*Λεπτομέρειες... μην δινεις σημασία μην ασχολεισαι ... χανεις χρονο άσκοπα ... αυτά τα θεματα δεν επιδεχονται ενασχόλησης και ανάλυσης . full stop.
Ίσως έχεις δίκιο σε αυτό.
*Λεπτομέρειες... μην δινεις σημασία μην ασχολεισαι ... χανεις χρονο άσκοπα ... αυτά τα θεματα δεν επιδεχονται ενασχόλησης και ανάλυσης . full stop.
* πράγματι θα αυξηθεί .. αλλά δεν γινεται αλλιώς .,,,, φρόντισε να πλουτήσεις και να εξασφαλιστεις σε φορολογικους παραδεισους ... αλλιως δεν σε βλέπω καλά ....
Νομίζω η ευλογη λύση για ολα θα ηταν μια ppp μοναδα nuclear fusion ...
Ας τα πάρουμε ένα-ένα, μη βγαίνουν τα post πεντασέλιδα...
Βλέπεις, ότι παίζοντας με τα χαρτιά (συμβάσεις), ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, τα αποτελέσματα είναι εξαμβλωματικά. Δεν αντιλέγω σε τίποτα από όσα λες εδώ. Θα σε ρωτήσω μόνο μια ερώτηση:
Μα είναι πράματα αυτά?
Αυτό που λες δε με κάνει να είμαι υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων ε?
Και το παράδειγμα τι να το κάνω?
Η τελευταία σου πρόταση είναι εκτίμηση, και ως τέτοια, μπορεί να κριθεί.
Όσο για τον ανταγωνισμό με τους "ιδιώτες", η ουσιαστική (και δίκαιη) ένσταση των ιδιωτών είναι ότι η ΔΕΗ έχει τσάμπα πρώτη ύλη. Η λύση σε αυτό θα ήταν να ΑΓΟΡΑΖΕΙ η ΔΕΗ το λιγνίτη απ το δημόσιο στην διεθνή τιμή, οπότε όλα θα εύρισκαν το δρόμο τους.
Και ο Αλογοσκούφης πόρους.
Πολυμετοχική εταιρεία σημαίνει πολλούς μετόχους που έχουν μικρό αριθμό μετοχών έτσι ώστε δεν υπάρχει κάποιος μέτοχος (ή λίγοι μέτοχοι) που έχουν μεγάλο ποσοστό μετοχών, πχ 90%.Τι σημαίνει «πολυμετοχική» εταιρεία?
Ας μην ξεχνάμε ότι οι κεφαλαιούχοι που λες ήταν ουσιαστικά δέσμιοι των Τραπεζών από τις οποίες έπρεπε να βρίσκουν κεφάλαια.Επειδή τα μεγέθη πλέον είναι τεράστια, και κεφαλαιούχος μονός δεν υπάρχει που να μπορεί π.χ. να έχει την BASF ή την General Motors, ή τη Ford (ενώ όπως ξέρεις κάποτε υπήρχε κύριος Henry Ford), ο θεσμός «μετοχές» έχει εξαπλωθεί, και από αυτόν βγήκαν και τα χρηματιστήρια, και τα παράγωγα, και όλη αυτή η ιστορία...
Τα βασικά είναι το έδαφος, το κεφάλαιο και η εργασία, και τα δευτερεύοντα (αλλά επίσης σημαντικά) είναι η πελατεία & φήμη, το όνομα στην αγορά, η τεχνογνωσία, κλπ κλπ.
Ο ΟΠΑΠ, τι απ όλα αυτά έχει? Τι παράγει και έχει κέρδη?
Ο ΟΠΑΠ είναι μια επιχείρηση που υπάρχει επειδή ένας νόμος του δίνει το δικαίωμα να υπάρχει (και μόνο), και αν αύριο καταργηθεί αυτός ο νόμος, παύει να υπάρχει ΟΠΑΠ. Είναι δηλαδή μια επιχείρηση που είναι στημένη κυριολεκτικά πάνω σε μια υπογραφή.
Είναι μια εταιρεία που εμφανίζεται σήμερα με μετοχική αξία (€20x μετοχές320εκ = ) 6 δις 400 εκ ευρώ !
ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ? Τι έχει ο ΟΠΑΠ και αξίζει τόσο? Θα τρελαθούμε τώρα?
Όταν λέω λοιπόν στρέβλωση, εννοώ ότι ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι έχουν παραφρονήσει, και αγοράζουν μετοχές ΟΠΑΠ, θεωρώντας ότι έχουν κάνει μια «καλή επένδυση».
Και επίσης ότι οι ιθύνοντες (το κράτος δηλαδή) ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την κατάσταση.
Μάλλον έχουμε ήδη τρελαθεί.
Αν οι νομικές συνέπειες για τις παραβάσεις που λες (δεν τα πολυπαρακολουθώ αυτά) «χτυπήσουν» την υπόσταση του ΟΠΑΠ, θα κλάψει πολύς κοσμάκης... Κάνω λάθος?
Κοίτα, είναι ΑΛΛΟ να έχεις έσοδα επειδή εισπράττεις νοίκια, μισθό από εργασία, εμπορική δραστηριότητα, και ΑΛΛΟ να έχεις έσοδα επειδή πουλάς το νεφρό σου. Εγώ έτσι το βλέπω. Αν λοιπόν με την πώληση της ΔΕΗ (και όλων των άλλων προς πώληση ασημικών) απλώς σπρώχνουμε τα πράματα για 20 ακόμα χρόνια, τότε ΚΑΚΩΣ τα πουλάμε. Συμφωνείς ναι ή όχι?
Ναι, να μου τα πεις σε ΡΜ, αναρωτιέμαι μόνο μήπως θα ήταν καλύτερα να τα πεις δημόσια, εδώ.
Θα είναι η γνώμη ενός ανωνύμου (όπως και οι δικές μου απόψεις).
Πιστεύω οτι το όλο θέμα θα καλυφθεί κατάλληλα και ανωδυνα.Από το οπτικό πρίσμα της SIEMENS βεβαίως και οι καταβολές ήταν θεμιτές. Η εταιρεία κατέβαλε ό,τι κατέβαλε και ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχε πολλαπλάσια οφέλη από την κίνηση αυτή. Επομένως γιατί να διωχθούν τα στελέχη της? Για το καλό της εταιρείας τους δρούσαν (το αν έβαλαν και αυτοί κάτι πολύ ψιλό στην δική τους τσέπη είναι πταίσμα – και δε μας αφορά ως χώρα βέβαια).
Το θέμα είναι γι’ αυτούς που τα πήραν.
Δυστυχώς όμως, ΟΥΤΕ και γι’ αυτούς προβλέπω να μπαίνουν σε κάποια στενή. Τουλάχιστον η Ιστορία αυτό έχει διδάξει.
Όμως πολλά παίζονται σε αυτή την υπόθεση, και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.
Και ΜΕΤΑ φίλε? Όταν θα πάψει να "είναι δυνατό"? Πάλι σε ΡΜ θα μου τα πεις?
Εγώ δε γνωρίζω, γιατί δεν είναι η δουλειά μου.
Αλλά ρωτάω: Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύει στα κράτη-μέλη να κατέχουν μετοχές?
Athens: Το προφανές για την λειτουργία των λιμένων αναφερεται και στην προηγουμένη παραγραφο.
Stavros: Δεν κατανοώ ποιά είναι αυτή η προηγούμενη παράγραφος. Τέλος πάντων.
Και αυτό είναι εκτίμηση. Μπορώ να έχω διαφορετική γνώμη?
Από το οπτικό πρίσμα της SIEMENS βεβαίως και οι καταβολές ήταν θεμιτές. Η εταιρεία κατέβαλε ό,τι κατέβαλε και ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχε πολλαπλάσια οφέλη από την κίνηση αυτή. Επομένως γιατί να διωχθούν τα στελέχη της? Για το καλό της εταιρείας τους δρούσαν (το αν έβαλαν και αυτοί κάτι πολύ ψιλό στην δική τους τσέπη είναι πταίσμα – και δε μας αφορά ως χώρα βέβαια).
Το θέμα είναι γι’ αυτούς που τα πήραν.
Δυστυχώς όμως, ΟΥΤΕ και γι’ αυτούς προβλέπω να μπαίνουν σε κάποια στενή. Τουλάχιστον η Ιστορία αυτό έχει διδάξει.
Όμως πολλά παίζονται σε αυτή την υπόθεση, και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.
Αν τη γλιτώσουν από τη φυλακή, θα είναι επειδή θα έχουν δώσει κόσμο στη γερμανική δικαιοσύνη (και άρα θα έχουν εξαγοράσει κάποιας μορφής ασυλία) και επειδή η ελληνική δικαιοσύνη θα κουκουλώσει την υπόθεση επειδή εμπλέκονται αρκετοί και ισχυροί...