Νέα

Διακοπές ρεύματος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
Και εγώ που νόμιζα ότι ξαναέγιναν της μόδας οι κρατικοποιήσεις, αν κρίνω από αυτά που γίνονται στις διεθνείς τράπεζες, οι οποίες υποθέτω ότι χρηματοδοτούν και τους άρπαγ.. ε, τους παίκτες στο χώρο της ενέργειας...

Για τον Αθανασόπουλο θα συμφωνήσω..Μαλακία του που έμπλεξε με τα πίτουρα..
Για τον Μαγγίνα έχω τις επιφυλάξεις μου...
Αλλά ο Ζαχόπουλος υπεράνω πάσης υποψίας;  Και φυσικά δεν μιλάω για τις πίπες της συμβασιούχου...Αλλά για τις αρκούδες και τις ταρζανιές που έκανε το ΥΠΠΟ...
Και όχι, η πληροφόρησή μου δεν είναι μόνο από τις φυλλάδες.

Όσον αφορά στη σχέση με τη γραμματέα σου, αν η κοπέλα κάθεται οικειοθελώς και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πει όχι, τότε έχεις το σεβασμό μου...
Αν όμως εξαρτάται το αν θα κρατήσει τη δουλειά της από το αν θα σου κάτσει, εύχομαι την επόμενη φορά που θα μπει να σε τσιμπουκώσει, να κρατάει και ένα ψαλίδι...

Μονά - ζυγά δικά μας ... πέστο με απλά λογια γιατι ... ισχύει ...

Αθώοι και Μαγγίνας και Ζαχόπουλος ... ειδικά για τον 2ο αν δεν είσαι ευέλικτος δεν εισαι κατάλληλος για τέτοια θέση ... Φυσικά και σε τελική ανάλυση λειτούργησε και με τον τροπο που χαρακτηριστικά αναφέρεις ... αλλά ... κι αυτό αναγκαιο ειναι ...
Οσο για τα διάφορα μουνάκια που ειχα & έχω στην υπηρεσία μου .... πιστευω οτι τα θηλυκά υπάρχουν για να υπηρετουν τα αρσενικά ... θελοντας και μη ... και ειδικότερα εμένα.
Και επειδή οι περισσότερες ησαν εκτος ελλάδος σε πληροφορώ οτι οποια δεν ηταν 1000% πρόθυμη .... βρεθηκε σε πολυ μα πολυ ασχημη θέση ...
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κρίνοντας με τα στενά νεοελληνικά κριτηρια πραγματικά η άποψή σου εχει κάποια βάση. Εχοντας όμως οπτικη παγκοσμιοποιημένης αγοράς και δεδομένων 21ης & 22ας δεκαετίας οφείλω να δηλώσω οτι δεν εχεις δικιο. Πραγματικά οι ενεργειακές τιμές θα απογειωθουν στο αμέσως επόμενο διαστημα αφενός διότι η ενέργεια αποτελλει προιόν εν ελήψει στην σημερινη ενεργοβόρο αγορά (υπάρχει καθυστέρηση επενδυσεων ανω της 10ετίας στον συγκεκριμένο τομέα σε E.U, Americas, Latin America) και αφετέρου λόγω της εκρηκτικής ανοδου της ζητήσεως στις Ασιατικές αγορές και στην Ινδία και στην φυσική αρπαχτηκότητα των ανα τον κόσμο επενδυτικών funds να αποκομίσουν σημαντική κερδοφορία απο το νεοπροσφερόμενο προς εμπορία προιόν μετά την απελευθέρωσή του απο τον ασφυκτικό κρατισμό. Δεδομένου οντος οτι ο καπιταλισμός είναι αυτορυθμιζόμενο σύστημα, με την παροδο του χρόνου τα όποια προβλήματα θα μειωθούν και οι ακραίες καταστάσεις θα εξομαλυνθούν.
Τωρα για Κινα - Ινδία οφείλω να σε πληροφορήσω οτι έχεις πολυ στρεβλη γνωμη ... Συνεργάζομαι απο ετων με τις 2 χώρες σε στρατηγικό εμπορικό και επενδυτικό τομέα και κρίνω οτι η ανάπτυξη τους βασίζεται σε σταθερή και υγειή βάση που εδράζεται στα πλέον απόλυτα καπιταλιστικά κριτηρια οποτε και οι μπούρδες περί δημοκρατίας δεν εχουν ισχυ. Πράγματι η ανάπτυξη  βασίζεται στο παράγκες διπλα σε ουρανοξυστες αλλά τι να κάνουμε ? και η πρωτοπόρος Αμερική αυτή την πορεία ακολουθησε ....

Ο καπιταλισμός δεν είναι ακριβώς αυτορυθμιζόμενο σύστημα...
Ανα διαστήματα κρασάρει και θέλει reboot...Το οποίο το κάνει το κράτος.
Και μιας και ζούμε ένα τέτοιο κρασάρισμα, καλό θα είναι να μην επενδύουμε τόσο απροκάλυπτα στη δυνατότητα αυτορύθμισης του καπιταλισμού διότι στο κράτος τρέξανε για φθηνά δανεικά οι ταλιμπάν του φιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης και του τέλους της ιστορίας...

Ατυχής η σύγκριση αμερικής των αρχών του 20ου αιώνα και Ινδίας - Κίνας...
Οι παράγκες δίπλα σε ουρανοξύστες δημιουργήθηκαν από το ως άνω κρασάρισμα του δήθεν αυτορρυθμιζόμενου καπιταλισμού και εξαφανίστηκαν χάρη στο new deal του Ρούσβελτ..
Στην Ινδία και στην Κίνα αντίθετα, οι παράγκες είναι ενδημικές και τα στεγάνα αδιαπέραστα σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που τουλάχιστον έως το 1970 υπήρχε μια ταξική κινητικότητα- δείγμα υγειούς κοινωνίας...
Και φυσικά δεν περιμένω να καταλάβεις αν συναλλάσεσαι με τον Ινδό ή τον Κινέζο γιάπη ότι η "ανάπτυξη" που βασίζεται στον αποκλεισμό μεσοπρόθεσμα δημιουργεί εντάσεις που την ανακόπτουν..
Και σκέφτηκές ποτε ότι ο λόγος της "ανάπτυξης" Κίνας- Ινδίας δεν είναι η προσαρμογή στα καπιταλιστικά πρότυπα αλλά   τα χαμηλα μεροκάματα, η παιδική εργασία και η ανύπαρκτη προστασία περιβάλλοντος και καταναλωτή ;
Αν είτε λόγω δημιουργίας αστικής τάξης (και όχι κάστας νεόπλουτων ή κομματικών αξιωματούχων αντίστοιχα) είτε λόγω ξεσηκωμων για οικονομικά ή πολιτικά αίτια οι γίγαντες αυτοί με πήλινα πόδια καταρρεύσουν, τί θα γίνει;
Θα ρίξουμε τις επισφάλειες στο κράτος και πάλι από την αρχή;
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Φταιει ο ΟΤΕ!!!!!!!!!!!  :dancing: :dancing: :dancing:
 

Συνημμένα

  • DEH.JPG
    DEH.JPG
    26,9 KB · Εμφανίσεις: 43

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
[move][glow=red,2,300]ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ ΒΓΗΚΕ αυτό τελικά! [/glow] [/move]
Πρώτος εγώ δε στο είπα? Δε νομίζω να υπάρχει άλλος καταναλωτής τέτοιου μεγέθους.
Παλιά ήταν και η «Αλουμίνιον της Ελλάδος», αλλά νομίζω ότι αυτοί σταμάτησαν την παραγωγή.
Στα πλαίσια της εκβιομηχάνισης της χώρας.
Δε μου αρέσει αυτό που λες, φίλε, ούτε ο τρόπος που το λες.
Δηλαδή, οι ανά τον κόσμο Soros θα υπαγορεύουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας ΜΟΥ?
Μα τότε ποια είναι η διαφορά ενός τέτοιου καθεστώτος με τα πρώην της ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Αν. Γερμανία, Ουγγαρία, κλπ), την εποχή που μια ξένη δύναμη (Ε.Σ.Σ.Δ.) υπαγόρευε στα κράτη αυτά την πολιτική τους?
Να τη χέσω την ιδιωτικοποίηση και τα καλά της, αν αυτή συνεπάγεται μετατροπή σε τέτοιου τύπου καθεστώτα.
Και να σου πω και κάτι ακόμα (που το πιστεύω): Η ασκούμενη πολιτική από τέτοιου τύπου «διεθνείς επενδυτές» έχει σαν στόχο ΜΟΝΟ τα κέρδη. Ακόμα και  η πολιτική των Σοβιέτ, απ’ αυτήν καλύτερη θα ήταν!
Δεν καταλαβαίνω μόνο το “διατάξεων που υποχρεώνουν σε παραχώρηση παλαιων μονάδων”. Πα να πει?
Κατά τα λοιπά:
Το έχω ξαναγράψει, η ΔΕΗ απολαμβάνει δωρεάν πρώτη ύλη (λιγνίτης), αλλά τελικά αυτό σε όφελος των καταναλωτών καταλήγει, όχι σε όφελος κάποιου Soros. Δε με πειράζει.
Δυστυχώς, πιθανότατα έχεις δίκιο για τη γενική κατάσταση της ΔΕΗ, με εξαίρεση αυτό το περί αυξήσεως τιμών καυσίμων. Όσο και να ανέβουν τα καύσιμα, στο ποσοστό που επιβαρύνουν την τιμή του ρεύματος (διότι υπάρχει και ο λιγνίτης και τα νερά που δεν αυξάνονται) κανείς δε θα είχε αντίρρηση να αυξηθεί και το ρεύμα. Και διεθνώς ανεβαίνει, και οι διάφοροι Soros θα το ανέβαζαν, ουδέν μεμπτόν σε μια τέτοια αύξηση. Ας ανέβει, αν το πετρέλαιο πάει $400 το βαρέλι. Για όλο τον πλανήτη θα πήγαινε, όχι μόνο για την ΔΕΗ.
Το ότι είναι “διαλυμένη επιχείρηση” και προ ελλειμμάτων, είναι θέμα εκτίμησης, ιδίως το πρώτο. Το δεύτερο, διορθώνεται σε 24 ώρες. Με μια αύξηση €0,005 ανά kWh το ταμείο θα στρώσει σε Dt. Και τα λεφτά για τις επενδύσεις θα βρεθούν.
Το θέμα είναι ότι (όπως φωνάζουν οι συνδικαλιστές – και υποψιάζομαι ότι έχουν δίκιο) οι κυβερνήσεις ΔΕΝ θέλουν να έχουν μια ΔΕΗ υγιή. Θέλουν ένα (εικονικό) σαπάκι, για να έχουν δικαιολογία να το πουλήσουν φτηνά.
Ναι? Δηλαδή με επιβεβαιώνεις.
Θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να φάμε τα λεφτά που θα πάρουμε. Και έστω, γιατί αν δε φάμε, θα πεθάνουμε απ την πείνα. Για ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ θα φτάσουν αυτά? Και μετά? Τι θα πουλήσουμε για να ξαναφάμε?
Μήπως ΤΟΤΕ θα φτάσουμε στο επίπεδο της Αλβανίας και του Κοσόβου, οπότε θα αρχίσουμε να πουλάμε τις αδερφές μας και τις κόρες μας στους σεϊχηδες?
Εκπλήσσομαι με τις απόψεις σου, ειλικρινά, γιατί όπως βλέπω και γνώσεις έχεις, και κρίση.
Βρε σοβαρολογείς?
Συνηγορείς υπέρ της πωλήσεως εθνικής περιουσίας για διατήρηση της καταναλώσεως?
Σε ξαναρωτάω, και ΠΟΥ θα σταματήσει αυτό? ΤΙ θα πουλήσουμε μετά τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, κλπ?
Τη Μύκονο? Την Κρήτη? Την Κέρκυρα? Τη διώρυγα της Κορίνθου (συγγνώμη, ξέχασα, αυτή είναι ήδη πουλημένη!), τη λίμνη του Μαραθώνα? Τις άλλες λίμνες? 
Γιατί δε πουλάμε και τον Παρθενώνα, αντί να τρωγόμαστε με τις λούγκρες να μας επιστρέψουν τα Ελγίνεια?
Θα διατηρήσουμε την κατανάλωση ακόμα μερικά χρόνια!
Δεν μίλησα για νόμιμη προμήθεια, και το καταλαβαίνεις. Μίλησα για λεφτά τύπου 100 εκ ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens, για προμήθειες που καταβάλλονται σε ανθρώπους που ΔΕΝ δικαιούνται να τις παίρνουν, και που τις παίρνουν γιατί η θέση τους τους επιτρέπει να επηρεάζουν τέτοιου τύπου συμβάσεις. Μιλάω δηλαδή για μίζες, που πάνε σε κυβερνητικούς παράγοντες (όλων των κυβερνήσεων), ΑΚΡΙΒΩΣ για να λειτουργήσουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των λαϊκών συμφερόντων (με τη στενή έννοια αυτά), αντί να τα προασπίζονται.
Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Αυτό που λες μου θυμίζει τη στρέβλωση που υπάρχει (και κανείς δε την καταλαβαίνει) με τον ΟΠΑΠ που είναι... εισηγμένος στο χρηματιστήριο. Αλλά να μην επεκταθώ και σ’ αυτό, θα πάει πολύ μακριά το post. Άλλη φορά, αν θέλεις.
Ρε φίλε, πως τα λες έτσι? Τα ίδια δεν έλεγαν και αυτοί που πούλαγαν τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, και στη συνέχεια τα νοίκιαζαν, και την κατάντησαν εκεί που την κατάντησαν? Δεν έλεγαν «ας πουλήσουμε τώρα το Jumbo $60 εκ, να πληρώσουμε μισθούς, και “βλέπουμε” τι θα γίνει μετά»?
Κατά την ίδια λογική, εθνική περιουσία «όπως την ονομάζω» δεν είναι και τα πλοία του στόλου, τα F16 της ΠΑ, τα εκχιονιστικά των νομαρχιών, τα πάντα τέλος πάντων? Να τα πουλήσουμε και αυτά σε «στρατηγικούς επενδυτές»?
Εχθρικό περιβάλλον έχουν να αντιμετωπίσουν ΟΛΕΣ οι εταιρείες που λειτουργούν στην πιάτσα, και επομένως και οι δημόσιες. Κανένας δε δίνει κάτι τσάμπα σήμερα. Και ακόμη χειρότερα, αν σε κάποιον δώσεις ένα δάχτυλο, σήμερα θα πάει να σου φάει όλο το χέρι.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα που (ορθώς εν πολλοίς) εντοπίζεις, ΑΛΛΕΣ από το ξεπούλημα για την κατανάλωση.
Οι κυβερνώντες (οι όποιοι, δεν κάνω διακρίσεις), μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι το μόνο που δεν κάνουν είναι να λένε την αλήθεια. Ενώ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ότι την λένε.
Έτσι, με έχουν κάνει ΠΟΛΥ επιφυλακτικό, και όταν μου λένε (όπως και συ) ότι «θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ για το καλό της», ΔΕΝ τους πιστεύω, κατ’ αρχήν.
Δεν κατανοώ ποιά είναι αυτή η προηγούμενη παράγραφος. Τέλος πάντων.
Σοβαρές παρέες κάνεις... (πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, κλπ).
Κοίτα, έχω και εγώ κάποια επαγγελματική και κοινωνική υπόσταση, την οποία δεν πρόκειται να αποκαλύψω εδώ.
Σε διαβεβαιώνω λοιπόν, ότι ΕΓΩ, αυτός που πατάει τα πλήκτρα τώρα δηλαδή, ΕΧΩ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ λεφτά σε σακούλες, όχι μόνο μια φορά, και τα οποία παρέδωσα σε γραφεία «στελεχών κομμάτων». Και δεν είμαι κανένας... οδηγός του επιχειρηματία. Είμαι παραπάνω από αυτό, και ο λόγος που δεν τα πάει ο οδηγός είναι το ότι ο οδηγός μπορεί κάποτε να κελαϊδίσει, ενώ εγώ όχι.
Δεν ξέρω για τους συγκεκριμένους τρεις που ανέφερα, ξέρω όμως αυτά που ο Χαρδαβέλας είπε σε εκπομπή του προ δεκαημέρου περίπου (για το πως μοίραζε και που τα λεφτά ο Ζαχόπουλος), για το που ΔΕ μοίραζε, και επίσης ξέρω ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν αντέδρασε σε αυτή την εκπομπή.
Δεν κρατάω αρχείο φίλε μου, σου μεταφέρω όμως μια γενική εικόνα που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια της εμπλοκής μου σε «αρκετά ψηλά» σκαλοπάτια της επιχειρηματικής ιεραρχίας, και τις ερμηνείες που δίνω στα (όσα λίγα) υποπίπτουν στην αντίληψή μου από την «ειδησεογραφία».
Για τον Αθανασόπουλο, ίσως κάνω λάθος στο όνομα, αν κάνω, διόρθωσέ με. Εννοώ τον (πρώην) αρχηγό της επιτροπής ανταγωνισμού, που ΔΙΩΚΕΤΑΙ τώρα μαζί με έναν εκτελωνιστή για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ. Να η ακεραιότητα των... δημοσίων στελεχών!
Βεβαίως, σιγά μην κάτσει κανείς τους μέσα!
Αυτή σου την παράγραφο την σχολίασα ήδη. Η μόνη θετική σε όσα είπες!

Επανέρχομαι σε κάτι: Είμαι εθισμένος στο τσιγάρο, όπως ο καταναλωτής στο ηλ. ρεύμα. Θα το αγοράσω, ότι κι αν γίνει. Έστω λοιπόν ότι το τσιγάρο είναι ΕΝΑ, μια μάρκα, μια ποικιλία, όπως το ρεύμα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλο. Το ίδιο θα είναι όποιος και αν το φτιάνει (όπως το ρεύμα). Πληρώνω λοιπόν €3 το πακέτο, και παίρνω 20 τσιγάρα. Τι με νοιάζει εμένα πως μοιράζονται τα λεφτά οι Παπαστράτος, Κεράνης, Καρέλιας, κλπ... Τα 3 ευρώ με νοιάζουν. Μπορεί κάποιος να τα κάνει 2,90? Καλώς. Θέλει κάποιος να τα κάνει 3,10? Κακώς. Υποστηρίζω λοιπόν ότι με την πώληση της ΔΕΗ, η τιμή της κιλοβατώρας ΔΕΝ θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί. Πες το εμπορική πράξη, ή σεξουαλική πράξη, δε μ' ενδιαφέρει, αν αυξηθεί όμως εγώ το λέω παιχνίδι εις βάρος μου. Που γίνεται με χαρτιά και συμβάσεις, όχι με λιγνίτη και πετρέλαιο.

μακροσκελής η απάντησή σου αλλά επίσης επανέρχομαι ...

* Η Αλουμίνιον της Ελλάδος εξαγοράσθηκε προ 3ετίας απο τον όμιλο Μυτιληναίου και συνεχίζει την λειτουργία της έχοντας κερδίσει προσωρινά δικαστικό αγωνα κατα της ΔΕΗ η οποία συνεχίζει να προμηθευει ηλ. ενέργεια με ειδικο εκπτωτικο τιμολόγιο που δημιουργεί ζημία περι τα 140 εκ ευρω στην ΔΕΗ μέχρι τον Ιούνιο του 2009 (αποφαση μονομελους πρωτοδικείου περι παραμονης τιμολογίου στα προηγούμενα επιπεδα επι γάλλικής ιδιοκτησίας), Παράλληλα η Αλουμίνιο έλαβε σχετικη αδεια απο την ΡΑΕ και κατασκευασε μονάδα συνδ. κύκλου 250MWp για την τροφοδοσία του συγκροτήματος αλλ΄΄α δεν την λειτουργει ζητωντας να πουλά την παραγόμενη ενέργεια στην ΔΕΗ σε τιμη πολλάπλάσια αυτης που αγοράζει. Το θέμα βρισκεται υπο δικαστικη διερευνηση.

* Πράγματι η διεθνης επενδυτική πολιτική εχει ως τελικο στοχο την κερδοφορία. Δες το προσφατο παραδειγμα της τριγωνικής συναλλαγής ΟΤΕ - ΜARFIN (Dubai Investment) - Deutche Telecom.

* H ΔΕΗ κατέχει δεσπόζουσα θεση στην ενεργειακή παραγωγη,μεταφορά, διανομη και εμπορία συμφωνα με την κυρίαρχη Κοινοτικη Νομοθεσία που υπερισχυει της Εθνικής οποτε και πρεπει να πωλήσει παλιοτερες μοναδες σε επενδυτες και να μειωσει τις νέες επενδυσεις ωστε να την ανταγωνισθουν ισοτιμα οι ιδιωτες επενδυτές.    Πρόσθετα βρισκεται σε άθλια οργανωτική οικονομική και στελεχιακή κατάσταση.

* Τα παντός είδους έσοδα της κυβερνήσεως αποτελλουν τα κρατικά εσοδα που χρηματοδοτούν την κατανάλωση και πιστωνονται στους εθνικους λογαρσιαμους. Πιθανότατα με οπτικη 20ετίας θα συμβουν και φαινομενα που επικαλεισαι.

* Σοβαρολογώ διοτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη για την διατηρηση της καταναλώσhς και την παράταση της εθνικής υποστασης για καποια χρονια επιπλεόν .... μεταγενέστερα ... να στα πω σε pm ....

* Βλέπεις τους Χριστοφοράκο και Μαυρίδη σε κάποια φυλακή ? εγω οχι ... αν οι καταβολές των σχετικων κονδυλίων ύψους 100εκ ευρω ησαν απαράδεκτες και μη σκόπιμες αυτο θα ειχε συμβει ... τουναντιον ... παραμένουν εκτος ... συμεραίνοντας οτι ετσι έπρεπε να ενεργησουν συμορφούμενοι προς τις υποδείξεις και οδηγίες τοσο της siemens όσο και του τοπικου επιχειρηματικου γιγνεσθαι ... όπως λενε οι Γαλλοι - για να το πω κομψά - il faut s'adapter aux habitudes du pays ... και αυτό έπραξαν ...

* Δεν υπάρχει καποια στρέβλωση στον ΟΠΑΠ παρα μονο η καταφορη και παρανομη απαγορευση δραστηριοποιησης διεθνων επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα του στοιχήματος & gambling. Οι νομικές συνέπειες για την ελλάδα θα φανούν πολύ συντομα...

* Αν χρειασθει ναι ... τιποτα πιο εθνικο απο την διατηρηση του εισοδήματος του πολίτη ... όσο αυτο ειναι δυνατό.

* Πες μου εσυ αλλές λύσεις - συμβατές με την Ευρωπαικη Νομοθεσία - εγω δεν γνωρίζω .

* Πληρης η μερικη ιδιωτικοποίηση. Αν δεν συμβει θα πτωχευσουν.

* Οι επιλογές μου δεν δεχονται την κριση σου.

* Λεπτομέρειες... μην δινεις σημασία μην ασχολεισαι ... χανεις χρονο άσκοπα ... αυτά τα θεματα δεν επιδεχονται ενασχόλησης και ανάλυσης . full stop.

*  ......

* πράγματι θα αυξηθεί .. αλλά δεν γινεται αλλιώς .,,,, φρόντισε να πλουτήσεις και να εξασφαλιστεις σε φορολογικους παραδεισους ... αλλιως δεν σε βλέπω καλά ....

Μιλωντας απολυτα αντικειμενικά ....
 

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
Ο καπιταλισμός δεν είναι ακριβώς αυτορυθμιζόμενο σύστημα...
Ανα διαστήματα κρασάρει και θέλει reboot...Το οποίο το κάνει το κράτος.
Και μιας και ζούμε ένα τέτοιο κρασάρισμα, καλό θα είναι να μην επενδύουμε τόσο απροκάλυπτα στη δυνατότητα αυτορύθμισης του καπιταλισμού διότι στο κράτος τρέξανε για φθηνά δανεικά οι ταλιμπάν του φιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης και του τέλους της ιστορίας...

Ατυχής η σύγκριση αμερικής των αρχών του 20ου αιώνα και Ινδίας - Κίνας...
Οι παράγκες δίπλα σε ουρανοξύστες δημιουργήθηκαν από το ως άνω κρασάρισμα του δήθεν αυτορρυθμιζόμενου καπιταλισμού και εξαφανίστηκαν χάρη στο new deal του Ρούσβελτ..
Στην Ινδία και στην Κίνα αντίθετα, οι παράγκες είναι ενδημικές και τα στεγάνα αδιαπέραστα σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που τουλάχιστον έως το 1970 υπήρχε μια ταξική κινητικότητα- δείγμα υγειούς κοινωνίας...
Και φυσικά δεν περιμένω να καταλάβεις αν συναλλάσεσαι με τον Ινδό ή τον Κινέζο γιάπη ότι η "ανάπτυξη" που βασίζεται στον αποκλεισμό μεσοπρόθεσμα δημιουργεί εντάσεις που την ανακόπτουν..
Και σκέφτηκές ποτε ότι ο λόγος της "ανάπτυξης" Κίνας- Ινδίας δεν είναι η προσαρμογή στα καπιταλιστικά πρότυπα αλλά   τα χαμηλα μεροκάματα, η παιδική εργασία και η ανύπαρκτη προστασία περιβάλλοντος και καταναλωτή ;
Αν είτε λόγω δημιουργίας αστικής τάξης (και όχι κάστας νεόπλουτων ή κομματικών αξιωματούχων αντίστοιχα) είτε λόγω ξεσηκωμων για οικονομικά ή πολιτικά αίτια οι γίγαντες αυτοί με πήλινα πόδια καταρρεύσουν, τί θα γίνει;
Θα ρίξουμε τις επισφάλειες στο κράτος και πάλι από την αρχή;

H τελευταία σου παράγραφος με βρίσκει συμφωνο ...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Α, τελικά μεσάζοντας είσαι;

Εχω διαπραγματευτεί με το management και των 2 ομίλων το αντικέιμενο εκπροσωπόντας επιχειρηματικά συμφέροντα εκτός Ευρωπαικού χωρου και πραγματικά έχει νόημα η συζήτηση αναφερόμενοι σε αντίστοιχους καταναλωτές.

Και εμείς που νομίζαμε ότι δούλευες στο Νομισματοκοπείο:

οσο για το ποιοί ειμαστε ... εγω και εμεις .... κοιταξε λιγο προσεκτικότερα τα χρηματα που δανείζεσαι και χρησιμοιποιείς και ισως κατι διακρίνεις ...

Από διαπραγματεύσεις έχουμε δει πολλές, αποτελέσματα όμως λίγα:

Εχω διαπραγματευτεί με το management και των 2 ομίλων

Ε, καλά όταν κλείσεις το ντήλι τότε να περάσεις από το λογιστήριο να πάρεις το τσεκ σου:

Επίσης θεωρω σκοπιμο και θεμιτο να καταβάλεται η εύλογη προμήθεια (nominal commission) σε ανάλογα πρόσωπα που συμβαλλουν στο σχετικό έργο.

Αν και εμείς νομίζαμε ότι ήσουνα υπεράνω:

... όσο για τα bonus ... αυτα είναι για κατι φτωχομπινέδες λιγούρηδες που τα ονειρεύονται ..

Και για να έχουμε το καλό ρώτημα αυτό που το βρήκες και το ξεφούρνισες:

και τεταρτον λογω ευρωπαικών διατάξεων που υποχρεώνουν σε παραχώρηση παλαιων μονάδων και μειωμένη συμμετοχή σε κατασκευη νεοτέρων.

Χα,χα, για να γίνει το commission λίγο παραπάνω από nominal δεν συμβουλεύεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπείς να αγοράσουνε καμία Πτολεμαΐδα 4;
Κανένα Λούρο μήπως;
 

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
Νομίζω η ευλογη λύση για ολα θα ηταν μια ppp μοναδα nuclear fusion ...
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Η Αλουμίνιον της Ελλάδος εξαγοράσθηκε προ 3ετίας απο τον όμιλο Μυτιληναίου και συνεχίζει την λειτουργία της έχοντας κερδίσει προσωρινά δικαστικό αγωνα κατα της ΔΕΗ η οποία συνεχίζει να προμηθευει ηλ. ενέργεια με ειδικο εκπτωτικο τιμολόγιο που δημιουργεί ζημία περι τα 140 εκ ευρω στην ΔΕΗ μέχρι τον Ιούνιο του 2009 (αποφαση μονομελους πρωτοδικείου περι παραμονης τιμολογίου στα προηγούμενα επιπεδα επι γάλλικής ιδιοκτησίας), Παράλληλα η Αλουμίνιο έλαβε σχετικη αδεια απο την ΡΑΕ και κατασκευασε μονάδα συνδ. κύκλου 250MWp για την τροφοδοσία του συγκροτήματος αλλ΄΄α δεν την λειτουργει ζητωντας να πουλά την παραγόμενη ενέργεια στην ΔΕΗ σε τιμη πολλάπλάσια αυτης που αγοράζει. Το θέμα βρισκεται υπο δικαστικη διερευνηση.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα, μη βγαίνουν τα post πεντασέλιδα...

Βλέπεις, ότι παίζοντας με τα χαρτιά (συμβάσεις), ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, τα αποτελέσματα είναι εξαμβλωματικά. Δεν αντιλέγω σε τίποτα από όσα λες εδώ. Θα σε ρωτήσω μόνο μια ερώτηση:

Μα είναι πράματα αυτά?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Πράγματι η διεθνης επενδυτική πολιτική εχει ως τελικο στοχο την κερδοφορία. Δες το προσφατο παραδειγμα της τριγωνικής συναλλαγής ΟΤΕ - ΜARFIN (Dubai Investment) - Deutche Telecom.

Αυτό που λες δε με κάνει να είμαι υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων ε?
Και το παράδειγμα τι να το κάνω?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* H ΔΕΗ κατέχει δεσπόζουσα θεση στην ενεργειακή παραγωγη,μεταφορά, διανομη και εμπορία συμφωνα με την κυρίαρχη Κοινοτικη Νομοθεσία που υπερισχυει της Εθνικής οποτε και πρεπει να πωλήσει παλιοτερες μοναδες σε επενδυτες και να μειωσει τις νέες επενδυσεις ωστε να την ανταγωνισθουν ισοτιμα οι ιδιωτες επενδυτές.    Πρόσθετα βρισκεται σε άθλια οργανωτική οικονομική και στελεχιακή κατάσταση.

Η τελευταία σου πρόταση είναι εκτίμηση, και ως τέτοια, μπορεί να κριθεί.

Όσο για τον ανταγωνισμό με τους "ιδιώτες", η ουσιαστική (και δίκαιη) ένσταση των ιδιωτών είναι ότι η ΔΕΗ έχει τσάμπα πρώτη ύλη. Η λύση σε αυτό θα ήταν να ΑΓΟΡΑΖΕΙ η ΔΕΗ το λιγνίτη απ το δημόσιο στην διεθνή τιμή, οπότε όλα θα εύρισκαν το δρόμο τους.
Και ο Αλογοσκούφης πόρους.

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Τα παντός είδους έσοδα της κυβερνήσεως αποτελλουν τα κρατικά εσοδα που χρηματοδοτούν την κατανάλωση και πιστωνονται στους εθνικους λογαρσιαμους. Πιθανότατα με οπτικη 20ετίας θα συμβουν και φαινομενα που επικαλεισαι.
Κοίτα, είναι ΑΛΛΟ να έχεις έσοδα επειδή εισπράττεις νοίκια, μισθό από εργασία, εμπορική δραστηριότητα, και ΑΛΛΟ να έχεις έσοδα επειδή πουλάς το νεφρό σου. Εγώ έτσι το βλέπω. Αν λοιπόν με την πώληση της ΔΕΗ (και όλων των άλλων προς πώληση ασημικών) απλώς σπρώχνουμε τα πράματα για 20 ακόμα χρόνια, τότε ΚΑΚΩΣ τα πουλάμε. Συμφωνείς ναι ή όχι?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Σοβαρολογώ διοτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη για την διατηρηση της καταναλώσhς και την παράταση της εθνικής υποστασης για καποια χρονια επιπλεόν .... μεταγενέστερα ... να στα πω σε pm ....
Ναι, να μου τα πεις σε ΡΜ,  αναρωτιέμαι μόνο μήπως θα ήταν καλύτερα να τα πεις δημόσια, εδώ.
Θα είναι η γνώμη ενός ανωνύμου (όπως και οι δικές μου απόψεις).
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ας τα πάρουμε ένα-ένα, μη βγαίνουν τα post πεντασέλιδα...

Βλέπεις, ότι παίζοντας με τα χαρτιά (συμβάσεις), ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, τα αποτελέσματα είναι εξαμβλωματικά. Δεν αντιλέγω σε τίποτα από όσα λες εδώ. Θα σε ρωτήσω μόνο μια ερώτηση:

Μα είναι πράματα αυτά?

Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η μοναδική περίπτωση όπου "εναλλακτικός" πουλάει ρεύμα στο εθνικό δίκτυο πιο ακριβά από ότι το αγοράζει? Ή μήπως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Βλέπεις τους Χριστοφοράκο και Μαυρίδη σε κάποια φυλακή ? εγω οχι ... αν οι καταβολές των σχετικων κονδυλίων ύψους 100εκ ευρω ησαν απαράδεκτες και μη σκόπιμες αυτο θα ειχε συμβει ... τουναντιον ... παραμένουν εκτος ... συμεραίνοντας οτι ετσι έπρεπε να ενεργησουν συμορφούμενοι προς τις υποδείξεις και οδηγίες τοσο της siemens όσο και του τοπικου επιχειρηματικου γιγνεσθαι ... όπως λενε οι Γαλλοι - για να το πω κομψά - il faut s'adapter aux habitudes du pays ... και αυτό έπραξαν ...

Από το οπτικό πρίσμα της SIEMENS βεβαίως και οι καταβολές ήταν θεμιτές. Η εταιρεία κατέβαλε ό,τι κατέβαλε και ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχε πολλαπλάσια οφέλη από την κίνηση αυτή. Επομένως γιατί να διωχθούν τα στελέχη της? Για το καλό της εταιρείας τους δρούσαν (το αν έβαλαν και αυτοί κάτι πολύ ψιλό στην δική τους τσέπη είναι πταίσμα – και δε μας αφορά ως χώρα βέβαια).
Το θέμα είναι γι’ αυτούς που τα πήραν.
Δυστυχώς όμως, ΟΥΤΕ και γι’ αυτούς προβλέπω να μπαίνουν σε κάποια στενή. Τουλάχιστον η Ιστορία αυτό έχει διδάξει.

Όμως πολλά παίζονται σε αυτή την υπόθεση, και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Δεν υπάρχει καποια στρέβλωση στον ΟΠΑΠ παρα μονο η καταφορη και παρανομη απαγορευση δραστηριοποιησης διεθνων επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα του στοιχήματος & gambling. Οι νομικές συνέπειες για την ελλάδα θα φανούν πολύ συντομα...

Για άλλο πράμα μιλάω, και μάλλον και εδώ έχουμε διαφορετική οπτική γωνία.
Τι σημαίνει «πολυμετοχική» εταιρεία?
Σημαίνει: Μαζευόμαστε καμπόσοι, βάζουμε ο καθένας κάποιο ποσό, και κάνουμε τη δουλειά που (πριν εφευρεθούν οι μετοχές) έκανε κάποιος μοναδικός κεφαλαιούχος.
Έφτιανε ένα εργοστάσιο π.χ., παρήγαγε αγαθά, και κέρδιζε απ αυτό.
Ή έχτιζε ένα βαπόρι, το δούλευε, και κέρδιζε απ τους ναύλους.
Επειδή τα μεγέθη πλέον είναι τεράστια, και κεφαλαιούχος μονός δεν υπάρχει που να μπορεί π.χ. να έχει την BASF ή την General Motors, ή τη Ford (ενώ όπως ξέρεις κάποτε υπήρχε κύριος Henry Ford), ο θεσμός «μετοχές» έχει εξαπλωθεί, και από αυτόν βγήκαν και τα χρηματιστήρια, και τα παράγωγα, και όλη αυτή η ιστορία...
Η αρχή όμως παραμένει η ίδια, μια πολύ μεγάλη επένδυση σπάει σε πολλούς μικρούς κεφαλαιούχους, που απολαμβάνουν ο καθένας το μερίδιό του από την παραγωγή που επιτυγχάνει η επένδυσή τους.
Οι επιχειρήσεις αυτές στηρίζονται (για να λειτουργούν με κέρδος) σε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια επιχείρηση (άσχετο το σε πόσους ανήκει). Τα βασικά είναι το έδαφος, το κεφάλαιο και η εργασία, και τα δευτερεύοντα (αλλά επίσης σημαντικά) είναι η πελατεία & φήμη, το όνομα στην αγορά, η τεχνογνωσία, κλπ κλπ.
Ο ΟΠΑΠ, τι απ όλα αυτά έχει? Τι παράγει και έχει κέρδη?
Ο ΟΠΑΠ είναι μια επιχείρηση που υπάρχει επειδή ένας νόμος του δίνει το δικαίωμα να υπάρχει (και μόνο), και αν αύριο καταργηθεί αυτός ο νόμος, παύει να υπάρχει ΟΠΑΠ. Είναι δηλαδή μια επιχείρηση που είναι στημένη κυριολεκτικά πάνω σε μια υπογραφή.
Είναι μια εταιρεία που εμφανίζεται σήμερα με μετοχική αξία (€20x μετοχές320εκ =  ) 6 δις 400 εκ ευρώ !
ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ? Τι έχει ο ΟΠΑΠ και αξίζει τόσο? Θα τρελαθούμε τώρα?
Όταν λέω λοιπόν στρέβλωση, εννοώ ότι ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι έχουν παραφρονήσει, και αγοράζουν μετοχές ΟΠΑΠ, θεωρώντας ότι έχουν κάνει μια «καλή επένδυση».
Και επίσης ότι οι ιθύνοντες (το κράτος δηλαδή) ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την κατάσταση.
Μάλλον έχουμε ήδη τρελαθεί.

Αν οι νομικές συνέπειες για τις παραβάσεις που λες (δεν τα πολυπαρακολουθώ αυτά) «χτυπήσουν» την υπόσταση του ΟΠΑΠ, θα κλάψει πολύς κοσμάκης... Κάνω λάθος?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Αν χρειασθει ναι ... τιποτα πιο εθνικο απο την διατηρηση του εισοδήματος του πολίτη ... όσο αυτο ειναι δυνατό.

Και ΜΕΤΑ φίλε? Όταν θα πάψει να "είναι δυνατό"? Πάλι σε ΡΜ θα μου τα πεις?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Πες μου εσυ αλλές λύσεις - συμβατές με την Ευρωπαικη Νομοθεσία - εγω δεν γνωρίζω .

Εγώ δε γνωρίζω, γιατί δεν είναι η δουλειά μου.
Αλλά ρωτάω: Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύει στα κράτη-μέλη να κατέχουν μετοχές?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
Athens: Το προφανές για την λειτουργία των λιμένων αναφερεται και στην προηγουμένη παραγραφο.
Stavros: Δεν κατανοώ ποιά είναι αυτή η προηγούμενη παράγραφος. Τέλος πάντων.
* Πληρης η μερικη ιδιωτικοποίηση. Αν δεν συμβει θα πτωχευσουν.

Και αυτό είναι εκτίμηση. Μπορώ να έχω διαφορετική γνώμη?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
62
Πόντοι
66
* Οι επιλογές μου δεν δεχονται την κριση σου.

Το έχουμε πει πολλές φορές σε αυτό το site, σε πολλά θέματα υπεισέρχεται ο παράγων "γούστο" ("γούστα είναι αυτά"), οπότε πράγματι, εδώ δε μπορώ να σε κρίνω...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom