Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 496K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά και είναι πράγματα τα οποία σκέφτομαι τώρα τελευταία, γιατί είναι πράγματα που με επηρέασαν στη ζωή μου.
Αλλά εγώ πιστεύω ότι ζούμε σε λάθος κοινωνία φίλε μου. Η ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη.
Έζησα και στο εξωτερικό και αυτό δεν υπάρχει εκεί. Παντρεύονται όταν θέλουν, αν θέλουν , κάνουν παιδιά εντός ή εκτός γάμου, κανένας δεν τους επιβάλλει τι θα σπουδάσουν, αν έχει αίγλη το επάγγελμα ή όχι...
Δυστυχώς θα πάρει πολλά χρόνια να γίνουμε καλά, ως κοινωνία.
Έχουμε σοβαρές παθογένειες στην ελληνική οικογένεια.Πριν κανά 6μηνο διάβασα εάν άρθροι που έλεγε βάζουμε - πληρώνουμε τα παιδιά μας να πάνε να σπουδάσουν πανεπιστημία γλώσσες και ένα κάρο πράγματα τα πιέζουμε για ένα σορό πράγματα για να γίνουν "καλύτεροι" και "ανεξάρτητοι" και μετά τα αναγκάζουμε να επιστρέψουν στις οικογένειες και να κάνουν ότι θέλουν οι γονείς γιατι τα εγκλωβίζουν είτε σε οικογειακές επιχειρήσεις είτε σε οικογενειακές περιουσίες και σε ηθικούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς ότι πρέπει να κάνουν ότι λένε οι γονείς.Σοβαρότατο πρόβλημα. Στο εξωτερικό που ξέρουν ότι ο μέσος άνθρωπος έχει το μισθό του και 2-3 πράγματα ζει και απαλαμβάνει την καθημερινότητα και αυτο μαθαίνουν στα παιδιά τους.Δεν έχουν την μεγαλομανία που υπάρχει εδώ.Πραγματικά εγώ μια ζωή θυμάμαι και με της δικιά μου οικογένεια και με πολλούς άλλους γνωστούς μόνιμο πρήξιμο και κίνητρο και καλά τι κάνει ο άλλος, γιατί κάνει εκείνο , γιατί σπούδασε εκεί, γιατί βρήκε τη τάδε γυναίκα, τι αμάξι έχει, τι σπίτι έχει, τι δουλειά έχει. Και αυτά τα θεωρούν στόχους. Όχι σε τι έχω έφεση, σε τι είμαι καλός, τι μαρέσει να κάνω, τι θέλω να κάνω, τι όνειρα έχω, τι ρίσκα θέλω να πάρω. Το ίδιο και με την οικογένεια.Παντρεύτηκε ο γείτονας, ο ξάδερφός σου (που μπορεί να ήταν σε σχέση με κάποια από το γυμνάσιο και μετά από 15 χρόνια παντρεύτηκαν κοντά στα 30 συνήθως), άντε εσύ τι κάνεις;βρες μία να παντρευτείς και εσύ να κάνεις οικογένεια.(πόσο υποτιμητικό και για σένα αλλά και για τον άνθρωπο που θα επιλέξεις).Και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας.Εν το μεταξύ εμείς οι άντρες είμαστε και λίγο στα @@ μας ή μουρόχαβλοι εξαρτάται τον τύπο, αυτές τις γυναίκες πρέπει οι μανάδες τους κυρίως να τις έχουν γαμήσει στο σκοταρχίδισμα και στην πλύση εγκεφάλου.Τις έχουν κάψει τελείως.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Κάποιος γίνεται γονείς από επιλογή και καποιος γιατί έτυχε στην πρώτη περίπτωση ακόμη και αν είσαι φτωχός το- τα παιδιά θα μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα στην δεύτερη περίπτωση μόνο η τύχη και ο χαρακτήρας του παιδιού σώζεται το πράγμα
Θέλει πολύ πειθαρχία και χαρακτήρα από το παιδί για να γίνει αυτό που λες και είναι πολύ δύσκολο γιατί ένα μέρος του χαρακτήρα του παιδιού κτίζεται όσο μεγαλώνει μέσα από το περιβάλλον της οικογένειας.Για να μπορέσει να το κάνει αυτό που λες και να μην καεί τελείως θα πρέπει να ρίξει μαύρη πέτρα στους δικούς του (όσο σκληρό και να ακούγεται αυτό) και στα 18 να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι και όσο πιο μακρυά γίνεται άλλη πόλη μη σου πω άλλη χώρα.Για να έχουν αποδεχθεί και οι δικοί του ότι δεν είναι εδώ κοντά να τον πρήζουν.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Όλα ξεκινούν από το οικονομικό σκέλος όταν έχεις χρήματα θα ζεις καλά εσύ και η οικογένεια σου ,αν βγάζεις λίγα και γαμιεσε για αυτά κάτσε έτσι βρες μια σύντροφο και αυτό ήταν
Με τα χρήματα ναι μεν σε βοηθάνε στην καθημερινότητα αλλά στα διαπροσωπικά προβλήματα απλά τα κουκουλώνεις στην πραγματικότητα δεν τα λύνεις και στην πρώτη στραβή βγαίνει στην επιφάνεια.

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
19.046
Πόντοι
25.036
Όλα ξεκινούν από το οικονομικό σκέλος όταν έχεις χρήματα θα ζεις καλά εσύ και η οικογένεια σου ,αν βγάζεις λίγα και γαμιεσε για αυτά κάτσε έτσι βρες μια σύντροφο και αυτό ήταν
Μην τα γυρνάμε όλα στα λεφτά. Σίγουρα είναι καλό να τα έχεις, αλλά στην ουσία δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Δες τι έγινε στην Ουκρανία αλλά και σε κάθε εμπόλεμη ζώνη. Μια μέρα ξύπνησαν και τα λεφτά τους άξιζαν όσο το κωλόχαρτο. Ακόμα και στην πιο ''σταθερή'' οικονομικά Δύση, λόγω πληθωρισμού έχουμε ήδη χάσει σε 2 χρόνια πάνω από το 30% του εισοδήματος μας. Ρίχνεις άπειρα χρήματα κανείς ένα σπίτι και έρχεται ο σεισμός μια πλημμύρα, μια πυρκαγιά και στο καταστρέφει. Πιστεύω ακράδαντα λοιπόν ότι στόχος μας σε αυτή τη ζωή πρέπει να είναι η επίτευξη της ευτυχίας και της εσωτερικής γαλήνης. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι... Είναι μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό μας και το πώς θα διαχειριστούμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Μην τα γυρνάμε όλα στα λεφτά. Σίγουρα είναι καλό να τα έχεις, αλλά στην ουσία δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Δες τι έγινε στην Ουκρανία αλλά και σε κάθε εμπόλεμη ζώνη. Μια μέρα ξύπνησαν και τα λεφτά τους άξιζαν όσο το κωλόχαρτο. Ακόμα και στην πιο ''σταθερή'' οικονομικά Δύση, λόγω πληθωρισμού έχουμε ήδη χάσει σε 2 χρόνια πάνω από το 30% του εισοδήματος μας. Ρίχνεις άπειρα χρήματα κανείς ένα σπίτι και έρχεται ο σεισμός μια πλημμύρα, μια πυρκαγιά και στο καταστρέφει. Πιστεύω ακράδαντα λοιπόν ότι στόχος μας σε αυτή τη ζωή πρέπει να είναι η επίτευξη της ευτυχίας και της εσωτερικής γαλήνης. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι... Είναι μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό μας και το πώς θα διαχειριστούμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας.
Αν δεν εχεις λεφτά και δεν έχεις στον ήλιο Μύρα θα περνάς άσχημα οπότε ούτε ψυχικά θα είσαι καλά

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Αν δεν εχεις λεφτά και δεν έχεις στον ήλιο Μύρα θα περνάς άσχημα οπότε ούτε ψυχικά θα είσαι καλά
Δεν είπαμε όχι.Απλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα χρήματα είναι ένα εργαλείο που μας βοηθάει στην καθημερινότητα.Άρα πρέπει να μάθεις να λειτουργείς και με αυτό και χωρίς αυτό.Αν έχει μαχαίρι κόβεις το ψωμί να φας.Αν δεν έχεις χρησιμοποιείς τα χέρια σου.Αν έχεις χρήματα παραγγέλνεις ντελίβερι αν δεν έχεις κοιτά να μαγειρέψεις να φας κάτι.Το χρήματα πρέπει να σε διευκολύνουν στην καθημερινότητά σου αλλά να μην σε αχρηστεύουν από την άλλη, να μπορείς και χωρίς αυτά.

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
19.046
Πόντοι
25.036
Το ακούω αυτό που λες σύντροφε και ως ένα σημείο έχεις δίκιο, αλλά το ίδιο πράγμα λειτουργεί και τελείως ανάποδα.
Δηλαδή, αν καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος και να έχεις εσωτερική γαλήνη, αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Ακτινοβολείς από χαρά και αυτοπεποίθηση. Τότε και το χρήμα έρχεται ευκολότερα καθώς οι άνθρωποι είναι πιο εύκολο να σε συμπαθήσουν και να σε εμπιστευτούν...
Οι μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές γίνονται από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίθετο.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Το ακούω αυτό που λες σύντροφε και ως ένα σημείο έχεις δίκιο, αλλά το ίδιο πράγμα λειτουργεί και τελείως ανάποδα.
Δηλαδή, αν καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος και να έχεις εσωτερική γαλήνη, αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Ακτινοβολείς από χαρά και αυτοπεποίθηση. Τότε και το χρήμα έρχεται ευκολότερα καθώς οι άνθρωποι είναι πιο εύκολο να σε συμπαθήσουν και να σε εμπιστευτούν...
Οι μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές γίνονται από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίθετο.
Το ακούω αυτό που λες αλλά με το χρήμα μπορείς να κάνεις και έχεις σχεδόν ότι θες είναι δύναμη για αυτό γινοντε ολλα σου δίνει ασφάλεια δεν αγχώνεσε οπότε έχεις καί ηρεμία στην ζωή σου ,για να συμβεί κάτι άσχημο μπορείς να ανταπεξέλθεις

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Το ακούω αυτό που λες αλλά με το χρήμα μπορείς να κάνεις και έχεις σχεδόν ότι θες είναι δύναμη για αυτό γινοντε ολλα σου δίνει ασφάλεια δεν αγχώνεσε οπότε έχεις καί ηρεμία στην ζωή σου ,για να συμβεί κάτι άσχημο μπορείς να ανταπεξέλθεις
Δεν γίνονται όλα.Εσύ σκέφτεσαι όταν τα έχεις τι αποτέλεσμα έχει στη ζωή σου.Δεν σκέφτεσαι τι έχεις κάνει - τραβήξει στη ζωή σου μέχρι να τα αποκτήσεις και τι συνέπεις μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει σε σένα και τις σχέσεις με τους γύρω σου.Τα πάντα θέλουν ισορροπίες.

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
19.046
Πόντοι
25.036
Σίγουρα δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό, αλλά όπως ανέφερε και ο συναγωνιστής padepadou πιο πάνω, το χρήμα είναι απλά ένα εργαλείο, αν σε αυτή τη φάση της ζωής σου δεν σου είναι διαθέσιμο, χρησιμοποίησε αλλά εργαλεία ή δες πως μπορείς να το αποκτήσεις μέλλον. Όλοι αυτοί οι τσάμπα μάγκες που τους χαρίζεται το χρήμα δεν είναι καλύτεροι από σένα. Απλά επικεντρώνονται στο στόχο τους και δεν ξοδεύουν ενέργεια σε διαμαρτυρίες. Όποιος και να είσαι, να ξέρεις το έχεις μέσα σου, βρες το και απελευθέρωσε το...

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Δεν γίνονται όλα.Εσύ σκέφτεσαι όταν τα έχεις τι αποτέλεσμα έχει στη ζωή σου.Δεν σκέφτεσαι τι έχεις κάνει - τραβήξει στη ζωή σου μέχρι να τα αποκτήσεις και τι συνέπεις μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει σε σένα και τις σχέσεις με τους γύρω σου.Τα πάντα θέλουν ισορροπίες.
Σίγουρα δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό, αλλά όπως ανέφερε και ο συναγωνιστής padepadou πιο πάνω, το χρήμα είναι απλά ένα εργαλείο, αν σε αυτή τη φάση της ζωής σου δεν σου είναι διαθέσιμο, χρησιμοποίησε αλλά εργαλεία ή δες πως μπορείς να το αποκτήσεις μέλλον. Όλοι αυτοί οι τσάμπα μάγκες που τους χαρίζεται το χρήμα δεν είναι καλύτεροι από σένα. Απλά επικεντρώνονται στο στόχο τους και δεν ξοδεύουν ενέργεια σε διαμαρτυρίες. Όποιος και να είσαι, να ξέρεις το έχεις μέσα σου, βρες το και απελευθέρωσε το...
Αν έχεις χρήματα πολλά και να χωρίσεις δεν σε ενδιαφέρει θα πας στην επόμενη θα ζεις άνετα χωρίς το άγχος πως θα φέρω ψωμί στην οικογένεια και δεν θα είσαι σκλάβος θα περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά το 80% στην σημερινή εποχή που χωρίζει ένα ανδρόγυνο είναι το οικονομικό

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Αν έχεις χρήματα πολλά και να χωρίσεις δεν σε ενδιαφέρει θα πας στην επόμενη θα ζεις άνετα χωρίς το άγχος πως θα φέρω ψωμί στην οικογένεια και δεν θα είσαι σκλάβος θα περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά το 80% στην σημερινή εποχή που χωρίζει ένα ανδρόγυνο είναι το οικονομικό
Όχι φίλε μου.Το 80% που χωρίζει και είναι το οικονομικό είναι γιατί εξαρχής δεν ταιριάζανε σαν ζευγάρι απλά με τα χρήματα που είχανε περνάγανε "καλά" μαζί γιατί ουσιαστικά είχαν επιφανειακή σχέση και μπορεί να ταιριάζανε στα "γλέντια".Επιπλέον δεν είχαν μάθει στη ζωή τους από ζόρια.Αν έχεις συνηθίσει μια ζώη χαρτζιλίκι απο γονείς που μπορεί να έφτανε σχεδόν ένας κατώτατος μισθός για να πηγαίνεις φοιτητής τους καφέδες σου και τα γλέντια σου και βόλτα με τις γκόμενες μετά πήγες στην επιχείρηση των γονιών και εκεί πάλι τα ίδια σε βάλανε να παντρευτείς και μία του συναφιού σου με αντίστοιχη λογική και απο πίσω πληρωμένα τα έξοδα γάμου δώρο και αμαξάκι διαμέρισμα κλπ κλπ.Στην πρώτη στραβή (οικονομικό,σοβαρό πρόβλημα υγεία) που δεν έχουν μάθει να ζορίζονται για τίποτα τα κάνανε πουτάνα όλα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Έχουμε σοβαρές παθογένειες στην ελληνική οικογένεια.Πριν κανά 6μηνο διάβασα εάν άρθροι που έλεγε βάζουμε - πληρώνουμε τα παιδιά μας να πάνε να σπουδάσουν πανεπιστημία γλώσσες και ένα κάρο πράγματα τα πιέζουμε για ένα σορό πράγματα για να γίνουν "καλύτεροι" και "ανεξάρτητοι" και μετά τα αναγκάζουμε να επιστρέψουν στις οικογένειες και να κάνουν ότι θέλουν οι γονείς γιατι τα εγκλωβίζουν είτε σε οικογειακές επιχειρήσεις είτε σε οικογενειακές περιουσίες και σε ηθικούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς ότι πρέπει να κάνουν ότι λένε οι γονείς.Σοβαρότατο πρόβλημα. Στο εξωτερικό που ξέρουν ότι ο μέσος άνθρωπος έχει το μισθό του και 2-3 πράγματα ζει και απαλαμβάνει την καθημερινότητα και αυτο μαθαίνουν στα παιδιά τους.Δεν έχουν την μεγαλομανία που υπάρχει εδώ.Πραγματικά εγώ μια ζωή θυμάμαι και με της δικιά μου οικογένεια και με πολλούς άλλους γνωστούς μόνιμο πρήξιμο και κίνητρο και καλά τι κάνει ο άλλος, γιατί κάνει εκείνο , γιατί σπούδασε εκεί, γιατί βρήκε τη τάδε γυναίκα, τι αμάξι έχει, τι σπίτι έχει, τι δουλειά έχει. Και αυτά τα θεωρούν στόχους. Όχι σε τι έχω έφεση, σε τι είμαι καλός, τι μαρέσει να κάνω, τι θέλω να κάνω, τι όνειρα έχω, τι ρίσκα θέλω να πάρω. Το ίδιο και με την οικογένεια.Παντρεύτηκε ο γείτονας, ο ξάδερφός σου (που μπορεί να ήταν σε σχέση με κάποια από το γυμνάσιο και μετά από 15 χρόνια παντρεύτηκαν κοντά στα 30 συνήθως), άντε εσύ τι κάνεις;βρες μία να παντρευτείς και εσύ να κάνεις οικογένεια.(πόσο υποτιμητικό και για σένα αλλά και για τον άνθρωπο που θα επιλέξεις).Και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας.Εν το μεταξύ εμείς οι άντρες είμαστε και λίγο στα @@ μας ή μουρόχαβλοι εξαρτάται τον τύπο, αυτές τις γυναίκες πρέπει οι μανάδες τους κυρίως να τις έχουν γαμήσει στο σκοταρχίδισμα και στην πλύση εγκεφάλου.Τις έχουν κάψει τελείως.
Τύπε, αυτά που περιγράφεις είναι η αγράμματη μικροαστική κοινωνία του '50 στο Ελλαδιστάν. Πέρασε τόση φτώχεια και πίκρα τότε άλλωστε, που το μόνο μέλημα ήταν να σπουδάσουν τα αγόρια δικηγόροι ή γιατροί ώστε να φύγουν απ' τη μιζέρια του χωριού και τα κορίτσια να τα παντρέψουν με τον δάσκαλο ή τον παπά με την προίκα της, για να τους κάνει εγγόνια και να τους γηροκομήσει.

Στις προηγμένες χώρες της Δ. Ευρώπης, αυτά εννοείται ότι δεν ίσχυαν και δεν ισχύουν ούτε κατά διάνοια. Τα παιδιά μετά τα 18 φεύγουν απ' τα σπίτια τους, είτε σπουδάζουν είτε όχι. Μπορεί να κάνουν καριέρα ως μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, μπορεί απλά ο άλλος να δουλεύει στα Burger King αλλά να είναι ευτυχισμένος.

Οι γέροι δεν έχουν καμία δουλειά με το τι θα πράξουν τα παιδιά τους, είτε επαγγελματικά είτε αν θα κάνουν οικογένεια ή όχι.

Άλλες κοινωνίες, άλλα κοινωνικά συστήματα, διαφορετικές κουλτούρες.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Τύπε, αυτά που περιγράφεις είναι η αγράμματη μικροαστική κοινωνία του '50 στο Ελλαδιστάν. Πέρασε τόση φτώχεια και πίκρα τότε άλλωστε, που το μόνο μέλημα ήταν να σπουδάσουν τα αγόρια δικηγόροι ή γιατροί ώστε να φύγουν απ' τη μιζέρια του χωριού και τα κορίτσια να τα παντρέψουν με τον δάσκαλο ή τον παπά με την προίκα της, για να τους κάνει εγγόνια και να τους γηροκομήσει.

Στις προηγμένες χώρες της Δ. Ευρώπης, αυτά εννοείται ότι δεν ίσχυαν και δεν ισχύουν ούτε κατά διάνοια. Τα παιδιά μετά τα 18 φεύγουν απ' τα σπίτια τους, είτε σπουδάζουν είτε όχι. Μπορεί να κάνουν καριέρα ως μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, μπορεί απλά ο άλλος να δουλεύει στα Burger King αλλά να είναι ευτυχισμένος.

Οι γέροι δεν έχουν καμία δουλειά με το τι θα πράξουν τα παιδιά τους, είτε επαγγελματικά είτε αν θα κάνουν οικογένεια ή όχι.

Άλλες κοινωνίες, άλλα κοινωνικά συστήματα, διαφορετικές κουλτούρες.
Περιγράφω αυτό που συμβαίνει μέχρι και σήμερα.Δεν έχουμε εξελιχθεί σαν κοινωνία τόσο πολύ.Ναι από το 50-60 μέχρι και τέλη του 80 έφευγαν από τα χωριά και ερχόντουσαν στην πόλη για ένα καλύτερο μέλλον.Υπήρχαν και τα εργοστάσια τότε και τρομερή άνθηση ανοικοδόμηση.Προφανώς βλέπανε οι τότε αμόρφωτοι γονείς ότι αν σπουδάσουν τα παιδιά τους θα γίνουν σαν τα αφεντικά που είχαν οι ίδιοι.Μορφωμένοι με καλύτερο βιωτικό επίπεδο κλπ κλπ.Ήρθε και το ΠΑΣΟΚ και έδωσε πολλά πράγματα στη χαμηλή και μεσαία τάξη και πιστέψανε όλοι ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα.Γιατί τότε λόγω άνθησης ότι δουλειά και να έκανες λεφτά έβγαζες και μάλιστα πολλά.Λίγο μαλάκας να μην ήσουν τότε και δεν τα έτρωγες στα καφενία-μπουζοξίδικα κλπ κλπ σε 3-5 χρόνια άρχιζες να αγοράζεις σπίτια.Πάρε και κατάλαβε.Και όλοι νομίζανε ότι αν πχ από ταβερνίαρης κάνω το παιδί μου γιατρό θα βγάζει τα 10πλάσια απότι εγώ.Ούτε που πήραν χαμπάρι πόσοι ήταν οι γιατροί τότε πόσοι οι δικηγόροι πόσοι οι μηχανικοί.Και μια ζωή νόμιζαν ότι έτσι θα κυλάει η κατάσταση πάντα προς τα πάνω.Προφανώς άλλες κοινωνίες, άλλα κοινωνικά συστήματα και διαφορετικές κουλτούρες γιατί παίζουν ρόλο πολλά πράγματα.Αν το σκεφτείς εμείς σαν κράτος υπάρχουμε από το 1821 και μέσα σε 200 χρόνια είχαμε 2 παγκόσμιους πολέμους κάμποσους εμφύλιους, χούντα.Ουσιαστικά τα τελευταία 30-40 χρόνια οργανωνόμαστε σοβαρά.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Αν το σκεφτείς εμείς σαν κράτος υπάρχουμε από το 1821 και μέσα σε 200 χρόνια είχαμε 2 παγκόσμιους πολέμους κάμποσους εμφύλιους, χούντα.Ουσιαστικά τα τελευταία 30-40 χρόνια οργανωνόμαστε σοβαρά.
Ακριβώς αυτό εννοώ. Επίσημο κράτος έχουμε πάντως από το 1830, το οποίο έφτασε κάτω από τη Λαμία το 1897.

Στη συνέχεια είχαμε μεταναστεύσεις, Μικρασιατική καταστροφή και πρόσφατα τη χρεοκοπία του 2010.

Πάλι καλά να λέμε. :confused:

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.458
Πόντοι
456
Μα και τώρα το ίδιο συμβαίνει.
Οι γονείς μπορεί να μη λένε "γίνε δικηγόρος ή γιατρός" επειδή πλέον υπάρχει ανεργία, αλλά ψάχνουν για κανένα μέσο για διορισμό, τους λένε να κάνουν σεμινάρια ειδικής αγωγής να διοριστούν κάπου με το χαρτί του δασκάλου-καθηγητή που πήραν πριν 30 χρόνια (ναι, έχω περίπτωση στον κύκλο μου) και γενικά ψάχνουν εύκολες λύσεις χωρίς ιδρώτα ακόμα και κακοπληρωμένες. Οι νέοι αρνούνται να δουλέψουν σε δύσκολες παραγωγικές εργασίες και κυνηγάνε σέρβις και ντελίβερι σε καφέ και efood, ακόμα και αν δεν τους πληρώνει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.
Η εποχή του '81 θα αργήσει πολύ να ξεχαστεί πιστεύω. Έχει μπει στο dna του Έλληνα.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Μα και τώρα το ίδιο συμβαίνει.
Οι γονείς μπορεί να μη λένε "γίνε δικηγόρος ή γιατρός" επειδή πλέον υπάρχει ανεργία, αλλά ψάχνουν για κανένα μέσο για διορισμό, τους λένε να κάνουν σεμινάρια ειδικής αγωγής να διοριστούν κάπου με το χαρτί του δασκάλου-καθηγητή που πήραν πριν 30 χρόνια (ναι, έχω περίπτωση στον κύκλο μου) και γενικά ψάχνουν εύκολες λύσεις χωρίς ιδρώτα ακόμα και κακοπληρωμένες. Οι νέοι αρνούνται να δουλέψουν σε δύσκολες παραγωγικές εργασίες και κυνηγάνε σέρβις και ντελίβερι σε καφέ και efood, ακόμα και αν δεν τους πληρώνει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.
Η εποχή του '81 θα αργήσει πολύ να ξεχαστεί πιστεύω. Έχει μπει στο dna του Έλληνα.
Φοβάμαι ότι θα χειροτερέψει το πράγμα.Βλέπω τις νέα γενιά 12-16 όλο στο τικ-τοκ είναι και στο ινσταγκραμ και κοιτάνε πως θα βγάλουν ευκολο χρήμα.Ξέρω παιδιά που κάνουν μάθημα στο fortnite και άλλα games επί πληρωμή για να παίξουν σε τουρνουα με χρήματα.Είχα πάει σε ένα Λύκειο πριν 2 χρόνια για έφτιαχνα το προαύλειο τους για νέο δάπεδο,διαμόρφωση για γήπεδο μπάσκετ κλπ κλπ και τους έλεγα σε αστείο άντε διαβάστε να σπουδάσετε να μην κάθεστε όλη μέρα στον ήλιο σαν και εμάς και γύρισε ένα κορίτσι και μου λέει σιγά τι να διαβάσω εγώ θα γίνω σεφ και θα βγάλω πολλά λεφτά. Κούνια που σε κούγανε έλεγα απο μέσα μου.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.458
Πόντοι
456
Φοβάμαι ότι θα χειροτερέψει το πράγμα.Βλέπω τις νέα γενιά 12-16 όλο στο τικ-τοκ είναι και στο ινσταγκραμ και κοιτάνε πως θα βγάλουν ευκολο χρήμα.Ξέρω παιδιά που κάνουν μάθημα στο fortnite και άλλα games επί πληρωμή για να παίξουν σε τουρνουα με χρήματα.Είχα πάει σε ένα Λύκειο πριν 2 χρόνια για έφτιαχνα το προαύλειο τους για νέο δάπεδο,διαμόρφωση για γήπεδο μπάσκετ κλπ κλπ και τους έλεγα σε αστείο άντε διαβάστε να σπουδάσετε να μην κάθεστε όλη μέρα στον ήλιο σαν και εμάς και γύρισε ένα κορίτσι και μου λέει σιγά τι να διαβάσω εγώ θα γίνω σεφ και θα βγάλω πολλά λεφτά. Κούνια που σε κούγανε έλεγα απο μέσα μου.
Ακριβώς έτσι είναι.
Ινφλουένσερ, το επάγγελμα του μέλλοντος...για γέλια.
Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία θα καταρρεύσει, δεν υπάρχουν ιδανικά, δεν υπάρχει διάθεση για δημιουργία.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.505
Πόντοι
456
Δυστηχώς άνθρωποι που θέλουν να κάνουν οικογένεια καταλήγουν με λάθος ανθρώπους και γι αυτό ο κόσμος φοβάται, ειδικά εμείς οι άνδρες.
Πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ανισόροπες χωρισμένες. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις.
Μία έχει γιο στο λύκειο και ρίχνει το τσακωμό της αρκούδας. Βρισίδια, καντήλια σύννεφο. Λες θα σκοτωθούν.

Μία άλλη νεώτερη έχει κόρη στο δημοτικό. Τη μικρή την έχει συνέχεια παρκαρισμένη στους γονείς. Μόνιμο άγχος της είναι να ζήσουν οι γονείς της αρκετά για να κοιτάνε τη μικρή και να τσοντάρουν. Αυτή ταξιδάκια και ψάχνει κορόιδα.

Μια άλλη φορά περιμενα στην τράπεζα. Στο ΑΤΜ ήταν μια φακλάνα με ένα τυπο που κρατούσε το μωρό. Κάτι παίχτηκε μεταξύ τους και του έριχνε το βρισίδι του αιώνα. Όλος ο κόσμος που περίμενε ένιωσε πολύ άβολα. Στο μεταξύ αυτός σαν μουνί κλαμένο την παρακαλούσε να κάνει πιο σιγά.

Ειλικρινά που πάνε και τις βρίσκουν; Και ακόμη χειρότερα κάνουν και παιδιά μαζί τους.
Άμα έχεις μπλέξει με καμιά τέτοια στρίγγλα το διαζύγιο είναι σωτηρία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom