Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.870
Πόντοι
3.656
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες - απλά εκεί έχεις άλλα κόστη ζωής. Με όσους μιλάω που ζουν έξω ελάχιστοι είναι ικανοποιημένοι - και όχι, δεν κλαίγονται επειδή τους λείπει η Ελλάδα - αλλά εκεί δεν είναι καθόλου καλά.

Κι εδώ όμως το κόστος ζωής έχει ξεφύγει.Και 1000αρικό να βγάζεις,που για Ελλάδα πολλοί τα έχουν για σούπερ μισθό,αν δεν μένεις στο πατρικό,δε βγαίνει ο μήνας...

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες - απλά εκεί έχεις άλλα κόστη ζωής. Με όσους μιλάω που ζουν έξω ελάχιστοι είναι ικανοποιημένοι - και όχι, δεν κλαίγονται επειδή τους λείπει η Ελλάδα - αλλά εκεί δεν είναι καθόλου καλά.
Θα μιλήσω για Ευρώπη η τιμές στα προϊόντα με Ελλάδα και π.χ Ολλανδία , Γερμανία , Φιλανδία κτλπ είναι σχεδόν ίδια π.χ Γαλλία , Γερμανία το ελαιόλαδο έχει 8-9 ευρώ και στην Ελλάδα 12+ τα αυγά και το γάλα στην Φινλανδία είναι ποίο φτηνά από Ελλάδα μερικά παραδείγματα.....η τιμές στο νοίκι είναι ποίο ακριβή αλλά ο μισθός είναι 2500+ καθαρά σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης εκτός Ελλάδας , Πορτογαλία , Βουλγαρία , Ρουμανία κτλπ , συνθήκες εργασίας 38-40 ώρες σε χαλαρούς ρυθμούς ,το κράτος δίπλα στον πολίτη για θέματα Υγείας , παιδιά κτλπ γι'αυτό δεν έχουν τόσα πολλά διαζύγια όπως εδώ όπου και να πας στην Ευρώπη καλύτερα θα είσαι ,και βέβαια ακόμα καλύτερα σε χώρες όπως Ελβετία η εκτός Ευρώπης όπως Ντουμπάι , Αυστραλία

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
Ξεκινάνε στα 40 τους στην Ελλάδα οικογένειες και επειδή δεν έχουμε κράτος ούτε σοβαρούς παιδικούς σταθμούς - το κράτος το υποκαθιστούν οι γονείς και τα πεθερικά - ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. Στην Ελλάδα έτσι κάνουν οικογένεια οι πιο πολλοί, με τις πλάτες των γονιών τους. Πηγαίντε στις παιδικές χαρές να δείτε. Παντού παππούδες και γιαγιάδες με μικρά παιδιά.
Το ότι ακόμα παντρεύονται είναι γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα και ακόμα υπάρχει τεράστιο ποσοστό ιδιοκατοίκησης - γιατί ας μη γελιόμαστε, αν δεν έχεις σπίτι δεν κάνεις οικογένεια, εκτός αν μαζί με τη γυναίκα σου παίρνετε 3000+ το μήνα τουλάχιστον.

ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ.
Δηλαδή εσυ ένα ζευγάρι να βγάζει 3κ+ τον μήνα το θεωρείς δύσκολο; Σου φαίνεται μεγάλο ποσο να βγάζει ένα ζευγάρι; Ρε παιδιά αλήθεια όλοι οι φίλοι κ γνωστοί σας είναι ανειδίκευτοι εργάτες με τον βασικό μισθό; Τι στον διάολο;

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.443
Πόντοι
456
Την μετανάστευση ας την αφήσουμε ως λύση. Πλέον, οι υπάνθρωποι ισλαμιστές έχουν γεμίσει την Ευρώπη και την Αμερική και οι εκεί γηγενείς κάτοικοι και άλλοι μετανάστες άλλων γενεών δεν θέλουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Πάει πλέον η εποχή του θείου Σαμ που έπλυνε πιάτα και ζούσε στο Σικάγο βασιλιάς. Τώρα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο εξωτερικό.
Το νέο, ας το πούμε "δόγμα" πλέον είναι να μένουμε στη πατρίδα μας. Και δεν το λέω πεσιμιστικά αλλά ως fact. Πρέπει να έχεις ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ για να πας έξω να ζήσεις - σκλάβους και εργάτες έχουν - και δεν έχει νόημα να πας σκλάβος σε μια ξένη χώρα.
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό.
Γερμανία που γνωρίζω πράγματα, ένα ζευγάρι ανειδίκευτων ουσιαστικά, σε βιομηχανία, θα πάρει κοντά στις 4 χιλ.
Αν 1000-1400 είναι ένα σπίτι με ρεύμα και θέρμανση (εξαρτάται πού φυσικά), τότε απομένουν 2500 περίπου να ζήσεις.
Και ζεις ανθρώπινα.
Βέβαια το σύνηθες είναι να δουλέψει μόνο ο άντρας στην αρχή, που σημαίνει ότι και εκεί είσαι οριακά.
Σίγουρα δεν είναι όπως παλιά, που έμεναν και χρήματα, ακόμα και με ένα μισθό.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.407
Πόντοι
3.936
Ονειρό μου ειναι να παντρευτώ μια γυναικα (άμεσα αν γινεται ) και να κανω 3 κορούλες που θα μεγαλωσουν θα γινουν γυναικες κι εγω θα τις καμαρωνω.Θα προτιμουσα να κανω κόρες κι οχι αγορια.Τι αλλο να ζητησει ενας ανδρας απο την ζωη του για να ειναι ευτυχισμένος?Ας με αξιώσει ο Θεός να το ζησω και δεν θελω τιποτε αλλο.
Στο 1ο νταντεμα ενος μωρου με φουλ σερβις που οι ωρες μεχρι να μεγαλωσει για να παει παιδικο θα φανταζουν ατελειωτες.. Θα μας πεις ξανα τοτε τη γνωμη σου για το ποσα παιδια θελεις να κανεις.

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
Από Ελλάδα και το δυάρι στα σεπολια, χωρίς αμαξι θερμανση και γκόμενα, πολύ καλύτερα είναι στην Αμερική.. Ανετη και καλη Ζωή γενικα
Δεν έχεις ιδέα από Αμερική Ε;

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
Ποιος σε υποχρεώνει να δουλέψεις 12ωρο?καλα τα άλλα που λες για μισθούς 3χιλιαρικα στην Ελλάδα ασχολιαστο
Όπου γράφεις λες άστοχα κ άσχετα πράγματα. Εδώ σου λένε ότι ακόμα κ ντελίβερι βγάζεις 2κ εύκολα κ εσυ λες μόνο πακια βλέπω να δουλεύουν…. Είσαι άλλου γενικά…

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.870
Πόντοι
3.656
2κ οι ντελίβερι λέει ο άλλος :2funny:

Ας πάνε τότε και οι γιατροί να γίνουν ντελιβεράδες αφου βγάζουν περισσότερα

• Χαχα
Αντιδράσεις: Cheng

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
2κ οι ντελίβερι λέει ο άλλος :2funny:

Ας πάνε τότε και οι γιατροί να γίνουν ντελιβεράδες αφου βγάζουν περισσότερα
Βλέπετε ότι είστε ανίδεοι κ πουθεναδες; Για πες 5,5 με 9 ώρες δουλειά την μέρα κ 25 μεροκάματα ποσο κάνει; 1240. Κ ένα 20ρικο τιπς την μέρα; 500
Τα νούμερα που γράφω είναι τα λιγότερα που παίζουν στην αγορά, για μαγαζί που δεν έχει δουλειά, καφέ φάση όχι φαγάδικο με φουλ δουλειά εκεί αστο. Αλλά εσυ νομίζεις οι γιατροί βγάζουν πιο λίγα όποτε τι να πούμε…. Ζήστε στο σκοτάδι σας…. Γελάνε μαζί σας πολλοί….

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
742
Πόντοι
86
Ένα ζευγάρι, που συνεννοούνται, έχουν δύο δουλειές και ένα σπίτι ιδιόκτητο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φτιάξουν οικογένεια. Ακόμα και να μην υπάρχει κάτι από αυτά, ας πούμε το σπίτι, με τις κατάλληλες κινήσεις (μετανάστευση), πάλι θα επιβιώσουν άνετα.
Αν λείπει κάτι απ΄ όλα αυτά, είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ η διάλυση.
Iδιοκτητο σπιτι ειναι και πολυ στα συν, δεν το συζηταμε. Δουλεια και οι δυο, μεγαλη υποθεση σημερα οι δυο μισθοι. Τα πλην τωρα. Δεν μπορουν οι γονεις να αφιερωσουν οσο χρονο που χρειαζονται τα παιδια. Αποτελέσμα τα παιδια να τα φροντιζουν οι παπουδες, τα κινητα, το playstation και τα κομπιουτερς. Κι αυτο οικογενεια δεν το λες. Υποτιθεται οτι στην οικογενεια συμπεριλαμβανονται και η δημιουργια και ανατροφη παιδιων. Που να προλαβει ενα σημερινο ζευγαρι? Ναι μεν μπορει οικονομικα να τα βολεψει με δυο μισθους, θα υστερισει ομως στον τομεα των παιδιων. Και το αλλο? Να μετανιωσω η να πληρωσω ενα λαθος, δικο μου για τα παιδια μου, παει στα κοματια. Το να πληρωσω λαθος των γονιων μου η των πεθερικων μου, ειναι ασηκωτο για μενα

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Είμαι ο μόνος που γνωρίζω ζευγάρια με ιδιόκτητα σπίτια (έστω και γονικές παροχές) που να έχουν και οι δύο μισθούς και να φτάνουν τα 2.5-3 χιλιάρικα; Δεν υπάρχουν ζευγάρια αστυνομικών- στρατιωτικών- δασκάλων; δεν ξέρει κανένας ζευγάρια δικηγόρων- γιατρών; κανένας δεν έχει δει ζευγάρια ιδιωτικών υπαλλήλων υψηλά αμειβομένων ή συνδυασμούς ζευγαριών με επαγγέλματα όπως τα προαναφερόμενα; όλοι γνωρίζετε μόνο εργαζόμενους του βασικού;

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
Είμαι ο μόνος που γνωρίζω ζευγάρια με ιδιόκτητα σπίτια (έστω και γονικές παροχές) που να έχουν και οι δύο μισθούς και να φτάνουν τα 2.5-3 χιλιάρικα; Δεν υπάρχουν ζευγάρια αστυνομικών- στρατιωτικών- δασκάλων; δεν ξέρει κανένας ζευγάρια δικηγόρων- γιατρών; κανένας δεν έχει δει ζευγάρια ιδιωτικών υπαλλήλων υψηλά αμειβομένων ή συνδυασμούς ζευγαριών με επαγγέλματα όπως τα προαναφερόμενα; όλοι γνωρίζετε μόνο εργαζόμενους του βασικού;
Είναι απίστευτο αυτά που γράφουν εδώ μέσα. Οποί ζουν με 1,5κ το μήνα σε ενοίκιο… τι να πω δεν ξέρω…

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.443
Πόντοι
456
Φυσικά και υπάρχουν, αλλά είναι λίγα.
Βασικά αυτό που λείπει, είναι η εργαζόμενη γυναίκα. Όταν η ανεργία στις γυναίκες χτυπάει 40%, πώς περιμένεις να δεις εργαζόμενα ζευγάρια και μάλιστα παντρεμένα;
Και αυτός είναι και ο λόγος που αυτοί βρίσκονται μεταξύ τους, αστυνομικοί-στρατιωτικοί κλπ.
Όχι μόνο επειδή ταιριάζουν ας πούμε, αλλά επειδή ΚΑΙ η δουλειά είναι ένα plus.

Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.870
Πόντοι
3.656

Μονο αυτοί είναι και παντρεύονται μεταξύ τους

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Θα σου πω μια μικρή ιστορία : ένας φίλος ένστολος έφυγε από το χωριό του πριν 15 χρόνια για να έρθει Αθήνα να βρει γυναίκα να παντρευτεί, επειδή στο χωριό του ''δεν έβρισκε''. Ήταν 39 ετών τότε.
Σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν έχει πιάσει ούτε μπούτι από γυναίκα, όχι να βρει κάποια να παντρευτεί. Και έχει γεράσει πριν την ώρα του, τον βλέπω και νομίζω ότι βλέπω έναν εβδομηντάρη.
Συμπέρασμα: καμία φορά το πρόβλημα είμαστε εμείς και όχι οι συνθήκες της ζωής μας.

Τελευταία τροποποίηση:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Είναι απίστευτο αυτά που γράφουν εδώ μέσα. Οποί ζουν με 1,5κ το μήνα σε ενοίκιο… τι να πω δεν ξέρω…
Ε μα πραγματικά απίστευτα πράγματα. Και να πω ότι ζω σε καμία περιοχή υψηλών εισοδημάτων, να πω πάει στα κομμάτια. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι υψηλότατο και τα ζευγάρια που γνωρίζω κατά βάση δουλεύουν και οι δύο. Εκτός του ότι λόγω του επαγγέλματός μου γνωρίζω όλους τους συνδυασμούς επαγγελμάτων σε ζευγάρια που περιέγραψα.

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.925
Πόντοι
1.041
Ναι μόνο αυτοί είναι….
Τραπεζικοί υπάλληλοι
Φαρμακευτικες
Ναυτιλιακές
Διοικ προσωπ σε μεγάλες αλυσίδες
Ασφάλειες
Κ ποσά ακόμα ….
Άρε καημένοι…. Κοιμάστε

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.331
Πόντοι
3.656
Πλανάρεις κάθε λεπτό της ζωής σου τύπε;
Αλλού πήγε το νού μου με το "πλανάρεις" !!

Η μόνη αγάπη στη ζωή που ίσως ξεπερνάει και τις γκόμενες και το σεξ !!!!!!

bjorn-dunkerbeck.jpg

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι μόνο αυτοί είναι….
Τραπεζικοί υπάλληλοι
Φαρμακευτικες
Ναυτιλιακές
Διοικ προσωπ σε μεγάλες αλυσίδες
Ασφάλειες
Κ ποσά ακόμα ….
Άρε καημένοι…. Κοιμάστε

Ξεχασες τα ιερα τερατα: ΔΗΜΟΙ-ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ-ΟΤΑ

Και φυσικα ΔΕΗ, εφοριες, αρχαιολογιες, δασαρχεια, κ.ο.κ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom