ενω αν παντρευτείς και κανεις και 2-3 παιδια τι?
θα εισαι επιτυχημένος?
εχω φιλο που ειναι 31 χρονων κι εχει 3 παιδια.Αν τον ακουσεις πως μιλαει στο τηλεφωνο θα τον λυπηθεις.Καθε φορα που μιλαμε ειναι σαν να ερχεται απο κηδεια.Εντελως απελπισμένος και απογοητευμένος.Κανει δυο δουλειες το παιδί και δεν του μενει φραγκο
ενω αν παντρευτείς και κανεις και 2-3 παιδια τι?
θα εισαι επιτυχημένος?
εχω φιλο που ειναι 31 χρονων κι εχει 3 παιδια.Αν τον ακουσεις πως μιλαει στο τηλεφωνο θα τον λυπηθεις.Καθε φορα που μιλαμε ειναι σαν να ερχεται απο κηδεια.Εντελως απελπισμένος και απογοητευμένος.Κανει δυο δουλειες το παιδί και δεν του μενει φραγκο
Το να προσπαθήσεις να κανείς οικογένεια είναι το θέμα. Αν θα πετύχει η όχι είναι κάτι άλλο.
Εσυ φαντάζομαι μαζεύεις λεφτά … Ε;
Κ πας μετά σε μια βίζιτα κ είσαι μάγκας; Τι να πω….
Απλά πράγματα είναι.
Όσο για τα παραδείγματα του τύπου… έχω ένα φίλο… είναι παιδικά … όλοι έχουμε ένα φίλο για όλες τις περιστάσεις ….
Το να προσπαθήσεις να κανείς οικογένεια είναι το θέμα. Αν θα πετύχει η όχι είναι κάτι άλλο.
Εσυ φαντάζομαι μαζεύεις λεφτά … Ε;
Κ πας μετά σε μια βίζιτα κ είσαι μάγκας; Τι να πω….
Απλά πράγματα είναι.
Όσο για τα παραδείγματα του τύπου… έχω ένα φίλο… είναι παιδικά … όλοι έχουμε ένα φίλο για όλες τις περιστάσεις ….
ο καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο.Εσυ αν θες οικογενεια σου ευχομαι να κανεις και να εισαι πανευτυχής!Ισως να εχεις αναγκη και την συντροφικότητα και την αποδοχή απο την κοινωνια.Να λενε για σενα τι καλο παιδι που εισαι και οικογενειαρχης!
Το θέμα οικογένεια δεν έχει σχέση μόνο με την οικογένεια αυτή καθ αυτή αλλά και με το τι γυναίκα θα βρεις.
Είναι πολύ λίγες οι γυναίκες στα 30 - 40 που είναι μόνες και άτεκνες από επιλογή.
Οι πιο πολλές που και καλά λένε κάνω τη ζωή μου είναι σε κάποια τραγική κατάσταση και συνήθως δεν είχαν ποτέ τους σχέση της προκοπής.
Δεν έχουν κοινωνικό κύκλο επειδή οι πιο πολλές γνωστές τους είναι παντρεμένες και δεν έχουν κοινά μαζί τους, πάσχουν από το σύνδρομο του λευκού ιππότη και όλη τους η ζωή είναι να ποστάρουν φωτογραφίες από ταξίδια που πάνε μόνες τους και να εισπράττουν like από συνταξιούχους ή τύπους που γνώρισαν online. Πραγματικούς φίλους - φίλες είτε δεν έχουν είτε τις έχουν κλασμένες.
Το καλύτερο είναι αυτό που έγραψε ένας φίλος παραπάνω, δηλαδή αν συνειδητά δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια να συζήσεις κάποια στιγμή με κάποια που έχετε κοινά ενδιαφέροντα κτλ
Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και το πιο πιθανό είναι να φορτωθείς ένα ναυάγιο που έζησε την απόρριψη όλη της τη ζωή και στο πρόσωπο σου βρήκε κάποιον να τη γηροκομήσει ουσιαστικά.
Έχω γνωρίσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και από όλες την έκανα με ελαφρά. Όλες τους είχαν συμπλέγματα που δεν έκαναν παιδιά και ήταν πολύ δύσκολοι και σαν άνθρωποι, δηλαδή δεν ήταν τυχαίο που έμειναν στο ράφι. Εμείς οι άντρες είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά όλοι έχουμε ένα σημείο που λέμε ΟΚ δεν πάει άλλο αυτή η μαλακία.
Προσωπικά γράφω στα αρχίδια μου τι λέει η κοινωνία και ο περίγυρος. Αλλά όσον αφορά τις γυναίκες είναι στο DNA τους να τεκνοποιήσουν κάποια στιγμή για να νιώσουν ολοκληρωμένες. Δηλαδή ακόμα και 50αρες τρέχουν σε κλινικές. Αν έχεις αποφασίσει να είσαι μοναχικός λύκος και ξαφνικά αποφασίσεις να συζήσεις είτε θα πέσεις σε κάποιο περίσσευμα είτε κάποια στιγμή θα σου πετάξει και το θέμα παιδί, υιοθεσία κτλ
Είναι μεγάλη η ποιοτική διαφορά μεταξύ μιας γυναίκας που συνειδητά θέλει να κάνει οικογένεια και είναι στην κατάλληλη ηλικία με μια που περίσσεψε και της φταίνε όλοι και τα πάντα.
Διαβάζοντας για τον μεγάλο coach Γιάννη Ιωαννίδη έμαθα πως έκανε παιδί όταν αυτός ήταν 57 και η γυναίκα του 51.
Το ότι ένας τέτοιος άνθρωπος φτασμένος επαγγελματικά και προσωπικά πάσχιζε να κάνει παιδί λέει πολλά.
Γνώμη μου είναι πως καλύτερα είναι να έρθει στον κόσμο ένα παιδί από μια οικογένεια σαν του Ιωαννίδη έστω και αργά, παρά από μια μέση ελληνίδα που βλέπει το θέμα παιδί σαν εργαλείο για τη διαιώνιση της καλοπέρασης της εις βάρος άλλων.
Καλημέρα σε εσένα και καλημέρα σε όλους τους φίλους. Θα πω επί τη ευκαιρία του εύστοχου σχολίου σου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ " Να κάνεις κάποιος ή κάποια αργά οικογένεια".
Η δική μου η γνώμη, από την πολύ μικρή μου επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο, στο οποίο ερχόταν οι γυναίκες για IVF (εξωσωματική) είναι ότι ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Δεν γνωρίζω για την περίπτωση του Ιωαννίδη. Προφανώς η κόρη του μπορεί να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΓΙΗΣ και όλα σούπερ - αλλά το να κάνει κάποια γυναίκα παιδί στα 45 ή στα 50 ενέχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
Πολλοί συμπολίτες μας δεν θέλουν να καταλάβουν ότι στα 45 και στα 50 δεν είναι εύκολο να κάνεις παιδί. Είναι πολύ εγωιστικό ή παρτακίστικο να θες με το ζόρυ να ικανοποιήσεις ένα καπρίτσιο σου. Το παιδί δεν το σκέφτεσαι; Μόνο τη πάρτη σου;
Πρέπει να είσαι πολύ κορόιδο για να παντρευτείς Ελληνίδα.. Και άβγαλτος εντελως..για κάνα γαμησι είναι και μέχρι εκεί..και εκτός των άλλων δεν ξέρουν και τίποτα από καθάρισμα μαγείρεμα πλύσιμο.. Άχρηστες σε όλα και τοξικές.. Και επίπεδο.. Κάτω από το μηδεν
Το θέμα οικογένεια δεν έχει σχέση μόνο με την οικογένεια αυτή καθ αυτή αλλά και με το τι γυναίκα θα βρεις.
Είναι πολύ λίγες οι γυναίκες στα 30 - 40 που είναι μόνες και άτεκνες από επιλογή.
Οι πιο πολλές που και καλά λένε κάνω τη ζωή μου είναι σε κάποια τραγική κατάσταση και συνήθως δεν είχαν ποτέ τους σχέση της προκοπής.
Δεν έχουν κοινωνικό κύκλο επειδή οι πιο πολλές γνωστές τους είναι παντρεμένες και δεν έχουν κοινά μαζί τους, πάσχουν από το σύνδρομο του λευκού ιππότη και όλη τους η ζωή είναι να ποστάρουν φωτογραφίες από ταξίδια που πάνε μόνες τους και να εισπράττουν like από συνταξιούχους ή τύπους που γνώρισαν online. Πραγματικούς φίλους - φίλες είτε δεν έχουν είτε τις έχουν κλασμένες.
Το καλύτερο είναι αυτό που έγραψε ένας φίλος παραπάνω, δηλαδή αν συνειδητά δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια να συζήσεις κάποια στιγμή με κάποια που έχετε κοινά ενδιαφέροντα κτλ
Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και το πιο πιθανό είναι να φορτωθείς ένα ναυάγιο που έζησε την απόρριψη όλη της τη ζωή και στο πρόσωπο σου βρήκε κάποιον να τη γηροκομήσει ουσιαστικά.
Έχω γνωρίσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και από όλες την έκανα με ελαφρά. Όλες τους είχαν συμπλέγματα που δεν έκαναν παιδιά και ήταν πολύ δύσκολοι και σαν άνθρωποι, δηλαδή δεν ήταν τυχαίο που έμειναν στο ράφι. Εμείς οι άντρες είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά όλοι έχουμε ένα σημείο που λέμε ΟΚ δεν πάει άλλο αυτή η μαλακία.
Προσωπικά γράφω στα αρχίδια μου τι λέει η κοινωνία και ο περίγυρος. Αλλά όσον αφορά τις γυναίκες είναι στο DNA τους να τεκνοποιήσουν κάποια στιγμή για να νιώσουν ολοκληρωμένες. Δηλαδή ακόμα και 50αρες τρέχουν σε κλινικές. Αν έχεις αποφασίσει να είσαι μοναχικός λύκος και ξαφνικά αποφασίσεις να συζήσεις είτε θα πέσεις σε κάποιο περίσσευμα είτε κάποια στιγμή θα σου πετάξει και το θέμα παιδί, υιοθεσία κτλ
Είναι μεγάλη η ποιοτική διαφορά μεταξύ μιας γυναίκας που συνειδητά θέλει να κάνει οικογένεια και είναι στην κατάλληλη ηλικία με μια που περίσσεψε και της φταίνε όλοι και τα πάντα.
Συμφωνώ απόλυτα για την ποιοτητα της γυναίκας που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επιλέγει , πάνω στην ακμή της, να τεκνοποιησει, χωρις να την παρουν τα χρόνια και ειναι σε απογνωση και λύσεις απελπισίας.
Συνήθως, είναι οι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΕΣ γυναίκες για παντρειά και οικογένεια και πάντα θα συνεισφέρουν και οι ίδιες με εργασία, δεν θα φορτώνονται απλά στον σύζυγο.
ο καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο.Εσυ αν θες οικογενεια σου ευχομαι να κανεις και να εισαι πανευτυχής!Ισως να εχεις αναγκη και την συντροφικότητα και την αποδοχή απο την κοινωνια.Να λενε για σενα τι καλο παιδι που εισαι και οικογενειαρχης!
Σίγουρα ο καθένα κάνει ότι θέλει. Αλλά εδώ λέτε αν είσαι ένας τύπος π γυρίζει από μπουρδελο σε στούντιο κ ζητάει από την μαμά του να φάει…. Είναι γαματος κ γεματος σαν άνθρωπος. Ε όχι ένα τπτ είναι κ ένα ρεμάλι. Τέλος
Σίγουρα ο καθένα κάνει ότι θέλει. Αλλά εδώ λέτε αν είσαι ένας τύπος π γυρίζει από μπουρδελο σε στούντιο κ ζητάει από την μαμά του να φάει…. Είναι γαματος κ γεματος σαν άνθρωπος. Ε όχι ένα τπτ είναι κ ένα ρεμάλι. Τέλος
Αλλά δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε και λογικά; Πώς θα κάνεις οικογένεια σήμερα αν δεν έχεις βρει έναν άνθρωπο με το οποίον θα μπορούσες να το κάνεις; Και μην μου πεις ότι "υπάρχουν" - γιατί θα σου απαντήσω απλά ότι "δεν υπάρχουν". Οπως, ΠΡΟΣΕΧΕ - σήμερα διαμορφώνονται οι συνθήκες η λέξη οικογένεια και παιδιά είναι ένα εγχείρημα ΤΡΕΛΑ ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ από κάθε πλευρα. Και μιλάω ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Δεν θα μιλήσω για τα άλλα.
ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μόνο διαζευγμένους και διαζευγμένες με παιδιά βλε΄πω γύρω μου. Φυσικά δεν είμαι και κατά του να κάνω οικογένεια αλλά δεν θα έλεγα ότι όλοι όσοι δεν κάνουν είναι ρεμάλια. Φυσικά υπάρχουν και καλοπερασάκηδες ρεμάλια.
Ρε φίλε δεν λέμε να είναι απο μπουρδέλο σε στούντιο,αλλά να'χει και γκόμενες,να κάνουν ταξίδια,να έχει δουλειά/κοινωνική ζωή,απλά δεν θα είναι παντρεμένος.Αυτό είναι ρεμάλι;Για την ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι,για μένα όχι
Ενώ αυτός που παντρεύεται και κάνει παιδιά, αφήνει τι;
Παιδιά που τον βρίζουν και μετά το θάνατο, επειδή τους δημιούργησε ψυχολογικά στην εφηβική ηλικία επειδή δεν τους αγόρασε το τελευταίο iphone;
Μάλλον δεν έχεις οικογένεια, ή αν έχεις, είσαι άνω των 65.
Αυτή τη στιγμή, πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι σε μία οικογένεια, ως γονείς και σύντροφοι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι ούτε 5%.
Πρόσφατα πήγα σε ένα reunion του σχολείου μου, μαζευόμαστε μία φορά το χρόνο, είχα να πάω πολλά χρόνια.
Οι μισοί χωρισμένοι...Και μιλάμε για ανθρώπους ολοκληρωμένους, με μυαλό και καλοί χαρακτήρες.
Σου λέει κάτι αυτό;
Όποιος θέλει να κάνει οικογένεια, να είναι διατεθειμένος να "στρατευτεί" σε αυτό για μια 20ετία περίπου. Αν δεν αντέχει, αν δε βρίσκει νόημα σε αυτό, αν του φαίνεται βουνό, αν φοβάται ότι θα χάσει τον εαυτό του, να μην την κάνει.
Δεν είμαστε γκόμενες στο κάτω κάτω, να ριγούμε στα φύλλα της καρδιάς κάθε φορά που βλέπουμε ένα στρουμπουλό μωράκι.
Ενώ αυτός που παντρεύεται και κάνει παιδιά, αφήνει τι;
Παιδιά που τον βρίζουν και μετά το θάνατο, επειδή τους δημιούργησε ψυχολογικά στην εφηβική ηλικία επειδή δεν τους αγόρασε το τελευταίο iphone;
Μάλλον δεν έχεις οικογένεια, ή αν έχεις, είσαι άνω των 65.
Αυτή τη στιγμή, πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι σε μία οικογένεια, ως γονείς και σύντροφοι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι ούτε 5%.
Πρόσφατα πήγα σε ένα reunion του σχολείου μου, μαζευόμαστε μία φορά το χρόνο, είχα να πάω πολλά χρόνια.
Οι μισοί χωρισμένοι...Και μιλάμε για ανθρώπους ολοκληρωμένους, με μυαλό και καλοί χαρακτήρες.
Σου λέει κάτι αυτό;
επιλογες ειναι ολα...Οποιος ειχε εμπειριες ζωης και γνωρισε καλα τις γυναικες σε πολυ νεαρή ηλικια ξερει τους λογους που δεν αξιζει να μπλεξεις με οικογενειες και παιδιά.οσο για τους αλλους ας κανουν οικογενεια με πολλα παιδακια κι επισης πανω απόλα να κανουν οτι θελει το γυναικάκι τους.Παντως να μας αναγκάσουν οι καθως πρεπει τυποι να κανουμε κι εμεις το ιδιο αυτό δεν το μπορουν!το να θεωρει καποιος οτι πρεπει να κανει ντε και καλα οικογενεια δειχνει την ανασφαλεια που εχει σαν ανδρας.Αλλα τι να πει κανεις??Οταν ο αλλος εχει μεγαλωσει πχ. σαν βουτυρόπαιδο και του εχουν μαθει οι γονεις του οτι η οικογενεια ειναι το παν,μεγαλωμένος με γαλλικα και πιάνο τοτε λογικο να τα πιστευει αυτά.
Δε λέω ότι είμαι κατά της οικογένειας...Ίσα-ίσα.
Το θεωρώ πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους δίπλα σου, να σε στηρίζουν στα δύσκολα, να μοιράζεσαι χαρές, να αισθάνεσαι άνθρωπος.
Αλλά πλέον η κοινωνία μας έχει γίνει ατομιστική καθαρά.
Ο καθένας είναι για τον ΕΑΥΤΟ του και μόνο.
Δεν υπάρχει διάθεση από κανένα να θυσιάσει κάτι για να περνάνε όλοι καλά. Βλέπεις γυναίκες που αρνούνται να εργαστούν, να θυσιάσουν το χρόνο τους για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειας (και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους, αυτό είναι το οξύμωρο...), άντρες που δεν ασχολούνται καθόλου με τα παιδιά, παιδιά-εφήβους που θέλουν να συμπεριφέρονται ως μικροί ενήλικες.
Οπότε αφού δε δουλεύει το σύστημα, ας το εγκαταλείψουμε. Δεν έχει νόημα.
Τελικά η οικονομική κρίση έκανε και ένα καλό, έδειξε το ότι όλα περιστρέφονταν γύρω από το χρήμα τελικά. Καμία σχέση με αγάπες και λουλούδια.
Τυχεροί όσοι τα κατάφεραν.
Σημειωτεόν, με οικογένεια είμαι κι εγώ, για να μη βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν.
επιλογες ειναι ολα...Οποιος ειχε εμπειριες ζωης και γνωρισε καλα τις γυναικες σε πολυ νεαρή ηλικια ξερει τους λογους που δεν αξιζει να μπλεξεις με οικογενειες και παιδιά.οσο για τους αλλους ας κανουν οικογενεια με πολλα παιδακια κι επισης πανω απόλα να κανουν οτι θελει το γυναικάκι τους.Παντως να μας αναγκάσουν οι καθως πρεπει τυποι να κανουμε κι εμεις το ιδιο αυτό δεν το μπορουν!το να θεωρει καποιος οτι πρεπει να κανει ντε και καλα οικογενεια δειχνει την ανασφαλεια που εχει σαν ανδρας.Αλλα τι να πει κανεις??Οταν ο αλλος εχει μεγαλωσει πχ. σαν βουτυρόπαιδο και του εχουν μαθει οι γονεις του οτι η οικογενεια ειναι το παν,μεγαλωμένος με γαλλικα και πιάνο τοτε λογικο να τα πιστευει αυτά.
Συνηθως οι φανατικοι οπαδοι της οικογενειας και των γυναικων ειναι αυτοι που ειναι απο οικογενειες της υψηλης κοινωνίας,ατομα χωρις σοβαρες εμπειρίες στην ζωη τους,που ειναι καθως πρεπει ,τα καλά παιδια!Αν το παρατηρήσετε θα δειτε οτι ολοι αυτοι οι καθως πρεπει βουτυρομπεμπέδες ειναι οπαδοι του ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ