Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 507K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
7.405
Πόντοι
1.041
Αξίζει αλλά μονο με τον κατάλληλο άνθρωπο. Αλιώς μοιράζεις την περιουσία σου 50-50 για το
Ας κανουν παιδιά αβερτα οι μουνόδουλοι με τις γυναικουλες τους.Εγω επειδη εχω παρει πολλα μαθηματα απο την ζωή δεν σκοπευω να κανω παιδιά και το κυριοτερο να τα αναλάβω κιολας.Χιλιες φορες να τρωω τα λεφτα στα μπουρδελα ή σε κατι αλλο που με ευχαριστει παρά να μου τα τρωει ενα παιδι που ακομα και να βγει αγορι υπαρχει παντα η πιθανοτητα να βγει μαλακισμενο και να με κανει να ντρεπομαι.Απο την αλλη αν βγει κοριτσι εκει ειναι για κλάματα η υποθεση.Να πληρωνω δηλαδη εγω να το μεγαλώσω για να φτασει μετα απο καποια χρονια να γαμιεται σαν σκύλα κι εγω να καμαρώνω γι αυτο??
Μπορει να κανω μαλακίες στην ζωη μου αλλα το λάθος να κανω παιδια δεν προκειται να το κάνω ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ο γονείς σου το έκαναν το λάθος σίγουρα πάντως.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.117
Πόντοι
206
Ο γονείς σου το έκαναν το λάθος σίγουρα πάντως.
Στ αρχιδια μου τι εκαναν κι αλλωστε εχουν κανει πολλα λαθη οι δικοι μου γονεις γι αυτο ειπα οτι δεν θα ασχολιομουν με παιδια για πολλους λογους!Δεν σημαινει οτι επειδη οι αλλοι οι περισσοτεροι κανουν παιδιά πρεπει να κανουμε ολοι μας...Και σε οτι αφορά τους γονεις μου μην νομιζεις οτι τους εχω και σε ιδιαιτερη εκτίμηση.Πολλα ασχημα στην ζωη μου ως τωρα δεν θα ειχαν συμβει αν ειχα αλλους γονεις κι οχι αυτους που εχω δυστυχως.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.117
Πόντοι
206
Είσαι συνειδητοποιημένος αλλά διαφωνώ με κάποια πράγματα που γράφεις.
Τα παιδιά, είναι επακόλουθο του έρωτα και αγάπης κατ' επέκταση που έχεις για μία γυναίκα που αποφάσισες ότι θα περάσεις μαζί της την υπόλοιπη ζωή. Το ότι πολύ αργότερα αυτό αποδεικνύεται ότι δεν ίσχυε, δεν έχει να κάνει με τα παιδιά.
Τα παιδιά, έχουν δική τους προσωπικότητα από μικρή ηλικία. Αν εγώ ως γονέας, αισθάνομαι σίγουρος ότι του μαθαίνω τη ζωή όπως πρέπει, δε σημαίνει ότι απέτυχα επειδή τα ιδεώδη της κοινωνίας άλλαξαν.
Τα ιδεώδη είναι σαν τον καιρό, τώρα έχει σύννεφα και σε μία ώρα θα βγει ήλιος.
Φαντάζομαι ότι και ο πατέρας σου δε συμφωνεί που εσύ έχεις αυτή τη γνώμη και πας στα μπουρδέλα, αλλά αυτό δε σε κάνει κακό άνθρωπο, έτσι δεν είναι;
Αν το κορίτσι ξεσκίζεται, το κάνει επειδή έχει ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωή και πρέπει να το αποδεχτείς.
Εγώ απολογούμαι μόνο για τη ζωή και τα λάθη μου και όχι για των άλλων.
Ναι ρε φιλε μου αλλα εμενα δεν με ικανοποιεί η ιδεα να χαλαω του κοσμου τα λεφτα για να μεγαλωσω πχ.ενα κοριτσι που πολυ πιθανο να βγει τσουλάκι!Ξερω ειναι πολυ πατεράδες που λατρευουν τις κορούλες τους και κοιμουνται ορθιοι αλλα εγω δεν ειμαι ετσι.Το βλεπω αλλιως

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
7.405
Πόντοι
1.041
Στ αρχιδια μου τι εκαναν κι αλλωστε εχουν κανει πολλα λαθη οι δικοι μου γονεις γι αυτο ειπα οτι δεν θα ασχολιομουν με παιδια για πολλους λογους!Δεν σημαινει οτι επειδη οι αλλοι οι περισσοτεροι κανουν παιδιά πρεπει να κανουμε ολοι μας...Και σε οτι αφορά τους γονεις μου μην νομιζεις οτι τους εχω και σε ιδιαιτερη εκτίμηση.Πολλα ασχημα στην ζωη μου ως τωρα δεν θα ειχαν συμβει αν ειχα αλλους γονεις κι οχι αυτους που εχω δυστυχως.
Πήγαινε σε κανένα μπουρδελο φίλε. Φαίνεται έχεις καιρό να πας…

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.117
Πόντοι
206
Πήγαινε σε κανένα μπουρδελο φίλε. Φαίνεται έχεις καιρό να πας…
εσυ πας?ή στα τρωει τα λεφτα καμια κορούλα ?βλεπω σε θιγει το θεμα πολυ χαχαχαχα! Μαλλον θα εχεις καμια κόρη αλλα δεν θελω να πω περισσοτερα.ειναι για εξυπνα ατομα αυτη η συζητηση.Εσυ ομως που εισαι σωστός κι οχι λαθος σαν εμενα κανε παιδια να δεις καλό οπως λεει και η παροιμία...χαχαχαχα

hubwwif

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2023
Like
7.405
Πόντοι
1.041
εσυ πας?ή στα τρωει τα λεφτα καμια κορούλα ?βλεπω σε θιγει το θεμα πολυ χαχαχαχα! Μαλλον θα εχεις καμια κόρη αλλα δεν θελω να πω περισσοτερα.ειναι για εξυπνα ατομα αυτη η συζητηση.Εσυ ομως που εισαι σωστός κι οχι λαθος σαν εμενα κανε παιδια να δεις καλό οπως λεει και η παροιμία...χαχαχαχα
Για λύπηση είσαι έξυπνε. Αλλά δεν το συνεχίζω. Bb

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Ναι ρε φιλε μου αλλα εμενα δεν με ικανοποιεί η ιδεα να χαλαω του κοσμου τα λεφτα για να μεγαλωσω πχ.ενα κοριτσι που πολυ πιθανο να βγει τσουλάκι!Ξερω ειναι πολυ πατεράδες που λατρευουν τις κορούλες τους και κοιμουνται ορθιοι αλλα εγω δεν ειμαι ετσι.Το βλεπω αλλιως

Φίλε δε λέω όχι. Αλλά αυτό δεν κάνει τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών, κακή επιλογή.

Το να λες "δεν κάνω παιδί επειδή ίσως βγει πουτάνα", είναι επιχείρημα που μπάζει.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.117
Πόντοι
206
Φίλε δε λέω όχι. Αλλά αυτό δεν κάνει τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών, κακή επιλογή.

Το να λες "δεν κάνω παιδί επειδή ίσως βγει πουτάνα", είναι επιχείρημα που μπάζει.
οπως το βλεπει ο καθενας.αν καποιον τον γεμίζει μεσα του το να κανει παιδιά τοτε ναι
απλα εμενα ειναι κατι που δεν με αγγιζει...εχω ακουσει απο πολλους να λενε οτι τα παιδια και η δημιουργια οικογενειας ειναι το πιο σημαντικο αλλα σου ξαναλεω.οπως το βλεπει κανεις

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Και σε οτι αφορά τους γονεις μου μην νομιζεις οτι τους εχω και σε ιδιαιτερη εκτίμηση.Πολλα ασχημα στην ζωη μου ως τωρα δεν θα ειχαν συμβει αν ειχα αλλους γονεις κι οχι αυτους που εχω δυστυχως.
Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις, αλλά πιστεύω ότι όλοι σε νεαρή ηλικία κάπως έτσι σκέφτονται.
Ναι, είναι κάποιες περιπτώσεις που οι γονείς φταίνε, αλλά σκέψου το εξής: Είμαστε όντα, ζώα στην ουσία.
Βλέπεις στην Αφρική, γεννιούνται μικρά θηλαστικά και αμέσως σε 1-2 λεπτά ξεκινούν να τρέχουν για να γλιτώσουν από τα λιοντάρια. Ποτέ δεν παραπονέθηκαν για τους γονείς που τα γέννησαν σε ένα σκληρό κόσμο: Αυτή είναι η ζωή.
Πρέπει να παλέψουμε, να επιζήσουμε, να βρούμε τον εαυτό μας και το δρόμο μας.
Το να καταριόμαστε την οικογένειά μας, είναι φυσιολογικό για να ξεσπάσουμε, αλλά δεν είναι σόφρον.
Δε μπορεί μία οικογένεια επειδή δε μπόρεσε να σου προσφέρει κάτι, να στιγματίσει όλη τη ζωή σου.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Έστειλα στο πρώτο θέμα στο ρεπορτάζ για το ότι δεν γεννάνε.. 2 φορές μήνυμα ότι φταίνε οι Ελληνίδεςχωρις να βριζω. Και φυσικά δεν το δημοσίευσαν οι μουλοι!προφανώς οι ελλεινιδες δεν φταίνε ποτέ και πουθενά!!
Μετα τον Θέμο ανεβάζουν συχνά κάτι άρθρα του τύπου "πως να γίνετε αφέντρα με μαστίγιο και να πληρώνεστε", "πως να αυνανιστείτε μόνη σας μες το σαλόνι σας", "η πατριαρχία μας βιάζει" και τα σχετικά. Λεσβιοφωλιά.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Αν δεν σας ενοχλεί:
- το να ξεχάσετε εντελώς τον εαυτό σας για 20 χρόνια
- το να ξοδέψετε μία περιουσία
- το να μείνετε στο τέλος μόνοι σας
να κανετε οικογένεια.

Αλλιώς οι πιθανότητες να αισθανθείτε στο τέλος "χαμένοι" θα είναι μεγάλες. Παίξτε κανένα τζόκερ καλύτερα.

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
101
Like
21.702
Πόντοι
26.386
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
Σύντροφε και συναγωνιστή, κατά την γνώμη μου 2 πράγματα έχουν πραγματική αξία στη ζωή και στο κυνήγι τους αξίζει να επενδύσεις όλη σου την ενέργεια: Η ευτυχία και η αγάπη. Δυστυχώς κάποιες φορές αυτά δεν συμβαδίζουν, γιατί η αγάπη πληγώνει και απογοητεύει. Κάποιες άλλες φορές όμως ο δρόμος για την ευτυχία περνάει μέσα από την αγάπη. Εδώ υπάρχουν πολλές παράμετροι: π.χ. να γνωρίσεις την κατάλληλη γυναίκα (πράγμα που θα το καταλάβεις αρκετό καιρό μετά), να είναι σωστό το timing και για τους δυο, το οικείο περιβάλλον του καθένα κ.λ.π. Πότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα του κάτσει η δημιουργία οικογένειας. Με απλά λόγια μη φοβάσαι να το ζήσεις, κυνήγα το και αν δεις ότι δεν είσαι ευτυχισμένος, το διαλύεις. Η ευτυχία πρέπει να είναι η προτεραιότητα...

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.592
Πόντοι
456
Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις, αλλά πιστεύω ότι όλοι σε νεαρή ηλικία κάπως έτσι σκέφτονται.
Ναι, είναι κάποιες περιπτώσεις που οι γονείς φταίνε, αλλά σκέψου το εξής: Είμαστε όντα, ζώα στην ουσία.
Βλέπεις στην Αφρική, γεννιούνται μικρά θηλαστικά και αμέσως σε 1-2 λεπτά ξεκινούν να τρέχουν για να γλιτώσουν από τα λιοντάρια. Ποτέ δεν παραπονέθηκαν για τους γονείς που τα γέννησαν σε ένα σκληρό κόσμο: Αυτή είναι η ζωή.
Πρέπει να παλέψουμε, να επιζήσουμε, να βρούμε τον εαυτό μας και το δρόμο μας.
Το να καταριόμαστε την οικογένειά μας, είναι φυσιολογικό για να ξεσπάσουμε, αλλά δεν είναι σόφρον.
Δε μπορεί μία οικογένεια επειδή δε μπόρεσε να σου προσφέρει κάτι, να στιγματίσει όλη τη ζωή σου.
Το πρόβλημα δεν είναι τι δεν μπορούν να σου προσφέρουν (συνήθως υλικά πράγματα). Το θέμα είναι ότι δεν βοηθάνε τα παιδιά τους να βγουν έξω να παλέψουν. Πολλοί γονείς κάνουν λάθη και μετά ξεσπάνε στους άλλους κυρίως στα παιδιά τους.Και τι τους λένε μετά;Τραβάτε το δρόμο σας.Αφου πριν μπορεί να τους έχουν πει 1000 όχι σε κάποιες επιθυμίες τους στη ζωή τους.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Το πρόβλημα δεν είναι τι δεν μπορούν να σου προσφέρουν (συνήθως υλικά πράγματα). Το θέμα είναι ότι δεν βοηθάνε τα παιδιά τους να βγουν έξω να παλέψουν. Πολλοί γονείς κάνουν λάθη και μετά ξεσπάνε στους άλλους κυρίως στα παιδιά τους.Και τι τους λένε μετά;Τραβάτε το δρόμο σας.Αφου πριν μπορεί να τους έχουν πει 1000 όχι σε κάποιες επιθυμίες τους στη ζωή τους.
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.592
Πόντοι
456
Αν δεν σας ενοχλεί:
- το να ξεχάσετε εντελώς τον εαυτό σας για 20 χρόνια
- το να ξοδέψετε μία περιουσία
- το να μείνετε στο τέλος μόνοι σας
να κανετε οικογένεια.

Αλλιώς οι πιθανότητες να αισθανθείτε στο τέλος "χαμένοι" θα είναι μεγάλες. Παίξτε κανένα τζόκερ καλύτερα.
Σωστό από την άλλη εξαρχής είσαι χαμένος καθώς στο τέλος θα πεθάνεις.Και κάποια στιγμή θα φτάσεις σε ένα σημείο που πόσα υλικά αγαθά να χορτάσεις;πόσες πουτάνες να γαμήσεις;πόσες εκδρομές να πας ιδίως μόνος σου;πόσα πράγματα γενικά να κάνεις μόνος σου.Και μη μου πεις για συλλόγους και μαλακίες.άρα ουσιαστικά όταν θα πεθάνεις θες να μείνει κάτι δικό σου πίσω να συνεχίσεις και αυτό είναι τα παιδιά σου.Είτε είναι δίπλα σου είτε όχι φέρουν κομμάτι σου.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.592
Πόντοι
456
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;
Ποια γυναικά άντρα θα παντρευείς η θα έχεις σχέση.Τι θα σπουδάσεις.Τι δουλειά να βρεις.Σου λένε ότι αυτοί επιθυμούν και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αυτοί θέλουν σου λένε μετά και από πάνω νομίζεις ότι μόνος σου θα τα κάνεις καλύτερα;ε τράβα παρακάτω, αφού σου έχουν φάει μερικά χρονάκια με τις "οδηγίες" τους. Άσε κάτι γονείς που ξέρω που πήραν δάνεια επιχειρηματικά - επενδυτικά και βάλανε εγγυητές τα παιδιά τους πέσανε έξω και τώρα πληρώνουν αυτοί τις δόσεις.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Όλα ξεκινούν από το οικονομικό σκέλος όταν έχεις χρήματα θα ζεις καλά εσύ και η οικογένεια σου ,αν βγάζεις λίγα και γαμιεσε για αυτά κάτσε έτσι βρες μια σύντροφο και αυτό ήταν

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Ποια γυναικά άντρα θα παντρευείς η θα έχεις σχέση.Τι θα σπουδάσεις.Τι δουλειά να βρεις.Σου λένε ότι αυτοί επιθυμούν και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αυτοί θέλουν σου λένε μετά και από πάνω νομίζεις ότι μόνος σου θα τα κάνεις καλύτερα;ε τράβα παρακάτω, αφού σου έχουν φάει μερικά χρονάκια με τις "οδηγίες" τους. Άσε κάτι γονείς που ξέρω που πήραν δάνεια επιχειρηματικά - επενδυτικά και βάλανε εγγυητές τα παιδιά τους πέσανε έξω και τώρα πληρώνουν αυτοί τις δόσεις.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά και είναι πράγματα τα οποία σκέφτομαι τώρα τελευταία, γιατί είναι πράγματα που με επηρέασαν στη ζωή μου.
Αλλά εγώ πιστεύω ότι ζούμε σε λάθος κοινωνία φίλε μου. Η ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη.
Έζησα και στο εξωτερικό και αυτό δεν υπάρχει εκεί. Παντρεύονται όταν θέλουν, αν θέλουν , κάνουν παιδιά εντός ή εκτός γάμου, κανένας δεν τους επιβάλλει τι θα σπουδάσουν, αν έχει αίγλη το επάγγελμα ή όχι...
Δυστυχώς θα πάρει πολλά χρόνια να γίνουμε καλά, ως κοινωνία.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Κάποιος γίνεται γονείς από επιλογή και καποιος γιατί έτυχε στην πρώτη περίπτωση ακόμη και αν είσαι φτωχός το- τα παιδιά θα μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα στην δεύτερη περίπτωση μόνο η τύχη και ο χαρακτήρας του παιδιού σώζεται το πράγμα

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom