Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 123K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Μηνύματα
470
Like
6
Πόντοι
1
γεια σου ρε κωστάκη. Αμόρφωτος και όχι έξυπνος αλλά κάνεις το καθήκον σου για το κόμμα
 

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Μηνύματα
470
Like
6
Πόντοι
1
Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο στενός δεσμός της Ελλάδας με τον Γαλλογερμανικό Άξονα (ευρωζώνη) και την σφοδρή επίθεση που θα δεχτεί σε λίγους μήνες από την Αγγλοαμερικανική Συμμαχία!

Σε λίγους μήνες ε; Μετά τα Χριστούγεννα όμως αν γίνεται, γιατί μέσα στις γιορτές είναι μαλακεία γενικά να γίνονται αυτά.
 

Επισκέπτης
Σε λίγους μήνες ε; Μετά τα Χριστούγεννα όμως αν γίνεται, γιατί μέσα στις γιορτές είναι μαλακεία γενικά να γίνονται αυτά.
Ο ερχόμενος Οκτώβριος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για τις παγκόσμιες εξελίξεις έως το 2020.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει οι Η.Π.Α να "καθίσουν στα αυγά τους", πράγμα που αποκλείεται με τον Τραμπ στην προεδρική καρέκλα!

Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο στενός δεσμός της Ελλάδας με τον Γαλλογερμανικό Άξονα (ευρωζώνη) και την σφοδρή επίθεση που θα δεχτεί σε λίγους μήνες από την Αγγλοαμερικανική Συμμαχία!

νομιζω πως η ελλαδα εχει διασφαλισμενη την μιζερια της για τα επομενα χρονια


Οι πόλεμοι που πυροδοτούν οι Η.Π.Α. σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν είναι τίποτα άλλο από τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που πεθαίνει – ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθηθεί από τους εξαιρετικά αδύναμους έπαρχους της Ευρώπης
 .
Η Ρώμη, στο τελικό στάδιο της παρακμής της, είχε «λεγεώνες-φαντάσματα», με την έννοια πως δεν υπήρχαν πλέον ενεργοί στρατιώτες που μάχονταν για την αυτοκρατορία – χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει τους αξιωματικούς, καθώς επίσης τους υπευθύνους για την πληρωμή των στρατιωτών να καταθέτουν «μισθολογικές καταστάσεις», προκειμένου να αποσπάσουν οι ίδιοι όσα χρήματα μπορούσαν.
Οι Η.Π.Α. σήμερα, σε αντιστοιχία με τότε, έχουν μία χαμηλή «ανεργία φάντασμα», μία «δημοκρατία φάντασμα», ένα «ΑΕΠ φάντασμα», καθώς επίσης μία «ανάκαμψη φάντασμα» – όπου, ειδικά για το θέμα της ανεργίας, ισχυρίζονται πως είναι της τάξης του 6%, όταν 93 εκ. άνθρωποι δεν είναι ενταγμένοι στο εργατικό δυναμικό (γράφημα), ενώ μόλις 120 εκ. έχουν μία δουλειά πλήρους απασχόλησης (άρθρο).
.

.
Ανεξάρτητα τώρα από την πληθώρα των πάσης φύσεως παραποιημένων στατιστικών, με τις οποίες επιδιώκεται η χειραγώγηση του πληθυσμού και των αγορών, όπως ανέφερα στο πρώτο μέρος του άρθρου (σύνδεσμος), η μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι η διατήρηση του ύψους των παγκοσμίων συναλλαγών σε δολάρια – όπου τελικά κάθε είδους χρηματικό εγχείρημα, ολοκληρώνεται από μία αμερικανική τράπεζα.
Για παράδειγμα, όταν ένα ελληνικό διυλιστήριο αγοράζει πετρέλαιο από έναν παραγωγό της Σαουδικής Αραβίας, η συναλλαγή γίνεται σε δολάρια (πετροδολάρια) – οπότε η τελική διευθέτηση ακολουθεί στις Η.Π.Α., με τα χρήματα να οδηγούνται από την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη και από εκεί στη Σαουδική Αραβία.
.
Η δικτατορία της IRS
Μέχρι πρόσφατα, οι Η.Π.Α. λειτουργούσαν ουδέτερα όσον αφορά τις διεθνείς συναλλαγές έχοντας, σε αντίθεση με την Κίνα ή με τη Ρωσία, ένα πολύ πιο σταθερό κράτος – στο οποίο ο διαχωρισμός μεταξύ των πολιτικών ενδιαφερόντων της κυβέρνησης, καθώς επίσης των οικονομικών των επιχειρήσεων, ήταν σαφής και υπεράνω αμφιβολιών.
Ως εκ τούτου, το τραπεζικό σύστημα της υπερδύναμης ήταν μη πολιτικό – κάτι που έπαψε πλέον να ισχύει, μετά την κερδοσκοπία των τραπεζών που οδήγησε στην κρίση του 2008, όπου έπρεπε να σωθούν από το δημόσιο, χάνοντας έκτοτε την αξιοπιστία τους.
Στη συνέχεια, η οικονομική αστυνομία των Η.Π.Α., η IRS, μετατράπηκε σε μία οργάνωση που προξενεί τεράστιο φόβο σε ολόκληρη τη χώρα – ενώ, όταν το 2010 ψηφίσθηκε η FACTA (Foreign Account Tax Compliance Act – Νομοθετική πράξη συμμόρφωσης ξένων λογαριασμών), η σφαίρα των δραστηριοτήτων και των δικαιοδοσιών της επεκτάθηκε ουσιαστικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η δήθεν αιτία ήταν το ότι, κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση οι τράπεζες ήταν τόσο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, ώστε δεν μπορούσαν πλέον να διαχωριστούν οι εθνικές και οι  διεθνείς τους δραστηριότητες – με την αμερικανική κυβέρνηση να αποσκοπεί έμμεσα στην είσπραξη φόρων, σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και αν η νομική βάση των απαιτήσεων της ήταν εντελώς αυθαίρετη.
Διαπιστώθηκε λοιπόν η επιβολή και η είσπραξη δυσθεώρητων προστίμων από τις τράπεζες άλλων χωρών της δυτικής συμμαχίας – των επαρχιών της Ρώμης, όπως θα έλεγε κανείς, αφού δεν ήταν πλέον αρκετή η απομύζηση των αποικιών στην περιφέρεια. Στα πλαίσια αυτά, επιβλήθηκε στη γαλλική «BNP Paribas» ένα πρόστιμο ρεκόρ, ύψους 9 δις $, επειδή δεν είχε σεβαστεί τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και στην Κούβα – ενώ μικρότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στη γερμανική Deutsche Bank, για άλλους λόγους, στην ελβετική UBS κοκ.
Ενδιαφέρουσες είναι επίσης οι «επιδρομές» της οικονομικής αστυνομίας των Η.Π.Α. σε φορολογικούς παραδείσους – όπως στο σχετικά πρόσφατο παράδειγμα της Ανδόρας (άρθρο). Ασφαλώς δε θα ακολουθήσουν περισσότερες, αφού η υπερδύναμη έχει πλέον ανάγκη από την είσπραξη φόρων διεθνώς – με θύματα τους συμμάχους της, καθώς επίσης με προσχηματικές αιτίες πάσης φύσεως.
.
Το σύστημα Swift      
Έχοντας αναφερθεί ήδη στο εναλλακτικό σύστημα που έχουν θέσει σε λειτουργία οι Ρώσοι (άρθρο), παρά το ότι τους δόθηκε μία θέση στο ΔΣ του θεωρητικά ανεξάρτητου συστήματος διακανονισμού πληρωμών «Swift» που έχει έδρα το Βέλγιο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως οι Η.Π.Α. το ανάγκασαν να «αποσυνδέσει» το Ιράν – χωρίς να δώσουν καμία σημασία στις διαμαρτυρίες των διευθυντών του.
Η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωξε να αποσυνδέσει επίσης τη Ρωσία το 2014 – κάτι που όμως τελικά δεν κατάφερε. Έκτοτε, αναζητά δυνατότητες να επέμβει αποφασιστικά στις λειτουργίες του – με αποτέλεσμα όμως όλες οι χώρες που το χρησιμοποιούν, με πρώτη τη Ρωσία, να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.
Προφανώς καμία δεν μπορεί να ρισκάρει την αποσύνδεση της από το σύστημα, η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με το βγάλσιμο της πρίζας – ενώ ακόμη και η ΕΚΤ, η οποία είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο υποκατάστημα της Fed και των τοκογλύφων ιδιοκτητών της, το στρατηγείο της στην υπό αμερικανική κατοχή Ευρώπη, προειδοποίησε τις Η.Π.Α. για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
.
Τα αποτελέσματα για την υπερδύναμη
Οι βίαιες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της ΦΙΦΑ, του Βατικανού, των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, του Swift ή ακόμη και του ΔΝΤ (όπου αρνούνται να το μεταρρυθμίσουν, αυξάνοντας τις ψήφους της Κίνας, για παράδειγμα), υπονομεύουν στην πραγματικότητα τις Η.Π.Α. – ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το τεράστιο προνόμιο της εκτύπωσης απεριόριστων ποσοτήτων χρημάτων χωρίς αντίκρισμα, το οποίο τους έχει εξασφαλισθεί από την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου.
Προφανώς καμία χώρα δεν επιθυμεί να κατευθύνει τις ροές των συναλλαγών της μέσα από ένα κράτος, όπου μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθεί πως λειτούργησε παράνομα – με κίνδυνο να συλληφθούν οι υπεύθυνοι κάποιας τέτοιας πληρωμής ή/και να κατασχεθούν τα χρήματα.
Ο υπεύθυνος της ΦΙΦΑ είπε άλλωστε, λίγο πριν παραιτηθεί, πως η εντυπωσιακή έφοδος στη Ζυρίχη, όπου συνελήφθηκαν πολλά στελέχη του οργανισμού, αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για τον ίδιο – ο οποίος θα αποφεύγει πλέον τις επενδύσεις στις Η.Π.Α., σχεδιάζοντας να τοποθετήσει 185 εκ. $ στη Ρωσία (πηγή).
Περαιτέρω, η Κίνα ξεκίνησε ένα δικό της σύστημα (CIPS, China International Payment System) δημιουργώντας τη δεύτερη εναλλακτική λύση στο αμερικανικό μονοπώλιο – ενώ το ΔΝΤ έχει ανακοινώσει πως εκτιμάει την ισοτιμία του γουάν ως έντιμη.
Εάν τώρα το κινεζικό νόμισμα συμμετέχει στο καλάθι του ΔΝΤ, χρησιμοποιούμενο παράλληλα για τις συναλλαγές πετρελαίου (πετρογουάν), τότε το μονοπώλιο του δολαρίου θα αποτελέσει παρελθόν – μαζί και οι Η.Π.Α. οι οποίες τότε θα κινδυνεύσουν σοβαρά από έναν καταστροφικό υπερπληθωρισμό ή, εναλλακτικά, με την αθέτηση της πληρωμής των υποχρεώσεων τους. Πόσο μάλλον όταν ο κρατικός ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός, η Gazprom, χρεώνει πλέον σε ρούβλια ή σε γουάν – καθόλου σε δολάρια.
.
Επιμύθιο
Ολοκληρώνοντας, προφανώς οι αποικίες της σύγχρονης Ρώμης, μαζί με τον ύπατο αρμοστή της στην Ευρώπη, με τη Γερμανία δηλαδή, κατανοούν τον κίνδυνο, από το τελικό στάδιο της κατάρρευσης της υπερδύναμης – το οποίο θα επισφραγίσει την παρακμή της.
Ακριβώς για το λόγο αυτό βιάστηκαν να συμμετέχουν στη νέα Παγκόσμια Τράπεζα που ίδρυσε ο πιθανότερος «επίγονος» της, η Κίνα – στην AIIB, συνειδητοποιώντας πως ο νικητής θα είναι ο άξονας Πεκίνου Μόσχας.
Οι BRICS καλύτερα, οι οποίες ελέγχουν πλέον το 56% του παγκόσμιου ΑΕΠ (από 25% το 1990), καθώς επίσης το 70% των συναλλαγματικών αποθεμάτων του πλανήτη – ενώ έχουν το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού, αναπτυσσόμενες με ρυθμό που πλησιάζει το 5%.
Οι πόλεμοι τώρα που πυροδοτούν οι Η.Π.Α. σε ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά στη δύστυχη Ουκρανία, δεν είναι τίποτα άλλο από τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που πεθαίνει – χωρίς δυστυχώς να το συνειδητοποιεί.
Βέβαια, εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ήταν πραγματικοί ηγέτες και όχι απλοί έπαρχοι της υπερδύναμης, εάν εκτιμούσαν την προσφορά της για αρκετά χρόνια, καθώς επίσης εάν ήταν λιγότερο «οπορτουνιστές», θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν τις Η.Π.Α. να αποφύγουν την καταστροφή – κάτι που όμως δεν θα συμβεί, αφού είναι ασφαλώς κατώτεροι των περιστάσεων, όπως έχει αποδειχθεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς επίσης από την άθλια αντιμετώπιση της Ελλάδας.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16


Τα νέα θύματα θα είναι «οι χώρες της περιφέρειας» – όπως αποκαλείται σήμερα ο ευρωπαϊκός Νότος ή η Αν. Ευρώπη, υπενθυμίζοντας πως έτσι ακριβώς ονομάζονταν, κατά τη διάρκεια των αποικιοκρατικών πολέμων, τα κράτη του τρίτου κόσμου
 .
«Τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν τα κατασκεύασε η ναζιστική Γερμανία, αλλά η Βρετανική Αυτοκρατορία – στην Κένυα και στη Νότια Αφρική. Φυσικά δε το Ολοκαύτωμα, το οποίο εξαπέλυσαν οι Γερμανοί, με στόχο τους Ευρωπαίους Εβραίους και τους Ρομά που συνήθως δεν αναφέρονται, δεν ήταν το πρώτο γερμανικό ολοκαύτωμα – αφού είχαν εμπλακεί σε τρομερές σφαγές στο νότιο άκρο της Λατινικής Αμερικής, καθώς επίσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Γερμανία είχε ήδη εξολοθρεύσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους της φυλής των Χερέρο στη Ναμίμπια – μία απίστευτη γενοκτονία, χωρίς ίσως ιστορικό προηγούμενο. Όλα αυτά δεν σχολιάζονται βέβαια στη Γερμανία και στην υπόλοιπη αποικιοκρατική Ευρώπη – παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για εκείνη τη σφαγή, καμία λογική. Η μόνη εξήγηση ήταν η απόλυτη περιφρόνηση που έτρεφαν οι Γερμανοί, για τους ιθαγενείς πληθυσμούς.
Εν τούτοις, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όλοι αναρωτιόνταν για το πώς οι δήθεν λογικοί, φιλοσοφημένοι και ειρηνικοί Γερμανοί ξαφνικά φρένιασαν, μόνο και μόνο επειδή ταπεινώθηκαν οικονομικά μετά το 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο – ακόμη περισσότερο πως δεν έφταιγαν οι Γερμανοί για τα αποτρόπαια εγκλήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αλλά κάποιοι ελάχιστοι ναζί που άρπαξαν την εξουσία της χώρας!» (Α.Vl.)
.
Άρθρο
Θέλουμε να ανήκουμε στο «ελιτίστικο κλαμπ» της Ευρώπης, στο δήθεν πιο δημοκρατικό και ηθικό ολόκληρου του πλανήτη, με κάθε κόστος, καθώς επίσης με κάθε θυσία. Πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουν τις απίστευτες θηριωδίες των «ηθικών» ευρωπαϊκών χωρών, κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης αποικιοκρατικής εποχής;
Ποιοί έχουν ενημερωθεί για τα εγκλήματα του Βελγίου υπό τον Λεοπόλδο, της Ισπανίας στην Αμερική, της Ολλανδίας στην Ινδονησία, της Γαλλίας στη Β. Αφρική, της Γερμανίας στη Ν. Αφρική και, κυρίως της Βρετανικής αυτοκρατορίας παντού, οι επίγονοι της οποίας, οι Η.Π.Α., απλά αντιγράφουν τις πρακτικές και τις μεθόδους των προκατόχων τους;
Που αναφέρεται ο «νόμος περί εισβολής στην Ολλανδία», σύμφωνα με τον οποίο οι Η.Π.Α. μπορούν να εισβάλλουν δια της βίας, στρατιωτικά δηλαδή, στη Χάγη, σε περίπτωση που θα οδηγούταν στο διεθνές της δικαστήριο οποιοσδήποτε Αμερικανός; ‘Η η ασυλία που έχει εξασφαλίσει η υπερδύναμη, όσον αφορά τυχόν παραβίαση οποιασδήποτε διεθνούς συνθήκης;
Ελάχιστοι τα γνωρίζουν, κυρίως επειδή δεν υπάρχει πλέον ούτε ίχνος ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, εάν εξαιρέσει κανείς ορισμένα ηλεκτρονικά  ΜΜΕ, καθώς επίσης μερικές έντυπες εκδόσεις – οι οποίες είναι βουτηγμένες στα χρέη, με τις περισσότερες να μην μπορούν καν να πληρώσουν τους συντάκτες τους.
Έτσι κανένας δεν μαθαίνει τα σημερινά εγκλήματα της Δύσης στον τρίτο κόσμο που συνεχίζονται ακάθεκτα, οικονομικά (ΔΝΤ) και στρατιωτικά – ούτε πως η Σοβιετική Ένωση κάποτε χρηματοδότησε την Ανατολική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να ήταν πλουσιότερη από όσο η Ρωσία.
Προφανώς επίσης όχι πως η Σοβιετική Αυτοκρατορία, παρά τα τεράστια λάθη της, είναι η μοναδική στην ιστορία που το αυτοκρατορικό κέντρο ήταν φτωχότερο, από ότι οι αποικίες – με αποτέλεσμα η Ρωσία σήμερα να χαρακτηρίζεται ως μία κοινωνία σε μεγάλη σύγχυση, η οποία δεν διαθέτει την αυτοπεποίθηση της Κίνας, αισθάνεται ηττημένη, κατακερματισμένη και βρίθει αβεβαιοτήτων.
Τέλος, ελάχιστοι συνειδητοποιούν πως κάποια στιγμή στην ιστορία, οι λαοί χωρών όπως η Τσεχοσλοβακία, η Ουγγαρία και η Ανατολική Γερμανία, υποχρεώθηκαν να κάνουν κάτι πραγματικά σωστό για την ανθρωπότητα.
Επειδή όμως το έκαναν χωρίς τη θέληση του κατέληξαν να ονειρεύονται, όλες εκείνες τις δεκαετίες που ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ, πώς θα κατάφερναν να ενωθούν με τους καταπιεστές τους – κατανοώντας σήμερα πως στην πραγματικότητα τα τότε όνειρα τους ήταν εφιάλτες.
Είναι όμως πλέον πολύ αργά, αφού έχουν μετατραπεί στους «παρίες» της Δύσης – καθώς επίσης σε αποικίες των πολυεθνικών μεγαθηρίων, υπό την «υψηλή προστασία» των Η.Π.Α. και του ύπατου αρμοστή τους στην Ευρώπη της παρακμής: της Γερμανίας.
.
Τα νέα θύματα
Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, τα οποία συνέλεξα από άλλους συγγραφείς, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το από που θα αντλήσουν την ευημερία τους σήμερα οι ισχυρές χώρες της Δύσης, εάν τελικά αποκλεισθούν από τον υπόλοιπο πλανήτη – όπως πιθανολογείται μετά τη δημιουργία του παράλληλου οικονομικού κόσμου των BRICS, την ισχυροποίηση της Κίνας, την απέχθεια της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας για το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, μετά από τόσα χρόνια στυγνής λεηλασίας τους κοκ.
Στο σημείο αυτό, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως τα νέα θύματα θα είναι «οι χώρες της περιφέρειας», όπως αποκαλείται σήμερα ο ευρωπαϊκός Νότος ή η Ανατολική Ευρώπη – υπενθυμίζοντας πως έτσι ακριβώς ονομάζονταν κατά τη διάρκεια των αποικιοκρατικών πολέμων οι χώρες του «τρίτου κόσμου».
Αυτές δηλαδή που κατοικούνταν από «μη ανθρώπους», όπως ονόμαζε όλους όσους δεν ανήκαν στην πλούσια Δύση ο Orwell στο βιβλίο του – προβλέποντας, με κριτήριο το παρελθόν, το μέλλον.
Τα θύματα λοιπόν θα είναι τα κράτη που θα έχουν την τιμή να μετατραπούν σε «επαρχίες της Ρώμης», όπου δεν είναι απίθανο να χωριστεί ξανά η ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε δυτική και ανατολική – με την Ουάσιγκτον πρωτεύουσα της μίας πλευράς, καθώς επίσης με το Βερολίνο της υποδεέστερης άλλης. Ειδικά όσον αφορά τις Η.Π.Α. τα εξής:
.
Οι πόλεμοι του δολαρίου
Στο παρελθόν η υπερδύναμη πολέμησε σκληρά εναντίον των Κινέζων, των Ρώσων, των Βιετναμέζων κοκ. – ένας πόλεμος που φυσικά δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν φαίνεται να καταλήγει στη νίκη των Η.Π.Α. (άρθρο), παρά την άλωση της δύστυχης Ουκρανίας.
Σήμερα όμως η σκληρότητα των «γερακιών της Ουάσιγκτον» αφορά εκείνους τους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν στρατό – όπως το Βατικανό ή τη ΦΙΦΑ. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι Η.Π.Α. πυροδοτούν πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή – με βασικό στόχο τη διάσωση του δολαρίου, χωρίς το οποίο θα χάσουν την ηγεμονική θέση τους στον πλανήτη.
Εν τούτοις, το τέλος του τοκογλυφικού δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος φαίνεται αναπόφευκτο – ενώ το συνεχές χάος που προκαλεί η υπερδύναμη μάλλον θα το επιταχύνει.
Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ανακοίνωσε δύο «επιτυχίες», οι οποίες σύντομα θα αποδειχθούν ως «Πύρρειος νίκη» – με την πρώτη να είναι η επίθεση εναντίον της ΦΙΦΑ όπου, σύμφωνα με τους FT (πηγή), η κύρια αιτία δεν είναι η διαφθορά στα σπορ.
Ο συγγραφέας του άρθρου αναρωτιέται πολύ έξυπνα εάν οι αμερικανοί είναι αρκετά ισχυροί, ώστε να έχουν τον τελευταίο λόγο στις παγκόσμιες οργανώσεις – οι οποίες δεν είναι μόνο η ΦΙΦΑ (επιδιώκεται μέσω αυτής ένα πλήγμα εναντίον της Ρωσίας, λόγω των ολυμπιακών αγώνων που ανέλαβε) αλλά, κυρίως, οι σημαντικότερες, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι διατραπεζικές συναλλαγές (Swift), η Αρχή για το διαδίκτυο (Icann)  κοκ.
Η δεύτερη «επιτυχία» αφορά έναν οργανισμό, ο οποίος δεν θεωρείται ως τέτοιος: το Βατικανό, το οποίο υποχρεώθηκε να συνάψει μία συμφωνία με τις Η.Π.Α. (Foreign Account Tax Compliance Act), με βάση την οποία τοποθετείται κάτω από την  εποπτεία της υπερδύναμης, σε  φορολογικά θέματα.
Ουσιαστικά το Βατικανό υπάγεται πλέον στον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας των Η.Π.Α., καθώς επίσης στο αμερικανικό οικονομικό ποινικό Δίκαιο – κάτι που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε όλες τις χώρες οι Η.Π.Α., με απώτερο στόχο την υπεράσπιση του δολαρίου (πηγή). Ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη βέβαια, προτεραιότητα έχει η ίδρυση του οικονομικού ΝΑΤΟ – μέσω της οποίας θα είναι έρμαιο των αμερικανικών πολυεθνικών (άρθρο).
Στο δεύτερο μέρος του άρθρου θα αναλύσω τα σχέδια και τις προθέσεις των αμερικανών, τόσο όσον αφορά τόσο το δολάριο, όσο και την εξασφάλιση της ηγεμονίας τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του πλανήτη – η οποία δεν θα είναι εφικτή, εάν σταματήσει η εποχή του πετροδολαρίου, όπως φαίνεται ότι σχεδιάζεται από τον άξονα Μόσχας-Πεκίνου.
 

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Μηνύματα
470
Like
6
Πόντοι
1
Αρχίσαμε πάλι τις μαλακειες. Προπαγανδα δε γίνεται έτσι μάστορα. Ασε που έχεις εκτεθεί. Πληρώνεσαι απο το κόμμα;
 
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.245
Κριτικές
35
Like
6.115
Πόντοι
6.796
Ο Μακρόν απαιτεί από τη Γερμανία περισσότερη αλληλεγγύη, καθώς εκτιμά ότι επωφελείται από τις αδικίες της ευρωζώνης» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Επικαλούμενη δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, αναφέρει πως βλέπει στην Ευρώπη μία μεγάλη οικονομική και εμπορική ανισορροπία. 
«Οι χώρες που ήταν ήδη χρεωμένες αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τα χρέη τους. Αυτές που ήταν ήδη ανταγωνιστικές έγιναν ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Μακρόν. Αξίωσε από τη Γερμανία περισσότερη οικονομική αλληλεγγύη με τους εταίρους της ΕΕ. Η ευρωζώνη, όπως είπε, πρέπει να αποκτήσει περισσότερο ενιαίο χαρακτήρα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom