρα πλεον, τι συμβαινει γυρω σου.. Ετσι, δεν παιρνεις το ρισκο να πονταρεις σε κουτσα αλογα.. για να χασεις την κουρσα της ζωης.

Δεν ξερω..
Αν και απεχω πολυ ακομη απο τα 40,φετος αρχισα να δεχομαι "πιεση" με την μορφη παρακλησεων απο τους γονεις μου για εγγονακια.
Επισης ο περιγυρος μου δεν καταλαβαινει γιατι δε "συμμαζευομαι" μιας και εχω το "πακετο". :rolleyes:

Εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι καποιοι απλα ζηλεουν που γαμαω τρυφερα μουνακια στην Πραγα και δεν παντρευτηκα σαν αυτους καμια ελλεηνιδα που προ γαμου ηταν στυλιαρι και μετα εγινε σαν ορκα...

Επισης για μενα γαμος=παιδια,δεν υπαρχει δηλαδη λογος να παντρευτω ανθρωπο με τον οποιο απλα θα συζω.

Ισως αποκτησω παιδια μια μερα και συνειδητα συνεχισω να επισκεπτομαι τις 20χρονες Σλαβες πουτανιτσες μου.
Χλωμο να καταφερω να κοψω ποτε το σεξ με πιπινια

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.096
Πόντοι
6.796
Δεν ξερω..
Αν και απεχω πολυ ακομη απο τα 40,φετος αρχισα να δεχομαι "πιεση" με την μορφη παρακλησεων απο τους γονεις μου για εγγονακια.
Επισης ο περιγυρος μου δεν καταλαβαινει γιατι δε "συμμαζευομαι" μιας και εχω το "πακετο". :rolleyes:

Εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι καποιοι απλα ζηλεουν που γαμαω τρυφερα μουνακια στην Πραγα και δεν παντρευτηκα σαν αυτους καμια ελλεηνιδα που προ γαμου ηταν στυλιαρι και μετα εγινε σαν ορκα...

Επισης για μενα γαμος=παιδια,δεν υπαρχει δηλαδη λογος να παντρευτω ανθρωπο με τον οποιο απλα θα συζω.

Ισως αποκτησω παιδια μια μερα και συνειδητα συνεχισω να επισκεπτομαι τις 20χρονες Σλαβες πουτανιτσες μου.
Χλωμο να καταφερω να κοψω ποτε το σεξ με πιπινια

Θα σταθω σε αυτο γιατι ακριβως το ιδιο βλεπω και γω.. πρωτα απ ολα οσους παντρεμενους ξερω οι γυναικες τους ειναι τριμπαζα.. δηλαδη ουτε που τις γαμας εστω μια φορα οχι να τις παντρευτεις κιολας.. μετα κλασσικα ολοι οι παντρεμενοι ζηλευουν τον ελευθερο γιατι βλεπουν αριστερα/δεξια τι μουνι κυκλοφορει και μετανιωνουν για το μπαζο που διαλεξαν για γυναικα τους.. (ok ανθρωποι εινα κι αυτοι λογικο να τρελενονται) αλλα οχι ρε μαγκα να μου το παιζεις και καλα οτι εσυ εκανες το σωστο στη ζωη σου να παντρευτεις και να κανεις και ενα παιδι και οτι δηθεν αυτο ειναι το καθηκον του αντρα.. αφου δε τη παλευεις και φαινεσαι απο χιλιομετρα μακρια.. γιατι να θες να παρασύρεις στο βουρκο οποιον εργενη συναντας? Ζηλεια ή κακια? Τελος δε τον πινουν μονο απο τη γυναικα και τα εξοδα οικογενειας αλλα συνηθως και τα παιδια τους ειναι τοσο σκατοπαιδα που ουτα απο αυτα γλιτωνουνς..

Μολις θυμηθηκα τι περιπτωση ενος φιλου που παντρευτηκε εκανε παιδι στο μπαμ... ζει στο νοικι, η γυναικα του δε δουλευει, παιρνει μικρο μισθο, πριν κουνιοταν οτι αυτο θελει στη ζωη του και δε θα του σταθει εμποδιο κατι να το πραγματοποιησει και δε μασαει απο οικονομικη κριση και εξοδα γιατι ελεγε ειναι μαχητης κτλ κτλ.. και τον βλεπω τωρα που τον εχει πιει πανυγηρικα γιατι δε του φτανει το μηνιατικο... προφανως δε χαιρομαι για τον ανθρωπο που ζοριζετε αλλα ρε μαγκα στα ελεγα και μου πουλαγες πνευμα οτι εχεις μαθει στα δυσκολα.. με δανεικα και με απληρωτη ΔΕΗ κτλ και να χρωστας σε οδοντιατρους κτλ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ? Δεν κανεις... ελεος!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μια και σε εμενα μαλλον αναφερεσαι.

Συγνωμη για τις "πιπες" και τις νεροβραστες "αμπελοφιλοσοφιες".

Αλλωστε ειναι φανερο οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλουστερα και εχουν αναλυθει σε πολλα καφενεια. Για ολα φταιει η "ατιμη κενωνια" και οι ιλουμινατι που δεν γεννηθηκαμε ολοι πλούσιοι.

Το ξερο μας το κεφαλι η τεμπελια μας η αγραμματοσυνη μας, η ελλειψη φαντασιας και θαρρους στις επιλογες μας κλπ ποτέ.

Γενικα ειναι φανερο οτι κατι αλλο φταιει που δεν τα βρηκαμε ολα στο πιατο.

Ολα τα αλλα ειναι αμπελοφιλοσοφιες απο τις οποιες απαλλασω παραυτα το thread προκειμενου να σου δωσω χωρο να αναπτυξεις ουσιώδη πραγματα.

Ολο δικο σου !! :hi:

Aναφερομαι οχι σε σενα αλλα με αφορμη εσενα γιατι αυτο ακουγεται γενικα στον περιγυρο . Αλλα παντα μου ακουγοταν σα κενη υποκριτικη και ψευτο-ηθικιστικη αμπελοφιλοσοφια, επηρεασμενοι απο δηθεν ρευματα οτι ταχα μου δεν ειμαστε υποταγμενοι στον υλισμο και κατι δακρυβρεχτα μελο περι αγωνων στη ζωη και αυτοδημιουργητων .
Το να τα βρει κανεις στο πιατο δε το εθεσα ως αιτημα. Το εθεσα ως προτιμοτερη κατασταση απο το να μη τα ειχε και να εχει καταλαβει κοπο ,προσπαθεια ενεργεια για να τα αποκτησει και να καλλιεργειται η ψευδαισθηση οτι αυτο ειναι κατι προτιμετερο. guess what : οχι δεν ειναι η τουλαχιστον δεν εχει την ισχυ καποιου γενικου κανονα. Καποιοι ανθρωποι παντως- οπως καλη ωρα ο duskolieggrafi εχουν την ειλικρινια να λενε ανοιχτα τι θα προτιμουσαν και να μη κρυβονται απο δακρυβρεχτες μελοδραματικες αμπελοφιλοσοφιες .

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
@Ampelale πανω σε αυτο για τις γυναικες των φιλων σου...

Ολοι σχεδον οι γνωστοι και φιλοι μου,παντρευτηκαν γυναικες εμφανισιακα κατωτερες απο τις top-5 εμφανιασιακα γκομενες που ειχαν οσο τους ξερω.

Ο αλλος 32 χρονων,δυνατη εμφανιση,μονιμη δουλεια,δικο του διαμερισμα σε  καλη περιοχη,πηγε και μου παντρευτηκε μια 35χρονη που ειναι και γκρινιαρα και σα γαμω το σπιτι της..

Ο αλλος μεγας μπηχτης,αφησε εγκυο ενα μπαζο κορη φιλων των γονιων του,επεσαν οι γονεις πανω του και τελικα την παντρευτηκε.

Μη γραψω και για τους υπολοιπους,οι γυναικες τους ειδικα μετα την αποκτηση παιδιων ουτε για λεκανατζουδες στο Μεταξι δεν ειναι..

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.096
Πόντοι
6.796
Πανω σε αυτο για τις γυναικες των φιλων σου...

Ολοι σχεδον οι γνωστοι και φιλοι μου,παντρευτηκαν γυναικες εμφανισιακα κατωτερες απο τις top-5 εμφανιασιακα γκομενες που ειχαν οσο τους ξερω.

Ο αλλος 32 χρονων,δυνατη εμφανιση,μονιμη δουλεια,δικο του διαμερισμα σε  καλη περιοχη,πηγε και μου παντρευτηκε μια 35χρονη που ειναι και γκρινιαρα και σα γαμω το σπιτι της..

Ο αλλος μεγας μπηχτης,αφησε εγκυο ενα μπαζο κορη φιλων των γονιων του,επεσαν οι γονεις πανω του και τελικα την παντρευτηκε.

Μη γραψω και για τους υπολοιπους,οι γυναικες τους ειδικα μετα την αποκτηση παιδιων ουτε για λεκανατζουδες στο Μεταξι δεν ειναι..

Πω ρε παιχτη ακριβως ετσι... δε ξερω γιατι στο τελος ολοι παντρευονται μπαζα? ή απλα οι ωραιες δε μαζευονται και ειναι στη πουτσα/λουσα ή διαλεγουν μια ασχημη για να μη την κυνηγανε αριστερα/δεξια..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Θα σταθω σε αυτο γιατι ακριβως το ιδιο βλεπω και γω.. πρωτα απ ολα οσους παντρεμενους ξερω οι γυναικες τους ειναι τριμπαζα.. δηλαδη ουτε που τις γαμας εστω μια φορα οχι να τις παντρευτεις κιολας.. μετα κλασσικα ολοι οι παντρεμενοι ζηλευουν τον ελευθερο γιατι βλεπουν αριστερα/δεξια τι μουνι κυκλοφορει και μετανιωνουν για το μπαζο που διαλεξαν για γυναικα τους.. (ok ανθρωποι εινα κι αυτοι λογικο να τρελενονται) αλλα οχι ρε μαγκα να μου το παιζεις και καλα οτι εσυ εκανες το σωστο στη ζωη σου να παντρευτεις και να κανεις και ενα παιδι και οτι δηθεν αυτο ειναι το καθηκον του αντρα.. αφου δε τη παλευεις και φαινεσαι απο χιλιομετρα μακρια.. γιατι να θες να παρασύρεις στο βουρκο οποιον εργενη συναντας? Ζηλεια ή κακια? Τελος δε τον πινουν μονο απο τη γυναικα και τα εξοδα οικογενειας αλλα συνηθως και τα παιδια τους ειναι τοσο σκατοπαιδα που ουτα απο αυτα γλιτωνουνς..

Μολις θυμηθηκα τι περιπτωση ενος φιλου που παντρευτηκε εκανε παιδι στο μπαμ... ζει στο νοικι, η γυναικα του δε δουλευει, παιρνει μικρο μισθο, πριν κουνιοταν οτι αυτο θελει στη ζωη του και δε θα του σταθει εμποδιο κατι να το πραγματοποιησει και δε μασαει απο οικονομικη κριση και εξοδα γιατι ελεγε ειναι μαχητης κτλ κτλ.. και τον βλεπω τωρα που τον εχει πιει πανυγηρικα γιατι δε του φτανει το μηνιατικο... προφανως δε χαιρομαι για τον ανθρωπο που ζοριζετε αλλα ρε μαγκα στα ελεγα και μου πουλαγες πνευμα οτι εχεις μαθει στα δυσκολα.. με δανεικα και με απληρωτη ΔΕΗ κτλ και να χρωστας σε οδοντιατρους κτλ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ? Δεν κανεις... ελεος!

Αυτη  η περιπτωση ειναι ακομη ενα παραδειγμα οτι στην Ελλαδα οι αποφασεις λαμβανονται με το συναισθημα και τις επιταγες του κοινωνικου περιγυρου ( που εχουν διαμορφωθει ποιος ξερει πως? ) περισσοτερο και πολυ λιγοτερο εως καθολου με την απλη λογικη αναλυση. Δε μιλαμε για τιποτα πολυπλοκους υπολογισμους και οικονομοτεχνικες αναλυσεις αλλα για την απλη λογικη 1 κ 1 ισον 2.
Αυτος ειναι ισως ο κοινωνικος προγραμματισμος της ελληνικης κοινωνιας και η βασικη της ψυχοδιανοητικη δομη : η αποφαση με βαση συναισθημα και μαλιστα με συγκεκριμενο περιεχομενο αγωνιστικοτητες, ηρωισμους, καπατσοσυνες οτι μπορει καποιος να τα καταφερει κοντρα στα δεδομενα κλπ κλπ κλπ.Απο τον πιτσιρικα που οδηγαει μεθυσμενος το αυτοκινητο και νομιζει οτι θα τα καταφερει, και καταληγει κομματιασμενα αντερα συκωτια και και αιματα μεχρι τη συλλογικη εθνικη πορεια κοντρα δηθεν στα μνημονια και στους δανειστες που εφεραν τη χωρα με ακομη βαρυτερες συνεπειες , παλιοτερα τη φιλοδοξια να πατησουμε την Αγκυρα και τελικα κολυμπησαμε στο Αιγαιο κλπ.
Οι οποιες επιτυχιες σε οποιαδηοποτε επιπεδο ατομικο, συλλογικο, πολιτικο, αθλητικο, επιστημονικο, οικονομικο, πχ βαλκανικοι πολεμοι, ελληνικοιταλικος πολεμος , αναπτυξη περιοδου 50-70, διοργανωση ολυμπιακων ( μιλαων αποκλειστικα για τη διοργωανσωη οχι το πλαισιο ), κατακτηση euro 2004, δεν ηρθαν απο τετοια νοοτροπια και συμπεριφορα αλλα απο σκληρη δουλεια αφοσιωση ορθολογικη αναλυση και με κατω το κεφαλι καθως προηγουμενως ειχαν ερθει μεγαλα στραπατσα και χαστουκια ( βαλκανικοι μετα απο 1897,επος το 40 μετα απο μικρασιατικη καταστροφη και περιπετειες μετα, αναπτυξη 50 60 70 μετα απο εμφυλιο, εuro 2004 μετα απο σειρα επικων αποτυχιων σε προηγουμενα προκριματικα με ηττες απο Αλβανια και 5αρες απο Φινλανδια).
Πολυ ωραιο κοινωνικο παραδειγμα εδοσε ο φιλος σου.

Djole77

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2017
Κριτικές
14
Like
731
Πόντοι
991
Ο Έλληνας ειναι άνθρωπος που αποδίδει σύμφωνα με τη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή και εχει τεράστιες μεταπτώσεις. Είναι ή του ύψους ή του βάθους. Δεν έχει τη ψυχραιμία να αντιμετωπίσει τα πράγματα με σύνεση και λογική.

Για αυτό καμία φορα μεγαλουργεί και άλλες πάει απευθείας στο πάτο.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Πω ρε παιχτη ακριβως ετσι... δε ξερω γιατι στο τελος ολοι παντρευονται μπαζα? ή απλα οι ωραιες δε μαζευονται και ειναι στη πουτσα/λουσα ή διαλεγουν μια ασχημη για να μη την κυνηγανε αριστερα/δεξια..

Αμα ειναι να φας κερατο,θα το φας ανεξαρτητου εμφανισης της γυναικας.
Αλλωστε στην Ελλαδα τα 5-6αρια παιρνουν bonus 2ποντους εξαιτιας της πυρφοριας των Ελληνων.
Ξερω τυπισσα μπριζολα παντρεμενη με καλης εμφανισης αλλά χαμηλων τονων παιδι,που του τα φορουσε πριν και αφου παντρευτουν με φοιτητη και μαλιστα γαμιοτανε ακαποτα.
Μονη της τα ελεγε και ειχε και επιχειρηματα για οτι εκανε..

Σχεδον 30 αυτο το ζευγαρι,φρεσκοπαντρεμενοι..

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
169
Πόντοι
16
Δηλαδη εχετε σκοπο να γερασετε μπακουροι;;;;; :think:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ο Έλληνας ειναι άνθρωπος που αποδίδει σύμφωνα με τη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή και εχει τεράστιες μεταπτώσεις. Είναι ή του ύψους ή του βάθους. Δεν έχει τη ψυχραιμία να αντιμετωπίσει τα πράγματα με σύνεση και λογική.

Για αυτό καμία φορα μεγαλουργεί και άλλες πάει απευθείας στο πάτο.

ισχυει αυτο και φυσικα δε λεω οτι ο ελληνας πρεπει να ενεργει με βαση την ξενη προς τον ανθρωπο δυτικη ορθολογιστικη λογικη. Απλα το αντιθετο αυτης της  δυτικης λογικης δεν ειναι - πως πανε σκοπιμα και πονηρα και προβοκατορικα να περασουν ως "δηθεν ελληνικο"- η μαλακισμενη συμπεριφορα βουρ παιρνω φορα και χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο .
Αν θες να δεις ποια ειναι η σωστη συμπεριφορα και προτυπο κοινωνιων φιλε απλο ειναι, δεν εχεις παρα να ανατρεξεις στους αρχαιους ελληνες και τη φιλοσοφια και τι προτυπα και κοινωνικη δομη ειχαν. Εκει θα τα βρεις ολα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Είναι όμορφο πράγμα να κάνεις οικογένεια

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εγω; σταρχιδια μου! Για σας τα ναυαγια της ζωης ανησυχω...

ξερεις προσωπικα δηλαδη τον καθενα απο αυτους που γραφουν? Και δευτερον ποιος σου ζητησε να ανησυχεις τι παριστανεις ?

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Είναι όμορφο πράγμα να κάνεις οικογένεια

Και να χωρίζεις και να βλέπεις τα παιδιά σου μια στις τόσο και να πληρώνεις διατροφή κτλ κτλ

Τα στατιστικά λένε οτι το σενάριο του χωρισμού ειναι κοντα 70% τουλάχιστον

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά για να μην φτάνει κάποιος εκεί πρέπει να επιλέγει σωστό σύντοφο

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Σωστό και αυτή ψάχνουμε. Ποιο εύκολα το jocker όμως

Stories