Νέα

Διακοπές ρεύματος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
το ρευμα ειναι στο ονομα μου
ξερω οτι κανονικα για διακανονισμο θελει τον ιδιο
μηπως για τεοιο μικρο ποσο απο τη στιγμη που θα καλυψω το μεγαλυτερο μερος του να του κανουν διακανονισμο και οταν επιστρεψω την αλλη εβδομαδα????
οποιος ξερει θα με βγαλει απο τον κοπο να ξενυχτησω μεχρι το πρωι να παω τραπεζα

Τηλεφώνησε στο τοπικό γραφείο της Δ.Ε.Η. που ανήκεις, ζήτα να μιλήσεις με τον Προϊστάμενο στο τμήμα Καθυστερήσεων κ εξήγησε του την κατάσταση...

OP
OP
N

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Τηλεφώνησε στο τοπικό γραφείο της Δ.Ε.Η. που ανήκεις, ζήτα να μιλήσεις με τον Προϊστάμενο στο τμήμα Καθυστερήσεων κ εξήγησε του την κατάσταση...
κατι τετοιο σκεφτομουν
ελεγα μωρε τοσα μελη
ΕΝΑΣ δε θα δουλευη στη κωλοεπιχειρηση ηλεκτρισμου?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
κατι τετοιο σκεφτομουν
ελεγα μωρε τοσα μελη
ΕΝΑΣ δε θα δουλευη στη κωλοεπιχειρηση ηλεκτρισμου?

"στατιστικά" σκεπτόμενος... θα έλεγα πως ναι, προσωπικά όμως δεν γνωρίζω κάποιον για να σε βοηθήσω περισσότερο!
Σου έγραψα τι θα έκανα ΕΓΩ αν ήμουν στη θέση σου...

Επισκέπτης
Μετα το - 22% που εγραψε η ΔΕΗ στο χρηματιστηριο δεν νομιζω οτι θα πολυασχοληθουν . ;)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
1441€ είναι ο λογαριασμός,ή υπάρχει ανάμεσα σε κάποια νούμερα υποδιαστολή;
Αν είναι 1441€ θα σου το κόψουν.Και σε αυτή την περίπτωση,πες στον σπιτονοικοκύρη να ανοίξει την πόρτα να το κόψουν από τον μετρητή,διότι αν το κόψουν από την κολόνα τη γάμησες.Θα πληρώσεις πολλά περισσότερα για επανασύνδεση.

OP
OP
N

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
1441€ είναι ο λογαριασμός,ή υπάρχει ανάμεσα σε κάποια νούμερα υποδιαστολή;
Αν είναι 1441€ θα σου το κόψουν.Και σε αυτή την περίπτωση,πες στον σπιτονοικοκύρη να ανοίξει την πόρτα να το κόψουν από τον μετρητή,διότι αν το κόψουν από την κολόνα τη γάμησες.Θα πληρώσεις πολλά περισσότερα για επανασύνδεση.
φιλαρακι μου ειναι 1441,78 και λεω αν μποει να κανει διακανονισμο να δωσει τα 1221 αλλα χωρις να ειμαι εγω εκει

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Κοίτα,μόνο με πληρεξούσιο σε δικηγόρο μπορείς.Μίλα με τον δικηγόρο σου να σου πει.Μπορείς να κάνεις διακανονισμό,αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να πάει τρίτος.Αν έχεις συγγενικό πρόσωπο-μάνα,πατέρα,αδερφό,ξάδερφο-να πάρει το λογ/σμό στο χέρι και να πάει αμέσως στο γραφείο της ΔΕΗ να ρωτήσει.

OP
OP
N

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Κοίτα,μόνο με πληρεξούσιο σε δικηγόρο μπορείς.Μίλα με τον δικηγόρο σου να σου πει.Μπορείς να κάνεις διακανονισμό,αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να πάει τρίτος.Αν έχεις συγγενικό πρόσωπο-μάνα,πατέρα,αδερφό,ξάδερφο-να πάρει το λογ/σμό στο χέρι και να πάει αμέσως στο γραφείο της ΔΕΗ να ρωτήσει.
καλα γαμησε τα
θα παω να στειλω λεφτα
απλα εκανα την ερωτηση αν γινοταν για να γλιτωνα τη κωλοουρα στη τραπεζα
ευχαριστω παντως φιλαρακι μου

Επισκέπτης
Για να μην ανοιγω νεο θεμα το βαζω εδω.

Με παιρνει πριν λιγο στο μαγαζι που δουλευω ενα τυπος και μου ελεγε για μια συσκευη εξοικονομισης ηλεκτρικου ρευματος. Αφου του εξηγησα οτι δεν ειμαι το αφεντικο του ειπα να συνεχισει γιατι μ΄ενδιαφερει για το σπιτι.
Μου ειπε οτι τη συσκευη τη λενε MAX ECONOMY εχει μεγεθος κινητου τηλεφωνου και κανει 50% οικονομια στο ρευμα. Τοποθετηται στην μπριζα, αν καταλαβα καλα , εχει εγκριση απο την Ε.Ε. και εγγυηση 6 χρονια. Με λιγο ψαξιμο στο google δεν βρηκα κατι. Ξερει καποιος απο εδω μεσα κατι για αυτη τη συσκευη? Την εχει δοκιμασει ? Αληθευουν αυτα που ειπε ο τυπος ή ειναι καμια μαλακια ? Το κοστος 110 ευρω.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
απατη ειναι .καπου υπαρχει θεμα για αυτη την συσκευη.

Επισκέπτης
απατη ειναι .καπου υπαρχει θεμα για αυτη την συσκευη.

Eψαξα στο google και στο φορουμ φιλε και δε βρηκα καποια αναφορα σε αυτη τη συσκευη. Περιεργο μου φανηκε, 50% οικονομια και να μην υπαρχουν αναφορες, υποπτο. Για αυτο ρωτησα. Ευχαριστω για την απαντηση.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Για να μην ανοιγω νεο θεμα το βαζω εδω.

Με παιρνει πριν λιγο στο μαγαζι που δουλευω ενα τυπος και μου ελεγε για μια συσκευη εξοικονομισης ηλεκτρικου ρευματος. Αφου του εξηγησα οτι δεν ειμαι το αφεντικο του ειπα να συνεχισει γιατι μ΄ενδιαφερει για το σπιτι.
Μου ειπε οτι τη συσκευη τη λενε MAX ECONOMY εχει μεγεθος κινητου τηλεφωνου και κανει 50% οικονομια στο ρευμα. Τοποθετηται στην μπριζα, αν καταλαβα καλα , εχει εγκριση απο την Ε.Ε. και εγγυηση 6 χρονια. Με λιγο ψαξιμο στο google δεν βρηκα κατι. Ξερει καποιος απο εδω μεσα κατι για αυτη τη συσκευη? Την εχει δοκιμασει ? Αληθευουν αυτα που ειπε ο τυπος ή ειναι καμια μαλακια ? Το κοστος 110 ευρω.

απάτη .... και στο λέω υπευθυνα σαν απόλυτος γνωστης του αντικειμένου ,,,

αυτο που θεωρητικά ισως μειώνει ειναι η αεργος ισχύς αλλά αυτη δεν καταμετραται απο τον μετρητη ΔΕΗ που έχεις ....

με σλυστημα βελτίωσης συνημιτόνου υπάρχει δυνατοτητα εξοικονόμησης αλλά αυτο σε περίπτωση μεγάλης βιομηχανικής - βιοτεχνικής εγκατάστασης με σημαντικό κοστος κάποιων χιλια΄δων ...

αν μπεις στο site του Τεχνικου Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ <> θα βρεις και σχετικο άρθρο που καταγγέλει την απάτη ...

Επισκέπτης
trustworth σ΄ευχαριστω και σενα για τις πληροφοριες. Εχει να φαει κραξιμο ο πουστης αν ξαναπαρει τηλεφωνο.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
trustworth σ΄ευχαριστω και σενα για τις πληροφοριες. Εχει να φαει κραξιμο ο πουστης αν ξαναπαρει τηλεφωνο.

17.9.10
Απάτη οι συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη ΔΕΗ
Ουδεμία μείωση στον λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση συσκευών, που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, μετά το ερώτημα που έθεσε στο Υπουργείο η Ένωση Καταναλωτών Βόλου. Η Γραμματεία Καταναλωτή παρέπεμψε το ερώτημα στη ΔΕΗ, από την απάντηση της οποίας προκύπτει ότι δεν υπάρχει όφελος για τους μικρούς καταναλωτές από την εγκατάσταση των συσκευών αυτών.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εξοικονόμηση ενέργειας από την εγκατάσταση των συσκευών αυτών επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, μέγεθος το οποίο αφενός δεν μπορεί να μετρηθεί από τα «ρολόγια», που είναι εγκατεστημένα στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, αφετέρου για τους μικρούς καταναλωτές δεν ξεπερνά το 1%. Αντίθετα, η τεχνολογία αυτή έχει αποτέλεσμα και οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας για τους μεγάλους καταναλωτές (επαγγελματικά - βιομηχανικά τιμολόγια).

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΔΕΗ:

-«Από αμιγώς τεχνικής πλευράς, η εγκατάσταση συσκευών αντιστάθμισης αέργου ισχύος σε γραμμές εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κατοικιών, που τροφοδοτούν ηλεκτρικά φορτία με «χαμηλό» συντελεστή ισχύος (μικρό συνφ), π.χ. κλιματιστικές συσκευές παλαιάς τεχνολογίας θα συνέβαλλε στη μείωση των ενεργών θερμικών απωλειών στις υπόψη γραμμές, λόγω μείωσης της διακινούμενης αέργου ισχύος σε αυτές… Οι ανωτέρω θερμικές απώλειες ωστόσο δεν καταγράφονται από τους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου ουδεμία εξοικονόμηση της καταγραφόμενης ενέργειας επιτυγχάνεται.

Εξάλλου ακόμη και εάν κατεγράφετο η εν λόγω εξοικονόμηση ενέργειας στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κατοικιών, λόγω μείωσης των θερμικών απωλειών τους και, εάν υποθέσουμε ότι τούτο πράγματι επιτυγχάνεται από τις υπόψη συσκευές του εμπορίου, αυτή θα αποτελούσε πολύ μικρό ποσοστό της συνολικά καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας (της τάξης του 1%).»

Το ερώτημα προς το υπουργείο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, Αλέκος Κουτσελίνης, τέθηκε από μέλη του ΔΣ της Ένωσης, που είναι ηλεκτρολόγοι, έχουν γνώση του θέματος και έκαναν οι ίδιοι μία πρώτη έρευνα πριν απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες. «Για τους μικρούς καταναλωτές, οι ισχυρισμοί περί εξοικονόμησης ενέργειας δεν ευσταθούν», ανέφερε ο κ. Κουτσελίνης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει στο ίδιο έγγραφο ότι «οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του νόμου 2251 / 94» και ζητά να ληφθούν μέτρα για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Και ερωτω ο χαζος:γιατι δεν τον μπαγλαρωνουν τον τυπο που πουλαει αυτες τις βλακειες; :headbang:

Επισκέπτης
Τα μουνια ειμαι στο μαγαζι που δουλευω  και εκανε διακοπη σε ολο το τετραγωνο δεν εχουν το θεο τους τα μουνια δεν σεβονται τιποτα! Χανουμε δουλεια ετσι σε τετοιους καιρους ! Τους πιραμε τηλ και μας ειπαν θα ερθεισε κανα 2ωρο στην μουναρα τους ολαααα

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Και ερωτω ο χαζος:γιατι δεν τον μπαγλαρωνουν τον τυπο που πουλαει αυτες τις βλακειες; :headbang:

η μόδα με τα συγκεκριμένα μηχανάκια κινεζική προέλευσης κόπηκε τους τελευταιους 2 μηνες μετα τις καταγγελίες απο αρμόδιους φορείς ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τα μουνια ειμαι στο μαγαζι που δουλευω  και εκανε διακοπη σε ολο το τετραγωνο δεν εχουν το θεο τους τα μουνια δεν σεβονται τιποτα! Χανουμε δουλεια ετσι σε τετοιους καιρους ! Τους πιραμε τηλ και μας ειπαν θα ερθεισε κανα 2ωρο στην μουναρα τους ολαααα

ο κανονισμός και η σύμβαση που εχεις υπογράψει με τη ΔΕΗ αναφέρει οτι η αποκατάσταση πρέπει να γινει εντος 2 ωρών ... αλλά γενικά σε γράφουνε γιατι δεν υπάρχουν κυρώσεις ...

ακόμα και στις αναφορές που κάνουν ανα μηνα στα ανώτερα κλιμάκια σχετικά με βλάβες δικτυου μαγειρευουν τα νούμερα ωστε να βγαινουν λάδι ... ποιός ελέγχει ? θεωρητικά η ΡΑΕ αλλά .....

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
520
Like
72.729
Πόντοι
41.129
κοπηκε το ρευμα στη γειτονια μου... ελπιζω να ερθει συντομα  :helpplea:  :helpplea:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom