Νέα

Διακοπές ρεύματος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
δεν νομίζω ότι έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω. Σας αφήνω στο φως της ενημέρωσης για τεχνολογίες αιχμής από τα ΝΕΑ.
Η γνωστή τακτική της «σουπιάς». Αμολάμε μελάνι, και την κάνουμε.

Εάν ο κος δημοσιογράφος ήθελε να κάνει κριτική στο πως προχωρούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα, είχε πάρα πολλά επιχειρήματα (το δάσος), διάλεξε όμως την εξαίρεση (το δέντρο). Με σύντομες διαδικασίες μπορούσε να αναφερθεί στους νόμους που υπάρχουν σχετικά, σε αυτούς που εκκρεμούν εδώ και καιρό, και τελικά στα πόσα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν υλοποιηθεί. Θα ήταν σαρωτικός και δεν θα υπήρχε θέμα αμφισβήτησης, καθώς το όλο σύστημα όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή έχει αποτύχει. (Αυτό για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι κομματικός, και ότι σωστή κριτική θα την ακούσεις πρώτα από μένα και μετά από τις κωλοφυλλάδες)
Βλέπω μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη άποψη για το τι πρέπει να γράφουν οι δημοσιογράφοι. Γιατί δε τα γράφεις εσύ? Με τόσες ικανότητες ο έντυπος τύπος δε θα αρνιόταν τις υπηρεσίες σου. Αν είσαι και ωραίο παιδί, θα έχεις τύχη και στον τηλεοπτικό τομέα...

Και δεν ανέφερα εγώ πουθενά ότι είναι ψέματα αυτό για την Βουλγαρία.
Γι’ αυτό έγραψα το «προφανώς» μπροστά από την πρόταση μου.
Αλλά νομίζω ότι και να μη το είχα γράψει, όταν ένας καθηγητής της δημοσιογραφίας όπως εσύ λέει το δημοσιογράφο «τελείως μαλάκα» (ή μήπως δεν το είπες κι αυτό?), το να υπονοεί ότι είναι ψεύτης δεν είναι και τόσο σοβαρό παράπτωμα. Οπότε τι σε έθιξε?

Από τύπους που τους αρέσει να βγάζουν συμπεράσματα για σύνθετα θέματα από σκόρπιες πληροφορίες και από γραπτά πανεπιστημόνων (=δημοσιογράφους).
Επειδή προφανώς υπονοείς εμένα, πήγαινε στο ποστ μου που πρωτοέβαλα το δημοσίευμα, και δες τι «συμπεράσματα» έβγαλα.
Έγραψα:
«Γι αυτό (όλο) δεν πρόκειται ΟΥΤΕ οι ιδιωτικοποιήσεις να δουλέψουν σ' αυτή τη χώρα, φίλε Athens1»
Διαφωνείς κάπου? Πες το.
Αντί να κάνεις αυτό (γιατί προφανώς δε μπορείς να το κάνεις), γράφεις ότι οι δημοσιογράφοι είναι μαλάκες. Συνάγω ότι εσύ είσαι ο έξυπνος.
Αν συνεχίσουμε, ξέρω που θα καταλήξεις.
Θα καταλήξεις στο γνωστό «Όλοι σας είστε μαλάκες εκτός από μένα».
Το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια, δεν το αποκλείω.

Τεχνικά γίνεται να ικανοποιήσεις τις δικές σου ανάγκες αν παράγεις ο ίδιος.
«Τεχνικά» γίνεται να πάμε και στο φεγγάρι. Και έχουμε πάει όπως ξέρεις.
Παρθένος τόπος.
Να κάνουμε λοιπόν αυτό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μόλυνσης?
Σαν "τεχνικό" σε ρωτάω, όχι σαν user εδώ πλέον.

Ο μικροβολταϊκός, όπως και ο καθένας που σκέφτεται να παράγει ρεύμα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, προτιμά να πουλά στο σύστημα και όχι να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες, για τον απλούστατο λόγο ότι πουλάς στο σύστημα πιο ακριβά από ότι αγοράζεις.
Αααααααααααααααα!    Τώωωωωωωωωωρα κατάλαβα!

Δε νομίζω να έχω τίποτ’ άλλο να σου προσφέρω.
Το γιατί είναι έτσι το πράμα, το είπα στο προηγούμενο ποστ.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
καλα ακομα απεργουνε?φριχτο!!!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Stavros51, ηρέμησε. Θεωρώ τελείως άστοχες τις επιθέσεις επί προσωπικού και όσο και να προσπαθείς δεν θα με παρασύρεις σε χουλιγκανισμούς.

Συνεχίζεις να βγάζεις συμπεράσματα από το πουθενά και προτρέχεις....

Φυσικά και έχω άποψη το πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος, άλλωστε πουλάει ένα προϊόν που το αγοράζω εάν το σκεφτείς. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, ισχύει ότι έχω γράψει τη θέση μου όταν ζητήθηκε η γνώμη μου επί του θέματος (Δεν ήταν όμως σε φυλλάδα εθνικής εμβέλειας όπως τα ΝΕΑ και παρόλο που believe me είμαι ομορφόπαιδο, τελικά έχασα την ευκαιρία για καριέρα στο γυαλί :2funny:) . Άλλωστε, τα έγραψα (εδώ) για να σου αποδείξω ότι δεν προστατεύω την κυβέρνηση και όντως υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι όμως για τους λόγους που ανέλυε το άρθρο που παρέθεσες. Και θα το ξαναπώ ότι είναι τελείως μαλάκας, γιατί (πιστεύω θα συμφωνήσεις εδώ, δεν μπορεί...εκτός και άν μας κάνεις τελείως πλάκα), εάν θες να γράψεις κάτι, κάνε και μία ερευνούλα, έστω μία υποτυπώδη. Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής της δημοσιογραφίας για να το καταλάβεις αυτό (και δεν είμαι). Και ξανααναφέρω τι πρέπει να πεις εάν θες να εκφράσεις δυσαρέσκεια για την εθνική στρατηγική και τα φωτοβολταϊκά. ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ? ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? Ακόμη και αυτός ο τίτλος μόνος του αρκεί, χωρίς άρθρο, τους γάμησες όλους (όσους ξέρουν και όσους δεν ξέρουν). (Ιδανικά θα έπρεπε να εξηγήσει κανείς και μερικά πραγματάκια....αλλά για αρχή φτάνει και είναι πιο on the spot από τις συγκρίσεις με Βουλγαρία).

Βουλγαρία, ρε συ stavros, στην Βουλγαρία δεν έχουν ίδιο χρώμα τα περιπολικά, να το κάνουμε και εμείς? Αφού το κάνουν οι Βούλγαροι κάτι θα ξέρουν. Βάλτε ένα παράδειγμα τουλάχιστον από τον πολιτισμό....

Επαναλαμβάνω, κατάλαβέ το επιτέλους, η γνώμη μου είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν άλλα προβλήματα και όχι αυτό που αναφέρει ο κος δημοσιογράφος (για την συγκεκριμένη περίπτωση).

Επιπλέον, εάν είχαμε ελεύθερα τα πράγματα, και έβγαιναν οι άδειες π.χ. όπως στη Βουλγαρία (επιχείρημα του άρθρου, όχι δικό μου), το πιο πιθανόν είναι ο ίδιος ο δημοσιογράφος να ωρυόταν ότι τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα και ότι το δικαίωμα της παραγωγής "χαρίζεται" σε μεγαλοκαραχαρίες (το ξέρεις πολύ καλά αφού ασχολείσαι, ότι συγκεκριμένα συμφέροντα θα είχαν γεμίσει εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον την Ελλάδα με τέτοιες μονάδες εάν δεν υπήρχαν κάποιες διαδικασίες και ειδικότερα σε ακριτικές περιοχές ή και νησιά). Θα συμφωνούσα μάλιστα απόλυτα μαζί του!!!!

Δεν ξέρω εάν είστε όλοι μαλάκες και εγώ όχι, είναι πολύ advanced για μένα να απαντήσω κάτι τέτοιο. Η άγνοια βλέπεις... Οπότε μην συμπεραίνεις ότι εγώ είμαι ο έξυπνος…. Το ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πάντως είναι τρόμπας, είμαι βέβαιος.

Ρε Stavros...το να παράγεις ρεύμα για την ίδια σου την κατανάλωση είναι απόλυτα εφικτό. Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και ρεαλιστικά. Ακόμη και στην γαμημένη και συννεφιασμένη Ελβετία, πάνω από 15% των φωτοβολταϊκών είναι για ιδιωτική κατανάλωση. Ακόμη και η Schueco, (για να δούμε τελικά πόσο άτυχος είμαι), έχει συγκεκριμένα προϊόντα για αυτό το σκοπό. Είναι για τις λεγόμενες Insel-Anlagen και αναφέρονται ακόμη και στην ελληνική ιστοσελίδα στο FAQ τους!

Οτιδήποτε χρειάζεσαι για να παράγεις για δική σου κατανάλωση, τα βρίσκεις ακόμη και σε www.solarserver.de/] e-shops online [/url] !!!!!!!

ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΑ!

Εάν είναι αυτός ο δρόμος για την μείωση της μόλυνσης, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι και θέμα πολιτικής απόφασης. Εδώ θα με βρεις σύμφωνο ότι λύσεις βασισμένες σε "μοντέλα πυρηνικής ενέργειας" πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη (έβλεπα μία εκπομπή ότι το USS Virginia μπορεί να είναι ενεργειακά ανεξάρτητο για 30 χρόνια και μου έφυγε το καφάσι).

Οτιδήποτε όμως έχει και τον όρο πολιτική απόφαση, είναι κατά τη γνώμη μου η γνωστή μάχη και τέχνη του εφικτού (δυστυχώς μιας και λείπουν οι πολιτικοί με αρχίδια και έχουμε γεμίσει με αρχίδια πολιτκούς). Προσωπικά θεωρώ ότι έχει νόημα να παράγεις για την πάρτη σου, ακόμη και εάν το κάνεις μόνο και μόνο από οικολογική συνείδηση.

Και επειδή οι άνθρωποι της εποχής μας, δεν φημιζόμαστε για την συνείδησή μας, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές επιδοτείται και το σύστημα την αγοράζει από τον παραγωγό ακριβότερα από ότι την πουλάει στον καταναλωτή. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως σου το έχω ξαναγράψει.

Εδώ ρε συ, πες μου το απλό. Το πρώτο οικολογικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ο Έλληνας, ήταν να έχει καταλυτικό αυτοκίνητο. Πες μου, πόσοι έχουν ελέγξει ever τον καταλύτη τους? Πόσοι? Μάλλον κανένας... Πόσοι κάνουν το απλό, δλδ να μην πετάνε τις μπαταρίες μαζί με όλα τα σκουπίδια τους? Πόσοι προσέχουν να μην πετάνε τα σκουπίδια τους, στους κάδους της ανακύκλωσης εάν δεν είναι διαχωρισμένα κατάλληλα? Η συντριπτική μειοψηφία δυστυχώς....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γολγοθάς περιμένει ένα νοικοκυριό που θα αποφασίσει να εγκαταστήσει στην ταράτσα του σπιτιού του ένα μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα. Θα πληρώσει ασκόπως λόγω της γραφειοκρατίας, για τέλη και φόρους, πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που θα έχει για να πουλάει το παραγόμενο ρεύμα στο σύστημα!
Είκοσι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Μάιος 2006), η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού είναι μια απίστευτη περιπέτεια.
Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) είναι ενδεικτικά για την τεράστια γραφειοκρατία που επικρατεί γύρω από τις επενδύσεις αυτού του είδους. Το παράδειγμα ενός οικιακού καταναλωτή που είναι μισθωτός και θέλει να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 1 μόνο κιλοβάτ (kW) στην ταράτσα του σπιτιού του είναι χαρακτηριστικό. Το σύστημα αυτό κοστίζει μαζί με τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης περίπου 6.500 ευρώ (συν τον ΦΠΑ). Τα ετήσια έσοδά του από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα (ΔΕΣΜΗΕ ή ΔΕΗ κατά περίπτωση) ανέρχονται μόλις σε 520-700 ευρώ, αναλόγως με το πού βρίσκεται και την ηλιοφάνεια της περιοχής. Τον άνθρωπο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες τον θεωρούν επιτηδευματία και έμπορο. Για να μπορέσει να πουλά ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει:
● Να ανοίξει βιβλία στην Εφορία. ● Να εγγραφεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (το πρώην ΤΕΒΕ) όπου θα καταβάλλει ελάχιστο κόστος εισφορών 1.500- 2.000 ευρώ ετησίως. Τα διπλάσια δηλαδή έως και τριπλάσια χρήματα από αυτά που θα εισπράττει αν πουλά το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύστημα!
● Να εγγραφεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο, καταβάλλοντας περίπου 50 ευρώ ετησίως.
● Να υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ για μία εικοσαετία.
Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενώ όλοι οι αρμόδιοι ορκίζονται στο όνομά τους, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών τις πνίγει.
Στη γειτονική Βουλγαρία για συστήματα έως και 5.000 κιλοβάτ δεν απαιτείται καμία απολύτως άδεια.
● Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά, απλώς χθες ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ δεν θα δέχεται πλέον άλλες αιτήσεις για φωτοβολταϊκά επειδή έχει ξεπεραστεί το πλαφόν που έχει τεθεί από τον εθνικό στόχο.

Για την παράγραφο με κίτρινο, έχει κανείς να πεί τίποτα?

Γι αυτό (όλο) δεν πρόκειται ΟΥΤΕ οι ιδιωτικοποιήσεις να δουλέψουν σ' αυτή τη χώρα, φίλε Athens1 !!!  :headbang:

Η άποψη μου είναι ότι το άρθρο είναι λαïκιστικό και επιεικώς απαράδεκτο. Για να μην μπω ότι ο δημοσιογράφος είναι πληρωμένος κονδυλοφόρος του Συνδέσμου αυτού (πράγμα που φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω).
Νομίζω ότι η κριτική πρέπει να έχει δύο σκέλη:
Α) τις απόψεις του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών
Β) τις απόψεις του δημοσιογράφου.

Βέβαια αυτά τα δύο είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανένας αλλά εκτίμηση μου είναι ότι το δημοσιογράφος έχει γράψει μόνον τις 2 πρώτες παραγράφους και τις 3 τελευταίες.

Α) Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα πρέπει να πούμε ότι ο ΣΕΦ είναι ο σύνδεσμος των εταιρειών που πουλάνε τα φωτοβολταϊκά πάνελς και ο οποίος φυσικά ενδιαφέρεται πρώτιστα όχι για το περιβάλλον ή τον καταναλωτή αλλά την τσέπη των μελών του. Με αυτή την ιδιότητα του θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.

Η κριτική του ΣΕΦ αναφέρεται στην ΠΟΛ 1007/2008 του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της οποίας το πλήρες κείμενο βρίσκεται εδώ:

Είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο οικιακούς καταναλωτές οι οποίοι πωλούν ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο παράγουν στην ΔΕΗ ή στην ΔΕΣΜΗΕ. Και η οποία πώληση γίνεται σε μία τιμή την οποία εγγυάται και καθορίζει το κράτος ανεξάρτητα από πραγματικό κόστος ή οποιαδήποτε άλλον παράγοντα. Επομένως το κράτος (και εμείς ως φορολογούμενοι) έχουμε νόμιμο συμφέρον να έχουμε άποψη επί του τρόπου φορολόγησης του προϊόντος αυτού διότι εμμέσως το επιδοτούμε.
Η ΠΟΛ λέει ότι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και η πώληση του αποτελεί εμπορική δραστηριότητα ανεξάρτητα αν το κάνει η κυρά Μαρία ή ο Μυτιληναίος.
Αν δεν υπήρχε πώληση, το κράτος και εμείς οι φορολογούμενοι τον πούλο. Δεν θα μας αφορούσε.

Επειδή όμως υπάρχει εμπορική δραστηριότητα πρέπει ο αγοράζων να καταβάλει και τον ΦΠΑ. Ο οποίος υπόκειται στον ΧΑΜΗΛΟ συντελεστή – γεγονός το οποίο ο ΣΕΦ και ο δημοσιογράφος αποσιωπούν πλήρως.

Για να θυμίσω, οι μόνοι που δεν καταβάλουν ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι:
1) τα μπουρδέλα (εδώ είναι επίκαιρο το ανέκδοτο που υπάρχει και στο σχετικό νήμα που λέει ότι το τσιμπούκι είναι ρόφημα επομένως υποβάλλεται στον ΧΑΜΗΛΟ συντελεστή, όπως και το ρεύμα – δείτε τον λογαριασμό σας της ΔΕΗ)
2) οι ταξιτζήδες
3) Η Εκκλησία της Ελλάδος

Για να καταλάβω κάτι, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που κρατάνε βιβλία και υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ είναι βλάκες; Και οι οποίοι υποβάλλουνε δηλώσεις ΦΠΑ όχι για 20 χρόνια αλλά για ολόκληρη την ζωή τους μέχρι να πάρουνε σύνταξη. Και τέλος πάντων, σιγά τα ωά, 5 λεπτά κάνεις για να υποβάλλεις ηλεκτρονικά δήλωση ΦΠΑ.

Αλήθεια, αυτό για τα 20 χρόνια αποτελεί μεγάλη ηθελημένη ανακρίβεια του δημοσιογράφου. Τεχνηέντως μπερδεύει τον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές με την καταβολή ΦΠΑ. Αν ο παραγωγός σταματήσει να πωλεί ηλεκτρική ενέργεια πχ ένα χρόνο μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων του, καμία υποχρέωση δεν έχει να υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ.

Τα σχετικά με την εγγραφή στο επιμελητήριο και στον ΟΑΕΕ δεν τα λέει πουθενά η ΠΟΛ. Αλλά το χαράτσι της εγγραφής στο αντίστοιχο επιμελητήριο το πληρώνουν όλες οι ΕΠΕ και οι ΑΕ καθώς και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες.
Όσο για την εγγραφή στον ΟΑΕΕ και πληρωμή εισφορών νομίζω ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί αρμοδίως, μέχρι τότε ας είμαστε επιφυλακτικοί.

Πάντως κάπως διαφορετικά μας τα λέει ο ΣΕΦ στην επίσημη ιστοσελίδα του:
Κίνητρα - Διαδικασίες - Νομοθεσία
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ψηφίστηκε στις 6-6-2006 (N. 3468/2006), κάθε κιλοβατώρα που παράγεται από τον ήλιο και τροφοδοτείται στο δίκτυο της ΔΕΗ, θα ενισχύεται με 0,4-0,5 ευρώ. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύει για δέκα (10) έτη και μπορεί να παρατείνεται για δέκα (10), επιπλέον, έτη, μονομερώς, με έγγραφη δήλωση του παραγωγού. Η τιμή αυτή αναπροσαρμόζεται κάθε έτος με βάση τις μεσοσταθμικές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ ή το 80% του πληθωρισμού. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, όχι μόνο θα κάνετε απόσβεση του φωτοβολταϊκού σας συστήματος, αλλά θα έχετε και κέρδος, ως επιβράβευση της επιλογής σας να αξιοποιήσετε μια φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.
• Αν είστε επιχειρηματίας, μπορείτε να διεκδικήσετε επιπλέον επιδότηση (σύμφωνα με τον νέο επενδυτικό νόμο), ή και επιδότηση επιτοκίου για δανεισμό με ευνοϊκούς όρους. Απαλλάσσεστε επίσης από την αρχική καταβολή Φ.Π.Α για τον εξοπλισμό της επένδυσής σας.
• Αν είστε οικιακός καταναλωτής, δικαιούστε επιπλέον φοροελάφρυνση που ισοδυναμεί με έκπτωση έως 700 ευρώ.
Η νέα νομοθεσία απλοποιεί επίσης σημαντικά τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα φωτοβολταϊκά συστήματα (δείτε τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΑΝ, μία σύνοψη της αδειοδοτικής διαδικασίας, καθώς και μία αναλυτικότερη περιγραφή της).

Για αυτή την φοροελάφρυνση, για παράδειγμα,  κάνει την σουπιά στο άρθρο του ο δημοσιογράφος.
Επίσης ο ΣΕΦ μας λέει ότι η διαδικασία έχει απλοποιηθεί σημαντικά (Γολγοθάς  λέει ο δημοσιογράφος – να η χριστιανική εικονογραφία ξανά) και μας λέει ότι ο επενδυτής θα κάνει όχι μόνον απόσβεση αλλά θα έχει και σίγουρο κέρδος.
Ε, να μην φορολογηθεί για το κέρδος σύμφωνα με τα έσοδα – έξοδα που θα έχει καταχωρήσει στα βιβλία του; Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αυτό δεν κάνουν;

B)Ο δημοσιογράφος λέει ότι η πολιτεία δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ για αυτά. Εδώ κοτζάμ νόμο έκανε για να επιδοτεί την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ και με πολύ ευνοϊκούς όρους. Απόδειξη η πληθώρα των αιτήσεων (μέχρι και στην Μύκονο έχουν κάνει αίτηση για φωτοβολταϊκά σε χωράφια που με τα νέα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορούν να κτίσουν). Αποτέλεσμα των πολλών προτάσεων είναι ότι κλείσανε την διαδικασία (δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν, να δώσουνε επιδότηση και στην κουτσή Μαρία που ξαφνικά το είδε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας; Που να φτάσουνε τα λεφτά;).

Στη γειτονική Βουλγαρία για συστήματα έως και 5.000 κιλοβάτ δεν απαιτείται καμία απολύτως άδεια.

Για την παράγραφο με κίτρινο, έχει κανείς να πεί τίποτα?

Για την παράγραφο με τα κίτρινο έχω να πω ότι είναι ψέμα του δημοσιογράφου.

Αν πάει κανένας στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας () στην ενότητα σχετικά με τις επενδύσεις σε ΑΠΕ (bids.html?id=187570) θα βρει τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση, λειτουργία και εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας.

Εκεί γίνεται σαφές ότι για την παραγωγή και διάθεση ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελς απαιτούνται άδειες (Σελίδα 12) για:
1) Την διασύνδεση με το δίκτυο μεταφοράς
2) Για την κατασκευή (οικοδομική άδεια)
3) Την διάθεση της παραγόμενης ενέργειας (στην Βουλγάρικη ΔΕΗ ή άλλη εταιρεία)

Η μόνη διαφορά για τις εγκαταστάσεις μέχρι 5  MW είναι ότι κάνουν αίτηση για διασύνδεση στα τοπικά γραφεία και όχι στα περιφερειακά.

According to art. 50 from the Regulation for connecting producers and users of
electric energy to the transmission and distribution electric grids, for plants with installed
power equal or less than 5 MW, the written application is submitted to the distribution
company located near the place of the plant
, while for plants with installed power more than 5
MW – to the regional sub-unit of the transmission unit located near the place of the plant.
The study is financed under a pricelist of the services of the related transmission or
distribution company.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να μην παρατηρήσω ότι οι Βουλγάρικες διαδικασίες αδειοδότησης είναι πολύ περισσότερο γραφειοκρατικές από τις αντίστοιχες ελληνικές του νόμου Ν. 3468/2006.

Το ότι ο δημοσιογράφος είναι τελείως αδιάβαστος ουδενώς με εκπλήσσει. Αν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι ας το κρίνει ο καθείς μας.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πρέπει να παραδεχτώ δημόσια, ότι η κριτική που άσκησα στον δημοσιογράφο, ήταν άδικη. Απολογούμαι ταπεινά.

Μετά και από το feedback του voltaire, ανακαλύπτουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, όχι μόνο γράφει ανακρίβειες και προσπαθεί να κατευθύνει την  κοινή γνώμη με μισές αλήθειες, αλλά ψεύδεται κιόλας (θέμα Βουλγαρίας).

Απολογούμαι ταπεινά που τον χαρακτήρισα μαλάκα και τρόμπα.

Έπρεπε να έχω κάνει την ίδια έρευνα με τον voltaire και να τον χαρακτηρίσω (τον δημοσιογράφο) τεράστιο μαλάκα, μέγιστο πεοκρούστη και Goebelάκο (υπερβολή, αλλά να γελάσουμε και λίγο....xaxaxaxa).

Απολογούμαι ξανά και thumbs up στην άψογα δομημένη κριτική του voltaire.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Πάντως, από πολύ μικρή έρευνα που έκανα Γιώργο, εγώ είδα πως για προσωπική κατανάλωση δεν αξίζει να το κάνεις. Είναι βαριά σαν επένδυση, η ελάφρυνση στα έξοδά σου είναι ελάχιστη (πληρώνεις τα πάγια μου ειπανε ούτως ή άλλως) και για να καλύψεις τις ανάγκες σου είναι ανέφικτο. Εγώ ας πούμε που έχω 75 τ.μ. ταράτσα...και όλη να τη γέμιζα πάλι δεν θα έφτανε...

Οπότε...απλά περιμένουμε αν και πότε θα φτιάξει κάποιος ρεύμα που να το πουλάει σαν ανταγωνιστής της ΔΕΗ (δεν παίζει το ενδεχόμενο) ώστε να σπάσουμε τα συνδικάτα και τις απεργίες και να πληρώνουμε ίσως φτηνότερο ρεύμα...πολύ ίσως και μάλλον και μπορεί πέφτει...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πάντως, από πολύ μικρή έρευνα που έκανα Γιώργο, εγώ είδα πως για προσωπική κατανάλωση δεν αξίζει να το κάνεις. Είναι βαριά σαν επένδυση, ....... ώστε να σπάσουμε τα συνδικάτα και τις απεργίες και να πληρώνουμε ίσως φτηνότερο ρεύμα...πολύ ίσως και μάλλον και μπορεί πέφτει...

Δεν διαφωνώ, θα ήταν και λάθος να εξαρτήσεις όλη την κατανάλωσή σου από μία μόνο πηγή εναλλακτικής ή να την εξαρτήσεις μόνο από εναλλακτικές. Άλλωστε, εάν προσέξεις, κάπου ανέφερα, ότι κατά την προσωπική μου γνώμη, αξίζει να το κάνεις μόνο και μόνο από οικολογική συνείδηση. Και εάν το σκεφτείς, πολλά πράγματα που κάνουμε μόνο και μόνο από οικολογική συνείδηση στοιχίζουν τελικά πολύ παραπάνω. Με κόστος δεν  εννοώ στον προκειμένη το απόλυτο χρηματικό, αλλά και πολλά ακόμη παραπάνω θέματα. Αλλά και αυτό είναι μία τεράστια συζήτηση που ενδεχομένως να είχε ενδιαφέρον να την ξεκινήσουμε.

Σε ότι αναφέρεις πάντως σχετικά με φτηνότερο ρεύμα, προσωπικά το θεωρώ πολύ χλωμό.

Πάντως (και καταλήγοντας), εγώ ευχαρίστως θα καλούσα όλους τους συνομιλητές και κυρίως όσους διαφωνούν με τις απόψεις μου για ένα ουζάκι, ειδικά σήμερα που μου μύρισε καλοκαιράκι.

Πήρα και το νέο παράνομο "άισθημα¨ μαζί και πήγα βολτίτσα cabrioκέφαλος προς θάλασσα μεριά...και ξανάνιωσα ρε γμτ. Την βρίζουμε αυτή τη χώρα, αλλά μπορεί να μας προσφέρει στιγμές, που τουλάχιστον εγώ σε άλλα μέρη διαμονής που έχω στην Ευρώπη, δεν μπορείς να τα ζήσεις, τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα.

Μια ζυγαριά είναι τελικά όλα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Είναι δυνατόν να "τσακωθείς" όταν κουβεντιάζεις με φόντο την παρακάτω φωτογραφία? Και ειδικά τέτοια εποχή?

Συνημμένα

• IMAG0017.jpg
    IMAG0017.jpg
    112,9 KB · Εμφανίσεις: 63

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Βολταίρο,
Κατ’ αρχήν μπράβο για τη δουλειά που έκανες.
Με βρίσκεις σύμφωνο σε πολλά από όσα λες, και τις τυχόν διαφωνίες μου θα στις αναπτύξω:

Η άποψη μου είναι ότι το άρθρο είναι λαïκιστικό και επιεικώς απαράδεκτο. Για να μην μπω ότι ο δημοσιογράφος είναι πληρωμένος κονδυλοφόρος του Συνδέσμου αυτού (πράγμα που φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω).
Νομίζω ότι η κριτική πρέπει να έχει δύο σκέλη:
Α) τις απόψεις του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών
Β) τις απόψεις του δημοσιογράφου.
Όταν κρίνουμε ένα δημοσίευμα, πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το χώρο που καταλαμβάνει το δημοσίευμα στο έντυπο (ή το χρόνο στο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό μέσο) δεν τον καθορίζει ο δημοσιογράφος. Τον κανονίζει η διεύθυνση τού μέσου.
Όταν λοιπόν στο δεδομένο χώρο ο δημοσιογράφος καλείται να αναπτύξει ένα θέμα, η έκταση που θα του δώσει δεν ορίζεται απ’ αυτόν. Αυτό είναι μια ένσταση για το χαρακτηρισμό σου «λαϊκίστικο».

Βέβαια αυτά τα δύο είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανένας αλλά εκτίμηση μου είναι ότι το δημοσιογράφος έχει γράψει μόνον τις 2 πρώτες παραγράφους και τις 3 τελευταίες.
Υπονοείς προφανώς ότι τα υπόλοιπα του τα έδωσε ο ΣΕΦ έτοιμα.
Πολύ πιθανό, αλλά ούτε αυτό αποδεικνύεται.

ο ΣΕΦ ενδιαφέρεται πρώτιστα όχι για το περιβάλλον ή τον καταναλωτή αλλά την τσέπη των μελών του. Με αυτή την ιδιότητα του θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Συμφωνώ στην πρώτη πρόταση. Στην δεύτερη, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια τέτοιου είδους προτροπή. Αν χρειάζεται αντιμετώπιση, αυτή γίνεται με βάση τις θέσεις του άλλου, και όχι με βάση το τι ΙΣΩΣ κρύβεται πίσω από αυτήν, πράγμα που βέβαια δε βλάπτει να έχει κανείς στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Επειδή όμως υπάρχει εμπορική δραστηριότητα πρέπει ο αγοράζων να καταβάλει και τον ΦΠΑ. Ο οποίος υπόκειται στον ΧΑΜΗΛΟ συντελεστή – γεγονός το οποίο ο ΣΕΦ και ο δημοσιογράφος αποσιωπούν πλήρως.
Μα δε διατυπώνει πουθενά το άρθρο άποψη για το αν πρέπει να καταβάλλεται ΦΠΑ ή όχι, ή ΦΠΑ ποιου συντελεστή. Λέει: «Το σύστημα αυτό κοστίζει μαζί με τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης περίπου 6.500 ευρώ (συν τον ΦΠΑ)» Το «σύν ΦΠΑ» ή το «μαζί με τον ΦΠΑ» είναι προσδιορισμός τιμής, δεν είναι τίποτα άλλο. 6.500+ΦΠΑ = 7.735, δεν είναι 6.500. Αυτό λέει ο άνθρωπος.
Α, και νομίζω (διάβασα την ΠΟΛ), ότι ο χαμηλός συντελεστής εφαρμόζεται στην πώληση της ενέργειας (μετά την εγκατάσταση), όχι στην αγορά του εξοπλισμού. Αν κατάλαβα λάθος, διόρθωσέ με.

Για να θυμίσω, οι μόνοι που δεν καταβάλουν ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι:
1) τα μπουρδέλα
Εδώ κάνεις λάθος. Και η αναφορά στο γνωστό ανέκδοτο κλπ. είναι άστοχη. Παραθέτω (ελπίζω να μη ξεχάσω να την ανεβάσω) σχετική απόδειξη όπου βλέπεις ότι καταβάλλεται, και μάλιστα είναι 19%. Τα περί ροφήματος κλπ. δεν ισχύουν.

Για να καταλάβω κάτι, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που κρατάνε βιβλία και υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ είναι βλάκες; Και οι οποίοι υποβάλλουνε δηλώσεις ΦΠΑ όχι για 20 χρόνια αλλά για ολόκληρη την ζωή τους μέχρι να πάρουνε σύνταξη. Και τέλος πάντων, σιγά τα ωά, 5 λεπτά κάνεις για να υποβάλλεις ηλεκτρονικά δήλωση ΦΠΑ.
Κοίτα: Οι μισθωτοί (είτε εργάτες, είτε υπάλληλοι), δεν υποβάλλουν. Δε σημαίνει ότι όσοι υποβάλλουν είναι βλάκες. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που δεν υποβάλλουν, ξέρεις. Κάποιος που έχει έστω και ένα ψιλικατζίδικο στη γειτονιά του, υποβάλλει, και ξέρει. Αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι, που θα μπορούσαν να βάλουν 1, 2, 3, 5kW συλλέκτη στην ταράτσα τους και δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ, το βλέπουν σαν ανασταλτικό παράγοντα. Δε νομίζω να διαφωνείς σε αυτό.

Ο δημοσιογράφος λέει ότι η πολιτεία δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ για αυτά. Εδώ κοτζάμ νόμο έκανε για να επιδοτεί την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ και με πολύ ευνοϊκούς όρους.
Νομίζω, Βολταίρο, ότι το ύφος και το ζουμί του δημοσιεύματος είναι αυτό που γράφει στην παράγραφο με τον Πρωθυπουργό, και επίτρεψέ μου να πω ότι αυτό (το ζουμί) δεν απέχει πολύ από την Ελληνική πραγματικότητα.
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post δε νομίζω ότι το δημοσίευμα στρέφεται κατά του Κ.Κ. (όποιος και να ήταν πρωθυπουργός τα ίδια χάλια θα είχαν οι υπηρεσίες και οι νομικοί λαβύρινθοι των χιλάδων νόμων, διατάξεων, αποφάσεων κλπ που ορίζουν κάθε θέμα), αλλά κατά της γραφειοκρατίας γενικότερα. Το οποίο αυτό ναι, είναι λαϊκισμός.
Αλλά να μη το λέμε?

Στα περί Βουλγαρίας θα επανέλθω.

Συνημμένα

• apodeiksi.jpg
    apodeiksi.jpg
    136,3 KB · Εμφανίσεις: 50

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αποτέλεσμα των πολλών προτάσεων είναι ότι κλείσανε την διαδικασία (δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν, να δώσουνε επιδότηση και στην κουτσή Μαρία που ξαφνικά το είδε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας; Που να φτάσουνε τα λεφτά;).
Συμφωνώ και σε αυτό. Και θα σου πω ποια είναι η δικιά μου άποψη για το θέμα:
Η «προκήρυξη» ήταν πολύ «γενναιόδωρη». Και η κουτσή Μαρία όπως είπες, ξαφνικά την είδε (κατ’ αρχήν) να τρώει την επιδότηση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν βέβαια να στοιβαχτούνε άπειρες αιτήσεις. Ναι, καλώς έκαναν και σταμάτησαν να δέχονται άλλες.
Για να επιστρέψουμε στο δημοσίευμα πάντως, το δημοσίευμα το αναφέρει αυτό (ναι, ΕΙΝΑΙ είδηση) και ΔΕΝ το σχολιάζει.

Για την παράγραφο με τα κίτρινο έχω να πω ότι είναι ψέμα του δημοσιογράφου.
Αν πάει κανένας στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας θα βρει τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση, λειτουργία και εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας.
Τέλος, δεν μπορώ παρά να μην παρατηρήσω ότι οι Βουλγάρικες διαδικασίες αδειοδότησης είναι πολύ περισσότερο γραφειοκρατικές από τις αντίστοιχες ελληνικές του νόμου Ν. 3468/2006.
Το ότι ο δημοσιογράφος είναι τελείως αδιάβαστος ουδενώς με εκπλήσσει.
Αν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι ας το κρίνει ο καθείς μας.
Να σου πω τώρα την αμαρτία μου, δεν κάθισα να διαβάσω τους Βουλγάρικους νόμους. Το έκανες εσύ? Αν ναι, και το συμπέρασμά σου είναι ότι είναι πιο δύσκολα από εδώ, να το δεχτώ από σένα.

Προ-τελευταίο, «τελείως» αδιάβαστος δεν είναι ο δημοσιογράφος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τόσο διαβασμένος όσο εσύ. Δεκτόν.

Τέςλος, ομολογώ δε ότι δε βγάζω από πουθενά το συμπέρασμα ότι «εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία». Για τον εξής απλό λόγο:
Αν ήταν «βαλτός» από τον ΣΕΦ (όπως μάλλον υπαινύσεσαι), τότε έγραψε ένα κομμάτι που ΑΠΩΘΕΙ την πελατεία από τα μέλη του ΣΕΦ. Άρα, γιατί να το έκανε? Δεν μου κουμπώνουν αυτά τα πράματα.

Επισκέπτης
Πάντως αν κρίνω απο την απόδειξη που παρέθεσε ο Σταύρος , τα μπουρδέλα πληρώνουν ΦΠΑ και μάλλιστα 19% .
Η απάντηση του VOLTAIRE άψογη (πλήν του προαναφερθέντος)
Πραγματικά Μπράβο ! :thumbsup:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ιόργκος, θα απαντήσω σε μερικά μόνο από όσα λες.
Σε όσα θεωρώ ότι αξίζουν απάντηση, ή έχουν κάποιο ευρύτερο ενδιαφέρον.
Γενικώς η αντιπαράθεση μαζί σου δε μου προκαλεί χαρά (όπως π.χ. μου προκαλεί η αντιπαράθεση με το Βολταίρο).
Γιατί είχαι «ρηχός» φίλε.
άλλωστε πουλάει ένα προϊόν που το αγοράζω εάν το σκεφτείς.
Το συγκεκριμένο δε το αγόρασες πάντως. Στο έδωσα εγώ (τσάμπα) ανεβάζοντας το άρθρο εδώ.
Είναι σα να κρίνεις το αεροπλάνο Learjet 45. Και αυτό «το αγοράζεις». Αν λοιπόν το κρίνεις, θα πρέπει να σε ανεχόμαστε?

Και θα το ξαναπώ ότι είναι τελείως μαλάκας 
Μα δε περίμενα να αλλάξεις γνώμη. Αυτό φάνηκε απ το πρώτο post σου στο θέμα. Και γι’ αυτό σου είπα:
«αντί να σκεφτείς τι μπορεί να σημαίνει (το άρθρο), και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το καλύτερο, το ΠΡΩΤΟ που σκέφτεσαι είναι γιατί είναι μαλάκας αυτός που το έγραψε, το δεύτερο είναι το γιατί είναι παπαριά, και στη συνέχεια θα σκέφτεσαι τι θα λες για να συνεχίσεις να υποστηρίζεις την άποψή σου».
Όπως βλέπεις, με επιβεβαιώνεις πλήρως.

Το ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πάντως είναι τρόμπας, είμαι βέβαιος. 
Και ξαναεπιβεβαιώνομαι.

Ρε Stavros...το να παράγεις ρεύμα για την ίδια σου την κατανάλωση είναι απόλυτα εφικτό. Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και ρεαλιστικά.
Φίλε, είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ τελικά!

ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΑ! 
Και που να με δεις γυμνό, τι τρέλα θα πάθεις!

έχουμε γεμίσει με αρχίδια πολιτκούς).
Και αρχίδια users στο site μας εδώ. Μη το ξεχνάς κι αυτό.

έβλεπα μία εκπομπή ... και μου έφυγε το καφάσι 
Δηλαδή πριν δεις την εκπομπή είχες καφάσι? Μπράβο! Που ακριβώς?

Προσωπικά θεωρώ ότι έχει νόημα να παράγεις για την πάρτη σου, ακόμη και εάν το κάνεις μόνο και μόνο από οικολογική συνείδηση. 
Θα συμφωνήσω. Το πόσο θα σου κοστίζει, το σκέφτηκες ποτέ?

Εδώ ρε συ, πες μου το απλό. Το πρώτο οικολογικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ο Έλληνας, ήταν να έχει καταλυτικό αυτοκίνητο. Πες μου, πόσοι έχουν ελέγξει ever τον καταλύτη τους? Πόσοι? Μάλλον κανένας... Πόσοι κάνουν το απλό, δλδ να μην πετάνε τις μπαταρίες μαζί με όλα τα σκουπίδια τους? Πόσοι προσέχουν να μην πετάνε τα σκουπίδια τους, στους κάδους της ανακύκλωσης εάν δεν είναι διαχωρισμένα κατάλληλα? Η συντριπτική μειοψηφία δυστυχώς....
Και, προς έκπληξή σου, θα συμφωνήσω και σε αυτά. Σε ρωτάω λοιπόν τώρα:
Έχεις κάτι να προτείνεις?

Απολογούμαι ξανά και thumbs up στην άψογα δομημένη κριτική του voltaire. 
Τον αυτοσαρκασμό και την ειρωνεία, για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί κανείς χωρίς να γίνεται περίγελως, πρέπει να έχει τα φόντα. Ο Βολταίρος τα έχει. Εσύ?

Πρέπει να παραδεχτώ δημόσια, ότι η κριτική που άσκησα στον δημοσιογράφο, ήταν άδικη. Απολογούμαι ταπεινά.
Να το ξαναπώ?

Απολογούμαι ταπεινά που τον χαρακτήρισα μαλάκα και τρόμπα.
Να το ξανα-ξαναπώ?

Έπρεπε να έχω κάνει την ίδια έρευνα με τον voltaire και να τον χαρακτηρίσω (τον δημοσιογράφο) τεράστιο μαλάκα, μέγιστο πεοκρούστη και Goebelάκο (υπερβολή, αλλά να γελάσουμε και λίγο....xaxaxaxa).
  Χαχαχαχαχά!!!... Γελάσαμε!
Για να έχεις κάνει όμως τη δουλειά που έκανε ο Βολταίρος, πρέπει ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να την κάνεις. Μπορείς?

Δε βαριέσαι, ότι και να πω χάνω τα λόγια μου!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πάντως αν κρίνω απο την απόδειξη που παρέθεσε ο Σταύρος , τα μπουρδέλα πληρώνουν ΦΠΑ και μάλλιστα 19% .
Η απάντηση του VOLTAIRE άψογη (πλήν του προαναφερθέντος)
Πραγματικά Μπράβο !

Δημήτριε,

Και έχε υπ όψη σου ότι η απόδειξη δεν είναι μαϊμού.

Έχει προηγηθεί έρευνα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δε βαριέσαι, ότι και να πω χάνω τα λόγια μου!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Πάντως η πρόσκληση για ουζάκι και ρηχή συζήτηση (όχι διαφωνία) ισχύει.

(Τα υπόλοιπα τα προσπερνάω, φάσκεις και αντιφάσκεις τόσο συχνά εδώ μέσα, έχεις και κενά μνήμης, που είναι τελικά κουραστικό να διαφωνεί κανείς μαζί σου, άσε που και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τους οποίους απολαμβάνεις να χρησιμοποιείς είναι ενοχλητικοί)

CIVIL111

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
5.775
παντως αν σας ελειψαν οι περιφημες διακοπες ρευματος,
μην ανησυχειτε καθολου απο αυριο επανερχονται δριμυτερες
παμε ολοι για γεννητριες!! >:( >:( >:( >:( >:(

CIVIL111

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
5.775
εδω οι καλες γεννητριες ρεεεεεεε
ε ρε που καταντησαμε!!!! :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Συνημμένα

• 8000.jpg
    8000.jpg
    3,8 KB · Εμφανίσεις: 46
  • 19131.jpg
    19131.jpg
    34,4 KB · Εμφανίσεις: 71

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
και με τι θα τις δουλευουμε τις γεννητριες?με  :piss: :piss:?? :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
N

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
για να μην ανοιξω θρεντ θελω να γραψω εδω για ενα προβλημα αν μπορει καποιος να μου το στειλει

λοιπω 2 μηνες στην κυπρο και ο σπιτονοικοκυρης με πηρε χτες οτι ηρθε ο λογαριασμος απο τη δεη αλλα ξεχασε να μου το πει και οτι χτες ητθαν να μου το κοψουν
και τους ειπε οτι επειδη λειπω θα με παρει να του στειλω λεφτα να παει να τον πληρωσει
λοιπον ο λογαριασμος ειναι 1441 αλλα εγω δεν ακουσα καλα και του εκανα αποστολη 1221
και αυτος λεει (η δεν θελει)οτι δεν εχει 200
το ρευμα ειναι στο ονομα μου
ξερω οτι κανονικα για διακανονισμο θελει τον ιδιο
μηπως για τεοιο μικρο ποσο απο τη στιγμη που θα καλυψω το μεγαλυτερο μερος του να του κανουν διακανονισμο και οταν επιστρεψω την αλλη εβδομαδα????
οποιος ξερει θα με βγαλει απο τον κοπο να ξενυχτησω μεχρι το πρωι να παω τραπεζα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom