Νέα

Διακοπές ρεύματος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Η εντύπωσή μου είναι ότι το Δημόσιο χρειάζεται ένα "νοικοκύρεμα".

Δυστυχώς, η κατάσταση που σε πολλά "νοικοκυριά" έχει γίνει καθεστώς (δανεισμός για την κατανάλωση) και επομένως και συνείδηση σε μεγάλο αριθμό πολιτών, έχει εφαρμοσθεί (από τις ηγεσίες μας) και στο δημόσιο.

Η λύση των "πωλήσεων" δεν είναι λύση, είναι μετάθεση του προβλήματος, και δυστυχώς όχι χωρίς κόστος. Τότε (που θα ξανακληθούμε να λύσουμε το πρόβλημα) δεν θα έχουμε ΟΥΤΕ αυτά που έχουμε τώρα. Δηλάδή η θέση μας θα είναι ακόμα χειρότερη.

Αυτό, με τα απλά λόγια που στο λέω εδώ, δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο δρόμος, και όχι αυτός που είναι τώρα.

Αλλά βλέπεις... Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να το κάνει.

Όλες οι κυβερνήσεις απο το 74 και πέρα για νοικύρεμα μιλάνε σε σχέση με τους προγενέστερους. Τα αποτελέσματα μιλούν απο μόνα τους. Πιστευω οτι ικανοί είμαστε για τα αποτελέσματα που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας .... με απλά λόγια αυτο ειναι το νοικοκύρεμα που μας αξίζει ...
Και όπως και συ αναφέρεις χαρακτηριστικά ... Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να το κάνει.

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε νομίζω στα περισσότερα σημεία που εξετάσαμε το πρόσφατο διαστημα. Λειτουργώντας με καρτεσιανή λογική τα συμπεράσματα είναι προφανή ...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Διαφωνώ κάθετα ρε φιλαράκι. Πιστεύω πως άνθρωποι να το κάνουν υπάρχουν. Το θεμα είναι μόνο πως αυτοί που είναι πάνω δεν αφήνουν τέτοιους ανθρώπους να κάνουν κάτι.
Εγώ έχω ένα παράπονο από όλο το σύστημα.
ΈΝΑΝ παπάρα να βγει και να πει σαν τρίτο κόμμα "θέλω την εξουσία" ΔΕΝ υπάρχει. Όλη η αντιπολίτευση παλεύει για το ποιος θα πάρει την τρίτη θέση. Μόνο να γκρινιάζουν ξέρουν. Λύσεις δίνει κανείς; ΟΧΙ. Πώς να δώσουνε; Εδώ οι γιατροί γίνονται υπουργοί ανάπτυξης. Οι δικηγόροι υπουργοί περιβαλλοντος, οι δημοσιογράφοι υπουργοί παιδείας. Και όλοι κάνουν τις κινήσεις τους έξω από το χορό, όλοι πάνε σε νοσοκομεία του εξωτερικού, σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά του, σε ιδιωτικά μαιευτήρια σε α θέση όταν γεννούνε, έχουνε 4-5 υπηκοότητες ο καθένας κοκ.
Όταν βγαίνουν στο δρόμο οδηγεί άλλος και η αστυνομία κάνει πέρασμα. Όταν πάνε στην τράπεζα δεν περνάνε από την ουρά και δεν πάνε αυτοί αλλά άλλος. Όταν πάνε να πετάξουνε πάνε από ιδιαίτερη είσοδο στο Ελ. Βεν. και φυσικά το αεροπλάνο τους περιμένει.
Όλα αυτά δεν αλλάζουν έτσι απλά. Αλλά αλλάζουνε. Χρειάζεται όμως επανασταση αδερφέ. Και ποιος θα την κάνει; Όλοι φωνάζουνε αλλά κανείς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα. Φωνάζουνε για να αντιπαρατεθούν στο καθεστώς μόνο....ψόφια λόγια δηλαδή.
Πάρε το ασφαλιστικό.
Συμφωνώ, χάλια οι ρυθμίσεις. Πες μου έναν παπάρα πολιτικό που είπε πως οι βουλευτές πρέπει να παίρνουνε σύνταξη στα 20 χρόνια ή στα 24 χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Γίνεται; Εδώ πάνε τα χούφταλα στα έδρανα, με ιδέες του 1800. Έναν εργατοπατέρα που έχει όντως δουλέψει και έχει βγει από τα σπλάχνα της υπηρεσίας.
Τι χρειάζεται; Να μαζευτούν 15 νοματαίοι που να μην ψωμολυσσάνε αλλά να μην θεωρούνται "κατεστημένο" επιχειρηματίες - επιτυχημένοι επαγγελματίες και να πούνε, κάνουμε ένα πλάνο και πάμε να πάρουμε την εξουσία. ΖΑυτή είναι η γνώμη μου. Αν θα γίνει ποτέ; Δεν το νομίζω...είναι ολύ όμορφη θεωρία για να γίνει πραγματικότητα.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Διαφωνώ κάθετα ρε φιλαράκι. Πιστεύω πως άνθρωποι να το κάνουν υπάρχουν. Το θεμα είναι μόνο πως αυτοί που είναι πάνω δεν αφήνουν τέτοιους ανθρώπους να κάνουν κάτι.
Εγώ έχω ένα παράπονο από όλο το σύστημα.
ΈΝΑΝ παπάρα να βγει και να πει σαν τρίτο κόμμα "θέλω την εξουσία" ΔΕΝ υπάρχει. Όλη η αντιπολίτευση παλεύει για το ποιος θα πάρει την τρίτη θέση. Μόνο να γκρινιάζουν ξέρουν. Λύσεις δίνει κανείς; ΟΧΙ. Πώς να δώσουνε; Εδώ οι γιατροί γίνονται υπουργοί ανάπτυξης. Οι δικηγόροι υπουργοί περιβαλλοντος, οι δημοσιογράφοι υπουργοί παιδείας. Και όλοι κάνουν τις κινήσεις τους έξω από το χορό, όλοι πάνε σε νοσοκομεία του εξωτερικού, σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά του, σε ιδιωτικά μαιευτήρια σε α θέση όταν γεννούνε, έχουνε 4-5 υπηκοότητες ο καθένας κοκ.
Όταν βγαίνουν στο δρόμο οδηγεί άλλος και η αστυνομία κάνει πέρασμα. Όταν πάνε στην τράπεζα δεν περνάνε από την ουρά και δεν πάνε αυτοί αλλά άλλος. Όταν πάνε να πετάξουνε πάνε από ιδιαίτερη είσοδο στο Ελ. Βεν. και φυσικά το αεροπλάνο τους περιμένει.
Όλα αυτά δεν αλλάζουν έτσι απλά. Αλλά αλλάζουνε. Χρειάζεται όμως επανασταση αδερφέ. Και ποιος θα την κάνει; Όλοι φωνάζουνε αλλά κανείς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα. Φωνάζουνε για να αντιπαρατεθούν στο καθεστώς μόνο....ψόφια λόγια δηλαδή.
Πάρε το ασφαλιστικό.
Συμφωνώ, χάλια οι ρυθμίσεις. Πες μου έναν παπάρα πολιτικό που είπε πως οι βουλευτές πρέπει να παίρνουνε σύνταξη στα 20 χρόνια ή στα 24 χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Γίνεται; Εδώ πάνε τα χούφταλα στα έδρανα, με ιδέες του 1800. Έναν εργατοπατέρα που έχει όντως δουλέψει και έχει βγει από τα σπλάχνα της υπηρεσίας.
Τι χρειάζεται; Να μαζευτούν 15 νοματαίοι που να μην ψωμολυσσάνε αλλά να μην θεωρούνται "κατεστημένο" επιχειρηματίες - επιτυχημένοι επαγγελματίες και να πούνε, κάνουμε ένα πλάνο και πάμε να πάρουμε την εξουσία. ΖΑυτή είναι η γνώμη μου. Αν θα γίνει ποτέ; Δεν το νομίζω...είναι ολύ όμορφη θεωρία για να γίνει πραγματικότητα.

Όλα οσα αναφέρεις είναι τετριμμένα και χιλιοειπωμένα ...
Αυτοί είναι οι νεοέλληνες και αυτη η ελλάδα τους αξιζει ..
Εξάλλου και συ συμφωνείς οτι δεν θα γινει κατι στο μελλον που να δίνει ελπίδα για το καλύτερο ...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Όλα οσα αναφέρεις είναι τετριμμένα και χιλιοειπωμένα ...
Αυτοί είναι οι νεοέλληνες και αυτη η ελλάδα τους αξιζει ..
Εξάλλου και συ συμφωνείς οτι δεν θα γινει κατι στο μελλον που να δίνει ελπίδα για το καλύτερο ...
Υπάρχουν επαναστάσεις και επαναστάσεις. Δες τον ΟΤΕ. Πόσοι έχουν πάει σε ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας; Αν γίνει το ίδιο και με τη ΔΕΗ και με την ΕΥΔΑΠ...; Αυτά είναι σιωπηλή επανάσταση που τουλάχιστον μας μειώνει τα εξοδα.
Βαρβάτες επαναστάσεις δεν έρχονται όσο αποδεχόμαστε τη μοίρα μας. Είμαστε 10 άτομα εδώ που γράφουμε. Πόσοι και ποιοι από εμάς μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι; Μια κίνηση; Όλα κάπως ξεκινάνε. και πάντως δεν ξεκινούν με το να αποδεχόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Υπάρχουν επαναστάσεις και επαναστάσεις. Δες τον ΟΤΕ. Πόσοι έχουν πάει σε ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας; Αν γίνει το ίδιο και με τη ΔΕΗ και με την ΕΥΔΑΠ...; Αυτά είναι σιωπηλή επανάσταση που τουλάχιστον μας μειώνει τα εξοδα.
Βαρβάτες επαναστάσεις δεν έρχονται όσο αποδεχόμαστε τη μοίρα μας. Είμαστε 10 άτομα εδώ που γράφουμε. Πόσοι και ποιοι από εμάς μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι; Μια κίνηση; Όλα κάπως ξεκινάνε. και πάντως δεν ξεκινούν με το να αποδεχόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας.

Ούτε να το σκεφτείς !!
Έπανάσταση που να έχει σαν αρχη τα ... μπουρδέλα .... απαξιωτκό απο χέρι ...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Είμαστε 10 άτομα εδώ που γράφουμε. Πόσοι και ποιοι από εμάς μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι; Μια κίνηση; Όλα κάπως ξεκινάνε. και πάντως δεν ξεκινούν με το να αποδεχόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας.

Αρχίδια επανάσταση, φίλε.
Εδώ (για μας που λες) πέντε είπανε να μαζευτούνε, όχι για να πάρουνε την εξουσία, αλλά για να πηγαίνουν καμιά βόλτα με τα δίτροχα. Αρχίδια μαζευτήκαν.

Ξεκίνα κάτι εσύ, και δες τι ανταπόκριση θα έχει...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Γιατι; σε μπορδελοχώρα δεν ζούμε;;

και τι σε κάνει να πιστευεις οτι αυτοί οι 10 που λες δεν θα είναι μεγαλύτερα λαμόγια απο τους γνωστούς πολιτικούς και παρατρεχάμενους ?
έλληνες δεν ειναι και αυτοί ?

ριξε μια ματιά στην <Ιστορία του Ελληνικού Κράτους 1453-1974> του Βασίλη Ραφαηλίδη και θα διαπιστωσεις οτι ενα 32% του πληθυσμού έχει αλβανικές ρίζες και επίσης υάρχουν σλαβικά, οθωμανικά, φράγκικα, αρμένικα, και πολλά άλλα εθνικά στοιχεία που συνθέτουν τη εθνολογική μορφή της νεοτέρας ελλάδος.
Εκει οφείλεται  και η εικόνα της σημερινής ελλάδος ....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Το ψιλοπαρατήσαμε το thread, σταμάτησαν και οι διακοπές βέβαια, αλλά εμένα ΤΩΡΑ μου ήρθε η εξήγηση ΓΙΑΤΙ είχαμε διακοπές ρεύματος τόσον καιρό...

Ιδού:

Συνημμένα

• DEH.gif
    DEH.gif
    255 KB · Εμφανίσεις: 83

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Χαχαχαχαχαχαχα, γαμάτη φώτο!!!!!!

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Το ψιλοπαρατήσαμε το thread, σταμάτησαν και οι διακοπές βέβαια, αλλά εμένα ΤΩΡΑ μου ήρθε η εξήγηση ΓΙΑΤΙ είχαμε διακοπές ρεύματος τόσον καιρό...

Ιδού:

ε αυτο δεν το ειχα σκεφτεί !!  ειδες οι γραμμές υψηλής της ΔΕΗ αυτενέργεια ....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Γολγοθάς περιμένει ένα νοικοκυριό που θα αποφασίσει να εγκαταστήσει στην ταράτσα του σπιτιού του ένα μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα. Θα πληρώσει ασκόπως λόγω της γραφειοκρατίας, για τέλη και φόρους, πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που θα έχει για να πουλάει το παραγόμενο ρεύμα στο σύστημα!
Είκοσι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Μάιος 2006), η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού είναι μια απίστευτη περιπέτεια.
Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) είναι ενδεικτικά για την τεράστια γραφειοκρατία που επικρατεί γύρω από τις επενδύσεις αυτού του είδους. Το παράδειγμα ενός οικιακού καταναλωτή που είναι μισθωτός και θέλει να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 1 μόνο κιλοβάτ (kW) στην ταράτσα του σπιτιού του είναι χαρακτηριστικό. Το σύστημα αυτό κοστίζει μαζί με τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης περίπου 6.500 ευρώ (συν τον ΦΠΑ). Τα ετήσια έσοδά του από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα (ΔΕΣΜΗΕ ή ΔΕΗ κατά περίπτωση) ανέρχονται μόλις σε 520-700 ευρώ, αναλόγως με το πού βρίσκεται και την ηλιοφάνεια της περιοχής. Τον άνθρωπο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες τον θεωρούν επιτηδευματία και έμπορο. Για να μπορέσει να πουλά ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει:
● Να ανοίξει βιβλία στην Εφορία. ● Να εγγραφεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (το πρώην ΤΕΒΕ) όπου θα καταβάλλει ελάχιστο κόστος εισφορών 1.500- 2.000 ευρώ ετησίως. Τα διπλάσια δηλαδή έως και τριπλάσια χρήματα από αυτά που θα εισπράττει αν πουλά το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύστημα!
● Να εγγραφεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο, καταβάλλοντας περίπου 50 ευρώ ετησίως.
● Να υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ για μία εικοσαετία.
Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενώ όλοι οι αρμόδιοι ορκίζονται στο όνομά τους, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών τις πνίγει.
Στη γειτονική Βουλγαρία για συστήματα έως και 5.000 κιλοβάτ δεν απαιτείται καμία απολύτως άδεια.
● Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά, απλώς χθες ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ δεν θα δέχεται πλέον άλλες αιτήσεις για φωτοβολταϊκά επειδή έχει ξεπεραστεί το πλαφόν που έχει τεθεί από τον εθνικό στόχο.

Για την παράγραφο με κίτρινο, έχει κανείς να πεί τίποτα?

Γι αυτό (όλο) δεν πρόκειται ΟΥΤΕ οι ιδιωτικοποιήσεις να δουλέψουν σ' αυτή τη χώρα, φίλε Athens1 !!!  :headbang:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γολγοθάς περιμένει ένα νοικοκυριό που θα αποφασίσει να εγκαταστήσει στην ταράτσα του σπιτιού του ένα μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα. Θα πληρώσει ασκόπως λόγω της γραφειοκρατίας, για τέλη και φόρους, πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που θα έχει για να πουλάει το παραγόμενο ρεύμα στο σύστημα!
Είκοσι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Μάιος 2006), η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού είναι μια απίστευτη περιπέτεια.
Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) είναι ενδεικτικά για την τεράστια γραφειοκρατία που επικρατεί γύρω από τις επενδύσεις αυτού του είδους. Το παράδειγμα ενός οικιακού καταναλωτή που είναι μισθωτός και θέλει να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 1 μόνο κιλοβάτ (kW) στην ταράτσα του σπιτιού του είναι χαρακτηριστικό. Το σύστημα αυτό κοστίζει μαζί με τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης περίπου 6.500 ευρώ (συν τον ΦΠΑ). Τα ετήσια έσοδά του από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα (ΔΕΣΜΗΕ ή ΔΕΗ κατά περίπτωση) ανέρχονται μόλις σε 520-700 ευρώ, αναλόγως με το πού βρίσκεται και την ηλιοφάνεια της περιοχής. Τον άνθρωπο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες τον θεωρούν επιτηδευματία και έμπορο. Για να μπορέσει να πουλά ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει:
● Να ανοίξει βιβλία στην Εφορία. ● Να εγγραφεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (το πρώην ΤΕΒΕ) όπου θα καταβάλλει ελάχιστο κόστος εισφορών 1.500- 2.000 ευρώ ετησίως. Τα διπλάσια δηλαδή έως και τριπλάσια χρήματα από αυτά που θα εισπράττει αν πουλά το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύστημα!
● Να εγγραφεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο, καταβάλλοντας περίπου 50 ευρώ ετησίως.
● Να υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ για μία εικοσαετία.
Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενώ όλοι οι αρμόδιοι ορκίζονται στο όνομά τους, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών τις πνίγει.
Στη γειτονική Βουλγαρία για συστήματα έως και 5.000 κιλοβάτ δεν απαιτείται καμία απολύτως άδεια.
● Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά, απλώς χθες ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ δεν θα δέχεται πλέον άλλες αιτήσεις για φωτοβολταϊκά επειδή έχει ξεπεραστεί το πλαφόν που έχει τεθεί από τον εθνικό στόχο.

Για την παράγραφο με κίτρινο, έχει κανείς να πεί τίποτα?

Γι αυτό (όλο) δεν πρόκειται ΟΥΤΕ οι ιδιωτικοποιήσεις να δουλέψουν σ' αυτή τη χώρα, φίλε Athens1 !!!  :headbang:

Πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε κύριε, να κάνω μία απλή ερώτηση?

Γιατί ο συγκεκριμένος μικροβολαταϊκός να πουλάει στο σύστημα και να μην περιοριστεί απλά στην ικανοποίηση των αναγκών της κατοικίας/βιοτεχνίας/βιομηχανίας του? Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα από όσα αναφέρεις.

Την απάντηση την έχεις δώσει παλαιότερα μέσω δικής σου ερώτησης....

Επιπλέον, θα θέλαμε και την οικονομική ανάλυση για μία μοναδούλα 99KW...θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον, ειδικότερα εάν υπολόγιζες και την επιδότηση από τον αναπτυξιακό.

Και τέλος, είναι τελείως μαλάκας ο δημοσιογράφος που έγραψε αυτή την παπαριά, δηλώνοντας απλά που στέκεται κομματικά η φυλλάδα του και ο ίδιος.  Και εάν θες τη γνώμη μου, αυτό το τελευταίο, δλδ η κομματικοποίση των πάντων  στην Ελλάδα είναι ο λόγος που δεν γίνεται τίποτα, και όχι αυτά που γράφει ο δημοσιογραφάκος που παραθέτεις (τα οποία είναι κλασσικό παράδειγμα όπου προσπαθεί κανείς να βγάλει γενικό συμπέρασμα και να επηρεάσει την κοινή γνώμη μέσω μίας ειδικής περίπτωσης, δλδ τον μικροπαραγωγό, οποίος παραδόξως θέλει να τροφοδοτήσει ρεύμα στο σύστημα, δεν είναι ασφαλισμένος και δεν έχει πάρει επιδότηση. Εάν δεις τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στην σελίδα της ΡΑΕ, είναι ζήτημα εάν το 5% τηρεί αυτά τα κριτήρια).

Επισκέπτης
παντως οσο αναφορα το κυρος αυτων που γραφουν οι δημοσιογραφοι θα σας αναφερω ενα πραγμα....ενας πολυ εγκριτος σε εισαγωγικα δημοσιογραφος εγραφε ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενα αρθο περι νομικων θεματων κ χρησιμοποιουσε ως πηγη των λεγομενων του βιβλιο νομικης πρωτου ετους...κ για να το σπασω κ να το ξαναριξω ειναι σαν να γραφει καποιος οτι στην φυση δεν υπαρχουν τριβες κ τα ρεστα κ ισχυουν οι νομοι της μαχανικης του νευτωνα χωρις παραδοχες χωρις τιποτα :grin: κ μονο που το παραδειγμα που ανεφερα ηταν θεωρητικο ενω εκειος αναφεροταν σε πρακτικο θεμα

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αυτά που γράφεις, Yorgos, δείχνουν (εκτός των άλλων) και άγνοια της υπάρχουσας (και εφικτής) τεχνολογίας και δυνατοτήτων.

Αλλά πες μου, ΠΟΥ στο δημοσίευμα είδες εσύ κομματική αναφορά? Γιατί εγώ δεν είδα. Αν έβλεπα, δεν θα το έβαζα εδώ.

Το σχόλιό σου γι' αυτήν προέρχεται μάλλον από το γεγονός ότι παράθεσα την πηγή μου. Αν  έβλεπες το ίδιο δημοσίευμα σε άλλη, φιλοκυβερνητική εφημερίδα, δε θα έκανες το σχόλιο.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αυτά που γράφεις, Yorgos, δείχνουν (εκτός των άλλων) και άγνοια της υπάρχουσας (και εφικτής) τεχνολογίας και δυνατοτήτων.

Αλλά πες μου, ΠΟΥ στο δημοσίευμα είδες εσύ κομματική αναφορά? Γιατί εγώ δεν είδα. Αν έβλεπα, δεν θα το έβαζα εδώ.

Το σχόλιό σου γι' αυτήν προέρχεται μάλλον από το γεγονός ότι παράθεσα την πηγή μου. Αν  έβλεπες το ίδιο δημοσίευμα σε άλλη, φιλοκυβερνητική εφημερίδα, δε θα έκανες το σχόλιο.

Αυστηρή απάντηση. I like.

Σχετικά με το κομματικό σχόλιο, παραθέτω τα εξής
α) "Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενώ όλοι οι αρμόδιοι ορκίζονται στο όνομά τους, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών τις πνίγει."
β) Το γεγονός ότι η περίπτωση που αναφέρει το άρθρο είναι η απόλυτη μειοψηφία και όχι ο κανόνας για τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, ούτε καν αναφορά σε πηγή για να  καταλάβω από που προέρχεται το άρθρο.

Επιπλέον σχετικά με την άγνοιά μου στiς τεχνολογίες που αναφέρεις, δεν είναι τόπος απόδειξης σχετικών γνώσεων, εάν όμως σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς για το τι πραγματικά είναι εφικτό σε θέματα φωτοβολταϊκών (και όχι σε θεωρητικό επίπεδο), σε παραπέμπω σε σχετικά γερμανικά portals ή και σε δικτυακούς τόπους γερμανικών εταιριών που προσφέρουν έτοιμα προϊόντα i.e.  Schueco. ()

Τώρα σε τι άλλο μπορεί να έχω άγνοια ή τι άλλο δείχνουν τα γραπτά μου....δεν μπορώ να μαντέψω και πάλι δεν είναι ο σωστός τόπος και χρόνος να αναλυθεί. Άλλωστε είναι αδιάφορο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αυστηρή απάντηση. I like.
Και που να δεις η συνέχεια!

Τώρα σε τι άλλο μπορεί να έχω άγνοια ή τι άλλο δείχνουν τα γραπτά μου....δεν μπορώ να μαντέψω
Προφανώς δε μπορείς. Αν μπορούσες, δε θα είχες την άγνοια που έχεις.

και πάλι δεν είναι ο σωστός τόπος και χρόνος να αναλυθεί.
Κοίτα, εδώ είναι ένα δημόσιο forum. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή, του. Και εσύ, και οι άλλοι όμως.
Συστάσεις τύπου «εδώ δεν κάνει να λέμε τέτοια» (αυτό λες με άλλες λέξεις), δε σε παίρνει να λες, γιατί δεν έχεις το δικαίωμα να επιβάλεις κανενός είδους λογοκρισία.
Άρα τέτοια να λες εκεί που σε παίρνει (αν υπάρχει τέτοιος τόπος), και όχι εδώ.

Επιπλέον σχετικά με την άγνοιά μου στiς τεχνολογίες που αναφέρεις, δεν είναι τόπος απόδειξης σχετικών γνώσεων
Να ξαναπώ τα ίδια? Δε θα το κάνω, ισχύουν.
Η άγνοιά σου φάνηκε από την ερώτηση: «Γιατί ο συγκεκριμένος μικροβολαταϊκός να πουλάει στο σύστημα και να μην περιοριστεί απλά στην ικανοποίηση των αναγκών της κατοικίας/βιοτεχνίας/βιομηχανίας του?»
Αν είχες στοιχειώδεις γνώσεις σχετικά με το θέμα, θα ήξερες γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Δε θα κάτσω τώρα φυσικά να σε μάθω (γιατί δεν έχεις διάθεση να μάθεις), θα το κάνω όμως αν το θέμα ενδιαφέρει και άλλους, που θέλουν να μάθουν.
Εσύ θέλεις μόνο να κάνεις τον έξυπνο.
Και δυστυχώς (για σένα), εκεί που δε σε παίρνει.

εάν όμως σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς για το τι πραγματικά είναι εφικτό σε θέματα φωτοβολταϊκών (και όχι σε θεωρητικό επίπεδο), σε παραπέμπω σε σχετικά γερμανικά portals ή και σε δικτυακούς τόπους γερμανικών εταιριών που προσφέρουν έτοιμα προϊόντα i.e.  Schueco. ()
Ναι λεβεντιά μου? Θα με μάθεις εσύ τι πουλάει η Schüco? (ειδικά αυτή!) Είσαι και άτυχος ρε γαμώτο, γιατί που να ‘ξερες που έχεις πέσει!

Σχετικά με το κομματικό σχόλιο, παραθέτω τα εξής
α) "Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενώ όλοι οι αρμόδιοι ορκίζονται στο όνομά τους, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών τις πνίγει."
Πας να κάνεις μια επιστημονική συζήτηση, αλλά δυστυχώς οι ικανότητές σου και τα φόντα σου μόνο σε επίπεδο ποδοσφαιρικού γηπέδου σου επιτρέπουν να διαλεχθείς.
Συνάγω ότι από τα γραφέντα στο άρθρο σε έθιξε η αναφορά στον Πρωθυπουργό.
Δε μου λες? Σε έθιξε η αναφορά στον «Πρωθυπουργό της χώρας σου», ή στον Κ. Καραμανλή προσωπικά?
Δε μου λες? Αν πρωθυπουργός της χώρας ήταν άλλος (ας πούμε ο Γ. Παπανδρέου, η ο Κ. Σημίτης, ή ο Α. Παπανδρέου, ή ο Κ. Μητσοτάκης), θα ίσχυε (κατά τη γνώμη σου πάντα) τίποτα διαφορετικό από τα όσα γράφει το άρθρο σχετικά με την κατάσταση που υφίσταται στο κράτος σε σχέση με την προσπάθεια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας?

Και επειδή δεν μου λες, να σου πω εγώ:

Το χάλι της χώρας οφείλεται σε τύπους σαν και σένα.
Σε τύπους που όταν κάποιος τους δώσει μια πληροφορία, αντί να σκεφτούν τι μπορεί να σημαίνει αυτή, και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το καλύτερο, το ΠΡΩΤΟ που σκέφτονται είναι γιατί είναι μαλάκας αυτός που έδωσε την πληροφορία («είναι τελείως μαλάκας ο δημοσιογράφος που έγραψε αυτή την παπαριά»). Και το δεύτερο που θα σκεφτούν είναι το γιατί η πληροφορία είναι παπαριά (πως δε θα είναι παπαριά αφού την έδωσε ένας μαλάκας?), και στη συνέχεια, θα σκέφτονται τι θα πουν οι ίδιοι για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την άποψή τους.

Δυστυχώς σαν και σένα είναι πάρα πολλοί σ’ αυτή τη χώρα.

β) Το γεγονός ότι η περίπτωση που αναφέρει το άρθρο είναι η απόλυτη μειοψηφία και όχι ο κανόνας για τις συγκεκριμένες επενδύσεις.
Μάλιστα.
Θα ήθελα λοιπόν να μου παραθέσεις τα στατιστικά στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου και τα οποία σε κάνουν να βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.
Είναι προφανές ότι ο κατάπτυστος κομματο-κατευθυνόμενος δημοσιογράφος τα γράφει χωρίς να ξέρει, ενώ εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω. Και προφανώς ΨΕΥΔΕΤΑΙ για αυτό που λέει για τη Βουλγαρία.
Πες το λοιπόν.

Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, ούτε καν αναφορά σε πηγή για να  καταλάβω από που προέρχεται το άρθρο.
Μα είναι προφανές ΚΑΙ αυτό. Τα ξέρεις όλα εσύ.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
σταυρο σταματα, εσπασα την καρεκλα..  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μάλιστα, ωραία πράγματα.

Ο μικροβολταϊκός, όπως και ο καθένας που σκέφτεται να παράγει ρεύμα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, προτιμά να πουλά στο σύστημα και όχι να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες, για τον απλούστατο λόγο ότι πουλάς στο σύστημα πιο ακριβά από ότι αγοράζεις. Επ' αυτού είχες κάνει και ερώτηση σε προηγούμενο Post σου, και μάλιστα απορούσες γιατί ισχύει αυτό. (Απόρησα ακόμη και με την απορία σου)

Τεχνικά γίνεται να ικανοποιήσεις τις δικές σου ανάγκες αν παράγεις ο ίδιος. Και εάν είσαι τόσο κοντά στην Schueco π.χ. ή άλλες ανάλογες εταιρίες, με εκπλήσσει που δεν το γνωρίζεις. (Γενικότερα με ικανοποίηση ιδίων αναγκών εννοούμε περιπτώσεις από τον μικρό καταναλωτή αλλά και  βιοτεχνίες/βιομηχανίες).

Το χάλι της χώρας μου οφείλεται σε τύπους που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Και αυτό πάντα με σκοπό να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Από τύπους που τους αρέσει να βγάζουν συμπεράσματα για σύνθετα θέματα από σκόρπιες πληροφορίες και από γραπτά πανεπιστημόνων (=δημοσιογράφους).

Η πληροφορία μεμονωμένη για την Βουλγαρία δίνει σαφώς ένα στίγμα, από μόνη της όμως δεν οδηγεί σε συμπεράσματα. Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει γιατί δίνει τέτοια κίνητρα μία χώρα. Και θα μου επιτρέψεις να πω, ότι μόνο και μόνο επειδή το κάνει η Βουλγαρία, δεν αποτελεί κριτήριο να το κάνουμε και εμείς. Τουλάχιστον χωρίς να έχουμε και κάποιο σχετικό feedback. Εκεί θα φαινόταν η μαγκιά του δημοσιογράφου. Και δεν ανέφερα εγώ πουθενά ότι είναι ψέματα αυτό για την Βουλγαρία. Μην ακολουθείς δημοσιογραφικές τακτικές βάζοντάς μου λόγια που δεν είπα (η βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα για την επιχειρηματολογία των θέσεών μου)

Εάν ο κος δημοσιογράφος ήθελε να κάνει κριτική στο πως προχωρούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα, είχε πάρα πολλά επιχειρήματα (το δάσος), διάλεξε όμως την εξαίρεση (το δέντρο). Με σύντομες διαδικασίες μπορούσε να αναφερθεί στους νόμους που υπάρχουν σχετικά, σε αυτούς που εκκρεμούν εδώ και καιρό, και τελικά στα πόσα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν υλοποιηθεί. Θα ήταν σαρωτικός και δεν θα υπήρχε θέμα αμφισβήτησης, καθώς το όλο σύστημα όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή έχει αποτύχει. (Αυτό για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι κομματικός, και ότι σωστή κριτική θα την ακούσεις πρώτα από μένα και μετά από τις κωλοφυλλάδες)

Το ότι αναφέρω πως εδώ δεν είναι ο τόπος επίδειξης γνώσεων έχει απλά να κάνει με το γεγονός ότι δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν το πόσο μάγκας είσαι ή είμαι, το τι θέση κατέχω ή κατέχεις, το τι ξέρεις και ξέρω και ποιος από τους δυο μας την έχει μεγαλύτερη. Δεν έχει να κάνει με λογοκρισία, μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.

Σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που γνωρίζω, σε παραπέμπω στις επίσημες ιστοσελίδες της ΡΑΕ. Κατέβαζε τα ανάλογα πινακάκια αιτήσεων για φωτοβολταϊκά και βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματα.

Τα σχόλια περί λεβεντιάς, ικανοτήτων, άγνοιας, περί που έχω πέσει ή έχω ανέβει, το πόσο με παίρνει, το ποιος είσαι και ποιος είμαι, τα αφήνω αναπάντητα και σαν απόδειξη του ποιος πραγματικά μπορεί να κάνει συζήτηση ή να συμπεριφέρεται σαν χουλιγκάνος.

Αυτά τα ολίγα. Σαν αποδεδειγμένα ο πιο επικύνδινος τύπος για την χώρα μου, σαν κάποιος που έχει απόλυτη άγνοια επί του παρόντος θέματος και κυρίως αφού εδώ συμμετέχουν και κύριοι που δεν μας παίρνει να διαφωνούμε μαζί τους (ευτυχώς που καταλάβαμε που πέσαμε), δεν νομίζω ότι έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω. Σας αφήνω στο φως της ενημέρωσης για τεχνολογίες αιχμής από τα ΝΕΑ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom