Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Δηλαδή αν εγώ υπογράψω ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποια ότι παραιτείται κάθε δικαιώματος της περιουσίας μου πριν και μετά τον γάμο και πιστοποιηθεί από συμβολαιογράφο δεν το αναγνωρίζει το δικαστήριο?

Μπορεί κάποιος όρος να θεωρηθεί καταχρηστικός τύπε ... και εγώ νομίζω πως δεν σου παρέχουν πλήρη κάλυψη .....

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Τα δικαστήρια δεν τα αναγνωρίζουν. Δεν υπάρχουν δηλ στο οικογενειακό δίκαιο, φαντάζομαι.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Τα δικαστήρια δεν τα αναγνωρίζουν. Δεν υπάρχουν δηλ στο οικογενειακό δίκαιο, φαντάζομαι.
και τότε γιατί να μην επικαλεστώ και εγώ ότι με εξαπάτησε και με έβαλε να το υπογράψω για να με παντρευτεί και μετά με πήγε στο δικαστήριο για να μου φάει την περιουσία (και τα 439 ευρώ που έχω στην τράπεζα) :confused:

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.921
Πόντοι
1.041
Δλδ τύπε αν είσαι ναυάγιο δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις;;
Τι προσόντα πρέπει να έχω για να μπορώ να λέω την πατσαβούρα πατσαβούρα;;;;
Κάνε αυτοκριτική πρώτα κ μετά θα καταλάβεις ότι δεν είναι πατσαβούρα για εσένα.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Κάνε αυτοκριτική πρώτα κ μετά θα καταλάβεις ότι δεν είναι πατσαβούρα για εσένα.
Τύπε επειδή την έχω κάνει την αυτοκριτική μου, ας μη το ζαλίζουμε...
Αν δεν την είχα κάνει μάλλον θα την έβλεπα αλλιώς.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Εχοντας κι εγώ πολλές νέες μητέρες στο κοντέρ κάνω άλλον έναν διαχωρισμό..
Τον ομαλό και εύκολο χαρακτήρα που θα μου κάτσουν έυκολα και θα περάσουμε καλά τον έχουν όσες μεγαλώνουν Αγοράκι.
Τον καριόλικο και εκνευριστικό χαρακτήρα που δεν βγάζεις άκρη τον έχουν αυτές που μεγαλώνουν κοριτσάκια.
Ώπα, εδώ χρειάζεται ανάλυση από ψυχολόγο. Σίγουρα θα υπάρχει εξήγηση.

Πολύ ενδιαφέρον.

_TELIS_

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2022
Like
545
Πόντοι
81
Δλδ τύπε αν είσαι ναυάγιο δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις;;
Τι προσόντα πρέπει να έχω για να μπορώ να λέω την πατσαβούρα πατσαβούρα;;;;
Άποψη έχουν όλοι, η βαρύτητα της κρίσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

Τελευταία τροποποίηση:

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
6.921
Πόντοι
1.041
Δεν απαντάς όμως. Αποφεύγεις. Άρα έχω δίκιο. Αν έχει λεφτά από μπαμπα κάποιος, και μαλακας χοντρός που να βρωμαει να είναι θα έχει γκομενα στο ελλαντα. Κανονας
Όχι δεν έχω ιδιαίτερα λεφτά. Βέβαια για εσένα κ ένα μέτριο εισόδημα σου φαίνεται μεγάλο οποτε γαματο. Είσαι Καμμένο χαρτι.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
με ολα τα στραβα και ολες τις δυσκολιες που μπορει να προκυψουν, σιγουρα αξιζει.
με απαραιτητη προυποθεση να το θες πραγματικα, να εισαι ετοιμος και να βρεις τον καταλληλο ανθρωπο. οχι να το κανεις επειδη στο λενε η επειδη "ετσι πρεπει"
Αξίζει αν έχεις σοβαρό background οικονομικό από πίσω. Γιατί αν δεν έχεις ξεκινάνε σοβαρά προβλήματα. Τέλεια και παύλα. Ο γάμος, η οικογένεια, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς οι Μεσογειακοί λαοί είναι παιδιά και τρέξιμο με παιδιά. Αυτά δεν τα έχουν οι προτεσταντικές χώρες του Βορρά - εκεί δεν υπάρχει καν σε "αξία" ο θεσμός της οικογένειας, εκεί παίζει πολύ η ατομικότητα. Και στην Ελλάδα πάει να γίνει σταδιακά αυτό - βλέπε διαζύγια.

Πλέον στις μέρες μας η δημιουργία οικογένειας ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ να έχεις πολύ δυνατή υγεία, νεαρή σχετικά ηλικία και καλά οικονομικά. Αλλιώς θα είναι δεδομένα τα προβλήματα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Πλέον στις μέρες μας η δημιουργία οικογένειας ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ να έχεις πολύ δυνατή υγεία, νεαρή σχετικά ηλικία και καλά οικονομικά. Αλλιώς θα είναι δεδομένα τα προβλήματα.
Πράγματι. Εδώ χάμω βέβαια ξεκινάνε όλοι μετά τα 40, με οικονομικά ότι κάτσει. Κάθε παιδί προϋποθέτει και χιλιάρικο imho.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.442
Πόντοι
456
Αξίζει αν έχεις σοβαρό background οικονομικό από πίσω. Γιατί αν δεν έχεις ξεκινάνε σοβαρά προβλήματα. Τέλεια και παύλα. Ο γάμος, η οικογένεια, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς οι Μεσογειακοί λαοί είναι παιδιά και τρέξιμο με παιδιά. Αυτά δεν τα έχουν οι προτεσταντικές χώρες του Βορρά - εκεί δεν υπάρχει καν σε "αξία" ο θεσμός της οικογένειας, εκεί παίζει πολύ η ατομικότητα. Και στην Ελλάδα πάει να γίνει σταδιακά αυτό - βλέπε διαζύγια.

Ένα ζευγάρι, που συνεννοούνται, έχουν δύο δουλειές και ένα σπίτι ιδιόκτητο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φτιάξουν οικογένεια. Ακόμα και να μην υπάρχει κάτι από αυτά, ας πούμε το σπίτι, με τις κατάλληλες κινήσεις (μετανάστευση), πάλι θα επιβιώσουν άνετα.
Αν λείπει κάτι απ΄ όλα αυτά, είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ η διάλυση.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Ένα ζευγάρι, που συνεννοούνται, έχουν δύο δουλειές και ένα σπίτι ιδιόκτητο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φτιάξουν οικογένεια. Ακόμα και να μην υπάρχει κάτι από αυτά, ας πούμε το σπίτι, με τις κατάλληλες κινήσεις (μετανάστευση), πάλι θα επιβιώσουν άνετα.
Αν λείπει κάτι απ΄ όλα αυτά, είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ η διάλυση.
Την μετανάστευση ας την αφήσουμε ως λύση. Πλέον, οι υπάνθρωποι ισλαμιστές έχουν γεμίσει την Ευρώπη και την Αμερική και οι εκεί γηγενείς κάτοικοι και άλλοι μετανάστες άλλων γενεών δεν θέλουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Πάει πλέον η εποχή του θείου Σαμ που έπλυνε πιάτα και ζούσε στο Σικάγο βασιλιάς. Τώρα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο εξωτερικό.
Το νέο, ας το πούμε "δόγμα" πλέον είναι να μένουμε στη πατρίδα μας. Και δεν το λέω πεσιμιστικά αλλά ως fact. Πρέπει να έχεις ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ για να πας έξω να ζήσεις - σκλάβους και εργάτες έχουν - και δεν έχει νόημα να πας σκλάβος σε μια ξένη χώρα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Πράγματι. Εδώ χάμω βέβαια ξεκινάνε όλοι μετά τα 40, με οικονομικά ότι κάτσει. Κάθε παιδί προϋποθέτει και χιλιάρικο imho.
Ξεκινάνε στα 40 τους στην Ελλάδα οικογένειες και επειδή δεν έχουμε κράτος ούτε σοβαρούς παιδικούς σταθμούς - το κράτος το υποκαθιστούν οι γονείς και τα πεθερικά - ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. Στην Ελλάδα έτσι κάνουν οικογένεια οι πιο πολλοί, με τις πλάτες των γονιών τους. Πηγαίντε στις παιδικές χαρές να δείτε. Παντού παππούδες και γιαγιάδες με μικρά παιδιά.
Το ότι ακόμα παντρεύονται είναι γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα και ακόμα υπάρχει τεράστιο ποσοστό ιδιοκατοίκησης - γιατί ας μη γελιόμαστε, αν δεν έχεις σπίτι δεν κάνεις οικογένεια, εκτός αν μαζί με τη γυναίκα σου παίρνετε 3000+ το μήνα τουλάχιστον.

ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656
Την μετανάστευση ας την αφήσουμε ως λύση. Πλέον, οι υπάνθρωποι ισλαμιστές έχουν γεμίσει την Ευρώπη και την Αμερική και οι εκεί γηγενείς κάτοικοι και άλλοι μετανάστες άλλων γενεών δεν θέλουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Πάει πλέον η εποχή του θείου Σαμ που έπλυνε πιάτα και ζούσε στο Σικάγο βασιλιάς. Τώρα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο εξωτερικό.
Το νέο, ας το πούμε "δόγμα" πλέον είναι να μένουμε στη πατρίδα μας. Και δεν το λέω πεσιμιστικά αλλά ως fact. Πρέπει να έχεις ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ για να πας έξω να ζήσεις - σκλάβους και εργάτες έχουν - και δεν έχει νόημα να πας σκλάβος σε μια ξένη χώρα.

Βέβαια,εκεί ως σκλάβος μπορεί να βγάζεις τα 3πλασια απ'ότι εδώ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Βέβαια,εκεί ως σκλάβος μπορεί να βγάζεις τα 3πλασια απ'ότι εδώ
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες - απλά εκεί έχεις άλλα κόστη ζωής. Με όσους μιλάω που ζουν έξω ελάχιστοι είναι ικανοποιημένοι - και όχι, δεν κλαίγονται επειδή τους λείπει η Ελλάδα - αλλά εκεί δεν είναι καθόλου καλά.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656
Ξεκινάνε στα 40 τους στην Ελλάδα οικογένειες και επειδή δεν έχουμε κράτος ούτε σοβαρούς παιδικούς σταθμούς - το κράτος το υποκαθιστούν οι γονείς και τα πεθερικά - ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. Στην Ελλάδα έτσι κάνουν οικογένεια οι πιο πολλοί, με τις πλάτες των γονιών τους. Πηγαίντε στις παιδικές χαρές να δείτε. Παντού παππούδες και γιαγιάδες με μικρά παιδιά.
Το ότι ακόμα παντρεύονται είναι γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα και ακόμα υπάρχει τεράστιο ποσοστό ιδιοκατοίκησης - γιατί ας μη γελιόμαστε, αν δεν έχεις σπίτι δεν κάνεις οικογένεια, εκτός αν μαζί με τη γυναίκα σου παίρνετε 3000+ το μήνα τουλάχιστον.

ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ.

Ελλάδα οι πιο πολλοί ξεκινάνε οικογένειες στα 30-35,στην επαρχία και κάτω απ'τα 30 (οι άντρες).Στα 40+ το κάνουν όσοι έχουν ξεμείνει (μιλάμε για πρώτο γάμο πάντα).Εννοείται χωρίς πλάτες γονέων,ελάχιστοι θα την έβγαζαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom