Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Μετά από 10 χρόνια γάμου, η γυναίκα μου δεν γνωρίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και άλλα περιουσιακά στοιχεία ....
Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Πως το κατάφερες;

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Σωστός τύπε ... να συμπληρώσω, ΠΟΤΕ δεν μπλέκουμε τις γυναίκες μας στα επαγγελματικά, δεν τις βάζουμε συν δικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και γενικά σε περιουσιακά στοιχεία ...

Λαμβάνουμε τα μέτρα μας, σε πιθανό διαζύγιο να πάρει τα αρχίδια μας. Μετά από 10 χρόνια γάμου, η γυναίκα μου δεν γνωρίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και άλλα περιουσιακά στοιχεία ....
και γιατί να παντρευτείς μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεσαι τότε?

γιατί να μην την έχεις απλή γκόμενα να μην πληρώνεις και δικηγόρους μετά

• Like
Αντιδράσεις: vladgr

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Πως το κατάφερες;
Το έκοψα από την αρχή τύπε.

Υπάρχει μόνο ένας κοινός λογαριασμός, βάζουμε και οι δυο για τα τρέχοντα έξοδα της οικογένειας....

πριν λιγες μερες μου ειπε η γυναίκα πως θέλει iphone15 η απάντησή μου πάρε απο τα λεφτά σου, άντε να σου βάλω τα 500, μέχρι εκει ....

Κατάλαβε πως αν με πάει κόντρα θα χάσει ...

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
και γιατί να παντρευτείς μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεσαι τότε?

γιατί να μην την έχεις απλή γκόμενα να μην πληρώνεις και δικηγόρους μετά

Η εμπιστοσύνη υπάρχει αλλα με όρια τύπε ... εχω δει πολλά, ποτε δεν ξερεις.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Η εμπιστοσύνη υπάρχει αλλα με όρια τύπε ... εχω δει πολλά, ποτε δεν ξερεις.....
δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με όρια. Το ένα ακυρώνει το άλλο.

Δεν λέω ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι ρωτάω γιατί να μπεις στον κόπο να παντρευτείς (μια νομική επί της ουσίας διαδικασία) ενώ μπορείς απλά να συνυπάρχεις χωρίς γάμο.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με όρια. Το ένα ακυρώνει το άλλο.

Δεν λέω ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι ρωτάω γιατί να μπεις στον κόπο να παντρευτείς (μια νομική επί της ουσίας διαδικασία) ενώ μπορείς απλά να συνυπάρχεις χωρίς γάμο.

Θα μπορούσε να γινει και αυτό, ας πούμε πως είμαι ποιο παραδοσιακός, τα παιδιά μου ήθελα να έχουν οικογένεια ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Θα μπορούσε να γινει και αυτό, ας πούμε πως είμαι ποιο παραδοσιακός, τα παιδιά μου ήθελα να έχουν οικογένεια ...
την οικογένεια δεν την κάνει ένα χαρτί (που δεν είναι ανάγκη καν να τους πεις αν υπάρχει η όχι

άλλα πράγματα συνθέτουν (για τα παιδιά) μια οικογένεια...δεν κρίνω εσένα βέβαια γενικό σχόλιο είναι αυτό αλλά κατάλαβα τι εννοείς.

Σε κάθε περίπτωση η μάνα των παιδιών μου θα ήθελα αν συμβεί κάτι να μη μείνει ρέστη. Από την άλλη και αυτά προβλέπονται σε συμφωνητικά αν θες....ούτε καν γάτα δικηγόρο δεν χρειάζεσαι λύνονται εύκολα

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και άντε να τα έπαιρνε και τέλος…
Θα τα κάνει σαν τα μούτρα της και με τις νέες τάσεις θα βγούν και πολύ χειρότερα από τις ίδιες..
Ζουμε τα τελευταία χρόνια των παραδοσιακών γάμων.
Κάτι άλλο θα πάρει τη θέση τους, πιο λειτουργικό.
Το ισλάμ;
:grin:
Γιατί ως πληθυσμός δεν φαίνεται να διατηρούμαστε και για πολύ. Με 1 παιδάκι στα 40 ... δεν!

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
την οικογένεια δεν την κάνει ένα χαρτί (που δεν είναι ανάγκη καν να τους πεις αν υπάρχει η όχι

άλλα πράγματα συνθέτουν (για τα παιδιά) μια οικογένεια...δεν κρίνω εσένα βέβαια γενικό σχόλιο είναι αυτό αλλά κατάλαβα τι εννοείς.

Σε κάθε περίπτωση η μάνα των παιδιών μου θα ήθελα αν συμβεί κάτι να μη μείνει ρέστη. Από την άλλη και αυτά προβλέπονται σε συμφωνητικά αν θες....ούτε καν γάτα δικηγόρο δεν χρειάζεσαι λύνονται εύκολα

Δεν διαφωνώ τύπε, το χαρτί δεν κάνει την οικογένεια.

Αν εννοείς τα προγαμιαία συμβόλαια, συμβάσεις κοινοκτημοσύνης κλπ δεν παίζουν πολύ στην χώρα μας, άσε που μάλλον δεν σε προστατεύουν όσο νομίζουμε ....

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Το έκοψα από την αρχή τύπε.

Υπάρχει μόνο ένας κοινός λογαριασμός, βάζουμε και οι δυο για τα τρέχοντα έξοδα της οικογένειας....

πριν λιγες μερες μου ειπε η γυναίκα πως θέλει iphone15 η απάντησή μου πάρε απο τα λεφτά σου, άντε να σου βάλω τα 500, μέχρι εκει ....

Κατάλαβε πως αν με πάει κόντρα θα χάσει ...
Καλή ξηγήθηκες, αλλά επιμένω ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Καμία γυναίκα δεν το δέχεται αυτό, ακόμα και αν είναι η ίδια π.χ. Manager με πολύ καλά λεφτά.

Δε θα δεχθεί δηλ με τίποτα να μη γνωρίζει τι γίνεται στον λογ/μό του άλλου.

Respect, τύπε. Είσαι σπάνιο πουλί.

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Πολύ σωστός τύπε ... απλά και ο άνδρας δεν πρέπει να τα δίνει όλα και να γίνεται υπηρέτης.
Μόλις έρθει το παιδί τον εκβιάζουν με τους νόμους που είναι εναντίον του. Ξεκάθαρα φταίνε οι νόμοι.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Καλή ξηγήθηκες, αλλά επιμένω ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Καμία γυναίκα δεν το δέχεται αυτό, ακόμα και αν είναι π.χ. Manager με πολύ καλά λεφτά.

Δε θα δεχθεί δηλ με τίποτα να μη γνωρίζει τι γίνεται στον λογ/μό του άλλου.

Respect, τύπε. Είσαι σπάνιο πουλί.

Καλά μη νομίζεις πως δεν είχαμε γκρίνιες .... αλλά από την άλλη όταν βλέπει τι προσφέρω στην οικογένεια και στον κοινό λογαριασμό μαζεύεται ...

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Το ισλάμ;
:grin:
Γιατί ως πληθυσμός δεν φαίνεται να διατηρούμαστε και για πολύ. Με 1 παιδάκι στα 40 ... δεν!
Η Ελλάδα θα δορυφοριοποιηθεί πλήρως από την Τουρκία, κάποια στιγμή.

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτοί θα είναι 100 εκατομμύρια και εμείς γύρω στα 7.

Η Ευρώπη γενικά θα αποκτήσει σκούρο χρώμα. Είναι απλά θέμα χρόνου.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656

Αν εννοείς τα προγαμιαία συμβόλαια, συμβάσεις κοινοκτημοσύνης κλπ δεν παίζουν πολύ στην χώρα μας, άσε που μάλλον δεν σε προστατεύουν όσο νομίζουμε ....
Μια χαρά σε προστατεύουν...εκτός βέβαια αν είσαι υπερβολικός και πας να γλιτώσεις γύφτικα.

Δηλαδή δεν μπορεί να έχεις κάνεις δήλωση 700 χιλιάρικα και να θες η γυναίκα σου να μείνει σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά

και μετά αν αποφασίσεις ότι δε θες άλλο να περιμένεις να φύγει να δουλέψει στο σκλαβενίτη χωρίς διατροφή ενώ έχασε πχ 15 χρόνια χωρίς προϋπηρεσία μεγαλώνοντας τα παιδιά σου.

Για λογικές συνθήκες σε προστατεύουν μια χαρά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι καλό λογιστή όχι δικηγόρο...άντε να βγάλει άκρη με το εξωτερικό :confused:

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.173
Πόντοι
456
Ειδικά για τις χωρισμένες με παιδιά αν δεν είχαν κάποιο καλό λόγο για διαζύγιο, δηλαδή κάποιον κακοποιητικό άντρα ή κάτι τέτοιο, η χαρά κρατάει λίγο.
Θα δώσω ένα feedback περί χωρισμένων γυναικών από το εξωτερικό.

Αρχικά να πω ότι οι άντρες έχουμε μια προκατάληψη ότι μάλλον πρόκειται για σκατοκαργιόλες που διέλυσαν το γάμο τους μόνες τους. Προσωπικά έχω δει πολλές εκδοχές.
Μια που αναφέρατε κάτι για τρίδυμα, ήξερα όμορφη 28χρονη που έμεινε έγκυος με τρίδυμα και ο άντρας την παράτησε δύο μήνες μετά τη γέννα γιατί δεν την πάλευε με τρία μωρά.
Ξέρω συνομήλική της που έμεινε χήρα επειδή ο άντρας της έπαθε τροχαίο.
Γενικά αν δεν ακούσω το story, δεν βγάζω συμπεράσματα.

Αυτό που είναι για μένα σημαντικό για τις χωρισμένες με παιδί, είναι να έχουν επίγνωση πως έρχονται με ένα βαρίδι και πως ΟΛΟΙ οι άντρες θα τις προτιμούσαν χωρίς να έχουν ήδη παιδιά.
Όσες αγνοούν τα παραπάνω, τους περιμένει μια ζωή γεμάτη απογοητεύσεις.

Προσωπικά έχω ασχοληθεί με νεαρές χωρισμένες με παιδί, επειδή ήταν εύκολο γαμήσι και χωρίς πολλές υποχρεώσεις.
Σε όλες είχα πει ότι δε θέλω να γνωρίσω τα παιδιά(σε μένα τύχαινε κιόλας να είναι συνήθως μωρά) και ότι δεν παίζει να διανυκτερεύσω ποτέ σε αυτές,απλά για να μην έχουν ελπίδες.
Αν είναι μόνες και χωρίς στήριξη, έχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις που εσύ απλά σκας αργάμησι πίνεις κανά ποτό,τρως κανά φαί μαζί τους, τις ρίχνεις δυο πούτσους και πριν τα μεσάνυχτα φεύγεις.

Φυσικά σαν κλασσικές γυναίκες και παρά το γεγονός ότι είσαι ξεκάθαρος μαζί τους,
σχεδόν πάντα προσπαθούν να το γυρίσουν σε σχέση.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Φυσικά σαν κλασσικές γυναίκες και παρά το γεγονός ότι είσαι ξεκάθαρος μαζί τους,
σχεδόν πάντα προσπαθούν να το γυρίσουν σε σχέση.
Όλες στο Ελλαδιστάν ψάχνουν αποκλειστικά για σχέση. Σου λέει τι είμαι; Πουτάνα; Θα έρχεσαι να με γαμάς και θα φεύγεις;

Όποιος το έχει βρει αυτό και έχει κρατήσει για χρόνια, πολλά respect από μένα.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615

Ενημερωτικά, στην Ελλάδα ΔΕΝ ισχύουν τα προγαμιαία συμβόλαια, αυτά είναι Αμερικανιές (που μερικοί νομίζουν ότι ισχύουν και στην Ελλάδα).
Το ζήτημα της κοινοκτημοσύνης είναι κάτι άσχετο με τυχόν εξασφάλιση μετά από ένα διαζύγιο.

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.173
Πόντοι
456
Όλες στο Ελλαδιστάν ψάχνουν αποκλειστικά για σχέση. Σου λέει τι είμαι; Πουτάνα; Θα έρχεσαι να με γαμάς και θα φεύγεις;

Όποιος το έχει βρει αυτό και έχει κρατήσει για χρόνια, πολλά respect από μένα.
Και στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει, απλά η άλλη θα σου κάτσει πολύ γρήγορα,max 3o ραντεβού, γιατί συνήθως ξέρει ότι ανταγωνίζεται γυναίκες χωρίς παιδιά.
Αλλά πάλι θα προσπαθήσει να στο γυρίσει κάποια στιγμή σε σχέση.
Έχω συζητήσει με αρκετές και όλες θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν με πατρικό πρότυπο,
οι περισσότερες θέλουν και βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών.

Εγώ επί πανδημίας είχα κάποιες, τη μία με διαλλείματα σχεδόν δύο χρόνια.
Ποτέ δεν είχα βγει με καμία τους σε δημόσιο χώρο ή για φαγητό και ποτό.

Στις περισσότερες πρότεινα να βρουν κανά μεγαλύτερο άντρα, ίσως χωρισμένο που έχει και εκείνος κανά παιδί και να μην ονειρεύονται πράγματα που αν ήταν οι ίδιες στη θέση μου δε θα έκαναν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ενημερωτικά, στην Ελλάδα ΔΕΝ ισχύουν τα προγαμιαία συμβόλαια, αυτά είναι Αμερικανιές (που μερικοί νομίζουν ότι ισχύουν και στην Ελλάδα).
Το ζήτημα της κοινοκτημοσύνης είναι κάτι άσχετο με τυχόν εξασφάλιση μετά από ένα διαζύγιο.
Δηλαδή αν εγώ υπογράψω ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποια ότι παραιτείται κάθε δικαιώματος της περιουσίας μου πριν και μετά τον γάμο και πιστοποιηθεί από συμβολαιογράφο δεν το αναγνωρίζει το δικαστήριο?

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Δηλαδή αν εγώ υπογράψω ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποια ότι παραιτείται κάθε δικαιώματος της περιουσίας μου πριν και μετά τον γάμο και πιστοποιηθεί από συμβολαιογράφο δεν το αναγνωρίζει το δικαστήριο?
ΟΧΙ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom